quote:wo 19 okt 2011, 17:00
ING gelooft in oplossing eurocrisis
door Sonny Duijn
AMSTERDAM - "Sinds kort geloof ik dat er een oplossing voor de Europese schuldencrisis gaat komen." Dat zegt Bob Homan, hoofd van het ING Investment Office.
"Maar natuurlijk gaat er op korte termijn niet een allesomvattende oplossing voor deze schuldencrisis komen."
Vooralsnog houdt ING de handen af van staatsobligaties van noodlijdende landen, en ziet het in die beleggingscategorie meer heil in staatspapier van Finland, Oostenrijk, Nederland en Duitsland, de 'FOND-landen'. Homan ziet ook kansen bij schuldpapier van opkomende economieën, en bij high yield-bedrijfsobligaties.
quote:do 20 okt 2011, 10:15
'Onenigheid in de trojka'
BRUSSEL (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is niet van plan al voor de EU-top van zondag een advies te geven over de verstrekking van het volgende deel van hulpleningen aan Griekenland.
Dat zeiden EU-diplomaten donderdag tegen persbureau Reuters.
quote:Rens van Tilburg: 'Tot nader order is er reden voor paniek'
Totdat er een geloofwaardig plan op tafel ligt voor het schuldenprobleem dat veel breder is dan Griekenland, is er reden voor paniek. Het probleem is de omvang van de schuldenlast, niet wie daar voor opdraait. Dat zal uiteindelijk de eurobelastingsbetaler zijn. Het betrekken van banken is nodig om de sector nu eindelijk eens grondig te kunnen hervormen.
De euroleiders dienen te komen tot een schuldvermindering en lastenverdeling waarmee de eurozone weer vooruit kan. Een uitgebreid euronoodfonds kan hierbij helpen, net als een tijdelijk hogere inflatie, om maar eens een knuppel in het hok van Europese centrale bankiers te gooien. Het alternatief, bezuinigen in tijden van recessie, is nog minder aantrekkelijk. Ook de rol van banken dient nadere en meer fundamentele bezinning. Zo kondigde de Britse minister van Financiën onlangs aan de stokkende kredietverlening aan het mkb desnoods buiten de banken om te willen vlottrekken.
quote:do 20 okt 2011, 08:11
Beloning bij plan voor pijnloze dood euro
AMSTERDAM - Gezocht: een plan voor een pijnloze dood van de euro.
Beloning: een kwart miljoen pond sterling. Dat bedrag is de Britse Lord Wolfson bereid te betalen aan degene die met een goed plan komt om de eurozone op een ordentelijke wijze te laten overlijden.
quote:'EU overweegt zwijgplicht kredietbureaus'
Laatste update: 20 oktober 2011
BRUSSEL - De Europese Commissie overweegt kredietbeoordelaars een spreekverbod op te leggen over Europese landen die in financiële problemen verkeren.![]()
![]()
Eurocommissaris Michel Barnier (Interne Markt) zou de toezichthouder op de financiële markten (ESMA) de mogelijkheid willen geven om kredietbureaus tijdelijk te verbieden om hun oordelen over de financiële positie van landen te publiceren.
Een kopie van dat voorstel zou in het bezit zijn van de Duitse krant.
Ben heel benieuwd wat er van komtquote:
En dit stukje vond ik ook wel opvallend:quote:Finance is the area where European companies feel most vulnerable. The threat of another credit crunch terrifies them. French companies are already seeing a lending freeze as French banks become more conservative amid fears about their balance-sheets. A recent survey by the French association of corporate treasurers confirmed that financing conditions are worsening; companies are finding it harder to get bank funding, and are paying higher rates. One French carmaker recently asked for outside help to devise a plan to secure liquidity in the event of a euro-zone break-up.
Mr Frantz, whose 87-year old firm, Frantz Electrolyse, is a key supplier to Peugeot and Renault, France’s two big car manufacturers, says banks have not lent to companies like his since 2008. Small to medium companies have found other sources of credit, including government agencies. When his firm wanted to buy a new machine recently, Mr Frantz says, he got finance from Total, an oil and gas giant, in return for committing exclusively to use a Total chemical product.
Het worden interessante jaren.quote:German firms, too, face worsening conditions. According to Roland Berger’s recent survey, a third of companies are seeing a decline in banks’ willingness to lend. And Italy’s CIR Group, which has interests in car components, media, energy and health care, reckons that the cost of capital for Italian companies has gone up 30% over the past few months. The timing could not be worse. European companies will need to roll over a mountain of debt in the next few years. According to Standard & Poor’s, a credit-rating agency, European non-financial firms will be obliged to refinance $1.1 trillion of debt which will mature between 2011 and 2015, reflecting heavy reliance on cheap credit in the middle of the 2000s. That refinancing could be tricky, says the agency, not just because of banks’ reluctance to lend but also because credit-gobbling governments could crowd out corporate borrowers.
Dan krijgen we dus Deflatie en lagere uitkeringen en salarissenquote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:30 schreef HiZ het volgende:
Stukje laat een beetje buiten beschouwing dat de Duitsland (En waarschijnlijk andere grote EU staten) juist minder zal gaan lenen in de komende jaren.
Ja en wat zegt het artikel dan? Bedrijven zullen moeilijker aan geld komen omdat staten meer gaan lenen. Dat laatste is niet waarschijnlijk.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:43 schreef bascross het volgende:
Het artikel richt zich op de bedrijven in de EU, dus logisch dat ze dat buiten beschouwing laten.
Gewoon zoveel mogelijk banken nationaliseren, ik denk dat banken net als nutsbedrijven in handen van een overheid moeten blijvenquote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:20 schreef bascross het volgende:
Leuk artikel op de site van The Economist.
http://www.economist.com/node/21531424
[..]
En dit stukje vond ik ook wel opvallend:
[..]
Het worden interessante jaren.
8quote:vr 21 okt 2011, 08:57 | 8 reacties
'Crisistop Eurolanden wordt sof'
AMSTERDAM - De crisistop van de eurolanden is gedoemd tot mislukken. De regeringsleiders nemen zondag geen besluit over de aanpassing van het noodfonds en de redding van Griekenland.
Duitsland en Frankrijk verschillen nog zo van mening, dat ze volgende week nog een eurotop willen houden. Dat maakten bondskanselier Angela Merkel en president Nicolas Sarkozy donderdagavond bekend. Waarschijnlijk vindt het nieuwe overleg woensdag plaats, zo meldt Het Financieele Dagblad.
-weg, alleen maar geklaag en gefit op bankiers, voegt niks toe-quote:Duitse topbankier: verklaar Griekenland bankroet
De topman van het Duitse Commerzbank, Martin Blessing, pleit vrijdag in een interview voor een Grieks faillissement. Daarmee zou het land onder zijn financiële problemen uit kunnen komen.
"Alleen afschrijvingen door banken leveren Griekenland te weinig op", zegt Blessing in het interview in de Duitse krant Bild. "Zonder een echte herstructurering van de staatsschuld wordt Griekenland niet geholpen en komen de markten niet tot rust."
Daarvoor is het noodzakelijk dat Griekenland zelf aangeeft dat het zijn schulden niet meer kan betalen, stelde Blessing. "Het moet duidelijk zijn dat landen maar twee mogelijkheden hebben. Of ze voldoen aan hun verplichtingen, of ze verklaren zichzelf failliet met alle harde consequenties van dien."
Bron: BNR
probleem is dat GS nog al heel erg veel CDS heeft afgesloten bij AIGquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 12:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
Hans Wijers (Akzo) riep gisteren ook al op om een deel van de Griekse staatsobligaties te laten voor wat ze zijn (default dus). En wel zo snel mogelijk.
Laat aig maar mooi in de problemen komen dan hadden die niet zulke luchtkastelen moeten verkopen. En GS idem dito hadden die die rotzooi niet hadden moeten kopen.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 14:22 schreef meth77 het volgende:
probleem is dat GS nog al heel erg veel CDS heeft afgesloten bij AIG
En dat AIG dan weer in de problemen komt
Leerzaam filmpje, ik dacht dat Credit Default Swaps door een voorschot aan de verzekeraar betaald worden, niet door een deel van de jaarlijkse binnenkomende rente af te staan.(Hoe is de verzekeraar dan zeker dat je dat wel doet?)quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 14:22 schreef meth77 het volgende:
Ik denk dat er veel meer achter zit, naast dat het ECB ook heel erg veel zal kosten
De opstelling van de USA tijdens credietcrisis 2008 doet mij vermoeden dat de USA garant staat voor AIGquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 14:55 schreef en_door_slecht het volgende:
Zijn er eigelijk CDSsen uitgeschreven tegen een failliet van AIG? Wat heeft dat verzekeren tegen failliete landen voor miljarden anders voor zin: je weet dat AIG dat niet gaat trekken.
dan zal de betrokken Bank een ingebrekestelling ontvangen lijkt mequote:Op vrijdag 21 oktober 2011 15:05 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Leerzaam filmpje, ik dacht dat Credit Default Swaps door een voorschot aan de verzekeraar betaald worden, niet door een deel van de jaarlijkse binnenkomende rente af te staan.(Hoe is de verzekeraar dan zeker dat je dat wel doet?)
quote:vr 21 okt 2011, 19:43 | 109 reacties
'Nederlanders dragen fors bij aan noodfonds'
HILVERSUM (AFN) - Nederlanders dragen omgerekend per hoofd van de bevolking op de Luxemburgers na het meest bij aan het Europese noodfonds. Per persoon kost het noodfonds Nederland nu al 2669 euro.
Alleen de Luxemburgers staan voor meer garant, namelijk 3800 euro per persoon.
Dat blijkt uit een berekening van RTL Nieuws op basis van gegevens van Eurostat. Eurolanden die in financiële problemen komen, kunnen bij het noodfonds aankloppen voor leningen. Griekenland, Portugal en Ierland hebben dat al gedaan.
Doordat Nederland en de andere eurolanden garant staan, kan het noodfonds op de kapitaalmarkt geld lenen. Het totaal van de garanties voor het fonds is nu 726 miljard euro.
quote:Een opiniepeiling van de krant Daily Express zaterdag toont dat 75 procent van het Britse volk het EU-lidmaatschap wil opzeggen of versoepelen.
quote:za 22 okt 2011, 10:11
http://www.telegraaf.nl/b(...)Brussel__.html?p=1,1
Graaien troef in Brussel
door Rob Savelberg en Herman Stam
BRUSSEL/BERLIJN - Terwijl heel Europa flink moet bezuinigen, is het voor de Brusselse ambtenaar nog altijd feest.
Een kwart van de EU-ambtenaren verdient per maand meer dan tienduizend euro, zo blijkt uit documenten waar de Duitse Europarlementariër Inge Gräßle (CDU) de hand op heeft weten te leggen, zo meldt De Telegraaf.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |