abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_104477758
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)

Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier? O+
pi_104482725
Staat hier net een stoofpotje op, atm zit er in: riblapjes (met bloem, z&p aangebraden in roomboter), ui, knof, laurier, foelie kaneel en een flesje bokbier :9 Ws komt daar later nog een lepeltje mosterd en een stukje ontbijtkoek bij, maar eigenlijk kan er nog van alles mee gebeuren, ik bedenk het altijd tijdens het koken. Sowieso moet ik zo sporten en dan maakt een vriend van me hem af, dus het wordt een verrassing wat hij er nog mee gaat uitspoken :o (soort doorgeefstoofpot!).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104486970
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
pi_104487633
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald ¤10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
pi_104488002
Ik gebruik vaak riblappen omdat die een iets beter eindproduct geven, zeker als je het hebt over supermarktvlees of van de gewone slager. Ze zijn meestal nog goedkoper ook, terwijl ik ze eigenlijk lekerder vind.
Whatever...
pi_104488202
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:02 schreef laszlol het volgende:
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald €10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.

En 'restvlees' bestaat niet. :P
pi_104489591
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.

En 'restvlees' bestaat niet. :P
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
  donderdag 17 november 2011 @ 21:10:37 #208
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491153
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 19:50 schreef Broertie het volgende:
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
Dat doe ik dus ook..goed verhitten tussendoor. Dan kan het niet zoveel kwaad.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 17 november 2011 @ 21:12:19 #209
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491253
Ik koop het bij de turk. Vanmiddag toevallig weer 10-11 kilo besteld voor aanstaande zondag.

Ik ga het morgen magen. Tussendoor experimenteer ik eventjes met een lapje of 2 in een rookoventje gooien na het aanbakken. Kijken of ik die smaak mee kan krijgen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104491375
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:42 schreef laszlol het volgende:

[..]

hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.

Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het. :)
  donderdag 17 november 2011 @ 21:17:08 #211
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491536
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 21:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.

Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het. :)
Ik betaal ook zoiets ja :Y

7,5-8 euro de kilo.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 5 januari 2012 @ 17:32:04 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106446223
Draadjesvlees voor en na:


Braised Beef

Volgens mij had de Turk me 3 verschillende soorten vlees meegegeven.
Tsssssss. Volgende keer even beter opletten.

Het heeft 22 uur in de crockpot gesudderd. Straks op 't menu. Met aardappelpuree en euh prei? Ik heb geloof ik niks anders. Hm.
En jus. Die is er ook, maar niet op de foto.
Of eigenlijk is het bouillon. Wat er overblijft vries ik in en ga ik helder maken door 't langzaam te ontdooien. Zal een lekker soeppie worden. ;-)
  donderdag 5 januari 2012 @ 17:41:57 #213
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106446635
Onder welke naam heb je het gekocht dan? :P
  donderdag 5 januari 2012 @ 18:16:25 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106448124
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:01:16 #215
296595 foodlover
live and learn
pi_106477031
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Grappig! Het middelste stuk lijkt op een sucadelap.
Hier nog een rest zuurvlees met wat opgebakken hutspot als lunch, lekker!

Week of 3 geleden overigens beef rendang gemaakt van Robin's site, viel goed in de smaak bij de eters!
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:34:59 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106478182
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:49:12 #217
296595 foodlover
live and learn
pi_106478649
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 12:34 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
pi_106479036
Vraag aan de ervaren draadjesvleesmakers (ik heb pas sinds kort het gerecht weer herontdekt, mede dankzij dit topic): geeft een bepaald ras nog smakelijker resultaten? Oftewel, is het moeite waard om even om te rijden voor Limousine-lappen?

Ik heb gemerkt dat de gebruikte roomboter wel degelijk verschil maakt; een flinke klont Belgische boter geeft een diepere, romige smaak.
  vrijdag 6 januari 2012 @ 13:06:10 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106479294
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 12:49 schreef foodlover het volgende:

[..]

Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
Nog cooler! *O*
pi_106481079
Mijn mama heeft de afgelopen dagen zuurvlees voorbereid en dat gaan we vanavond consumeren ^O^
  vrijdag 6 januari 2012 @ 16:47:52 #221
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_106488632
vanmiddag een pan sukade opgezet, met ui, knoflook, palmbier, kruidnagel en laurier...ruikt al heerlijk :9
  vrijdag 6 januari 2012 @ 18:01:16 #222
128548 pavv
The computer says NO
pi_106491865
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
wat een amateur dan, die turk... geen van die drie lappen komt ook maar in de buurt van een riblap.... zo op het oog komt de linker lap van de vang af (de buik van het rund) en de twee rechter komen van de sucade

Dit zijn (mooie, doch iets te magere) riblappen


De mooiste riblappen herken je aan het zg 'appeltje in het vlees, op de bovenstaande foto is het het wat rechthoekige middendeel van de riblap.... Dat kun je haast als biefstuk bakken en zo oppeuzelen.
pi_118899142
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:



:9
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 18:52:05 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118899534
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees? :?
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:01:29 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118899960
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:43 schreef An_awesome_wave het volgende:
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:

[ afbeelding ]

:9
Fap Fap Fap Fap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')