abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 26 augustus 2015 @ 19:13:06 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155567255
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 18:32 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Een recept is het nauwelijks te noemen:
Riblappen in de pan leggen en bestrooien met wat zout. Aanbraden met vloeibaar braadspul. (Ik als lurker weet dat dit vloeken in de kerk is, maar ik gebruik het lekker toch) Daarna nog een scheut azijn erbij, eventueel water en sudderen maar, in dit geval een uurtje of 4.

Maar halverwege de dag kreeg ik de intelligente ingeving dat het waarschijnlijk ligt aan de jus: Het vlees had ik met jus en al een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag zat er een flinke laag vet op de jus en die heb ik er niet afgeschept. Bij het verwarmen ligt het stuk vlees dan in die vette jus te rollebollen dus die smaak dringt overal door. Dat zal het zijn denk ik, maar als iemand nog een andere verklaring heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Volgende keer schep ik het vet er weer af. Of misschien ga ik eerst voor het paardenvlees. (dank voor de tip n0a!) Zijn er meer mensen die paard lekkerder vinden dan rund?
dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.
Paard is lekker, voor stoofvlees is het prima geschikt, maar steeds lastiger een paardenslager te vinden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155568066
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
pi_155570181
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 18:57 schreef Lienekien het volgende:
Misschien ligt het daar aan. Ik denk ook dat er heel wat smakelijker recepten te bedenken zijn, eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat sudderen in azijn en water nou een heel smakelijk resultaat oplevert.
Hm ja.. "sudderen in azijn en water" klinkt inderdaad nogal armoedig. Die scheut azijn is trouwens alleen bedoeld om het vlees malser te maken. Toch vind ik dat rundvlees van zichzelf al smakelijk is (deze keer had-ie weliswaar niet de gewenste smaak) en daarom voeg ik er alleen zout aan toe en braad ik het eerst aan tot het vrij donker is.
Toevoegingen als kruidnagel en ui e.d. gebruik ik als ik hachee maak. Maar uiteraard zijn alle tips ter verbetering welkom.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 20:28:03 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155570307
In Haarlem zit een uitstekende paardenslager:
http://www.slagerijwisker.nl/Paardenvlees/

Kan je ook online bestellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155570312
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.
Paard is lekker, voor stoofvlees is het prima geschikt, maar steeds lastiger een paardenslager te vinden
Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?
pi_155570341
foutje
pi_155570574
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
Waarom vind je dat niet OK?

quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef golfer het volgende:
In Haarlem zit een uitstekende paardenslager:
http://www.slagerijwisker.nl/Paardenvlees/

Kan je ook online bestellen.
Maar hoe smaakt paardenvlees? Vind jij het lekkerder dan rund? Lijkt het qua smaak eigenlijk op rundvlees?
pi_155570750
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:33 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Waarom vind je dat niet OK?
Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.
pi_155571773
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.
Oh zo. Dat is jammer. Nu moet ik mn geweten sussen, mocht ik Jumbo paardenvlees gaan kopen.
pi_155572039
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
pi_155572093
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:

[..]

Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Ik hoef het zelf niet beslist te hebben hoor, LHO wil het niet eten. :')
pi_155576027
O ik zie nu dat met draadjesvlees uitsluitend rundvlees wordt bedoeld dus paardenvlees is eigenlijk niet relevant in dit topic.

draad*jes*vlees
het
Nederlands-Nederlands rundvlees dat na bereiding een vezelige structuur heeft, gestoofd rundvlees: ik lust geen ~
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:42:37 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155576161
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?
Kwart tot halve fles
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155576269
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 22:39 schreef Bladergroen het volgende:
O ik zie nu dat met draadjesvlees uitsluitend rundvlees wordt bedoeld dus paardenvlees is eigenlijk niet relevant in dit topic.

draad*jes*vlees
het
Nederlands-Nederlands rundvlees dat na bereiding een vezelige structuur heeft, gestoofd rundvlees: ik lust geen ~
Och. Pulled pork is ook draadjesvlees.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:50:03 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155576487
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 augustus 2015 @ 08:34:55 #266
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155581958
Ik had laatst nog paardenwangen gemaakt. Ik denk niet dat ik het verschil zou proeven tussen runderwangen of paardenwangen. Verder gewoon heel lekker.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 27 augustus 2015 @ 17:31:06 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155594713
Varkenswangen zijn ook erg lekker om te stoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155595029
Ik krijg trek van dit topic. :D Laatst een lekker stoofpotje gemaakt met sucadelappen, voor het eerst, binnenkort maar weer doen. :9~
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 27 augustus 2015 @ 17:46:59 #269
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155595138
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Varkenswangen zijn ook erg lekker om te stoven
Die heb ik nog op vakantie gegeten. Lekkuh! Hij wilde me alleen het recept niet geven.... Eikel!
Siesta & Fiesta!
pi_156014164
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:

[..]

Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Ik hoorde vandaag van iemand dat er in winkelcentrum Keizerswaard een slager zit die sinds kort paardenvlees verkoopt.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:01:31 #271
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160790033
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:03:27 #272
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160790080
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:20:15 #273
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160790463
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 19:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?
Dan gaan we dat de volgende keer proberen. :Y

Heb wel het idee dat ik één en ander wat kapot heb gestoofd. Het waren 5 lapjes; inmiddels is het een soort soep geworden. :@
pi_160791490
Misschien te veel vocht? Als er te veel in zit, je deksel op kiertje doen om de smaken te concentreren.
  zaterdag 19 maart 2016 @ 20:56:12 #275
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160793666
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 20:00 schreef n0a het volgende:
Misschien te veel vocht? Als er te veel in zit, je deksel op kiertje doen om de smaken te concentreren.
Al het vlees (550 gram) was ondergedompeld. Al met al zat er een dikke liter vocht in. Geen idee of dit te veel is. Denk ook dat de bouillon niet sterk genoeg was...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')