abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 23 januari 2012 @ 09:25:38 #51
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107129784
slijpschijf is groot woord ... ik plan van het te doen met een dremel en dan de rand direct met borsteltje hammerite op hoor.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107130017
Ik vroeg me al af hoe je het geheel stabiel ging maken :)

Stabiliteit moet je echter in drie vlakken doen waarbij de werklijnen van de verbanden elkaar niet mogen kruisen in hetzelfde punt. Anders heb je nog een rotatiepunt. Dus in je achtergevel moet je ook nog een kruis aanbrengen.

Daarnaast moet je je dakvlak ook star maken (wind gaat half naar je dak en half direct naar de funderingsplaat). Dit kan waarschijnlijk door je dakbeplating, maar dan moet je wel voldoende schroeven toepassen.
  maandag 23 januari 2012 @ 10:40:20 #53
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107131449
de zijwand krijgt nog planken dus die vormen de rechte lijnen ... De planken zijn 3 cm dik, tand en grijf 2 schroeven per plank voorgeboord :) kwa stevigheid zou dat wel moeten kunnen tellen, er komen ook nog van die staalkabel windverbanden in een aantal dakvakken :) maar ... die moet ik dus nog maken :) zolang het dak er niet op ligt gaat de wind er gewoon door he :) dus dat is voor in de loop van de week.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 26 januari 2012 @ 07:28:00 #54
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107246680
We zijn terug met een update. Gisteren flink doorgewerkt na het werk en deel 1 van de verlichting klaar gemaakt. Alles ip44 uiteraard


Zo ziet de garage momenteel dus uit met de lampen ... geeft beter zicht. Veel reacties gehad van amai 8 lampen ge gaat er een stadion of zo van maken ... nu het zijn 4 volwaardige parkeerplaatsen. 2 lampen van 11 watt per parking is echt niet zo overdreven dacht ik ... afwachten tot het aan is :) nu zoals je ziet op de foto komt het ook estetisch gewoon mooi uit ... en het oog wil ook wat.


Ik ben zo vrolijk geweest om voor de verlichting ook gewoon 2.5 mm te gebruiken ... op zich was 1.5 meer dan genoeg voor 11 watt lampjes ... maar dus een behoorlijk gekloot om alles mooi in de behuizingen te krijgen. Wel fijne samenvoeg klemmetjes gevonden in de Snuffelmarkt. 4 plaatsjes en transparante voorkant waardoor je kan zien of de kabel ook echt goed er in zit. 100 stuks 18.75 euro. Ik snap niet hoe ze dat kunnen maken voor die prijs! eens alles in de doosjes zat heb ik de gaten waar de kabels de contactdoos in komen nog eens gesealed met kit. Dus is zeker allemaal mooi dicht! In de dekseltjes zit een afsluitrubber dus ook dat is fijn in orde. Als er ooit iets is kan het dekseltje gewoon los gedaan worden.


Resultaat van de opgehangen lampen. Ziet er best proper uit. Je ziet hier ook de verzonken bouten van de dwarsbalkhouders. Eigenlijk ben ik erg tevreden over het resultaat. Begint allemaal echt mooi uit te zien!


even tijdelijke aansluiting gemaakt met stekker :) dus ik kan nu mijn garage insteken. Schakelaar en stopcontact werken. Zoontje onder de indruk.

Hoe is het nu van licht. Wel het is eigenlijk perfect. Het is een warmwit licht dus best gezellig. Het is niet dat je een zonnebril nodig hebt en als je bv aan een auto of zo wil werken zal een werklamp wel nodig zijn. Maar om 's avonds onder te zitten is het wel erg aangenaam. Zelfs het terras is zichtbaar verlicht (ligt aan de linker kant er van)

Ik heb eerst de stroom gelegd omdat ik:
- dat al thuis had liggen
- alles ip44 is dus geen probleem met neerslag
- nu kon ik nog aan de achterkant van de balkjes waardoor de kabels uit het zicht lopen :) dat kan niet eens het dak en de dakgoot er zijn. Gewoon estetisch dus mooier

Dilema ... het dak dus. Er zijn verschillende opties.
- Steeldek met 4 cm isolatie -> nutteloos aangezien het een open carport wordt
- Steeldek met anti condens doek. 8 platen die zijn 6.5 meter lang dus :) kan perfect kosten voor de steeldek platen + schroeven + dakgoot thuis geleverd een 700 euro
- Bitumen golfplaten komt alles samen op een 250 euro zonder dakgoot dus pak een 300 euro alles samen.

Het scheelt wel een pak he ... weet het zelf niet goed. Op zich ... het is een carport dus bitumen zou perfect dienst kunnen doen. De platen zijn 2 meter lang en dus ook een stuk makkelijker te hanteren, ik kan ze zelf ophalen, makkelijk op maat te maken, isoleren kan ik nog altijd aan de onderkant moest het ooit nodig zijn doordat ik het balken systeem heb gebruikt.

Dus ... Alle tips of adviesen betreffende de dakbekleding zijn welkom. Geef ik 400 euro meer uit voor steeldek of niet?
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107246936
Ik zou steeldek met isolatie doen. Dan kun je altijd nog een deur in de carport zetten en heb je het afgesloten. Klein kacheltje erin en gaan.

Waarom zie ik trouwens twee kabels lopen bij die aansluitdoos? Je kan toch gewoon doorlussen offuh? ...
  donderdag 26 januari 2012 @ 08:21:13 #56
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107247144
hahaha jaja dat heb je goed gezien :) maar doorlussen was een probleem ... gezien ik 2.5 mm kabel gebruikt heb moest ik dan met lusterklemmen gaan prutsen in de lamp zelf. Daardoor
- lelijk met al die kleurkabeltjes aangezien het glas vrij transparant is
- weinig plaats in de lamp zelf
- veel gekloot met de stijve kabels

dus ik heb gewoon alles doorgetrokken en in de contactdoos de ontdubbeling gedaan. Het zijn van die keuzes he :)

Kwa dak ... dicht maken is niet de bedoeling hoor dan hebben we totaal geen doorkijk meer naar de tuin en zo. Een deur zetten is trouwens ook niet zo evident ... het ding is 6.5 meter breed he :) hahahaha dat is geen deur ... en zelfs geen poort :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107252277
Een bitumen dak later aan de onderkant na-isoleren is vragen om problemen. Maar als je het toch niet dicht gaat maken lijkt me isolatie sowieso niet zo nuttig?
  donderdag 26 januari 2012 @ 11:54:38 #58
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107252633
wel als je plaats laat zou het moeten gaan hoor om te isoleren maar inderdaad het blijft open ... de carport is aardig groot en we hebben een beetje schrik dat met een dergelijke oppervlakte we bij regen ook flink overlast gaan hebben als we staal gebruiken. Dit naar geluid toe ... de garage ligt kort bij de woning en het is toch 50 vierkante meter staal :)

Ondertussen bitumen platen besteld ... morgen ophalen :) 216 euro voor 36 platen. dus 6 euro per plaat. Platen zijn 2 meter op 95 cm ...

komt wel nog dakgoot, schroeven met dopjes bij maar dat zal de kop niet af zijn... en montage kit voor de zekerheid :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107256336
Ik bedoelde niet dat je er geen isolatie tussen zou kunnen krijgen, maar als je het na-isoleert dat je bijna gegearandeerd vochtproblemen gaat krijgen (schimmel, rotting, etc) omdat je dampdichte laag aan de verkeerde kant zit.

Echter lijkt me isoleren in jouw situatie toch onzinnig, dus lijkt me bitumen een prima keuze (zeker ook met geluid als extra motivatie)!
pi_107266770
Even een tip betreffende die bitumen golfplaten (Aquaplan toevallig?)

Door de jaren heen, zeker in de warme zomer periodes, kunnen de platen gaan "druipen";
de platen scheiden dan een soort bitumen substantie af.

Is verder niet erg; alleen vervelend voor de zooi die eronder staat.
Beetje zonde als je mooie "oldtimer" er onder staat die je nét gepoetst hebt...

Om dit te voorkomen leg je gewoon (bouw)folie over de balken voordat je de platen legt en ze vastschroeft;
zo worden de druppels opgevangen en gelijk een extra "barrière" bij evt. lekkage.

BTW: installatiekabel is in NL standaard al 3x2,5mm; 3x1,5mm kom je hier niet
tegen of het is speciaal voor schakelaars of komt uit België of Duitsland.
  donderdag 26 januari 2012 @ 22:11:53 #61
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107276856
hehe ik overweeg zelfs om over de balken eerst nog een laagje triplex te leggen :) nu het zijn geen aquaplan platen en ze zouden niet druipen, over de oldies komt toch een hoes :) daar niet vanafgezien maar bedankt voor de tip ... als we het ooit anders willen gaan benutten en het zou geisoleerd moeten worden zullen we dat dan in de kosten mee opnemen om dak te vervangen ... als dat achter 5 jaar is hebben we voor 5 jaar een dak gehad voor 250 euro :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 30 januari 2012 @ 06:49:18 #62
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107391202

Vrijdag namiddag in Uden Nederland ;) dakplaten opgehaald. Doordat het een restpartij was heb ik 300 euro bespaard tegen de winkelprijs. Ok het heeft me een namiddag gekost om ze op te halen maar ... dat is veel centen. Vrijdag ook direct mooi afgeladen en klaar gelegd.


Normaal ging er steeldeck op komen dat kan makkelijk tot 1.2 meter overbruggen. Ik heb mijn dwarsliggers om de meter gezet. Voor golfplaten raad met om de 30 cm steun aan als meest optimale. Ik heb dus steun gemaakt om de 18 a 20 cm! Nu ik wilde proper verder werken. In plaats van het dak nog hoger te maken en panlatten aan de bovenkant te zetten heb ik 3 uur gleufjes gefreesd. De panlatten zijn dus mooi verzonken in de balken en scheelt weer 5 cm in de boord bovenaan. De panlatten er tussen gelegd en dubbel genageld!


Dit is dan het resultaat


Hulp gehad van Kevin ... een vriend des huizes. Altijd fijn ;)


zicht op de vorderingen ...


Binnen aanzicht


eerste plaat gelegd. Ieder golfje genageld... ja dat is meer werk maar ... dan is het ook goed :) 550 nagels om het volledige dak vast te leggen.


Vrolijk als je met 2 werkt :) lekker retro muziekje op ...


Schiet aardig op. Zoals je ziet zijn ook alle platen zowel in de lengte als in de breedte nog eens van kit voorzien. 2 golfjes overlap en 20 cm plaatlengte overlap zoals opgegeven door de producent. De kit heb ik gewoon voor de zekerheid gedaan. Een dak kan niet dicht genoeg zijn!


2 dagen wringen op het dak ... voorzichtig zijn en ... nagelen ... veel nagelen. Heb wel flink spierpijn.


Einde dag 1


Dag 2 weinig foto's tijdens de werken want ik heb alleen verder gewerkt en om nu een plaatje te maken bij het leggen van iedere nieuwe plaat nja :) niet veel aan om hier te bekijken he :)


na het frezen had ik enkele stapels houtschaafsel ... mooi geborsteld en bij mekaar gelegd.


En voila het dak ligt er op ... voor jullie beginnen roepen de platen vanvoor is niet recht en zo ... er komt dus nog een houten rand rondomrond samen met de anderhalve zijwand. Daarboven op komt dan nog lood of zinc :) dus komt goed hoor! Alles past mooi.


Zo ziet de binnekant er nu uit


mijn portie fitness ... zal blij zijn als deze eens liggen heb ze al zeker 10 keer verplaatst en dat zijn godverdomdse ondingen hoor :)


Voila ... 4 volwaardige plaatsen :) de oldies staan nog halve meter van de achterkant af dus dat geeft wel een idee van de plaats ... ikke super tevreden. Deze week nog dakgoot hangen en dan effe sparen voor de rabbat planken om de zijkant en dakrand af te werken :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107392693
ziet er goed uit, maar had je aan de rechter kant niet de dakplaten iets verder willen laten doorlopen? en dan een mooi dakgootje dr langs? het lijkt nu tenminste alsof er nog wat afstand tussen zit....
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  maandag 30 januari 2012 @ 09:48:41 #64
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107393061
komt net genoeg over :) op foto zie je dat niet goed :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107393164
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 09:48 schreef HaerdenC het volgende:
komt net genoeg over :) op foto zie je dat niet goed :)
mooi :) had ook niet anders van je verwacht, maar je zegt de zijkant af te werken met rabatdelen, maar wat voor deur ga je er in doen?
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  maandag 30 januari 2012 @ 09:56:06 #66
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107393242
geen deur ... linker zijwand en voorkant blijven gewoon open! De achterwand rechtse stuk dicht en volledige rechterwand wordt dicht gemaakt met rabbat planken ...

Het wordt dus een open carport met anderhalve dichte wand ...

dit is een bewuste keuze omdat we doorkijk naar de tuin willen hebben en omdat het anders nogal log zou worden :) we willen er in de zomer ook fijn onder kunnen zitten op een zwoele avond ... auto's buiten, lampjes aan ... bbq ... radio :) vrienden ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 31 januari 2012 @ 10:05:52 #67
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107432045
voila ... eerste sneeuwbui gehad en alles perfect!
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 13 februari 2012 @ 08:26:22 #68
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107920476
Een update. Vanaf nu sta ik er alleen voor. Het is even rondkijken en dingen herbekijken. Het ziet er alleszins naar uit dat ik de woning kan overnemen (wat ik echt wil want ik wil er echt blijven wonen) maar ik zal de andere partij moeten uitbetalen. Het zal dus allemaal een beetje rekenen worden. Hoeveel updates er dus nog volgen ... zal daar een beetje vanaf gaan hangen. Er zijn nog klussen die ik graag wil doen en als ik ze doe update ik ook zeker het topic hier.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107921195
Aii, vervelend nieuws.. Sterkte.
pi_107921526
oei, sterkte man in deze lastige tijd!
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  maandag 13 februari 2012 @ 11:03:19 #71
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107923286
Komt wel goed hoor dank alvast voor de steun!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107923505
Het komt altijd goed ^O^. Of dat nou met of zonder vrouwlief is..

Ik hoop dat Linusje er ook goed mee om kan en zal gaan :Y. Want da's niet niks voor 'm natuurlijk.
  maandag 13 februari 2012 @ 11:27:41 #73
214921 cvboer
CV vakidioot
pi_107923968
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:12 schreef Anne het volgende:
Het komt altijd goed ^O^. Of dat nou met of zonder vrouwlief is..

Ik hoop dat Linusje er ook goed mee om kan en zal gaan :Y. Want da's niet niks voor 'm natuurlijk.
Kinderen zijn vaak de dupe van zulke dingen, wat natuurlijk ook logisch is, het is niet niks.
Ik hoop dat jullie er samen uit gaan komen en natuurlijk hoop ik dat je kunt blijven wonen op je huidige locatie.
Veel sterkte toegewenst.
Er komt altijd een moment waarop je moet kiezen tussen het geld dat je verdient en de tijd die je verliest om het te verdienen, tijd is alles behalve geld.
  maandag 13 februari 2012 @ 11:51:26 #74
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107924650
bedankt voor de steun ... we hebben geen ruzie of zo en voor het zoontje wordt alles optimaal geregeld we hebben allebei hem als enige doel en dat staat los van het "ons" dus dat komt zeer zeker goed :) we zijn volwassen geen ruzie of zo er zijn ook geen ernstige dingen gebeurt dus zeker no panic of zo. Huisje zou normaal moeten lukken om te houden dus ook dat is wel fijn.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 13 februari 2012 @ 15:44:42 #75
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_107932217
Hmm, vervelend nieuws, hopelijk komt dat goed voor de betrokkenen, medebelg. Sterkte
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')