abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 20 oktober 2011 @ 08:41:59 #26
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_103313928
registreer om deze reclame te verbergen
om alles een beetje recht uit te graven heb ik een waterpas op een lange (2 meter) allu lat geplakt met afplaktape :) recht graven ... gewoon een koord spannen of een houten plank leggen ... met schup al paar streepjes zetten. Valt best mee hoor ... een gelijk niveau krijgen is lastiger dan een rechte bak.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 24 oktober 2011 @ 08:12:43 #27
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_103486551
En het is weer weekend geweest :) lees als -> hard gewerkt al zeg ik het zelf!

01.jpg
De oldtimer staat dus paar daagjes buiten tot het nieuwe huisje klaar is. Wel even bash er over zodat er zeker niks aan komt. 2013 wordt hij zowieso grondig onder handen genomen in 2012 is het de beurt van de honda waarvan je net nog het neusje ziet ... zie andere topics in PTA

02.jpg
Steenpuin ... steenpuin en nog eens steenpuin. 4 a 5 ton in totaal ... saneren noem ik zo iets ... op zich zou ik het mee in het beton dek kunnen gieten maar ik ga het gewoon weg doen. Onvoorstelbaar dat mensen dit soort rotzooi gewoon in de grond steken.

03.jpg
Dit was aan het einde van zaterdag ... begint er aardig op te lijken he :) achteraan kan je nu echt zien dat de platen aan het verzakken zijn en het dus echt hoog tijd is!

04.jpg
Buiten krijgen we een aardig grond platform ... dit gaan we verspreiden over de volledige tuin die dan ongeveer 2 a 3 cm hoger wordt :) stoort dus niet. In het voorjaar ga ik dan de boel ook met zo een ploegding helemaal omploegen, daarna wellen en dan opnieuw aanplanten ... ook dat zal hier uitgebreid gedocumenteerd worden.

05.jpg
Deze reserve pannen en buisdelen lagen opgeslagen in de garage en zullen in de lage kelder gelegd worden. Die gebruiken we niet en dan hebben we toch nog reserve onderdelen moest er nog eens storm komen. Tot nog toe hebben we nooit pannen af gehad maar het zijn loksbergse pannen. Die fabriek bestaat niet meer dus als je nog zo een pan moet hebben ben je aardig gechareld :) Ik heb er nog een 70 tal en 2 nokstukken ... tevens een 40 tal pottelberg pannen, veel recenter en gebruikt op onze achterbouw en badkamer.

06.jpg
Zondag ... korte broek aan 3 graden buiten en gaan met die banaan!

07.jpg
Nog meer puin

08.jpg
en hopla alle puin is er eindelijk uit ... jammer genoeg moet ik nog aan de voorkant ook een strook doen (voor de wafwaterings kokkos) maar dat is pas als het dek gegoten is

09.jpg
Hier doen we het voor he !!! enkel nog achter de garage wat rotzooi opruimen en dan kan de garage afgebroken worden ... klaar voor het beton dek!

10.jpg
Grond ... veeeeel grond :) zoals jullie zien staan hier ook nog paar stapels sylex tegels :) die zijn uiteraard voor in de garage. Of dat nog voro dit jaar gaat zijn weet ik niet, ligt beetje aan het weer.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 14 november 2011 @ 08:20:05 #28
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_104342731
Binnekort grote update alhier met foto's maar het is zo druk druk druk de laatste tijd :( heb een tripje naar Italie gedaan om vrienden te verhuizen naar daar, tussendoor flink doorgedaan aan de garage afbraak en ook nog bezig met de voorbereiding van de scancoverytrial. Hoe ver staan we ondertussen met onze garage
- laatste aanhanger met 750 kg steenpuin zaterdag naar containerpark gebracht. In totaal heeft het ons al een 150 euro gekost aan wegvoeren van steen puin, grofvuil en afval!
- Golfplaten vuiligheid is van het dak af ... meeste ligt nu op de aanhanger (12 van de 16 platen)
- Afnemen is relatief goed gegaan ... eerst de schroeven los gedaan met ratelsleutel. Het waren vierkante koppen op de schroeven en ze waren zeer dik dus losdoen ging nog vrij goed eigenlijk. In totaal zaten er 24 in en slechts 1 voorzichting (zonder tegen de platen te komen) moeten doorzagen.
- Platen waren zwaarder dan ik gedacht had. Met 2 ging het een stuk beter en goed nat gehouden CONSTANT. 1 plaat is gebroken de rest gewoon in twee stukken naar beneden kunnen doen. Gecontroleerd gebroken terwijl er water over werd gespoten
- We mogen 200 kg brengen naar het containerpark maar dat gaat volgens mij nogal nipt zijn dus gaat centen kosten ... ik laat hier zeker weten hoeveel.
- Betonplaten samen met de buurman afgenomen .. paar zijn gesneuveld maar de meeste hebben zij kunnen recupereren. Ik had beloofd dat ze de platen mochten hebben als ze hielpen afbreken. Toch 2 dagen werk aan gehad maar ... de garage ligt dus volledig plat!
- Ik ga nu proberen deze week na mijn werkuren bekisting te maken in Betonplex (die ik van die zelfde buren krijg omdat zij er ergens eens gerecupereerd hebben en op overschot) Super goed nieuws want dat is weer centen gespaard
- de kapot gevallen platten allemaal stuk geslagen en als een puzel neer gelegd. Ook de Palen zullen gewoon mee in de vloer gegoten worden (liggend) Extra oud ijzer rond gestrooid om extra wapening te geven

We hebben de plannen voor het dek wat herzien. Normaal ging ik onder de beton een kunstof laag leggen tegen opkomend vocht. Nu op zich moet je dan ook de zijkanten aftaren en zo ... maar we gaan een middel laten toevoegen in de beton dat waterafstotend is. Eens de beton uitgedroogd is gaan we aan de bovenkant een waterkering aanbrengen, Dan Tegelcement maken en de Cylex tegels daarmee leggen bovenop de waterkering. Het betondek varieerd in dikte een beetje. Vooraan is het een 20 cm achteraan 30 tot 35 ... dat is ruim 2 keer de norm voor carports dus de boel zal wel stevig staan :) Ik heb kei hard doorgedaan omdat ik het dek zo snel mogelijk gegoten wil hebben. Het hout zetten kan ook perfect bij koude nachtelijke temperaturen, Voor het dek is het toch beter dat het niet te veel onder nul gaat!

Teaser foto
afbraak.jpg

volledig verslag volgt. Ga ook voor wonendnederland.nl een stuk schrijven over de werken :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zaterdag 19 november 2011 @ 17:42:55 #29
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_104556904
registreer om deze reclame te verbergen
Dit weekend was het eerder van de rustig aan tot nog toe maar desondanks toch wel wat werk verzet :)
- alle asbest plaaten op aanhangwagen en in 2 keer naar het containerpark gebracht en daar ook gelaten uiteraard :) 200 kg mocht ik blijkbaar gratis brengen voor de rest moet je dokken ... en niet zo een beetje. Dat snap ik niet goed van de overheid. Ze weten goed genoeg dat de asbest opgeruimd moet worden ... laten ze je daar extra veel voor betalen ... en dan maar zeuren over sluikstorters of mensen die dat onder hun betondek gooien ... ik heb 500 kg gebracht in totaal en heeft me voor dus de 300 kg die niet gratis is 10 cent de kg gekost. Maar goed ... de boel is opgeruimd en dat was van de volledige afbraak het laatste wat weg moest.
- dan de aanhanger proper gemaakt
- laser lijn trek hoek ding van bosch gekocht :) 45 euro om de voetjes recht te kunnen zetten en perfect rechte hoek te krijgen, dingen recht te zetten ...
- waterpas gemaakt van lang stuk darm ... ik betrouw meer op zwaarte kracht dan op laser dinkies :) dus gewoon ter niveau controle
- 13 grond potten / metaal poten gehaald dus van die pinnen met een vierkante pot van 9x9 op, volledig verzinkt
- stuk hardhout om de boel in te kloppen

Dat was beetje de dag, ben ook van wacht voor het werk en nog avond interventie dus nja de dag is wat opgesplitst.

Morgen wil ik dat alles van paaltjes staat en zou ik graag ook aan de bekisting wat werken zodat woensdag of donderdag kan dan eindelijk de beton er in... daar kijken we toch wel aardig naar uit!

De meneer van boer zoekt klant kijkt ondertussen naar de mogelijkheden voor dwarslatten en de rest van de systemen :) hij vond dat ik gek was om een dik dek te gieten ... 15 cm was ook genoeg geweest en dat ik het allemaal TE degelijk wil maken :) op zich kan dat wel maar liever goed dan half he ... ik heb mijn datakabel niet bij dus foto's volgen ... van hoe het er nu bij ligt niet om bepaalde redenen maar bij de opbouw wel weer :) tevens komt dan ook foto verslagje van de golfplaten en asbest rommel :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 21 november 2011 @ 08:18:34 #30
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_104618648
gisteren meevaller met het weer :) geen wind gewoon fris dus in korte broek en t-shirt buiten (wel bodywarmer uiteraard) en we vorderen gestaag ...

- bekisting aan 3 zijdes volledig klaar om te gieten :) voorkant moet ik nog doen en stroombuis nog leggen.

Ik lig dus voor op schema. Dadelijk bellen naar de beton leverancier zodat er vrijdag geleverd kan worden ;)

Ik heb alles ook een beetje herbekeken en met 7 cub beton komen we normaal toe voor het dek ... een meevaller dus :) Mijn schoonvader komt helpen met het recht trekken ... We gaan voor de staalvezel beton met vloei middel :) met een beetje geluk hebben we dus vrijdag een mooi effen dek van 24 vierkante meter !!! droogtijd zou een 3 dagen zijn. Dan kan ik in het weekend verder doen met eventueel de tegels :) of het hout we zullen wel zien! Eens de palen staan volgen foto's. Momenteel staan er tijdelijke palen (dit heeft te maken met legaliteit van de werken :) iets wat afgebroken wordt bij ons (zonevreemd) mag niet meer opnieuw opgetrokken worden ... daarom dat ik de buiten palen eerst vervangen heb. Het is puur facultatief want alles staat vergund maar ik wil geen gezeik dus daarom ook even geen foto's :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zondag 27 november 2011 @ 14:15:58 #31
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_104876105
Bekisting afgebroken, hier en daar ruw kantje weg gedaan ... begint er op te trekken ... binnekort dus foto's :) als de 4 hoekpalen staan.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_104878613
registreer om deze reclame te verbergen
Weer bijgelezen! ^O^
  maandag 5 december 2011 @ 07:12:04 #33
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105197842
Eindelijk eens een grote update betreffende onze garage / carport vernieuwing ... en natuurlijk een fotoverslag.

01.jpg
Bouwtechnisch mochten we niet afbreken en opnieuw opbouwen. Hoe we dat nu presies hebben gedaan gaan we niet in het breed uitsmeren en daarom ook geen foto's of verslag van het totale afbreken, dat hebben we nl niet gedaan er is altijd een stuk blijven staan (hoekpalen en zo) maar we willen geen enkel risico. Daarom hebben we ook gewacht met het plaatsen van foto's tot de carportpalen allemaal stonden. Om de metaalpunten min of meer waterpas te zetten ... een oude manier gebruikt ... 15 meter pvc transparante darm en water. Wel zorgen dat er geen lucht in zit!

02.jpg
teaser foto van hoe het volledig afgebroken uit zag :) hier is de beton op gestort, we hebben dit eerst flink nat gespoten daardoor moesten we geen plastic leggen gewoon direct er op gestort. De plastic wordt gelegd omdat de beton anders te snel droogt. Bij de huidige weersomstandigheden en een goede natte ondergrond dus totaal niet nodig.

03.jpg
De vieze asbestachtige platen mooi afgeleverd op containerpark ... een grote zorg minder. Kosten vielen al bij al ook nog mee

04.jpg
Mijn nieuwe trouwe vriend ... echt waar dit is een schitterend toestelletje kost iets van een 60 euro, zelfs iets minder nog maar hier lever je strak werk mee af :)

05.jpg
Eigenlijk dient hij voor binnen ... buiten toestelletjes zijn veel duurder ... maar als je gewoon wacht tot het donker is kan je hem ook buiten perfect gebruiken en een pak centen sparen ... in November is het gelukkig vroeg donker :)

06.jpg
Paalpunten ingeslagen en gezorgd dat er 25 cm van in het beton komt. Dat is ruim voldoende opgegeven was 15 cm.

07.jpg
De vier hoekpunten ... 35 cm beton ... pukkelpop-storm-proof heet zo iets!

08.jpg
Silex dallen mooi gelegd ... rand opgevuld met witte zand om te stabiliseren en dan mdf meubelplaten als bekisting ... een experiment maar ... het is perfect gelukt en stukken goedkoper dan bekisting huren ... de mdf platen moeten wel er na de container in.

09.jpg
stroom voorziening achter de bekisting in witte zand ... er was geen tijd meer om gleuf tot aan de woning te graven dus tijdelijk zo naderhand doe ik de witte zand weg en kan de gleuf gegraven worden.

10.jpg
Deze jongen paste gelukkig net op onze oprit ... we hebben in totaal uiteindelijk 10 cub nodig gehad dus 1 volle wagen en dan nog een kleintje :) (7.5 cub is max in zo een wagen)

11.jpg
Alles mooi klaarleggen werkt altijd fijner... zal wel aan mezelf liggen maar ik hou graag overzicht tijdens het werk ... deze bouten met moeren dienen om de palen te verankeren in de paalpunten.

12.jpg
Bovenaan komen dwarsbalken van 7x23 cm. Deze wilde ik niet zomaar tegen de palen schroeven maar er voor de helft op laten rusten. Dus alle palen een stukje bovenaan uit gezaagd van 3.5x22 cm en met een lichte schuine hoek zodat we een minimum aan verval krijgen van ons dak (afwatering)

13.jpg
Dat geeft dan dit als resultaat ...

14.jpg
Detailbeeld

15.jpg
Het werd donker ... oude staanlamp buiten... en om 19.00 stonden ze allemaal waterpas op deze donkere foto staan de linkse al waterpas de rechtse was ik nog bezig ...

Hopelijk moeten we niet te lang wachten op de dwarsbalken. Die moeten ze zowieso komen brengen aangezien die 5.5 meter lang zijn.

Best een grote klus maar ik denk dat het zwaarste achter de rug is, het uitgraven, bekisting maken, beton gieten dat is toch wel het meest gedoens ... nu is het opbouwen. De balken zal ook nog even rommelen worden en het steeldek dak is ook niet van de poes al de rest is wel te doen denk ik.

De achterste rechterhelft wordt dicht gemaakt en de rechterwand ook met tand en groef planken verder gaan we nog kijken hoe we de dakranden presies gaan afwerken. Ik denk dat we gaan voor een licht overstekende boord met sportjes in en dan met bovenkant een zink of loodrand. Hopelijk blijft het weer een beetje menselijk dan lukt het nog om mijn target te halen (voor het einde van het jaar zou ik willen dat het volledig staat.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 6 december 2011 @ 22:18:41 #34
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105274295
vandaag eerste keer met de minibus + aanhanger op de beton geparkeerd ... lading hout voor het dak gehaald dus dit weekend effe flink door klussen hopelijk laat het weer het een beetje toe! Verwacht maar grote update met foto's hier :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 8 december 2011 @ 07:37:11 #35
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105327454
garage08122011.jpg

voila beetje opgeruimd dan vooraan aangevuld (moet naderhand nog 5 cm aangevuld als de tegels liggen) en het volgende constructie hout uitgeladen nu is het wachten op de dwarsbalken ... hopelijk zijn ze er vandaag of morgen dan kan ik aan de bruggen beginnen.

De bruggen lopen van links naar rechts en lopen over 5 met in totaal 30 cm af naar de rechterkant, dit voor afwatering

Bruggen gaan maat 8x23 hebben aan weers zijden komt er een balkje van 7x7 tegen dat door en door geschroefd wordt en op 9 cm van de bovenkant. Daar tussenin komen dan de dwarsliggers van 9x9x170

Simpel voorgesteld gaat het ongeveer zo iets worden bovenaan

paaltopdak.jpg

De dakplaten zullen dus in de lengte om de 1m70 een volledige ondersteuning hebben van de bruggen en dan om de meter in vertikale richting van een balk die 9x9 is. Volgens de palenboer maak ik het op die manier enorm sterk. 7x7 was ook goed geweest voor de dwarsbalken maar:
- die had hij niet voorradig in 1m80 dus dan moest ik langere pakken en veel verlies hebben
- de prijs van de 9x9 palen aan 1m80 was even veel als 2m40 in 7x7 dus voor zelfde prijs heb ik nu sterkere tussenschotten en minder afval. Ik had geen zin om te bestellen en risico te lopen de houten dakconstructie niet klaar te krijgen. Zeker aangezien de Palenboer volgende woensdag op wintersport vertrekt.

Eens ik aan het dakhout bezig ben volgen er uiteraard foto's en een uitgebreid verslag!
Minds are like parachutes, they work best when open!
  vrijdag 9 december 2011 @ 17:05:52 #36
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105382923
Hopla gisteren de balken naar achterkant van de woning gedaan, bouten gaan ophalen ... voor 190 euro aan bouten en moeren :) maar ... nu hebben we wel alles voor de volledige dakconstructie.

foto verslag is altijd leuker dus ...

01.jpg
Perfect afgeleverd veen dank aan houthandel Brems

02.jpg
speciale Balken boren gekocht ... en dat is een fijn speelgoed echt waar must have! Zit vooraan een klein stukje schroefdraad op het puntje ... trekt de boor aan juiste snelheid door het hout! Boort schitterend recht. Wel op lage toeren boren anders verbranden de boorbramen ... ik heb er 2 gekocht van M10 en van M12 (mocht er 1 stuk gaan moet ik geen uur verliezen met op en af naar de winkel rijden. Tevens een 19mm freesdinkie gekocht voor het verzinken van de bouten in de balken. Dat alles samen met de bouten en moeren was dus 187 euro ... op zich valt dat nog best mee eigenlijk!

03.jpg
Ladder aan 1 kant gezet ... balk er op gelegd dan aan de andere kant met een lijmklem vast gezet ... voorzichtig de andere kant goed gezet ... beetje prutsen ... ook daar lijmklem op ... alles klaar voor het boren :)

Ow ja de balken zijn dus ook mooi in schuinte af gezaagd. Ze zijn allemaal een 10 a 20 cm langer dan de maat die ze moeten zijn. Afzagen met de handzaag gedaan.

04.jpg
de hoekjes uit de balken zijn dus perfect gelukt, balk ligt mooi voor de helft op de palen! ROTS VAST

05.jpg
middenpaal ook gelukt :) OEF

06.jpg
Balk op iedere paal vast gezet met M12 bout

07.jpg
Detailbeeld binnenkant carport

08.jpg
aan de buitenkant zijn de moeren dus verzonken, dit omdat er nog planken over komen :) voor de afwerking. Beetje prutswerk maar nja beter wat meer tijd aan besteden en het echt juist en goed maken he.

Eerste balk is dus gelukt. Dit weekend doe ik gestaag verder en hopelijk kan ik dus volgende week puur aan een dak beginnen denken. Eens de 6 balken liggen is eigenlijk alle echt zware werk gedaan. De tussenbalkjes en liggers zijn veel lichter, kleiner en beter te hanteren.

Update zullen nu wel snel volgen :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  vrijdag 9 december 2011 @ 17:30:38 #37
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_105383695
img_nieuws_bericht.php?w=175&s=images%2Falbum%2F22%2Fklusser1.jpg

Hebben jullie dat programma ook in Belgie :+
  vrijdag 9 december 2011 @ 17:43:34 #38
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105384111
euh ... ja maar dat is niet echt een compliment he :-) ik maak wat mijn wederhelft vraagt en altijd binnen een zeer redelijk tijdschema :) oude garage is in november afgebroken en nu half december staat al een groot stuk van de nieuwe, alle oude rommel is weg dus :) denk niet dat ik in dat programma ga komen ... allee ik hoop het toch niet. Probeer ook proper te werken, weinig afval te maken, geen overlast te bezorgen aan de mede bewoners / buren :) en ... tot nu toe lukt dat ook wel :) ... alles is voor of na mijn gewone dagjob he :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  vrijdag 9 december 2011 @ 17:58:57 #39
357438 Bananenvlaflip
eerherstel voor de pisang
pi_105384660
Ik volg nog steeds met grote interesse. Ben benieuwd hoe de afwerking eruit gaat zien. Die afmetingen zijn wel echt geweldig, daarbinnen kan heel wat gehobbyd worden!
  vrijdag 9 december 2011 @ 18:27:13 #40
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105385609
hahaha echt he ... ik was me toen straks in 1 keer aan het bedenken ... ons huis is 8 op 6 meter ... onze garage 8.5 op 5 :) hahahaha, Begin nu ook langzaam aan te zien dat het echt wel een groot ding is :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 12 december 2011 @ 06:58:05 #41
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_105482606
04.jpg
Op zaterdag met goede moed begonnen, vroeg in de ochtend wetend dat de balken die nu volgden steeds zwaarder werden (langer), hier had ik net balk 2 van de 6 gezet deze was 4.7 meter

05.jpg
3 de balk (4.9 meter) op 30 cm verhoog gelegd, Afgetekend en gezaagd. Dit om de juiste schuining aan de zijkant te verkrijgen.

06.jpg
Dit is dus de juiste hoek ... gedelijk gepruts om te zagen.

07.jpg
andere invalshoek

08.jpg
Als je alleen bent is het een kwestie van na te denken voor je doet ... deze manier van werken maakte het ... min of meer haalbaar om de balken alleen te leggen. Balk op ladder

09.jpg
Lijmklem tegen het kantelen van de balk

10.jpg
Hoogste kant vast zetten met 2 lijm klemmen .... niet te vast het moet nog kunnen bewegen

11.jpg
Dan deze kant omhoog

12.jpg
Et voila, balk 3 (4.9 meter) ligt er op. Doorboren en vastschroeven.

13.jpg
Hier zie je dat het werken met een laserpen om de paalpunten mooi recht te zetten echt resultaat op levert. Alles komt heel erg mooi en waterpas uit. Ben best tevreden. Had verwacht veel correcties te moeten doen.

14.jpg
Hulpje aanwezig :) Check.

17.jpg
Af en toe een tussenpauze voor een tasje koffie met honing...

18.jpg
Als je de balk door moet zagen zal je merken dat de zaagsnede na verloop van tijd begint af te remmen net zoals een schijfrem ... oude schroevendraaier er voorzichtig tussen slaan met de rubber / nylon hamer en je kan weer rustig doorzagen. Nooit meer energie gebruiken dan nodig.

19.jpg
Zo span je dus de balk lichtjes op

20.jpg
nummer 4 ... 5m10

21.jpg
nummer 5 -> 5m20
nummer 6-> 5m40
Tevens wat sylex dallen omgelegd en plaats gemaakt voor de volgende stap.

22.jpg
Afvalstukjes valt ook best mee ... echt allemaal korte stukjes

23.jpg
Zaterdag in de late namiddag. Alles mooi opgeruimd ... we stoppen er mee voor vandaag.

24.jpg
dwarslopers van 7x7 cem door en door vast geschroefd, Hier boven op komen dan weer dwarsliggers van 9x9 cm ... de bovenkant komt mooi gelijk met de draagbalken

25.jpg
Lijmklemmen ... daar kan je dus niet zonder

27.jpg
Tussenbalken gelegd ... de balkjes tegen de draagbalken schroeven is een flink gepruts de dwarsbalken is gewoon op maat zagen ... uitboren ... uitfrezen en leggen ... ook veel werk maar toch merkelijk minder

29.jpg
Boven frees voor het verzinken van de bouten (anders zou ik bouten hebben aan de bovenkant van de balken en dat is niet de bedoeling want daar komt het dak op te liggen!

30.jpg
Net te klein gefreesd om de bout er in te kunnen laten vallen ... rubberhamer is dus nodig maar dat klemt ook direct de bout vast zodat je ze flink kan aantrekken

31.jpg
eerste rij klaar. Mispak je hier niet aan ... dit is echt wel flink wat werk

32.jpg
De avond vier en 2 vakken waren zo goed als klaar.

De rest volgt deze week ... na de gewone werkuren dus ... tevens ook kruisverbanden maken want er wordt storm verwacht! Mogelijk krijg ik wat hulp ook deze week. Een vriend heeft gedaan met examens en kan mogelijk wel eens komen helpen :)

Ik had dus gehoopt verder te zitten desondanks ben ik tevreden met de vorderingen van het weekend. Zeker aangezien ik maar alleen werk, ook nog op zoontje let van 5 :) en nog een krestboom ben gaan halen + versieren :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_105483704
Mooi werk! :)
  maandag 26 december 2011 @ 08:39:40 #43
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_106050494
De gezondheid heeft me even flink tegen gezeten. Paar dagen ziekenhuis later zijn we wel terug aan de slag. Hoe de werken buiten vorderen is een andere zaak. Ik hoop nog wat door te kunnen doen maar het kan ook even een stop worden. Lichaam heeft ook soms eens rust nodig. Ook op liefdesvlak is het even lastig dus nja :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 26 december 2011 @ 11:44:23 #44
357438 Bananenvlaflip
eerherstel voor de pisang
pi_106052565
Doe je voorzichtig met jezelf? Beterschap in ieder geval.
pi_106053696
Pas idd een beetje op jezelf!
  maandag 26 december 2011 @ 15:20:39 #46
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_106058399
virale infectie kon ik dus weinig aan doen :) het liefdesleven kan ik helaas ook weinig aan doen.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 28 december 2011 @ 09:00:57 #47
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_106116643
Ondertussen wel wat aankopen gedaan :) winkelen doe ik al eens graag als ik me wat slechter voel :) niet alleen bij vrouwen is dat dus zo ...

Enfin ... bij Van Craenenbroek langs geweest in Opglabeek ... dat is zo een echte winkel naar mijn hart :) veel rommel ook maar als je goed zoekt ... :) Aangekocht
- 4 Led beamers met 130 leds, koud wit, 2 voor aan de zijkant. 1tje voor achterkant, 1tje voor de voorkant
1320144574_LED130S_w450_h400.jpg
Deze maar dan zonder de detector! 8 Watt per stuk. Dit zijn geen mega licht monsters maar goed genoeg voor wat wij het willen hebben. Tevens hebben ze geen opwarmtijd zoals spaarlampen en dus beter voor het gebruik met bewegingsdetector.
- 1 bewegingsdetector Outdoor (komt aan de voorkant dus als er beweging is op de oprit / terras
- 1 360 graden bewegingsdetector (midden plafond zodat het licht aanblijft als ik binnen aan het prutsen ben aan de auto) of als er beweging is binnen)
- 1 schemer schakelaar + timer
- 2 warm witte LED slangen van 15 meter

led-slang-warm-wit-36-leds-12v-1-meter-full.jpg

Wat ik dus wil doen is met de schemer schakelaar en ledslangen onder de rand van de carport een soort verlichting maken. Geen hoofdverlichting maar meer zo een trendy licht dat van onder de dakrand komt. Geen permanent kerstgevoel maar puur voor de orientatie. Licht zou aan gaan als het donker is en dan bv een uur of 4 blijven branden of zo.

Buitenlicht zou zowel per sensor werken maar ook permanent aan kunnen. Wat ik aan de binnekant ga doen per verlichting ben ik nog niet helemaal uit maar ik denk dat ik voor van die glazen dinkies ga van een paar euro met spaarlampen in en zo een aantal.

98046005-stevige-ovale-lamp-met-metalen-rooster.jpg
zo van die maar dan wit of zwart. Die lagen bij Van Craenenbroek voor een euro of 2 a 3 ... en op zich als ik er zo een 2 per tussenbalk hang (8 in totaal dus) denk ik wel dat ik voldoende licht heb. Bijverlichten met werklamp als ik aan auto bezig ben kan nog altijd. Daar kunnen gewoon standaard E14 spaarlampen in die zijn verkrijgbaar voor 2 a 3 euro en hebben 11 watt vermogen. 90 a 100 watt spaarlamp vermogen is denk ik wel voldoende voor een carport zeker samen met de led darmen rondom en de 4 verstralers buiten.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 17 januari 2012 @ 14:16:22 #48
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_106910575
ondertussen terug van scancovery en nog wat verder gewerkt aan de dak constructie ... deze week zou dat klaar moeten geraken en dan steeldek bestellen ... zijwanden zetten :) zal al heel ander zicht zijn ... de tegels moeten we een beetje het weer in het oog houden ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 23 januari 2012 @ 07:39:27 #49
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_107128605
10.jpg
Zo de laatste balkjes zijn op maat gemaakt, de dakconstructie is dus eigenlijk klaar nu ... ben ook gaan kijken voor het steeldek dak met anti condensatie laag dak gaat een 700 euro zijn voor de platen, bevestigingsmatteriaal en dakgoot met beugels. Het gaan 8 platen zijn van 6.5 meter lang die ik zelf op maat zal afslijpen. Kleur antraciet.

11.jpg
Houtverbindingen zien er zo uit, als je de schaal ziet van de garage vind ik dat ik dat als amateur allemaal best mooi passend heb kunnen maken. * HaerdenC beetje fier op zichzelf toch wel

12.jpg
zijaanzicht ziet er zo uit. De tegels moeten uiteraard nog gelegd worden he :) heb ze wel verzorgd gestapeld.

01.jpg
Windverbanden gemaakt met staalkabels. Heb dit in 2 vakken gedaan en het verschil in stabiliteit is ENORM onvoorstelbaar dat zo 2 simpele kruizen de sterkte zo beinvloed

02.jpg
kabelspanners en tussenstukjes ... om zo 2 kruizen te maken ben ik wel uur of 2 bezig geweest onderschat het niet ... veel geprul. Zowieso met staalkabels werken als het koud is ... voorzichtig zijn want voor je het weet prik je jezelf.

03.jpg
De verlichting voor de garage zelf ... op de 4 tussenbalken komen iedere keer 2 lampen. Of dit niet veel is ... 8 lampen ... gezien de oppervlakte van de garage valt dat wel mee denk ik ... het zijn 4 parkeerplaatsen dus 2 lampen per parking.

04.jpg
spaarlampjes 11 watt 600 lumen warm wit energie klasse A ... volledige garage is dus een 90 watt, het zou gezellig genoeg moeten zijn om ook in de zomer onder te tafelen met de auto's buiten.

05.jpg
hopla ... glaasjes er voorzichtig af gedaan ... alles mooi nagekeken en ordelijk klaar gemaakt

06.jpg
en zo ziet het opgehangen uit. 2 schroeven en hangt mooi stabiel

07.jpg
Hier kan je de lampen zien hangen ... ik maak later nog een betere foto

08.jpg
Kelder ook eens grondig opgeruimd

09.jpg
na het werk -> containerpark afval weg doen!

de lampen zijn ook allemaal naar de zijwand bekabeld. Alles mooi aangesloten in de lamp. Dat op zich is een pak werk wat gedaan is ... klein gepruts. Ik heb 2.5 mm kabel genomen van die stijve en voor verlichting is dat eigenlijk te veel van het goede. Nu het was goedkoper om een grote rol van 50 meter te nemen dan stukken van 1.5 en 2.5 dus alles direct 2.5 gedaan. Gevolg is wel dat ge flink aan het sukkelen zijt om de kabels mooi geplooid te krijgen in de lamphouders ... in die krengen is er al weinig plaats dus echt gepruts. Maar ... dat is dus gelukt. Nu ga ik aan de zijkant 4 contactdozen zetten en dan kan alles mooi naar de voorkant getrokken worden om daar een schakelaar te zetten. Dan kan ik beginnen aan het voorbereiden van de bekabeling voor de buitenverlichting. Ook luidspreker kabel naar de vier hoeken dan is alles in 1 keer gedaan ...

Lampen en gegen :) geen probleem zijn ip 44 en alle rubbers zijn aangebracht :) plus ze zijn nog niet aangesloten he...

Lampen en zo ophangen ... ja ik weet dat ze normaal voor muurbevestiging zijn maar dat is als je er 60 watt gloeilampen in zet. De 11 watt spaarlampen worden een pak minder heet dus geen probleem.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_107128980
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 07:39 schreef HaerdenC het volgende:
[ afbeelding ]
Zo de laatste balkjes zijn op maat gemaakt, de dakconstructie is dus eigenlijk klaar nu ... ben ook gaan kijken voor het steeldek dak met anti condensatie laag dak gaat een 700 euro zijn voor de platen, bevestigingsmatteriaal en dakgoot met beugels. Het gaan 8 platen zijn van 6.5 meter lang die ik zelf op maat zal afslijpen. Kleur antraciet.
De staalplaat zou ik niet slijpen hoor, dan ga je roest krijgen. Wij korten die altijd in met een knabbelschaar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')