abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_104753929
Anti-winterse hogedrukgebied krijgt aanval te verduren

De komende dagen en ook in het komende weekend verandert er maar weinig in het huisige weerbeeld. Er zijn perioden met zon en soms trekken er wolkenvelden over. Zaterdag passeert een zwakke storing vanuit het noorden met tijdelijk wat meer wolken. In de dalen kan gemakkelijk mist of nevel ontstaan. Zonder overdreven positief te zijn heeft het er alle schijn van dat er volgende week in ieder geval een serieuze poging gedaan wordt, het anti-winterse hogedrukgebied boven het oosten van Europa uit het zadel te wippen. Er komt een enorm lagedrukgebied vanuit Groenland afzakken tot voor de kust van Noorwegen. Poolkou stroomt vrijelijk de oceaan op en aan de zuidkant van deze depressie ontstaat een zogenaamde randstoring. Deze lijkt uit te kunnen groeien tot een volwaardig lagedrukgebied dat op eigen benen kan staan. In dat geval krijgen we werkelijk te maken met een doorbraak naar een ander stromingspatroon.

Lees het hele artikel op: http://bit.ly/vYS1va
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104796092
Het roer gaat om, sneeuw Alpen in zichtLangzaam maar zeker tekent zich bij de toonaangevende weermodellen een trend af die ons hoopvol doen stemmen met betrekking tot een ander weertype. Zowel het GFS als ook het ECMWF zijn het in grote lijnen daarover eens. Ofschoon er in detail en timing verschillen zijn lijkt toch één ding duidelijk; het Europese hogedrukbolwerk wat ons al weken droog en zacht weer heeft gebracht moet capituleren en depressies gaan het regime bepalen. Daarmee lijkt tevens een einde te gaan komen aan de al weken heersende droogte en sneeuwarmoede in de Alpen; nog is het echter niet zo ver. Verderop meer over de verandering en de te verwachte sneeuw in de Alpen !

Lees verder op http://bit.ly/t6eV4f
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  vrijdag 25 november 2011 @ 18:08:07 #203
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_104810947
Wanneer moet dat vallen dan? Tot volgende week zaterdag wordt nog vrijwel geen tot geen neerslag verwacht...alles wat daarna wordt voorspeld is zo onzeker als maar kan...
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  vrijdag 25 november 2011 @ 18:13:46 #204
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104811142
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104819205
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2011 18:08 schreef INViCTuS het volgende:
Wanneer moet dat vallen dan? Tot volgende week zaterdag wordt nog vrijwel geen tot geen neerslag verwacht...alles wat daarna wordt voorspeld is zo onzeker als maar kan...
Nee EC laat telkens dezelfde kaarten zien, zodadelijk update.
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104822160
Update 21h30 adhv de laatste modeluitdraai;
De veranderingen die, zoals hierboven besproken, moeten gaan plaatsvinden worden ook vanavond door de modellen ondersteund. Het Amerikaanse model, althans de operationele uitdraai wil vandaag van kou en sneeuw nog niet veel weten. De andere berekeningen van het model (ensembles) echter wel en laten een overgang zien naar onbestendig en geleidelijk kouder weer met vanaf volgend weekend sneeuw in de Alpen tot onder de 1000 meter.

Het Europese model ECMWF is zijn lijn trouw en doet er zelfs nog een schep bovenop. Vanaf zaterdag wordt het markant kouder en met een hoogtestroming die van west naar noordwest draait wordt maritiem-polaire lucht tegen de Alpen gedrukt. Vooral in de Nord(west)stau van de Alpen kan veel neerslag gaan vallen. Lokaal wordt er tot maandagmiddag 100 mm berekent (zwaartepunt westerse Zwitserse Alpen, (noord)westlijke Franse Alpen >> zie kaart hierboven). Ook de Ardennen en de Duitse Middelgebergten gaan sneeuw krijgen waarbij vooral het Sauerland een dik pak sneeuw kan verwachten (lokaal 50mm). Oostenrijk moet het eerst nog met minder doen. Echter ook daar kan in de Nordstau van bv Ober-Östereich en het noordelijke Salzburgerland 30 tot 40 mm vallen. De sneeuwvalgrens zakt overal tot in de lagere dalen en het laagland. Mede door het instromen van zeer koude lucht op grotere hoogte (-32°C op 5000 meter) wordt het in de bergen markant kouder en met veel wind onaangenaam koud. Aan de noordkant gaat algemeen 30 tot 40 cm sneeuw vallen, bij gunstige Staueffecten 50 tot 80 cm en lolaal is een meter of meer mogelijk. Kortom prima vooruitzichten. Nu alleen nog hopen dat de ook de volgende dagen deze trend moge worden voortgezet. Geniet nog even van het mooie en zachte Spätherbstwetter nu het nog kan. Fijne avond en tot morgen.

http://bit.ly/t6eV4f

[ Bericht 5% gewijzigd door meteo-online op 26-11-2011 12:13:20 ]
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104837731
Volgende weekend opkomende sneeuwval AlpenVanaf woensdag komt een einde aan het al weken durende hogedrukweer. De temperaturen gaan langzaam en naar beneden en het wordt toenemend onbestendig. Vooral in het eerste december weekend kan er in de Alpen sneeuw van betekenis gaan vallen. Zoals al eerder schreef zal de komende dagen veel gaan afhangen van de precieze ligging van de sturende druksystemen en het verloop van de frontalezone. Deze ontwikkelingen zullen de komende dagen nog meerdere malen door de modellen worden aangepast. De kans op een overgang naar onbestendig weer met vanaf zaterdag sneeuw van betekenis in de Alpen lijkt zeer waarschijnlijk. De hoeveelheden sneeuw die gaan vallen zijn sterk afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Sneeuwhoeveelheden van 30 tot 50 cm zijn waarschijnlijk, bij gunstige Stau ook nog veel meer. Valt straks alles precies goed (en dat kan maar zo) dan is ook 100 tot 150 cm en lokaal nog meer zeer goed mogelijk!

Meer info en diepgang op http://bit.ly/tVO7EC
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104841457
Ook opvallend veel sneeuw voor Schotland komende woensdag.

  Moderator zaterdag 26 november 2011 @ 14:28:28 #209
45833 crew  Fogel
pi_104842542
In Trondheim valt nu de eerste sneeuw op ca 140 meter hoogte. Op 500 meter lag al het een en ander.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104845442
Noorwegen:

Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  Moderator zaterdag 26 november 2011 @ 16:20:01 #211
45833 crew  Fogel
pi_104845542
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:16 schreef meteo-online het volgende:
Noorwegen:

[ afbeelding ]
Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104845691
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:20 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
http://nl.webcams.travel/(...)e-Skisenter-Svidalen
pi_104851898
Noorwegen raakt besneeuwd

Het heeft lang geduurd, maar de eerste serieuze sneeuwval is gearriveerd in Noorwegen. Een paar stevige lagedrukgebieden zijn daarvan de oorzaak. Deze brachten naast sneeuwval ook regen en stormwinden. Gisteren passeerde ten westen van Noorwegen een depressie, inclusief een randstoring, met een kerndruk van minder dan 945 hPa. Een enorm gevaarte, leidend tot veel overlast. Er zijn in de Noorse kustgebieden heel wat wegen overstroomd, veerdiensten uitgevallen, daken van huizen gewaaid en bomen op de weg terecht gekomen door de rukwinden.

De Noorse kranten staan er vandaag vol van: het ruige weer heeft in een groot deel van het land tot overlast geleid. Nabij de Lofoten heeft storm 'Berit' in de plaats Bodø het waterpeil tegen de kade tot een recordhoogte gestuwd van 410 cm boven normaal. De laatste keer dat het water zo hoog stond was in 1979. Verder getuigen kranten van huizen en pubs die volliepen met water en er zijn quotes te lezen als: "alles is wit van het schuim, de golven slaan tegen het raam."

De winden gingen op zee zelfs hoger dan stormkracht. Op meerdere plekken op de oceaan ten westen van Noorwegen zijn de winden van het kaliber 'zeer zware storm' tot zelfs 'orkaankracht' gegaan. Het olieplatform Draugen, dat ongeveer op 80 tot 100 meter de wind meet, had gisteravond en afgelopen nacht meerdere uren achtereen doorstaande winden van 63 tot en met 71 knopen. Vanaf 63 knopen (dat is 117 km/uur) spreken we van een orkaan.
Advertentie

De bijbehorende lagedrukgebieden zijn inmiddels langzaam opvullend boven Lapland te vinden, maar de regen en sneeuwval in het binnenland houden voorlopig aan. Die volhardende neerslag hoort bij diverse storingen en volgende lagedrukgebieden die de komende tijd over- dan wel langsschuiven. In Noorwegen is nu dan toch (eindelijk...?) de winter ingevallen.

Webcam toont ons details
Wie de webcamfoto’s naast dit verhaal bekijkt, kan vaststellen dat veel gebieden in Noorwegen wit aan het kleuren zijn. Het gaat dan niet om de regio’s vlakbij zee (zoals bijvoorbeeld Bergen) of in het laagland (zoals bijvoorbeeld Oslo). Daar zijn de temperaturen nog te hoog, met vanmiddag in Oslo temperaturen rond 6 graden en in Bergen maxima van 11 graden. Maar Noorwegen is uitermate bergachtig, bestaat deels ook uit hoogvlakten, en op uitgebreide schaal is het in die hogere gebieden tot sneeuwval gekomen.

Verwachte sneeuwdikte
Websites die sneeuwhoogten doorgeven, hebben tot nu toe vooral het getal nul en vijf moeten gebruiken. Meer dan niks tot 5 centimeter sneeuw lag er tot en met gisteren niet. Ook niet in Geilo of in het Hemsedal, bekende wintersportgebieden die zich in Oost-Noorwegen bevinden. Dat is nu dus aan het veranderen en wie de weersverwachtingen voor Geilo bekijkt, ziet dat de sneeuwval daar voorlopig lange tijd aanhoudt. De temperaturen komen overdag de komende dagen nog wel boven nul en dan krijg je wat natte sneeuw, maar tegen het einde van de komende week blijft het ook ’s middags onder het vriespunt. En ondertussen kan het sneeuwdek dan al wel naar een halve meter zijn aangegroeid.

De meeste neerslag valt in het westen en zuidwesten van Noorwegen. Daar blijft het de hele komende week uitermate nat en windrijk, met op grote schaal regen. In een plaats als Bergen kan er dan op donderdag in totaal makkelijk 150 millimeter zijn gevallen. Bovendien, vanaf eind volgende week lijken de temperaturen ook in de fjorden in West-Noorwegen tot dicht bij nul te raken en zal er ook in Bergen en een kustplaats als Stavanger, steeds vaker sneeuw gaan vallen.

Bronnen: Meteo Consult, The Norway Post, adressa.nl, Dagbladet.no, webcamsinnoorwegen.com,
  zaterdag 26 november 2011 @ 20:00:43 #214
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104852438
http://77.222.181.11:8080(...)pg/video.mjpg&size=1
Daar sneeuwde het net flink hard. _O_
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104866115
Zeer goed nieuws voor de Alpen aan de hand van de recente modellen
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104866143
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:20 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
Staat bovenaan de kaart ;)
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104871796
Sneeuw voor noorden of toch weer zuiden?Vanaf woensdag rukken depressies met hun storingen verder op richting de Alpen. In het weekend krijgen we te maken met een definitieve weersomslag. Met krachtige westelijke winden wordt het kouder en vooral onbestendig. In Alpen gaat boven de 1000 a 1200 meter 20 tot 40 cm vallen. Geheel afhankelijk van de Stau (Nord(west) of Südstau) ook veel meer. De precieze afloop is nog onduidelijk. De komende dagen daarover meer. Fijne zondag en tot morgen.

Lees verder op: http://tinyurl.com/7r67fa8
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  Moderator zondag 27 november 2011 @ 12:35:14 #218
45833 crew  Fogel
pi_104872007
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 01:14 schreef meteo-online het volgende:

[..]

Staat bovenaan de kaart ;)
Moeilijk te lezen op een klein scherm, en Sogn vind je door het hele land ;)
Voor mij is het ongeveer hetzelfde als een stream vanuit de Kerkstraat en dan zeggen "het regent in Nederland" ;)

Maargoed, inmiddels ligt er in Trondheim een centimeter of 5 sneeuw aan de ene kant van de stad en aan de andere kant ca 10.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104873254
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2011 12:35 schreef Fogel het volgende:

[..]

Maargoed, inmiddels ligt er in Trondheim een centimeter of 5 sneeuw aan de ene kant van de stad en aan de andere kant ca 10.
Studeer jij daar aan NTNU? Heb ik ook gezeten namelijk. Alleen toen lag er rond deze tijd al een behoorlijk pak, zeker wel 40-50 cm en was het lekker koud (de hele winter, zelfs in maart nog -20 gemeten :P).
#winning
pi_104875970
Sneeuwkaartje laat nu een behoorlijke hoeveelheid sneeuw zien. Schotland lijkt vanaf dinsdag al wat sneeuw te krijgen en in de Alpen gaat het vanaf vrijdag los.

  Moderator zondag 27 november 2011 @ 14:15:20 #221
8781 crew  Frutsel
pi_104876076


Orkaan Berit gaf veel schade in Noorwegen

De orkaan die op vrijdag over de Faroer en Lofoten langs de Noorse kust naar hogere breedten trok heeft flink huisgehouden. Er is tientallen miljoenen schade (Noorse Kronen). Voornamelijk betreft het schade die aan de kust ontstond aan plezierjachten en recreatiewoningen en andere objecten dicht bij de kust. Er werd een recordhoge waterstand bereikt op veel plaatsen, door de combinatie springvloed en stormkracht.

  Moderator zondag 27 november 2011 @ 14:31:31 #222
45833 crew  Fogel
pi_104876831
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 13:08 schreef Tware het volgende:

[..]

Studeer jij daar aan NTNU? Heb ik ook gezeten namelijk. Alleen toen lag er rond deze tijd al een behoorlijk pak, zeker wel 40-50 cm en was het lekker koud (de hele winter, zelfs in maart nog -20 gemeten :P).
Ben aan het promoveren daar, maar ik woonde er al jaren voordat ik daarmee begon.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104889398
In polen hebben ze een code rood waarschuwing uitgegeven voor de wind en kustbedreiging.
Windstoten kunnen oplopen tot 130 km/uur

http://www.meteoalarm.eu/index3.php?area=PL004&day=0&lang=ne_NL
pi_104919267
Dit begint er meer op te lijken in Europa. Dinsdagavond begint het volgens deze run van GFS te sneeuwen in Schotland. Vanaf komende vrijdag lijkt er nu echt sneeuw te gaan vallen in de Alpen en volgende week is er een kans dat de eerste sneeuw in Duitsland, Polen en misschien wel Nederland gaat vallen.

pi_104934657
Dat begint er al meer op te lijken!
Voor Saas Fee zijn de verwachtingen elke dag anders volgens weer.nl
Wat zijn nou een beetje realistische verwachtingen?
blaat
  maandag 28 november 2011 @ 19:45:45 #226
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104935215
Het vriest niet eens. :(
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104967435
En als ik de weerberichten van "ons skigebied" lees in Oostenrijk wordt al die verwachte sneeuw toch weer een beetje verder naar de toekomst geschoven. Het lijkt nog wel in ieder geval tot het weekend droog te blijven. Komt weinig terecht van de voorspelde sneeuw in Schotland als ik daar even op google (13 graden en regen).

Ik heb verder geen verstand van die modellen en kaartjes en weet ze ook niet te vinden, dus ben benieuwd wat de kenners er van zeggen.

Gelukkig hebben ze in de Alpen de sneeuwkanonnen aan staan ;)
Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it's not the end...
pi_104976282
Inderdaad ja, het lijkt wel alsof het elke week weer opschuift!
blaat
pi_105126893
Vanaf volgende week gaat er eindelijk sneeuw vallen in grote delen van Europa. Nu ligt er sneeuw in Scandinavie en Schotland... op 10 december ziet het er ongeveer zo uit volgens GFS..[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-12-2011 09:49:01 ]
  maandag 5 december 2011 @ 08:21:16 #230
62913 Blik
The one and Only!
pi_105198305
De eerste sneeuw in de Alpen is in ieder geval gevallen vandaag
  Moderator woensdag 7 december 2011 @ 13:46:30 #231
8781 crew  Frutsel
pi_105292973
quote:
Snow at Last for Alps Ski Slopes
Snow has dusted the Alps since the weekend, giving hope of better times among ski resort operators.

Latest snowfall was up to 30 cm, or 12 inches, at Courcheval, France, and at Samnaun, Switzerland, the Daily Mail website said on Tuesday. Other slopes had much less snow.

The start of the ski season has been tough, as many slopes remained bare of snow as of last week. Parts of Europe, including the Alps, had the driest November since records began, according to multiple reports.

Some resorts opened a few runs by making snow. Others have had to put off opening, awaiting favorable weather.

As of Tuesday, only nine of 12 resorts in France had opened, according to the Daily Mail. World Cup alpine races slated for Dec. 10 at Val d'Isere, France, had to be canceled, euronews.net said.

One hotel operator in Austria went so far as to hire 15 chimney sweeps to say prayers for snow in a special "good luck" ceremony.

Forecasters at AccuWeather.com believe that significant additional snow will fall in much of the Alps through early Thursday. Some resorts will get between 20 and 40 cm (about 8 to 16 inches) of new snow
  Moderator donderdag 8 december 2011 @ 10:19:16 #232
8781 crew  Frutsel
pi_105329867
quote:
Major winter storm for NorthWestern Europe
High winds, slashing rain and heavy snow will whip areas of Northwestern Europe from the United Kingdom to Scandinavia on Thursday and Friday.

Travel by road, rail, sea and air will be subject to delay or cancelation.

The worst of the storm will target northern and central UK, along with the nearby Irish Republic, on Thursday into Friday night.

Wind speeds of 40 to 60 mph (about 65-95 km/h) will be reached in many areas, and winds may top 75 mph (120 km/h) at sea and over hills.

Heavy, wind-blown snow will cover higher ground in Scotland, where open areas of the Highlands could get a blizzard. Snow will also lay over hills of Ireland to northern England.

Thursday night and Friday, the storm center will shift east to Scandinavia. At this time, the highest winds on land will target coastal areas of Denmark, southern Sweden, northern Germany and Netherlands.

Heavy snow will blanket much of eastern Norway with upwards of 1 foot (30 cm) burying Oslo. Heavy snow will reach into western Sweden.
  Moderator vrijdag 9 december 2011 @ 13:59:35 #233
8781 crew  Frutsel
pi_105376155
quote:
Storm treft Schotland
Een zware storm heeft donderdag voor flinke overlast gezorgd in Schotland. Treinen reden niet, veerboten bleven aan de wal en bruggen waren gesloten. In de Schotse hoogvlakte bereikte de wind snelheden van meer dan 240 kilometer per uur. Het meteorologisch bureau had het zwaarst mogelijke weeralarm afgegeven.

De overheid sloot duizenden scholen. Mensen werd ook gevraagd niet met de auto op pad te gaan door centrale delen van Schotland. ''Mensen lopen aanzienlijke risico's als ze gaan reizen in deze omstandigheden'', zei chef Allan Moffet van de politie van Midden-Schotland.

Duizenden huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Energiebedrijf Scottish Hydro probeerde de stroomkabels te repareren, maar voor de monteurs was het erg gevaarlijk om de masten te beklimmen tijdens de storm.

Verkeersongelukken
Op enkele plaatsen in Schotland traden rivieren buiten hun oevers. In het hele land waren verkeersongelukken door de wind en werden vrachtwagens omvergeblazen, maar voor zover bekend vielen daarbij geen doden of zwaargewonden.

Ook het noorden van Engeland had last van het weer.

Vanavond bevindt de kern van de stormdepressie zich boven het noorden van de Noordzee met een kerndruk van iets onder de 960 hPa. Vanavond staat ook in het kustgebied van ons land een westerstorm. De komende uren gaat het koufront passeren met een actieve buienlijn, daarbij zijn zeer zware windstoten mogelijk.
  Moderator vrijdag 9 december 2011 @ 14:17:45 #234
8781 crew  Frutsel
  Moderator maandag 12 december 2011 @ 16:51:12 #235
8781 crew  Frutsel
pi_105498151
Wel leuk om te zien dit :Y

  Moderator woensdag 14 december 2011 @ 21:29:16 #236
8781 crew  Frutsel
pi_105593591
Bron: Accuweather

quote:
Record wave of the Irish coast
A record-high wave has been measured off the Irish coast near the height of a severe North Atlantic storm.

The height of Tuesday's monster wave was pegged at 20.4 meters, or 67 feet, the BBC said late Tuesday. The wave was measured by a sensor located off Donegal in the northern Republic of Ireland.

The instigating storm center was skirting northern Ireland, making its way toward northern Scotland, at the time the giant wave was recorded.

Some of the mighty waves heaped up at sea by Tuesday's gale also found their way to the Irish coast, such as the one captured on this video from Mullaghmore, in County Sligo.
pi_105608485
quote:
British Met Office warns for snow and icy
The Met Office has issued severe weather warnings of icy conditions across southern areas, as a new cold snap is expected to last for days.

Treacherous ice and snow are set to cause difficulties today and tomorrow for thousands previously affected by buffeting winds.

Another storm is heading towards Britain, which is due to bring more nasty weather this evening. Last week, Scotland was battered by winds of up to 165mph.

The new storm will move along the south coast of England, bringing winds of up to 70mph overnight, but could move further north, affecting more of the south of England, forecasters warned.

Wales and central England could see snow from the early hours of Friday morning, possibly settling even at low levels, and up to 4in on higher ground.

Britain will stay in the grip of the big freeze - the Met Office said colder-than-average temperatures are set to continue throughout the weekend.

It has issued warnings of icy weather for Saturday and Sunday, and conditions are only predicted to improve on Monday.

Forecaster Anthony Astbury said: "The unsettled weather over the next few days could bring a range of hazards across the country, from snow and ice to heavy rain and strong winds.

"We're working closely with Government agencies and the resilience community to keep them up to date with the latest information.

"We'd advise the public to regularly check our latest forecasts and warnings to stay up-to-date with the situation."
  maandag 19 december 2011 @ 17:07:25 #238
73789 BillyBeflap
Wat een feest!
pi_105777409
In de Alpen ligt er nu flink wat sneeuw. Volgende week wordt volgens weer.nl en weeronline.nl mooi, maar vanaf 1 januari voorspellen ze weer slecht weer.

Waar haalt iedereen trouwens die mooie kaarten toch vandaan?
Ik zou wel eens een pluim voor de komende 2 weken willen zien van Damuls (Oostenrijk) ivm wintersport.
  maandag 19 december 2011 @ 17:48:19 #239
62913 Blik
The one and Only!
pi_105779078
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 17:07 schreef BillyBeflap het volgende:
In de Alpen ligt er nu flink wat sneeuw. Volgende week wordt volgens weer.nl en weeronline.nl mooi, maar vanaf 1 januari voorspellen ze weer slecht weer.

Waar haalt iedereen trouwens die mooie kaarten toch vandaan?
Ik zou wel eens een pluim voor de komende 2 weken willen zien van Damuls (Oostenrijk) ivm wintersport.
1 januari, mijn hemel

ze kunnen het weerbericht voor de kerst nog niet eens fatsoenlijk voorspellen, laat staan voor 1 januari. Voor de bergen is het daarbij nog een factor x onvoorspelbaarder, veel meer factoren die een belangrijke rol spelen
  dinsdag 27 december 2011 @ 20:52:48 #240
73789 BillyBeflap
Wat een feest!
pi_106101378
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 17:48 schreef Blik het volgende:

[..]

1 januari, mijn hemel

ze kunnen het weerbericht voor de kerst nog niet eens fatsoenlijk voorspellen, laat staan voor 1 januari. Voor de bergen is het daarbij nog een factor x onvoorspelbaarder, veel meer factoren die een belangrijke rol spelen
Nu is het toch wel duidelijker, het wordt: sneeuw sneeuw sneeuw!
Had toch gehoopt op zon aangezien er al 2 meter sneeuw ligt ;(
  Moderator zaterdag 31 december 2011 @ 14:53:27 #241
8781 crew  Frutsel
pi_106248155
quote:
Verkeerschaos in de Alpen
De sneeuw die zo lang uitbleef in de Alpen, valt nu met bakken uit de hemel. Automobielorganisatie VAB waarschuwt dan ook voor mogelijke verkeersproblemen, vooral in de Franse Alpen. De Mont-Blanctunnel, die Frankrijk met Italië verbindt, is vandaag gesloten voor alle verkeer.

Volgens Franse weerdiensten heerst er door de grote sneeuwval lawinegevaar. Hierdoor worden kleinere wegen en passen richting de skioorden tijdelijk afgesloten. Het gaat volgens de VAB om de gebieden rond Chamonix en Albertville.

De Mont-Blanctunnel zal ten vroegste morgenochtend opnieuw gebruikt kunnen worden. Het regionale verkeerscentrum raadt automobilisten met bestemming Italië aan om via de Fréjustunnel naar Turijn en Milaan te rijden.

Voor vandaag wordt nog meer sneeuw verwacht en dat vergroot de kans op hinder. Ook in Zwitserland en Oostenrijk is er sprake van hevige sneeuwval. Sneeuwruimers werken intussen dag en nacht om de wegen enigszins vrij te houden.

De VAB raadt vakantiegangers die richting Alpen rijden aan om sneeuwkettingen of toch zeker winterbanden te gebruiken. (kve)
  Moderator vrijdag 6 januari 2012 @ 11:21:20 #242
8781 crew  Frutsel
pi_106475671


Nog veeeeeel meer sneeuw voor de wintersport gebieden :o
pi_106475802
Zolang er half april ook nog maar genoeg ligt in Val Thorens :D
  Moderator vrijdag 6 januari 2012 @ 11:28:58 #244
8781 crew  Frutsel
pi_106475928
quote:
Toeristen vast in wintersportverblijven
De zware storm is na eerst bij ons in de lage landen en Duitsland te hebben huisgehouden gisteren doorgetrokken naar de Alpen en veroorzaakt ook daar de nodige ellende. Als gevolg van de storm en de forse sneeuwval zitten heel wat wintersporters vast in hun hotels in de diverse wintersportplaatsen, zoals onder meer in het Franse Les Menuires en in Val Thorens.

Door stormschade aan het elektriciteitsnetwerk zitten zo'n 20.000 gezinnen in de Franse Alpen zonder elektriciteit. En bovendien zijn tientallen wegen door omgewaaide bomen en lawines geblokkeerd. Maar ook op een aantal plaatsen in de Zwitserse Alpen is de toestand kritiek, evenals in Oostenrijk waar ook duizenden gezinnen zonder elektriciteit zitten.

De Alpenlanden kampen vrijdag opnieuw met forse sneeuwval. Toeristen in de wintersportgebieden kunnen daardoor hinder ondervinden als zij in dat gebied met de auto op pad gaan of naar huis willen. Dat meldde een woordvoerster van de verkeersinformatie van de ANWB.

In de Franse Alpen zat vlak onder de Col du Lautaret tussen Grenoble en Briançon een bus met bijna vijftig kinderen geruime tijd vast omdat de chauffeur op onverantwoordelijke wijze zonder sneeuwkettingen de col wel dacht te kunnen nemen. Dankzij een in allerijl opgezette reddingsoperatie zijn de kinderen in veiligheid gebracht en inmiddels is de col voor alle verkeer gesloten. Dit omdat er daar op een aantal plaatsen ook maar liefst 1,2 meter sneeuw is gevallen. Het lawinegevaar wordt bovendien door de stormwind aanzienlijk vergroot.

Orkaankracht

Hoe krachtig de storm is blijkt wel uit het volgende: bij metingen in de Zwitserse Alpen werd een windsnelheid van maximaal 270 km/u gemeten, dat was net geen record. Het ziet er bovendien naar uit dat de sneeuwchaos nog wel een tijdje aan zal houden, want voor veel wintersportplaatsen is het hoogste lawinealarm afgekondigd, omdat er naar verwachting de komende 24 uur nog meer sneeuw in het getroffen gebied zal blijven vallen.

Duizenden noodgedwongen vast

Door omgewaaide bomen zijn tientallen wegen in het gebied geblokkeerd, waardoor duizenden wintersporters noodgedwongen vastzitten in hun hotels en appartementen in de skistations. Zo is onder meer Les Menuires door enorme lawines op de toegangswegen van de buitenwereld afgesloten. Een van deze lawines blokkeert de weg met een sneeuwmuur van vier meter hoog. Ook zouden er enkele auto's onder sneeuw bedolven zijn geraakt, maar daarbij zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Ook in het hooggelegen Val Thorens zitten de wintersporters hopeloos vast.

Ook chaos in Zwitserland

Ook in Zwitserland is de toestand chaotisch. Daar werd dus gisteren op de Aletschgletsjer een windsnelheid van maar liefst 270 km/u (orkaankracht) genoteerd. Het Zwitserse record blijft met 285 km/u staan voor de Jungfrau, waar deze snelheid destijds in 1990 werd gemeten. Omdat er in Zwitserland boven de 1.500 meter ook tot maximaal een meter sneeuw gevallen is, is het lawinegevaar ook hier enorm groot en zijn er al flink wat wegen geblokkeerd: onder meer tussen Göschenen en Andermatt, Niederwald en Hospental, Nätschen en Dieni en Herbriggen en Randa. De befaamde Glacier Express wordt wegens lawinegevaar omgeleid via Zürich en Bern.

Ook schade in Oostenrijk

Ook de wintersportgebieden in Oostenrijk bleven niet gespaard door het natuurgeweld. Zo zitten in Noord-Tirol enkele duizenden gezinnen zonder elektriciteit nadat de storm met orkaankracht er forse vernielingen aan de stroommasten en dergelijke had aangericht. Inmiddels is het voeren van sneeuwkettingen op de bergwegen verplicht. En in een aantal skigebieden waaronder Arlberg zijn de skiliften geblokkeerd.
pi_106518521
Sneeuw blokkeert wintersportdorpen

In Oostenrijk veroorzaakt zware sneeuwval al dagen problemen. Lokale wegen in het westen van het land zijn afgesloten waardoor wintersporters in skidorpen ingesloten zitten. Ook het treinverkeer in het westen ligt plat.

Volgens de ANWB en de Oostenrijkse wegenwacht kunnen zo'n 20.000 toeristen in onder meer Vorarlberg en Tirol niet naar huis. Skiën kan ook in veel dorpen niet niet, omdat de pistes dicht zijn vanwege lawinegevaar.

De wegen naar en vanaf de Oostenrijkse skigebieden Sölden en Galtür zijn sinds zaterdagochtend weer begaanbaar.

Frankrijk
In Frankrijk zijn de grootste problemen met de sneeuw voorbij. De toegangswegen naar skigebieden als Val Thorens zijn weer open.

nos
pi_106520978
in het oostenrijkse Weissensee waar men altijd de alternatieve elfstedentocht rijdt is het warmer dan normaal en misschien kampt men daar ook wel met sneeuwoverlast, zou de tocht zelfs daar niet doorgaan door deze uitzonderlijke winter ? http://www.weer.nl/wereld(...)1899/weissensee.html
pi_106523633
Wegen wintersportwegen weer vrij

In het westen van Oostenrijk zijn de toegangswegen naar veel wintersportplaatsen weer opengegaan. Door de zware sneeuwval zaten zo'n 20.000 toeristen vast in onder meer Vorarlberg en Tirol.

Vanwege lawinegevaar waren ook de skipistes niet open. Volgens de ANWB gaat het in de loop van de middag weer flink sneeuwen in Oostenrijk. Er kan zeker een meter sneeuw vallen.

In Frankrijk waren de grootste sneeuwproblemen eerder al voorbij. De toegangswegen naar skigebieden als Val Thorens zijn weer open.

nos
  zaterdag 7 januari 2012 @ 16:12:02 #248
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106526972
Doe dat hier ook is dan... :) hier een paar foto's

http://www.wetteronline.d(...)sen_in_den_Alpen.htm
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_106543685


Val Thorens :D en wij hebben op de 1e verdieping geboekt :D
Alleen zal er niet zoveel liggen waarschijnlijk in April ;(
  zondag 8 januari 2012 @ 08:01:08 #250
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_106551853
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 23:25 schreef admiraal_anaal het volgende:
[ afbeelding ]

Val Thorens :D en wij hebben op de 1e verdieping geboekt :D
Alleen zal er niet zoveel liggen waarschijnlijk in April ;(
Kan in dit geval alleen maar voordelen hebben denk ik :+
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')