abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_104753929
Anti-winterse hogedrukgebied krijgt aanval te verduren

De komende dagen en ook in het komende weekend verandert er maar weinig in het huisige weerbeeld. Er zijn perioden met zon en soms trekken er wolkenvelden over. Zaterdag passeert een zwakke storing vanuit het noorden met tijdelijk wat meer wolken. In de dalen kan gemakkelijk mist of nevel ontstaan. Zonder overdreven positief te zijn heeft het er alle schijn van dat er volgende week in ieder geval een serieuze poging gedaan wordt, het anti-winterse hogedrukgebied boven het oosten van Europa uit het zadel te wippen. Er komt een enorm lagedrukgebied vanuit Groenland afzakken tot voor de kust van Noorwegen. Poolkou stroomt vrijelijk de oceaan op en aan de zuidkant van deze depressie ontstaat een zogenaamde randstoring. Deze lijkt uit te kunnen groeien tot een volwaardig lagedrukgebied dat op eigen benen kan staan. In dat geval krijgen we werkelijk te maken met een doorbraak naar een ander stromingspatroon.

Lees het hele artikel op: http://bit.ly/vYS1va
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104796092
Het roer gaat om, sneeuw Alpen in zichtLangzaam maar zeker tekent zich bij de toonaangevende weermodellen een trend af die ons hoopvol doen stemmen met betrekking tot een ander weertype. Zowel het GFS als ook het ECMWF zijn het in grote lijnen daarover eens. Ofschoon er in detail en timing verschillen zijn lijkt toch ťťn ding duidelijk; het Europese hogedrukbolwerk wat ons al weken droog en zacht weer heeft gebracht moet capituleren en depressies gaan het regime bepalen. Daarmee lijkt tevens een einde te gaan komen aan de al weken heersende droogte en sneeuwarmoede in de Alpen; nog is het echter niet zo ver. Verderop meer over de verandering en de te verwachte sneeuw in de Alpen !

Lees verder op http://bit.ly/t6eV4f
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  vrijdag 25 november 2011 @ 18:08:07 #203
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_104810947
Wanneer moet dat vallen dan? Tot volgende week zaterdag wordt nog vrijwel geen tot geen neerslag verwacht...alles wat daarna wordt voorspeld is zo onzeker als maar kan...
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  vrijdag 25 november 2011 @ 18:13:46 #204
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104811142
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104819205
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2011 18:08 schreef INViCTuS het volgende:
Wanneer moet dat vallen dan? Tot volgende week zaterdag wordt nog vrijwel geen tot geen neerslag verwacht...alles wat daarna wordt voorspeld is zo onzeker als maar kan...
Nee EC laat telkens dezelfde kaarten zien, zodadelijk update.
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104822160
Update 21h30 adhv de laatste modeluitdraai;
De veranderingen die, zoals hierboven besproken, moeten gaan plaatsvinden worden ook vanavond door de modellen ondersteund. Het Amerikaanse model, althans de operationele uitdraai wil vandaag van kou en sneeuw nog niet veel weten. De andere berekeningen van het model (ensembles) echter wel en laten een overgang zien naar onbestendig en geleidelijk kouder weer met vanaf volgend weekend sneeuw in de Alpen tot onder de 1000 meter.

Het Europese model ECMWF is zijn lijn trouw en doet er zelfs nog een schep bovenop. Vanaf zaterdag wordt het markant kouder en met een hoogtestroming die van west naar noordwest draait wordt maritiem-polaire lucht tegen de Alpen gedrukt. Vooral in de Nord(west)stau van de Alpen kan veel neerslag gaan vallen. Lokaal wordt er tot maandagmiddag 100 mm berekent (zwaartepunt westerse Zwitserse Alpen, (noord)westlijke Franse Alpen >> zie kaart hierboven). Ook de Ardennen en de Duitse Middelgebergten gaan sneeuw krijgen waarbij vooral het Sauerland een dik pak sneeuw kan verwachten (lokaal 50mm). Oostenrijk moet het eerst nog met minder doen. Echter ook daar kan in de Nordstau van bv Ober-÷stereich en het noordelijke Salzburgerland 30 tot 40 mm vallen. De sneeuwvalgrens zakt overal tot in de lagere dalen en het laagland. Mede door het instromen van zeer koude lucht op grotere hoogte (-32įC op 5000 meter) wordt het in de bergen markant kouder en met veel wind onaangenaam koud. Aan de noordkant gaat algemeen 30 tot 40 cm sneeuw vallen, bij gunstige Staueffecten 50 tot 80 cm en lolaal is een meter of meer mogelijk. Kortom prima vooruitzichten. Nu alleen nog hopen dat de ook de volgende dagen deze trend moge worden voortgezet. Geniet nog even van het mooie en zachte Spštherbstwetter nu het nog kan. Fijne avond en tot morgen.

http://bit.ly/t6eV4f

[ Bericht 5% gewijzigd door meteo-online op 26-11-2011 12:13:20 ]
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104837731
Volgende weekend opkomende sneeuwval AlpenVanaf woensdag komt een einde aan het al weken durende hogedrukweer. De temperaturen gaan langzaam en naar beneden en het wordt toenemend onbestendig. Vooral in het eerste december weekend kan er in de Alpen sneeuw van betekenis gaan vallen. Zoals al eerder schreef zal de komende dagen veel gaan afhangen van de precieze ligging van de sturende druksystemen en het verloop van de frontalezone. Deze ontwikkelingen zullen de komende dagen nog meerdere malen door de modellen worden aangepast. De kans op een overgang naar onbestendig weer met vanaf zaterdag sneeuw van betekenis in de Alpen lijkt zeer waarschijnlijk. De hoeveelheden sneeuw die gaan vallen zijn sterk afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Sneeuwhoeveelheden van 30 tot 50 cm zijn waarschijnlijk, bij gunstige Stau ook nog veel meer. Valt straks alles precies goed (en dat kan maar zo) dan is ook 100 tot 150 cm en lokaal nog meer zeer goed mogelijk!

Meer info en diepgang op http://bit.ly/tVO7EC
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104841457
Ook opvallend veel sneeuw voor Schotland komende woensdag.

  Moderator zaterdag 26 november 2011 @ 14:28:28 #209
45833 crew  Fogel
pi_104842542
In Trondheim valt nu de eerste sneeuw op ca 140 meter hoogte. Op 500 meter lag al het een en ander.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104845442
Noorwegen:

Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  Moderator zaterdag 26 november 2011 @ 16:20:01 #211
45833 crew  Fogel
pi_104845542
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:16 schreef meteo-online het volgende:
Noorwegen:

[ afbeelding ]
Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104845691
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:20 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
http://nl.webcams.travel/(...)e-Skisenter-Svidalen
pi_104851898
Noorwegen raakt besneeuwd

Het heeft lang geduurd, maar de eerste serieuze sneeuwval is gearriveerd in Noorwegen. Een paar stevige lagedrukgebieden zijn daarvan de oorzaak. Deze brachten naast sneeuwval ook regen en stormwinden. Gisteren passeerde ten westen van Noorwegen een depressie, inclusief een randstoring, met een kerndruk van minder dan 945 hPa. Een enorm gevaarte, leidend tot veel overlast. Er zijn in de Noorse kustgebieden heel wat wegen overstroomd, veerdiensten uitgevallen, daken van huizen gewaaid en bomen op de weg terecht gekomen door de rukwinden.

De Noorse kranten staan er vandaag vol van: het ruige weer heeft in een groot deel van het land tot overlast geleid. Nabij de Lofoten heeft storm 'Berit' in de plaats BodÝ het waterpeil tegen de kade tot een recordhoogte gestuwd van 410 cm boven normaal. De laatste keer dat het water zo hoog stond was in 1979. Verder getuigen kranten van huizen en pubs die volliepen met water en er zijn quotes te lezen als: "alles is wit van het schuim, de golven slaan tegen het raam."

De winden gingen op zee zelfs hoger dan stormkracht. Op meerdere plekken op de oceaan ten westen van Noorwegen zijn de winden van het kaliber 'zeer zware storm' tot zelfs 'orkaankracht' gegaan. Het olieplatform Draugen, dat ongeveer op 80 tot 100 meter de wind meet, had gisteravond en afgelopen nacht meerdere uren achtereen doorstaande winden van 63 tot en met 71 knopen. Vanaf 63 knopen (dat is 117 km/uur) spreken we van een orkaan.
Advertentie

De bijbehorende lagedrukgebieden zijn inmiddels langzaam opvullend boven Lapland te vinden, maar de regen en sneeuwval in het binnenland houden voorlopig aan. Die volhardende neerslag hoort bij diverse storingen en volgende lagedrukgebieden die de komende tijd over- dan wel langsschuiven. In Noorwegen is nu dan toch (eindelijk...?) de winter ingevallen.

Webcam toont ons details
Wie de webcamfoto’s naast dit verhaal bekijkt, kan vaststellen dat veel gebieden in Noorwegen wit aan het kleuren zijn. Het gaat dan niet om de regio’s vlakbij zee (zoals bijvoorbeeld Bergen) of in het laagland (zoals bijvoorbeeld Oslo). Daar zijn de temperaturen nog te hoog, met vanmiddag in Oslo temperaturen rond 6 graden en in Bergen maxima van 11 graden. Maar Noorwegen is uitermate bergachtig, bestaat deels ook uit hoogvlakten, en op uitgebreide schaal is het in die hogere gebieden tot sneeuwval gekomen.

Verwachte sneeuwdikte
Websites die sneeuwhoogten doorgeven, hebben tot nu toe vooral het getal nul en vijf moeten gebruiken. Meer dan niks tot 5 centimeter sneeuw lag er tot en met gisteren niet. Ook niet in Geilo of in het Hemsedal, bekende wintersportgebieden die zich in Oost-Noorwegen bevinden. Dat is nu dus aan het veranderen en wie de weersverwachtingen voor Geilo bekijkt, ziet dat de sneeuwval daar voorlopig lange tijd aanhoudt. De temperaturen komen overdag de komende dagen nog wel boven nul en dan krijg je wat natte sneeuw, maar tegen het einde van de komende week blijft het ook ’s middags onder het vriespunt. En ondertussen kan het sneeuwdek dan al wel naar een halve meter zijn aangegroeid.

De meeste neerslag valt in het westen en zuidwesten van Noorwegen. Daar blijft het de hele komende week uitermate nat en windrijk, met op grote schaal regen. In een plaats als Bergen kan er dan op donderdag in totaal makkelijk 150 millimeter zijn gevallen. Bovendien, vanaf eind volgende week lijken de temperaturen ook in de fjorden in West-Noorwegen tot dicht bij nul te raken en zal er ook in Bergen en een kustplaats als Stavanger, steeds vaker sneeuw gaan vallen.

Bronnen: Meteo Consult, The Norway Post, adressa.nl, Dagbladet.no, webcamsinnoorwegen.com,
  zaterdag 26 november 2011 @ 20:00:43 #214
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104852438
http://77.222.181.11:8080(...)pg/video.mjpg&size=1
Daar sneeuwde het net flink hard. _O_
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104866115
Zeer goed nieuws voor de Alpen aan de hand van de recente modellen
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104866143
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2011 16:20 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wees meer precies. Waar in Noorwegen is dat?
Staat bovenaan de kaart ;)
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_104871796
Sneeuw voor noorden of toch weer zuiden?Vanaf woensdag rukken depressies met hun storingen verder op richting de Alpen. In het weekend krijgen we te maken met een definitieve weersomslag. Met krachtige westelijke winden wordt het kouder en vooral onbestendig. In Alpen gaat boven de 1000 a 1200 meter 20 tot 40 cm vallen. Geheel afhankelijk van de Stau (Nord(west) of SŁdstau) ook veel meer. De precieze afloop is nog onduidelijk. De komende dagen daarover meer. Fijne zondag en tot morgen.

Lees verder op: http://tinyurl.com/7r67fa8
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  Moderator zondag 27 november 2011 @ 12:35:14 #218
45833 crew  Fogel
pi_104872007
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 01:14 schreef meteo-online het volgende:

[..]

Staat bovenaan de kaart ;)
Moeilijk te lezen op een klein scherm, en Sogn vind je door het hele land ;)
Voor mij is het ongeveer hetzelfde als een stream vanuit de Kerkstraat en dan zeggen "het regent in Nederland" ;)

Maargoed, inmiddels ligt er in Trondheim een centimeter of 5 sneeuw aan de ene kant van de stad en aan de andere kant ca 10.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104873254
quote:
1s.gif Op zondag 27 november 2011 12:35 schreef Fogel het volgende:

[..]

Maargoed, inmiddels ligt er in Trondheim een centimeter of 5 sneeuw aan de ene kant van de stad en aan de andere kant ca 10.
Studeer jij daar aan NTNU? Heb ik ook gezeten namelijk. Alleen toen lag er rond deze tijd al een behoorlijk pak, zeker wel 40-50 cm en was het lekker koud (de hele winter, zelfs in maart nog -20 gemeten :P).
#winning
pi_104875970
Sneeuwkaartje laat nu een behoorlijke hoeveelheid sneeuw zien. Schotland lijkt vanaf dinsdag al wat sneeuw te krijgen en in de Alpen gaat het vanaf vrijdag los.

  Moderator zondag 27 november 2011 @ 14:15:20 #221
8781 crew  Frutsel
pi_104876076


Orkaan Berit gaf veel schade in Noorwegen

De orkaan die op vrijdag over de Faroer en Lofoten langs de Noorse kust naar hogere breedten trok heeft flink huisgehouden. Er is tientallen miljoenen schade (Noorse Kronen). Voornamelijk betreft het schade die aan de kust ontstond aan plezierjachten en recreatiewoningen en andere objecten dicht bij de kust. Er werd een recordhoge waterstand bereikt op veel plaatsen, door de combinatie springvloed en stormkracht.

  Moderator zondag 27 november 2011 @ 14:31:31 #222
45833 crew  Fogel
pi_104876831
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 13:08 schreef Tware het volgende:

[..]

Studeer jij daar aan NTNU? Heb ik ook gezeten namelijk. Alleen toen lag er rond deze tijd al een behoorlijk pak, zeker wel 40-50 cm en was het lekker koud (de hele winter, zelfs in maart nog -20 gemeten :P).
Ben aan het promoveren daar, maar ik woonde er al jaren voordat ik daarmee begon.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_104889398
In polen hebben ze een code rood waarschuwing uitgegeven voor de wind en kustbedreiging.
Windstoten kunnen oplopen tot 130 km/uur

http://www.meteoalarm.eu/index3.php?area=PL004&day=0&lang=ne_NL
pi_104919267
Dit begint er meer op te lijken in Europa. Dinsdagavond begint het volgens deze run van GFS te sneeuwen in Schotland. Vanaf komende vrijdag lijkt er nu echt sneeuw te gaan vallen in de Alpen en volgende week is er een kans dat de eerste sneeuw in Duitsland, Polen en misschien wel Nederland gaat vallen.

pi_104934657
Dat begint er al meer op te lijken!
Voor Saas Fee zijn de verwachtingen elke dag anders volgens weer.nl
Wat zijn nou een beetje realistische verwachtingen?
blaat
  maandag 28 november 2011 @ 19:45:45 #226
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_104935215
Het vriest niet eens. :(
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_104967435
En als ik de weerberichten van "ons skigebied" lees in Oostenrijk wordt al die verwachte sneeuw toch weer een beetje verder naar de toekomst geschoven. Het lijkt nog wel in ieder geval tot het weekend droog te blijven. Komt weinig terecht van de voorspelde sneeuw in Schotland als ik daar even op google (13 graden en regen).

Ik heb verder geen verstand van die modellen en kaartjes en weet ze ook niet te vinden, dus ben benieuwd wat de kenners er van zeggen.

Gelukkig hebben ze in de Alpen de sneeuwkanonnen aan staan ;)
Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it's not the end...
pi_104976282
Inderdaad ja, het lijkt wel alsof het elke week weer opschuift!
blaat
pi_105126893
Vanaf volgende week gaat er eindelijk sneeuw vallen in grote delen van Europa. Nu ligt er sneeuw in Scandinavie en Schotland... op 10 december ziet het er ongeveer zo uit volgens GFS..[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-12-2011 09:49:01 ]
  maandag 5 december 2011 @ 08:21:16 #230
62913 Blik
The one and Only!
pi_105198305
De eerste sneeuw in de Alpen is in ieder geval gevallen vandaag
  Moderator woensdag 7 december 2011 @ 13:46:30 #231
8781 crew  Frutsel
pi_105292973
quote:
Snow at Last for Alps Ski Slopes
Snow has dusted the Alps since the weekend, giving hope of better times among ski resort operators.

Latest snowfall was up to 30 cm, or 12 inches, at Courcheval, France, and at Samnaun, Switzerland, the Daily Mail website said on Tuesday. Other slopes had much less snow.

The start of the ski season has been tough, as many slopes remained bare of snow as of last week. Parts of Europe, including the Alps, had the driest November since records began, according to multiple reports.

Some resorts opened a few runs by making snow. Others have had to put off opening, awaiting favorable weather.

As of Tuesday, only nine of 12 resorts in France had opened, according to the Daily Mail. World Cup alpine races slated for Dec. 10 at Val d'Isere, France, had to be canceled, euronews.net said.

One hotel operator in Austria went so far as to hire 15 chimney sweeps to say prayers for snow in a special "good luck" ceremony.

Forecasters at AccuWeather.com believe that significant additional snow will fall in much of the Alps through early Thursday. Some resorts will get between 20 and 40 cm (about 8 to 16 inches) of new snow
  Moderator donderdag 8 december 2011 @ 10:19:16 #232
8781 crew  Frutsel
pi_105329867
quote:
Major winter storm for NorthWestern Europe
High winds, slashing rain and heavy snow will whip areas of Northwestern Europe from the United Kingdom to Scandinavia on Thursday and Friday.

Travel by road, rail, sea and air will be subject to delay or cancelation.

The worst of the storm will target northern and central UK, along with the nearby Irish Republic, on Thursday into Friday night.

Wind speeds of 40 to 60 mph (about 65-95 km/h) will be reached in many areas, and winds may top 75 mph (120 km/h) at sea and over hills.

Heavy, wind-blown snow will cover higher ground in Scotland, where open areas of the Highlands could get a blizzard. Snow will also lay over hills of Ireland to northern England.

Thursday night and Friday, the storm center will shift east to Scandinavia. At this time, the highest winds on land will target coastal areas of Denmark, southern Sweden, northern Germany and Netherlands.

Heavy snow will blanket much of eastern Norway with upwards of 1 foot (30 cm) burying Oslo. Heavy snow will reach into western Sweden.
  Moderator vrijdag 9 december 2011 @ 13:59:35 #233
8781 crew  Frutsel
pi_105376155
quote:
Storm treft Schotland
Een zware storm heeft donderdag voor flinke overlast gezorgd in Schotland. Treinen reden niet, veerboten bleven aan de wal en bruggen waren gesloten. In de Schotse hoogvlakte bereikte de wind snelheden van meer dan 240 kilometer per uur. Het meteorologisch bureau had het zwaarst mogelijke weeralarm afgegeven.

De overheid sloot duizenden scholen. Mensen werd ook gevraagd niet met de auto op pad te gaan door centrale delen van Schotland. ''Mensen lopen aanzienlijke risico's als ze gaan reizen in deze omstandigheden'', zei chef Allan Moffet van de politie van Midden-Schotland.

Duizenden huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Energiebedrijf Scottish Hydro probeerde de stroomkabels te repareren, maar voor de monteurs was het erg gevaarlijk om de masten te beklimmen tijdens de storm.

Verkeersongelukken
Op enkele plaatsen in Schotland traden rivieren buiten hun oevers. In het hele land waren verkeersongelukken door de wind en werden vrachtwagens omvergeblazen, maar voor zover bekend vielen daarbij geen doden of zwaargewonden.

Ook het noorden van Engeland had last van het weer.

Vanavond bevindt de kern van de stormdepressie zich boven het noorden van de Noordzee met een kerndruk van iets onder de 960 hPa. Vanavond staat ook in het kustgebied van ons land een westerstorm. De komende uren gaat het koufront passeren met een actieve buienlijn, daarbij zijn zeer zware windstoten mogelijk.
  Moderator vrijdag 9 december 2011 @ 14:17:45 #234
8781 crew  Frutsel
  Moderator maandag 12 december 2011 @ 16:51:12 #235
8781 crew  Frutsel
pi_105498151
Wel leuk om te zien dit :Y

  Moderator woensdag 14 december 2011 @ 21:29:16 #236
8781 crew  Frutsel
pi_105593591
Bron: Accuweather

quote:
Record wave of the Irish coast
A record-high wave has been measured off the Irish coast near the height of a severe North Atlantic storm.

The height of Tuesday's monster wave was pegged at 20.4 meters, or 67 feet, the BBC said late Tuesday. The wave was measured by a sensor located off Donegal in the northern Republic of Ireland.

The instigating storm center was skirting northern Ireland, making its way toward northern Scotland, at the time the giant wave was recorded.

Some of the mighty waves heaped up at sea by Tuesday's gale also found their way to the Irish coast, such as the one captured on this video from Mullaghmore, in County Sligo.
pi_105608485
quote:
British Met Office warns for snow and icy
The Met Office has issued severe weather warnings of icy conditions across southern areas, as a new cold snap is expected to last for days.

Treacherous ice and snow are set to cause difficulties today and tomorrow for thousands previously affected by buffeting winds.

Another storm is heading towards Britain, which is due to bring more nasty weather this evening. Last week, Scotland was battered by winds of up to 165mph.

The new storm will move along the south coast of England, bringing winds of up to 70mph overnight, but could move further north, affecting more of the south of England, forecasters warned.

Wales and central England could see snow from the early hours of Friday morning, possibly settling even at low levels, and up to 4in on higher ground.

Britain will stay in the grip of the big freeze - the Met Office said colder-than-average temperatures are set to continue throughout the weekend.

It has issued warnings of icy weather for Saturday and Sunday, and conditions are only predicted to improve on Monday.

Forecaster Anthony Astbury said: "The unsettled weather over the next few days could bring a range of hazards across the country, from snow and ice to heavy rain and strong winds.

"We're working closely with Government agencies and the resilience community to keep them up to date with the latest information.

"We'd advise the public to regularly check our latest forecasts and warnings to stay up-to-date with the situation."
  maandag 19 december 2011 @ 17:07:25 #238
73789 BillyBeflap
Wat een feest!
pi_105777409
In de Alpen ligt er nu flink wat sneeuw. Volgende week wordt volgens weer.nl en weeronline.nl mooi, maar vanaf 1 januari voorspellen ze weer slecht weer.

Waar haalt iedereen trouwens die mooie kaarten toch vandaan?
Ik zou wel eens een pluim voor de komende 2 weken willen zien van Damuls (Oostenrijk) ivm wintersport.
  maandag 19 december 2011 @ 17:48:19 #239
62913 Blik
The one and Only!
pi_105779078
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 17:07 schreef BillyBeflap het volgende:
In de Alpen ligt er nu flink wat sneeuw. Volgende week wordt volgens weer.nl en weeronline.nl mooi, maar vanaf 1 januari voorspellen ze weer slecht weer.

Waar haalt iedereen trouwens die mooie kaarten toch vandaan?
Ik zou wel eens een pluim voor de komende 2 weken willen zien van Damuls (Oostenrijk) ivm wintersport.
1 januari, mijn hemel

ze kunnen het weerbericht voor de kerst nog niet eens fatsoenlijk voorspellen, laat staan voor 1 januari. Voor de bergen is het daarbij nog een factor x onvoorspelbaarder, veel meer factoren die een belangrijke rol spelen
  dinsdag 27 december 2011 @ 20:52:48 #240
73789 BillyBeflap
Wat een feest!
pi_106101378
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 17:48 schreef Blik het volgende:

[..]

1 januari, mijn hemel

ze kunnen het weerbericht voor de kerst nog niet eens fatsoenlijk voorspellen, laat staan voor 1 januari. Voor de bergen is het daarbij nog een factor x onvoorspelbaarder, veel meer factoren die een belangrijke rol spelen
Nu is het toch wel duidelijker, het wordt: sneeuw sneeuw sneeuw!
Had toch gehoopt op zon aangezien er al 2 meter sneeuw ligt ;(
  Moderator zaterdag 31 december 2011 @ 14:53:27 #241
8781 crew  Frutsel
pi_106248155
quote:
Verkeerschaos in de Alpen
De sneeuw die zo lang uitbleef in de Alpen, valt nu met bakken uit de hemel. Automobielorganisatie VAB waarschuwt dan ook voor mogelijke verkeersproblemen, vooral in de Franse Alpen. De Mont-Blanctunnel, die Frankrijk met ItaliŽ verbindt, is vandaag gesloten voor alle verkeer.

Volgens Franse weerdiensten heerst er door de grote sneeuwval lawinegevaar. Hierdoor worden kleinere wegen en passen richting de skioorden tijdelijk afgesloten. Het gaat volgens de VAB om de gebieden rond Chamonix en Albertville.

De Mont-Blanctunnel zal ten vroegste morgenochtend opnieuw gebruikt kunnen worden. Het regionale verkeerscentrum raadt automobilisten met bestemming ItaliŽ aan om via de Frťjustunnel naar Turijn en Milaan te rijden.

Voor vandaag wordt nog meer sneeuw verwacht en dat vergroot de kans op hinder. Ook in Zwitserland en Oostenrijk is er sprake van hevige sneeuwval. Sneeuwruimers werken intussen dag en nacht om de wegen enigszins vrij te houden.

De VAB raadt vakantiegangers die richting Alpen rijden aan om sneeuwkettingen of toch zeker winterbanden te gebruiken. (kve)
  Moderator vrijdag 6 januari 2012 @ 11:21:20 #242
8781 crew  Frutsel
pi_106475671


Nog veeeeeel meer sneeuw voor de wintersport gebieden :o
pi_106475802
Zolang er half april ook nog maar genoeg ligt in Val Thorens :D
  Moderator vrijdag 6 januari 2012 @ 11:28:58 #244
8781 crew  Frutsel
pi_106475928
quote:
Toeristen vast in wintersportverblijven
De zware storm is na eerst bij ons in de lage landen en Duitsland te hebben huisgehouden gisteren doorgetrokken naar de Alpen en veroorzaakt ook daar de nodige ellende. Als gevolg van de storm en de forse sneeuwval zitten heel wat wintersporters vast in hun hotels in de diverse wintersportplaatsen, zoals onder meer in het Franse Les Menuires en in Val Thorens.

Door stormschade aan het elektriciteitsnetwerk zitten zo'n 20.000 gezinnen in de Franse Alpen zonder elektriciteit. En bovendien zijn tientallen wegen door omgewaaide bomen en lawines geblokkeerd. Maar ook op een aantal plaatsen in de Zwitserse Alpen is de toestand kritiek, evenals in Oostenrijk waar ook duizenden gezinnen zonder elektriciteit zitten.

De Alpenlanden kampen vrijdag opnieuw met forse sneeuwval. Toeristen in de wintersportgebieden kunnen daardoor hinder ondervinden als zij in dat gebied met de auto op pad gaan of naar huis willen. Dat meldde een woordvoerster van de verkeersinformatie van de ANWB.

In de Franse Alpen zat vlak onder de Col du Lautaret tussen Grenoble en BrianÁon een bus met bijna vijftig kinderen geruime tijd vast omdat de chauffeur op onverantwoordelijke wijze zonder sneeuwkettingen de col wel dacht te kunnen nemen. Dankzij een in allerijl opgezette reddingsoperatie zijn de kinderen in veiligheid gebracht en inmiddels is de col voor alle verkeer gesloten. Dit omdat er daar op een aantal plaatsen ook maar liefst 1,2 meter sneeuw is gevallen. Het lawinegevaar wordt bovendien door de stormwind aanzienlijk vergroot.

Orkaankracht

Hoe krachtig de storm is blijkt wel uit het volgende: bij metingen in de Zwitserse Alpen werd een windsnelheid van maximaal 270 km/u gemeten, dat was net geen record. Het ziet er bovendien naar uit dat de sneeuwchaos nog wel een tijdje aan zal houden, want voor veel wintersportplaatsen is het hoogste lawinealarm afgekondigd, omdat er naar verwachting de komende 24 uur nog meer sneeuw in het getroffen gebied zal blijven vallen.

Duizenden noodgedwongen vast

Door omgewaaide bomen zijn tientallen wegen in het gebied geblokkeerd, waardoor duizenden wintersporters noodgedwongen vastzitten in hun hotels en appartementen in de skistations. Zo is onder meer Les Menuires door enorme lawines op de toegangswegen van de buitenwereld afgesloten. Een van deze lawines blokkeert de weg met een sneeuwmuur van vier meter hoog. Ook zouden er enkele auto's onder sneeuw bedolven zijn geraakt, maar daarbij zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Ook in het hooggelegen Val Thorens zitten de wintersporters hopeloos vast.

Ook chaos in Zwitserland

Ook in Zwitserland is de toestand chaotisch. Daar werd dus gisteren op de Aletschgletsjer een windsnelheid van maar liefst 270 km/u (orkaankracht) genoteerd. Het Zwitserse record blijft met 285 km/u staan voor de Jungfrau, waar deze snelheid destijds in 1990 werd gemeten. Omdat er in Zwitserland boven de 1.500 meter ook tot maximaal een meter sneeuw gevallen is, is het lawinegevaar ook hier enorm groot en zijn er al flink wat wegen geblokkeerd: onder meer tussen GŲschenen en Andermatt, Niederwald en Hospental, Nštschen en Dieni en Herbriggen en Randa. De befaamde Glacier Express wordt wegens lawinegevaar omgeleid via ZŁrich en Bern.

Ook schade in Oostenrijk

Ook de wintersportgebieden in Oostenrijk bleven niet gespaard door het natuurgeweld. Zo zitten in Noord-Tirol enkele duizenden gezinnen zonder elektriciteit nadat de storm met orkaankracht er forse vernielingen aan de stroommasten en dergelijke had aangericht. Inmiddels is het voeren van sneeuwkettingen op de bergwegen verplicht. En in een aantal skigebieden waaronder Arlberg zijn de skiliften geblokkeerd.
pi_106518521
Sneeuw blokkeert wintersportdorpen

In Oostenrijk veroorzaakt zware sneeuwval al dagen problemen. Lokale wegen in het westen van het land zijn afgesloten waardoor wintersporters in skidorpen ingesloten zitten. Ook het treinverkeer in het westen ligt plat.

Volgens de ANWB en de Oostenrijkse wegenwacht kunnen zo'n 20.000 toeristen in onder meer Vorarlberg en Tirol niet naar huis. SkiŽn kan ook in veel dorpen niet niet, omdat de pistes dicht zijn vanwege lawinegevaar.

De wegen naar en vanaf de Oostenrijkse skigebieden SŲlden en GaltŁr zijn sinds zaterdagochtend weer begaanbaar.

Frankrijk
In Frankrijk zijn de grootste problemen met de sneeuw voorbij. De toegangswegen naar skigebieden als Val Thorens zijn weer open.

nos
pi_106520978
in het oostenrijkse Weissensee waar men altijd de alternatieve elfstedentocht rijdt is het warmer dan normaal en misschien kampt men daar ook wel met sneeuwoverlast, zou de tocht zelfs daar niet doorgaan door deze uitzonderlijke winter ? http://www.weer.nl/wereld(...)1899/weissensee.html
pi_106523633
Wegen wintersportwegen weer vrij

In het westen van Oostenrijk zijn de toegangswegen naar veel wintersportplaatsen weer opengegaan. Door de zware sneeuwval zaten zo'n 20.000 toeristen vast in onder meer Vorarlberg en Tirol.

Vanwege lawinegevaar waren ook de skipistes niet open. Volgens de ANWB gaat het in de loop van de middag weer flink sneeuwen in Oostenrijk. Er kan zeker een meter sneeuw vallen.

In Frankrijk waren de grootste sneeuwproblemen eerder al voorbij. De toegangswegen naar skigebieden als Val Thorens zijn weer open.

nos
  zaterdag 7 januari 2012 @ 16:12:02 #248
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106526972
Doe dat hier ook is dan... :) hier een paar foto's

http://www.wetteronline.d(...)sen_in_den_Alpen.htm
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_106543685


Val Thorens :D en wij hebben op de 1e verdieping geboekt :D
Alleen zal er niet zoveel liggen waarschijnlijk in April ;(
  zondag 8 januari 2012 @ 08:01:08 #250
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_106551853
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 23:25 schreef admiraal_anaal het volgende:
[ afbeelding ]

Val Thorens :D en wij hebben op de 1e verdieping geboekt :D
Alleen zal er niet zoveel liggen waarschijnlijk in April ;(
Kan in dit geval alleen maar voordelen hebben denk ik :+
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_106552187
Lange termijn ziet er goed uit.

  zondag 8 januari 2012 @ 17:12:57 #252
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106565854
Begin van winterweer?
Volgens de hoofdberekening van zondag 8 januari 01 uur zien we op vrijdag het eerdervermelde hogedrukgebied uitbouwen in noordelijke richting; het heeft tegen die tijd een uitloper oftewel rug die zich tot omgeving IJsland uitstrekt. Samen met een depressie boven West-Rusland komt hierdoor in Nederland een noordelijke stroming op gang waarmee geleidelijk koudere lucht wordt aangevoerd, maar deze strijkt wel over de relatief warme Noordzee. Dit werkt enkele buien in de hand en mogelijk zit er dan al wat winterse neerslag bij met ook een afkoelende bovenlucht, terwijl de middagtemperatuur aan het aardoppervlak nog flink boven nul uitkomt.

In de loop van het weekend van 14/15 januari trekt de rug van hoge luchtdruk vervolgens naar ScandinaviŽ toe en krijgt verbinding met een hogedrukgebied waarvan het centrum bij Nova Zemba ligt. Als dit zo uitkomt, kan de wind bij ons pardoes draaien naar het noordoosten tot oosten en begint vrieskou vanuit Oost-Europa naar het westen te kruipen..... Het is een ontwikkeling die de winter (eindelijk) eens een andere wending zal geven. Maar voorlopig blijft het bij een ontwikkeling die alleen op de toekomstige weerkaarten aanwezig is en bovendien (nog) niet breed wordt gedragen door de meerderheid van de computerberekeningen van het ECMWF. Virtueel dus.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 12:24:48 #253
8781 crew  Frutsel
pi_106597044
quote:
Skigebieden in Tirol opnieuw afgesneden van buitenwereld
De Oostenrijkse wintersportgebieden in Tirol hebben vandaag opnieuw te kampen met zware sneeuwval, waardoor het verkeer grote hinder ondervindt. Twee bekende skioorden in de Oostenrijkse Alpen, Ischgl en GaltŁr, zijn volledig ingesneeuwd. Dat heeft het lokale toerismebureau gemeld.

Door de overvloedige sneeuwval zijn verschillende wegen dicht vanwege lawinegevaar. De meeste vakantiegangers waren echter gewaarschuwd. Het merendeel van hen reisde dan ook gelukkig gisteren al af.

Ook in hogere delen van Beieren en het Zwarte Woud in Duitsland heeft het vannacht veel bijgesneeuwd. In de Franse Alpen is er geen probleem, maar in de Savoie, Haute-Savoie en IsŤre geldt dan weer een verhoogd lawinegevaar
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 12:26:26 #254
8781 crew  Frutsel
pi_106597090
quote:
Ook Vorarlberg afgesneden van buitenwereld
Vorarlberg, een regio in het westen van Oostenrijk, is maandag volledig afgesneden van de buitenwereld na zware sneeuwval. Tunnels en wegen zijn geblokkeerd, en er bestaat een ernstig risico op lawines.

Het heeft vier dagen gesneeuwd in Vorarlberg. Er ligt een laag van twee tot drie meter dik. Bomen zijn omgevallen en blokkeren de Arlbergtunnel, de belangrijkste verbinding tussen Oostenrijk en
Zwitserland. Skistations zoals Lech en Zuers zijn volledig geÔsoleerd, aldus de lokale autoriteiten. Er rijden ook geen treinen.
  Moderator maandag 9 januari 2012 @ 13:20:49 #255
8781 crew  Frutsel
pi_106598704
quote:
Sneeuwchaos in Oostenrijkse Alpen

WENEN - Metershoge sneeuwbergen hebben maandag meerdere plaatsen in Oostenrijk van de buitenwereld afgesloten.

Vooral de regio Vorarlberg bij Zwitserland is geÔsoleerd. Zowel auto's als treinen kunnen niet verder.

Ook in Salzburg en Tirol zijn meerdere gebieden niet te bereiken. ''Een uitzonderlijke situatie'', zei de burgemeester van Lech am Arlberg, dat vaker van de omgeving is afgesloten.

Het lawinegevaar is gestegen tot het vierde van de vijf niveaus. Maandag wordt nog meer sneeuw verwacht, terwijl er ook een stormachtige wind over de Alpen waait.
  maandag 9 januari 2012 @ 19:18:56 #256
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106611238
Vertaald uit het duits en er zitten wel wat fouten in maar je begrijpt het wel ;)

Sneeuw in de Alpen records

Zugspitze bijna vier meter sneeuw
Zes weken geleden, dus weinig sneeuw zo onlangs bijna 60 jaar geleden op de Zugspitze met slechts 19 cm was. Vandaag, de meest krachtige sneeuwbedekking voor een eerste derde van januari er momenteel 380 centimeter voor 30 jaar is. Omwille van aanhoudende sneeuwval zal de sneeuwbedekking groeien tot morgen zelfs over de vier meter merk. Record sneeuw niveaus zijn gemeld uit diepere gebieden van de Alpen: de achterkant hoogste januari snowcover maken sinds het begin van de 70-serie is gelegen in delen van de Oost-Zwitserland.

Na dagen van zware sneeuwval, aan de noordelijke Alpen in de sneeuw gootsteen
Sinds donderdag viel meer dan een meter sneeuw als hier in het Salzburger Land. In de Oostenrijkse Arlbergregion, geconcentreerd zelfs meer dan twee meter verse sneeuw uit de hemel kwam in de laatste vier dagen.

Dus, nu vaak meer sneeuw dan in januari van het jaar van de beruchte lawine winter is in de noordelijke Alpen in 1999. Op dat moment zodat katastrofisch hoeveelheden sneeuw was gevallen alleen in februari, talrijke, verwoestende lawines zijn gerezen. De huidige algemene weersituatie is echter vrij gelijkaardig aan de dat zo uiterst besneeuwde februari als het beweegt matigt temperatuur niveau iets, die vergezeld gaan van hoogte zelfs met opgeslagen dooi fasen tot 1200 meter.
In de sneeuwstorm viel de weergave deels op een paar meter
Als de weergave in de sneeuw terug gaat tot bijna nul, is het ook een zogenaamde "witte uit". Afbeeldingsbron: Michael Wienke.


De dus zware sneeuwval werden veroorzaakt door de passage van orkaan dieptepunten "Andrea" afgelopen donderdag. Het is afgeleid van het noordwesten met stormachtige wind de stroom zeer vochtige luchtmassa een, dat nieuwe weer fronten tegen de bergen in snel achter elkaar. Hun Wolkenmassen zijn bijna geperst op de Alpine ridge, waar de focus weer activiteit is nu langzaam naar het oosten verschuift. Meedogenloze, rijke regenval zijn gevolg van een dergelijke constellatie en, omdat zij zullen vallen als sneeuw, groot gevaar van lawines.
Sneeuw in de Alpen

Voor de volgende paar dagen is ten minste een tijdelijke versoepeling in zicht, omdat uit het westen breidt een hoog tot aan de Alpen. Maar voor de vrijdag nieuwe weer fronten punt, duwen opnieuw klam luchtmassa tegen de Alpen. Meer zware sneeuwval zijn dus al voorgeprogrammeerd en de lawine risico weer naar het weekend moet versterken.

Foto's

http://www.wetteronline.d(...)sen_in_den_Alpen.htm
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_106613811
quote:
2s.gif Op zondag 8 januari 2012 09:45 schreef aloa het volgende:
Lange termijn ziet er goed uit.

[ afbeelding ]
Ah mooi, eindelijk winter?!
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:15:27 #258
8781 crew  Frutsel
pi_106634794
quote:
In 30 jaar niet zoveel sneeuw in Oostenrijk
SALZBURG - Door de extreme sneeuwval zijn meerdere plaatsen in Oostenrijk nog afgesloten van de buitenwereld. Op sommige plaatsen is in 30 jaar niet zoveel sneeuw gevallen. In Lech en ZŁrs waren maandag al 12.000 tot 13.000 bewoners en toeristen ingesneeuwd, aldus media. Enkele spoorlijnen zijn geblokkeerd.

Het lawinegevaar is wel iets afgenomen, meldde het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag. Het alarmniveau is verlaagd naar de derde van vijf schalen.

De weg tussen Tirol naar Vorarlberg is weer vrij dankzij een helikopter. Zo'n 40 bomen waren topzwaar geworden door de sneeuw en dreigden op de weg te vallen. De helikopter hing naast de bomen en blies met rotorwind de sneeuw van de takken. Enkele spoorlijnen zijn nog geblokkeerd door sneeuwhopen.

Voor wintersporters is de vele sneeuw een buitenkansje, maar ook riskant. In het skigebied Axamer Litzum wordt al dagen gezocht naar een 15-jarige skiŽr, die sinds zaterdag is vermist. Op de Mont Blanc in de Franse Alpen wordt een Russisch paar vermist. Zij waren 30 december begonnen met een klim, ondanks waarschuwingen.
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:21:55 #259
8781 crew  Frutsel
pi_106634965


Bizar zeg..metershoge sneeuw :D
Dat die daken het houden... zou hier wel anders zijn volgens mij

En vraag me nog altijd af: ooit moet die sneeuw weer smelten... en dan?
Weliswaar vervangt de sneeuw eventuele regen maar het lijkt wel erg veel sneeuw nu.. benieuwd hoe dat dan in de rivieren gaat.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 11:41:46 #260
351045 Ryker
Ik werk met mensen zoals jij
pi_106635584
:{w Sorry de maas is al vol, zoek maar een andere rivier voor je smeltwater...

(als er langere natte periodes zijn, komen er ook langere droge periodes... is zeg opslaan in bassins of nu het nog "massief" is transporteren naar Griekenland en Cyprus waar het water zo goed als op is...)Sneeuw kettingen doen weinig als je eerst door een muur van sneeuw moet..
Grtz, Theo
follower since 2001, active in 2011
  Moderator dinsdag 10 januari 2012 @ 11:42:29 #261
8781 crew  Frutsel
pi_106635607
quote:
Oostenrijk: Regionaal zwaarste sneeuwval in 60 jaar

In sommige delen van West-Oostenrijk is in 30 jaar niet meer zoveel sneeuw gevallen: in Nauders en GaltŁr was sprake van de zwaarste sneeuwval in 60 jaar. In Hochfilzen, gelegen op 1000 meter hoogte, viel van 5 tot 9 januari 216 centimeter ‘verse sneeuw’. In Langen/Arlberg, 1260 meter hoogte, lag maandagochtend 216 cm: de laatste keer dat er in januari meer sneeuw lag was in 1981. Toen 260 cm en het januarirecord dateert uit 1968 met 330 cm. In het Zwitserse Klosters werd maandag met 170 cm het dikste sneeuwtapijt voor de eerste helft van januari sinds tenminste 1946 geregistreerd.

Een ooggetuigenverslag ontving ik van familie de Vries uit het zwaar getroffen gebied rond Sankt Anton am Arlberg: “Sind 1990 hebben wij een sta-caravan in Pettneu, 5 kilometer van Sankt Anton am Arlberg. Momenteel verblijf ik daar en kan letterlijk geen kant meer op. Alle wegen zijn geblokkeerd onder andere Flexenpas (1700m), Arlbergpas (1800m), S16 Arlbergschnellstrasse en zelfs de Arlbergtunnel (16 km lang) is afgesloten. Ook alle lokale wegen zijn ‘gesperrt’ waaronder de L68 Pettneu Flirsch en de B197. Stuben, Lech en Zurs, Sankt Anton en Pettneu zijn van de buitenwereld afgesloten. In al die jaren hebben wij nog nooit zoveel sneeuw gehad. Sneeuwhoogte Sankt Anton: dal 200cm, berg (Galzig 2185) let wel 545 cm!! Afgelopen nacht weer zware sneeuwval met als gevolg 70cm neuschnee. Onze caravan is inmiddels niet meer te zien en elke dag het dak op om sneeuw te ruimen”. Tot zover het verslag van familie de Vries.
pi_106642579
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 11:15 schreef Frutsel het volgende:

[..]

quote:
De weg tussen Tirol naar Vorarlberg is weer vrij dankzij een helikopter. Zo'n 40 bomen waren topzwaar geworden door de sneeuw en dreigden op de weg te vallen. De helikopter hing naast de bomen en blies met rotorwind de sneeuw van de takken.
Geweldig verzonnen, zou hier een filmpje van zijn?

Het kan ook met dieren :D

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_106650742
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 15:00 schreef junkiexp het volgende:

[..]

[..]

Geweldig verzonnen, zou hier een filmpje van zijn?

Het kan ook met dieren :D

  dinsdag 10 januari 2012 @ 18:45:37 #264
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_106650833
Men, wat een foto's zeg.. O+ O+
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 11 januari 2012 @ 06:33:33 #265
351045 Ryker
Ik werk met mensen zoals jij
pi_106670879


Kunnen ze bij de NS en Protrail nog iets van leren..

Als je bij deze link links de sneeuw hoogtes ziet...WTF... Zodra de dooi in komt word het daar echt gevaarlijk...De Witte dood staat op de loer..

http://winter.buienradar.nl/winterweersverwachting.aspx

Waarom krijgen wij daar niet een fractie van... :'(

A strong winter storm paralyzes Austria

15,000 tourists were left stranded as transportation came to a halt
A snowplow cleans a closed snow-covered road after a heavy snow fall [AFP]

Since this past Thursday, Austria has been reeling in the aftermath of a major winter snow storm.

Heavier than average snow and high winds have closed highways and railroads across the country, while leaving several thousand homes without power.

With ski lifts closed as well, approximately 15,000 winter tourists were trapped with little to do in the resorts of Lech Zurs Stuben and Gargellen.

On Saturday a military helicopter safely rescued 52 people who had been stranded for two days at a mountain refuge in Vorarlbergat.

Since the early weekend, some access roads have been reopened, but they have been quickly jammed with the surge of travelers trying to leave.

The avalanche threat continues and has also been raised to hazard level 4, out of a possible 5, across many parts of the country as potentially another 30cm of snow is expected to fall in the next few days.

Heavy snow is now moving into the southeastern parts of Europe where even the southern coast of Turkey could see 20cm by midweek.

[ Bericht 50% gewijzigd door Ryker op 11-01-2012 06:48:28 ]
Grtz, Theo
follower since 2001, active in 2011
  woensdag 11 januari 2012 @ 07:33:55 #266
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_106671148
_O_
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 11 januari 2012 @ 20:17:17 #267
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106696016
Boh, wat een mooie foto's van het besneeuwde landschap > http://forum.wetteronline.de/showthread.php?t=78835
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Moderator donderdag 12 januari 2012 @ 10:06:30 #268
8781 crew  Frutsel
pi_106714949


quote:
Verkeer verloopt vlotter, maar nog niet overal
Het verkeer in het westen van Oostenrijk verloopt weer vlotter, maar sommige skistations zijn nog altijd van de buitenwereld afgesloten als gevolg van de hevige sneeuwval van de voorbije dagen. Dat heeft de overheid in Oostenrijk meegedeeld. De plaatsen Ischgl en GaltŁr, in Tirol, zijn nog altijd niet bereikbaar. De belangrijkste weg in de vallei is afgesloten voor het verkeer.

Omvallende bomen en lawinegevaar hebben meer in het oosten, in de provincies Salzburg en Stiermarken, gezorgd voor een onderbreking van het weg- en spoorverkeer. Ook daar zijn verschillende dorpen nog altijd afgesloten. Het risico op sneeuwlawines wordt in de gebieden Voralberg, Tirol en Salzburg ingeschat op drie, op een schaal van vijf. De toestand is er sinds het weekend op vooruit gegaan, aldus de overheid.
pi_106715663
KAISERWETTER!
pi_106778408
UPdate winterverwachting: 13 januari 2012

Vlees noch vis,... De afgelopen runs van de diverse weermodellen zetten menig winterliefhebbers op een verkeerd spoor. Althans volgens het Amerikaanse weermodel. Recent is er omtrent dit weermodel een discussie ontstaan over de betrouwbaarheid, want het lijkt een fout te maken in de berekeningen waardoor de outputgegevens niet de werkelijkheid weerspiegelen. Het Europese weermodel daarentegen lijkt van gaan wijken te weten in de winterse setting vanaf 16-17 januari 2012.

Onderstaande afbeelding is afkomstig van het Europese weermodel en toont een zeer interessante sneeuwsituatie voor de Lage Landen. Een depressie met koude lucht lijkt zich vanaf 18-19 januari 2012 met ons weer te beÔnvloeden. Aangezien het Amerikaanse weermodel deze set-up niet of nauwelijks oppikt in de weerdata is voorzichtigheid geboden. Doch blijven we de kansen op een winterprik eind januari 2012 rooskleurig inzien.Bron bericht: www.weatherservice.be
Bron kaartjes: meteociel.fr
pi_106860206
Brrrrr! Temperatuur daalt tot min 31 graden in Zwitserland

In Zwitserland heeft de winter nu hard toegeslagen. Afgelopen nacht werden de tot nog toe laagste temperaturen van deze winter gemeten.

Het koudst was het in het "trekgat" Glattalp, waar Meteomedia min 31 graden Celsius mat. In het dal op 1.850 meter hoogte in Centraal-Zwitserland is het door de bijzondere situatie vaak extreem koud.

Siberische temperaturen heersten ook in de Alpenvalleien, in het wintersportparadijs Engadin ongeveer min 25 graden. Een heldere sterrenhemel boven grote delen van Zwitserland is verantwoordelijk voor de ijzige temperaturen.

Ook bij ons is het helder, en dat zorgde afgelopen nacht voor lichte vriestemperaturen. De komende dagen blijft het koud maar zonnig.

Elders in de wereld heeft de winter ook hard toegeslagen: in Alaska hebben de inwoners te maken met pakken sneeuw van wel tien meter. Vorige week nog raakten de Franse en Oostenrijkse skigebieden ingesneeuwd. (belga/edp)

http://www.hln.be/hln/nl/(...)in-Zwitserland.dhtml
  Moderator maandag 16 januari 2012 @ 11:22:04 #272
8781 crew  Frutsel
pi_106864314
quote:
Siberische temperaturen in noorden van Griekenland
In het noorden van Griekenland is het bibberen geblazen. Volgens het Grieks meteorologisch instituut is de thermometer in de buurt van het stadje Florina in de nacht van zondag op maandag tot 24 graden onder nul gezakt. Dat is de laagste waarde sinds er daar metingen zijn gestart.

Vanwege de ongebruikelijke kou bleven de scholen dicht. De autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen de in ijsbanen veranderde wegen te mijden.

"Het is hier net de Noordpool", zei een leraar uit Florina.

De komende twee dagen blijft het vriezen. Zo zal het kwik vandaag/maandag nog tot maximaal min 13 graden stijgen.

Ook op de noordelijke EgeÔsche eilanden Thassos en Limnos alsmede Agios Efstratios sneeuwde het in de nacht van zondag op maandag.
  maandag 16 januari 2012 @ 11:30:31 #273
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_106864546
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 11:22 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik wilde al reageren met: WTF? Is dat zo ongewoon, -24 in het noorden van Groenland?

Tot ik mijn ogen wat beter opende en las dat het Griekenland is. :') En dat is wel.. Bijzonder ja :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_106876465
DIEPVRIES IN DE HOOGVALLEIEN VAN DE ALPEN

Arctische omstandigheden deden zich voor in het Alpengebied. Oliver Oeckerath bericht: “Onder een kraakheldere hemel en boven een flink sneeuwdek werd het in de hoogvalleien van de Beierse Alpen tijdens de afgelopen nacht arctisch koud: Funtensee, gelegen op 1601 meter hoogte in het Nationalpark Berchtesgaden, noteerde een minimumtemperatuur van zowaar -40,4į! (om 8 uur -40,8ļ, jv). Het stationsrecord dateert van 24 december 2001, toen de thermometer -45,9į aanwees. Op 'leefniveau' kwam Spitzingsee uit op -22,8į, gevolgd door Reit im Winkl (-19,9į) en Oberstdorf (-19,6į). Oberstdorf kan actueel bogen op een sneeuwhoogte van 46 cm en op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter hoogte) ligt zelfs een pak van 3,70 meter. In de Zwitserse regio Oberengadin, kanton GraubŁnden, kelderde het kwik in Samedan (1705 meter) vlakbij Sankt Moritz naar -25,6į. Glattalp, kanton Schwyz, rapporteerde -25,1į, gevolgd door Zuoz met -24,2į en Ulrichen in de gemeente Obergoms (Wallis), waar het boven een sneeuwtapijt van precies 1,50 meter -22,8į werd”. Tot zover het ijskoude verslag van Oliver.

JanVisser
  dinsdag 17 januari 2012 @ 16:57:08 #275
229392 Lemans24
dť ervaringsdeskundige
pi_106916957
quote:
2s.gif Op maandag 16 januari 2012 17:28 schreef aloa het volgende:
DIEPVRIES IN DE HOOGVALLEIEN VAN DE ALPEN

Arctische omstandigheden deden zich voor in het Alpengebied. Oliver Oeckerath bericht: “Onder een kraakheldere hemel en boven een flink sneeuwdek werd het in de hoogvalleien van de Beierse Alpen tijdens de afgelopen nacht arctisch koud: Funtensee, gelegen op 1601 meter hoogte in het Nationalpark Berchtesgaden, noteerde een minimumtemperatuur van zowaar -40,4į! (om 8 uur -40,8ļ, jv). Het stationsrecord dateert van 24 december 2001, toen de thermometer -45,9į aanwees. Op 'leefniveau' kwam Spitzingsee uit op -22,8į, gevolgd door Reit im Winkl (-19,9į) en Oberstdorf (-19,6į). Oberstdorf kan actueel bogen op een sneeuwhoogte van 46 cm en op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland (2962 meter hoogte) ligt zelfs een pak van 3,70 meter. In de Zwitserse regio Oberengadin, kanton GraubŁnden, kelderde het kwik in Samedan (1705 meter) vlakbij Sankt Moritz naar -25,6į. Glattalp, kanton Schwyz, rapporteerde -25,1į, gevolgd door Zuoz met -24,2į en Ulrichen in de gemeente Obergoms (Wallis), waar het boven een sneeuwtapijt van precies 1,50 meter -22,8į werd”. Tot zover het ijskoude verslag van Oliver.

JanVisser
Stel je voor dat Nederland z'n 2000 meter hoge berg al had gebouwd. Zou er toch een paar meter sneeuw op de top hebben gelegen. Enorme waterval in de lente, dat wel.
  dinsdag 17 januari 2012 @ 19:55:29 #276
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_106923864
Alleen de Alpen moeten het afvoeren via de rivieren, hier kan het rechtstreeks de zee in ;)
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Moderator woensdag 18 januari 2012 @ 12:12:54 #277
8781 crew  Frutsel
pi_106944914
quote:
GRIEKSE KOUDEGOLF DUURT NOG VOORT. ZWARE SNEEUWVAL IN SEATTLE.

door Jan Visser

Ook tijdens de afgelopen nacht zijn op de Balkan zeer, zeer lage temperaturen geregistreerd en dan met name in MacedoniŽ en in ‘Grieks MacedoniŽ’. Net als gisteren werd in het dik besneeuwde Griekse Florina -25,1ļ gemeten. In MacedoniŽ werd het in Bitola -25,2, gisternacht wees de thermometer daar een stand aan van -27,2ļ. De koudegolf begon afgelopen zondag. Toen werd in Florina -19,9 en maandag -24,5ļ gemeten. Zelfs op de eilanden is het pittig koud. Vanochtend bedroeg de minimumtemperatuur op Samos 0,2, Limnos -1,0 en Kerkyra (Corfu) -4,4ļ. In Noord-Europa concentreert de kou zich met name op Noord-Finland en aangrenzend Zweeds Norrland. In het Zweedse Ylinenjšrvi werd het -21,6 en in het Finse Pello -22,8ļ. In Spanje gutsten de regens gisteren van de hemel in het zuidoosten van het land. In Pego werd 64 en in Alcoi 84 mm opgevangen.

Oliver Oeckerath berichtte opnieuw over de kou in Canada en de bijzonder sneeuwsituatie in en rond Seattle: “De felle koudegolf in de Canadese prairiegebieden bereikte gisteren een imposant hoogtepunt met maximumtemperaturen omstreeks -28 graden in steden als Calgary (-27,7), Edmonton (-27,9), Saskatoon ( -27,8) alsmede Lloydminster (-28,1į). Bijzonder ijzig waren de weersomstandigheden in het plaatsje Hendrickson Creek, Alberta, met uitersten tussen 43,0 en -30,8į. Ook in Grande Prairie (-39,7/-31,2į) was het berenkoud en werd om 1 uur vannacht een gevoelstemperatuur van maar liefst -49į gemeten. De norm voor deze tijd van het jaar werd in de provincies Alberta en Saskatchewan met gemiddeld 20 graden onderschreden!
Meer over de sneeuwval in en rond Seattle vind je ook hier -->
Winter in noord Amerika 2011/2012
pi_107074823
Alpen sneeuwen in

SOEST - De zware sneeuwval in de Alpen gaat zeker nog tot woensdag duren. Door een opeenstapeling van storingen vanuit het noordwesten sneeuwt het momenteel onafgebroken aan de noordkant van de Alpen.

Danweer zakt de sneeuwgrens tot in de dalen, danweer stijgt deze iets naar 1200 meter. Gebeurt dat laatste dan gaat de sneeuw in de dalen weer tijdelijk over in regen zoals in Vorarlberg.
Talloze wegen en dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten. Volgens Wintersportweerman.nl zal de sneeuwval nog vier dagen onafgebroken doorgaan. Momenteel is er al een halve tot een meter verse sneeuw gevallen en die hoeveelheid komt er de komende dagen nog eens bij.
Medio volgende week klaart het weer in de Alpen op door toenemende hogedrukinvloed, net als bij ons. Dan gaat het boven de verse sneeuw streng tot zeer streng vriezen.

bron
pi_107221754
Fikse kou in Oost- en Noord-Europa. Bij ons vandaag bewolkt en soms wat motregen.

Het weerglas boven het noordoosten van Rusland is opgelopen tot boven 1050 hPa. In het hogedrukcentrum vriest het meer dan 30 graden maar ook op wat grotere afstand heeft de vorst zich duidelijk versterkt. Vanochtend wees de thermometer in Sint Petersburg -12,9, Archangelsk -19,5 en Moskou -19,9ļ aan. De komende dagen doet de kou zich ook nadrukkelijk gelden in de Baltische staten en OekraÔne.
De laagste temperaturen in Europa worden overigens in Noord-Europa waargenomen. Weerstations in Noord-Zweden rapporteerden vanochtend vroeg temperaturen omstreeks -36 graden: Kvikkjokk en Nikkaluokta kwamen uit op -36,0 en Naimakka -36,1ļ. In Noorwegen werd het in Folldal -35,2ļ. In ons land werd gisteravond en de afgelopen nacht in heldere polaire lucht enkele graden vorst geregistreerd in het oosten en noordoosten. Twenthe ging onderuit naar -4,0ļ. Plaatselijk ontstond wel (aanvriezende) mist en werd het glad. In het midden, westen en zuiden bleef het kwik over het algemeen boven nul. Dat had te maken met wolkenvelden, samenhangend met een warmtefront.

Jan Visser
  Moderator donderdag 26 januari 2012 @ 14:38:32 #280
8781 crew  Frutsel
pi_107258236


quote:
RoemeniŽ zet leger in wegens sneeuw

BOEKAREST - RoemeniŽ heeft het leger ingezet voor vele honderden mensen die zijn gestrand door hevige sneeuwval. Binnen 24 uur is een meter sneeuw gevallen tijdens een sneeuwstorm. De twee autowegen in het land zijn gesloten, treinen ontspoord en vluchten geschrapt.

Politie en ambulances hebben al 1300 gestrande reizigers gered, maar nog 900 mensen zitten vast in auto's en bussen. Premier Emil Boc geeft prioriteit aan een bus die vastzit bij de grens met Bulgarije: "We zetten pantserwagens in om hun levens te redden.

pi_107290064


Min VIJFENVEERTIG!
pi_107290712
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 12:02 schreef DoorgestokenKaart het volgende:
[ afbeelding ]

Min VIJFENVEERTIG!
Hoog in de Alpen, vlak boven een verse sneeuwlaag en een wolkenlozen hemel. De sneeuw reflecteerd overdag de inkomende zonnestraling vrijwel perfect, door de hoge locatie is er zeer weinig waterdamp in de lucht (Clausius-Clapeyron relatie + verticale temperatuur gradient) en bewolking ontbreekt totaal. Dit is een recept voor zeer goede IR uitstraling van het beetje warmte wat er nog is. En dan wordt er ook nog eens polaire lucht uit Siberie aangevoerd.

Ja, dan wil de temperatuur wel flink dalen. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door cynicus op 27-01-2012 12:27:30 ]
  Moderator vrijdag 27 januari 2012 @ 13:27:00 #283
8781 crew  Frutsel
pi_107292838
quote:
Sneeuwstorm zorgt voor winterchaos in Balkan
Sneeuwstormen hebben vannacht in RoemeniŽ, Bulgarije en ServiŽ een verkeerschaos aangericht. In RoemeniŽ gelastte premier Emil Boc het leger om sneeuw te ruimen en de honderden gestrande automobilisten te helpen, die in de tot drie meter opgehoopte sneeuw op de wegen waren vastgereden. Ze hebben daar de nacht moeten doorbrengen.

In Bulgarije vroor een man dood in zijn auto. Alle hoofdwegen waren nauwelijks berijdbaar. Ook in ServiŽ moest de rampendienst ononderbroken ingesloten mensen redden. Op vele plaatsen in de regio viel de stroom uit. De scholen hielden vandaag dan ook hun deuren dicht.

In RoemeniŽ ontspoorde een trein met 123 passagiers op de besneeuwde sporen. Als bij wonder raakte niemand gewond. In Bulgarije viel door de sneeuwjacht op vele plaatsen zelfs het mobiele telefoonverkeer uit. Files van vrachtwagens uit Griekenland en Turkije wachtten aan de grens met Bulgarije op een verbetering van de weersomstandigheden. De brug over de Donau tussen Bulgarije en RoemeniŽ moest door de sneeuwmassa gesloten worden.

In Boekarest moeste vluchten naar luchthavens in het westen van het land omgeleid worden. Achtentwintig vluchten uit Boekarest werden afgelast. Zesentwintig hoofdwegen en vierendertig spoorlijnen in RoemeniŽ waren geblokkeerd. In ServiŽ bleven vele bussen in hun depots. Treinreizigers moesten grote vertragingen in acht nemen. De sneeuw lag daar tot twee meter hoog
pi_107351865
In Finland zakt het ook tot onder de -30

  Moderator maandag 30 januari 2012 @ 13:38:50 #285
8781 crew  Frutsel
pi_107398995
quote:
Kou teistert Oost- en Midden-Europa
o
BERLIJN - De kou heeft in Oost- en Midden-Europa flink toegeslagen. In Duitsland is de temperatuur sinds februari 1986 niet in zo'n korte tijd zo sterk gedaald.

In het westen van ServiŽ kwamen drie mensen door zware sneeuwval om en in Bulgarije en Polen is het extreem koud.

In Zuid-Polen was het 27 graden onder nul en in de Bulgaarse plaats Russe, aan de Donau, bereikte de temperatuur het record van min 20 graden onder nul.

Het hogedrukgebied, dat lucht uit Rusland naar het westen brengt, heeft naar Duitse gewoonte een naam gekregen: Cooper. Duitse weerdeskundigen verwachten dat het vooral vanaf woensdag streng gaat vriezen.

Schade

Boeren in de deelstaat Nedersaksen, die aan Overijssel, Drenthe en Groningen grenst, vrezen dat het wintergraan onherstelbare schade oploopt, als het streng gaat vriezen en er geen sneeuw valt.

Het zachte weer van de afgelopen tijd, waarbij het soms tot boven 10 graden kwam, heeft de groei van winterrogge, wintergerst en koolzaad gestimuleerd, maar als er geen sneeuw valt, zullen de plantjes uitdrogen, verwacht een woordvoerder van de boerenorganisatie in de deelstaat.

ServiŽ

In de regio Valjevo, 80 kilometer ten zuidwesten van de Servische hoofdstad Belgrado, werd een 49-jarige vrouw dood onder de sneeuw aangetroffen. Zij bleek aan onderkoeling overleden te zijn.

In dezelfde regio werd een 52-jarige man dicht bij zijn huis dood gevonden. Hij had bij vrienden gegeten en overleed op de terugweg naar zijn huis. In het dorp Taor stierf een 81-jarige man in zijn onverwarmde woning.

OekraÔne

In OekraÔne zijn door ijzige kou de afgelopen dagen zeker 18 mensen om het leven gekomen. Van hen zijn 12 op straat doodgevroren, waarschijnlijk daklozen. Ziekenhuizen hebben meer dan 400 mensen behandeld wegens bevriezingsverschijnselen. Dat heeft het ministerie van Noodtoestanden in OekraÔne maandag gemeld.

De temperatuur in OekraÔne ligt overdag rond de 15 graden onder nul en zakt ’s nachts tot onder min 20. In de loop van de week wordt 30 tot 35 graden vorst verwacht.
  Moderator woensdag 1 februari 2012 @ 09:10:50 #286
8781 crew  Frutsel
pi_107469230
quote:
Al 60 doden in Oost-Europa vanwege de kou
Het oosten van Europa is in de greep van een hevige winterprik. Zeker 60 mensen moesten de koude al met hun leven bekopen. OekraÔne haalt temperaturen tot -33 graden Celcius, in Bulgarije was het nooit eerder zo koud en in BosniŽ viel twee meter sneeuw. Sommige landen zetten het leger in om voedsel en medicijnen voor iedereen te kunnen voorzien.

De meeste slachtoffers vielen in OekraÔne, waar het kwik zakte tot -33įC, de koudste temperatuur in zes jaar. Meer dan 30 mensen stierven er de afgelopen dagen door de vrieskou. De meeste van hen zijn daklozen. 500 anderen moesten behandeld worden voor bevriezingsverschijnselen. Normaal zakt de temperatuur er in januari niet onder -15įC. De OekraÔense overheid voorziet 1.600 opvangplaatsen en deelt voedsel uit voor daklozen.

In Bulgarije werden temperaturen tot 30įC onder nul gemeten, een record. Een zoutwatermeer vroor er voor het eerst in 58 jaar dicht. Vele scholen bleven gesloten en door de spekgladde wegen braken tientallen mensen armen of benen. Vijf mensen kwamen er om. In RoemeniŽ waren dat er acht. Het leger werd er opgeroepen om honderden automobilisten te redden die vast kwamen te zitten in sneeuwstormen.

Sinds de temperatuur vorige week snel daalde, kwamen in Polen al 15 mensen om. Tientallen liepen een koolstofmonoxidevergiftiging op van gedateerde of gebrekkige verwarmingstoestellen. In de Servische bergen stierven zeker drie mensen tijdens hevige sneeuwstormen. De autoriteiten kondigden er de noodtoestand af en leger en brandweer brengen voedselpakketten naar de afgelegen dorpen. Ook in BosniŽ werden tientallen dorpen afgesneden van de buitenwereld. Er viel maar liefst twee meter sneeuw.

Volgens weervrouw Jill Peeters zullen de Oost-Europeanen nog niet meteen verlost zijn van de vrieskou. 'Boven Rusland en Oost-Europa hangt al even een heel straffe kern van hoge druk. Typisch daaraan is dat die lange periodes van vrieskou met zich meebrengt. De temperaturen van -30įC kunnen dus nog wel even aanhouden. Maar strenge winters zijn niet zo uitzonderlijk in Oost-Europa, en de meeste landen zijn daar wel op ingesteld.'
  woensdag 1 februari 2012 @ 09:24:44 #287
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_107469446
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 09:10 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Wat zullen deze mensen het slecht hebben in hun oude niet geisoleerde woningen met slechte verwarming.

Wat dat betreft zijn we ongelooflijk verwend.
  Moderator woensdag 1 februari 2012 @ 11:38:33 #288
8781 crew  Frutsel
pi_107472763
quote:
Dodental OekraÔense kou boven 40

KIEV - Het dodental door de extreme winterkou in OekraÔne is opgelopen tot 43. Zeker 28 mensen zijn op straat doodgevroren.

Ziekenhuizen hebben sinds afgelopen vrijdag 723 mensen opgenomen met bevriezingsverschijnselen. Dat meldt het ministerie van Noodtoestanden in Kiev woensdag.

Dinsdag had OekraÔne 30 winterdoden geteld, een dag eerder was sprake van 18 sterfgevallen. De temperaturen in OekraÔne zijn gezakt tot ver onder nul. In het westen van het land vriest het 30 graden.

De kou strekt zich uit over grote delen van Europa. In buurland Polen heeft het winterweer zeker 15 levens geŽist.

In het noorden van Finland werd in de nacht van dinsdag op woensdag 38,7 graden onder nul gemeten, de laagste temperatuur van deze winter. In het noordwesten van Bulgarije is het 29 graden onder nul.
pi_107482809
Fransen in de kou door sneeuw

Door zware sneeuwval zitten zo'n 50.000 huishoudens in het zuidoosten van Frankrijk zonder stroom. Vooral het eiland Corsica en de omgeving van Marseille zijn zwaar getroffen.

De wegen in die gebieden zijn bijna niet begaanbaar en de autoriteiten hebben mensen opgeroepen alleen in uiterste noodzaak van hun auto gebruik te maken.

Alpen
Winterproblemen zijn er verder in Noord-ItaliŽ. Ook daar zijn de wegen slecht begaanbaar. Vrachtwagens mogen de weg niet op, treinen rijden met flinke vertragingen.

De komenden dagen zal er in het Frans Italiaanse Alpengebied nog veel meer sneeuw vallen. Daarbij zullen de temperaturen dalen tot 20 graden onder nul.

nos
pi_107491423
79 doden inmiddels door de kou in Europa.

quote:
Severe European Cold Death Toll Rises to 79

The extreme cold gripping eastern Europe continues to claim more lives with the death toll now at 79.
The cold in Ukraine alone has killed 43 people, most of whom were homeless and found dead on the streets.
Other lives have been lost in Poland, Romania, Serbia, Bulgaria and Russia, according to the Associated Press.
More than 720 other Ukrainians were hospitalized due to hypothermia and frostbite, while helicopters have been deployed to rescue dozens of people from villages cut off by snow in Serbia and Bosnia.

Widespread subzero cold once again spilled from eastern Russia into Belarus, Ukraine and eastern parts of Romania and Bulgaria Wednesday morning.
Ivano-Frankovsk in western Ukraine recorded one of the coldest temperature readings Wednesday morning with a low of 21 below zero (F, 29 below zero C).
Temperatures in the Ukrainian capital of Kiev plummeted to 9 below zero (23 below zero C).
Not since early January 2009 have temperatures been so brutally cold in a city where a low of 9 above zero (F, 13 below zero C) is typical on the first day of February.
As predicted by AccuWeather.com last week, Bucharest, Romania, endured its coldest temperature since January 2010 Wednesday morning with a low of 2 below zero (F, 19 below zero C).
The worst of the brutal cold from the depths of Siberia will continue to threaten lives across eastern Europe through at least Saturday, setting the stage for two significant snow events in the southeast.
Frigid air, though not as extreme as places to the east, is also taking up residence across western Europe.
It is not out of the question that the cold leads to a bit of accumulating snow in London this weekend.

@accuweather
  donderdag 2 februari 2012 @ 12:37:23 #291
97042 Sj0rSz
Erkend Oppersoftie
pi_107512785
breakingstorm twitterde op donderdag 02-02-2012 om 12:13:43 Officials in Serbia say 11,000 villagers are trapped by heavy snow and blizzards as European cold spell continues - AP reageer retweet
Op donderdag 28 juni 2012 20:52 schreef Peterselieman het volgende:
We hebben Sjorsduels. Saaie wedstrijden waarin niets gebeurt en die ellendig lang duren :P
  Moderator donderdag 2 februari 2012 @ 16:19:57 #292
8781 crew  Frutsel
pi_107520053
quote:
Meer doden door winterweer Europa

WARSCHAU - Het dodental als gevolg van het winterweer in Europa is donderdag gestegen tot 114. Het oosten van Europa heeft te lijden onder zware sneeuwval en ijzige kou, waarbij de temperatuur tot soms ver onder de -30 graden Celsius duikt.

In OekraÔne zijn al 63 mensen, merendeels daklozen, om het leven gekomen door de ijzige omstandigheden. Nog eens 950 mensen belandden in het ziekenhuis met onderkoelings- en bevriezingsverschijnselen. De OekraÔense regering heeft verwarmde tenten neergezet en verzorgt warme maaltijden voor daklozen.

In Polen zijn negen doden te betreuren. Volgens de Poolse regering ging het veelal om personen die onder invloed van alcohol waren en beschutting hadden gezocht in onverwarmde gebouwen. Ook in TsjechiŽ zijn doden gevallen.

In de afgelegen berggebieden van ServiŽ zitten zo’n elfduizend mensen ingesneeuwd. Hun woongebied is door het barre winterweer via de weg onbereikbaar geworden. Woensdag werden tientallen mensen met helikopters geŽvacueerd en werden medicijnen en voedsel met helikopters aangevoerd. “De situatie is dramatisch, in sommige gebieden ligt tot wel vijf meter sneeuw. Je kunt alleen de daken zien”, aldus een hulpverlener. Twee mensen zijn doodgevroren en twee personen worden vermist.

In buurland BosniŽ was het niet veel beter. Ook daar moesten mensen met helikopters worden geŽvacueerd. Dorpen in het noorden van BosniŽ werden met helikopters bevoorraad. “We proberen een aantal kleine dorpen te bereiken, met slechts een paar bejaarde inwoners. In totaal zijn twee- tot driehonderd mensen van de buitenwereld afgesneden. We voorzien ze voor de tweede dag op rij van voedsel en medicijnen”, aldus de Bosnische reddingsdiensten.

In grote delen van Oost-Europa hebben scholen hun deuren gesloten. Een school in het oosten van Hongarije moest dicht omdat de elektriciteitsrekening niet meer kon worden voldaan.

In de zuidoostelijke Turkse provincie Mus werd een huis door een lawine getroffen. Een vrouw overleed aan de gevolgen van de verwondingen die ze hierbij opliep. Haar man en twee kinderen raakten eveneens gewond. In Turkije is veel sneeuw gevallen en de temperatuur ligt onder het gemiddelde. Een snelweg tussen de provincies Bitlis en Diyarbakir, eveneens in het zuidoosten van het land, was als gevolg van een lawine tien uur lang afgesloten.
pi_107589275
Van http://weerwoord.be/

Rome in de sneeuw

pi_107612621
Dodental winterweer Europa passeert 250
BERLIJN - De extreme kou en vele sneeuw heeft grote delen van Europa in de grootste winterchaos sinds tientallen jaren gestort. De extreme kou heeft inmiddels ruim 250 levens gekost in Europa.

In Zuid-Tirol zijn minstens twee skiŽrs gestorven onder een lawine. Naar vier vermisten hier wordt nog gezocht. In ServiŽ is al in 30 gemeenten de noodtoestand uitgeroepen.

In ItaliŽ was er grote schrik nadat een veerboot met 300 mensen aan de grond liep in een sneeuwstorm. Circa 150 mensen zaten 10 uur vast in een trein, met weinig te drinken. In Montenegro had de sneeuw circa 90 mensen 24 uur ingesloten in een tunnel.

Door kapotte stroomkabels raakten circa 160.000 mensen in midden- en Zuid-ItaliŽ kwamen zonder elektriciteit te zitten. Energiebedrijf Enel zette 1000 werknemers in om de kabels te repareren. In Rome ontstond een verkeerschaos omdat auto's en bussen niet vooruit kwamen door de dikste sneeuw in tientallen jaren.

Luchtverkeer

Het luchtverkeer raakte eveneens verstoord. Het vliegveld London Heathrow waarschuwde dat het zondag een op de drie vluchten uitvalt omdat de sneeuw en vorst nu ook Groot-BrittanniŽ bereikt.

Op Schiphol, een van de drukste luchthavens van Europa, moesten honderden passagiers de nacht doorbrengen omdat hun vluchten waren geannuleerd of vertraagd.

De kou raakt ook Noord-Afrika. Palmbomen in Algiers buigen door onder het gewicht van de sneeuw, nadat daar 10 centimeter sneeuw was gevallen: de eerste keer in 8 jaar. Veel kinderen die nog nooit sneeuwvlokjes hebben gezien, keken gefascineerd.

De meeste winterdoden zijn te vinden in OekraÔne, waar het tot 33 graden vriest. In de laatste 8 dagen zijn er 122 mensen doodgevroren. Nog steeds worden lijken gevonden. Metrostations in de hoofdstad Kiev zijn toevluchtsoorden geworden voor daklozen.

De kouperiode in Europa zet zich de komende dagen voort. Meteorologen rekenen ook op meer sneeuw.
http://www.nu.nl/buitenla(...)pa-passeert-250.html
Life is Music
pi_107703910
Winterweer in Europa eist al meer dan 400 slachtoffers

De sneeuw en kou hebben in Europa al aan meer dan 420 mensen het leven gekost. Ook voor deze week voorspellen de weerberichten sneeuw en bijzonder lage temperaturen.

In OekraÔne zijn vier mensen doodgevroren, wat de dodentol in het land dat het zwaarst getroffen is door het winterweer nu op 135 brengt. Zowat 2.000 anderen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het kwik ging in OekraÔne de afgelopen dagen onder -30 graden Celsius.

Sinds zondag zijn in Polen negen mensen omgekomen, de balans staat er nu op 62 slachtoffers. Dat zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De autoriteiten roepen de mensen op voorzichtigheid aan de dag te leggen als ze verwarmingstoestellen gebruiken. Verschillende van de slachtoffers stierven door koolmonoxidevergiftiging.

De gemeentelijke autoriteiten van Moskou maakten bekend dat vannacht een man is overleden door de kou, wat de dodentol in de stad op 62 brengt. Volgens de Russische weerdiensten worden in de stad vanaf woensdag temperaturen verwacht van -30 graden en lager.

In ItaliŽ zouden door de koude in het zuiden van het land al twintig mensen zijn omgekomen. Een daarvan is een vrachtwagenbestuurder die dood werd aangetroffen in zijn wagen. Daarnaast kwamen een aantal daklozen om het leven en stierven verschillende mensen aan een hartaanval tijdens het sneeuwruimen. Op het schiereiland zitten meer dan 42.000 gezinnen zonder elektriciteit, 38.000 daarvan in de regio rond Rome.

In ServiŽ is in vannacht een persoon omgekomen. Het slachtoffer had geen verwarming. De Servische autoriteiten hebben gisteren de noodtoestand afgekondigd omwille van de aanhoudende sneeuwval en vriestemperaturen. In het land zijn daardoor nu al tien mensen omgekomen.

De dodentol liep in KroatiŽ op naar vijf toen een man doodgevroren werd gevonden voor zijn huis. Alle andere slachtoffers waren oudere mensen die in afgelegen gebieden woonden. Door de hevige sneeuwval zijn een honderdtal dorpen afgesloten van de bewoonde wereld.

De Tsjechische autoriteiten hebben het ondertussen over drie daklozen die zijn doodgevroren in Praag, twee anderen kwamen om bij een brand veroorzaakt door een verwarmingstoestel en ťťn persoon stierf door koolmonoxidevergiftiging.

In de Balkan zijn in RoemeniŽ sinds gisteren vijf mensen om het leven gekomen. Ook hier zijn de meeste slachtoffers daklozen of mensen die geen verwarming kunnen betalen. De teller komt daarmee op 39.

Bulgarije werd na hevige sneeuwstormen getroffen door regen en overstromingen. In het zuiden zijn minstens vijf mensen verdronken, aldus de radio. Het leger stuurt helikopters naar het gebied.

In Hongarije liep de dodentol afgelopen weekend op tot twaalf. (belga/adha)

hln
  Moderator donderdag 9 februari 2012 @ 14:33:54 #296
8781 crew  Frutsel
pi_107790967
quote:
Doden door vrieskou in Belgie
In BelgiŽ zijn de afgelopen dagen drie mensen gestorven door de vrieskou. Het gaat om bejaarden die vermist werden nadat ze van huis waren weggegaan, meldden Vlaamse media donderdag.

Aan de kust vroor een oudere man dood die de weg was kwijtgeraakt. In Antwerpen raakte een man onwel. Hij stierf in de kou in de buurt van zijn woning. In Limburg belandde een man in het ijskoude water.

Woensdag werd in Oost-Vlaanderen een politiehelikopter ingezet om een hoogbejaarde dementerende vrouw te zoeken. Zij is onderkoeld teruggevonden, maar heeft het gehaald.
pi_107810266

Nieuw ijskoud weekend voor Oost-Europa: -40 in TsjechiŽ

Duizenden bevroren meren in ’Siberisch’ Europa

Het contrast tussen West-Europa en Oost-Europa zal dit weekend groot zijn. Terwijl bij ons de dooi is ingezet en liefhebbers nog even kunnen genieten van schaatspret, blijft het extreem koud aan de andere kant van Europa. In TsjechiŽ zal het kwik dit weekend tussen -25 en -40 graden schommelen.

De vrieskou was net niet stevig genoeg om Nederland de langverwachte Elfstedentocht te schenken. Toch kan er op heel wat plaatsen geschaatst worden dankzij de ijzige temperaturen. In Duitsland blijft de winter bovendien heersen. Over het hele land voldoet het ijs er aan de norm van 13 centimeter dikte. Ideaal voor wintersporters, al bestaat door de krachtige wind in de Beierse Alpen een groter risico op lawines. Woensdagnacht werd in Leutkirch (Baden-WŁrttemberg) de koudste temperatuur in Duitsland gemeten: -20,4 graden.

Duizenden bevroren meren
Voor de scheepvaart is de vrieskou dramatisch. Op de Moezel en delen van de Donau kunnen geen schepen meer varen. Op de Oostzee moesten ijsbrekers worden ingezet. De Donaustad Widin was met 28,6 graden onder nul de koudste plaats in het Balkanland. De effecten van twee weken extreme kou worden ook in Polen duidelijk. Daar is het Mazurische Merenplateau volledig dichtgevroren. De ijslaag in het gebied met meer dan 2.000 meren is gemiddeld twintig centimeter dik. De politie waarschuwt chauffeurs om er niet met de auto over te rijden. De voorbije dagen konden sommige automobilisten zich blijkbaar niet inhouden over het ijs te racen.

Opnieuw kouder
In OekraÔne woedt een sneeuwstrom over het Krim-schiereiland in de Zwarte Zee. In meer dan honderd plaatsen viel de stroom urenlang uit. Vele auto's bleven in de sneeuw steken. ItaliŽ vreest dat het vanaf morgen weer kouder wordt en ook weer zal sneeuwen. Deze keer is Rome voorbereid, zei burgemeester Gianni Alemanno. Vorig weekeinde hadden ijzel en sneeuw een verkeerschaos in de hoofdstad veroorzaakt. Nu zullen enkel auto's met sneeuwketting de weg op mogen.

Honderden doden
Maar erger dan de chaos is natuurlijk het menselijke leed dat de vrieskou eist. Het aantal doden blijft nog dagelijks oplopen. In Polen is tot hiertoe sprake van 77 slachtoffers. In TsjechiŽ staat de teller op 21 doden, maar de vooruitzichten zijn niet goed. In Praag ligt de temperatuur rond -20 graden en elders in het land zakt het kwik tot -40 graden. De meeste doden vielen in OekraÔne, waar het onduidelijk is hoeveel mensen al gestorven zijn. Er is sprake van minstens 136 slachtoffers. RoemeniŽ meldt 44 doden. Over heel het land waren 3.000 scholen gesloten, tientallen treinen konden door bevroren wissels en ondergesneeuwde sporen niet uitrijden. Bij ons zijn drie mensen door de vrieskou overleden.

@HLN
  vrijdag 10 februari 2012 @ 12:44:01 #298
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_107823772
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_107853372
Dodelijke sneeuwstormen teisteren zelfs zuiden ItaliŽ

Vrouw sterft nadat ambulance zich vastreed in sneeuw, ergste moet nog komen dit weekend

De winter wil (nog even) van geen wijken weten. Terwijl het bij ons vannacht weer Siberisch koud wordt tot -15, kreunt zelfs een groot deel van ItaliŽ onder de extreme winterellende, tot het anders zo zonnige zuiden toe. Twee vrouwen overleefden het winteroffensief niet. In Rome vroor een dakloze vrouw dood en in Macerata stierf een vrouw in een ambulance die compleet vastzat in de sneeuw. De enorm zware sneeuwstormen zullen De Laars nog het hele weekend teisteren.

Eerder deze week doken er nog idyllische beelden op van het Colosseum van Rome in de sneeuw, maar de tweede golf van winterweer zal twee volle dagen woeden en kent minder genade. Het sneeuwt zelfs op zeeniveau en vooral de Adriatische kust krijgt het hard te verduren.

Vriesdoden
En de menselijke tol is zwaar: in Rome stierf een 42-jarige vrouw van de kou. De dakloze werd doodgevroren aangetroffen in een grot waar ze tegen de kou wilde schuilen. Het overlijden brengt het aantal vriesdoden in de provincie Lazio alleen al op zes deze winter.

Gladde wegen
Nog tragischer was de dood van een 74-jarige vrouw in de buurt van Macerata. Ze lag in een ambulance die zich vastreed in de sneeuw. Het slachtoffer was afgevoerd met ademhalingsproblemen en overleed aan een hartinfarct door de sneeuwellende. In Toscane kostte een verkeersongeval op de gladde wegen dan weer het leven aan een tiener.

Afgesneden
De stormachtige wind doet het koudegevoel nog toenemen. In het centrum en het zuiden van ItaliŽ wordt de komende 48 uur nog een pak sneeuw verwacht, met plaatselijk zelfs onweer. Gepaard met de stormwind krijgt De Laars dus af te rekenen met regelrechte sneeuwstormen. In de arme zuidelijke provincie Basilicata zijn enkele bergdorpen helemaal afgesneden van de buitenwereld. En het ergste moet dit weekend nog komen.

Carnaval
Het extreme winterweer heeft uiteraard ook een enorme verkeerschaos veroorzaakt. Er werd al snel een verbod op zwaar vrachtvervoer (boven 7,5 ton) uitgevaardigd. Enkel de levensnoodzakelijke transporten mogen nog uitrijden. Ook het treinverkeer en de luchthavens ondervinden hinder. Ook voor het wereldberoemde carnaval van VenetiŽ heeft het rotweer gevolgen: liefst tien procent van de boekingen werd ondertussen al afgezegd. (kh)

HLN
pi_107884050
Duizenden mensen ingesneeuwd op de Balkan

Hevige sneeuwval heeft grote delen van het Balkanschiereiland zaterdag in een nieuwe chaos gestort. In de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica viel een halve meter sneeuw. In ServiŽ en BosniŽ-Herzegovina mogen leerlingen en studenten na de voorbij vrije week ook de volgende zeven dagen thuis blijven. Dat beslisten de regeringen van beide landen.

In de omgeving van de Montenegrijnse stad Kolasin (ten noorden van de hoofdstad Podgorica) zaten tientallen reizigers in een trein vast, nadat een lawine de sporen had geblokkeerd. In ServiŽ raakten 50.000 mensen ingesneeuwd, aldus de leider van de crisiscel, Predrag Maric, zaterdag in Belgrado. Sinds het begin van de extreme temperaturen zijn al negentien koudedoden te betreuren. Ontelbare straten en wegen zijn onberijdbaar geworden.

Iedereen thuis
Om stroom te sparen, besliste de Servische regering dat volgende week niemand moet werken. Staatsondernemingen en overheidsdiensten blijven gesloten, privťbedrijven mogen hun medewerkers eveneens vrij geven. "We praten over het gevaar dat het elektriciteitssysteem het begeeft", gaven de autoriteiten als argument. Warmtekrachtcentrales zitten aan de grens van hun capaciteit.

Scheepvaart lam in Bulgarije
Een dikke ijslaag heeft in Bulgarije alle scheepvaartverkeer lamgelegd. Bij de Donaustad Silistra in het oosten was de stroom volledig dichtgevroren, aldus de Bulgaarse autoriteiten. In het Balkanland stierven volgens de media tot nog toe meer dan twintig mensen van de koude. Bovendien verdronken in het zuiden van het land tien mensen bij overstromingen, die door overgelopen stuwmeren en waterlopen werden veroorzaakt. (dpa/afp/belga/eb)

hln
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')