Als ze in 2013 hebben gereageerd/gestuit gaat een nieuwe verjaringstermijn in.quote:Op zondag 4 januari 2015 15:59 schreef aegir_de_viking het volgende:
Ik heb ook in 2009 van Rasch een brief gehad voor het uploaden van 1 cd á 1200¤
Via advocaat een gewijzigde unterlassungserklärung gestuurd en niks betaald (alleen 250¤ aan advocaat geloof ik).
Weinig meer van gehoord tot eind 2013... weer dreigbrieven van Rasch dat ze naar de rechter zouden gaan. Niet op gereageerd en op 1 jan 2014 was de verjaring ingegaan!
Laat je niet gek maken, zoek een advocaat die hierin gespecialiseerd is en laat het door hem afhandelen.
Stop met P2P (torrents etc) en als je toch wilt downloaden neem een newsgroup abbo.
Voor specifieke vragen mag je me DM-en
Heb me al meer dan een jaar niet meer in verdiept, dus ik weet de details rondom verjaring niet meer... maar volgens mij begint de verjaring vanaf het ontvangen van de eerste brief, en kunnen ze alleen rekken door daadwerkelijk de zaak voor te leggen bij een rechtbank. Dan zou het mogelijk 6 maanden kunnen uitlopen.quote:Op zondag 4 januari 2015 16:04 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Als ze in 2013 hebben gereageerd/gestuit gaat een nieuwe verjaringstermijn in.
Wettelijk gezien wel, alleen het is hier nog niet voorgekomen.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 11:43 schreef sirdanilot het volgende:
Als ik een brief uit duitsland zou krijgen met dat ik moet betalen, maak ik er een mooi propje van en flikker ik hem in de prullenbak. Uit voorzorg check ik wel of alle torrents volledig uit staan als ik naar Duitsland ga, en uiteraard zou ik daar nooit iets torrenten maar that's it.
Of heb je tegenwoordig in Nederland ook risico op deze onzin?
Totdat er een copyright-troll seeders gaat monitoren bij populaire torrents en de nederlanders eruit dreigbrieven gaat versturen, ze kunnen in principe direct zoiets doen aangezien ze dan in hun recht staanquote:Op dinsdag 6 januari 2015 11:45 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Wettelijk gezien wel, alleen het is hier nog niet voorgekomen.
Dat is de strekking van mijn post inderdaadquote:Op dinsdag 6 januari 2015 11:56 schreef ikweetnietwat het volgende:
[..]
Totdat er een copyright-troll seeders gaat monitoren bij populaire torrents en de nederlanders eruit dreigbrieven gaat versturen, ze kunnen in principe direct zoiets doen aangezien ze dan in hun recht staan
Gokje: Omdat ze daarvoor adresgegevens bij de internetproviders zouden moeten opvragen en dat (nog) niet mag in Nederland voor zover ik weet. Kan er naast zitten maar anders zou ik het ook niet weten.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 12:51 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom gebeurt dat dan nog niet? Valt goud geld mee te verdienen..
Wat niet is, kan nog komen, ook met terugwerkende kracht dankzij de bewaarplicht van de providers.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 13:18 schreef Phyrexy het volgende:
[..]
Gokje: Omdat ze daarvoor adresgegevens bij de internetproviders zouden moeten opvragen en dat (nog) niet mag in Nederland voor zover ik weet. Kan er naast zitten maar anders zou ik het ook niet weten.
Ze kunnen gewoon de gegevens via de rechter opeisen bij de providers als ze zouden willen, en ja dat kan in bulk per provider.quote:Op dinsdag 6 januari 2015 13:18 schreef Phyrexy het volgende:
[..]
Gokje: Omdat ze daarvoor adresgegevens bij de internetproviders zouden moeten opvragen en dat (nog) niet mag in Nederland voor zover ik weet. Kan er naast zitten maar anders zou ik het ook niet weten.
Neem er ééntje die niet logtquote:Op woensdag 7 januari 2015 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zit ook te denken aan een VPN inderdaad want dit soort privacyschendingen word je toch niet goed van.
Niet dat ik een groot downloader ben overigens, dat valt reuze mee.
VPN nemen voortaan, oogelost.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 19:26 schreef Strrn het volgende:
Ook wij hebben helaas een brief gekregen van Waldorf Frommer.
Schikkingsvoorstel a 519,50 euro. Inmiddels een gespecialiseerde advocaat in de arm genomen en we hopen dat het met een sisser afloopt. Ondertussen ben ik doodsbang dat er meer enveloppen zullen volgen..... Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die honderden gigabytes aan films/series/muziek hebben gedownload/geupload via torrents (niet dat wij dat hebben gedaan).
Hoeveel abmahnungen kan je verwachten?
Voor andere angstige mensen: Inmiddels heb ik deze website gevonden: http://www.abgemahnt-hilfe.de/abmahnungsarchiv
Dit heeft een deel van mijn zorgen weg kunnen nemen....
Je gewoon aan de wet houden is ook een optie...quote:Op woensdag 7 januari 2015 13:03 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zit ook te denken aan een VPN inderdaad want dit soort privacyschendingen word je toch niet goed van.
Niet dat ik een groot downloader ben overigens, dat valt reuze mee.
quote:Op zaterdag 17 januari 2015 08:59 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Je gewoon aan de wet houden is ook een optie...
Ik download ook gewoon maar waarom zou iemands eigendom x aantal jaar na zijn dood publiek moeten worden?quote:Op zaterdag 17 januari 2015 10:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]Daar hebben we de moraalridder hoor.
Als er een fatsoenlijke, redelije copyrightwet was, dan zou ik me daar zeker aan houden. Maar zolang er iets van 70 jaar ná de dood van de maker nog ergens copyright op rust... tsja.....
Zo is het geregeld. 70 jaar inderdaad. Zo is veel klassieke muziek intussen rechtenvrij.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 11:36 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Ik download ook gewoon maar waarom zou iemands eigendom x aantal jaar na zijn dood publiek moeten worden?
Diefstal voor jezelf goedpratenquote:Op zaterdag 17 januari 2015 10:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]Daar hebben we de moraalridder hoor.
Als er een fatsoenlijke, redelije copyrightwet was, dan zou ik me daar zeker aan houden. Maar zolang er iets van 70 jaar ná de dood van de maker nog ergens copyright op rust... tsja.....
Uitlokking is niet in alle gevallen verboden, de Hoge Raad heeft bepaald dat de politie bijvoorbeeld wel lokfietsen mag gebruiken. Is ook uitlokking toch? Het is maar net waar je de grens trekt, maar ik denk dat vroeg of laat in Nederland die fictieve grens' ook wel zal verdwijnen.quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:58 schreef CoExist het volgende:
[..]
Zo iets heet uitlokking. Dat is in Nederland verboden in ieder geval! Hoe het bij onze Arische ooster buren zit weet ik niet. Maar misschien wel eens de moeite om uit te zoeken.
Dan heeft hij geen problemen, dat is toegestaan.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 13:24 schreef qltel het volgende:
[..]
Hij download alleen muziek waarvan de componist al meer dan 70 jaar geleden overleden is..
quote:Op zaterdag 17 januari 2015 13:15 schreef Mauskoekwaus het volgende:
[..]
Uitlokking is niet in alle gevallen verboden, de Hoge Raad heeft bepaald dat de politie bijvoorbeeld wel lokfietsen mag gebruiken. Is ook uitlokking toch? Het is maar net waar je de grens trekt, maar ik denk dat vroeg of laat in Nederland die fictieve grens' ook wel zal verdwijnen.
Dit is civiel recht, geen strafrecht. Daarbij moet je in dit geval nog steeds eerst zelf opzoek gaan naar het illegale materiaal, dus het initiatief wordt niet gevormd door het middel. Ergo, geen uitlokking. Zie ook de strafzaak rond de lokfiets, inderdaad.quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:58 schreef CoExist het volgende:
[..]
Zo iets heet uitlokking. Dat is in Nederland verboden in ieder geval! Hoe het bij onze Arische ooster buren zit weet ik niet. Maar misschien wel eens de moeite om uit te zoeken.
quote:Op zaterdag 17 januari 2015 15:12 schreef sirdanilot het volgende:
De copyrightwetgeving is sowieso hopeloos verouderd, gebaseerd op een tijdperk van voor het internet met maffiose platenbazen als het centrum waar alles omheen draait. Men moet maar eens accepteren dat dat tijdperk voorbij is. Als je wil verdienen aan je product doe je dat door vernieuwend te zijn en een publiek te creëren dat wil betalen. Of door alternatieve verdienmodellen zoals advertenties op youtube of zo.
Maar blijkbaar zit de fok-afdeling van stichting brein in deze draad dus ik hou verder wel mijn mond.
+1. Dat is ook prima, er gewoon als een man voor uitkomenquote:Op zaterdag 17 januari 2015 15:48 schreef qltel het volgende:
Nou nee, ik download zeer regelmatig copyrighted materiaal wat ik niet mag downloaden.
Het enige verschil is dat ik niet allerlei flauwe smoezen en andere flauwekul zit te verzinnen om dat goed te praten. Wat je doet mag gewoon niet, ondanks dat slappe geouwehoer over verouderde wetgeving en verdienmodellen enzovoort.
Achterlopende, met veel ontbrekende content, alternatievenquote:Op zaterdag 17 januari 2015 15:46 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Doe er zelf eens iets aan, genoeg legale alternatieven
Dit dus.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 15:53 schreef Shadowkid053 het volgende:
[..]
Achterlopende, met veel ontbrekende content, alternatieven
Zo moeilijk is een blu-ray kopen in de winkel toch niet? Of naar de bios gaan? Of Spotify, Netflix, hbo, videoland, itunes of Ziggo on demand aanslingeren?quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:25 schreef hottentot het volgende:
[..]
Dit dus.
Er zijn gewoon geen gelijkwaardige legale alternatieven.
Ik wil best wel betalen voor een gelijkwaardig alternatief as het net zo gemakkelijk is en net zoveel bied.
Alleen komt die blu-ray van die leuke serie pas veel later in de winkel, dan moet je je internet afsluiten om niet teveel spoilers te krijgen en je kunt niet met je vrienden erover meelullen.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:28 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Zo moeilijk is een blu-ray kopen in de winkel toch niet? Of naar de bios gaan? Of Spotify, Netflix, hbo, videoland, itunes of Ziggo on demand aanslingeren?
Spotify heeft zo goed al alle muziek. Als er iets ontbreekt kun je het illegaal aanvullen, a maar het grootste deel is direct legaal te beluisteren.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:32 schreef hottentot het volgende:
[..]
Alleen komt die blu-ray van die leuke serie pas veel later in de winkel, dan moet je je internet afsluiten om niet teveel spoilers te krijgen en je kunt niet met je vrienden erover meelullen.
Series komen niet in de Bios, Spotify is te limited en zo is er voor alles iets te bedenken.
Welke legale muziek dienst kan bijvoorbeeld kwalitatief tegen what.cd op?
Welke filmdistributeur kan qua snelheid en releasedatum tegen usenet en torrent op?
Oh en als ik al een keer wat legaal koop of huur dan word ik juist met al die onzin gebombardeerd als niet te skipper filmpjes en piraterij waarschuwingen, kan ik eerst de DVD aanzetten alvorens ik de hond uitlaat.
Als je vooral Grindcore luistert van kleine labels is spotify ook absoluut bagger.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:35 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Spotify heeft zo goed al alle muziek. Als er iets ontbreekt kun je het illegaal aanvullen, a maar het grootste deel is direct legaal te beluisteren.
Dat is inderdaad met bijvoorbeeld Netflix anders. Heel karig aanbod, en het grootste probleem is dat je niet offline kunt kijken. Daar biedt downloaden echt enorm veel voordeel.
True.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:38 schreef hottentot het volgende:
[..]
Als je vooral Grindcore luistert van kleine labels is spotify ook absoluut bagger.
Klopt. Netflix kijk ik eigenlijk altijd via VPN... dus dan ben ik nog steeds illegaal bezig, en ik betaal ervoor. Plus ik kan niet offline kijken.. Dus het schiet niet echt op voor mij eigenlijk.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:42 schreef Shadowkid053 het volgende:
Het is heel simpel, als ik Netflix neem ontbreekt gewoon heel veel. Als ik vervolgens in de VS netflix neem, ben ik bij. Als ik een USA netflix account wil, dan kan dat niet, door een regio block. Kom toch...
Vooral het ''Online'' gedeelte is voor mij een afknapper.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 16:45 schreef Me_Wesley het volgende:
[..]
Klopt. Netflix kijk ik eigenlijk altijd via VPN... dus dan ben ik nog steeds illegaal bezig, en ik betaal ervoor. Plus ik kan niet offline kijken.. Dus het schiet niet echt op voor mij eigenlijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |