abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136579851
Hoe sterk moet je wodka minimaal zijn?
  dinsdag 11 februari 2014 @ 11:54:57 #122
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_136581590
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:23 schreef Bortecinem het volgende:
40% alcohol. En er zit een schroefdop op die ik altijd goed heb vastgedraaid.

Hier een foto trouwens, je ziet het nog wel een beeeeetje.

http://farm8.staticflickr.com/7415/12437481985_29f9cdbf33_z.jpg
Kan het niet echt zien maar ik heb er zelf geen last van (zie foto paar posts terug)
Staat ie koud?
pi_149106559
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 17:23 schreef Bortecinem het volgende:
40% alcohol. En er zit een schroefdop op die ik altijd goed heb vastgedraaid.

Hier een foto trouwens, je ziet het nog wel een beeeeetje.

http://farm8.staticflickr.com/7415/12437481985_29f9cdbf33_z.jpg
Hehe ik heb hem net voor het eerst gebruikt. Ongeveer 1.5 jaar later. Had er ook veel vanillestokjes ingedaan (echt bijna 15 stuks als ik het mij goed herinner), en hij is heeeel sterk geworden. _O- Ik denk dat ik deze makkelijk kan aanleggen met vodka, of niet? :P
  zondag 12 juli 2015 @ 16:24:39 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154272135
Heb net lievevrouwebedstro siroop gemaakt, volgende batch moet duidelijk meer lievevrouwebedstro in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154282293
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net lievevrouwebedstro siroop gemaakt, volgende batch moet duidelijk meer lievevrouwebedstro in
Waar gebruik je het voor? Volgens wiki vooral in Duitsland door alcoholische dranken.
  zondag 12 juli 2015 @ 22:15:08 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154282625
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 22:05 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Waar gebruik je het voor? Volgens wiki vooral in Duitsland door alcoholische dranken.
Met Berliner Weisse
https://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154674509
Jullie hebben het vooral over wodka plus vanille, maar ik heb een fles jenever over. Gaat het daar ook mee?
Ik weet het ook niet
  maandag 27 juli 2015 @ 14:45:01 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154674706
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:37 schreef Dunckie het volgende:
Jullie hebben het vooral over wodka plus vanille, maar ik heb een fles jenever over. Gaat het daar ook mee?
Jenever zit vaak jeneverbes, smaakt niet neutraal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154675042
Ok, dank je. Helder, dan waag ik het er niet op en laat ik hem staan tot ik zin heb kruidenbitter te maken.
Ik weet het ook niet
  maandag 21 september 2015 @ 11:07:26 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156265960
Van het WE weer eens siroop gemaakt, Frambozen dit keer weer eens.
1 kilo diepvries frambozen
1 kilo suiker
theelepel citroenzuur.
Dit in een rvs schotel gedaan, afgedekt en 2 dagen laten staan. De suiker trekt de frambozen hun sap en smaak er uit, als na twee dagen niet alle suiker is opgelost verwarm het au bain marie lichtelijk.
Vervolgens haal ik het door een zeef. Heb je ca 1,2 liter siroop en een rest fruitpulp en pitten (je zou daar wat mee kunnen doen, maar ik gooi het weg)
Ik vul vervolgens twee 0,7 liter flessen er mee en voeg nog een ons suiker toe per fles. Je laat dit nog twee dagen staan en schud dit regelmatig om de suiker op te lossen. Zoals je ziet kook ik het niet, dit om de smaak mooi te houden, gekookt of gepasteuriseerd smaakt het niet zo lekker als rauw.

Deze siroop is lekkerder dan welke gekochte dan ook, nog beter dan die van Monin. Heerlijk in de yoghurt, met wat water of door een Berliner Weisse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156267030
Hoe lang blijft dit goed, als je het niet verwarmt?
  maandag 21 september 2015 @ 12:10:34 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156267110
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 12:06 schreef kipje123 het volgende:
Hoe lang blijft dit goed, als je het niet verwarmt?
Er zit zoveel suiker in dat het heel erg lang goed blijft, zeker als je het in de koelkast zet. Licht is eerder een issue in de kwaliteitsachteruitgang dan bederf door bacterien, schimmels of gisten.
Het is een zuur milieu (in de zin van ph waarde) door de fruitzuren en het citroenzuur wat ook nog meewerkt aan de conservering. Verder, als je het steriliseert is dat alleen maar steriel zo lang je de fles niet opent. Als je het begint te gebruiken is dat over.

Om je vraag te beantwoorden, een jaar zeker in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156271098
Dat is exact hoe ik mijn siropen maak op de zaak. De pulp kun je gebruiken over desserts, in cheesecakes of nog een keer opkoken met siroop voor een lichtere versie van je eerste siroop.
  maandag 21 september 2015 @ 15:39:52 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156271797
Wat voor een siropen maak jij?
Ik moet nog een keer komkommer siroop maken, vlierbloesemsiroop staat ook nog op mijn lijstje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156272601
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Van het WE weer eens siroop gemaakt, Frambozen dit keer weer eens.
1 kilo diepvries frambozen
1 kilo suiker
theelepel citroenzuur.
Dit in een rvs schotel gedaan, afgedekt en 2 dagen laten staan. De suiker trekt de frambozen hun sap en smaak er uit, als na twee dagen niet alle suiker is opgelost verwarm het au bain marie lichtelijk.
Vervolgens haal ik het door een zeef. Heb je ca 1,2 liter siroop en een rest fruitpulp en pitten (je zou daar wat mee kunnen doen, maar ik gooi het weg)
Ik vul vervolgens twee 0,7 liter flessen er mee en voeg nog een ons suiker toe per fles. Je laat dit nog twee dagen staan en schud dit regelmatig om de suiker op te lossen. Zoals je ziet kook ik het niet, dit om de smaak mooi te houden, gekookt of gepasteuriseerd smaakt het niet zo lekker als rauw.

Deze siroop is lekkerder dan welke gekochte dan ook, nog beter dan die van Monin. Heerlijk in de yoghurt, met wat water of door een Berliner Weisse.
Klinkt hartstikke lekker. Ik voorzie fantastische frambozen/wodka-cocktails. :9

Stomme vraag misschien, maar ontdooi je de diepvriesframbozen eerst voordat je ze in de suiker gooit, of hoeft dat niet?
Let me see you stripped down to the bone
pi_156273489
Komkommersiroop, wat soe je ermee? Cocktails denk ik?

Ik weet natuurlijk wel hoe komkommer smaakt, maar kan me geen goede voorstelling maken van zo'n siroop.
  maandag 21 september 2015 @ 16:43:50 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156273554
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 16:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Klinkt hartstikke lekker. Ik voorzie fantastische frambozen/wodka-cocktails. :9

Stomme vraag misschien, maar ontdooi je de diepvriesframbozen eerst voordat je ze in de suiker gooit, of hoeft dat niet?
Nee, ik gooi ze in een rvs schaal, laagje voor laagje afgewisseld met de suiker. Ze ontdooien vanzelf. Zet het wel ergens neer waar condenswater weg kan of geen kwaad kan.
Als het een nachtje heeft gestaan is het vloeibaar, maar lekker nog 24 uur laten staan, de suiker trekt alle aroma's uit de frambozen.
Je kan hetzelfde doen met aardbeien.
Nog een reden het niet te koken is de vorming van pectine, cq het oplossen van de pectines, op deze manier blijft je siroop vloeibaar en als je kookt wordt ie lobbig.

Het is idd erg lekker, het lijkt in niets op standaard limonadesiroop, het smaakt veel beter, hoewel minder intensief naar framboos als die hele
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 september 2015 @ 16:52:35 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156273776
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 16:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Komkommersiroop, wat soe je ermee? Cocktails denk ik?

Ik weet natuurlijk wel hoe komkommer smaakt, maar kan me geen goede voorstelling maken van zo'n siroop.
Ik weet het ook niet, zag dat Monin een smaak komkommer heeft en dat lijkt mij eigenlijk wel lekker, komkommerlimonade.

Tot nu toe gemaakt
Vanille
Granaatappel
Citroen
Limoen
Aardbei
Framboos
Watermeloen (viel wat tegen watermeloensap is lekkerder)
Honingmeloen
Mango
Passiefruit
Lievevrouwebedstro

Nog eens te maken
Komkommer
Mandarijn
Basilicum
Vlierbloesem
Earl Gray

Twijfel
Ik twijfel over rozemarijn, lijkt me wat zeepachtig worden.
Hazelnoot lijkt me erg lastig, net als pistache en walnoot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156273925
Basilicum en Earl Grey klinken wel heel interessant!

Ik maak zelf het vaakst citroensiroop in de zomer, hoewel citroen imo ook bij fabriekssiropen vaak wel lekker is.

Soms probeer ik ander fruit, maar dat gaat niet altijd helemaal goed. Soms staat de smaak me gewoon niet aan, maar heb niet genoeg ervaring om te zeggen wat het nou precies is.
  maandag 21 september 2015 @ 17:23:43 #140
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_156274561
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet het ook niet, zag dat Monin een smaak komkommer heeft en dat lijkt mij eigenlijk wel lekker, komkommerlimonade.

Tot nu toe gemaakt
Vanille
Granaatappel
Citroen
Limoen
Aardbei
Framboos
Watermeloen (viel wat tegen watermeloensap is lekkerder)
Honingmeloen
Mango
Passiefruit
Lievevrouwebedstro

Nog eens te maken
Komkommer
Mandarijn
Basilicum
Vlierbloesem
Earl Gray

Twijfel
Ik twijfel over rozemarijn, lijkt me wat zeepachtig worden.
Hazelnoot lijkt me erg lastig, net als pistache en walnoot.
Citroensiroop met lavendel is ook boven verwachting lekker.
Vlierbloesemsiroop moet je denk ik wel even verhitten, dat heeft nl. neiging om te gisten.
Siesta & Fiesta!
pi_156374648
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet het ook niet, zag dat Monin een smaak komkommer heeft en dat lijkt mij eigenlijk wel lekker, komkommerlimonade.

Tot nu toe gemaakt
Vanille
Granaatappel
Citroen
Limoen
Aardbei
Framboos
Watermeloen (viel wat tegen watermeloensap is lekkerder)
Honingmeloen
Mango
Passiefruit
Lievevrouwebedstro

Nog eens te maken
Komkommer
Mandarijn
Basilicum
Vlierbloesem
Earl Gray

Twijfel
Ik twijfel over rozemarijn, lijkt me wat zeepachtig worden.
Hazelnoot lijkt me erg lastig, net als pistache en walnoot.
Hi Piet,

Eigenlijk een beetje dezelfde lijst als jij met daarbij:
Gember (eerst door een sap pers halen is het makkelijkst)
5-spice (de hele specerijen, niet het poeder, eerst even toasten)
Kaneel (kokende siroop erop werkt het best)
Allspice/Piment
Komkommer (juicen net als de gember, dat gebruiken ipv water)
Bosbessen

Voor mij is het vreemd dat framboos sneller fermenteert dan de rest, enig idee hoe dit kan?

Verder heb ik nog likeuren staan van:
Dragon
Citroengras
Basilicum
Limoncello
Clemencello (zoete mandarijn limoncello)
Grapefruit-cello
Bacon-Bourbon (voor een specifiek recept)
Ananasvodka
Lavendel-gin
Popcorn-rum (echt super geinig)

Allemaal commercieel, voor verkoop in het restaurant.
  vrijdag 25 september 2015 @ 15:39:52 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156374699
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 15:37 schreef Luuksor het volgende:

[..]

Hi Piet,

Voor mij is het vreemd dat framboos sneller fermenteert dan de rest, enig idee hoe dit kan?
Geen idee
quote:
Popcorn-rum (echt super geinig)

Wat moet ik me daarbij voorstellen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156374792
Boterige, romige smaak in de rum, terwijl er geen vet meer in zit. Doe een pak popcorn (zonder zout) en geklaarde boter bij witte rum. Dage laten staan, uitknijpen (popcorn zuigt zich vol) en dan in de vriezer zodat het vet weer solide word. Koffie filter en klaar.
  vrijdag 25 september 2015 @ 15:53:22 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156374926
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 15:44 schreef Luuksor het volgende:
Boterige, romige smaak in de rum, terwijl er geen vet meer in zit. Doe een pak popcorn (zonder zout) en geklaarde boter bij witte rum. Dage laten staan, uitknijpen (popcorn zuigt zich vol) en dan in de vriezer zodat het vet weer solide word. Koffie filter en klaar.
Klinkt wel lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 september 2015 @ 16:21:42 #145
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156375424
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 15:44 schreef Luuksor het volgende:
Boterige, romige smaak in de rum, terwijl er geen vet meer in zit. Doe een pak popcorn (zonder zout) en geklaarde boter bij witte rum. Dage laten staan, uitknijpen (popcorn zuigt zich vol) en dan in de vriezer zodat het vet weer solide word. Koffie filter en klaar.
waar te koop? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 27 september 2015 @ 16:42:08 #146
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_156424292
Niet te koop Molo, zelf maken :)
  zondag 31 januari 2016 @ 19:22:10 #147
239775 BlazingV2
Och gut toch
pi_159550057
Kan ik aannemen dat je het fruit of ander goeds eerst prakt voordat je er suiker bij doet?
Handje tussen de benen, als ze op dat moment al nat is en je toelaat zit je goed. Als is ze nat is ze botergeil en wilt ze jouw hard kloppende vleeslolly helemaal vacuum zuigen met haar natte mossel.
  zondag 31 januari 2016 @ 19:34:34 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159550436
quote:
10s.gif Op zondag 31 januari 2016 19:22 schreef BlazingV2 het volgende:
Kan ik aannemen dat je het fruit of ander goeds eerst prakt voordat je er suiker bij doet?
De frambozen meng ik met suiker en laat ik een dag of wat staan. Daarna druk ik ze uit door een zeef.
Aardbeien snij ik eerst klein, daarna doe ik hetzelfde als bij frambozen.
Citrusvruchten pers ik uit, vermeng sap met suiker, en verder hetzelfde als boven
Granaatappel haal ik de pitjes uit, verder hetzelfde als boven.m
De suiker maakt de cellen kapot, trekt het vocht eruit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')