Staal | woensdag 7 september 2011 @ 22:12 |
Wie ken het al? KEES! Keesje moet het nieuwe verantwoorde kaasje worden voor mensen die bang zijn voor een te hoog cholesterol en zoutangst. Kaas wordt namelijk ineens weggezet als een zwaar vergif. Geloof dat je beter het kwik uit oma's thermometer naar binnen kunt slurpen dan dat je ooit nog een stukje lekkere oude brokkelkaas tot je neemt. Zelf ben ik een echte kaasliefhebber en ben dus heel erg sceptisch. Maar ik ken zelf het Kees nog niet dus ben erg benieuwd naar jullie smaakervaringen. Voor de mensen die niet weten waar het over gaat:
| |
Ikbenserieus | woensdag 7 september 2011 @ 22:13 |
Hier in Twente hebben we altijd al KEES! OT: Het moet niet gekker worden; Light-Kaas ![]() | |
GizartFRL | woensdag 7 september 2011 @ 22:14 |
Een soort tofukaas? Klinkt niet aanlokkelijk. | |
Piles | woensdag 7 september 2011 @ 22:16 |
Is dat die pizza-mix, maar dan als consumptiekaas? ![]() | |
LXIV | woensdag 7 september 2011 @ 22:19 |
Vet eten is helemaal niet slecht. Als je het maar met mate doet. | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 22:26 |
ohmy ![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 22:30 |
Kees . Niet grappig en klinkt ook al niet lekker. http://kees.nl/ is ook al bezet. Nu moek googlen. ![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 22:31 |
Http://www.keeskaas.nl | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 22:36 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 22:41 |
Ze maken gebruik van niet geharde plantaardige olie, wat volgens mij best een prestatie moet zijn bij een vaste substantie als kaas. Als ik kaas wil eet ik kaas en als ik plantaardige olie wil dip ik mijn brood wel in olijfolie. My 2 cents ![]() | |
anboni | woensdag 7 september 2011 @ 22:58 |
(en dat geldt ook voor verzadigde vetten) | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 23:03 |
Stali, ik antwoord je morgen even. Foon heeft kuren ![]() | |
MaximusTG | woensdag 7 september 2011 @ 23:04 |
Vond dit best grappig initiatief. Stond tijdje geleden stukje over in De Pers; Op de vraag "wat als het niks wordt" antwoordden de makers : "Dan smelten we het om.. ... hebben we SmeerKees! " | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 23:04 |
Linkje naar wetenschappelijk onderzoek hierover? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 23:06 |
Blijft natuurlijk wel de perfecte kaas voor de mensen die ook cola-ligt drinken en daarnaast een supersize menu naar binnenwerken ![]() | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 23:10 |
Mja heel veel minder zout is het niet en heel veel minder vet ook niet. Een hartpatient zal sowieso beter geen kaas kunnen eten, dus hou je de doelgroep over die 'ik-kies-bewust' stickerproducten bewust koopt. Ben benieuwd of het gaat lopen ![]() | |
anboni | woensdag 7 september 2011 @ 23:22 |
Een hele verzameling: http://www.second-opinions.co.uk/cholesterol_myth_1.html | |
FkTwkGs2012 | woensdag 7 september 2011 @ 23:48 |
Gimme some op http://www.pubmed.org aub? Koolhydraten die een slechte uitwerking hebben kan ik wel vinden, maar specifieke samenhang tussen wat je tegelijk eet ben ik nog niet tegengekomen. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 00:02 |
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18950537 | |
anboni | donderdag 8 september 2011 @ 00:05 |
Heb ik misschien ook wat onhandig geschreven (gaat haast als montignac klinken ![]() Maar goed, een van de onderzoeken waar mijn link aan refereert is http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14288105 | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 05:36 |
Analoogkaas dus, maar nu als high end? Staal, ben je echt van plan deze poep te gaan eten? [ Bericht 42% gewijzigd door Pietverdriet op 08-09-2011 05:56:07 ] | |
kaasplankje | donderdag 8 september 2011 @ 06:20 |
bah ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 08:33 |
Nee, absoluut niet. Maar ik ben wel benieuwd of het aanslaat of een flop wordt. | |
Piles | donderdag 8 september 2011 @ 08:41 |
Dat is toch hetzelfde als die pizzamix die toen in de Keuringsdienst van Waarde was? En waar dat joch letterlijk van over z'n nek ging ![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 09:03 |
Van die el cheapo smeltkaas dus eigenlijk verpakt in een hippe verpakking? ![]() | |
anboni | donderdag 8 september 2011 @ 09:09 |
Het claimt minder vet te hebben, dus er zal zeker wel een groep zijn die ervoor gaat... | |
Daffodil31LE | donderdag 8 september 2011 @ 09:18 |
Ik vind het allemaal prima, zo blijft er meer ECHTE kaas over voor normale mensen. Totdat de kaasmakers allemaal dit soort light-shit gaan maken. Daar ben ik eigenlijk wel een beetje bang voor. | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 09:19 |
Daarmee zou je in het Lightsegment zitten harken en dat is er al jaren. Plantaardig vet i.p.v. dierlijk vet. De vergelijking is hoe roomboter vervangen is door olijfolie in de Nederlandse keukentjes. Waarschijnlijk slaat het dus aan want voor een hoop mensen is roomboter slechts een traktatie met de feestdagen en verder een doodzonde. | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 09:19 |
Dat mogen ze gerust. Als ze de sterke, echte kaas ook maar blijven maken. Kaas moet je voelen. | |
Daffodil31LE | donderdag 8 september 2011 @ 09:23 |
Maar - kijkend naar wat ze de laatste jaren al met chips, frisdranken en andere geneugten des levens hebben uitgespookt - begin ik toch te vrezen met grote vrezen... | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 09:38 |
Daarom ga ik straks ook even wat echte kaas halen bij de lokale kaasboer. Steunen en alles. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 10:18 |
Nederland is dom genoeg zich door de reclame te laten wijsmaken dat margarine gezonder is dan boter | |
cinnamon_M | donderdag 8 september 2011 @ 10:19 |
Haal eigenlijk mijn kaas alleen nog maar bij de kaasboer tegenwoordig ![]() Maar OT: wat een achterlijk idee weer. Ik heb me ook al eens zitten opvreten bij zo'n Sonja Bakker aflevering met haar 'oooh volvette kaas, dat is niet goed he, daar zitten véél te veel vetjes in'. Kots. Stomme vet-paranoia. Maar het zal wel aanslaan, mits het niet nóg ranziger is dan de gemiddelde light-kaas. Light-pindakaas, light-chips, light-mayo en dat soort meuk verkoopt immers ook. | |
Mirjam | donderdag 8 september 2011 @ 10:20 |
opgeschoond | |
Bramito | donderdag 8 september 2011 @ 10:26 |
Ik vraag me af wanneer we light sla krijgen... | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 10:30 |
Of vegetarische hamburgers. Ow wacht... | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 10:39 |
Als je dat eenmaal koopt wil je ook niet anders meer. ![]() | |
anboni | donderdag 8 september 2011 @ 11:03 |
dat inderdaad ook ja. | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 11:18 |
Plantaardige olie is opmzich niets mis mee. Alleen zit er vaak gehard plantaardig in margarines, en dat lijkt zwaar ongezond te zijn. | |
anboni | donderdag 8 september 2011 @ 13:08 |
Neuh, niks mis met plantaardige olie, maar veel mensen lijken te denken: "dierlijk=verzadigd, plantaardig=onverzadigd en verzadigde vetten zijn giftig, dus moeten we plantaardige vetten hebben" (waarbij ze voor het gemak vergeten dat je lichaam ook verzadigde vetten nodig heeft en zelfs aanmaakt en daarbij sommige plantaardige olieen ook verzadigde vetten bevatten, maar goed...) | |
Clupea | donderdag 8 september 2011 @ 13:09 |
Dat artikel laat alleen maar zien dat mensen die al te dik zijn afvallen met een specifiek dieet zonder zetmeel. Niet dat een combinatie van vet+koolhydraten slecht voor je is. Ik kan ook een dieet verzinnen met koolhydraten waar dikke mensen toch van afvallen... | |
Clupea | donderdag 8 september 2011 @ 13:10 |
Niets mis mee, maar nog steeds met veel calorieen. Mensen lijken soms te denken dat je van plantaardige olie niet dik wordt. | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:13 |
Mensen denken over het algemeen soms weleens: Plantaardig: gezond Dierlijk: ongezond Althans daar betrap ik mensen soms op. | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 13:16 |
Ik ook. En dan heel vaak zelfs. Zag Jamie Oliver laatst in een programma in een programma en die was gewoon bezig een warm gerecht en een salade te verzuipen in de olijfolie. Mensen nemen dit ook gewoon over. Olijfolie is gezond dus doe maar lekker heel veel. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 13:17 |
Jep, en zo denken ze ook dat vet vet maakt, en dat cholesterol in het eten direct je bloed in gaat. Beide gedachten worden door de oversimplificerende media natuurlijk aangewakkerd, wat zo een hoernalist moet ook de illusie hebben dat ie begrijpt wat ie verteld en daarom moet het bite size en simpel zijn | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:17 |
Jamie Oliver. ![]() Ik word er doodmoe van als ik dat programma kijk. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 13:18 |
Ik vind dat trouwens uitermate smerig, olijfolie is lekker, maar je moet gerechten er niet in verzuipen. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 13:18 |
Ik heb altijd geroepen, mijn bed zou ik hem niet uitschoppen, mijn keuken wel | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:18 |
Dat is nooit goed en saus is pas lekker bij subtiliteit. Van die mensen die een kubieke kilometer aan saus laten liggen als ze klaar zijn met eten. ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 13:30 |
Jamie is een leuke jongen om te zien. Maar het was iets met spinazie. Beetje olijfolie en er lag me toch een dikke laag olie in die pan. Toen was de spinazie klaar, deed er nog wat over en weer beetje olijfolie en verdomd hij goot er een waanzinnige hoeveelheid olie over. Voor de camera ziet het er mooi uit maar mij leek het niet te eten. Maar mensen nemen dat oliegebruik wel over omdat ze inderdaad denken dat het gezond is. En door al die olie krijg je trouwens nauwelijks nog boter meer terwijl dat zo lekker kan zijn. Je moet gewoon niet teveel onder je neus stoppen als je niet dik wilt worden. | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:33 |
"Maar het is zo lekker! ![]() Dat soort mensen. ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 13:34 |
Azijn over de spinazie ![]() ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 13:36 |
Best maar dan moet je niet zeuren als je dan dikker wordt. Maar het rare is, ze gaan dan ineens allemaal vieze dingen eten. De meeste lightproducten bevatten weliswaar minder vet maar wel veel meer suiker en daar gaat je light. | |
cinnamon_M | donderdag 8 september 2011 @ 13:42 |
Lol! Ik vind Jamie niet de meest briljante kok, maar ik zou hem mijn keuken toch niet uitschoppen, mijn bed wel ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 13:44 |
Dit dus. En robin iig ook niet ![]() | |
Sjeen | donderdag 8 september 2011 @ 13:49 |
keeskaas... alleen de naam al bezorgt me kippenvel ![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:55 |
Er is maar één tv-kok: ![]() | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 13:55 |
Kezen = neuken. Op de 1 of andere manier moek aan die ranzige milmer reclame denken met die vrouw die dan achter 2 kazen zit alsof het haar benen zijn , als dat iemand wat zegt. En van die reclame werk al onpasselijk, maar helemaal van het idee een keeskaas te moeten eten ![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 13:56 |
Suiker moet er wel in want anders zijn die producten al helemaal niet voorbij je strottenhoofd te krijgen. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 september 2011 @ 14:06 |
Nigella ![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 14:07 |
Precies. En daar is ook nog eens geen bullshit lightversie van. ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 14:10 |
Ze is al 51 en ziet er echt grandioos uit. Maar het is wel provocatie wat ze sjouwt in de keuken. ![]() | |
cinnamon_M | donderdag 8 september 2011 @ 14:10 |
Die zou ik dan weer eerder mijn keuken uittrappen, maar niet mijn bed ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 september 2011 @ 14:12 |
51? Werkelijk? Wow. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 september 2011 @ 14:12 |
Bijna 52 zelfs. | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 14:12 |
Het is een spijkerharde MILF die ook nog eens goed kookt, dus provocatie? Nee. Perfectie? Ja. En dat accent van haar maakt het helemaal af. ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 14:13 |
Ze is uit januari 1960, dus bijna 52 zelfs. Kon het zelf eerst ook niet geloven. Ze is beeldschoon. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 september 2011 @ 14:16 |
Absoluut. | |
rubje | donderdag 8 september 2011 @ 14:39 |
Komop hey! Het moet niet gekker worden met dat KEES. Doet mij denken aan al dat light spul waarmee je wordt doodgegooid als antwoord op al het overgewicht geklaag. ![]() Als mensen nou eerst beginnen hun hoeveelheden te matigen,elke dag vd schijf van 5 te eten en gewoon veel te bewegen als in minder je laten vervoeren en meer te gaan wandelen/lopen dan weet ik zeker dat je al dit soort tijdelijke oplossingen helemaal niet nodig hebt. ![]() ( kees.. ![]() ![]() | |
Staal | donderdag 8 september 2011 @ 14:45 |
Eens met rubje. Goh. Maar ik ben benieuwd naar de ervaringen. Als het in de winkel ligt dan koop ik het. Omdat ik wil weten hoe het smaakt. Heb een vermoeden maar wil weten of het klopt. Daarna mag het product falen. ![]() | |
Id_do_her | donderdag 8 september 2011 @ 14:53 |
"Heeft u zoutvrees? Eet KEES!" ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 8 september 2011 @ 17:36 |
Ik heb dat ook nooit begrepen, met hammen reclame maken voor kaas. |