Is dat dat meisje met dat enge gezicht en de labiele onzekere houding die filosofie studeert?quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:53 schreef minilot het volgende:
Oee, Sue knuffelt de belachelijk mooie, en nu al grienende Ruby! *wiebel*
Oeh, kijk eens wat een afgunstquote:Op zondag 25 augustus 2013 16:38 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is dat dat meisje met dat enge gezicht en de labiele onzekere houding die filosofie studeert?
Van mij mag ze er zo snel mogelijk uit.
Onverdaagzaam ookquote:Op zondag 25 augustus 2013 16:44 schreef Isabeau het volgende:
hoezo afgunst? Ik vond haar zó irritant met haar labiele gedoe.
Ze is duidelijk "niet helemaal goed" inderdaad. Maar daarom hoef je haar toch niet meteen af te schrijven? Ik vind het ook wel interessant om te zien, want voor veel mannen is dat echt een magneet. Hoe moeilijker het meisje, hoe aantrekkelijker ze wordt.quote:Op zondag 25 augustus 2013 16:44 schreef Isabeau het volgende:
hoezo afgunst? Ik vond haar zó irritant met haar labiele gedoe.
Oh, die ken ik gelukkig niet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Hele hordes vrouwen doen ook niets liever dan andere vrouwen neersabelen omdat ze er beter uitzien.
Moet je wachten op de herhaling, zondagavondquote:
http://www.bbc.co.uk/ipla(...)_Off_Series_4_Bread/quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 22:52 schreef emmyemmy het volgende:
Is er ergens een website waar ik dit kan kijken?
Oeh, expat shield. Nog nooit van gehoord, altijd lopen miepen met niet werkende proxy's. Bedankt!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 07:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
http://www.bbc.co.uk/ipla(...)_Off_Series_4_Bread/
En dan eerst iets als Expat Shield downloaden. Kan je alles gewoon online kijken. Alles van de BBC dus
Ja, dat verwacht ik wel.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 09:03 schreef MaximusTG het volgende:
Nu net aan het kijken, had het opgenomen. Maar ze wisten dus al dat ze broodsticks moesten maken... Dan heb je de hele week? om te oefenen.
Yep, de Signature Bake (eerste opdracht) en de Showstopper (derde opdracht) kunnen ze thuis oefenen (al hebben ze daar naar het einde van de competitie volgens mij minder tijd voor) en de Technical Challenge (tweede opdracht) weten ze uiteraard juist niet van tevoren.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 09:03 schreef MaximusTG het volgende:
Nu net aan het kijken, had het opgenomen. Maar ze wisten dus al dat ze broodsticks moesten maken... Dan heb je de hele week? om te oefenen.
Daarom vond ik het ook terecht dat die Lucy, of-hoe-heette-ze eruit ging. Totaal geen uitdaging of lef.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
Ik vind dat juist een heel fijn aspect aan dit programma ten opzichte van andere kookwedstrijden op teevee: deelnemers krijgen rustig de tijd om zich voor te bereiden en iets moois te maken. Of ze een beetje inzicht hebben en op gevoel kunnen werken (dat laatste vind ik sowieso overrated) wordt mijns inziens voldoende duidelijk tijdens de technische opdracht
Bovendien keek ze eigenwijs en arrogant uit haar ogen. Ik zie in The Great British Bake Off toch vooral graag dat deelnemers zo'n beetje doodgaan van onzekerheid.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:44 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Daarom vond ik het ook terecht dat die Lucy, of-hoe-heette-ze eruit ging. Totaal geen uitdaging of lef.
Ik vind het juist fijn dat het zo enorm kneuterig is allemaal. Bij elke talentenshow krijg je een keer een jankverhaal over een moeilijke jeugd. Bij dit programma gaat het echt over het bakken. Ik waardeer dat enorm. Gewoon lekker normaal. En ik lach me scheef om Sue.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
Ik vind dat juist een heel fijn aspect aan dit programma ten opzichte van andere kookwedstrijden op teevee: deelnemers krijgen rustig de tijd om zich voor te bereiden en iets moois te maken. Of ze een beetje inzicht hebben en op gevoel kunnen werken (dat laatste vind ik sowieso overrated) wordt mijns inziens voldoende duidelijk tijdens de technische opdracht
Heb je gelijk in. Ik vond haar ook maar arrogant door te denken dat een normaal uitziend brood het wel zou halen. Als iemand een octopus probeert te maken moet je toch even na gaan denken over het uiterlijk van je eigen brood.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Bovendien keek ze eigenwijs en arrogant uit haar ogen. Ik zie in The Great British Bake Off toch vooral graag dat deelnemers zo'n beetje doodgaan van onzekerheid.
Wil je vechten?quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:47 schreef minilot het volgende:
Ik zou Sue wel willen trouwen.![]()
Mag zij de broek aan.
Ze heeft idd wel ietsquote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
Hoezeer ik Ruby mijn bed ook in zou willen sleuren,
Ik wil weer terug.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:54 schreef minilot het volgende:
Dat heerlijke Yorkshire-accent van die Howard ook!![]()
God, ik moet gauw weer eens naar Groot-Brittannië! Verrukkelijk land.
Ik ben zo jaloers op jou. Echt!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 12:56 schreef motorbloempje het volgende:
South Yorkshire accent
ik schijn het al wat op te pikken
Ik mis Engeland.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:31 schreef motorbloempje het volgende:
Ik soms ook op mij!![]()
Straks als ik ben afgestudeerd ga ik zóveel broden bakken!
Beetje offtopic maar Hairy Bikers christmas specialquote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:34 schreef motorbloempje het volgende:
Dit jaar vieren we hier voor het eerst kerst: mijn ouders en zusje (+ vriendje als dat nog aan is) kome hier het vieren, en wil het all-out gaan, ook qua bakken. Dus dat wordt notities maken!
Ik ben de hele kerstweek ook in Engelandquote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:34 schreef motorbloempje het volgende:
Dit jaar vieren we hier voor het eerst kerst: mijn ouders en zusje (+ vriendje als dat nog aan is) kome hier het vieren, en wil het all-out gaan, ook qua bakken. Dus dat wordt notities maken!
http://www.mirror.co.uk/t(...)verdict-mary-2230761quote:
Great British Bake Off: Muffin huffin' produces a whole lot of nuffin' in Bread Week, as almost every batch comes out underbaked
Will our Great British Bake Off bakers RISE to the occasion and PROVE they’ve got what it takes to make the upper CRUST of the competition?
“Welcome to yeast,” says Paul, in the voice of an evil village shopkeeper just before he drowns you in the duck pond. D’ough.
Yeah, it’s bread week.
An underlying fear runs through all Bake Off fans: that one day, quite soon, they will just run out of things to bake. They’ll have to start plumbing the depths of obscurity for new challenges, and by series seven, we might be tuning in to watch them make a five-minute microwave mug cake that one of the producers found on Pinterest.
There were already hints of barrel-scraping in the last series with those marshmallow teacakes (nobody actually makes marshmallow teacakes, they’re laid by a chocolate chicken at the Tunnock’s factory), and now I’m worried again because this week’s signature challenge is breadsticks.
Who bakes their own breadsticks? They’re barely even food. They were demoted as dip accessories in the early noughties when we realised tortilla chips gave a much fuller scoop, and now they’re comedy walrus fangs at best, ear-plungers at worst.
But of course our contestants are getting stuck in with all the zeal of the Breadstick Appreciation Society. It’s nigella seeds for Kimberley, ras el hanout for Howard, and blue cheese for adorable Ali, who admits bread isn’t his forte. “I know what I’m doing, but not necessarily why I’m doing it,” he tells Paul, whose eyes briefly glow red.
Beca has bigger problems than bread – she’s wearing the same top as Mary Berry, which is a bit like turning up at a Buckingham Palace garden party in a crown. Of course, being of the same excellent breeding as the Queen, Mary has spared Beca’s blushes by putting a blazer on top.
Frances, who for the purposes of easy hair identification I will be calling Silky Bob 1, is following up last week’s conceptual sandwich cake with breadsticks that look like giant matchsticks. It’s all fun and games on week two, but you can’t help wondering if by week six she’ll be weeping as she carves the complete works of Shakespeare onto individual macaroons, served in a replica Globe Theatre made of spun sugar. Leave yourself somewhere to go, love.
Meanwhile Lucy’s dough is too soggy and she doesn’t know how to fix it. Paul indulges her with a round of eyebrow charades. “Flour?” she tries. Eyebrow wiggle. “Fridge?” Eyebrow wiggle. “Chilled? The Fonz? Sounds like? Two words? BRIEF ENCOUNTER?” Christmases round Hollywood’s house are a riot.
Onto the technical challenge, a much more bready and far less pointless offering – English muffins. Sue has adopted a new way of shouting “bake!” that is part neigh, part Duchess from Alice in Wonderland. I’m going to call it muffin the mewl.
The kneading begins, and builder Mark is vying for the role of ‘thinking viewer’s crumpet’ by announcing, “the only muffins I’ve had before were from a popular fast food burger restaurant.” Mary Berry has probably never gone greasier than a Wimpy, and only then after a night on the gooseberry fizz.
Hoorah, it’s the historical interlude! Copy books open, as Mel guides us through the history of muffin men. It turns out that like just about every delicious thing there is, muffins were first invented by the working classes. Apparently the aristocracy were so lethargic they never stretched much beyond putting an apple in the mouth of a roast swan and calling it dinner.
Back in the Marquee of Dreams, the muffin huffin’ has produced a whole lot of nuffin’, as almost every batch comes out underbaked. Kimberley gets top spot for her result, but most of the gang are left feeling flat as they head into round three.
This week’s showstopper challenge is a decorative loaf. In my day this was the wheatsheaf someone’s show-off mum would make for Harvest Festival, but now apparently it means baking bread in the shape of Paul the psychic octopus from the 2010 World Cup.
“The tentacles all have to be the same length as the football,” says last week’s star baker Rob, a phrase you’ll never find in a Martha Stewart recipe. It is possible Rob peaked too early.
Horticulturalist Lucy needs to make up for her wonky grissini and duff muffins and hopes impress the judges by using her own homegrown sourdough starter – but what’s DIY yeast next to a white chocolate peacock? We can all grow our own live culture if we try, Lucy. The yoghurt ads have taught me that.
It’s time for the final tasting of the weekend. Deborah, AKA Silky Bob 2, has under-baked her walnut loaf, and Rob’s octopus cake goes down like a damp, er, squid. But Kimberley, Howard and Christine all get the Berrywood twinkle of approval, and Ruby is crowned star baker while poor Lucy is sent home, starter (or non-starter) in hand.
Bake Off anoraks among you will note that there is a tradition of bread week’s star baker going on to win the whole thing, so Ruby could definitely be one to watch. I’d ask Paul the psychic octopus to give us his prediction, but, in a wheelie bin somewhere in Somerset, a fox has just eaten his head.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |