Daar gaat het volgens mij niet om, suurvleisch (geen idee of ik het goed schrijf) is bijvoorbeeld een lokaal en oud limburgsrecept, daar gaat oa. kruidnagel en laurier in.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 01:59 schreef wonderer het volgende:
Ik kan me haast niet voorstellen dat een gerecht gemaakt met lokale mediterrane kruiden heel anders smaakt dan met de kruiden uit het zuiden van Europa...
Ik vond het wel een lekker luchtige aflevering. Masterchef was toch een stuk serieuzer, kwam op mij over als redelijk "eerlijke" TV, de mens centraal. En ik ben eindelijk van mijn crush af (ohoh die Justine, die ogen, haar kookkunsten, ik zou haar zo trouwenquote:Op maandag 22 augustus 2011 19:57 schreef Starfish het volgende:
Weet je.. ik heb de laatste weken Masterchef Australia gezien.. natuurlijk ging dat op het laatst wel richting een finale met betere kandidaten die overbleven... maar ik zit nu gewoon met gekromde tenen te kijken. Eieren die mislukken, 45 min. werk en dan net wat gehakt hebben.. waarom geven deze mensen zichzelf op?!? Niet dat ik een keukenprins ben, maar ... ehmm!?!
Vorig seizoen ook met veel plezier TopChef gekeken, maar ik vrees dat ik door de meesterwerkjes en creativiteit bij MasterChef (waar de jury ook geweldig is BTW) toch wat 'verpest' ben..
..hoop dat mijn TC gevoel weer wat terug gaat komen..
Vooral dat inderdaad. Toen ik de allereerste topchef reeks ging kijken moest ik heel erg wennen aan die twee. Later ga je er veel luchtiger naar kijken en neem je het allemaal niet meer zo serieus.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 08:51 schreef Casos het volgende:
[..]
Zoals al eerder opgemerkt, je moet Topchef met een net iets andere instelling kijken.
Ja, van vergane glorie-tijd van hem in La Rive in Amsterdam.quote:
Sinds een paar maanden is hij de chef van Palazzo in Amsterdam, als ik me niet vergis.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, van vergane glorie-tijd van hem in La Rive in Amsterdam.
Hij kookt zelf toch al een tijdje niet meer?
Circuskoken, ja dat zal hem wel liggen als pedant showmannetje.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 12:50 schreef Paul-89 het volgende:
Sinds een paar maanden is hij de chef van Palazzo in Amsterdam, als ik me niet vergis.
Achja op je 61e nog even wat leuke dingen doen is niet verkeerd lijkt me.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Circuskoken, ja dat zal hem wel liggen als pedant showmannetje.
Natuurlijk niet.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:09 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Achja op je 61e nog even wat leuke dingen doen is niet verkeerd lijkt me.
Dat had ik helemaal op het begin dus ook, maar later raak je er aan gewend en ook de kandidaten gaan het anders opvatten.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Natuurlijk niet.
Maar ik ergerde mij gisteren toen ik dit programma voor het eerst zag over zijn arrogante manier van afzeiken van kandidaten.
Je zou ook kunnen zeggen wat goed is en wat verbeterd kan worden i.p.v. alleen maar negatief commentaar te geven.
Dan kijk je denk ik (te) weinig want ze hameren juist ontzettend veel op snijtechniek en ook klagen ze vaak over de rotzooi op de werkplek. Ik kan me nog een aflevering herinneren dat ze het stillegden en dat er eerst moest worden opgeruimd. En als ze iets in de smaak missen geven ze ook 9 van de 10 keer aan wat ze missen.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:48 schreef DeeBee het volgende:
Dat je gewend raakt aan het slechte commentaar is natuurlijk geen argument dat het niet zo slecht is, overal raak je 'gewend' aan als je maar lang genoeg wordt blootgesteld eraan, ook al is het slecht / irritant.
Ben het eens met golfer dat het een erg zwak punt is van het programma: de feedback verzandt in dooddoeners als 'goed / lekker / ok' en 'flauw / weinig bijzonder' die je 90% van de tijd hoort, plus dat ze elkaar dan ook altijd papegaaien ongeveer.
Zelden kritiek op snijtechniek, hoe ze met hun werkplek omgaan, smaak combinaties, opmaak, over textuur van het voedsel, etc. Inhoudelijk is er zoveel te zeggen, zeker tegen mensen die dat (moeten) begrijpen en het moeten vebeteren, dat dat 'hoog over' commentaar alleen maar ergerlijk werkt.
Dat werkt veel beter in Masterchef UK en AUS bijv., Roux Jr. of zo is altijd duidelijk, gedetailleerd en geeft 'positieve kritiek': duidelijke houvast voor een kandidaat om op te letten, maakt het veel prettiger.
Masterchef AUS was misschien inderdaad serieuzer.. maar ik vond het ook een stuk menselijker, ook hoe de deelnemers onderling met elkaar overweg gingen. Vergelijk dat bijv. even met deelnemers zoals Pascal van het vorige TopChef seizoen..quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 08:51 schreef Casos het volgende:
[..]
Ik vond het wel een lekker luchtige aflevering. Masterchef was toch een stuk serieuzer, kwam op mij over als redelijk "eerlijke" TV, de mens centraal. En ik ben eindelijk van mijn crush af (ohoh die Justine, die ogen, haar kookkunsten, ik zou haar zo trouwen, wat was ik blij toen zij terugkwam en ze even met overweldigende meerderheid won op dat marineschip). Al zou ik de jury ook wel missen, heb echt genoten van Masterchef Australië.
Maar ik ga mij de komende maanden iig niet vervelen tussen 19:00 - 20:00. De opmerkingen van Robert en Julius (de jager), allemaal net iets minder serieus, ik vind het prima.
Zoals al eerder opgemerkt, je moet Topchef met een net iets andere instelling kijken.
Klopt, die band, zeker richting de finale vond ik echt heeeel gaaf om te zien. Ook qua feedback van de jury en chefs die te gast waren. Wat minder dat ivoren toren gevoel, dat is denk ik hoe ik het zou beschrijven.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 08:57 schreef keepoww het volgende:
masterchef aus is zeker niet serieuzer, de band die de jury daar heeft is super. En gary, george en matt zijn top. Veel leuker dan de kraan en die bolle.
Klopt ook. Bij TC is het meer: 'dit dingetje klopt niet, gerecht is niet goed'quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:02 schreef DeeBee het volgende:
Het blijft heel algemeen en ergens op hameren wil dus niet zeggen dat ze die kritiek goed overbrengen, ze zijn veel minder actief betrokken lijkt het of zo bij het 'coachen' van de kandidaten en ik vind de sfeer eerder 'afbrekende-kritiek' in plaats van 'positief-motiverend'.
Dit zie ik toch anders, het heet notabene Topchef en geen 'lachen-met-slechte-amateurkoks-en-wat-recept-beschrijvingen'... Voor dat wat jij beschrijft kan je al 'Wie is de Chef?' kijken!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:54 schreef Drassss het volgende:
De verschillende programma's moet je ook niet met elkaar vergelijken. Gewoon lekker naar Topchef kijken, de humor ervan in zien en zeker niet denken dat de winnaar een super kok is die over 25 jaar een topper zal worden in Chefsland. Het is gewoon amusement met een vleugje professionaliteit/recepten en techniekenPrima toch.
Je kijkt natuurlijk nu wel naar de voorrondes waar nog behoorlijke stumperds inzittenquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:07 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Dit zie ik toch anders, het heet notabene Topchef en geen 'lachen-met-slechte-amateurkoks-en-wat-recept-beschrijvingen'... Voor dat wat jij beschrijft kan je al 'Wie is de Chef?' kijken!
Bij Topchef heb ik wel wat andere verwachtingen en als dat niet de ambitie is van het programma zou ik dat erg gek vinden, maar dat gevoel is nu dus juist wat een beetje ergernis opwekt bij sommigen van ons denk: het Topchef noemen, terwijl de deelnemers en productie meer 'Gaarkeuken-meester' uitstralen of zo...
Tja, maar een echte kok gaat toch ook niet meedoen aan een RTL programma?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:16 schreef Starfish het volgende:
Misschien waar Drassss, maar deze "behoorlijke stumperds" is wel al de lichting van 1 hele provincie.. als mensen die amper een ei kunnen koken kennelijk al mee kunnen doen aan "TopChef" ..
Niet dat ik de sterren van de hemel kook, maar zoals Clint Eastwood ooit al eens zei: "A man's got to know his limitations".![]()
Ik denk dat er nogal wat falen met het koken van eieren als ze kakelvers zijn.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:30 schreef Drassss het volgende:
[..]
Tja, maar een echte kok gaat toch ook niet meedoen aan een RTL programma?Ik verwacht alleen stumperds/leerling koks/beginnende profs die carriere willen maken ( beste opstap ) of 40+ die best aardig kunnen koken.
Tja.. eieren zijn soms wel vervelende producten, maar het geeft wel mooie tv
Juist Drassss, die heerlijke koppen van Juul en de Kraan, en de opmerkingen , ik blijf het geweldig vinden. Dat het nog maar lang op TV mag blijven!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:54 schreef Drassss het volgende:
De verschillende programma's moet je ook niet met elkaar vergelijken. Gewoon lekker naar Topchef kijken, de humor ervan in zien en zeker niet denken dat de winnaar een super kok is die over 25 jaar een topper zal worden in Chefsland. Het is gewoon amusement met een vleugje professionaliteit/recepten en techniekenPrima toch.
Ditquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:54 schreef Drassss het volgende:
De verschillende programma's moet je ook niet met elkaar vergelijken. Gewoon lekker naar Topchef kijken, de humor ervan in zien en zeker niet denken dat de winnaar een super kok is die over 25 jaar een topper zal worden in Chefsland. Het is gewoon amusement met een vleugje professionaliteit/recepten en techniekenPrima toch.
Dat was toch de vorige keer ook al zo in de voorrondes?quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:56 schreef Frag_adder het volgende:
De uitzending gemist, nu maar eens inhalenwel jammer dat je, als ze alles over provincies uitsmeren, je niet echt de mensen leert kennen maar elke week weer 8 andere door je strot geduwd krijgt
Ik ben de vorige keer te laat in gehaaktquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 17:57 schreef Felagund het volgende:
[..]
Dat was toch de vorige keer ook al zo in de voorrondes?
Ik vind het jammer dat een programma met zo'n pretentieuze naam in de middelmaat blijft hangen omdat het Nederlandse publiek een gebrek aan smaak heeft en het luchtige vermaak en 'characters' voor het koken worden geplaatst als het gaat om belangrijke elementen van het programma...quote:
Op het einde blijven de goede koks over, afgelopen seizoenen zaten er ook een paar pareltjes tussen.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:01 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Ik vind het jammer dat een programma met zo'n pretentieuze naam in de middelmaat blijft hangen omdat het Nederlandse publiek een gebrek aan smaak heeft en het luchtige vermaak en 'characters' voor het koken worden geplaatst als het gaat om belangrijke elementen van het programma...
Noem het dan 'de gezelligste chef uit de provincie!' Denk ook niet dat Kranenborg het ziet als dat het 'gewoon leuk!' moet zijn, neem aan dat hij wel wat ambitieuzere ideeën erbij heeft... Maar ja, ik zie liever wel een ander, iets serieuzer en inhoudelijker programma dan de zoveelste 'ha, wat een gezellige gekke mensen!'-show, waarin nu dan toevallig gekookt wordt...
Blijkbaar wel goed gepresteerd in de voorrondes. Je blijft toch altijd wel wat knuppels overhouden, en ik vind dat van de ene kant wel vermakelijk.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:36 schreef zoem het volgende:
True.
Al snap ik niet altijd waarom er van die slechte koks door de (niet voor ons zichtbare) voorronde komen? Die Bonny kon gisteren niet eens een eitje koken en de balletjes waren ook maar matig. Dat kan ik zelfs nog
dat, ik kan me niet indenken dat ze er echt iemand neer zetten die geen ei kan koken. Maar het is wel grappigl, als ze iedereen complimenten geven is het ook niet leukquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 18:40 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Blijkbaar wel goed gepresteerd in de voorrondes. Je blijft toch altijd wel wat knuppels overhouden, en ik vind dat van de ene kant wel vermakelijk.
heyquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:00 schreef MaryMouse het volgende:
Goedenavond![]()
Ik heb gisteravond de opgenomen TC gekeken, en parallel daaraan het topic gelezen. Ik heb mij rot gelachen om de Quoc-grappen
Het is prima te verstaan hoorquote:
Na 1 dag moet je het Limburgs toch wel onder de knie hebben hoorquote:
quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:03 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Na 1 dag moet je het Limburgs toch wel onder de knie hebben hoor
met inktvis, ook typisch limburgsquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:04 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Limburgse pasta, wat een authentiek Limburgs gerecht
als het graan maar in limburg verbouwd is, met typische inktvis gevangen in de maas of zoquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:04 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Limburgse pasta, wat een authentiek Limburgs gerecht
Vooral die Rudy, beetje gay als je het mij vraagtquote:
quote:
quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:06 schreef roos85 het volgende:
Qouc had teveel groentjes in zijn oren zitten
quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:07 schreef Sideshowbobbie het volgende:
De wok gaat het vlees doen
Goede keuze![]()
quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:08 schreef Dekatria het volgende:
Als we nu volgende week een Amerikaanse Nederlander krijgen die Gryll heet word ik helemaal gek.
quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:08 schreef Dekatria het volgende:
Als we nu volgende week een Amerikaanse Nederlander krijgen die Gryll heet word ik helemaal gek.
Check m'n PI dan ookquote:
ofquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 19:09 schreef Cateye2011 het volgende:
TT Waar Wok groentjes in zijn oren heeft
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |