abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_101400438
Maar hij heeft dus van van lanschot op een huis wat hij van 1.000.000 gekocht heeft in totaal op dat pand voor 2.800.000 euro hypotheek gekregen? Als dat pand dan voor 1.5 of 2 miljoen verkocht wordt schiet van lanschot er nog bij in?
pi_101400504
Hij heeft meerdere panden.
pi_101400531
Ook meerdere hypotheken..

En uiteindelijk bukt deze neger voor de bank.

[ Bericht 26% gewijzigd door Terrorizer op 31-08-2011 09:05:19 ]
pi_101401293
Goede smaak is niet te koop
ZX spectrum > Amiga 500 > PC > PC > PC > Wii > PS3 > ICS
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:04:51 #155
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_101409234
Bogarde :') als ik die naam hoor moet ik als stille getuige altijd aan onderstaande denken.

Bogarde vecht vete uit met Sparta-fans 'Ik schiet jullie allemaal dood'
Winston Bogarde heeft het gisteren zwaar te verduren gehad, zowel binnen als buiten het veld. Iedere keer als hij aan de bal was begon een deel van het publiek te jennen en te fluiten. De fout die hij maakte en waaruit Dennis Krijgsman de 2-2 kon scoren, was voor Van Gaal de druppel die de emmer deed overlopen. Want in het oefenduel tegen Maccabi Haifa had Bogarde eenzelfde blunder begaan.

"....Het is dus geen incident, zei Van Gaal. Het is een kwestie van niet kunnen omschakelen als de situatie erom vraagt. Misschien heeft het ook met een veranderde status te maken. Daar moet je me leren omgaan. Dat probleem is psychologisch. Je praat er veel over, maar de vraag is of je de juiste snaar raakt...."

Maar ook buiten het veld had Winston Bogarde gisteren een zware dag. Twee Sparta-fans maakten hem op de weg naar de spelersbus uit voor 'tering zwarte' en daagden hem uit tot een gevecht. De twee Sparta-fans nemen het Bogarde kwalijk dat hij in interviews zoveel kritiek heeft geuit op Rotterdam en Sparta.

"....De politie voorkwam een handgemeen. Agenten sommeerden Bogarde daarna de spelersbus in te gaan. Om hem tegen zichzelf te beschermen. Bogarde deed wat er van hem verlangd werd. Ondertussen schreeuwde hij herhaaldelijk 'Ik schiet jullie dood' en 'Ik weet waar jullie wonen'....."

(bron: Het AD van maandag 22 januari 1996)
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_101410056
http://www.rtl.nl/xl/#/u/cab3a2f4-6b4f-49fe-a43b-c7727fb9fb64/

Wat te verwachten, kamikaze kopen is niet heel erg in trek, uiteraard ligt het aan de banken die tot enkele jaren terug, iedereen die een kruisje kon zetten ongelimiteerd krediet gaven :')
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_101410356
Idd, volledig volgens de verwachting.. Als je belasting gaat verlagen ziet men dat niet snel als een voordeel :'). Meer als dat je jarenlang genaaid werd.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 16:44:07 #158
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_101414509
quote:
10s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 14:29 schreef ComplexConjugate het volgende:
http://www.rtl.nl/xl/#/u/cab3a2f4-6b4f-49fe-a43b-c7727fb9fb64/

Wat te verwachten, kamikaze kopen is niet heel erg in trek, uiteraard ligt het aan de banken die tot enkele jaren terug, iedereen die een kruisje kon zetten ongelimiteerd krediet gaven :')
Ze moeten gewoon de Gemeentegarantie omhoog gooien, laat de staat maar garant staan voor alle schulden
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
pi_101414729
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 16:44 schreef michaelmoore het volgende:

Ze moeten gewoon de Gemeentegarantie omhoog gooien, laat de staat maar garant staan voor alle schulden
Goed idee, zo krijgen we de subprime markten weer even aan de praat. Is ook goed voor de korte termijn opbrengsten uit mijn beleggingshypotheek... ik zeg doen!
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_101416381
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 16:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ze moeten gewoon de Gemeentegarantie omhoog gooien, laat de staat maar garant staan voor alle schulden
Dat doet de staat toch al via nhg?
pi_101444984
quote:
01 september 2011
Overgefinancierde huizen remmen mobiliteit'

Het kan verkeren. Afwaardering van economieën, beurzen wereldwijd in een achtbaan, overheden overladen met enorme schulden en een huizenmarkt die bungelt. Onderwerpen die financiële en politieke agenda’s en consumenten meer dan ooit bezighouden. Aanleiding voor NVMagazine voor een gesprek met topeconoom Sweder van Wijnbergen. “Mensen zullen moeten accepteren dat de huizen minder waard worden.”

Met grove pennenstreken schetst Sweder van Wijnbergen de huidige financiële stand van zaken. “Er is te veel schuld in de wereld. Dat is duidelijk. Niet alleen bij overheden, maar ook bij private spelers. Er zijn problemen en er komen er meer aan. Dat wordt allemaal verergerd, doordat er een ‘housing boom’ is geweest. Zeker in de Verenigde Staten en Spanje, wat minder in Nederland. Een ‘housing boom’ betekent meestal ook dat mensen te veel schuld op zich hebben genomen. Er was een enorme bubbel, een huizenprijzenexplosie en die is weer weg. Rijkdom is niet af te meten aan een bubbel in de huizenmarkt, net zo min aan een daling. Mensen zullen moeten accepteren dat huizen minder waard worden.”

Op de schop

“Een daling van de prijzen van woningen wordt als iets catastrofaals gezien wat je absoluut niet kunt hebben. Ik zie het anders. Een huis is een asset, een vermogenstitel als alle andere. En daarin variëren de prijzen. Daarom hoort een huis ook in box 3 en niet in box 1. Daarom moet het hele fiscale stelsel van dit land op de schop, inclusief de hypotheekrenteaftrek. We zullen langzaam maar zeker het hele fiscale huis moeten veranderen. Een huis over 30 jaar van box 1 naar box 3 verschuiven. Dat zou een nette oplossing zijn. Als men dat voorlopig niet aandurft, is dat jammer, want hypotheekrenteaftrek is wel met afstand de meest verstorende maatregel in het Nederlandse belastingsysteem. Er wordt natuurlijk een enorme prikkel gegeven om veel geld in huizen te stoppen en veel minder geld in fysiek kapitaal in fabrieken et cetera. Dat is een verstoring. Dat maakt ons collectief armer.”

Jong versus oud

“Op dit moment gebeurt er met de huidige regering niets. Politici redeneren vreemd. Stef Blok en Mark Rutte hoorde ik beiden zeggen: we kunnen niets aan de hypotheekrenteaftrek doen, want als we het nu afschaffen, klappen de huizenprijzen in elkaar. Terwijl ze in hetzelfde interview zeggen: nee, de hypotheekrenteaftrek heeft de huizenprijzen helemaal niet opgejaagd. Ja, het is een van twee, niet allebei. Dat zien ze zelf natuurlijk ook, maar willen dat gewoon niet hardop zeggen. We worden dus misleid. De prijzen van woningen zijn domweg te hoog vanwege de hypotheekrenteaftrek. De gemiddelde belastingbetaler betaalt dat in feite. Daar zitten veel huurders bij die via hun belasting meebetalen aan de hypotheekrenteaftrek van huiseigenaren.”

“Er is daardoor ook een tweedeling ontstaan tussen jong en oud. In de pensioenwereld trekken de ouderen aan het langste eind. Ouderen hebben een stevige greep op de politiek en houden maatregelen tegen die ten gunste zijn van jongeren. Daar hoort de hypotheekrenteaftrek bij. Door het hele Nederlandse economischebeleid verrijken ouderen zich ten koste van jongeren. Dat gebeurt bij de pensioenen. Het pensioenakkoord is een grote gapende graai in de kas van ouderen ten nadele van jongeren. Vijftig- en zestigplussers van het FNV en het VNO sloten een akkoord met voordelen voor ouderen en nadelen voor jongeren. Zo ook bij de hypotheekrenteaftrek. Jongeren bezitten in tegenstelling tot ouderen over het algemeen weinig huizen, ze komen net in de markt. De hoge prijzen geven zo een oneerlijke overdracht van jong naar oud. Dat blijft de Nederlandse politiek consistent produceren.”

Makkelijk

“Het financieren van woningbezit was de afgelopen twintig jaar makkelijk. De laatste tijd wordt dit beleid marginaal strenger, maar niet serieus genoeg. Er wordt nog steeds uitzonderlijk veel krediet toegestaan. Er komt een bankencode, maar dat is nog steeds een zeer genereuze kredietverlening. Je mag overfinancieren. Je mag de transactiekosten meefinancieren. 106 procent van de prijs is toch al een stuk hoger dan het financieren van de executiewaarde.

Dat is toch 20 procent onder de prijs. Dan heb je het al over zo’n 30 procent verschil. Door die genereuze behandeling ontstaat ook verkeerd gedrag. Mensen worden zwaar fiscaal gestimuleerd om te veel schuld op zich te nemen. Als mensen het overgrote deel van hun bezit opslaan in iets dat je moeilijk liquide kunt maken, worden ze kwetsbaar voor tegenslagen. Dat zie je nu gebeuren. Bij werkeloosheid of bij een scheiding gaat er van alles mis. Hier komt de zorgplicht van makelaars om de hoek kijken. Zij adviseren de kopers bij hun aankoop en het is hun taak cliënten te wijzen op het risico van een te hoge schuld, ook in relatie tot de toekomstige belastingafhandeling van de hypotheekrenteaftrek.

Overgefinancierde huizen zijn ook een rem op mobiliteit. Mensen kunnen niet verhuizen, omdat ze de restschuld bij verkoop niet kunnen financieren. Daar hebben ze geen onderpand meer voor. Dat betekent dat ze ook niet naar een nieuw huis kunnen. Die restschuld moet eerst opgegeten worden. De stijging van woningprijzen is niet voor eeuwig gebleken. De hypotheek is riskant geworden. Hoogervorst, toen voorzitter van de AFM, had gewoon gelijk. Het onderpand is er, maar met overfinanciering. Ik ben ervoor dat mensen zo’n 10 à 20 procent van de aankoopwaarde van een woning moeten sparen en inbrengen voordat ze een hypotheek krijgen. Dat is ook heel lang zo geweest. De combinatie van prikkels voor consumenten om te veel te lenen en banken die te veel risico’s nemen, is een giftige combinatie. Dat maakt de Nederlandse economie kwetsbaar.”

“De te dure huizen weerhouden ook de woningcorporaties in Nederland ervan om grote stappen te kunnen maken. Nederland heeft 2,4 miljoen sociale woningbouwwoningen. Dat is natuurlijk veel te veel, want zoveel arme mensen hebben we niet in Nederland. Dus ook daar moet van alles gebeuren. Maar dat is moeilijk. De transitie van corporaties naar commerciële huur is op dit moment niet mogelijk. En omgekeerd is de stap van huren via een corporatie naar kopen ook lastig. De huizen zijn gewoon te duur door de hypotheekrenteaftrek. Ik denk dat je beide problemen aan kan pakken door de hypotheekrenteaftrek eruit te faseren. Dan wordt het aantrekkelijker voor huiseigenaren om commercieel te verhuren en is het voor huurders een kleinere stap naar een koopwoning.”

bron: NVM
Wow.... de NVM begint ook door te krijgen dat een pyramidespel spelen op het eind voor niemand gunstig is :D
Wel jammer dat ze 20 jaar geleden niet tot dit simpele inzicht gekomen zijn, de jeugd (laatste instappers van het pyramidespel) gaat de rekening betalen terwijl de oudjes (vroege deelnemers) zich verrijken ten kosten van de jeugd. Pyramidespel in optima forma ^O^
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_101446111
Het werd ook tijd ook, maar de effecten van het beleid blijven ons nog jarenlang achtervolgen.
ZX spectrum > Amiga 500 > PC > PC > PC > Wii > PS3 > ICS
  donderdag 1 september 2011 @ 13:29:36 #163
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_101446426
De NVM begint ook langzaamaan het licht te zien:

quote:
01 SEPTEMBER 2011
‘Overgefinancierde huizen remmen mobiliteit'

Het kan verkeren. Afwaardering van economieën, beurzen wereldwijd in een achtbaan, overheden overladen met enorme schulden en een huizenmarkt die bungelt. Onderwerpen die financiële en politieke agenda’s en consumenten meer dan ooit bezighouden. Aanleiding voor NVMagazine voor een gesprek met topeconoom Sweder van Wijnbergen. “Mensen zullen moeten accepteren dat de huizen minder waard worden.”

Met grove pennenstreken schetst Sweder van Wijnbergen de huidige financiële stand van zaken. “Er is te veel schuld in de wereld. Dat is duidelijk. Niet alleen bij overheden, maar ook bij private spelers. Er zijn problemen en er komen er meer aan. Dat wordt allemaal verergerd, doordat er een ‘housing boom’ is geweest. Zeker in de Verenigde Staten en Spanje, wat minder in Nederland. Een ‘housing boom’ betekent meestal ook dat mensen te veel schuld op zich hebben genomen. Er was een enorme bubbel, een huizenprijzenexplosie en die is weer weg. Rijkdom is niet af te meten aan een bubbel in de huizenmarkt, net zo min aan een daling. Mensen zullen moeten accepteren dat huizen minder waard worden.”

Op de schop

“Een daling van de prijzen van woningen wordt als iets catastrofaals gezien wat je absoluut niet kunt hebben. Ik zie het anders. Een huis is een asset, een vermogenstitel als alle andere. En daarin variëren de prijzen. Daarom hoort een huis ook in box 3 en niet in box 1. Daarom moet het hele fiscale stelsel van dit land op de schop, inclusief de hypotheekrenteaftrek. We zullen langzaam maar zeker het hele fiscale huis moeten veranderen. Een huis over 30 jaar van box 1 naar box 3 verschuiven. Dat zou een nette oplossing zijn. Als men dat voorlopig niet aandurft, is dat jammer, want hypotheekrenteaftrek is wel met afstand de meest verstorende maatregel in het Nederlandse belastingsysteem. Er wordt natuurlijk een enorme prikkel gegeven om veel geld in huizen te stoppen en veel minder geld in fysiek kapitaal in fabrieken et cetera. Dat is een verstoring. Dat maakt ons collectief armer.”

Jong versus oud

“Op dit moment gebeurt er met de huidige regering niets. Politici redeneren vreemd. Stef Blok en Mark Rutte hoorde ik beiden zeggen: we kunnen niets aan de hypotheekrenteaftrek doen, want als we het nu afschaffen, klappen de huizenprijzen in elkaar. Terwijl ze in hetzelfde interview zeggen: nee, de hypotheekrenteaftrek heeft de huizenprijzen helemaal niet opgejaagd. Ja, het is een van twee, niet allebei. Dat zien ze zelf natuurlijk ook, maar willen dat gewoon niet hardop zeggen. We worden dus misleid. De prijzen van woningen zijn domweg te hoog vanwege de hypotheekrenteaftrek. De gemiddelde belastingbetaler betaalt dat in feite. Daar zitten veel huurders bij die via hun belasting meebetalen aan de hypotheekrenteaftrek van huiseigenaren.”

“Er is daardoor ook een tweedeling ontstaan tussen jong en oud. In de pensioenwereld trekken de ouderen aan het langste eind. Ouderen hebben een stevige greep op de politiek en houden maatregelen tegen die ten gunste zijn van jongeren. Daar hoort de hypotheekrenteaftrek bij. Door het hele Nederlandse economischebeleid verrijken ouderen zich ten koste van jongeren. Dat gebeurt bij de pensioenen. Het pensioenakkoord is een grote gapende graai in de kas van ouderen ten nadele van jongeren. Vijftig- en zestigplussers van het FNV en het VNO sloten een akkoord met voordelen voor ouderen en nadelen voor jongeren. Zo ook bij de hypotheekrenteaftrek. Jongeren bezitten in tegenstelling tot ouderen over het algemeen weinig huizen, ze komen net in de markt. De hoge prijzen geven zo een oneerlijke overdracht van jong naar oud. Dat blijft de Nederlandse politiek consistent produceren.”

Makkelijk

“Het financieren van woningbezit was de afgelopen twintig jaar makkelijk. De laatste tijd wordt dit beleid marginaal strenger, maar niet serieus genoeg. Er wordt nog steeds uitzonderlijk veel krediet toegestaan. Er komt een bankencode, maar dat is nog steeds een zeer genereuze kredietverlening. Je mag overfinancieren. Je mag de transactiekosten meefinancieren. 106 procent van de prijs is toch al een stuk hoger dan het financieren van de executiewaarde.

Dat is toch 20 procent onder de prijs. Dan heb je het al over zo’n 30 procent verschil. Door die genereuze behandeling ontstaat ook verkeerd gedrag. Mensen worden zwaar fiscaal gestimuleerd om te veel schuld op zich te nemen. Als mensen het overgrote deel van hun bezit opslaan in iets dat je moeilijk liquide kunt maken, worden ze kwetsbaar voor tegenslagen. Dat zie je nu gebeuren. Bij werkeloosheid of bij een scheiding gaat er van alles mis. Hier komt de zorgplicht van makelaars om de hoek kijken. Zij adviseren de kopers bij hun aankoop en het is hun taak cliënten te wijzen op het risico van een te hoge schuld, ook in relatie tot de toekomstige belastingafhandeling van de hypotheekrenteaftrek.

Overgefinancierde huizen zijn ook een rem op mobiliteit. Mensen kunnen niet verhuizen, omdat ze de restschuld bij verkoop niet kunnen financieren. Daar hebben ze geen onderpand meer voor. Dat betekent dat ze ook niet naar een nieuw huis kunnen. Die restschuld moet eerst opgegeten worden. De stijging van woningprijzen is niet voor eeuwig gebleken. De hypotheek is riskant geworden. Hoogervorst, toen voorzitter van de AFM, had gewoon gelijk. Het onderpand is er, maar met overfinanciering. Ik ben ervoor dat mensen zo’n 10 à 20 procent van de aankoopwaarde van een woning moeten sparen en inbrengen voordat ze een hypotheek krijgen. Dat is ook heel lang zo geweest. De combinatie van prikkels voor consumenten om te veel te lenen en banken die te veel risico’s nemen, is een giftige combinatie. Dat maakt de Nederlandse economie kwetsbaar.”

“De te dure huizen weerhouden ook de woningcorporaties in Nederland ervan om grote stappen te kunnen maken. Nederland heeft 2,4 miljoen sociale woningbouwwoningen. Dat is natuurlijk veel te veel, want zoveel arme mensen hebben we niet in Nederland. Dus ook daar moet van alles gebeuren. Maar dat is moeilijk. De transitie van corporaties naar commerciële huur is op dit moment niet mogelijk. En omgekeerd is de stap van huren via een corporatie naar kopen ook lastig. De huizen zijn gewoon te duur door de hypotheekrenteaftrek. Ik denk dat je beide problemen aan kan pakken door de hypotheekrenteaftrek eruit te faseren. Dan wordt het aantrekkelijker voor huiseigenaren om commercieel te verhuren en is het voor huurders een kleinere stap naar een koopwoning.”
Bron
pi_101447480
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:29 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
De NVM begint ook langzaamaan het licht te zien:
Bron
Dat je niet heel het topic doorleest begrijp ik. Maar 2 posts omhoog kijken lukt ook niet?
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
  donderdag 1 september 2011 @ 14:09:03 #165
324665 meth77
to do or not to do
pi_101447639
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:03 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:

[..]

Dat je niet heel het topic doorleest begrijp ik. Maar 2 posts omhoog kijken lukt ook niet?
Goed en duidelijk stuk van de NVM
quote:
Het kan verkeren. Afwaardering van economieën, beurzen wereldwijd in een achtbaan, overheden overladen met enorme schulden en een huizenmarkt die bungelt. Onderwerpen die financiële en politieke agenda’s en consumenten meer dan ooit bezighouden. Aanleiding voor NVMagazine voor een gesprek met topeconoom Sweder van Wijnbergen. “Mensen zullen moeten accepteren dat de huizen minder waard worden.”

Met grove pennenstreken schetst Sweder van Wijnbergen de huidige financiële stand van zaken. “Er is te veel schuld in de wereld. Dat is duidelijk. Niet alleen bij overheden, maar ook bij private spelers.
Er zijn problemen en er komen er meer aan.
Dat wordt allemaal verergerd, doordat er een ‘housing boom’ is geweest.
Zeker in de Verenigde Staten en Spanje, wat minder in Nederland.
Een housing boom betekent meestal ook dat mensen te veel schuld op zich hebben genomen.
Er was een enorme bubbel, een huizenprijzenexplosie en die is weer weg. Rijkdom is niet af te meten aan een bubbel in de huizenmarkt, net zo min aan een daling. +
Mensen zullen moeten accepteren dat huizen minder waard worden.”
  donderdag 1 september 2011 @ 14:38:02 #166
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_101448483
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:03 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:

[..]

Dat je niet heel het topic doorleest begrijp ik. Maar 2 posts omhoog kijken lukt ook niet?
/Care

Als Ger Hukker dat stuk 's avonds op de rand van je bed aan jou voorleest, geloof je het nog niet.
pi_101448599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:38 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
Als Ger Hukker dat stuk 's avonds op de rand van je bed aan jou voorleest, geloof je het nog niet.
Ik heb niemand nodig die me voorleest. Ik ben baas over mijn eigen situatie. ;)
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
pi_101448633
Augustus was een dramatische maand voor de woningverkoop, ondanks de verlaging van de overdrachtsbelasting en een lichte toename van het aantal verkopen daalde de prijzen fors :D

http://www.huizenzoeker.n(...)kt-augustus-2011.pdf

Weet wat ons te wachten staat deze winter.... wannabe verkopers in de kou *O*
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_101448645
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:41 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:

[..]

Ik heb niemand nodig die me voorleest. Ik ben baas over mijn eigen situatie. ;)
Schijn bedriegt, niemand is baas over zijn eigen situatie :)
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
pi_101448772
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:43 schreef ComplexConjugate het volgende:
Schijn bedriegt, niemand is baas over zijn eigen situatie :)
Spreek voor jezelf. :P
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
  donderdag 1 september 2011 @ 14:47:36 #171
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_101448784
quote:
Weet wat ons te wachten staat deze winter.... wannabe verkopers in de kou *O*
Steeds meer modale gezinnen verkeren in schulden
31 augustus 2011 - Steeds meer gezinnen met een modaal inkomen verkeren in de schulden. Inmiddels hebben 1,9 miljoen Nederlanders een betalingsachterstand. Vorig jaar klopten 80.000 Nederlanders aan bij de schuldhulpverlening en dat is 45% meer dan in 2009. Van alle huishoudens heeft 6,5% een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De gemiddelde schuld daarvan is 11.400 euro.

Joke de Kock, voorzitter van de landelijke vereniging voor schuldhulpverlening (NVVK), vertelt dat vijf jaar geleden alleen mensen met maximaal 120% van het sociaal minimum schuldhulpverlening inschakelden. Inmiddels heeft de helft van haar cliënten een modaal inkomen van minstens 32.000 euro per jaar. Twintig jaar geleden werkten mensen om hun huur of hypotheek te betalen. Tegenwoordig wordt voor `de leuke dingen` gewerkt, want we menen daar recht op te hebben.

Emeritus hoogleraar economie Jaap van Duijn constateert dat de leenmoraal in korte tijd totaal is veranderd. Op een continue waardestijging van het huis hoeven consumenten niet meer te rekenen. Bij 20% van de huiseigenaren is de waarde van de woning lager dan de hoogte van de schuld.

Bron(nen):
HP/De Tijd (26-8-2011)
Bron: Profnews
  donderdag 1 september 2011 @ 14:50:48 #172
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_101448894
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:41 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:

[..]

Ik heb niemand nodig die me voorleest. Ik ben baas over mijn eigen situatie. ;)
Je zal de uitzondering zijn.
pi_101448899
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:42 schreef ComplexConjugate het volgende:
Augustus was een dramatische maand voor de woningverkoop, ondanks de verlaging van de overdrachtsbelasting en een lichte toename van het aantal verkopen daalde de prijzen fors :D
Als 0.4% in een maand al als fors bestempeld wordt zitten de doemdenkers hier echt op een dood spoor. Volgens jullie voorspellingen van jaren terug zouden we nu al met minsten 30% gedaald moeten zijn. Dan hebben we met zulke minimale dalingen nog jaren te gaan. :D
  donderdag 1 september 2011 @ 14:52:18 #174
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_101448941
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:50 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als 0.4% in een maand al als fors bestempeld wordt zitten de doemdenkers hier echt op een dood spoor. Volgens jullie voorspellingen van jaren terug zouden we nu al met minsten 30% gedaald moeten zijn. Dan hebben we met zulke minimale dalingen nog jaren te gaan. :D
Samen met Basp1.
pi_101449515
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 14:50 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als 0.4% in een maand al als fors bestempeld wordt zitten de doemdenkers hier echt op een dood spoor. Volgens jullie voorspellingen van jaren terug zouden we nu al met minsten 30% gedaald moeten zijn. Dan hebben we met zulke minimale dalingen nog jaren te gaan. :D
Mede dankzij de sterke daling van de overdrachtsbelasting is de werkelijke daling natuurlijk veel groter. Mensen hebben meer bestedingsruimte dankzij de afschaffing van de OB maar ondanks dat is de prijs gedaald.

Volgens mij is het besef aan het doordringen bij het grote publiek dat huisbezit geen garantie meer is voor waardestijging. Waardedaling is nu een veel reëler scenario, reden dus om te wachten met kopen. Zodra de grote massa dit nieuwe dogma accepteert kan de verkoop volledig instorten, daarna zal het heel snel bergafwaarts kunnen gaan met de prijzen, wie niet kan verkopen moet dan serieus gaan nadenken over verhuren. Meer aanbod betekend dan lagere huurprijzen ^O^
"No, I do not believe in patents. I believe that patents make other people dis-incentied in coming up with new thing" - Thomas Peterffy
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')