abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100935523
Welke (eetbare )noot geniet jouw voorkeur?
Ts begint:



Macadamia dus, is erg lekker. Alleen ook erg duur helaas. 250 gram betaal je al snel 4-5 euro voor |:(
Een goede tweede zijn (warme) pistachenoten :9~ Allemaal wel vers gebrand en niet van zo'n zak uit de supermarkt :N
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:09:04 #2
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_100935561
With my pack on my back, down the road I will stray.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:09:11 #3
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_100935566
Pistache, zeer zeker pistache.
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_100935599

:Y) :9~
Everything seems to be different.
pi_100935724
Pinda's ongezouten. _O_
"Charlotte Muis is een dief en heel Nederland weet het nu"
pi_100935852


Pecans!
ik eet zelden gewoon noten en deze zijn zo heerlijk in zoveel verschillende gerechten dat ze mijn favoriet zijn!
bijvoorbeeld in brownies maar ook in een lekkere salade met geitenkaas en peer :9~
nomnom
heb eigenlijk altijd wel een bakje in de kast staan
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  Licht Ontvlambaar vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:17:27 #7
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_100935891
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:22:10 #8
67938 MuRKie
..warm as butters..
pi_100936057
Walnoten :Y)
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:34:03 #9
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_100936503
Mijn stem gaat naar de amandel: tikje bitter, tikje excentriek, maar enorm lekker met een beetje zout of geraspt door de salade:


We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_100936525
Paranoten en cashewnoten (ongezouten)
en op de 2e plaats walnoten en hazelnoten
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:42:36 #11
97745 Thorical
finding a way
pi_100936762
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 13:43:14 #12
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_100936789
Noten ^O^

Macadamianoten ^O^

Macadamiamix van de Versmarkt ^O^
pi_100938678

Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_100938776


De borrelnoot.
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 16:03:24 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100941521
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:42 schreef Thorical het volgende:
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
Je hebt zojuist zelf het antwoord gegeven :P
pi_100942099
Katjang Pedis, de pindanoot dus met een krokant en (zeer) pittig jasje.



En gezouten gerookte amandelen!



:9~
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 16:40:39 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100943033
Dit topic vraagt om een deskundige!
Kom er maar in FFT. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 17:50:11 #18
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100945406


:7
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_100945563
quote:
Hier volgen enkele voorbeelden van vruchten en zaden die als "noten" bekend staan in de culinaire betekenis, maar dat niet zijn in de botanische betekenis:

Amandel (noot), het zaad van een steenvrucht
Betelnoot, het zaad van een steenvrucht
Cashewnoot, de kern van het zaad van de cashew
Pistache, een zaad. Geen noot: het omhulsel is niet enkelvoudig.
Kokosnoot, een steenvrucht
Macadamia
Paranoot, het zaad van de Bertholletia excelsa
Pecannoot, een zaad
Pinda, een peulvrucht
Walnoot. Geen noot: het omhulsel is niet enkelvoudig.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_%28botanisch%29
pi_100945935
quote:
he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_100946030
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:03 schreef Karstman het volgende:

[..]

he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
Pietverdriet-topic.
pi_100947130
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 18:03 schreef Karstman het volgende:
[..]he getver zit ik dus de hele tijd zaad te vreten terwijl ik dacht dat het noot was...
Het zaad van je celgenoot? :') *) :+
pi_100965558
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 14:35 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
Waarom is dat goed voor het regenwoud?
pi_100965587
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:42 schreef Thorical het volgende:
Waarom zijn Iraanse pistache nootjes 3 keer zo duur als Turkse of Californische?
Maar ze zijn wel de lekkerste.
ligt aan de oogst. Zijn nu even duur maar extra groene
Iraanse pistaches zijn idd wel 2-3x zo duur.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100965594
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 16:40 schreef golfer het volgende:
Dit topic vraagt om een deskundige!
Kom er maar in FFT. *O*
kon me toch niet inhouden ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100965674
Ik zit hier al vijf minuten over na te denken, maar ik kom er niet uit. Er zijn zóveel noten waar ik gek op ben! Eigenlijk vind ik echt alleen paranoten en walnoten niet zo verschikkelijk lekker, maar verder kan ik echt niet kiezen. Pistachenoten! O+ Pecannoten! O+ Cashewnoten! O+ O+ Hazelnoten! O+ De simpele pinda! O+
Ik koop ze altijd wel ongezouten, ongekruid en ongeroosterd. Dat doe ik liever zelf.
Verder gaan er hier massa's amandelen doorheen, want daar maak ik ook amandelmelk en amandelbloem en amandelspijs van.
*O*

En dan te bedenken dat ik tot en met mijn pubertijd nootjes het allersmerigste van de wereld vond! Ik plukte zelfs altijd heel grondig elk piepklein nootbrokje van Cornetto-ijsjes af..

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 20-08-2011 10:24:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 20:12:56 #27
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_101229174
Macadamia's inderdaad! Jumjum! :9~
Ongebrande hazelnoten (vroeger hadden wij buren in de straat met een hazelnotenboom... altijd wachten tot ze uit de boom vielen en smullen! O+ )
Pecan en walnoten zijn ook super!
Jammer dat noten vrij prijzig zijn.. anders zou ik ze veel vaker eten.
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_101233298
Pistache, pecan, macadamia zijn mijn top 3 en gerookte amandelen vind ik ooke rrug lekker.
Whatever...
  zaterdag 3 september 2011 @ 01:12:11 #29
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_101516389
Vooral pecan, hazel en pistache noten. Maar ik hou van alle zaden en noten doorgaan :)
pi_101520583
Ik vind echt alle noten lekker.

Eet ze meestal gemêleerd.

Als losse noten ga ik voor walnoten (mede ingegeven door de veelzijdigheid van deze noot) en pistache.

Ik eet graag ongezouten pistachenoten, maar die zijn moeilijk verkrijgbaar. Ik weet dat ze ze op de markt verkopen, maar die is altijd wanneer ik aan het werk ben.
pi_101522452
zon zak gemengde noten van de markt is ideaal O+

al hou ik niet zo van de walnoten die erin zitten :N
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_101522487
paranoten voor de win *O*
en walnoten :9
pi_101522875
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 13:17 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Gezouten *O*
  zaterdag 3 september 2011 @ 21:18:58 #34
238762 Skylark.
Mijn witte lach en ik.
pi_101535308
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 14:35 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Paranoten, lekker gezond en ook nog eens goed voor het regenwoud!
Deze inderdaad.
zwakken overleven moeilijk, sterken zitten in de wolken
pi_101554098
Ik ga toch voor dit nootje als mijn favoriete noot:
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 4 september 2011 @ 14:48:17 #36
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_101554122
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 12:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
paranoten voor de win *O*
en walnoten :9
Paranoten zijn ook behoorlijk bazig ja.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_101554127
quote:
17s.gif Op zondag 4 september 2011 14:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ga toch voor dit nootje als mijn favoriete noot:
[ afbeelding ]
Die zijn ongezouten helaas lastig te krijgen, maar zowel gezouten als ongezouten erg lekker *O*
pi_101592436
Nou, deze maar niet:

quote:
'Cashewnootjes Duyvis puur nep'

Laatste update: 5 september 2011 12:30

AMSTERDAM - De cashewnootjes van Duyvis zijn niet zo 'puur en natuurlijk' als de fabrikant beweert. De nootjes zitten vol toevoegingen die van nature niet in een cashewnoot voorkomen.

Consumentenorganisatie Foodwatch vindt dat consumenten misleid worden.
"Als Duyvis honderd procent puur zegt, bedoelen ze: met maltodextrine, zout, suiker, gistextract, uipoeder, knoflookpoeder en toegevoegd aroma. Dat zit van nature echt niet op een cashewnoot", zegt Bart van Opzeeland van Foodwatch.

Mensen die de nootjes nuttigen zouden bovendien een verhoogde kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten hebben. De hoeveelheid zout die wordt toegevoegd is met tweeënhalf gram in iedere ons cashewnoten ruim drie keer meer dan bij andere fabrikanten.
Suiker
Boven op de berg zout voegt Duyvis ook nog een schep suiker en de smaakversterker gistextract toe. "Blijkbaar waren de cashews toch niet 'van nature' lekker", aldus Van Opzeeland.
Foodwatch, een onafhankelijke non-profitconsumentenorganisatie, wijst consumenten op serieuze risico's van producten en misleidende claims van voedselfabrikanten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 5 september 2011 @ 15:21:56 #39
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_101592575
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 15:16 schreef Isabeau het volgende:
Nou, deze maar niet:

[..]

Ik vroeg me al af waarom ik die echt niet lekker vind. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')