de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 centsquote:Op donderdag 18 augustus 2011 12:18 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Gaat ongeveer gelijk op. Laat zeggen 40% ouderen, 40% Jonge gezinnen, 20% jonger dan 30.
[..]
De bakkerij zit langs een supermarkt. De winkel gaat om 8:30 open, tussen de middag dicht en op maandag gesloten. Magere openingstijden dus! De mensen komen van 3 dorpen verderop nog brood bij ons halen, op zaterdag 100 vaste bestellingen aan busbrood buiten de winkel verkoop om. Op een normale zaterdag staan er zo'n 300 tarwebroden, 150 wit, 150 fijn volkoren, 150 grof volkoren, 250 waldkorn broden en ga zo maar verder. Zal ongeveer op zo'n 1100 busbroden komen. En dat buiten de rest van de producten om!!!! Het brood is inderdaad vergelijkbaar met supermarkt brood. Het verschil: Ons brood heeft een langer rijsproces en dus meer ontwikkeling. Wat krijg je daardoor: een ragfijne kruimstuctuur. Misschien is ons brood nog wel meer "spons" brood dan een supermarkt brood!!! Maar waarom zal ik dit gaan veranderen als de klanten dit willen?
In Nederland heb je nou eenmaal een brood cultuur die al jaren zo bestaat. Smaken veranderen, ideeen over voedsel veranderen, je hebt hypes, je hebt discussies, maar hoe dan ook: Een nederlander wordt vanaf jongs af aan grootgebracht met "spons" brood. Dat is nu maar zal ook in de toekomst blijven. En JA, een supermarkt brood is heel vergelijkbaar met een bakkersbrood. Maar toch net dat iets krokantere korstje, die iets donkerdere kleur, net dat meer smaak, DAT maakt het verschil. Plus nog een prachtige winkel vol lekkere producten die voor 95% in eigen bakkerij geproduceerd zijn, net zoals dat al 60 jaar geleden gebeurde volgens die recepten.En dus niet met allemaal kant en kaar poedertjes. Oke ik ben het er mee eens dat veel bakkers de verleiding niet hebben kunnen weerstaan, maar juist NU in deze tijd moet je je inderdaad onderscheiden als bakker.
En ja, wij hebben ook de vastere duitse broden, franse stokbroden enz. Daar verkopen we er enkele tientallen van per week, ondanks een grootse reclame campagne. Daar kan ik hier mijn boterham niet mee verdienen.... Dan toch maar sponsbrood. Dat wil niet zeggen dat ik geen vakman ben. Dat is uit economisch oogpunt.
Ben het niet met je eens. Waar het probleem ligt is dat bakkers blijkbaar denken dat mensen speciaal voor hetzelfde brood als uit de supermarkt nog langs komen. Bejaarden misschien.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 19:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
de grootste fout die mensen maken is vanuit de klant proberen te denken. je moet geloven in je product. als jij een tof product hebt vinden de klanten die dat zoeken je vanzelf wel. my 2 cents
je locatie klinkt ideaal. mag je ook belegde broodjes verkopen? weet niet of het dicht bij bedrijven ligt en het tussen de middag druk kan zijn, maar hier (druk industrieterrein) loopt het storm tussen de middag bij de bakker.
Volledig mee eensquote:Op donderdag 18 augustus 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Brood bakken is niet eenvoudig, dat is waar, heeft een tijd geduurd voor ik een goed smakelijk brood wist te maken van meel, water, zout, gist, en van meel, water, zout en prefermenten/poolish/desem maar ik bak nu smakelijker brood dan ik doorgaans in NL bij bakkers vindt,
Het is een leuke en betaalbare hobby
In Duitsland haal ik gewoon brood bij de bakker
Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 03:32 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Misschien in de toekomst, voor de komende 3 jaren liggen de zondagen in dit dorp al vastgelegd door supermarkten.
En probeer dit samen te doen met andere bakkers.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
Diewillen helemaal niet op zondag openquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 10:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
En probeer dit samen te doen met andere bakkers.
Je bent ondernemer of je bent het nietquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Diewillen helemaal niet op zondag open
Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...quote:Op woensdag 17 augustus 2011 20:34 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Er zijn een paar goede in NL.
Michel in de Haagsche regio is echt goed. Is ook een Fransman trouwens. http://www.michelfood.nl/nl
Ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]
Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Een pain bio van een halve kilo en een wat lichtere bâtard.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 15:53 schreef Rapaille het volgende:
[..]
Ziet er lekker uitWat voor brood is het?
Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goede reden om eens met de gemeente te gaan praten, oneerlijk concurrentievoordeel voor de supermarkt.
Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:55 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Er zit volgend jaar ook een slager bij. Iedereen kan meedoen. Maar helaas mogen we dan niet 's ochtends open maar pas vanaf 16:00 uur....
Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een bakker nergens op slaat natuurlijk.
Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boekenquote:Op zondag 21 augustus 2011 17:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als je pas vanaf 16:00 open mag, kun je waarschijnlijk beter een ander product van graan, water en gist maken.
'Zondagsrust' is sowieso een bespottelijk-door-geloof-opgelegd-gedrocht. Als jij op zondag dicht wil zijn, be my guest, ga het niet aan mensen opleggen die wel op zondag open willen zijn of iets willen halen.quote:Op zondag 21 augustus 2011 17:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Off Topic, maar vind het sowiese bespottelijk dat je op zondag wel drank en vette friet mag verkopen, maar geen brood of boeken
Echt wel. Een hele hoop wil dat maar dat wordt al jaren tegengegaan door de gemeente, terwijl jan de Turk-bakker WEL open mocht. Dat is jarenlang zo geweest. Pas geleden ook nog een rechtszaak over geweest. Toen moest die Turk op vrijdag dichtquote:Op zaterdag 20 augustus 2011 10:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Diewillen helemaal niet op zondag open
Mjam!quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 14:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Zo, net even brood gehaald bij Michel inclusief een Le Monde (van het station) om in de juiste sfeer te blijven...
[ afbeelding ]
Wel grappig dat het kassameisje je met bonjour begroet als je de winkel ingaat, maar er vervolgens niet heel veel mee kan als je vrolijk in het frans allerlei vragen gaat stellen.
Kwam er afgelopen week voorbij en heb er appelkoeken gehaald. Het waren meer een soort mini appeltaartjes maar dat mocht de pret niet drukkenquote:Op woensdag 17 augustus 2011 11:24 schreef angelfish het volgende:
Als je in de Achterhoek bent, kan je hier langswippen: http://www.bakkerwijnand.com
Bakker Wijnand in Laren. Hij bakt alles zelf (ook de taartbodems) en maakt producten van graan uit de buurt dat gemalen wordt bij de molen een dorp verderop, eieren van de plaatselijke kippenboer en boter van de plaatselijke kaasboer. Verder heeft ie heel veel vreemde broodjes, die geïnspireerd zijn op de tijd dat ie in Australië en Amerika werkte.
Bij ons iig niet.quote:Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.quote:Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
seriouslyquote:Op vrijdag 2 september 2011 15:12 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Ja een aantal. Ze hebben hele goede ovens.
En meer mag ik niet zeggen.
Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjesquote:Op vrijdag 2 september 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben de Lidl in NL al bakeoff? Haalde net bij de Lidl hier in D een chiabatta uit de bakeoff voor 69 cent, en hij is beter dan wat de meeste bakkers leveren.
Nog niet bij alle Aldi's trouwensquote:Op vrijdag 2 september 2011 17:09 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Dat is bij de Aldi ook zo leuk in D, geef aan hoeveel je er wilt en ze rollen er uit, soms moet je even wachten op de volgende ronde, maar die geur van die "verse" broodjes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |