abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100748706
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 07:41 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Volgens mij gaat hier de 90/10 regel ook op. 90% van de mensen (zelfs al gaan ze naar een echte bakker) boeit het niet zo verschrikkelijk veel hoeveel beter het brood bij een bakker is ten opzichte van een supermarkt en 10% wel. Tenzij je in een echt grote stad je bakkersbedrijf voert, kun je niet leven van die 10% dus moet je concessies doen. De truc is niet genoeg concessies te doen om (een groot deel van) die 90% binnen te krijgen, maar niet te veel concessies om je brood echt te laten lijken op supermarktbrood :)
Waarom zouden mensen die het verschil niet boeit überhaupt bij de bakker binnenlopen?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_100748942
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 07:41 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Volgens mij gaat hier de 90/10 regel ook op. 90% van de mensen (zelfs al gaan ze naar een echte bakker) boeit het niet zo verschrikkelijk veel hoeveel beter het brood bij een bakker is ten opzichte van een supermarkt en 10% wel. Tenzij je in een echt grote stad je bakkersbedrijf voert, kun je niet leven van die 10% dus moet je concessies doen. De truc is niet genoeg concessies te doen om (een groot deel van) die 90% binnen te krijgen, maar niet te veel concessies om je brood echt te laten lijken op supermarktbrood :)
Je kunt ook streven naar een mooi product en goede kwaliteit. Kijk eens hoe weinig bakkers er al over zijn. De groenteboer waar ik heen ga heeft het te danken aan de kwaliteit van zijn spullen. En ik kan je zeggen dat het een erg drukke winkel is.
pi_100749470
Ah dit topic doet mij denken aan mijn croissant problemen. De beste croissant die ik in Nederland ooit gegeten heb kwam uit de diepvries van de Aldi. De Nederlandse bakkers moeten zich diep schamen. In België kocht ik croissants bij de supermarkt die onnoemelijk veel beter waren dan wat hier de warme bakker heeft. Een croissant van een Belgische ambachtelijke bakker heb ik nooit aangedurft.

Zoals een Brusselse collega op bezoek in Nederland tegen mij zij: "Allez Fixers, ik kocht hier 'ne croissant bij de bakker en het was echt een shitcroissant. Zelfs de Delhaize heeft betere..."

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 15:34 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Dit. Ik snap niet waarom bakkers dat niet doen in NL. Fuck die maandag voor ze. Ga lekker open op zondag ochtend. Op zondag ben ik juist bereid om lekkere broodjes bij het ontbijt te doen omdat je de tijd hebt. En ik spreek heel veel mensen die dat ook een goed idee vinden.
Omdat er in de sluitingstijden wet staat dat op zondagochtend bakkers hun winkel niet mogen openen. Supermarkten mogen dat wel.

@MrZ: Ik weet niet waar jij je brood vandaan haalt, maar het brood dat ik hier krijg is de volgende dag oud en taai en eigenlijk niet meer eetbaar. Laat staan dat je het 3 dagen zou kunnen bewaren. Onlangs had ik hier witte bolletjes die op de dag van aankoop 's avonds al niet meer te eten waren. Duidelijk van minstens een dag oud.

Eerlijk gezegd koop ik liever mijn brood bij de supermarkt dan bij een van de twee waardeloze 'warme' bakkers hier in het dorp. Bij de super hebben ze vaak wat hardere ongesneden broden. Verser en smakelijker dan het waldkornschuim, oh wacht ze hebben een andere mixjesleverancier het heet nu anders.

Als je een succesvolle bakkerszaak wilt: doe jezelf dan onderscheiden met écht goed brood. Ook busbroden kan je beter maken dan wat er nu te koop is. Ik als ik hier zo lees heb ik er het volste vertrouwen in dat je zeker kan slagen als je niet conformeert aan libellelezeressen die die denken dat donkerdergeverfdbrood ook gezonder is.
pi_100749479
Oeps, dubbel.
pi_100749627
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
pi_100749695
Hier in Leiden heb ik nog geen fatsoenlijke bakker gevonden. Alle bakkers bij mij in de buurt zijn http://vanmaanen.meesterbakker.nl/
En anders krijg je de supermarkten.
pi_100750074
Hartog maakt heerlijk brood met ECHT volkorenmeel. Ook de koeken e.d. zijn allemaal volkoren.
Eenvoudig en gewoon goed.
Het beste wat je kunt worden is jezelf
( Hans Ubbink )
pi_100750165
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:41 schreef Miss_sexyhouse het volgende:
Hartog maakt heerlijk brood met ECHT volkorenmeel. Ook de koeken e.d. zijn allemaal volkoren.
Eenvoudig en gewoon goed.
Hij maalt het zelf, dus het mag ook wel goed zijn. Maar eerlijk is eerlijk, het brood is briljant en ze doen er niet te deftig mee. Ook goeie koeken!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_100756074
Ik wil nog even terugkomen op een bakker die (gelukkig) al langs is gekomen. Bakkerij Frank Rood in Oudkarspel (in de driehoek Alkmaar-Heerhugowaard-Schagen).

Ik ken deze bakkerij zeer goed dus kan er ook wat meer over vertellen. Frank heeft de bakkerij jaren geleden overgenomen van zijn vader en ook daarvoor is het altijd een bakkerij geweest.

Het deeg voor het brood wordt gemaakt door de verschillende soorten meel af te wegen en daarbij nog de andere ingrediënten toe te voegen (zoals gist en broodverbeteraar). Ook al het gebak en taarten worden zelf gemaakt. Ook de bodems hiervan! Daarnaast maken ze zelf ontbijtkoek, tulbanden (krententulband!) en de WestFriese Krentenmik.

Dus ja dit is een echte warme banketbakker en geen warme afbakbakker zoals veel van de bakkers tegenwoordig zijn (ik ken ook die verhalen, zoals de "verse" oliebollen voor O&N al in oktober maken want dan is het nog zo lekker rustig. Of met kerst een grote hoeveelheid stollen maken, dan kun je namelijk de helft invriezen en dan heb je in het voorjaar tadaaaaa paasstollen).

Iedereen moet zelf weten waar hij/zij z'n brood vandaan haalt maar ik ben erg kieskeurig en wil dan ook best wel geld ervoor neerleggen (al betaal je in de supermarkt voor het "luxe" brood al zo ongeveer net zoveel als bij de bakkerij).
  maandag 15 augustus 2011 @ 13:11:02 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100756304
Als ik dit topic zo lees is men niet tevreden over wat bakkers zo presteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100770741
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik dit topic zo lees is men niet tevreden over wat bakkers zo presteren.
Je zou bijna zeggen dat er een markt zou zijn voor een goede bakker.
Nu moeten de bakkers nog ontdekken dat je niet nauwelijks beter brood dan de AH voor een 50 % hogere prijs kunt verkopen terwijl je ook nog eens klote openingstijden aanhoudt. Dat win je toch niet.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:30:17 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100811165
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 18:53 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Je zou bijna zeggen dat er een markt zou zijn voor een goede bakker.
Nu moeten de bakkers nog ontdekken dat je niet nauwelijks beter brood dan de AH voor een 50 % hogere prijs kunt verkopen terwijl je ook nog eens klote openingstijden aanhoudt. Dat win je toch niet.
Ik zei al eerder, volgens mij gaan ze liever klagend failliet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100811375
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zei al eerder, volgens mij gaan ze liever klagend failliet
hehe, se SP zal voor voor ze op de bres springen :P
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:45:49 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100811705
Oh, het krentebrood met spijs van Bakker bril uut voorst is erg lekker, de rest van zijn brood niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100812812
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 17:06 schreef Mr-Z het volgende:

(...)

Allereerst succes!

Ik heb zelf tussen mijn 16de en 18de op zaterdag in een bakkerij van een supermarkt gestaan waar ze nog vers brood bakte. Niet afbakken, nee, het hele proces. Die stonden er ook al om 2 uur als het moest, ik ook. Ik weet er dus wel ietsje vanaf. In vergelijking met jou, bijna misschien niets, maar toch. En ik heb bijzonder veel respect voor ze, voor de echte dan.

Die bakker in belgie die ik bedoelde, is een bakkertje in Herbeumont tegen de franse grens aan. Het lijkt wel alsof hij in steen of houtoven bakt met ingredienten die een stuk puurder zijn dan hier. Brood waar 10.000x meer smaak aan zit, een harde maar niet droge korst, een binnenkant zo zacht en smeuig als perzikkenschil en een geur zo lekker.... Wit of donker, het maakt niet uit. Niet lang houdbaar maar als er een bakker bij mij zou zitten met die kwaliteit zou ik met plezier een half uur eerder mn nest uit gaan, iedere dag weer. Met zo'n bakker in de buurt is het iedere dag genieten. Zo'n enorm verschil als dat is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_100822008
Vorige week een stokbrood bij de AH gehaald. Die avond gegeten. Best aardig (komt niet in de buurt van een Franse maar toch)

Vandaag een bij de bakker gehaald. Wat een rot ding. Wel knapperig. Maar eenmaal een plakje afgesneden was het een taai ding...
pi_100822059
Kan iemand mij een fatsoenlijke bakker in Rotterdam aanbevelen?
Uw ADH vitamine Worst
Met vriendelijke groenten
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 20:42:26 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100822151
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:39 schreef DrukVout het volgende:
Vorige week een stokbrood bij de AH gehaald. Die avond gegeten. Best aardig (komt niet in de buurt van een Franse maar toch)

Vandaag een bij de bakker gehaald. Wat een rot ding. Wel knapperig. Maar eenmaal een plakje afgesneden was het een taai ding...
Gek dat iedere bakker in frankrijk het wel voor elkaar krijgt, ja dat je in tunesie, algarije, vietnam en laos geweldig stokbrood kan krijgen, maar niet in Nederland.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100824402
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2011 23:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Ze zouden een keurmerk moeten oprichten en een site met daarop waar je ze kunt vinden ;(
Jaah, nog meer keurmerken.
Oh, and that's a bad miss!
pi_100824581
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:24 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Jaah, nog meer keurmerken.
Of gewoon een website met fanatieke bakkers die zelf nog hun brood maken zonder allemaal toevoegingen.
pi_100824741
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Of gewoon een website met fanatieke bakkers die zelf nog hun brood maken zonder allemaal toevoegingen.
Beter idee ;)
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:54:48 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100826091
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:27 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Of gewoon een website met fanatieke bakkers die zelf nog hun brood maken zonder allemaal toevoegingen.
Ik ken een bakker die zich laat voorstaan op biologisch, beste ingredienten en nog meer van die onzin, in de bakkerij worden broodverbeteraars gebruikt en koekjes die over datum zijn worden herverpakt en van nieuwe datum voorzien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100826864
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken een bakker die zich laat voorstaan op biologisch, beste ingredienten en nog meer van die onzin, in de bakkerij worden broodverbeteraars gebruikt en koekjes die over datum zijn worden herverpakt en van nieuwe datum voorzien.
Mja daar zeg je zo eens wat, maar ik wil ze kunnen vinden op de 1 of andere manier. En dan zoiets als een viskraampje op de markt he, geen elitair gedoe en chique doen, gewoon mooie producten voor schappelijke prijzen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:22:35 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100827854
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:07 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Mja daar zeg je zo eens wat, maar ik wil ze kunnen vinden op de 1 of andere manier. En dan zoiets als een viskraampje op de markt he, geen elitair gedoe en chique doen, gewoon mooie producten voor schappelijke prijzen.
Tja ik ook.
Ik word alleen zo verdrietig van de rotzooi die er verkocht wordt met een zogenaamd keurmerk, en mensen die denken dat het goed is omdat het biologisch is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:29:42 #75
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100828322
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 11:16 schreef Nitzer het volgende:(je HOEFT natuurlijk zo'n busbrood niet te kopen ;) )


Oh ja en voor mensen die denken dat bakkers alleen maar poeders gebruiken: Dat is dus niet zo... Meestal is het een toevoeging aan het meel/bloem. (bv 5% van het bloemgewicht). In deze poeders zitten wat enzymen voor de malsheid en wat emulgatoren om volume te trekken. Maar verder zit er in wat er ook in "het brood van vroeg zat" zoals melk(poeder), Desem (gedroogd, maar hetzelfde principe), Vet (danwel plantaardig) enz.
In de meeste plaatsen heb je niet echt een alternatief.

En ik wil juist brood zónder melkpoeder, gedroogde desem, vet, toegevoegde enzymen, emulgatoren en andere onzin.
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:33:27 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100828547
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100829269
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Goed concept. Moeten we hier ook doen.
pi_100829297
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 09:18 schreef kahlie het volgende:
Wij hebben in Delft twee heerlijke keuzes:

Een echte bakkerszaak die al enkele tientallen jaren bestaat. Waar ik het brood nog weleens eet zonder beleg zo lekker is het! Grappige naam wel: De Diamanten Ring.

En er is onlangs een echte franse bakkerszaak gekomen. Ik heb er nog niets gekocht, maar hoorde wel al goede verhalen. Gebak zag er ook heerlijk uit. "Michel", met een frans bord en een franse bakker.
De diamanten ring is echt al heel oud, oudste bakkerij van delft en maaktnog veel zelf. Ze hebben lekkere dingen, echt brood.

Overigens wordt er aan NL brood echt wel heel veel toegevoegd. Alleen degene in dit topic die bakker wil worden weet het niet. Broodverbetermiddelen met twee a drie emulgatoren, verschillende enzymen, zowel proteolytisch als amylolytisch doen vanalles. Zonder al die stofjes gaat het dus niet lukken om supermakrtbrood te maken.

Nee, doe mij maar simpel zuurdesem of op zijn italiaans: broodjes die in de ochtend heerlijk zijn, 's middags al oud en droog. Water, bloem, zout en gist, vakmanschap en geduld. Meer is niet nodig. En duits brood vind ik goddelijk. Overigens zit daar ook wel eea in aan emulgatoren, iets andere types dan nederland, dan krijg je die knapperige korst. Enzymen gebruiken ze stukken minder.

Bakkers (de meesten) zijn hun vak vergeten, ze kopen poedertjes en het enige wat ze nog doen is mengen en bakken. jammer. maar de schuldigen zijn wij zelf. Wij kopen net zo lief kloterig supermarktbrood.
Whatever...
pi_100829495
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:45 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De diamanten ring is echt al heel oud, oudste bakkerij van delft en maaktnog veel zelf. Ze hebben lekkere dingen, echt brood.

Overigens wordt er aan NL brood echt wel heel veel toegevoegd. Alleen degene in dit topic die bakker wil worden weet het niet. Broodverbetermiddelen met twee a drie emulgatoren, verschillende enzymen, zowel proteolytisch als amylolytisch doen vanalles. Zonder al die stofjes gaat het dus niet lukken om supermakrtbrood te maken.

Nee, doe mij maar simpel zuurdesem of op zijn italiaans: broodjes die in de ochtend heerlijk zijn, 's middags al oud en droog. Water, bloem, zout en gist, vakmanschap en geduld. Meer is niet nodig. En duits brood vind ik goddelijk. Overigens zit daar ook wel eea in aan emulgatoren, iets andere types dan nederland, dan krijg je die knapperige korst. Enzymen gebruiken ze stukken minder.

Bakkers (de meesten) zijn hun vak vergeten, ze kopen poedertjes en het enige wat ze nog doen is mengen en bakken. jammer. maar de schuldigen zijn wij zelf. Wij kopen net zo lief kloterig supermarktbrood.
Ik ben ermee gestopt. Soms nog, voor het gemak. Voor de rest is het koude lunch, of iets met brood van de turkse bakker (weet niet wat ze er daar instoppen maar het is iig lekker :)).
pi_100829540
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100831570
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Tegen kostprijs stuur ik er wel 1 tje op. Of 10 dan duw ik ze samen, past makkelijk. ^O^
pi_100832380
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Ik ben voor. Dan maar wat meer betalen maar 10x zo gezond.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:00:35 #83
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100833557
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Jij bent mijn held! Vanaf nu mijn favoriete Fok!ker! Jij hebt mijn levensvraag beantwoord (of eigenlijk mijn vermoeden bevestigd)!

quote:
The Chorleywood loaf has twice the amount of yeast of a traditional loaf,
Dit proef je. En het is wel ZO ontiegelijk smerig. Geroosterd en met drie dubbele laag beleg kan ik met moeite een sneetje of 2-3 tegelijkertijd wegwerken.

Heb je toevallig ook een linkje over welke broden wel normaal zijn?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:02:06 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100833640
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:49 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik woon in Engeland en ik verlang echt naar Nederlands brood :') . Het supermarktbrood is hier nog een keer of 100 zo goor als dat in Nederland. Ik las laatst op de BBC website waardoor dat komt, het heet het 'chorleywood'-proces.
Zoeken naar een goede bakker? Er is in de UK een grote opkomst van echt eten, farmers markets en artisane producten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:03:20 #85
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100833723
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoeken naar een goede bakker? Er is in de UK een grote opkomst van echt eten, farmers markets en artisane producten.
Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:08:24 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100833960
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:03 schreef Tanin het volgende:

[..]

Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
Ga eens bij caroline langs
http://www.carolinesrealbreadcompany.co.uk/
Of gebruik de real bread finder

http://www.sustainweb.org/realbread/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100833968
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:00 schreef Tanin het volgende:

[..]

Jij bent mijn held! Vanaf nu mijn favoriete Fok!ker! Jij hebt mijn levensvraag beantwoord (of eigenlijk mijn vermoeden bevestigd)!

[..]

Dit proef je. En het is wel ZO ontiegelijk smerig. Geroosterd en met drie dubbele laag beleg kan ik met moeite een sneetje of 2-3 tegelijkertijd wegwerken.

Heb je toevallig ook een linkje over welke broden wel normaal zijn?
Joepie, ik ben iemands favoriete Fokker *O* .

Ja het brood is inderdaad erg smerig, helemaal als je de fabrieksbroden neemt. Die uit de bakkerij van een supermarkt zijn nog redelijk te eten. Maar ook dat is niet echt lekker. Ik heb geen linkje voor je, maar deze website is een site naar mijn hart: www.realbreadcampaign.org .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100833998
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:03 schreef Tanin het volgende:

[..]

Inderdaad een interessante ontwikkeling, hoewel het - iig in Wales - op het moment blijft hangen op het punt "Dit is Brits, dit is goed; dit is Spaans, dit is slecht"
Ik wilde net vragen waar in the UK jij je bevindt, maar de vraag is al beantwoord :) .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:11:00 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100834095
Of je gaat je eigen brood bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100834300
Hah, net op die site van de Real Bread Campaign een bakker dicht in de buurt gevonden. Normaal kom ik niet in die winkel want het ligt boven mijn studentenbudget, maar voor lekker brood heb ik wel wat over :) .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:16:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100834408
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:14 schreef RabbitHeart het volgende:
Hah, net op die site van de Real Bread Campaign een bakker dicht in de buurt gevonden. Normaal kom ik niet in die winkel want het ligt boven mijn studentenbudget, maar voor lekker brood heb ik wel wat over :) .
Als het brood daar echt goed is, meldt dat dan ff, leuk om te horen en goede bakkers mogen best geholpen worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100834419
Plus het ziet er uit als een cafe en niet als iets waar je broden kunt halen :D .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_100834548
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als het brood daar echt goed is, meldt dat dan ff, leuk om te horen en goede bakkers mogen best geholpen worden.
Zal ik doen. Dit ziet er in ieder geval al veelbelovend uit :9~ . http://www.beanieswholefoods.co.uk/cat_lane_bakery
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 00:49:51 #94
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_100835951
Zit er geen in de buurt :( maar wel 1 niet te ver bij mijn dinnetje vandaan *O* Zal eens gaan kijken.

Overigens vandaag "Tiger Baton" bij de Tesco (extra) vandaan gegeten, voor Brits brood was dat nog best goed te doen!
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_100836034
matige grap
Was ik laatst bij een bakker blijkt dat ze helemaal geen brood verkopen!

oO< :Y O-) o|O *O* :Y) _O- :')

sorry het is het tijdstip
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 00:54:14 #96
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_100836131
Wij hadden vroeger een bakker die onze kniptarwe altijd iets langer in de oven liet staan, wat je dan kreeg was heerlijk luchtig brood met een knapperig korstje. (en niet van dat brood zoals tegenwoordig die als een soort kauwgombal aan je gehemelte plakt :{ ) Totdat de oude bakker er mee ophield en zijn opvolger een automatische oven kreeg en onze knip niet meer even iets langer er in kon blijven.

Ik verlang echt vaak terug naar dat brood, zo lekker!
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_100838032
Ik heb hier nog niemand gehoord over King corn brood.

Destijds is het al fout gegaan.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 17 augustus 2011 @ 01:55:09 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100838163
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_100838390
Bij mijn weten heb ik nooit King corn brood op.
Maar dat blueband brood moet der mijn inziens wel op lijken.
Heb het een keer moeten kopen omdat er niks anders meer was.

Er zit een specifiek smaakje aan(gebrande suiker of iets dergelijks).
pi_100842282
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
In Frankrijk hebben ze een broodwet, brood mag alleen gemaakt worden uit meel, zout, water en gist.
Soort reinheitsgebot dus _O_
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')