Ik denk niet eens dat je het kunt verkopen zonder toestemming van de hypotheekverstrekker.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:21 schreef roberthoman het volgende:
De hamvraag: Mag ik dit zelf beslissen of heeft de verstrekker van de hypoteek hier iets over te zeggen. Feitelijk verkoop ik een stuk van hun onderpand, het totale object wordt in theorie minder waard bij verkoop.
Op zich een goeie suggestie, maar die constructie gaat lastig worden als ik hier weer weg zou willen. De bewuste buurman is gepensioneerd en ik denk niet dat hij nog van plan is om voor zijn dood nog te verkassen. Ik ben nog 'jong' en ga er vanuit dat er een kans is dat er iets anders op mijn pad komt. Dan zou ik de aspirant-kopers van mijn huis opzadelen met een lopende huurovereenkomst. Kan me voorstellen dat dit af kan schrikken.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:26 schreef beerten het volgende:
Verhuur het. Blijft je eigendom, blijft jou vermogen.
Is dat echt zo? Via Google lijkt het alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Zo normaal dat men blijkbaar geen zin heeft om uit te leggen hoe het nu precies zit, althans zo lijkt het....quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:34 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Het levert meer gedoe op dan het waard is.
Mijn tuin is ruim 40 meter lang, die van hem 10, ik denk dat 'ie dagelijks kwijlend over de schutting kijkt ;-)quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:36 schreef bobenjanneke het volgende:
Wat is de buurman er mee van plan?
Weet je dat al?
Want misschien wil je niet verkopen als je zijn bedoelingen weet...
Mja, dan nog, je hebt het in onderpand gegeven, dus je kunt daar zonder toestemming niets van verkopen. Ook niet 'stiekum'.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:40 schreef roberthoman het volgende:
[..]
Mijn tuin is ruim 40 meter lang, die van hem 10, ik denk dat 'ie dagelijks kwijlend over de schutting kijkt ;-)
Hij wil simpelweg meer ruimte en in de hoek zou een schuur komen te staan. In ieder geval geen issues die voor mij nadelig zouden zijn, ook de aanblik van die schuur niet.
Het totaalbedrag doet er niet toe. Het bezit is in onderpand gegeven. Zelfs 1m2 via de notaris van eigenaar laten wisselen zal niet lukken zonder toestemming van de hypotheekverstrekker.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef tha_one het volgende:
Ik denk dat je wel gelijk hebt, ¤45.000 (130X ¤350) is toch een behoorlijk bedrag. Lijkt me niet dat de bank dat zomaar van je onderpand af laat pakken.
Afhankelijk van waar TS woont, lijkt ¤ 350,= per m² voor tuin me een beetje aan de hoge kant, voor bouwgrond zou het een ander verhaal zijn (mits bouwrijp) maar voor tuin denk ik niet dat je op zulke bedragen moet rekenen (tenzij hartje metropool).quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef tha_one het volgende:
Ik denk dat je wel gelijk hebt, ¤45.000 (130X ¤350) is toch een behoorlijk bedrag. Lijkt me niet dat de bank dat zomaar van je onderpand af laat pakken.
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord van "tuingrond" (als tegenhanger van "bouwgrond") bij aan- of verkoop van grondquote:Op woensdag 10 augustus 2011 01:08 schreef Leandra het volgende:
Afhankelijk van waar TS woont, lijkt ¤ 350,= per m² voor tuin me een beetje aan de hoge kant, voor bouwgrond zou het een ander verhaal zijn (mits bouwrijp) maar voor tuin denk ik niet dat je op zulke bedragen moet rekenen (tenzij hartje metropool).
Toevallig heeft mijn oom een deel van zijn tuin aan zijn zoons verkocht, en heeft de gemeente tot in den treure lopen emmeren over het stuk wat daarvan wel of niet bebouwd mocht worden, en gezien ze het als tuin gekocht hadden zijn ze uiteindelijk vooral erg beperkt in de locatie van het te bouwen huis.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:05 schreef r_one het volgende:
[..]
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gehoord van "tuingrond" (als tegenhanger van "bouwgrond") bij aan- of verkoop van grond![]()
Wel "groenbestemming" maar dat lijkt me in casu niet hetzelfde.
Hoe komt je buurman dan van achterin zijn huidige tuin naar het te kopen stuk (dat 20 meter verder naar achteren ligt)?quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:40 schreef roberthoman het volgende:
Mijn tuin is ruim 40 meter lang, die van hem 10, ik denk dat 'ie dagelijks kwijlend over de schutting kijkt ;-)
Ik ging er vanuit dat de buurman z'n tuin haaks op het eind van de tuin van TS heeft, en dan kan de buurman idd kwijlend over zijn schutting hangen, kijkend naar de 13 meter tuin achter zijn tuin die nooit gebruikt wordt.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:38 schreef r_one het volgende:
[..]
Hoe komt je buurman dan van achterin zijn huidige tuin naar het te kopen stuk (dat 20 meter verder naar achteren ligt)?
Het lijkt me toch dat één kadastraal perceel niet 2 verschillende bestemmingen kan hebben. Als je het gaat splitsen wel maar dat maakt nog niet dat de waarde van de achterste 10 meter beduidend goedkoper is dan de voorste 30 meter (naar rato dan). TS heeft immers destijds toch ook één uniforme prijs / m2 betaald voor alle 40 x 13 meter grond, waarom zou dan nu de waarde van de laatste 10 x 13 meter ineens drastisch moeten verminderen?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:15 schreef Leandra het volgende:
[..]
Toevallig heeft mijn oom een deel van zijn tuin aan zijn zoons verkocht, en heeft de gemeente tot in den treure lopen emmeren over het stuk wat daarvan wel of niet bebouwd mocht worden, en gezien ze het als tuin gekocht hadden zijn ze uiteindelijk vooral erg beperkt in de locatie van het te bouwen huis.
En voor de duidelijkheid; dat is niet omdat het dan te dichtbij een ander huis staat
Die grond zal wel een beduidend lagere vierkantemeterprijs hebben ja. Maar zoals gezegd: van "groenbestemming" is hier geen sprake.quote:Maar ook een stuk grond wat "groenbestemming" als label heeft, zal niet voor de prijs van bouwgrond verkocht worden.
Verrek ja, zo kan het dus ookquote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:43 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik ging er vanuit dat de buurman z'n tuin haaks op het eind van de tuin van TS heeft, en dan kan de buurman idd kwijlend over zijn schutting hangen, kijkend naar de 13 meter tuin achter zijn tuin die nooit gebruikt wordt.
In het geval van mijn oom die verkocht aan zijn zoons heeft de belastingdienst iig geen bezwaar gemaakt tegen de m² prijs, en die zou het zeker als een gift zien als de waarde van een tuin feitelijk niet minder was dan die van een bouwkavel.quote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:45 schreef r_one het volgende:
[..]
Het lijkt me toch dat één kadastraal perceel niet 2 verschillende bestemmingen kan hebben. Als je het gaat splitsen wel maar dat maakt nog niet dat de waarde van de achterste 10 meter beduidend goedkoper is dan de voorste 30 meter (naar rato dan). TS heeft immers destijds toch ook één uniforme prijs / m2 betaald voor alle 40 x 13 meter grond, waarom zou dan nu de waarde van de laatste 10 x 13 meter ineens drastisch moeten verminderen?
[..]
Die grond zal wel een beduidend lagere vierkantemeterprijs hebben ja. Maar zoals gezegd: van "groenbestemming" is hier geen sprake.
Pfff ... rekenpuzzeltjes om half 4 's nachts ... ik pasquote:Op woensdag 10 augustus 2011 03:01 schreef Leandra het volgende:
Overigens is de prijs per m² vaak lager naar mate er meer van gekocht worden, juist omdat het tuin is.
Als je de m² van dit huis volledig als bouwgrond zou beschouwen, dan zou het een van de goedkoopste plekken van Amersfoort zijn, en andersom zou dit een van de duurste zijn....
Wie doen er dan moeilijk en wat zijn dan hun argumenten?quote:Op woensdag 10 augustus 2011 02:25 schreef computerprobleem het volgende:
Dit vind ik dus zo kut aan het Nederlandse systeem. Als je een huis wilt kopen met je eigen geld, dus geen hypotheek nodig hebt, doen ze moeilijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |