Nee, dat is altijd afwachten. Maar in principe kan het wel oplopen tot meer dan twintig jaar.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:51 schreef iBenny het volgende:
Gaat een donornier eigenlijk -als het geaccepteerd is door je lichaam- voor altijd mee?
heb je het hele topic wel gelezen dan? volgens mij staan er mega veel hartverwarmende reacties die je dan over het hoofd gezien hebquote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:35 schreef Toverheks het volgende:
dacht dat dit het topic van Luna was, lees allemaal andere ellende laten we Luna steunen naar haar zoektocht voor een nieuwe nier en niet andere medische dingen hier neer plempen vind het allemaal erg zat en zeer moedig dat ze haar zoektocht op FOK neer zet.
Luna ik ga je volgen en duim en hoop met je mee
Ah oke... de een zegt namelijk dat het maar max. 20 jaar meegaat en een ander zegt weer dat het voor de rest van je leven wel kan functionerenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:56 schreef Disana het volgende:
[..]
Nee, dat is altijd afwachten. Maar in principe kan het wel oplopen tot meer dan twintig jaar.
Ja, stel je krijgt een nier van een psychopaat!! Whaaaa! Wil ik die wel?! Of zouden ze donoren om andere redenen screenenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 17:08 schreef Eelcotje84 het volgende:
Voor donatie wordt je psychologisch doorgelicht wat je beweegredenen zijn om te doneren en of je de consequenties wel begrijpt..
Sterkte met alles!! Hoop ook voor jou op beterschap!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 17:08 schreef Disana het volgende:
Wat fijn dat je nog niet aan de vochtbeperking moet. Ik zit op 1,5 liter per dag, maar dat is geen probleem; ik weet nog hoe akelig die halve liter per dag was.
Die schatting van 3 ŕ 4 jaar werd me vorig jaar december gegeven, er is niets gezegd over marges van 2 tot 15 jaar. Maar net als jij heb ik geen kinderen, en ik hoop van harte voor ons beiden dat het zo kort mag duren als de artsen mij vertelden.
Nee, het gaat niet echt goed me me, maar ik heb er nog meer complicaties bij sinds ik vorig jaar het ziekenhuis in rolde voor iets heel anders. Maar ik ben wel blij dat ik nog even niet aan de dialyse moet, dat is zo immens vermoeiend en ik kreeg er ook allerlei andere problemen door. En oké, ik slik 16 medicijnen per dag, maar ja, dat vind ik nog de minste van mijn zorgen.
Knetterkrankjorum, neem het jezelf niet kwalijk. Mijn broer mag ook niet doneren wegens ziekte.
Je bloedgroep kan niet veranderen, wel je weefseltypes inderdaad! En over antistoffen; ik dacht dat het vooral van belang was dat de ontvanger niet te veel antistoffen in zijn bloed heeft, maar eerlijk gezegd weet ik dit niet zeker...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 18:06 schreef De_Kardinaal het volgende:
Droevig nieuws, maar je brengt het wel luchtig. Ik hoop dat je snel een donor weet te vinden.
Je bloedgroep kan veranderen en daarom moet altijd voorafgaand aan een medische ingreep of iets van dien aard de bloedgroep worden bepaald. (Ik ben ooit begonnen met alleenen nu heb ik er een zooi irregulaire antistoffen bij. Ik zou niet eens weten of die van invloed zijn bij een transplantatie.)
Hoop dat ik dat nog heel lang vol houd...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:24 schreef dawg het volgende:
van dialyseren zelf voel je echt niets.
en fijn dat je (nog) geen vocht hoeft te onttrekken. kun je gewoon drinken, plus dat je na dialyse je niet zo uitgewrongen voelt etc.
Duimen is altijd goed. Maar alle reacties hier zijn meer dan welkom hoor. Ook ervaringen of situaties van anderen. Ik gun iedereen het beste en begrip, medeleven en gedeelde smart zijn allemaal van belang op hun eigen manier...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:35 schreef Toverheks het volgende:
dacht dat dit het topic van Luna was, lees allemaal andere ellende laten we Luna steunen naar haar zoektocht voor een nieuwe nier en niet andere medische dingen hier neer plempen vind het allemaal erg zat en zeer moedig dat ze haar zoektocht op FOK neer zet.
Luna ik ga je volgen en duim en hoop met je mee
Nee, niet perse. Er is weer een marge; sommigen stoten af binnen een jaar, anderen nooit, en weer anderen bijvoorbeeld ineens na 15 jaar, of 50 jaar. Wat wel zo is, is dat een donor nier van een levende donor volgens de cijfers veel langer meegaat dan een donornier van een overleden persoon. Gemiddeld.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:51 schreef iBenny het volgende:
Gaat een donornier eigenlijk -als het geaccepteerd is door je lichaam- voor altijd mee?
Luna is TS maar het is geen privé topic.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 19:35 schreef Toverheks het volgende:
dacht dat dit het topic van Luna was, lees allemaal andere ellende laten we Luna steunen naar haar zoektocht voor een nieuwe nier en niet andere medische dingen hier neer plempen vind het allemaal erg zat en zeer moedig dat ze haar zoektocht op FOK neer zet.
Luna ik ga je volgen en duim en hoop met je mee
Ja precies, zie mijn vorige post, een-na-laatste quote.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:20 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Luna is TS maar het is geen privé topic.
T leuke aan FOK! is juist dat je allerhande verhalen hoort en verder staat het hele topic vol met aandacht en vragen/steunbetuigingen aan TS dus t lijkt me allemaal best zo
Ik twijfel er niet aan dat we elkaar allemaal het beste toewensen, juist omdat we lotgenoten zijnquote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:31 schreef Luna3 het volgende:
Ja precies, zie mijn vorige post, een-na-laatste quote.![]()
Van ijs kunnen ze zoiets als "trauma" krijgen. En eerst wordt het bloed eruitgespoeld, dat gebeurd natuurlijk niet bij een levende donor, misschien (kweet niet) dat dat ermee te maken heeft...?quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:33 schreef Disana het volgende:
[..]
Ik twijfel er niet aan dat we elkaar allemaal het beste toewensen, juist omdat we lotgenoten zijn![]()
Dat nieren van levende donoren gemiddeld langer meegaan wist ik trouwens niet. Gek eigenlijk, want die andere nieren liggen alleen maar een paar uurtjes in het ijs.
Denk je niet dat de nier van een levende donor ook eerst schoongespoeld wordt? Nou ja ik weet het ook niet, ik zou met elke nier blij zijn als ik dan weer eens patat en ijs en kroketten mag etenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:38 schreef Luna3 het volgende:
Van ijs kunnen ze zoiets als "trauma" krijgen. En eerst wordt het bloed eruitgespoeld, dat gebeurd natuurlijk niet bij een levende donor, misschien (kweet niet) dat dat ermee te maken heeft...?
Ik heb laatst een documentaire gezien over een man die van zijn beste vriendin een nier kreeg. Daarin werd verteld dat een nier van een levende donor minder snel wordt afgestoten dan een nier van een overleden donor.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:38 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Van ijs kunnen ze zoiets als "trauma" krijgen. En eerst wordt het bloed eruitgespoeld, dat gebeurd natuurlijk niet bij een levende donor, misschien (kweet niet) dat dat ermee te maken heeft...?
Ja, vast wel, maar misschien met gewoon bloed, en geen koelvloeistof. Ik bedoel, je ligt naast elkaar op de o.k. en er hoeft dus niks met koelvloeistof gespoeld te worden... Weet het niet hoor.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:39 schreef Disana het volgende:
Denk je niet dat de nier van een levende donor ook eerst schoongespoeld wordt? Nou ja ik weet het ook niet, ik zou met elke nier blij zijn als ik dan weer eens patat en ijs en kroketten mag eten
ja, dat opera-stel, "In hart en nieren", bij de AVRO. Maandag of dinsdag was het geloof ik. Ik heb de laatste 5 minuten gezien, moet het nog even kijken op uitzending gemist... Was het interessant?quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:51 schreef Oognip het volgende:
Ik heb laatst een documentaire gezien over een man die van zijn beste vriendin een nier kreeg. Daarin werd verteld dat een nier van een levende donor minder snel wordt afgestoten dan een nier van een overleden donor.
Anyway, goed topic en ik hoop dat je iemand gaat vinden
Ik vond het erg interessant jaquote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:55 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Ja, vast wel, maar misschien met gewoon bloed, en geen koelvloeistof. Ik bedoel, je ligt naast elkaar op de o.k. en er hoeft dus niks met koelvloeistof gespoeld te worden... Weet het niet hoor.
[..]
ja, dat opera-stel, "In hart en nieren", bij de AVRO. Maandag of dinsdag was het geloof ik. Ik heb de laatste 5 minuten gezien, moet het nog even kijken op uitzending gemist... Was het interessant?
Ow echt?! Ik heb ook wel eens gehoord dat ze samen de ok opgingen...maar misschien heb ik het gewoon geromantiseerd!!! Hahaha!!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:56 schreef Oognip het volgende:
Ik vond het erg interessant jaen naast elkaar op de OK lagen ze niet hoor. Eerst werd uiteraard de donor geopereerd en toen zij weer gehecht was en op de uitslaapkamer lag werd die man pas opgehaald.
Volgens mij is dat wat ze je in Grey's Anatomy e.d. willen laten gelovenquote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:16 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Ow echt?! Ik heb ook wel eens gehoord dat ze samen de ok opgingen...maar misschien heb ik het gewoon geromantiseerd!!! Hahaha!!
Ik heb daar geen idee van. Ik ben begonnen met O Rh+ en inmiddels heb ik een half alfabet aan antistoffen verzameld. Het enige wat ik ervan weet is dat als ik een bloedtransfusie nodig heb dat het niet standaard te pinnen is bij de bloedbank.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:09 schreef Luna3 het volgende:
Je bloedgroep kan niet veranderen, wel je weefseltypes inderdaad! En over antistoffen; ik dacht dat het vooral van belang was dat de ontvanger niet te veel antistoffen in zijn bloed heeft, maar eerlijk gezegd weet ik dit niet zeker...
Hahaha, je handje heh, dus niet je pispaaltje!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:18 schreef timmmmm het volgende:
Als motivatie voor de mannen onder ons, luna biedt aan je handje vast te houden bij het bloedprikken!
Haha, dat kijk ik nooit, ik heb het helemaal zelf zo geďnterpreteerd!!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:18 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Volgens mij is dat wat ze je in Grey's Anatomy e.d. willen laten geloven
Ja precies, omdat je zoveel antistoffen hebt, kun je niet zomaar alles aan bloed of organen ontvangen. Je zal afstoten of een allergische reactie ofzo (gokje) kunnen krijgen. Je 0-positief blijft hetzelfde, maar je weefseltyperingen zijn veranderd.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:41 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ik heb daar geen idee van. Ik ben begonnen met O Rh+ en inmiddels heb ik een half alfabet aan antistoffen verzameld. Het enige wat ik ervan weet is dat als ik een bloedtransfusie nodig heb dat het niet standaard te pinnen is bij de bloedbank.
Overigens ben ik niet geschikt om te donoren. Ik doneer pas nadat ik mijn organen zelf niet meer nodig heb.
Wat zijn voor de donor eigenlijk de kans om zelf complicaties op te lopen? Aan elke operatie zit een risico dus ik neem aan dat het hier ook het geval is?
Ik ken geen donoren, ik zag alleen maar een aantal ontvangers toen ik op nefrologie lag. Maar ik vond het echt opmerkelijk hoe snel het al enorm goed met die mensen ging. Ze lagen (en zaten, en liepen) er voornamelijk ter controle, maar echt, ik heb mensen veel slechter uit ingrepen zien komen. Na een weekje waren ze ook weer thuis.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:53 schreef Luna3 het volgende:
...en over de risico's hoor ik nooit zoveel; de artsen zeggen mij dat ze ze aan de lopende band uithalen en inzetten, end at dat altijd goed gaat in de regel. De herstelperiode zal bij jongere mensen vlotter verlopen en zeker als je conditie goed is. Risico is vast infectie en je zal een rustperiode in moeten lassen omdat je een wond in je buik krijgt. Dus nabloeden zal ook kunnen lijkt mij. Daarom lig je een kleine week in het ziekenhuis, aan bloeddruk en hartmeters gok ik. Maar tegenwoordig kunnen ze nieren ook via een klein gaatje/sneetje uithengelen... Zoals al eerder hier genoemd; een uit de klauwen gelopen kijkoperatie.
Ik ken alleen de percentages omtrent complicaties bij levende levertransplantatie en die zijn vrij groot. Die van levende niertransplantatie die ken ik niet. Dat zal ik eens even nazoeken.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 21:53 schreef Luna3 het volgende:
...en over de risico's hoor ik nooit zoveel; de artsen zeggen mij dat ze ze aan de lopende band uithalen en inzetten, end at dat altijd goed gaat in de regel. De herstelperiode zal bij jongere mensen vlotter verlopen en zeker als je conditie goed is. Risico is vast infectie en je zal een rustperiode in moeten lassen omdat je een wond in je buik krijgt. Dus nabloeden zal ook kunnen lijkt mij. Daarom lig je een kleine week in het ziekenhuis, aan bloeddruk en hartmeters gok ik. Maar tegenwoordig kunnen ze nieren ook via een klein gaatje/sneetje uithengelen... Zoals al eerder hier genoemd; een uit de klauwen gelopen kijkoperatie.
Wat een goede site dit!! Dank voor het posten!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:07 schreef De_Kardinaal het volgende:
Die risico's vallen dus reuze mee. De concrete gegevens zijn na te lezen op de volgende site; http://www.donatiebijleven.nl/Nier/Risico%27s
"The Island" vond ik erg vermakelijk ja! En Ewan; in tweevoud!!!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:36 schreef YskaFredriksson het volgende:
Leuk dit topic lezen en tegelijkertijd The Island kijken
Best een overzichtelijke site ja. Waar wat googlen niet goed voor is.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:25 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Wat een goede site dit!! Dank voor het posten!
Bij leverdonatie bij leven wordt er natuurlijk een hele lever door tweeen gesplit, en dat lijkt mij sowieso veel moeilijker en ingrijpender dan iets "uithengelen" en een vat dichtnaaien.
Hopen dat mensen ook op "niertje gezocht" googlen dan...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:40 schreef De_Kardinaal het volgende:
Best een overzichtelijke site ja. Waar wat googlen niet goed voor is.
Vraag of een moderator er "biertje gezocht" van maakt en laat de rest hetzelfde. Dan trek je meer bezoekers.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:43 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Hopen dat mensen ook op "niertje gezocht" googlen dan...
beter zou de overheid eerst een actieve registratie invoeren.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:48 schreef Disana het volgende:
Mensen bieden hun nieren in toenemende mate te koop aan (ook al is het verboden)
http://gezondheid.blog.nl(...)geboden-via-internet
en de bedragen die ze vragen zijn schrikbarend.
Professor Hoitsma, hoogleraar orgaantransplantatie en -donatie van het UMC St. Radboud in Nijmegen is er voorstander van dat de overheid donoren een vast bedrag van bijvoorbeeld ¤50.000 geeft voor een nier. ‘Dat is nog altijd minder dan één jaar dialyseren kost: 75.000 euro.’
Ik ben ook voor actieve registratie, maar ja, het komt er maar niet van.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:52 schreef dawg het volgende:
beter zou de overheid eerst een actieve registratie invoeren.
overigens heb ik ooit eens begrepen dat het belangrijkste verschil in succes tussen postmortale donoren en levende donoren zit in de zgn 'koude ischemietijd', de tijd dat het orgaan zich buiten het lichaam bevindt. deze is natuurlijk bij postmortale donoren veel langer.
nouja, niet als de donor hersendood is, maar bij bijv een ongeluk kan die tijd wel langer zijn. geloof dat de max iets van 36 uur is. maar hoe korter hoe beter. in het geval van een ongeluk moet de typering eerst nog bepaald worden, dan een donor erbij zoeken, etc.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:55 schreef Disana het volgende:
[..]
Ik ben ook voor actieve registratie, maar ja, het komt er maar niet van.
Is dat nu wel zo, dat de tijd dat de nieren zich bij overledenen buiten een lichaam bevinden zoveel langer is? Op de tv zie je altijd dat ze in een mum van tijd naar de plaats van de orgaandonatie vervoerd worden, en ik meende gehoord te hebben dat dat juist bij nieren wel even mag duren.
Briljant!! Haha.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:48 schreef De_Kardinaal het volgende:
Vraag of een moderator er "biertje gezocht" van maakt en laat de rest hetzelfde. Dan trek je meer bezoekers.
Ik vind een vergoeding geven heel goed, omdat mensen een gemiddeld een maand uit de running zijn op hun werk. Vind niet dat de werkgever daar voor op zou moeten draaien. Maar dat de overheid of zorginstelling dat moet vergoeden ja. Hen kost het dialyse-traject tenslotte ook veel geld! Maar voor geld een nier doneren lijkt me geen goede motivatie. Ik ben er van overtuigd dat het "met liefde schenken" sowieso betere resultaten oplevert, zeker voor herstel van donor zelf. En het zou een "tegenelkaaropbiedende" markt worden, vreselijk. Al met al dan wel liever in een westers land, dan in India ofzo, waar de nazorg voor de donor bagger is en de donor van alle verdiensten ook nog eens het minste overhoudt. Misdadig vind ik dat.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:48 schreef Disana het volgende:
Mensen bieden hun nieren in toenemende mate te koop aan (ook al is het verboden)
http://gezondheid.blog.nl(...)geboden-via-internet
en de bedragen die ze vragen zijn schrikbarend!
Professor Hoitsma, hoogleraar orgaantransplantatie en -donatie van het UMC St. Radboud in Nijmegen is er voorstander van dat de overheid donoren een vast bedrag van bijvoorbeeld ¤50.000 geeft voor een nier. ‘Dat is nog altijd minder dan één jaar dialyseren kost: 75.000 euro.’
Ja inderdaad, laat ze dat nou eens als eerste doen ja. Ik begreep dat voor die aanpak al 30 miljoen apart is gelegd, dus zo moeilijk moet dat niet zijn lijkt me dan!!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:52 schreef dawg het volgende:
beter zou de overheid eerst een actieve registratie invoeren.overigens heb ik ooit eens begrepen dat het belangrijkste verschil in succes tussen postmortale donoren en levende donoren zit in de zgn 'koude ischemietijd', de tijd dat het orgaan zich buiten het lichaam bevindt. deze is natuurlijk bij postmortale donoren veel langer.
Maar zo'n lichaam wordt toch in leven gehouden tot alles is geregeld? Dan zit de nier volgens mij nog safe.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:57 schreef dawg het volgende:
nouja, niet als de donor hersendood is, maar bij bijv een ongeluk kan die tijd wel langer zijn. geloof dat de max iets van 36 uur is. maar hoe korter hoe beter. in het geval van een ongeluk moet de typering eerst nog bepaald worden, dan een donor erbij zoeken, etc.
en helaas is de politiek nogal eenzijdig in hun argumentatie. sommige dingen worden zelfs verkeerd voorgesteld door de ministers door de jaren heen.
als je hersendood bent kan dat welquote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:02 schreef Disana het volgende:
[..]
Maar zo'n lichaam wordt toch in leven gehouden tot alles is geregeld? Dan zit de nier volgens mij nog safe.
Mensen zijn ook gewoon bang voor orgaandonatie. Daar kun je weinig aan veranderen.
dat kan bij een ongeluk oid niet altijd.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:02 schreef Disana het volgende:
[..]
Maar zo'n lichaam wordt toch in leven gehouden tot alles is geregeld? Dan zit de nier volgens mij nog safe.
Mensen zijn ook gewoon bang voor orgaandonatie. Daar kun je weinig aan veranderen.
Ik heb een keer gechat hier op FOK! met CDA's (tegen ADR) Sabine Uitslag. Zij dacht ook dat de ADR geen donortekort op kon lossen: Verkeerde info dus! Voor wie het wil nalezen allemaal:quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:57 schreef dawg het volgende:
nouja, niet als de donor hersendood is, maar bij bijv een ongeluk kan die tijd wel langer zijn. geloof dat de max iets van 36 uur is. maar hoe korter hoe beter. in het geval van een ongeluk moet de typering eerst nog bepaald worden, dan een donor erbij zoeken, etc.
en helaas is de politiek nogal eenzijdig in hun argumentatie. sommige dingen worden zelfs verkeerd voorgesteld door de ministers door de jaren heen.
Ik vind het goed dat het hier strafbaar is om organen te verkopen. Niet alleen omdat je dan een heel nare markt krijgt, maar ook omdat arme mensen zich dan genoodzaakt gaan voelen hun problemen op te lossen door organen af te staan terwijl rijke mensen buiten schot blijven.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:01 schreef Luna3 het volgende:
Ik vind een vergoeding geven heel goed, omdat mensen een gemiddeld een maand uit de running zijn op hun werk. Vind niet dat de werkgever daar voor op zou moeten draaien. Maar dat de overheid of zorginstelling dat moet vergoeden ja. Hen kost het dialyse-traject tenslotte ook veel geld! Maar voor geld een nier doneren lijkt me geen goede motivatie. Ik ben er van overtuigd dat het "met liefde schenken" sowieso betere resultaten oplevert, zeker voor herstel van donor zelf. En het zou een "tegenelkaaropbiedende" markt worden, vreselijk. Al met al dan wel liever in een westers land, dan in India ofzo, waar de nazorg voor de donor bagger is en de donor van alle verdiensten ook nog eens het minste overhoudt. Misdadig vind ik dat.
Maar goed, kan me ook wel weer voorstellen als je bijna dood bent, je rare oplossingen aangrijpt, wil hiermee niemand veroordelen ofzo. Ieder zijn eigen paniek en aanpak natuurlijk!
Haha, daar hou ik je aan. Nee wacht, Luna is eerstquote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:04 schreef loecje het volgende:
als je hersendood bent kan dat wel
maar als jij op straat overlijd door bijvoorbeeld een ongeluk kan je echt niet het lichaam in leven houden. en toch kan je dan nog doneren. niet alles meer maar toch genoeg om iemands leven te redden.
ik ben niet bang voor orgaandonatie
ben dan toch al dood dus pak maar wat je kan gebruiken.
Is het ook. En ik hoor vanuit België ook geen groot gemor over het feit dat iedereen donor is tenzij. Het is ook een kwestie van bewustwording, en ik vind dat de overheid daar hier niets aan doet.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:04 schreef dawg het volgende:
dat kan bij een ongeluk oid niet altijd.
en ja klopt. maar om die angst te voeden door als minister zijnde te stellen dat het een verplichting is terwijl dat echt onzin is, vind ik eigenlijk beschamend.
nouja, ik heb schippers (quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:05 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Ik heb een keer gechat hier op FOK! met CDA's (tegen ADR) Sabine Uitslag. Zij dacht ook dat de ADR geen donortekort opleverde. Verkeerde info dus. Voor wie het wil nalezen allemaal:
Jahaa, ik moest 'm ff terugzoeken; hij staat erbij nu!quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:09 schreef dawg het volgende:
nouja, ik heb schippers () op het nieuws een tijd geleden horen verkondigen dat ze mensen de vrije keus wilde laten en daarom geen actieve registratie in wilde voeren. vind ik echt misleiding, te belachelijk voor woorden eigenlijk.
heb je een daadwerkelijk linkje?
thanks chick.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:10 schreef Luna3 het volgende:
[..]
Jahaa, ik moest 'm ff terugzoeken; hij staat erbij nu!
Gaan jullie nog een deel II openen als dit topic vol is? Ik moet nu naar bed, maar vond het heel plezierig lezen. Slaap lekkerquote:
quote:
Da's lief.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:11 schreef Disana het volgende:
Gaan jullie nog een deel II openen als dit topic vol is? Ik moet nu naar bed, maar vond het heel plezierig lezen. Slaap lekker
ik heb mijn JA-registratie. ook altijd bij me + familie weet ervan dus dat komt goed.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:07 schreef Disana het volgende:
[..]
Haha, daar hou ik je aan. Nee wacht, Luna is eerst![]()
Ja ik dacht dat nieren het best lang zonder voeding volhielden, maar ik kan daar geen bevestiging van vinden.
Ik ga er vanuit dat het naar de 1st wachtende op de lijst gaat. Maar misschien dat je het voor het overlijden ergens zou kunnen vastleggen? Aan de andere kant: stel er overlijd iemand uit mijn familie, met mijn bloedgroep en zijn nabestaande zeggen: het mag naar Luna, maar niet naar een ander... kan me voorstellen dat ze blij zijn als er in ieder geval iemand van die wachtlijst wordt geschrapt... anders is er niemand mee gebaat... Don't know...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:17 schreef loecje het volgende:
ik heb mijn JA-registratie. ook altijd bij me + familie weet ervan dus dat komt goed.
enkel huid laten zitten maar dat is weer een andere discussie.
ik zag de vraag hier al een keer eerder voorbij komen. maar als je komt te overlijden. mag je dan je organen aan iemand "geven" of moet het naar de 1ste geschikte op de lijst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |