Op het internet staan filmjes en foto's van het sterrenbeeld Orion, waarbij de ster Betelgeuze (die rood van kleur is) wordt aangewezen als Elenin. Misschien dat daar de veronderstelling van Bastard vandaan komt.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 18:50 schreef ChungLingSoo het volgende:
[..]
Mwa, als je in Woerden zit en iets komt uit de hoek van Leiden kan het ook uit Alphen komen he
Het is niet juist dat komeet Elenin uit Orion afkomstig is. Dat er buitenaards leven "in Orion" is, daarvan is mij niets bekend. Het sterrenbeeld Orion bestaat - zoals eigenlijk alle sterrenbeelden - uit hemellichamen die naar het schijnt bij elkaar in de buurt staan en bij elkaar lijken te horen, maar die in werkelijkheid ver van elkaar vandaan staan en geen relatie hebben.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:00 schreef Bastard het volgende:
[..]
Wat is er precies niet juist, dat het daar vandaan komt of dat er "als er leven zou bestaan buiten onszelf om dat het daar vandaan zou kunnen komen" ?
I know, het is gezichtsbedrog want zijn eigenlijk meerdere sterren dicht bijelkaar .quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:05 schreef AVerstraten het volgende:
[..]
Het is niet juist dat komeet Elenin uit Orion afkomstig is. Dat er buitenaards leven "in Orion" is, daarvan is mij niets bekend. Het sterrenbeeld Orion bestaat - zoals eigenlijk alle sterrenbeelden - uit hemellichamen die naar het schijnt bij elkaar in de buurt staan en bij elkaar lijken te horen, maar die in werkelijkheid ver van elkaar vandaan staan en geen relatie hebben.
Ik zeg ook niet dat het daar is "als ze het verwachten zou het daar vandaan kunnen komen"quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:16 schreef AVerstraten het volgende:
Dat er wellicht leven mogelijk is in de orionnevel, is natuurlijk nog wel iets anders dan dat het er al is en al helemáál in de vorm van hoogontwikkelde mensachtige wezens. Ik heb ook gelezen dat het aantal waargenomen zuurstofmoleculen een stuk lager lag dan de onderzoekers op grond van hun berekeningen verwachtten. Naar een verklaring daarvoor wordt gezocht.
Dichtbij elkaar is ook relatief hequote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:11 schreef Bastard het volgende:
[..]
I know, het is gezichtsbedrog want zijn eigenlijk meerdere sterren dicht bijelkaar .
http://www.faqt.nl/recent/leven-in-orion-sterrenbeeld-mogelijk/
Ja Gijs, ik weet het! Het is niet alsof je je arm uitstrekt en een andere ster pakt daar.. maar "die hoek" van onze hemel, dat gedeelte daar *omcirkelende beweging maakt op google-sky-map*quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:32 schreef ChungLingSoo het volgende:
[..]
Dichtbij elkaar is ook relatief heDe sterren in het sterrenbeeld zelf (7) verschillen op de minste afstand al veel meer dan de afstand tussen onze zon en de dichtstbijzijnde ster (wat, uit mijn hoofd, iets van 4 lichtjaar is). Bij Orion zitten de de 2 dichtstbijzijnde ongeveer 50 lichtjaar uit elkaar.
En dan nog, tis maar uit welke hoek je er naar kijkt en welke naam je het geeft he.
'orion' ... pffff...
Volgens "onze" natuurwetten is het mogelijk zonder zuurstof te leven; op aarde zijn bacteriën en zelfs meercellige organismen die zonder zuurstof kunnen leven.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:29 schreef Bastard het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat het daar is "als ze het verwachten zou het daar vandaan kunnen komen"
Maar ik vind zuurstofmoleculen niet perse een teken dat er leven zou moeten wezen.. wij kennen leven zoals wij vinden dat het zou moeten bestaan, bepaalde bouwstoffen heb je als voorwaarde dan nodig. Maar wie weet, gelden ergens anders, andere natuurwetten die tegen de onze in gaan.. zou kunnen, geen zekerheid.
Anyways.. Elenin, boeiend verhaal wel.
Gijsquote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:35 schreef Bastard het volgende:
[..]
Ja Gijs, ik weet het! Het is niet alsof je je arm uitstrekt en een andere ster pakt daar.. maar "die hoek" van onze hemel, dat gedeelte daar *omcirkelende beweging maakt op google-sky-map*
Ja ik weet wat je bedoelt, maar het is inderdaad die richting op kijken. Kun je nagaan hoeveel space er omheen nog is hequote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:43 schreef ChungLingSoo het volgende:
[..]
GijsHet is als zeggen dat je vanuit Alphen naar Berlijn kijkt en dan Sidney, Australie er maar even bijpakt omdat het ook in die richting zit
Het heeft NIETS met elkaar te makenWe hebben het een coole naam gegeven
Hier is de eerste foto: http://stereo.gsfc.nasa.gov/gallery/item.php?id=selects&iid=154quote:Op woensdag 3 augustus 2011 20:00 schreef boempa het volgende:
NASA gaat Elenin de komende tijd volgen:
http://stereo.gsfc.nasa.gov/gallery/item.php?id=selects&iid=154
Dus dat mysterie lijkt ook opgelostquote:(...)We don't receive beacon mode data, however, if the spacecraft high gain antenna isn't pointed at the earth; roll the spacecraft sufficiently far from nominal, and the antenna points.... somewhere else.
Dus nog heel even afwachten totdat Elenin dichterbij is, voor de meer spectaculairdere beelden.quote:It's not much to look at, but our resident comet expert at the SECCHI Principal Investigator institution says the comet community believes this is a "gassy" object, and will show a longer tail as it gets closer to the Sun.
Ik vind het ook allemaal fascinerend en reuze-interessant hoor AV..als Elenin nou maar is wat wij denken dat hij is, en niet té dichtbij komt, dan vind ik het prima dat hij even langskomt..quote:Op woensdag 3 augustus 2011 21:45 schreef AVerstraten het volgende:
Ach, ik ben hier ook al blij mee. Gewoon het idee dat zo'n ding al ik weet niet hoe lang door die enorme ruimte zweeft en nou bij ons is aangeland, dat vind ik gewoon geweldig, bijna niet te bevatten. Zo wonderlijk en fascinerend allemaal, ik raak er nooit op uitgekeken en over uitgedacht wat zich allemaal in de ruimte afspeelt.
Komeet Hale-Boppquote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:09 schreef princem het volgende:
Zijn dr spectaculaire fotos van andere kometen om een idee te krijgen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |