abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † maandag 15 augustus 2011 @ 18:23:26 #101
91830 MaximusTG
pi_100769541
Anders starten jullie er toch een topic over? Maar volgens mij valt er over pasta minder te praten, tis "vrij" recht toe recht aan. Je hebt deeg met ei, zonder ei, en er valt natuurlijk altijd wat te variëren,
Maar het meeste werk bij pasta zit em in het uitrollen (al dan niet met de pastamachine) of het vormen van de pasta. Heb mn moeder een aantal jaar terug een pastamachine kado gedaan, met van alles erop en eraan, en ze was er heel blij mee, maar om voor het hele gezin pasta te maken is ontzettend ondankbaar werk. Ben je er een hele tijd mee bezig geweest, is het daarna snel hap slik weg.
pi_100770736
Even terug naar de pizza's! ;)

Een van de exemplaren van gisteravond:





Het lukt nog steeds niet erg goed om kleur op de rand te krijgen.
De tomatensaus had ik deze keer meer basic gehouden dan anders, maar dat vond ik toch wat minder lekker. Mocht wel wat meer pit in.

[ Bericht 21% gewijzigd door LieLie op 15-08-2011 19:53:44 ]
pi_100773085
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
pi_100773337
De pasta van vanavond was in elk geval redelijk goed gelukt. Nou eens op zoek naar durum tarwe ;)

En het pizzadeeg ziet er ook veelbelovend uit. Was in elk geval behoorlijk gerezen, nu nog even een nachtje in de koelkast, en dan morgen nadenken over wat we erop gaan doen.
pi_100773351
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Vreemd, nu dan?
En dat inderdaad, te lang bakken is ook niet lekker.
pi_100808682
Ik heb ook toetjes gekocht :+
En er was ook citroenkwarktaartyoghurt, wat ik beslist een win-win-situatie wil noemen! :D
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:13:56 #107
91830 MaximusTG
pi_100810603
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
pi_100810743
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:13 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, volgens mij past het deeg alleen in de zwarte kers versie...
Ze waren alle drie even groot?
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:18:40 #109
91830 MaximusTG
pi_100810789
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Grapje :+
Flauw :P
pi_100816340
Het is dan wel niet Italiaans, maar worcestersaus door de pizzasaus geeft het echt meer pit! :9
Het drie-dagen-deeg was trouwens erg lekker, en goed te vormen!
  † In Memoriam † dinsdag 16 augustus 2011 @ 19:15:23 #112
91830 MaximusTG
pi_100817625
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
pi_100817900
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Toevallig nog foto's van gemaakt :+?
Toevallig, wilde ik dat met mijn telefoon doen, maar de batterij was leeg. Toen zei m'n vriend 'pak dan de camera even in de kamer', maar ik vond dat ik wel meer foto's van pizza's had ;)
pi_100841803
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:48 schreef sjanette het volgende:
Jammer, ik zie geen foto.
Probleem om kleur te krijgen op de rand heb ik ook. Langer bakken wordt de korst weer erg knapperig wat ik niet lekker vind.
Heel even de bovengrill op de korst, de laatste halve minuut? (heel kort maar natuurlijk, en oppassen dat je topping niet verbrandt)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 09:14:42 #115
91830 MaximusTG
pi_100842262
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
pi_100844738
Gisteren pizza gegeten, was prima. Ik had alleen wel nogal moeite om de pizza van de schuif op de steen te krijgen, dus echt mooi werd hij niet, en mijn steen is ontzettend vies geworden, wat er vooralsnog niet echt af gaat. Had ook niet het idee dat hij nou zo veel knapperiger was dan voorheen op het bakblik. Maar het deeg was lekker :) En dochterlief (2 jaar) vond het 'broodje pita' errug lekker (wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).

Wel een vraagje trouwens: in veel recepten voor pizzadeeg wordt ook wat olijfolie gebruikt, in het recept uit de OP niet. Is daar een reden voor?
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 11:14:36 #117
91830 MaximusTG
pi_100845248
Olijfolie kun je toevoegen als je dat wil, maar het "hoort" er niet in. Zorgt voor een zachtere korst en een kruim dat wat meer "chewy" is.
pi_100850542
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij gebruikt sjanette zo'n pizzaoventje. Als ik me niet vergis dan zou het helpen om de deksel van de pizzaoven ongeveer een halve minuut nadat ie erin is gegaan even open en dicht te doen, om overtollig stoom af te voeren.
Bruining van deeg heeft meestal ook te maken met de gebruikte soort bloem.
Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
  woensdag 17 augustus 2011 @ 13:47:29 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100850594
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 10:58 schreef Bleie het volgende:
(wel met alleen tomatensaus en kaas, de rest van de topping werd er zorgvuldig afgehaald :( ).
Fijner maken en verstoppen in de saus :P
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 13:53:48 #120
91830 MaximusTG
pi_100850860
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:46 schreef sjanette het volgende:

[..]

Ik heb inderdaad een pizzaoventje. Wanneer de oven is opgewarmd moet je de deksel 2 minuten open laten staan, zodat de bovenspiraal weer aan gaat. Dit moet je ook doen voordat er weer een nieuwe pizza in gaat.
Dat van die halve minuut voor afvoeren stoom is mij niet bekend, maar ga ik proberen van het weekend. Ik gebruik Farina "00" meel, dus dat zou toch goed moeten zijn?
Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
pi_100853874
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:47 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Fijner maken en verstoppen in de saus :P
Onze dochter (3) eet ook geen groente (denkt ze). Ik maak vaak zelf pastasaus, waar we van alles aan groente in mikken en vervolgens de blender er op zetten. Zo krijgt ze nog best wel wat binnen :) (we eten ook meerdere keren per week pasta, yummie)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_100859384
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 13:53 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik dat een keertje op pizzamaking.com gelezen. Kleur is afhankelijk van de temperatuur van de oven. Nu worden die kleine oventjes wel een stuk warmer dan een gewone elektrische oven, maar misschien nog steeds niet warm genoeg om het te bruinen;
Dit zegt Jeff Varasano erover:

"The 00 has a finer mill and also it will absorb much less water than the other flours. The 00 flour really is quite different than the others. If you are baking at under 750F, you should really not use 00. It will never brown and you'll have much more luck with another flour." 750 F is ongeveer 400 graden.
Mmmmm.... dan ga ik de oven op de hoogste stand zetten. Zit dan op 450 graden ongeveer.
Wat voor meel moet ik anders gebruiken dan? Die Farina "00" werkt juist zo lekker en heb er nog 4,5 kg van staan :Y
  † In Memoriam † woensdag 17 augustus 2011 @ 17:52:54 #123
91830 MaximusTG
pi_100861017
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
pi_100861443
Ik ga zeker eerst die hoogste stand proberen.
Maakt het nog uit hoe de verhouding dan is tussen die 00 bloem en tarwebloem? Of kan ik gewoon 50/50 doen?
pi_100861991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 17:52 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt ook werken met een gedeelte 00 bloem, en een deel gewone tarwebloem. Maar probeer eerst die hoogste stand maar eens! Wie weet scheelt dat al!
Wel mee uitkijken ook, want dan gaat de bodem echt snel en wordt die weer te knapperig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')