abonnement Unibet Coolblue
pi_100405455
Iemand met een Bestron oven die kan bevestigen dat als het 15 minuten duurt voordat je uberhaupt een kleurtje krijgt op je pizza, dat dat ding dan kapoet is?
  † In Memoriam † zondag 7 augustus 2011 @ 22:09:28 #27
91830 MaximusTG
pi_100439346
Klinkt als een probleem met de thermostaat. Kun je volgens mij wel maken. Moet je eens op pizzamaking.com kijken, daar staat volgens mij wel info om zo'n oventje te modden. Haal je de thermostaat er gewoon uit, bakt je zelfs beter pizza's.
pi_100451396
Dit is vast al eens gevraagd en beantwoord, maar ik ben te lui om alle voorgaande topics door te lezen. Dus twee vragen:

- Waar koop je (in Amsterdam Noord) tipo 00 bloem?
- Kan je het deeg in een keukenmachine maken? Zijn daar tips en trucs voor?
  † In Memoriam † maandag 8 augustus 2011 @ 08:28:03 #29
91830 MaximusTG
pi_100451571
Tipo 00 bloem is leuk, maar je gaat het verschil pas echt merken wanneer alle andere dingen optimal zijn (samenstelling/ rijsproces deeg, temperatuur oven, met steen etc.). Mocht je het toch willen, dan is het het makkelijkste om bij een webshop wat pakken te bestellen. Maar ik kan me voorstellen dat er ook wel een winkeltje moet zijn in Amsterdam waar ze het hebben.

Deeg in een keukenmachine kan prima, lijkt me, doe het zelf altijd met een handmixer. Hoeveel deeg je tegelijk kan maken ligt dan aan of ie krachtig genoeg is. Wat voor een is het?
pi_100451698
Dus doodnormale tarwebloem kan ook?

De machine is een Magimix Compact 3200 XL.
  † In Memoriam † maandag 8 augustus 2011 @ 09:18:35 #31
91830 MaximusTG
pi_100452182
Oke, als ik beetje google vind ik lijstje van welke gewicht deeg ie aankan. Voor brooddeeg staat 600 gram max. Als je naar het recept in mijn sig kijkt, kan je dan het deeg voor 2 pizza's maken, die van 4 pizza's is dan al te zwaar.

Doodnormale bloem kan, maar is niet altijd ideal. Het kan best zijn dat je een merk vindt, huismerk, amerk, maakt niet uit, dat die een goed resultaat geeft. Maar je weet het niet van te voren. Het gaat erom dat je bloem een vrij hoog gehalte gluten heeft. Die zorgen ervoor dat je deeg samenhang heeft en het gas vasthoudt dat door de gist geproduceerd wordt.

'Tipo 00' is slechts een aanduiding van de uitmalingsgraad en zegt verder niks over de verdere eigenschappen van de bloem. Echter wordt er over het algemeen 'farina di grano tenero tipo 00' bedoeld.
Dat is dus bloem van zachte tarwe. Alleen!! In Italie wordt elke tarwe die NIET harde tarwe is, zachte tarwe genoemd. Dat is hier anders. De zachte tarwe die hier wordt gebruikt voor bloem is niet per se geschikt voor pizza.
Dus zachte tarwe hier heet ook zachte tarwe daar, alleen niet alle zachte tarwe uit Italie zou hier zachte tarwe genoemd worden.
Dan heb je daarnaast nog een Duits systeem en een Amerikaans systeem voor classificatie van bloem.
Mijn advies: maak eens pizza met gewone simpele tarwebloem in je keukenmachine. Kijk of dat een beetje werkt en smaakt. Bestel daarna een pakje tipo 00, en kijk of je veel verschil merkt :).

Ik heb zelf hier:
http://www.pastaetc.nl/in(...)a2250fb4701d715be84f
Een keer een paar pakken van die 'The Chef's Flour' van Antimo Caputo' besteld. Wel vrij prijzig!

En hier:

http://www.de-zuidmolen.n(...)aar=%27Ja%27&Hmi=143

Een 5 kg zak Amerikaanse patentbloem, eiwitgehalte 13,8 % ! (=gluten). Dit om een beetje te experimenteren met het resultaat van verschillende bloemsoorten.
Verschil zit dan vaak in het vermogen water op te nemen, hoe snel het deeg bruin wordt in de oven, etc. Als je namelijk geen oven hebt die heet genoeg wordt, dan is het beste resultaat dat je kan behalen niet met tipo 00.

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 08-08-2011 10:02:00 ]
pi_100460784
Dank, ik zal het allemaal eens proberen. Ben volgende week de hele week vrij, dus dat komt wel goed. Mijn oven wordt trouwens maximaal 275, en ik heb zo'n pizzasteen (nog ongebruikt...), dus dat moet met de temperatuur wel goedkomen, toch?
  † In Memoriam † maandag 8 augustus 2011 @ 14:41:04 #33
91830 MaximusTG
pi_100462157
Nou, daar kun je vast een lekkere pizza mee bakken, maar traditioneel wordt de pizza in een houtoven, rond de 450 graden gebakken.. :). Maar heb je mooi een weekje om te experimenteren ;).
pi_100465549
Jaaa, maar ik heb nou eenmaal geen houtoven. Voor een gewone moet ik het er maar mee doen. :)
  † In Memoriam † dinsdag 9 augustus 2011 @ 09:54:27 #35
91830 MaximusTG
pi_100498560
Zekers, zal vast goedkomen. Succes! Foto's maken en posten he!
pi_100503456
Jeuj, gisteren een steen gekocht. Ik heb al een goede oven die tot 260 graden komt, en er is toch wel een wezenlijk verschil tussen bakken op de plaat of bakken op steen. Steen onder de grill voorverwarmen, en we hadden heerlijk knapperige bodems.

geen foto's gemaakt. Nu nog een pizzaschep bouwen, want ik moet nu telkens vanaf een vrij zware houten plank de pizza op de steen schudden, en dat leverde gisteren al 1 ongewenste calzone met open ruggetje op :')
Met een stevig stukje multiplex en de decoupeer moet dat wel lukken, zo'n schep.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 12:55:05 #37
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100504672
ben wel benieuwd naar het resultaat van je zelfbouwschep tzt. :)
heitieh
pi_100523956
Na een tijd meegelezen te hebben heb ik vrijdag een G3Ferrari Delizia aangeschaft. Zaterdag nog even naar de bouwmarkt geweest voor een plaat Multiplex zodat ik 3 pizzaplanken kon maken.
Zaterdag een pizza gemaakt met het deeg op basis van Maximus TG. Het deeg had ik donderdag al gemaakt en in de koelkast laten rijzen. Helaas was het deeg niet erg handelbaar. Scheurde steeds als ik het wilde vormen. Toch maar een deegroller gebruikt en toen lukte het redelijk. Zondag nog een herkansing gedaan alleen dan het deeg op basis van recept 1 uit het begin. Dit ging beter mede doordat ik griesmeel gebruikte bij het vormen.

Zaterdag eerste pizza: saus, gerapste kaas, gorgonzola en mozzarella
http://www.flickr.com/photos/66177507@N04/6026639428/

Zondag Pizza met saus, geraspte kaas, tonijn, champignons en mozzarella op mijn eigen gemaakte pizzaplank
http://www.flickr.com/photos/66177507@N04/6026634192/

Zelfde pizza alleen na het bakken
http://www.flickr.com/photos/66177507@N04/6026084555/

Van het weekend opnieuw proberen!
pi_100525025
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 augustus 2011 20:38 schreef sjanette het volgende:
Na een tijd meegelezen te hebben heb ik vrijdag een G3Ferrari Delizia aangeschaft. Zaterdag nog even naar de bouwmarkt geweest voor een plaat Multiplex zodat ik 3 pizzaplanken kon maken.
Zaterdag een pizza gemaakt met het deeg op basis van Maximus TG. Het deeg had ik donderdag al gemaakt en in de koelkast laten rijzen. Helaas was het deeg niet erg handelbaar. Scheurde steeds als ik het wilde vormen. Toch maar een deegroller gebruikt en toen lukte het redelijk. Zondag nog een herkansing gedaan alleen dan het deeg op basis van recept 1 uit het begin. Dit ging beter mede doordat ik griesmeel gebruikte bij het vormen.

Zaterdag eerste pizza: saus, gerapste kaas, gorgonzola en mozzarella
[ afbeelding ]


Zondag Pizza met saus, geraspte kaas, tonijn, champignons en mozzarella op mijn eigen gemaakte pizzaplank
http://www.flickr.com/photos/66177507@N04/6026634192/


Zelfde pizza alleen na het bakken
[ afbeelding ]


Van het weekend opnieuw proberen!
Ziet er goed uit! ^O^
pi_100526134
Ze smaakten wel goed, alleen niet zo luchtig als ik zou willen. Maar goed, van het weekend weer herkansing :Y)
pi_100526325
Niet luchtig? Bij die tweede zie ik volgens mij aardig wat lucht.
http://www.flickr.com/photos/66177507@N04/with/6026639428/
Complimenten, hoor.
pi_100527319
Dat kleintje bedoel je? Ja die was wel luchtiger.
pi_100527475
Maar hoe dan ook, als dit je eerste poging is, dan kom je er wel. Zaten er geen standaard schepjes bij de Ferrari? Dat vind ik wel wat apart. Bij de veel goedkopere Bestron zitten ze wel. 2 van die helften, werkt erg makkelijk.
pi_100528977
Ja die zaten wel bij die Ferrari, maar wilde liever uit 1 stuk en wat meer planken alleen zijn die vrij prijzig. Dus even een stuk multiplex gehaald en 3 pizzaplanken eruit kunnen halen.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 09:29:27 #45
91830 MaximusTG
pi_100541310
Zien er goed uit hoor sjanette! Jammer dat de eerste pizza scheurde. Was dat terwijl het deeg nog vrij dik was, of toen je er al een grotere pizza van gevormd had? Als je je pizza's luchtiger wil, dan zal je toch van de deegroller moeten afstappen. Goed wat bloem gebruiken tijdens het vormen maakt het makkelijker, en als je er dan beter in wordt kan je geleidelijk wat minder bloem gaan gebruiken :).
pi_100543327
quote:
9s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 22:51 schreef Poepoog het volgende:
Iemand met een Bestron oven die kan bevestigen dat als het 15 minuten duurt voordat je uberhaupt een kleurtje krijgt op je pizza, dat dat ding dan kapoet is?
Al wat kunnen vinden hierover? Heb zelf ook die Bestron en mijn pizza blijft ook vrij bleek..
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 11:07:48 #47
91830 MaximusTG
pi_100543924
Hier is een topic over een vergelijkbaar apparaat op pizzamaking.com:
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,2334.0.html

Die kerel heeft de thermostaat er gewoon tussenuit gesloopt. Ik denk echt dat je daar de oplossing moet zoeken.. Is ie makkelijk open te schroeven?
pi_100544205
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:50 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Al wat kunnen vinden hierover? Heb zelf ook die Bestron en mijn pizza blijft ook vrij bleek..
Hoe lang doe je er over?

Ik denk dat ik hem maar ga terugsturen.
pi_100544566
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 11:07 schreef MaximusTG het volgende:
Hier is een topic over een vergelijkbaar apparaat op pizzamaking.com:
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,2334.0.html

Die kerel heeft de thermostaat er gewoon tussenuit gesloopt. Ik denk echt dat je daar de oplossing moet zoeken.. Is ie makkelijk open te schroeven?
Wel vaag dat ik in dat ding moet gaan poeren om uberhaupt een beetje goeie pizza te krijgen. Ik heb een thermometer die tot 300 c gaat. En het duurt ongeveer 12 minuten voordat ie dit bereikt, jammer genoeg geen een die verder gaat.
pi_100544574
Ja ik ga vanavond ff schroeven, zal mijn bevindingen wel posten als ik meer weet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')