abonnement Unibet Coolblue
pi_103226532
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!

Wat komt daar nou tevoorschijn: ;)




Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola :9


En de luchtige krokante dunne bodem:
pi_103227200
Ziet er goed uit, Zo-is-dat! Ik heb sinds mijn "eerste keer" diep respect voor mensen die zulke ronde bodems kunnen maken :D

Maximus en kuifje, dank voor jullie commentaar op mijn bouwsel, de volgende keer gaat 't vast weer beter :)
  † In Memoriam † dinsdag 18 oktober 2011 @ 11:42:12 #278
91830 MaximusTG
pi_103227968
Precies, positief denken! Deeg bewerken blijft een kwestie van ervaring. Hoewel je inlezen in bepaalde technieken wel helpt, leer je het beste door het gewoon te doen.
Mooi pizza zo-is-dat; alleen zou ik er niet zo'n berg rucola op hebben gedaan ;). Heb je die pizza op de hoogste stand van je oventje gebakken? Hij lijkt een beetje bleek? Kan ook door de foto komen natuurlijk, altijd lastig om eten met mooie kleuren in beeld te krijgen.
pi_103228176
Als ik zelf pizza maak, dan heb ik eigenlijk nog één issue: het deeg onder het 'beleg' (tomatensaus etc etc) wordt niet echt heel luchtig. De randen van de pizza krijgen mooie luchtbellen, maar in het midden is het deeg vrij massief. Waar kan dat aan liggen? Ik laat het deeg lang genoeg rijzen volgens mij (uurtje of 4 a 5).
  † In Memoriam † dinsdag 18 oktober 2011 @ 11:52:34 #280
91830 MaximusTG
pi_103228311
Komt door een teveel aan vocht, en een tekort aan warmte. Kan je oplossen met zo'n Ferrari of Bestron oventje, dan heb je en een pizzasteen en een oven die heel heet kan worden. Of je koopt een pizzasteen voor in je oven. De pizzasteen laat je met de oven voorverwarmen, zodat ie heel heet wordt. Dan doe je je pizza erop. De warmte die op die manier direct de bodem ingaat, en het vochtabsorberende effect van de steen zorgt ervoor dat ook de bodem onder het beleg mooi wordt.
Maar het blijft inderdaad lastig om dat mooi luchtig te krijgen. Heeft ook te maken met het gewicht dat er op duwt.
Een goede tussenoplossing is je pizza eerst voorbakken met alleen een heel dun laagje tomatensaus. Nadeel van voorbakken is dat je korst wel harder wordt. Moet je een beetje mee spelen.
pi_103228809
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Precies, positief denken! Deeg bewerken blijft een kwestie van ervaring. Hoewel je inlezen in bepaalde technieken wel helpt, leer je het beste door het gewoon te doen.
Mooi pizza zo-is-dat; alleen zou ik er niet zo'n berg rucola op hebben gedaan ;). Heb je die pizza op de hoogste stand van je oventje gebakken? Hij lijkt een beetje bleek? Kan ook door de foto komen natuurlijk, altijd lastig om eten met mooie kleuren in beeld te krijgen.
Hij lijkt inderdaad een beetje bleek, in het echt was ie eigenlijk erg mooi, mooi bruin gevlekte bodem en de rand precies goed, de pizza's erna waren nog wat donkerder, toen was ie pas echt goed op gang. Hoogste stand inderdaad, gebruik altijd de hoogste stand :)
  dinsdag 18 oktober 2011 @ 15:43:10 #282
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_103236564
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!

Wat komt daar nou tevoorschijn: ;)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola :9
[ afbeelding ]

En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit! Ik krijg honger van jouw pizza :Y
pi_103239252
Ziet er heerlijk uit Zo-is-dat! Ik ben overtuigd! Nu nog ergens wat geld bij elkaar sprokkelen :') en ruimte...
pi_103274362
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!

Wat komt daar nou tevoorschijn: ;)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola :9
[ afbeelding ]

En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Oeh, damn, dat ziet er lekker uit. :9
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_103292539
M'n Bestron is kaduuk :( Een van de schroefjes die de bovenkant op z'n plek houdt is los, waardoor het verwarmingselement nu half óp de pizza ligt in plaats van ernaast :( Het schroefje terugdraaien in het gat werkt niet, die draait dan in het luchtledige, nergens in vast. Iemand fix-tips?
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  woensdag 19 oktober 2011 @ 19:32:57 #286
268505 Sinji
Technology wants my soul
pi_103292601
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!

Wat komt daar nou tevoorschijn: ;)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola :9
[ afbeelding ]

En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Handig ding ! Waar te koop?
  † In Memoriam † woensdag 19 oktober 2011 @ 19:33:57 #287
91830 MaximusTG
pi_103292641
quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 19:31 schreef Naamah het volgende:
M'n Bestron is kaduuk :( Een van de schroefjes die de bovenkant op z'n plek houdt is los, waardoor het verwarmingselement nu half óp de pizza ligt in plaats van ernaast :( Het schroefje terugdraaien in het gat werkt niet, die draait dan in het luchtledige, nergens in vast. Iemand fix-tips?
Foto?
pi_103433702
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 oktober 2011 11:48 schreef Freak188 het volgende:
Als ik zelf pizza maak, dan heb ik eigenlijk nog één issue: het deeg onder het 'beleg' (tomatensaus etc etc) wordt niet echt heel luchtig. De randen van de pizza krijgen mooie luchtbellen, maar in het midden is het deeg vrij massief. Waar kan dat aan liggen? Ik laat het deeg lang genoeg rijzen volgens mij (uurtje of 4 a 5).
In ieder geval weinig tomatensaus gebruiken en de oven zo heet mogelijk, liefst met steen. En je kunt het deeg zo dun mogelijk maken 1 a 2 mm dik. Dan wordt ie ook niet luchtig, maar wel goed gaar van de warmte van de steen.
pi_103589684
Zojuist mijn Bestron pizzaoventje binnen gekregen :D Zat helaas geen handleiding bij ( :?) dus die heb ik nog even opgevraagd via mail. Vrijdag maar eens even uittesten!

quote:
0s.gif Op woensdag 19 oktober 2011 19:32 schreef Sinji het volgende:

[..]

Handig ding ! Waar te koop?
Ik ben geen Zo-is-dat maar kan wel antwoorden :P Hier staat een lijstje met online winkels die hem verkopen. Ik heb hem zelf bij Aximax ofzo vandaan. Maandag besteld en vandaag in huis :)
pi_103705774
Even een vraag,

ik vind het lekker om artisjokharten op de pizza te doen alleen zijn deze zo vochtig. Heeft iemand een idee of een tip om deze minder vochtig te krijgen? :)
pi_103706214
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 14:08 schreef Stienn het volgende:
artisjokharten
Ik weet het antwoord niet, maar voor het tussentijdse vermaak met artisjokharten:

[ Bericht 0% gewijzigd door vriendelijkevriend op 29-10-2011 14:57:16 ]
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 14:38:52 #292
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103706610
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 14:08 schreef Stienn het volgende:
Even een vraag,

ik vind het lekker om artisjokharten op de pizza te doen alleen zijn deze zo vochtig. Heeft iemand een idee of een tip om deze minder vochtig te krijgen? :)
Paar uur lang uit laten lekken.
pi_103707990
Maximus, ik zie in je recept 3 gram gist staan, met daarachter 1 teaspoon. Maar bij mij is een teaspoon ongeveer 7 gram?
pi_103709534
Ik heb trouwens toch maar eens een handmixer gekocht en _O_ dat scheelt nogal!
Kan nu de verhoudingen van Max ook beter aanhouden, er hoeft niet steeds heel veel bloem bij om het kneedbaar te houden. Ben benieuwd morgen!
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 01:44:39 #295
91830 MaximusTG
pi_103729006
Hmm, ja, kan ook wel kloppen hoor, kan dat niet nauwkeurig wegen, meeste keukenweegschalen niet trouwens. Heb dat overgenomen uit boek van Reinhart. Maar gebruik voor dat soort kleine hoeveelheden zelf altijd tea en tablespoons. Goed dat je een mixer hebt gekocht, ben benieuwd of je nog verschil merkt!
pi_103733441
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 14:08 schreef Stienn het volgende:
Even een vraag,

ik vind het lekker om artisjokharten op de pizza te doen alleen zijn deze zo vochtig. Heeft iemand een idee of een tip om deze minder vochtig te krijgen? :)
In kleine stukjes snijden en er niet teveel van op je pizza doen.

(toegegeven, daar worden ze niet minder vochtig van, maar je pizza wordt wel minder zompig)
pi_103734252
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 01:44 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, ja, kan ook wel kloppen hoor, kan dat niet nauwkeurig wegen, meeste keukenweegschalen niet trouwens. Heb dat overgenomen uit boek van Reinhart. Maar gebruik voor dat soort kleine hoeveelheden zelf altijd tea en tablespoons. Goed dat je een mixer hebt gekocht, ben benieuwd of je nog verschil merkt!
Ik ben nu voor die drie gram gegaan, maar het is nauwlijks gerezen -O-
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 12:15:37 #298
91830 MaximusTG
pi_103737652
Hmm, das niet zo mooi. Maar is dat dan wel echt 3 gram, want de meeste weegschalen kunnen er zo 2 gram naast zitten. Wat voor teaspoons heb je eigenlijk? Niet een gewoon theelepeltje neem ik aan? Anders zit je het gewoon wat eerder uit de koelkast, zou het wel goed moeten komen.
pi_103737749
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, das niet zo mooi. Maar is dat dan wel echt 3 gram, want de meeste weegschalen kunnen er zo 2 gram naast zitten. Wat voor teaspoons heb je eigenlijk? Niet een gewoon theelepeltje neem ik aan? Anders zit je het gewoon wat eerder uit de koelkast, zou het wel goed moeten komen.
Wel echte teaspoons ja ;) en het was een half zakje van 7 gram, dus dat klopt wel ongeveer. Ze staan nu op het aanrecht, lijken wel wat te rijzen nog :)
  † In Memoriam † zondag 30 oktober 2011 @ 12:25:28 #300
91830 MaximusTG
pi_103738021
Ah, ja, zocht het ook nog op, en het is idd ongeveer 3 gram. Maar is soms ook onvoorspelbaar, afhankelijk van temperatuur water, koelkast, hoe snel het rijst. Hoeveelheid zout heeft ook invloed. Nooit direct droog zout tegen de gist aan gooien trouwens!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')