Hij lijkt inderdaad een beetje bleek, in het echt was ie eigenlijk erg mooi, mooi bruin gevlekte bodem en de rand precies goed, de pizza's erna waren nog wat donkerder, toen was ie pas echt goed op gang. Hoogste stand inderdaad, gebruik altijd de hoogste standquote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Precies, positief denken! Deeg bewerken blijft een kwestie van ervaring. Hoewel je inlezen in bepaalde technieken wel helpt, leer je het beste door het gewoon te doen.
Mooi pizza zo-is-dat; alleen zou ik er niet zo'n berg rucola op hebben gedaan . Heb je die pizza op de hoogste stand van je oventje gebakken? Hij lijkt een beetje bleek? Kan ook door de foto komen natuurlijk, altijd lastig om eten met mooie kleuren in beeld te krijgen.
Dat ziet er goed uit! Ik krijg honger van jouw pizzaquote:Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!
Wat komt daar nou tevoorschijn:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola
[ afbeelding ]
En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Oeh, damn, dat ziet er lekker uit.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!
Wat komt daar nou tevoorschijn:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola
[ afbeelding ]
En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Handig ding ! Waar te koop?quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Afgelopen zondag weer heerlijk mn oventje aangeslingerd!
Wat komt daar nou tevoorschijn:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pizza met gegrilde aubergine, pesto, mozarella en rucola
[ afbeelding ]
En de luchtige krokante dunne bodem:
[ afbeelding ]
Foto?quote:Op woensdag 19 oktober 2011 19:31 schreef Naamah het volgende:
M'n Bestron is kaduuk Een van de schroefjes die de bovenkant op z'n plek houdt is los, waardoor het verwarmingselement nu half óp de pizza ligt in plaats van ernaast Het schroefje terugdraaien in het gat werkt niet, die draait dan in het luchtledige, nergens in vast. Iemand fix-tips?
In ieder geval weinig tomatensaus gebruiken en de oven zo heet mogelijk, liefst met steen. En je kunt het deeg zo dun mogelijk maken 1 a 2 mm dik. Dan wordt ie ook niet luchtig, maar wel goed gaar van de warmte van de steen.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 11:48 schreef Freak188 het volgende:
Als ik zelf pizza maak, dan heb ik eigenlijk nog één issue: het deeg onder het 'beleg' (tomatensaus etc etc) wordt niet echt heel luchtig. De randen van de pizza krijgen mooie luchtbellen, maar in het midden is het deeg vrij massief. Waar kan dat aan liggen? Ik laat het deeg lang genoeg rijzen volgens mij (uurtje of 4 a 5).
Ik ben geen Zo-is-dat maar kan wel antwoorden Hier staat een lijstje met online winkels die hem verkopen. Ik heb hem zelf bij Aximax ofzo vandaan. Maandag besteld en vandaag in huisquote:
Ik weet het antwoord niet, maar voor het tussentijdse vermaak met artisjokharten:quote:
Paar uur lang uit laten lekken.quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 14:08 schreef Stienn het volgende:
Even een vraag,
ik vind het lekker om artisjokharten op de pizza te doen alleen zijn deze zo vochtig. Heeft iemand een idee of een tip om deze minder vochtig te krijgen?
In kleine stukjes snijden en er niet teveel van op je pizza doen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 14:08 schreef Stienn het volgende:
Even een vraag,
ik vind het lekker om artisjokharten op de pizza te doen alleen zijn deze zo vochtig. Heeft iemand een idee of een tip om deze minder vochtig te krijgen?
Ik ben nu voor die drie gram gegaan, maar het is nauwlijks gerezenquote:Op zondag 30 oktober 2011 01:44 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, ja, kan ook wel kloppen hoor, kan dat niet nauwkeurig wegen, meeste keukenweegschalen niet trouwens. Heb dat overgenomen uit boek van Reinhart. Maar gebruik voor dat soort kleine hoeveelheden zelf altijd tea en tablespoons. Goed dat je een mixer hebt gekocht, ben benieuwd of je nog verschil merkt!
Wel echte teaspoons ja en het was een half zakje van 7 gram, dus dat klopt wel ongeveer. Ze staan nu op het aanrecht, lijken wel wat te rijzen nogquote:Op zondag 30 oktober 2011 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, das niet zo mooi. Maar is dat dan wel echt 3 gram, want de meeste weegschalen kunnen er zo 2 gram naast zitten. Wat voor teaspoons heb je eigenlijk? Niet een gewoon theelepeltje neem ik aan? Anders zit je het gewoon wat eerder uit de koelkast, zou het wel goed moeten komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |