zo daar ben ik weer nadat mijn laptop er weer eens dagen de brui aangaf

ik zag dat er weer een aantal aanvragen voor het recept voor restpootjestaart waren

ik ben voor een link in de openingspost, dat is handig voor de liefhebber, denk ik

maar goed, komtie weer:
restpootjestaart:
benodigdheden:
twee pakken restpootjes

3 pakjes houdbare slagroom
2 zakjes klopfix
2 eetlepels suiker
250 gram advocaat (ja ik weeg het op de weegschaal, vind ik handiger)
2 delen van een driedelige taartbodem (verkoopt albert heijn)
springvorm dia. 26 cm
stukje bakpapier
doe het stukje bakpapier over de bodem van de springvorm en klem de boel vast
leg een deel van de taartbodem in de springvorm
halveer een stuk of 16 restpootjes en bewaar deze
halveer de rest van de restpootjes en hak deze in stukjes
klop de slagroom met de zakjes klopfix en twee eetlepels suiker bijna stijf.
doe er daarna de advocaat bij en klop tot het stijf is.
smeer een laag van het slagroom/advocaatmengsel op de taartbodem
doe er de helft van de gehakte restpootjes op
smeer nog een laag van het slagroom/advocaatmengstel hierover (hou nog wat over om de zijkant met halve restpootjes te beplakken)
hierover leg je de tweede taartbodem
hierover smeer je weer een laag van het slagroom/advocaatmengsel
strooi hierop de rest van de gehakte restpootjes en druk de boel een beetje aan.
nu kan je de ring van de springvorm verwijderen (laat de bodem van de springvorm wel zitten, dat is eventueel handig met het verplaatsen naar de koelkast)
besmeer de halve restpootjes met wat slagroom/advocaatmengsel en plak die tegen de zijkant van de taart helemaal rondom
de taart kan nu in de koelkast (minimaal een dag, dan wordt alles lekker zacht)
eet smakelijk!
ik heb er vanmorgen weer een gemaakt. die gaat morgen mee naar mijn werk.
dus ik heb er in een week 4 gemaakt nu

en ik heb nog een verzoek voor over een paar weken, dus ik vrees dat in wormerveer weer weinig restpootjes te krijgen zijn de komende tijd omdat alle pakken bij mij in de voorraad liggen