Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 16:13 |
Vandaag had ik visite, mijn moeder moest overwerken dus werd er aan mij gevraagd of ik misschien kon koken. Dat kon. Eerst kon ik niks verzinnen, toen kwam om het idee om pasta te maken, maar niet op recept, maar volgens gevoel en smaak. Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar en 5 minuten later ging de deurbel. Met spanning ging mijn ma aantafel samen met de 4 mensen. Wat goed was is dat de pasta er erg luxe uitzag. Toen wij allen opschepten en de eerste hap namen, schepten ze nog een flink bord. Zelfs mijn moeder die alles altijd strict beoordeeld vond het heerlijk. En ja, het was verukkelijk. Ik ga het zeker nog eens maken. Daarom wil ik dit recept ook met jullie delen! Let op dat de prijsrange erg pittig is, ongeveer zal je 25/30 euro kwijt zijn!!! Voor 6-8 personen: 500 Gram Pappardella pasta (Merk : Coop Select) 650 Gram rundergehakt. 2 Pakjes Bertolli pittige pastasaus 2 Courgette's 2 Flinke Uien 1/ 2 Paprika's (Kleur en hoeveelheid ligt aan de kok) ( Heb zelf groen en rood gebruikt) Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder (Een halve of 1 eetlepel, ligt aan de kok) (Heb zelf 1 gedaan) Pesto, (Zelf kiezen hoeveel eetlepels) (heb zelf 2 gekozen) Margraine blokboter 2 zakjes Parazaamse kaas Wat moet je doen: 1. Snijd de Courgette's, uien , en paprika in kleine blokjes of balkjes Snijd daarna de Chamiogns in patjes. 2. Pak een wokpan of een van de beste pannen die je hebt . Pak ook een aparte pan voor de champiogns Doe daar een klont boter in en wacht tot ie gesmolten is. Doe nu groenten in de pan en laat ze stoven. Doe nu ook de champiogns in de andere pan en kruid de champiogns naar wens 3. Nu doe je de gehakt in de pan, kruimel je het met een vork. Daarna moet het goed rul worden 4 Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder,pesto toevoegen. En goed door roeren. 5. Nu de 2 zakken pastasaus toevoegen en 10 minuten laten doorkoken op laag vuur. ---------------------------------------------------- Nu is het tijd om de pasta te maken 1. Doe flink wat water in een grote pan (De helft van de pan is wel goed) 2. flinke scheut olijfoli in het water 3. Water laten koken 4. 9 minutjes pasta laten koken op middelmatig vuur. --------------------------------------------------------------------- En nu weer verder met de saus: 6. De champiogns erbij doen. ! Tast toe! Niveau : Simpel Prijs : Ongeveer 25/30 euro bij de Coop. Andere supermarkten zou je goedkoper uitkomen Tijd : Ongeveer 50 minuten [ Bericht 1% gewijzigd door Classical0.75 op 13-07-2011 17:09:09 ] | |
Trusten | woensdag 13 juli 2011 @ 16:17 |
Op het eerste oog klinkt het echt onwijs zout (saus uit potje + pizzakruiden + 5 bouillionblokjes + pesto+ kaas) en heel veel smaken door elkaar....maar misschien zit ik er naast hoor. Fijn dat het gesmaakt heeft in ieder geval. Je hebt trouwens ook vroeg gegeten als je het idd vandaag hebt gemaakt ![]() | |
MrNiles | woensdag 13 juli 2011 @ 16:18 |
klinkt goed..maar dertig euro?? waar heb je dat aan besteed? pesto? | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 16:19 |
Boulionblokjes ![]() Die moeten er namelijk niet doorheen. Heb me net even vergist haha. Kortetermijngeheugen | |
Trusten | woensdag 13 juli 2011 @ 16:20 |
Moet je het bij stap 4 ook nog even editten, want anders denken mensen 'maggiblokjes' welke maggiblokjes?? ![]() | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 16:22 |
En Pesto moet 2 zijn, niet 3.5. Ik zoek voor de zekerheid het bonnetje even op ![]() | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 16:30 |
Gevonden, zo klopt ie weer ![]() | |
bioloogje | woensdag 13 juli 2011 @ 16:42 |
Dus eigenlijk heb je gewoon aan een zak saus wat extra kruiden en pesto toegevoegd? | |
Mixende_match | woensdag 13 juli 2011 @ 16:45 |
val toch wel mee? klinkt lekker hoor | |
CyberJesus | woensdag 13 juli 2011 @ 16:47 |
De prijs gaat echt nergens meer over ![]() | |
bioloogje | woensdag 13 juli 2011 @ 16:50 |
Oja, hij heeft ook de groentetips uitgebreid opgevolgd. Maar op zich klinkt het wel prima ja, al is de volgende stap om ervoor te zorgen dat die kant en klare saus eruit gaat. | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 17:00 |
Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen ![]() Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ![]() | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 17:05 |
Verder zeg ik, probeer het uit. Als het niet bevalt doe je het niet nog eens. Vind je het lekker hoor ik het graag ![]() | |
golfer | woensdag 13 juli 2011 @ 17:23 |
Probeer het volgende keer eens allemaal zelf te maken? En als je jouw echt eigen recepten wilt plaatsen kan je terecht in: [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2 | |
Mirjam | woensdag 13 juli 2011 @ 18:56 |
da's wel heel duur, 30 euro voor pasta voor 4/5 man, als je het zelf maakt... | |
Classical0.75 | woensdag 13 juli 2011 @ 18:57 |
Coop is ook super duur. | |
golfer | woensdag 13 juli 2011 @ 19:04 |
Maar dan nog kan je nooit zoveel geld kwijt zijn geweest voor die simpele zaken die jij beweert gekocht te hebben.
| |
golfer | woensdag 13 juli 2011 @ 19:05 |
![]() | |
08gnoT. | woensdag 13 juli 2011 @ 19:09 |
![]() Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over). | |
golfer | woensdag 13 juli 2011 @ 20:36 |
Kan je al voor 12 euro naar de hoeren of is dat jouw tarief? ![]() | |
technofreak86 | woensdag 13 juli 2011 @ 21:20 |
Dat moet een dure kaas zijn. | |
golfer | woensdag 13 juli 2011 @ 21:26 |
Die staan ook niet op het boodschappenlijstje, die zijn waarschijnlijk onbetaalbaar duur. Die chamiogns (???) en die moet je dus in patjes (???) snijden. ![]() | |
Staal | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:03 |
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:10 |
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2011 15:11:16 ] | |
golfer | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:16 |
Vanwaar de kick? | |
Staal | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:19 |
Ik zat bij te lezen in CUL en schoot bij het lezen van de OP keihard in de lach. | |
Naamah | vrijdag 29 juli 2011 @ 15:51 |
Dank voor de kick, ik vind 'm briljant, thnx! Enkele minuten = klein uurtje en na de eerste hap scheppen ze al nog een bord op, wauw! ![]() | |
probeer | donderdag 4 augustus 2011 @ 02:54 |
met tomaten | |
Pietverdriet | donderdag 4 augustus 2011 @ 08:40 |
De triestheid van dit lijstje, potjes, pakjes, zeeuws hartinfarct, en nog duur ook. | |
Karina | donderdag 4 augustus 2011 @ 08:42 |
Ik snap wel waarom het duur is, Chamiogns zijn nogal lastig te krijgen ![]() | |
Bleie | donderdag 4 augustus 2011 @ 09:28 |
Nou ja, er is best wat van te maken. Als je zelf tomatensaus en pesto maakt, en in plaats van die rare kruidenmix gewoon wat basilicum, oregano en/of tijm doet of zo, en niet in boter, maar in olijfolie bakt, kan ik me best voorstellen dat t prima smaakt. | |
Poepoog | donderdag 4 augustus 2011 @ 10:50 |
Wat een toprecept. ![]() | |
probeer | donderdag 4 augustus 2011 @ 14:12 |
inderdaad, heb m uitgeprint en hij hangt nu in de keuken. kreeg net al een bedankje van huisgenote voor de duidelijke uitleg van een lastig te maken maaltijd. | |
ErkendFokker | maandag 15 augustus 2011 @ 03:22 |
Toppertje dit. | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 11:57 |
Per twee personen: 750 gram tomaten (ongeveer) +/-5 zongedroogde tomaten Stengel bleekselderij Twee worteltjes 4 tenen knoflook Peper Olijven (klein handje) Spekjes (+/- 500 gram) Balsamico Bak de spekjes uit in een braadpan (zo'n grote zware die lang warm blijft). Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook en de wortel zo klein als je lukt. Gooi dit in de pan bij de spekjes, zodra de spekjes een beetje hard beginnen te worden. Doe er ook wat peper bij. Snij de zongedroogdetomaten fijn en doe deze ook in de pan. Tomaten en olijven klein snijden, en deze in de pan. Scheutje balsamico erbij (en eventueel wat blaadjes salie), deksel er op, vuur laag, en een paar uur laten staan. | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 11:59 |
Misschien waren ze na het zien van de ingredientenlijst zo sceptisch dat ze eerst alleen een hap namen, vijf minuten elkaar aan keken of iemand dood neer zou vallen, om vervolgens op te scheppen ![]() | |
probeer | maandag 15 augustus 2011 @ 17:41 |
spekjes... nee, niet waar, ongehoord, smaakverpester, mag niet! | |
probeer | maandag 15 augustus 2011 @ 17:46 |
basis tomatensaus: tomaten, peterselie, knoflook, zout, peper, olijfolie, ui, n rode wijn van zware persing. tomaten pellen door het velletje in te snijden, onderdompelen in kokend water, daarna in koud water. velletje gaat er dan heel makkelijk af. en hier kan je dan zelf verder allemaal groenten ingooien, paprika, wortel, venkel, bleekselderij, courgette, aubergine, etc etc etc. |