FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept voor pappardella pasta, echt heerlijk!
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 16:13
Vandaag had ik visite, mijn moeder moest overwerken dus werd er aan mij gevraagd of ik misschien kon koken. Dat kon.
Eerst kon ik niks verzinnen, toen kwam om het idee om pasta te maken, maar niet op recept, maar volgens gevoel en smaak.
Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar en 5 minuten later ging de deurbel. Met spanning ging mijn ma aantafel samen met de 4 mensen. Wat goed was is dat de pasta er erg luxe uitzag. Toen wij allen opschepten en de eerste hap namen, schepten ze nog een flink bord. Zelfs mijn moeder die alles altijd strict beoordeeld vond het heerlijk. En ja, het was verukkelijk. Ik ga het zeker nog eens maken. Daarom wil ik dit recept ook met jullie delen!
Let op dat de prijsrange erg pittig is, ongeveer zal je 25/30 euro kwijt zijn!!!

Voor 6-8 personen:

500 Gram Pappardella pasta (Merk : Coop Select)
650 Gram rundergehakt.
2 Pakjes Bertolli pittige pastasaus
2 Courgette's
2 Flinke Uien
1/ 2 Paprika's (Kleur en hoeveelheid ligt aan de kok) ( Heb zelf groen en rood gebruikt)
Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder (Een halve of 1 eetlepel, ligt aan de kok) (Heb zelf 1 gedaan)
Pesto, (Zelf kiezen hoeveel eetlepels) (heb zelf 2 gekozen)
Margraine blokboter
2 zakjes Parazaamse kaas

Wat moet je doen:
1. Snijd de Courgette's, uien , en paprika in kleine blokjes of balkjes
Snijd daarna de Chamiogns in patjes.
2. Pak een wokpan of een van de beste pannen die je hebt . Pak ook een aparte pan voor de champiogns
Doe daar een klont boter in en wacht tot ie gesmolten is.
Doe nu groenten in de pan en laat ze stoven. Doe nu ook de champiogns in de andere pan en kruid de champiogns naar wens
3. Nu doe je de gehakt in de pan, kruimel je het met een vork. Daarna moet het goed rul worden
4 Pizzakruiden, Kerrie, Peper, paprikapoeder, knoflookpoeder,pesto toevoegen. En goed door roeren.
5. Nu de 2 zakken pastasaus toevoegen en 10 minuten laten doorkoken op laag vuur.
----------------------------------------------------
Nu is het tijd om de pasta te maken
1. Doe flink wat water in een grote pan (De helft van de pan is wel goed)
2. flinke scheut olijfoli in het water
3. Water laten koken
4. 9 minutjes pasta laten koken op middelmatig vuur.
---------------------------------------------------------------------
En nu weer verder met de saus:
6. De champiogns erbij doen.
! Tast toe!

Niveau : Simpel
Prijs : Ongeveer 25/30 euro bij de Coop. Andere supermarkten zou je goedkoper uitkomen
Tijd : Ongeveer 50 minuten

[ Bericht 1% gewijzigd door Classical0.75 op 13-07-2011 17:09:09 ]
Trustenwoensdag 13 juli 2011 @ 16:17
Op het eerste oog klinkt het echt onwijs zout (saus uit potje + pizzakruiden + 5 bouillionblokjes + pesto+ kaas) en heel veel smaken door elkaar....maar misschien zit ik er naast hoor. Fijn dat het gesmaakt heeft in ieder geval.

Je hebt trouwens ook vroeg gegeten als je het idd vandaag hebt gemaakt >:)
MrNileswoensdag 13 juli 2011 @ 16:18
klinkt goed..maar dertig euro??
waar heb je dat aan besteed? pesto?
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 16:19
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:17 schreef Trusten het volgende:
Op het eerste oog klinkt het echt onwijs zout (saus uit potje + pizzakruiden + 5 bouillionblokjes + pesto+ kaas) en heel veel smaken door elkaar....maar misschien zit ik er naast hoor. Fijn dat het gesmaakt heeft in ieder geval
Boulionblokjes :P?
Die moeten er namelijk niet doorheen. Heb me net even vergist haha. Kortetermijngeheugen
Trustenwoensdag 13 juli 2011 @ 16:20
quote:
[Boulionblokjes :P?
Die moeten er namelijk niet doorheen. Heb me net even vergist haha. Kortetermijngeheugen
Moet je het bij stap 4 ook nog even editten, want anders denken mensen 'maggiblokjes' welke maggiblokjes?? ;)
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:20 schreef Trusten het volgende:

[..]

Moet je het bij stap 4 ook nog even editten, want anders denken mensen 'maggiblokjes' welke maggiblokjes?? ;)
En Pesto moet 2 zijn, niet 3.5.
Ik zoek voor de zekerheid het bonnetje even op ;)
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 16:30
Gevonden, zo klopt ie weer :)
bioloogjewoensdag 13 juli 2011 @ 16:42
Dus eigenlijk heb je gewoon aan een zak saus wat extra kruiden en pesto toegevoegd?
Mixende_matchwoensdag 13 juli 2011 @ 16:45
quote:
15s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:42 schreef bioloogje het volgende:
Dus eigenlijk heb je gewoon aan een zak saus wat extra kruiden en pesto toegevoegd?
val toch wel mee?
klinkt lekker hoor
CyberJesuswoensdag 13 juli 2011 @ 16:47
De prijs gaat echt nergens meer over :')
bioloogjewoensdag 13 juli 2011 @ 16:50
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:45 schreef Mixende_match het volgende:

[..]

val toch wel mee?
klinkt lekker hoor
Oja, hij heeft ook de groentetips uitgebreid opgevolgd.
Maar op zich klinkt het wel prima ja, al is de volgende stap om ervoor te zorgen dat die kant en klare saus eruit gaat.
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 17:00
quote:
6s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:50 schreef bioloogje het volgende:

[..]

Oja, hij heeft ook de groentetips uitgebreid opgevolgd.
Maar op zich klinkt het wel prima ja, al is de volgende stap om ervoor te zorgen dat die kant en klare saus eruit gaat.
Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 17:05
Verder zeg ik, probeer het uit.
Als het niet bevalt doe je het niet nog eens.
Vind je het lekker hoor ik het graag :P
golferwoensdag 13 juli 2011 @ 17:23
Probeer het volgende keer eens allemaal zelf te maken?

En als je jouw echt eigen recepten wilt plaatsen kan je terecht in:
[FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2
Mirjamwoensdag 13 juli 2011 @ 18:56
da's wel heel duur, 30 euro voor pasta voor 4/5 man, als je het zelf maakt...
Classical0.75woensdag 13 juli 2011 @ 18:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 18:56 schreef Mirjam het volgende:
da's wel heel duur, 30 euro voor pasta voor 4/5 man, als je het zelf maakt...
Coop is ook super duur.
golferwoensdag 13 juli 2011 @ 19:04
Maar dan nog kan je nooit zoveel geld kwijt zijn geweest voor die simpele zaken die jij beweert gekocht te hebben.

SPOILER
ik ruik een kloon?
golferwoensdag 13 juli 2011 @ 19:05
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

Na enkele minuten (ongeveer klein uurtje) was het eten klaar.....
:')
08gnoT.woensdag 13 juli 2011 @ 19:09
d7d69c87973c1960c071fec380f39bd5.png

Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
golferwoensdag 13 juli 2011 @ 20:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 19:09 schreef 08gnoT. het volgende:


Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
Kan je al voor 12 euro naar de hoeren of is dat jouw tarief? :')
technofreak86woensdag 13 juli 2011 @ 21:20
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

2 zakjes Parazaamse kaas

Dat moet een dure kaas zijn.
golferwoensdag 13 juli 2011 @ 21:26
quote:
7s.gif Op woensdag 13 juli 2011 16:13 schreef Classical0.75 het volgende:

Snijd daarna de Chamiogns in patjes.

Die staan ook niet op het boodschappenlijstje, die zijn waarschijnlijk onbetaalbaar duur. Die chamiogns (???) en die moet je dus in patjes (???) snijden. ;)
Staalvrijdag 29 juli 2011 @ 15:03
_O- !
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2011 @ 15:10
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:03 schreef Staal het volgende:
_O- !


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2011 15:11:16 ]
golfervrijdag 29 juli 2011 @ 15:16
Vanwaar de kick?
Staalvrijdag 29 juli 2011 @ 15:19
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:16 schreef golfer het volgende:
Vanwaar de kick?
Ik zat bij te lezen in CUL en schoot bij het lezen van de OP keihard in de lach.
Naamahvrijdag 29 juli 2011 @ 15:51
Dank voor de kick, ik vind 'm briljant, thnx!

Enkele minuten = klein uurtje en na de eerste hap scheppen ze al nog een bord op, wauw!

_O-
probeerdonderdag 4 augustus 2011 @ 02:54
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 17:00 schreef Classical0.75 het volgende:

[..]

Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
met tomaten
Pietverdrietdonderdag 4 augustus 2011 @ 08:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 19:09 schreef 08gnoT. het volgende:
[ afbeelding ]

Weet je zeker dat je op de terugweg niet langs de hoeren geweest bent? 30 euro, zelfs bij de AH is het voor de helft (en dan houd je nog een hoop over).
De triestheid van dit lijstje, potjes, pakjes, zeeuws hartinfarct, en nog duur ook.
Karinadonderdag 4 augustus 2011 @ 08:42
Ik snap wel waarom het duur is, Chamiogns zijn nogal lastig te krijgen ;)
Bleiedonderdag 4 augustus 2011 @ 09:28
Nou ja, er is best wat van te maken. Als je zelf tomatensaus en pesto maakt, en in plaats van die rare kruidenmix gewoon wat basilicum, oregano en/of tijm doet of zo, en niet in boter, maar in olijfolie bakt, kan ik me best voorstellen dat t prima smaakt.
Poepoogdonderdag 4 augustus 2011 @ 10:50
Wat een toprecept. :')
probeerdonderdag 4 augustus 2011 @ 14:12
quote:
14s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 10:50 schreef Poepoog het volgende:
Wat een toprecept. :')
inderdaad, heb m uitgeprint en hij hangt nu in de keuken. kreeg net al een bedankje van huisgenote voor de duidelijke uitleg van een lastig te maken maaltijd.
ErkendFokkermaandag 15 augustus 2011 @ 03:22
Toppertje dit.
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 11:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 17:00 schreef Classical0.75 het volgende:

[..]

Als je een alternatief hebt ipv de kant-en-klare saus, ben je welkom om het te zeggen :P.
Zo slecht smaakt die kan en klare saus ook niet ;)
Per twee personen:

750 gram tomaten (ongeveer)
+/-5 zongedroogde tomaten
Stengel bleekselderij
Twee worteltjes
4 tenen knoflook
Peper
Olijven (klein handje)
Spekjes (+/- 500 gram)
Balsamico

Bak de spekjes uit in een braadpan (zo'n grote zware die lang warm blijft). Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook en de wortel zo klein als je lukt. Gooi dit in de pan bij de spekjes, zodra de spekjes een beetje hard beginnen te worden. Doe er ook wat peper bij.

Snij de zongedroogdetomaten fijn en doe deze ook in de pan.

Tomaten en olijven klein snijden, en deze in de pan. Scheutje balsamico erbij (en eventueel wat blaadjes salie), deksel er op, vuur laag, en een paar uur laten staan.
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:51 schreef Naamah het volgende:
Dank voor de kick, ik vind 'm briljant, thnx!

Enkele minuten = klein uurtje en na de eerste hap scheppen ze al nog een bord op, wauw!

_O-
Misschien waren ze na het zien van de ingredientenlijst zo sceptisch dat ze eerst alleen een hap namen, vijf minuten elkaar aan keken of iemand dood neer zou vallen, om vervolgens op te scheppen :P
probeermaandag 15 augustus 2011 @ 17:41
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Per twee personen:

750 gram tomaten (ongeveer)
+/-5 zongedroogde tomaten
Stengel bleekselderij
Twee worteltjes
4 tenen knoflook
Peper
Olijven (klein handje)
Spekjes (+/- 500 gram)
Balsamico

Bak de spekjes uit in een braadpan (zo'n grote zware die lang warm blijft). Snij ondertussen de bleekselderij, knoflook en de wortel zo klein als je lukt. Gooi dit in de pan bij de spekjes, zodra de spekjes een beetje hard beginnen te worden. Doe er ook wat peper bij.

Snij de zongedroogdetomaten fijn en doe deze ook in de pan.

Tomaten en olijven klein snijden, en deze in de pan. Scheutje balsamico erbij (en eventueel wat blaadjes salie), deksel er op, vuur laag, en een paar uur laten staan.
spekjes... nee, niet waar, ongehoord, smaakverpester, mag niet!
probeermaandag 15 augustus 2011 @ 17:46
basis tomatensaus:
tomaten, peterselie, knoflook, zout, peper, olijfolie, ui, n rode wijn van zware persing.

tomaten pellen door het velletje in te snijden, onderdompelen in kokend water, daarna in koud water. velletje gaat er dan heel makkelijk af.

en hier kan je dan zelf verder allemaal groenten ingooien, paprika, wortel, venkel, bleekselderij, courgette, aubergine, etc etc etc.