abonnement Unibet Coolblue
pi_102132372
Dit weekend met een grote groep ge-bbq-d, er nam een collega van mn vriendin afscheid, en dat werd gevierd door ergens met 25 man te gaan kamperen.
Ik ben altijd erg van alles zelf doen: eigengedraaide burgers, saté marinade minstens een dag van tevoren in elkaar zetten, etc. Maar met zoveel volk vond ik het eigenlijk wel gezegend, komend weekend is er bij ons thuis ook weer een BBQ voor zoveel publiek, en dan moeten we ook al aan de slag. Dus, we gaan even vloeken in de kerk: we hebben dit keer een aantal dingen kant&klaar bij de Hanos gekocht. :X

En dat viel niet eens tegen!
Prima gemarineerde, voorgebraden saté's van lekker mals kippendijvlees, ik vond ze echt goed. En voor 12 ¤ voor 2 kg kun je t zelfs al bijna niet zelf doen... Alleen maar afgrillen.

Verder een grote doos rundvlees burgers en lams merguez, waren ook erg smakelijk. Omdat we geen koelkast ter beschikking hadden op het terrein, was het makkelijk om alles ingevroren mee te nemen, dat blijft wel even goed.

Alleen de altijd goed ontvangen moink's hebben we zelf gemaakt, plus wat grote bakken pastasalade, veel turks brood, en wat groente voor de frisse touch. Kon ik meteen mn BBQ-grillpan proberen die ik voor mn verjaardag heb gekregen.
De hele bende ingeladen, en een groot deel van de zaterdagmiddag besteed aan het opbouwen:
Vooral veel tentdoeken tegen de mogelijke regenbuien opgehangen.



Voorraadje hout & bier


T is een aardige bedoeïnentent geworden, maar het is gelukt: Droog zitten op de bankjes, maar wel een opening in het dak om een vuur te stoken. En genoeg plek om de bolderkar (keukenwagen) droog neer te zetten.




Voor dit soort grote groepen doet de Weber 57 cm altijd goede diensten. Geen gedoe met kooltjes aan 1 kant, gewoon het hele onderrooster bedekken met kolen, en dan alles direct grillen. Wel goed erbij blijven...


En zoals dat gaat met kampvuren en bier erbij: ze beginnen lief & beheersbaar...


maar aan het einde moet alles erop, en kun je niet meer fatsoenlijk op de bankjes zitten! :D


Prima weekendje, en geluk gehad met het weer: van de regen die halverwege de nacht begon heb ik maar weinig gemerkt. En toen ik uit bed kwam, hield het precies weer op met druppen. Het kostte verder nog wel de hele zondagmiddag om al dat tentdoek thuis uit te hangen en te drogen, en er zit nu een prettige grillgeur aan het doek :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_102352832
Gisteren had ik er een zuid Amerikaanse runderhaas opgedaan, bij mijn ouders thuis, hij was z''n 2.5 kilo, deze ging samen met chimmichurri.
Het was erg lekker, alleen iets te ver doorgegaard.
Best jammer, verleden keer had ik een kerntemperatuur van 54 graden aangehouden, waarna de haas iets te rauw naar mijn smaak was.
Nu had ik 58 graden aangehouden, waarna hij iets te ver was doorgegaard.
De volgende keer maar 56 doen :)

pi_102353028
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2011 16:16 schreef seadarius het volgende:
[ afbeelding ]

Een heerlijke beercan chicken die ik een paar weken geleden gemaakt heb op de smoker.
Op die manier wordt het dus van binnenuit gebakken? :)
  zondag 25 september 2011 @ 13:46:44 #179
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102358863
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2011 09:20 schreef PeterPastoor het volgende:

[..]

Op die manier wordt het dus van binnenuit gebakken? :)
Gestoomd.. met bier :)
  woensdag 5 oktober 2011 @ 21:26:44 #180
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102750458
Erg dikke ribben op de BBQ gehad. Erg lekker, maar men. Wat zat er bizar veel vlees aan die ribben!







Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_102750727
heeerlijk Schranseman :9~ juist lekker, veel vlees aan de ribben!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 5 oktober 2011 @ 22:04:18 #182
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102752534
Ze waren een kilo de rack
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 09:54:09 #183
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102946080
Afgelopen weekend was er een weer een BBQ weekend van het BBQforum.

Locatie was Eindhoven en het thema "fire under the iron" dus veel gietijzer.

Paar plaatjes










Langer verhaaltje

Het was weer grandioos!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:04:11 #184
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102946277
sodemieter op met je kutbbq!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:04:37 #185
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102946287
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102946321
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
\
Ik snap niet wat je bedoelt, hier is een bbq niet afhankelijk van het weer.
Hij staat bijna elk weekend aan.
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 10:09:00 #187
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_102946372
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
In de winter gaat onze bqq voor de laatste keer aan. :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 12 oktober 2011 @ 13:49:11 #188
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102995862
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 10:04 schreef Catch22- het volgende:
Sorry, ik kan nog niet helemaal accepteren dat het het komende halfjaar niet echt meer wat gaat worden

Hoewel een sneeuwbbq erg gezellig kan zijn
Ik zou ook gefrusteerd raken als ik alleen met mooi weer moest BBQen. Koop een kogel BBQ en je kan het hele jaar door BBQen!

En als je een feestje hebt met vooral mannen, laat ze warme jassen mee nemen en ga rond dat ding staan met een fles bier / jenever in je handen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 13:50:12 #189
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102995900
Ik heb een weber one-touch dus het kan wel. Maar als het koud is vind ik het niet zo fijn om te bbq'en.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102996505
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 21:26 schreef Schranseman het volgende:
Erg dikke ribben op de BBQ gehad. Erg lekker, maar men. Wat zat er bizar veel vlees aan die ribben!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. Waar heb je die spare ribs gekocht?
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:30:07 #191
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102997281
Bij de Hanos. Aanrader
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:30:42 #192
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_102997302
quote:
11s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 13:50 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb een weber one-touch dus het kan wel. Maar als het koud is vind ik het niet zo fijn om te bbq'en.
Heb je geen borsthaar dan :P
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 12 oktober 2011 @ 14:33:14 #193
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_102997398
jawel, maar bbq'en doe ik het liefst op slippers, in een t-shirtje in de zon
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_102997808
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:30 schreef Schranseman het volgende:
Bij de Hanos. Aanrader
Nou heb ik overal een pasje van behalve van de Hanos. Nou is Utrecht ook de dichstbijzijnde en om daar voor een paar spare ribs heen te gaan is ook weer zo wat.
pi_102999059
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:30 schreef Schranseman het volgende:
Bij de Hanos. Aanrader
Was er gisteren nog maar die waren al voor gekruid. Wel gisteren een PP van 2.5 kilo gekocht, zo groot dat die niet eens op mijn Smokey Joe past :( Gelukkig kan ik een Weber 47cm lenen. 22okt gaat die op de BBQ
  woensdag 12 oktober 2011 @ 16:36:36 #196
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_103001847
quote:
11s.gif Op woensdag 12 oktober 2011 14:33 schreef Catch22- het volgende:
jawel, maar bbq'en doe ik het liefst op slippers, in een t-shirtje in de zon
In de zon nogwel. :{ Dan smelt je toch weg. :{w
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_103408586
Twee geleden weer een mooie procureur gekocht van ruim 3.5 kilo



Dit keer ga ik geen PP maken maar losie agoe metie ( geroosterd surinaams varkensvlees )

De marinade heb ik gisteren gemaakt en hij staat er al aardig wat uurtjes in.





De procureur moet tot 75 graden indirect. Verder heb ik de marinade ingekookt met honing en die ga ik ieder uur lekker moppen. Hoe lang zou 3.5 kilo duren tot 75 graden, 5 a 6 uur denk ik, klopt dit?
pi_103412230
Ik denk wel langer hoor stoeltafel.
Ik schat in dat een stuk van 3.5 kilo zeker een uur of 8 a 9 nodig heeft om die 75 graden te bereiken, er van uitgaande dat je je dome op 110 houdt :)
pi_103513605
Laatste weekenden fijn de Weber aangehad! Onderstaand een paar van mijn creaties:

MOINK Balls:




helaas vergeten om een foto van het eind resultaat te maken. Ik serveerde ze koud tijdens een feestje, goed te doen, erg lekker. Wel een hoop werk, ik had 50/60 balletjes van 1,5 kg gehakt.

Vorige week Zalm van cedarhout, een van mijn favorieten:


En gisteren een BCC'tje (Beer Can Chicken)




Leuk om te maken en erg goed te nassen!

Alle recepten zijn van http://www.bbq-nl.com/
pi_103546470
Vandaag mijn nieuwe weber smokey mountain binnen... *O*

Nog ff de voorraad kokosbriketten aanvullen en dan maar gaan oefenen, als eerst maar een simpele rollade, niet te duur mocht het toch misgaan, maar toch een mooi oefenstuk.

Kan mijn elcheapo de kliko in..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')