abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 11 juli 2011 @ 11:25:15 #1
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99313511
Ik wil a.s zondag T-bone steak op de BBQ mikken :) Ik heb 2 steaks gehaald.. maar nu moet ik nog een marinade.

Iemand van jullie die een simpele doch lekkere marinade weet? Gelieve niet heul pittig... want dan heb ik de rest van de avond een haat liefde verhouding met mijn toilet :')

:)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 11:36:04 #2
169701 HugoBaas
Ik ben niet meer hier
pi_99313814
2 eetlepels gesmolten boter
1 fijngehakte teen knoflook
4 druppels tabasco
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel azijn
1/2 theelepel worcestershire saus

Je kan de tabasco en de mierikswortel ook iets minder doen zodat hij minder pittig is. Later meer toevoegen kan altijd natuurlijk.
Op maandag 29 maart 2010 19:12 schreef Spoortie het volgende:
Ah, dan vind ik het ook redelijk als ik in naam van alle autisten op FoK! een topic mag openen dat die HugoBaas die ene ziekte met twee k's mag krijgen, of mag dat dan weer niet?
  maandag 11 juli 2011 @ 11:46:37 #3
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_99314144
Een beetje zout en peper, misschien een klein beetje knoflook, maar meer heeft een goede T-Bone echt niet nodig! O+
Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
  maandag 11 juli 2011 @ 12:23:19 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_99315359
Misschien dat je hier wel een idee kunt vinden?

BBQ Topic 2010/2011 #3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 11 juli 2011 @ 14:09:49 #5
168739 Red_85
'echt wel'
pi_99318876
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 11:25 schreef Qwea het volgende:
Ik wil a.s zondag T-bone steak op de BBQ mikken :) Ik heb 2 steaks gehaald.. maar nu moet ik nog een marinade.

Iemand van jullie die een simpele doch lekkere marinade weet? Gelieve niet heul pittig... want dan heb ik de rest van de avond een haat liefde verhouding met mijn toilet :')

:)
Waarom wil je het vlees verpesten?

T-Bone is zo goed dat het geen marinade nodig heeft, wat een heerlijk stuk vlees is dat zeg. Op entrecote en tournedos moet je ook geen marinade doen, op T-bone dus ook niet.

Peper-zout en grillen maar.

Zoek anders op youtube naar wat filmpjes waar ze alles over T-bone uitleggen. Barbeque pit boys hebben wel goed spul. Ontzettend over de top amerikaans maar wel goede recepten.

Het enige wat ik me kan voorstellen is dit:

quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 11:36 schreef HugoBaas het volgende:

1 theelepel azijn
Wel afspoelen daarna.
Azijn breekt namelijk structuren en verbindingen af wat het vlees nog malser maakt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 11 juli 2011 @ 14:55:40 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99320609
Wat Red85 zegt, WTF momentje, waarom zou je een T-Bone marineren? Vind je steak niet lekker ofzo? Gewoon peper en zout er op, goed op kamertemperatuur laten komen en kort grillen en genieten van een pond rood vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 17:16:57 #7
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99326101
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 14:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Waarom wil je het vlees verpesten?

T-Bone is zo goed dat het geen marinade nodig heeft, wat een heerlijk stuk vlees is dat zeg. Op entrecote en tournedos moet je ook geen marinade doen, op T-bone dus ook niet.

Peper-zout en grillen maar.

Zoek anders op youtube naar wat filmpjes waar ze alles over T-bone uitleggen. Barbeque pit boys hebben wel goed spul. Ontzettend over de top amerikaans maar wel goede recepten.

Het enige wat ik me kan voorstellen is dit:

[..]

Wel afspoelen daarna.
Azijn breekt namelijk structuren en verbindingen af wat het vlees nog malser maakt.
Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 17:33:08 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99326689
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
Minstens een uur voor het grillen uit de koelkast halen en op temp laten komen. Er op letten dat de bbq niet te heet is. De steak is medium als hij aanvoeld als de muis van je hand. Niet te vaak omdraaien tijdens het grillen, en er niet met een vork in prikken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 17:33:25 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99326698
Edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 17:44:46 #10
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99327120
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:16 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja, weet ik veel. Ik heb nog nooit een steak gemaakt :')

Peper en zout, check!
En maar 1 keer omdraaien, he! ;)

Qua tijden kan ik je niet veel helpen, want ik weet niet hoe dik je steak is, maar sowieso nooit langer dan 10 minuten per kant. Of je moet van well done houden.

Na het het flippen van de steak de nieuwe kant ca. 2 min korter dan de eerste kant grillen.

Ohja, en je kolen mogen flink "teringheet" zijn vlak voordat je ze erop legt, na het erop leggen de luchtschuifjes wel wat dichter zetten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Redcoon op 11-07-2011 18:19:14 ]
  maandag 11 juli 2011 @ 18:06:06 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99327914
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:44 schreef Redcoon het volgende:


Ohja, en je kolen mogen flink "teringheet" zijn. :P
Liever niet, dan verkool je alleen de buitenkant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 18:17:36 #12
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99328394
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever niet, dan verkool je alleen de buitenkant.
Je mag ze heus wel even flink heet wapperen vlak voordat je ze erop legt en daarna de luchtschuifjes wat dichter zetten. Zal m'n post ffkes aanpassen.
  maandag 11 juli 2011 @ 18:19:39 #13
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99328495
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2011 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Minstens een uur voor het grillen uit de koelkast halen en op temp laten komen. Er op letten dat de bbq niet te heet is. De steak is medium als hij aanvoeld als de muis van je hand. Niet te vaak omdraaien tijdens het grillen, en er niet met een vork in prikken.
Check. Vork wist ik idd.

Nou, zal mij benieuwen :9
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 18:21:59 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99328610
Waar heb je de T-Bones vandaan?
Zijn ze diepgevroren of vacuum in plastic?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 18:27:08 #15
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99328820
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar heb je de T-Bones vandaan?
Zijn ze diepgevroren of vacuum in plastic?
Slagert. Niet gevroren, vacuum in de plastic :)

Is dat azijn nog een goed idee? En moet ik dan gewoon een theelepel azijn er over smeren? En hoelang moet het dan blijven zitten?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  maandag 11 juli 2011 @ 18:43:07 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99329514
quote:
14s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:27 schreef Qwea het volgende:

[..]

Slagert. Niet gevroren, vacuum in de plastic :)
Mooi, kan ie nog een weekje besterven
quote:
Is dat azijn nog een goed idee? En moet ik dan gewoon een theelepel azijn er over smeren? En hoelang moet het dan blijven zitten?
Heb nog nooit azijn gebruikt op het rundvlees, behalve bij suervleesch/sauerbraten, maar dat is eigenlijk met paardenvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juli 2011 @ 18:59:55 #17
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99330301
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi, kan ie nog een weekje besterven

[..]

Heb nog nooit azijn gebruikt op het rundvlees, behalve bij suervleesch/sauerbraten, maar dat is eigenlijk met paardenvlees.
Is het handig hem in de vriezer te gooien?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 00:15:55 #18
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_99348624
nee, gewoon in de koeling houden.
Rund kun je gerust, mits gekoeld, onbewerkt en vacuüm verpakt, 2 weken bewaren.
Hoe langer je het bewaard, de lekkerder het wordt, besterven noemen ze dat
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 12 juli 2011 @ 00:43:51 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99349891
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:59 schreef Qwea het volgende:

[..]

Is het handig hem in de vriezer te gooien?
Nee, juist niet, lekker een weekje laten rijpen, dat kan prima in vacuum. Reden dat rundvlees vaak taai is, is omdat het niet goed gerijpt is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99359897
Ik las dat ze bij de Lidl deze week ook T-bone steaks verkopen, zal dat wat zijn?
  dinsdag 12 juli 2011 @ 14:09:49 #21
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99365556
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 00:15 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee, gewoon in de koeling houden.
Rund kun je gerust, mits gekoeld, onbewerkt en vacuüm verpakt, 2 weken bewaren.
Hoe langer je het bewaard, de lekkerder het wordt, besterven noemen ze dat
Het zit niet echt vacuum vacuum zeg maar. Netzoals vlees, in een bakje onder beschermde atmosfeer :)
Maar no vriezer dus ^O^
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 14:39:44 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99366780
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 11:38 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik las dat ze bij de Lidl deze week ook T-bone steaks verkopen, zal dat wat zijn?
Lees op hun site dat ze rond de 340 gram per stuk zijn, dat is erg dun voor een T-Bone. Verder is het amerikaans vlees, wat zeker geen negatief is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 15:11:51 #23
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99367924
Ik zoek ook nog een lekkere salade voor bij de steak en spareribs O-)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 15:39:01 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99369091
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 15:11 schreef Qwea het volgende:
Ik zoek ook nog een lekkere salade voor bij de steak en spareribs O-)
Koolsla?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:14:38 #25
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99370707
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koolsla?
^O^
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:15:16 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99370737
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:14 schreef Qwea het volgende:

[..]

^O^
Weet je hoe je dat maakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:18:00 #27
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99370888
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weet je hoe je dat maakt?
:Y Heb al ff snel lopen zoeken online. Zie er wel wat dingen tussen staan die me lekker lijken :Y
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:36:58 #28
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99371818
moet ik trouwens het rooster nog invetten bij de BBQ -> t-bone?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:44:14 #29
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_99372103
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 14:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lees op hun site dat ze rond de 340 gram per stuk zijn, dat is erg dun voor een T-Bone. Verder is het amerikaans vlees, wat zeker geen negatief is.
Hangt ervan af. Als het supermarktvlees is zou ik het niet eens aanraken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:46:46 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99372220
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:44 schreef popolon het volgende:

[..]

Hangt ervan af. Als het supermarktvlees is zou ik het niet eens aanraken.
Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_99372270
Een marinade op een T-bone steak, hoe ordinair.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 17:05:14 #32
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_99373130
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
Ik weet dat ik geen vlees hoef dat bewerkt is met koolstofmonoxide, ammonium en andere chemicalien. Nog maar te zwijgen over de hormonen, fout veevoer en te kleine stallen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_99374248
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

Al lang weg uit NL of ben je vergeten hoe slecht het vlees in Nederlandse supermarkten is?
Het vlees van de Lidl is vaak opvallend goed. Minstens even goed als een aantal keurslagers hier in de buurt.Of dat aan de Lidl of de keurslagers ligt laat ik in het midden
  dinsdag 12 juli 2011 @ 17:36:33 #34
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_99374404
Maar goed, beetje zout en peper, that's it. Zelf eet ik vaak bij steak (Porterhouse is m'n favoriet, zijn wat dikker) een hele maiskolf: Beetje boter erop, 10 minuten op grill/bbq en oh zo lekker.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 17:39:51 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_99374513
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 17:36 schreef popolon het volgende:
Maar goed, beetje zout en peper, that's it. Zelf eet ik vaak bij steak een hele maiskolf: Beetje boter erop, 10 minuten op grill/bbq en oh zo lekker.

[ afbeelding ]
Heerlijk idd, ik kook ze altijd even voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 18:25:22 #36
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_99376298
quote:
15s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:47 schreef Scorpie het volgende:
Een marinade op een T-bone steak, hoe ordinair.
Jaja, heb je de rest van het topic ook gelezen? :') Nee zeg maar.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')