Hoe vroeg is vroeg?quote:Op zondag 10 juli 2011 16:37 schreef tombolafan het volgende:
Ik was net in een oriental supermarket maar ze hadden vet weinig![]()
Catje, als je nou vroeg komt over 2 weken kunnen we hier nog naar de Aziatische supermarkt voor we naar Shabu gaan?
Ziet er goed uit.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:41 schreef Mirjam het volgende:
m'n Gomashio:
[ afbeelding ]
en m'n eivormpjes even uitgetest
[ afbeelding ]
Dan heb ik grote vormpjes.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:44 schreef Mirjam het volgende:
ik had L-eieren, en moest bij het konijn goed uitkijken dat ik 'm niet aan gort kneep
maar die randjes snij je d'r toch zo af?
Dat.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:50 schreef tombolafan het volgende:
OP is veranderd
Ennnnnnnnnnnnn wat stond er in hemelsnaam als FiPo?
11 uur is ook primaquote:Op zondag 10 juli 2011 16:40 schreef Cat22 het volgende:
Plaatjes in de OP zijn terug!![]()
Eerste regel klopt niet.![]()
[..]
Hoe vroeg is vroeg?Ik heb die week vakantie dus om acht uur in de trein stappen om rond tienen bij jou te zijn overleef ik vast wel.
Oh, hij is nu helemaal wegquote:
We kijken wel tzt.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:50 schreef tombolafan het volgende:
[..]
11 uur is ook primaMaar 10 mag ook
Kun je niet wat extra avondeten maken en dat als lunch meenemen?quote:Op zondag 10 juli 2011 16:53 schreef Viking84 het volgende:
Schitterend! Alleen ben ik nu al veel tijd kwijt aan m'n avondeten, dus dit is wellicht leuk voor later. Blijf dit topic wel even in de gaten houden
.
http://www.amazingoriental.com/quote:Op zondag 10 juli 2011 16:51 schreef Cat22 het volgende:
[..]
We kijken wel tzt.![]()
Ik moet er wel rekening mee houden dat ik alles terug moet slepen.Welke aziaat heb jij in de buurt?
Ik zou echt Japans voer mee willen nemen, maar ik ben verder niet zo'n fan van Japans (alleen als het koud is, sushi enzo dus).quote:Op zondag 10 juli 2011 16:54 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Kun je niet wat extra avondeten maken en dat als lunch meenemen?
En ik heb nu gehaktballetjes en quiche in de diepvries. Die hoef ik alleen maar de avond ervoor in de bento te doen, misschien wat fruit of groenten erbij en klaar.
Zeg ik lekker nietquote:
Da's dezelfde als 'mijn' aziaat.quote:
Stavoren was het toch?quote:
Ik ben er pas 1 keer geweest en dat was alleen voor sushiquote:Op zondag 10 juli 2011 17:00 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Da's dezelfde als 'mijn' aziaat.![]()
Maar assortiment vergelijken is altijd leuk en wellicht ken jij daar nog dingetjes die ik niet weet.
Nice!quote:Op zondag 10 juli 2011 17:02 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Ik ben er pas 1 keer geweest en dat was alleen voor sushi
Dus jij mag mij de weg wijzen
ONIGIRI!quote:Op zondag 10 juli 2011 17:04 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Nice!Ik ben benieuwd of deze die sushi vormpjes heeft die Mirjam heeft gekocht.
Wij gaan het zo gezellig hebben.quote:
Lekker! Ziet er veel lekkerder uit dan met ook zwarte sesamzaadjes, die worden zo grauwgrijs.quote:
ja, maar die waren wel heel duur vond ikquote:Op zondag 10 juli 2011 17:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Lekker! Ziet er veel lekkerder uit dan met ook zwarte sesamzaadjes, die worden zo grauwgrijs.
quote:
Oeps.quote:
die is zo leuk, Isa krijgt daarin haar fruit voor het tienuurtje mee naar school. Het is wel een klein bakjequote:Op zaterdag 9 juli 2011 13:06 schreef RobinOok het volgende:
Heb een Hello Kitty bentobox besteld voor mijn kleine nichtje:
Binnenkort een familidiner en dat kind lust niks, dus ik vul gewoon zo'n box en dan bekijkt ze maar wat ze wel of waarschijnlijk vooral niet opeet. ;-)
(als ze goed d'r best doet mag ze 'm houden. Anders niet.)
Ik vind dat zwart voor decoratie ook mooier. Op witte rijst en zo. Misschien dat ik over 2 weken nog een zak blanke sesam haal, kan ik mixen.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oeps.![]()
Ik heb ook zwarte hoor. Ik vind ze verder wel heel decoratief, gewoon licht geroosterd. Of zelfs zonder eerst te roosteren. En gemixt met blanke sesamzaadjes. Alleen in de gomashio niet.
Komt goed uit, dan hoef ik er niet veel in te doen. ;-)quote:Op zondag 10 juli 2011 17:42 schreef Sjeen het volgende:
[..]
die is zo leuk, Isa krijgt daarin haar fruit voor het tienuurtje mee naar school. Het is wel een klein bakje
Moooooi!quote:Op zondag 10 juli 2011 17:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Als ze zo weinig lust als je zei dan zal het wel goedkomenquote:Op zondag 10 juli 2011 17:43 schreef RobinOok het volgende:
Komt goed uit, dan hoef ik er niet veel in te doen. ;-)
Past er wel een ei in?
Nee, of nou ja, wel azijnmengsel erdoor lepelen enzo. Dus echt rijst voor sushi maken. Maar geen vulling of zo.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:43 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Moooooi!Doe je dan nog iets in die rijstballetjes?
Kan ik me voorstellen.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, of nou ja, wel azijnmengsel erdoor lepelen enzo. Dus echt rijst voor sushi maken. Maar geen vulling of zo.
Ik maak steeds vaker van die ballen, voor bij het eten ook. Ik merk dat mensen dan opeens veel meer rijst eten dan anders. Bakje sojasaus met wasabi erbij en klaar.
Als je 'm doorsnijd, zou het misschien lukken. Er zit nog een binnenbakje in ook. Normaal gaat er hier een halve appel is, in partjes. Of een peer, die lukt meestal wel heel. En anders een portie druiven/aarbeien... In dat binnenbakje past een kiwi in stukjes.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Komt goed uit, dan hoef ik er niet veel in te doen. ;-)
Past er wel een ei in?
Ja, daarom. Bij een grote box voel je je toch verplicht om 'm tjokvol te stoppen, want ze horen nu eenmaal goed volgestopt. Maar ik weet nu al dat ze er vrijwel niks van zal eten. Wat ik dus op zich niet zo erg vind ('t is mijn kind niet) maar dan liever niet teveel verspillen. (moeite & eten)quote:Op zondag 10 juli 2011 17:44 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Als ze zo weinig lust als je zei dan zal het wel goedkomen
Aha, komt vast goed. Eventueel doe'k de eitjes er gewoon naast.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:47 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als je 'm doorsnijd, zou het misschien lukken. Er zit nog een binnenbakje in ook. Normaal gaat er hier een halve appel is, in partjes. Of een peer, die lukt meestal wel heel. En anders een portie druiven/aarbeien... In dat binnenbakje past een kiwi in stukjes.
Ik heb geen idee wat een leuke prijs isquote:Op zondag 10 juli 2011 17:57 schreef Mirjam het volgende:
waar koop je voor een leuke prijs zwart sesamzaad? bij de toko vond ik het maar heel duur
Prijzen kunnen echt belachelijk veel schelen bij de ene of de andere toko. Maar de prijzen bij Oriental zijn meestal al heel redelijk.Als je het daar te duur vond geef ik je weinig kans het elders veel goedkoper te vinden. Ik kan me alleen helemaal niet herinneren dat zwart sesamzaad zo enorm duur is. Of wacht, jawel, als het "speciaal, superdeluxe Japans" zwart sesamzaad is wel. In van die ieniemienie designerzakjes. Maar er zijn ook gewone zakken, van 250-500g of zo, die zijn volgens mij niet veel duurder dan witte sesamzaadjes. Maar kan me vergissen.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:57 schreef Mirjam het volgende:
waar koop je voor een leuke prijs zwart sesamzaad? bij de toko vond ik het maar heel duur
Dat dacht ik ook. Ik weet echt niet meer wat ik betaald heb, maar ik heb voor zwarte sesam niet veel meer betaald dan voor blanke sesam. Anders had ik hem vast niet gekocht. [/hollander]quote:Op zondag 10 juli 2011 18:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Prijzen kunnen echt belachelijk veel schelen bij de ene of de andere toko. Maar de prijzen bij Oriental zijn meestal al heel redelijk.Als je het daar te duur vond geef ik je weinig kans het elders veel goedkoper te vinden. Ik kan me alleen helemaal niet herinneren dat zwart sesamzaad zo enorm duur is. Of wacht, jawel, als het "speciaal, superdeluxe Japans" zwart sesamzaad is wel. In van die ieniemienie designerzakjes. Maar er zijn ook gewone zakken, van 250-500g of zo, die zijn volgens mij niet veel duurder dan witte sesamzaadjes. Maar kan me vergissen.
nouja, als het e3r lekker zoetig van gaat smaken, wel jaquote:Op maandag 11 juli 2011 18:57 schreef RobinOok het volgende:
Melk zou'k niet doen, die kan kapot en wordt zuur. Kokosmelk misschien. Maar ja, wil je dat?
Ik weet niet hoe het bij bol werkt. Maar zou je dan bij recepten niet de ene groente voor de ander kunnen vervangen? En hetzelfde voor kruiden. Doe ik ook vaker, afhankelijk van wat ik in huis heb.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 11:06 schreef Kreupel het volgende:
Ha Cat22, dat is heel lief maar het is best veel... het zijn namelijk geen productgroepen maar vooral specifieke producten (ene groente wel, andere niet... zelfde met fruit, vlees, zuivel, etc.)
En dan nog is het heel persoonlijk waar je wel en niet tegen kan.
Maar zit net te denken... volgens mij kun je bij bol.com het boek terugsturen als het niet bevalt, toch?
Die passen vast wel in de roze bak die ik morgen voor je ga halenquote:Op dinsdag 12 juli 2011 13:28 schreef Mirjam het volgende:
de toko hier in de stad heeft helaas een teleurstellend assortiment.
wel kello kitty chopsticks meegenomen, in de hoop dat ze in mijn bento zouden passen, maar da's helaas niet het geval
ach, het zijn wel poepige chopsticks.
droog niet, maar misschien gebruik ik ze niet goed, ik frot ze er gewoon tussenquote:Op woensdag 13 juli 2011 09:41 schreef Kreupel het volgende:
ziet er lekker en leuk uit zeg!! Houden die dividers de boel een beetje goed droog/apart van elkaar?
het is zo makkelijk.quote:Op woensdag 13 juli 2011 09:49 schreef Inu het volgende:
Oh lekker zeg!
Ik ben alleen een ramp in rijst koken en heb nu bij de Action een bak gekocht waarmee het in de magnetron zou moeten kunnen, maar hoeveel rijst en water moet er dan in en hoelang in de magnetron? En de bak heeft een schuifje in de deksel, moet die open of dicht?
Geen wijnazijn erbij? Die hebben we namelijk nog een fles staanquote:Op woensdag 13 juli 2011 09:54 schreef Mirjam het volgende:
[..]
het is zo makkelijk.
men neme:
1 kopje sushirijst-dit wassen
in de pan
anderhalf kopje water erbij
opzetten tot het goed kookt
vuur laag, kwartier later ff kijken, als het droog is vuur uuit.
rijstazijn ja, dat was ik gisteren ook al vergetenquote:Op woensdag 13 juli 2011 09:56 schreef Inu het volgende:
[..]
Geen wijnazijn erbij? Die hebben we namelijk nog een fles staan
Ga het morgen eens proberen
Maar toch pas als je de rijst hebt gekookt?quote:Op woensdag 13 juli 2011 09:56 schreef Mirjam het volgende:
[..]
rijstazijn ja, dat was ik gisteren ook al vergeten![]()
Klinkt, op de olijfolie na, goedquote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:34 schreef Mirjam het volgende:
nooo,m da's heul geen pedobear
die tonijnballetjes; dat was een gokik paktye wat ik in huis had, en ging gewoon aan de gang.
een stukje rode peper, pitjes eruit ritsen, en in heel kleine stukjes snijden,
een klein uitje snipperen
een half biosuitje fijn snijden
een blikje tonijn op water opentrekken, in een zeef, en goed uit laten lekker.
alles bij elkaar in een bak, ik heb er peper, zout, een klein beetje soyasaus en wat kerrie doorgedaan.
doe er een ei bij om de boel te binden
vorm kleine balletjes met je handen, en haal ze daarna even door de bloem
daarna bakken in de wok met wat olijfolie
Heuj! Da's duurder dan begroot.quote:Op woensdag 13 juli 2011 12:57 schreef tombolafan het volgende:
[dienstmededeling]
2 nep-bento's gescoord
En ze waren alletwee 3,35 pond
[/dienstmededeling]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Tombo, noteer je deze even voor volgende week zaterdag? Ik vergeet hem telkens te kopen.quote:Op woensdag 13 juli 2011 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Ja, na het koken spatel je dat erdoor. (recept)
Maar niet gewoon "rijst-azijn" he? Het is "sushi-azijn" en dat is niet hetzelfde!
Sushi-azijn is een mengsel van suiker, zout en rijstazijn. (3:1:5)
Maar sushi-azijn is ook kant-en-klaar in flessen of in poedervom te koop.
Maar rijstazijn heb ik ook nog niet.quote:Op woensdag 13 juli 2011 13:37 schreef RobinOok het volgende:
Sushi-azijn vin'k echt zonde van de ruimte die het inneemt. Koop gewoon rijstazijn en maak het zelf. Suiker en zout heb je toch altijd wel in huis?
quote:Op woensdag 13 juli 2011 13:28 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Heuj! Da's duurder dan begroot.
Oh, ik kan gewoon niet typenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
3,32 elken das mooi want bij de roze stond nog steeds 4,99 maar die was dus toch ook afgeprijsd
En je hebt de handlingskosten nog niet gehoord
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
quote:Op woensdag 13 juli 2011 14:31 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Oh, ik kan gewoon niet typen
3,32 elken das mooi want bij de roze stond nog steeds 4,99 maar die was dus toch ook afgeprijsd
In natura toch?quote:En je hebt de handlingskosten nog niet gehoord
whoehoequote:Op woensdag 13 juli 2011 12:57 schreef tombolafan het volgende:
[dienstmededeling]
2 nep-bento's gescoord
En ze waren alletwee 3,35 pond
[/dienstmededeling]
oh, dan moet ik nog ff goed kijken wat ik dan gehaald hebquote:Op woensdag 13 juli 2011 12:54 schreef RobinOok het volgende:
Ja, na het koken spatel je dat erdoor. (recept)
Maar niet gewoon "rijst-azijn" he? Het is "sushi-azijn" en dat is niet hetzelfde!
Sushi-azijn is een mengsel van suiker, zout en rijstazijn. (3:1:5)
Maar sushi-azijn is ook kant-en-klaar in flessen of in poedervom te koop.
of gewoon bakpapier erinquote:Op donderdag 14 juli 2011 12:47 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nog nooit gezien dat iemand rijst stoomt in een bamboe stomer.
Zo'n magnetron rijstkoker heb ik wel, maar nog steeds niet uitgeprobeerd.
Ik zou groenten "gewoon" in de magnetron blancheren, als ik jou was.
Even experimenteren (als je dagelijks een bentobox gaat maken zal je het snel genoeg leren), de schijfjes of dingetjes die je te stomen hebt in een bakje, drupje water erbij en 30 seconden (?) in de magnetron. Of zolang als jij wilt. Eventueel afdekken, maar volgens mij hoeft dat nog niet eens.
Bamboe stomers moet je gewoon niet vies maken, want echt lekker boenen gaat niet. Er zijn wel stoomvloeitjes te koop bij de toko, speciaal voor in die mandjes. Of er gewoon een klein schoteltje in zetten kan ook. Hier lees je meer over : de verschillende mogelijkheden voor stomen
Ze verzenden bijna altijd ieder boek apart ja, dat klopt wel. Wist ik eerst ook niet, tot ik de 7 boeken die ik besteld had, ieder apart verpakt toegezonden kreeg.. En 6 ervan kwamen zelfs gewoon op dezelfde dag, toen lag de hele deurmat vol met pakjesquote:Op dinsdag 12 juli 2011 13:37 schreef Mirjam het volgende:
ik heb maar 1 van de boeken binnengekregen die ik bij the book depository heb besteld, vaag
en er zit een pennenstreep op de onderkant van het boek, beetje vaag.
Deze waren er niet meer?quote:Op donderdag 14 juli 2011 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben bang dat ik de bento voor mijn nichtje te laat besteld heb.
Echt dom. Zooo dom.
Nou ja, jammer dan.
Heb wel vrolijke, gele muffinvormpjes gescoord bij de Xenos.
Dat samen met rode cherrytomaatjes, groene sojaboontjes en witte bunny eitjes is ook al fleurig genoeg.
Alleen even kijken in wat voor doos deze muts het zal stoppen.
quote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:20 schreef Muck het volgende:
Ik was vandaag bij Xenos, waar ze grote opruiming houden, en ze hebben Hello Kitty-bento-boxen voor maar 7 euro
Nee, dat stond niet op t plaatjequote:Op vrijdag 15 juli 2011 22:21 schreef RobinOok het volgende:
Maak je ze wel nat voor je ze vult? Met water-azijn-mengsel?
En ja, je moet er gewoon net genoeg in doen natuurlijk. Niet teveel en niet te weinig.
Welke vormpjes heb je eigenlijk?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |