Vooral omdat je het niet de hele middag al in je neus hebt gehad smaakt het ook beter vind ik.quote:Op maandag 2 januari 2012 22:25 schreef lionessa het volgende:
Leuk hè, dat je geweckte dingen lang kan bewaren. Altijd weer een soort kadootje als je zo'n pot weer openmaakt en het op gaat eten.
Even blacheren is idd verstandig voor het invriezen.quote:Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?
Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Ze kunnen rauw in de diepvries maar dan heb je een veel langere bereidingstijd nodig om ze gaar te koken als je ze wil eten.quote:Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?
Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Stomen een optie?quote:Op vrijdag 4 mei 2012 10:12 schreef lionessa het volgende:
Snijbonen blancheer ik niet en vries ik zo in. Als ik dan snijbonen eet uit de vriezer, zijn ze heerlijk zoet. Bovendien vind ik het ook lastig als ik ze wel blancheer (deed ik vroeger) om ze goed droog te krijgen en dan heb je veel ijsvorming, wat de boontjes niet lekkerder maakt.
Ligt er aan hoe goed je ze na het vullen steriliseert.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 18:55 schreef N.icka het volgende:
Ben mango chutney aan het maken ,moeten de potjes in de koelkast bewaard worden ,of gewoon in de gangkast in het donker ?
Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 20:23 schreef N.icka het volgende:
Lol,Dat snapte ik nog wel. Dacht alleen dat je de potjes alleen van te voren moest koken ,en niet ook nog daarna in kokend water moest stoppen Weer wat geleerd.. dank u !
nogmaals bedankt ,het ging primaquote:Op zondag 13 mei 2012 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.
Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Jep, de azijn zorgt voor de conservering.quote:Op zaterdag 19 mei 2012 20:33 schreef N.icka het volgende:
[..]
Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |