abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106332137
Ik heb in november of begin december stoofpeertjes in gemaakt voor de kerst. Drie varianten: de gewone met water en kaneel en suiker, 1 met blue curacao, suiker en citroen en 1 met port en kaneel en suiker.
Helaas ben ik ze vergeten neer te zetten met het kerstdiner, dat heb ik goed gemaakt met oud en nieuw. Ze waren allemaal goedgekeurd. Zelf vond ik de stoofpeertjes met port het minst lekker geworden. Die met blue curacao waren diepblauw, ook van binnen. Echt gaaf om te zien en lekker.
  maandag 2 januari 2012 @ 22:20:09 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106332221
Heb recent geweckte peertjes van een jaar terug gegeten, heerlijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106332513
Leuk hè, dat je geweckte dingen lang kan bewaren. Altijd weer een soort kadootje als je zo'n pot weer openmaakt en het op gaat eten.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:37:06 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344778
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 22:25 schreef lionessa het volgende:
Leuk hè, dat je geweckte dingen lang kan bewaren. Altijd weer een soort kadootje als je zo'n pot weer openmaakt en het op gaat eten.
Vooral omdat je het niet de hele middag al in je neus hebt gehad smaakt het ook beter vind ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 18:35:28 #55
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106364817
Vandaag uiensoep gemaakt van een van de potjes van gisteren. Uienprut in de pan, paar ijsklontjes fond en wat wijn erbij en hey presto, huisgemaakte uiensoep in 5 minuten.
  maandag 30 april 2012 @ 23:10:40 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_110980041
Kick, langzaamaan komt de productie in moestuinen en op de koude grond weer op gang dus het is weer tijd om jampotjes te sparen en ruimte te maken in kasten en kelders.

Over ruimte maken gesproken, ik vond gisteren nog wat komkommer op het zuur terug van 2 jaar geleden: Eigen inmaak en andere conservering

Interessant verschil is dat de smaken zoveel intenser zijn. Waar ik eerst amper dille proefde is het nou ontzettend dominant aanwezig.
  donderdag 3 mei 2012 @ 12:56:24 #57
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_111080777
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?

Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:54:20 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111083133
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?

Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Even blacheren is idd verstandig voor het invriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 mei 2012 @ 13:55:14 #59
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_111083169
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 12:56 schreef PureEvil het volgende:
hai! Ik heb ff een vraagje. Bloemkool, broccoli en (snij) bonen, kan je invriezen, dat weet ik...MAAR...moet ik ze dan eerst ff koken, of kunnen ze zo 'rauw' in de diepvries?

Ik vind het namelijk handig om zo'n voorraadje groentes aan te leggen, Want ik heb wel vaker zin in dat spul, maar dan is het zo ontzettend duur....(Ik ga echt geen 2 euro betalen voor een bloemkool)
Ze kunnen rauw in de diepvries maar dan heb je een veel langere bereidingstijd nodig om ze gaar te koken als je ze wil eten.
Daarom moet je de groenten eigenlijk een minuut of 5 koken (in kokend water gooien) en ze dan koud spoelen, uitlekken en invriezen. Dat komt ook de smaak en de structuur ten goede.
Wie dit leest is gek
pi_111119734
Snijbonen blancheer ik niet en vries ik zo in. Als ik dan snijbonen eet uit de vriezer, zijn ze heerlijk zoet. Bovendien vind ik het ook lastig als ik ze wel blancheer (deed ik vroeger) om ze goed droog te krijgen en dan heb je veel ijsvorming, wat de boontjes niet lekkerder maakt.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 10:14:01 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111119775
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 10:12 schreef lionessa het volgende:
Snijbonen blancheer ik niet en vries ik zo in. Als ik dan snijbonen eet uit de vriezer, zijn ze heerlijk zoet. Bovendien vind ik het ook lastig als ik ze wel blancheer (deed ik vroeger) om ze goed droog te krijgen en dan heb je veel ijsvorming, wat de boontjes niet lekkerder maakt.
Stomen een optie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 18:55:48 #62
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111466532
Ben mango chutney aan het maken ,moeten de potjes in de koelkast bewaard worden ,of gewoon in de gangkast in het donker ?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:08:16 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111466868
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:55 schreef N.icka het volgende:
Ben mango chutney aan het maken ,moeten de potjes in de koelkast bewaard worden ,of gewoon in de gangkast in het donker ?
Ligt er aan hoe goed je ze na het vullen steriliseert.
Ze zijn vrij zuur door de mango (qua ph waarde bedoel ik) dus kans op botuline is erg laag.
potjes vullen en daarna in een grote soeppan met water een uur koken. Blijven dan ook buiten de koeling jaren goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:32:39 #64
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111467796
Na,het vullen nog in kokend water ?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:39:35 #65
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111468099
Ik heb het over een maand nodig om te eten.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 20:19:35 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111469796
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 19:32 schreef N.icka het volgende:
Na,het vullen nog in kokend water ?
Ja, deksel er op natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 20:23:14 #67
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111469963
Lol,Dat snapte ik nog wel :) . Dacht alleen dat je de potjes alleen van te voren moest koken ,en niet ook nog daarna in kokend water moest stoppen Weer wat geleerd.. dank u !
  zondag 13 mei 2012 @ 10:33:04 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111484699
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 20:23 schreef N.icka het volgende:
Lol,Dat snapte ik nog wel :) . Dacht alleen dat je de potjes alleen van te voren moest koken ,en niet ook nog daarna in kokend water moest stoppen Weer wat geleerd.. dank u !
Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 mei 2012 @ 21:04:02 #69
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111508083
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2012 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je ze lang houdbaar wilt maken, je noemt dan wecken, naar de fabrikant van de glazen potten.
nogmaals bedankt ,het ging prima :)
  maandag 14 mei 2012 @ 12:03:11 #70
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111527886
Weer een paar potjes rabarber gemaakt :9

pi_111665840
Ziet er erg lekker uit!

Het is alweer een klein jaar geleden dat ik nog eens wat ingemaakt heb (een verhuis enzo). maar nu is er een nieuwe moestuin van een 200m² in de maak en er zijn een vijftiental fruitboompjes geplant.
Ik maak al in sinds de tweede helft van de jaren 1970. Het oudste wat ik momenteel nog op de plank staan heb zijn wat potten pruimen die ingemaakt zijn in 1999 of 2000, dat weet ik niet zo precies meer.

Zijn hier ook mensen die inmaken bij verhoogde druk/temperatuur? Die vlees/vis inmaken?

Ik heb een paar jaar terug ondervonden dat het zo goed als onmogelijk is om in Europa, als particulier, een écht grote snelkookpan te kopen. Ik heb er dan maar eentje in de VS gekocht, een All American Canner #930, met een nuttige inhoud van iets meer dan 100l. Daarin kunnen 10 Weckbokalen van 1l tegelijkertijd verwerkt worden. Ideaal voor deinmaak van bijvoorbeeld vleespastei, kip enzovoort.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 20:33:50 #72
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111753338
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Halveer de kommer in de lengte, haal het hart er uit en snij dikke blokken. Met wat zout en suiker bestrooien om vocht uit te trekken, twee uur laten staan. Spoelen, in pot stoppen met mosterdzaad, blaadje laurier, gedroogde dille, witte azijn half en half met water verdunnen en zoveel suiker als je lekker vindt. Pot opvullen hiermee en paar weken minstens wegzetten om op smaak te laten komen.
Beierse senfgurken, heerlijk bij een pot bier, een worst en een bretzel.
Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?
  zaterdag 19 mei 2012 @ 20:35:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_111753440
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2012 20:33 schreef N.icka het volgende:

[..]

Hoeft dit niet geweckt worden ,kan dit zo de kast in ?
Jep, de azijn zorgt voor de conservering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 20:41:13 #74
92279 N.icka
Windforce 11
pi_111753755
Dank u :)
pi_114205567
Gezien het regenachtige weer, vandaag maar eens lekker achter het fornuis gaan staan... Resultaat: 4 potjes abrikozen-vanillejam en 6 potjes rode uien confituur met créme de cassis.

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')