In ieder geval doorschilderen. Ergernis #1 hier aan het bestaande schilderwerk is dat de randen met een kwast gedaan zijn en de rest met roller, en dat je dat verschil heel duidelijk ziet qua structuurquote:Op zondag 3 juli 2011 22:23 schreef yinu het volgende:
Dank, dat zijn al nuttige tips. En het sauzen van muren? Hoe gaan we daarmee het beste te werk zonder ons prachtige gladde stucwerk te verpesten?
Dit is 100% correct en geldt ook voor lak- en beitsmerken.quote:Op zondag 3 juli 2011 22:28 schreef saaw het volgende:
[..]En mijn ervaring is dat duurdere latex [lees: goed merk] wel degelijk veel verschil maakt in dekkracht.
Gebruik je een kwast of een roller?quote:Op maandag 4 juli 2011 08:30 schreef tuxepux het volgende:
Ah, hier kan ik mijn vraag vast kwijt!
Ik ben een tafel aan het schilderen, met acrylverf. Dat leek me handig want dat is zo fijn snel droog. Nadeel is echter dat het zo snel droogt. Er valt niet tegenop te verven, vooral bij het tafelblad maak ik lelijke strepen doordat ik over half droge verf strijk. Is hier een geniale truc voor? Een beetje verdunnen, of wordt de verflaag dan minder sterk?
O ja, acryl weggooien en alkyd kopen is geen optie, want er zitten al 3 lagen acryl op (de grondverf ging beter).
Dank, dat zijn drie oplossingen!quote:Op maandag 4 juli 2011 09:32 schreef blomke het volgende:
Gebruik je een kwast of een roller?
Twee oplossingen:
1 wachten tot het kouder weer is.
2 sneller werken
3 roller i.p.v. kwast
Voor verf en verfspullen ga ik altijd voor het beste, goedkoper spul pakt uiteindelijk altijd duurder uit en kost dan nog een hoop ergernis en lelijkheid extra. Meteen een goede algemene tip voor in dit topic, maar die stond er al geloof ik.quote:Op maandag 4 juli 2011 11:45 schreef blomke het volgende:
Geduld kan je oefenen!
Koop i.d.d. een kwaliteitsroller; zo breed (en duur) mogelijk.
Siliconenkit is een ramp als het om (over)schilderwek gaat. Het beste haal je alle seraf en ga je er met siliconenkitverwijderaar 2x over de verdachte lekken heen.quote:Op woensdag 6 juli 2011 09:50 schreef Sgt.Warlock het volgende:
Ik heb een huis gekocht in januari, en nu wil het geval dat ik over twee weken dubbel glas erin laat zetten. Bij het schilderen bleek dat er stukken siliconenkit op het kozijn zitten waardoor de verf niet pakt en het er lelijk uitziet. Omdat ik toch dubbel glas krijg wild eik daarna opnieuw verven.
Moet ik dan alles kaal halen? en hoe voorkom ik dat er dan resten siliconenkit blijven zitten?
Volgens mij bestaat er geen zwarte grondverf wel grijze. Maar kozijnen uit de fabriek hoef je niet nogmaals te gronden, die laag is al dik genoeg. Zou gewoon met twee lagen beginnen, en mocht dat niet dekkend genoeg zijn, nog een laagje extra.quote:Op maandag 4 juli 2011 19:23 schreef sigme het volgende:
Ik heb nieuwe kozijnen gekregen. Die zijn alvast wit gegrond aangeleverd, maar nu wil ik ze zwart verven (aan de buitenzijde).
Is het aan te bevelen om dan een laag grondverf ook in zwart te doen?
En is Sikkens het beste? (De verfwijzer van bugdetverf komt daarmee.)
Ander vraagje, waarom wordt een inzetvaatje of uitstrijkblik gebruikt? De instructies van budgetverf noemen het gebruik daarvan wel voor de grondverf, maar niet voor de lakverf.
Oh ja, nog een vraag: hoe kan ik het netste om de scharnieren heenverven?
Geen idee, het is gewoon een leeg verfblik, vaak met hengsel, waar je mee werkt en de verf in kunt bewaren.quote:Op maandag 4 juli 2011 19:23 schreef sigme het volgende:
Ander vraagje, waarom wordt een inzetvaatje of uitstrijkblik gebruikt? De instructies van budgetverf noemen het gebruik daarvan wel voor de grondverf, maar niet voor de lakverf.
Wel heb ik thuis in de schuur staan, is nog een standaard ook, wit, grijs of zwart.quote:Op woensdag 6 juli 2011 11:56 schreef Forno het volgende:
[..]
Volgens mij bestaat er geen zwarte grondverf wel grijze.
Grondverf kan op kleur gemengd worden. Vandaar de vraagquote:Op woensdag 6 juli 2011 11:56 schreef Forno het volgende:
[..]
Volgens mij bestaat er geen zwarte grondverf wel grijze. Maar kozijnen uit de fabriek hoef je niet nogmaals te gronden, die laag is al dik genoeg. Zou gewoon met twee lagen beginnen, en mocht dat niet dekkend genoeg zijn, nog een laagje extra.
Sigma is kwaliteit. Goede dekking, vloeit mooi uit, is snel droog en behoeft minder onderhoud. Er zijn meerdere merken (bijvoorbeeld Sikkens en Wijzonol) die ongeveer dezelfde kwaliteit (en prijs) hebben.
Scharnieren, als je ze laat zitten toch een kwestie van of een vaste hand of afplakken. Ramen waar geboefte niet bij kan, haal ik er als DHZ'er uit met scharnier en al. Is wat meer werk, maar levert wel het mooiste resultaat op.
Wat bedoel je hiermee? Ah ik denk dat ik het al begrijp. Afplakken, dunne kwast gebruiken. Eventueel gemors weghalen met doekje/wattenstaafje?quote:Op woensdag 6 juli 2011 20:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Grondverf kan op kleur gemengd worden. Vandaar de vraag.
Sigma is kwaliteit maar de verfwijzer adviseert dus Sikkens. Is er verschil in kwaliteit of beste toepassing per merk?
De scharnieren kunnen niet verwijderd worden. Afplakken zal wel lukken, maar hoe voorkom ik dat je het gepruts ziet om er toch achter te verven?
Dat bedoel ik jaquote:Op woensdag 6 juli 2011 20:41 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Wat bedoel je hiermee? Ah ik denk dat ik het al begrijp. Afplakken, dunne kwast gebruiken. Eventueel gemors weghalen met doekje/wattenstaafje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |