Bron: http://www.brabantsdagbla(...)ng-wordt-beperkt.ecequote:Overdrachtsbelasting wordt beperkt
DEN HAAG (ANP) - De overdrachtsbelasting wordt beperkt. De ministerraad bespreekt vrijdag een voorstel hierover, zo bevestigen ingewijden donderdag. De maatregel maakt onderdeel uit van een uitgebreidere visie van het kabinet op de toekomst van de woningmarkt.
Als het kabinet er vrijdag definitief toe besluit, gaat de maatregel naar verwachting meteen in. De overdrachtsbelasting is nu 6 procent en moet betaald worden bij de koop van een huis.
Dat schijnt nu wel zo te zijn voor de overdrachtsbelasting, die moet voldaan worden een maand nadat men juridisch eigenaar is geworden.. Dus ik hoop dat je gelijk hebt, dat levert een leuke meevaller op!quote:Op donderdag 30 juni 2011 18:28 schreef Lienekien het volgende:
Je wordt pas eigenaar bij de betaling, dus ik denk dat de datum van overdracht bij de notaris leidend is.
Dat is fijn dan als je morgen moet passeren...quote:Op donderdag 30 juni 2011 18:32 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Bron: http://www.brabantsdagbla(...)ng-wordt-beperkt.ece
Ja, maar heb je t dan over passeren van, of het tekenen van het voorlopig koopcomtract?quote:Op donderdag 30 juni 2011 18:57 schreef MrBadGuy het volgende:
Volgens RTL gaat het zelfs met terugwerkende kracht in tot afgelopen maandag.
Passeren van lijkt me... bij het voorlopig koopcontract hoef je toch nog geen overdrachtsbelasting te betalen?quote:Op donderdag 30 juni 2011 19:16 schreef silliegirl het volgende:
[..]
Ja, maar heb je t dan over passeren van, of het tekenen van het voorlopig koopcomtract?
Dat maakt voor mij niet uit, ik passeer ruim binnen het jaar...quote:Op donderdag 30 juni 2011 19:39 schreef traders het volgende:
Het zou gaan op een TIJDELIJKE verlaging gedurende 1 JAAR.
Daarna zal er wel weer huilie-huilie gesmeekt worden om een verlenging (zie b.v. nu de BTW verlaging op verbouw die ook verlengt is).
Denken jullie nou echt dat de overheid 3.5 Miljard relatief stabiele belastinginkomsten definitief weg gaat geven?
Als ze dit gaan doen, komt het wel in een andere vorm terug, b.v. belasting op verkoopwinst. Daar is wel een probleem mee, want (1) verkoopwinst is onzeker, en (2) moet verkoopverlies ook aftrekbaar worden.
Waaromquote:Op donderdag 30 juni 2011 19:39 schreef traders het volgende:
(2) moet verkoopverlies ook aftrekbaar worden.
Helemaal mee eensch.quote:Op donderdag 30 juni 2011 18:33 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Mooi, nu nog helemaal afschaffen.
Lol, ik mag hopen dat mevr. de boer bedoeld dat het mooi is dat de belasting verlaagd wordt, niet dat het mooi is dat de huurders gaan meebetalenquote:''Als je hiervoor een bankenheffing invoert, zullen banken de kosten doorberekenen en dan betalen huurders mee aan het beperken van de overdrachtsbelasting voor kopers. Dat is unfair.''
''Heel mooi, als het klopt'', zei VVD-Kamerlid Betty de Boer. CDA en gedoogpartner PVV wilden nog niet reageren.
Dat is natuurlijk bullshit. Al die jaren hebben kopers gewoon een onzinnige belasting betaald. Nu dat niet meer zo krankzinnig veel hoeft te zijn, zijn ineens de huurders zogenaamd de dupequote:Op donderdag 30 juni 2011 20:16 schreef Whuzz het volgende:
Quote van nu.nl:
''Als je hiervoor een bankenheffing invoert, zullen banken de kosten doorberekenen en dan betalen huurders mee aan het beperken van de overdrachtsbelasting voor kopers. Dat is unfair.''
Wat ze bedoelt is dat wanneer je banken iets (wat dan ook) laat betalen ze dat doorberekenen aan de klanten. įlle klanten. Dus ook klanten die huren. En ook klanten die kopen natuurlijk of ooit al gekocht hebben. Ik vind het ook vergezocht, maar het is wel waar dat de banken het gewoon doorberekenen natuurlijk.quote:Op donderdag 30 juni 2011 20:24 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk bullshit. Al die jaren hebben kopers gewoon een onzinnige belasting betaald. Nu dat niet meer zo krankzinnig veel hoeft te zijn, zijn ineens de huurders zogenaamd de dupe![]()
Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
Ik weet exact wat ze bedoelt, en dat de banken het doorberekenen is onvermijdelijk. Maar wat is er unfair aan als zowel huurders als kopers een gezamenlijke belasting betalen ipv dat alleen de kopers dat moeten doen onder het mom van een achterlijke 'overdrachts'-belasting?quote:Op donderdag 30 juni 2011 20:26 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Wat ze bedoelt is dat wanneer je banken iets (wat dan ook) laat betalen ze dat doorberekenen aan de klanten. įlle klanten. Dus ook klanten die huren. En ook klanten die kopen natuurlijk of ooit al gekocht hebben. Ik vind het ook vergezocht, maar het is wel waar dat de banken het gewoon doorberekenen natuurlijk.
Zolang de huizenmarkt half bloedend dood op straat ligt worden er ook minder huizen verkocht dan normaal -> minder overdrachtsbelasting. Het is echt niet alleen maar voor de goede sier dat ze het nu verlagen hoorquote:Op donderdag 30 juni 2011 19:39 schreef traders het volgende:
Het zou gaan op een TIJDELIJKE verlaging gedurende 1 JAAR.
Daarna zal er wel weer huilie-huilie gesmeekt worden om een verlenging (zie b.v. nu de BTW verlaging op verbouw die ook verlengt is).
Denken jullie nou echt dat de overheid 3.5 Miljard relatief stabiele belastinginkomsten definitief weg gaat geven?
Als ze dit gaan doen, komt het wel in een andere vorm terug, b.v. belasting op verkoopwinst. Daar is wel een probleem mee, want (1) verkoopwinst is onzeker, en (2) moet verkoopverlies ook aftrekbaar worden.
Ik denk niet dat er een nieuwe aanvraag hoeft te worden ingediend. Het "teveel bedrag" wordt dan gewoon niet uit de hypotheek opgenomen en daar betaal je dus ook geen rente over.quote:Op donderdag 30 juni 2011 20:31 schreef Sm0keZ het volgende:
Da's weer een leuke meevaller vandaag, heb deze week een koopcontract getekend en ben nu bezig om de hypotheek rond te krijgen. Aanvraag is al gedaan.
Wat ik mij nu afvraag, m'n hypotheekadviseur heeft dus een berekening gemaakt, offerte aangevraagd bij een geldverstrekker welke ik inmiddels heb goedgekeurd en eergisteren daadwerkelijk heb aangevraagd. In deze offerte was natuurlijk 6% overdrachtsbelasting in verwerkt. Als dit nu verandert naar 2 of 3% (de bronnen verschillen nogal, nu.nl heeft het over 2% als ik mij niet vergis), is er dus meer geld geleend dan er feitelijk nodig is. Wat gebeurt er met dit resterende bedrag? Of bestaat dan de verplichting om een nieuwe hypotheekaanvraag te doen?
In mijn geval werkt mijn hypotheekadviseur tegen een uurtarief in plaats van provisie. Hoewel ik het een aardige kerel vind, vind ik het ook erg zonde om deze man nogmaals te betalen voor z'n diensten bij een eventuele nieuwe aanvraag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |