Het onderwijssysteem in America werkt iets anders dan hier een jaar college geld in Nederland is zwaar gesubsidieerd, veel meer dan 2000 euro voor een uni zal je niet betalen per jaar.quote:Op maandag 27 juni 2011 21:53 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Hoe de fuck krijg je je schuld zo hoog
Ik heb echt extreem m'n best gedaan en de lening op maximaal gehad, maar ik kom nog niet eens op een tiende..
Je maakt wel meer kans bij een strategy consultant in Nederland met een Ivy League/Oxbridge/LSE diploma dan met eentje uit Nederland. Je cv/motivatiebrief moeten wel erg karig zijn om dat niet te krijgen (lees: spelfouten enzo). Dat je een diploma in het buitenland hebt gehaald is een vrij sterk signaal dat je 'goed' bent. Het is niet zo dat iemand die in(bijv.) Groningen heeft gestudeert automatisch in de prullenbak verdwijnt, zij moet dan gewoon op een andere manier aantonen dat ze 'goed' is (topsport, nevenactiviteiten etc).quote:Op donderdag 30 juni 2011 09:43 schreef leysha het volgende:
Ik heb overigens wel de indruk dat dit bij werkgevers in Nederland een minder grote rol speelt, ook multinationals. Strategy consultants in de UK/VS bijvoorbeeld kijken niet eens naar een CV waar geen Ivy League/Oxbridge/LSE op staat, maar vestigingen van diezelfde kantoren in Nederland geven er niks om aan welke Nederlandse universiteit je gestudeerd hebt. Ik denk dat dit komt doordat (in tegenstelling tot de VS/UK) hier alle universiteiten min of meer een uniform niveau aanbieden. Als je dan eenmaal bij zo'n bedrijf werkt kun je vrij gemakkelijk doorstromen naar een kantoor waar dan ook in het buitenland.
Dat zoekt elkaar ook op. Mensen hebben snel de neiging om zich blind te staren op een paar vierkante kilometer aan kantoor complexen (van de Zuidas tot aan de city) en denken dat er verder geen werk te vinden is, terwijl hun talenten daar buiten misschien beter op hun plek zouden zijn.quote:Op donderdag 30 juni 2011 13:05 schreef miro86 het volgende:
[..]
Je maakt wel meer kans bij een strategy consultant in Nederland met een Ivy League/Oxbridge/LSE diploma dan met eentje uit Nederland. Je cv/motivatiebrief moeten wel erg karig zijn om dat niet te krijgen (lees: spelfouten enzo). Dat je een diploma in het buitenland hebt gehaald is een vrij sterk signaal dat je 'goed' bent. Het is niet zo dat iemand die in(bijv.) Groningen heeft gestudeert automatisch in de prullenbak verdwijnt, zij moet dan gewoon op een andere manier aantonen dat ze 'goed' is (topsport, nevenactiviteiten etc).
Een andere reden waarom sollicitaties van minder goed aangeschreven unis eerder weg mogen in de VS/VK is dat het daar competitiever is. Voor een (karige) internship bij de consumentenbond in de VK ("Which?") ontvangen ze al 100 sollicitaties per vacature. Bovendien, als je in Nederland solliciteert met een uitstekend diploma, ben je een van de weinigen, de meesten studeren gewoon in Nederland. In de VS/VK heb je meteen te maken met alle andere mensen die aan een Ivy League uni /Oxbridge/LSE hebben gestudeerd
Goede vriend van me is recruiter geweest bij een grote financiele instelling. Ze hadden daar een nieuwe HR dame uit Amerika gekregen en was direct begonnen met een nieuwe interne applicatie voor een baan. Alle CV's met UCL, LSE etc. gooide ze direct weg, ze keek alleen naar Cambridge en Oxford. Ze had als Amerikaan nooit van UCL, LSE etc. gehoordquote:Op donderdag 30 juni 2011 13:05 schreef miro86 het volgende:
In de VS/VK heb je meteen te maken met alle andere mensen die aan een Ivy League uni /Oxbridge/LSE hebben gestudeerd
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |