Ik doe dat voornamelijk bij bierenzo.nlquote:
Inderdaad, vrijwel alle Mitra's hebben nu Jopen.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:16 schreef Inkomen het volgende:
Bieren van Jopen zijn intussen in de meeste slijterijen wel te krijgen - in ieder geval alle Mitra's die ik tot nu toe heb gezien. Of ze allemaal de Adriaan hebben weet ik niet; anders zou je bij een speciaalzaak moeten kijken...
Hoofdzakelijk voor pils.quote:Op donderdag 28 juli 2011 18:50 schreef Inkomen het volgende:
Iemand ervaring met dit soort apparaten?
Lijkt me wel lekker decadent. Volgens mij is het echter vooral wat onpraktisch, ook wat betreft verkrijgbaarheid van verschillende biersoorten & en het verbruik van zo'n ding, maar misschien zit ik er naast.
Ik hou niet zo van zwaar. Ik hou van blond bier met name. Donker bier trekt me niet. Ik ga nu naar van der lem... is een speciaal zaak... kijken of ze daar Jopen Adriaan hebben. Anders moet ik maar ff in jdorp kijken voor de mitra!quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Inderdaad, vrijwel alle Mitra's hebben nu Jopen.
De Hoppen is inderdaad echt heel erg lekker. Ook de Ongelovige Thomas is heel lekker. Wel zwaar.
Ik zag dat er ook fusten voor Brand waren, maar ook voor Leffe & Duitse bieren als Diebels & Fransizkaner - die zijn dan moeilijker te verkrijgen?quote:
Lentebier drinkt ook lekker makkelijk weg. Reken zelf de Koyt & Extra Stout tot mijn favorietenquote:Op donderdag 28 juli 2011 19:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Inderdaad, vrijwel alle Mitra's hebben nu Jopen.
De Hoppen is inderdaad echt heel erg lekker. Ook de Ongelovige Thomas is heel lekker. Wel zwaar.
Weet niet of het moeilijker verkrijgbaar is maar je bent waarschijnlijk beter en goedkoper uit met kratten.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:32 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ik zag dat er ook fusten voor Brand waren, maar ook voor Leffe & Duitse bieren als Diebels & Fransizkaner - die zijn dan moeilijker te verkrijgen?
De Trinitas is ook lekker. Koyt is erg zoet en raar. Dat is niet zo gek, want dat is gemaakt met gruit; een kruidenmengsel dat ze nog gebruikten toen er geen hop beschikbaar was.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:33 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Lentebier drinkt ook lekker makkelijk weg. Reken zelf de Koyt & Extra Stout tot mijn favorieten.
Dat dacht ik ook al. Het ziet er alleen wel uit als een mooi dingquote:Op donderdag 28 juli 2011 19:45 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Weet niet of het moeilijker verkrijgbaar is maar je bent waarschijnlijk beter en goedkoper uit met kratten.
Ik vind juist dat rare wel lekker. Ligt mij sowieso beter dan andere gruitbieren als bijv. Gageleer. De Trinitas daarentegen beviel me niet zo goed.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:46 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Trinitas is ook lekker. Koyt is erg zoet en raar. Dat is niet zo gek, want dat is gemaakt met gruit; een kruidenmengsel dat ze nog gebruikten toen er geen hop beschikbaar was.
Ik zeg: stop hop in de Koyt en het is heel lekker.
Dan moet je het kopen om op de kast te zetten en niet te gebruiken.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:50 schreef Inkomen het volgende:
Dat dacht ik ook al. Het ziet er alleen wel uit als een mooi ding.
Die moet je eens te warm drinken. Dan 'is ie echt heel goor. (20+ graden). Overigens is het héél plakkerige troep als het overal behalve in het glas ligt.quote:Op donderdag 28 juli 2011 19:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Inderdaad, vrijwel alle Mitra's hebben nu Jopen.
De Hoppen is inderdaad echt heel erg lekker. Ook de Ongelovige Thomas is heel lekker. Wel zwaar.
Er is geen enkel bier in de wereld dat wél lekker is op die temperatuurquote:Op donderdag 28 juli 2011 20:59 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Die moet je eens te warm drinken. Dan 'is ie echt heel goor. (20+ graden).
Waarom doe je dat dan ook?quote:Overigens is het héél plakkerige troep als het overal behalve in het glas ligt.
Die blonde vond ik wel te doen. Die amber niet. Vond ze verder allebei een beetje meh.quote:Op donderdag 28 juli 2011 21:15 schreef Neroje het volgende:
Hebben jullie meegedaan aan de Proeverij van Hertog Jan? Dat je moet kiezen tussen X en Y?
Ik heb vanavond in Dordt geproefd, en hoewel ze allebei prima waren vond ik Y toch mijn stem waard. X was gewoon een lekker blond biertje, Y vond ik toch iets bijzonderder
Toch is er verschil tussen viesheid daar.quote:Op donderdag 28 juli 2011 21:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Er is geen enkel bier in de wereld dat wél lekker is op die temperatuur
Hij spoot open. Zodoende.quote:Waarom doe je dat dan ook?
Zonde. Te warm gezet en niet lang genoeg laten rusten.quote:Op donderdag 28 juli 2011 21:38 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Toch is er verschil tussen viesheid daar.
[..]
Hij spoot open. Zodoende.
Nou, de aanloop was wat anders maar je conclusie klopt.quote:Op donderdag 28 juli 2011 21:40 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Zonde. Te warm gezet en niet lang genoeg laten rusten.
Hey, dat is wellicht interessantquote:Op donderdag 28 juli 2011 19:29 schreef andrejes het volgende:
Kan niet wachten op het bierfestival daar in september!!!!
Ik heb net even gekeken op de site en in de hele provincie is er niet een café waar ze het schenkenquote:Op donderdag 28 juli 2011 21:15 schreef Neroje het volgende:
Hebben jullie meegedaan aan de Proeverij van Hertog Jan? Dat je moet kiezen tussen X en Y?
Ik heb vanavond in Dordt geproefd, en hoewel ze allebei prima waren vond ik Y toch mijn stem waard. X was gewoon een lekker blond biertje, Y vond ik toch iets bijzonderder
M'n eerste Nøgne Ø Dark Horizon heb ik op ruim 20 graden gedronken, en die was heerlijk... dus niet alles over één kam scheren graagquote:Op donderdag 28 juli 2011 21:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Er is geen enkel bier in de wereld dat wél lekker is op die temperatuur
[..]
Waarom doe je dat dan ook?
quote:Op zaterdag 30 juli 2011 18:13 schreef Rory78 het volgende:
Op vakantie in Gap (F) in de plaatselijke pub kennis gemaakt met onderstaande jongen..
[ afbeelding ]
De 'gewone' Barbär kende ik al van een biercafé in Brugge en later mijn stamkroeg, maar deze Bok vind ik nog lekkerder. Ik ben een aantal keren terug gegaan om deze nog beter te kunnen proeven. ..and again, and again, and again.
quote:Op zaterdag 30 juli 2011 20:38 schreef Qwea het volgende:
Ooh gatverdamme! Die [ afbeelding ]
Is zo niet te zuipen
Heb ik een jaar mogen testen, toen ik 'op kot' ging en het nog niet in de handel te verkrijgen was (moeder werkte toen voor Carlos Brito, CEO van InBevquote:Op donderdag 28 juli 2011 18:50 schreef Inkomen het volgende:
Iemand ervaring met dit soort apparaten?
Lijkt me wel lekker decadent. Volgens mij is het echter vooral wat onpraktisch, ook wat betreft verkrijgbaarheid van verschillende biersoorten & en het verbruik van zo'n ding, maar misschien zit ik er naast.
quote:
Ik ben ook een Jopenfan maar je moet wel realistisch zijn. Dat betekent niet dat álle bieren top zijnquote:Op zondag 31 juli 2011 13:20 schreef Psjentje het volgende:
@qwea... jij bent met eten als een zeikerd (ik spreek uit ervaring) ook met bier ben je een jankerd, maar dan in een mindere mate. Jopen is een top brouwerij. Punt.
Ga nu maar achter die Adriaan aan van ze, Topper zomerbiertje.
Wat een complete bullshitquote:Op zondag 31 juli 2011 13:20 schreef Psjentje het volgende:
@qwea... jij bent met eten een zeikerd (ik spreek uit ervaring) ook met bier ben je een jankerd, maar dan in een mindere mate. Jopen is een top brouwerij. Punt.
Ga nu maar achter die Adriaan aan van ze, Topper zomerbiertje.
Ik niet, maar het is blijkbaar een gastbier:quote:Op zondag 31 juli 2011 13:14 schreef Qwea het volgende:
Iemand hier eigenlijk al bieren van De Drentsche Schans gehad?
Aah! Nou ja, coevorden/ holsloot zit 11 min rijden van mijn ouderlijk huis. Dus ik ga binnenkort maar es lang om ze te proberen dan.quote:Op zondag 31 juli 2011 13:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik niet, maar het is blijkbaar een gastbier:
http://www.bierwoordenboek.eu/Drentsche%20Schans.ashx
Worden ze daar ook daadwerkelijk verkocht dan?quote:Op zondag 31 juli 2011 13:26 schreef Qwea het volgende:
[..]
Aah! Nou ja, coevorden/ holsloot zit 11 min rijden van mijn ouderlijk huis. Dus ik ga binnenkort maar es lang om ze te proberen dan.
Jaquote:Op zondag 31 juli 2011 13:29 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Worden ze daar ook daadwerkelijk verkocht dan?
Want: De bieren die verkocht worden onder de naam 'Drentsche Schans' worden gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge uit België.
Lekkerquote:Op zondag 31 juli 2011 13:47 schreef Watertornado het volgende:
Over Jopen gesproken: ik heb een fles Leibier weten te bemachtigen. Ben benieuwd . . .
Ik vond het nu juist de sport om het bier te bemachtigen zonder 100 euro neer te tellen.quote:Op zondag 31 juli 2011 13:47 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Lekker
Heb je ook de leisteen erbij?
Daar hebben ze het menu op geplakt
Wacht even hoor, ga nog eens lezen? Ik zeik nergens een bierbrouwerij af. Ik zeg alleen dat ik de bockbier niet te zuipen vindtquote:Op zondag 31 juli 2011 13:43 schreef Psjentje het volgende:
Qwea, je flikkerd in mijn ogen een top biertje weg, zoals je misschien weet wil een bock nog wel eens zijn eigen karateristieke smaak hebben en zelfs op de fles nog wat door rijpen.
Jopen maakt in mijn ogen zeer goede bieren. ALLE bieren die ze produceren zijn kwalitatief erg goed, Nembri heeft een goed punt, het is een kwestie van smaak.
Om op het internet een regionale brouwerij af te zeiken is in mijn ogen not done.
Texelse Bierbrouwerij, Boven 't IJ en Jopen zijn in mijn ogen goede bierbrouwerijen en verdienen alle support.
Waarom? Ik zie trouwens geen afzeikerij van de brouwerij. Ik zie dat ze één bier niet lekker vindt en door de gootsteen gespoeld heeft. Iets dat ik ook wel eens gedaan heb. Wat moet je dan? Het eeuwig laten staan tot het verdampt is?quote:Op zondag 31 juli 2011 13:43 schreef Psjentje het volgende:
Qwea, je flikkerd in mijn ogen een top biertje weg, zoals je misschien weet wil een bock nog wel eens zijn eigen karateristieke smaak hebben en zelfs op de fles nog wat door rijpen.
Jopen maakt in mijn ogen zeer goede bieren. ALLE bieren die ze produceren zijn kwalitatief erg goed, Nembri heeft een goed punt, het is een kwestie van smaak.
Om op het internet een regionale brouwerij af te zeiken is in mijn ogen not done.
De Texelse ben ik absoluut geen fan van maar inderdaad, iedere kleine brouwerij verdient support tegenwoordig. Het is moeilijk voor ze.quote:Texelse Bierbrouwerij, Boven 't IJ en Jopen zijn in mijn ogen goede bierbrouwerijen en verdienen alle support.
Hoe kom je er dan aan, guit?quote:Op zondag 31 juli 2011 13:49 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik vond het nu juist de sport om het bier te bemachtigen zonder 100 euro neer te tellen.
Dus nee.
Ook hebben? Voor een tientje, bij de parkeergarage.quote:
Welke biertjes heb je allemaal door de gootsteen gepleurd eigenlijk?quote:Op zondag 31 juli 2011 13:51 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Waarom? Ik zie trouwens geen afzeikerij van de brouwerij. Ik zie dat ze één bier niet lekker vindt en door de gootsteen gespoeld heeft. Iets dat ik ook wel eens gedaan heb. Wat moet je dan? Het eeuwig laten staan tot het verdampt is?
Neuh, ik heb het al eens op bij de brouwerij zelf waar een kennis van me werktquote:Op zondag 31 juli 2011 13:53 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ook hebben? Voor een tientje, bij de parkeergarage.
[..]
Alles van Deze 7 Deugden. Het initiatief is erg mooi, het bier zeker niet en dat is heel erg jammer.quote:Welke biertjes heb je allemaal door de gootsteen gepleurd eigenlijk?
Ik heb De Dolle Brouwers Oerbier half erdoorheengekolkt.
quote:Op zondag 31 juli 2011 13:14 schreef Qwea het volgende:
Iemand hier eigenlijk al bieren van De Drentsche Schans gehad?
Zo, daar heb je me toch een partij niet speciale bieren te pakken... Naja, de Pacifico, Bud, Damm, Lapin Kulta en Murphys in ieder geval. En die HJ is volgens mij ook overal wel te krijgen. Blijft de Jopen over.quote:
Klopt. Ze zijn ook niet echt "Speciaal speciaal". Maar het is ook geen gewoon bier. Dus in principe past het in dit topicquote:Op zondag 31 juli 2011 15:21 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Zo, daar heb je me toch een partij niet speciale bieren te pakken... Naja, de Pacifico, Bud, Damm, Lapin Kulta en Murphys in ieder geval. En die HJ is volgens mij ook overal wel te krijgen. Blijft de Jopen over.
En over Orval doorspoelen gesproken... simpelweg barbaars.Zelfs als het je smaak niet is.
Jazekerquote:Op zondag 31 juli 2011 15:25 schreef hemarookworst het volgende:
Ik wil eens bieren van de Rotterdamse stadsbrouwerij 'De Pelgrim' proeven. Iemand ervaringen hiermee?
http://www.pelgrimbier.nl
Ik vind er niet veel aan, heb nog één zo'n fles liggen, die ga ik een tijd bewaren om te kijken of 'ie dan lekkerder is geworden, maar heb er een hard hoofd in.quote:Op zondag 31 juli 2011 09:38 schreef andrejes het volgende:
Bommen & Granaten zwaar en een echte heerlijk biertje!!!
Dat het makkelijk verkrijgbaar is betekent niet dat het niet lekker kan zijnquote:Op zondag 31 juli 2011 15:21 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Zo, daar heb je me toch een partij niet speciale bieren te pakken... Naja, de Pacifico, Bud, Damm, Lapin Kulta en Murphys in ieder geval. En die HJ is volgens mij ook overal wel te krijgen. Blijft de Jopen over.
En over Orval doorspoelen gesproken... simpelweg barbaars.Zelfs als het je smaak niet is.
Ik vond het simpelweg niet te drinkenquote:Op zondag 31 juli 2011 22:35 schreef Quannum het volgende:
Orval wegkieperen...![]()
Was ie niet goed gerijpt of zo?
Word up, yo.quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:04 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat het makkelijk verkrijgbaar is betekent niet dat het niet lekker kan zijn. Als je ze nog niet gehad hebt, waarom dan niet proberen?
Orval doorspoelen kan je zonde vinden, maar misschien was er wel een erg goede reden voor. Als je het echt niet lekker vindt (wat kan, ik vind Orval ook weinig aan) kan je het beter weggooien dan tegen heug en meug opdrinken
Dan zal dit niets voor je zijnquote:Op maandag 1 augustus 2011 00:15 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Van de week zat ik lekker speciaalbier te drinken en op een van de flesjes (Espressostout) stond EBU en EBC vermeld, beide met getallen er bij. Ik wist niet wat dat betekende en heb het even opgezocht.
EBU geeft informatie over de bitterheid van het bier en EBC over de kleur. De stout scoorde 65 EBU en 90 EBC en het was inderdaad nogal bitter en erg donker van kleur.
Eigenlijk geeft EBC helemaal geen informatie over de kleur, maar over de lichtdoorlatendheid bij violet (430 nm). De Molen Hel & Verdoemenis blijft daarbij steken op 308,9, eenheid zou ik er eens bij moeten zoeken.quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:15 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Van de week zat ik lekker speciaalbier te drinken en op een van de flesjes (Espressostout) stond EBU en EBC vermeld, beide met getallen er bij. Ik wist niet wat dat betekende en heb het even opgezocht.
EBU geeft informatie over de bitterheid van het bier en EBC over de kleur. De stout scoorde 65 EBU en 90 EBC en het was inderdaad nogal bitter en erg donker van kleur.
Wel, ik zeg ook niet dat het niet lekker kan zijn. Als lokaal bier is Damm een stuk beter te drinken dan San Miguel (maar niet zo goed als Moritz). Pacifico is een goede derde voor mij als het om Mexicaanse bieren gaat, en een nagenoeg bevroren Bud is best te drinken, maar dit is toch het speciaalbiertopic?quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:04 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat het makkelijk verkrijgbaar is betekent niet dat het niet lekker kan zijn. Als je ze nog niet gehad hebt, waarom dan niet proberen?
Orval is een kwestie van doorbijten.quote:Orval doorspoelen kan je zonde vinden, maar misschien was er wel een erg goede reden voor. Als je het echt niet lekker vindt (wat kan, ik vind Orval ook weinig aan) kan je het beter weggooien dan tegen heug en meug opdrinken
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Reference_Method#EBCquote:Op maandag 1 augustus 2011 09:10 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Eigenlijk geeft EBC helemaal geen informatie over de kleur, maar over de lichtdoorlatendheid bij violet (430 nm). De Molen Hel & Verdoemenis blijft daarbij steken op 308,9, eenheid zou ik er eens bij moeten zoeken.
Sure, smaken verschillen. Gelukkig maar.quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Je kunt toch best iets heel vies vinden?
Ja, is beschikbaar....in Frankrijk: http://belgianbeerspecial(...)-launches-biere.htmlquote:Op maandag 1 augustus 2011 12:43 schreef Chielus het volgende:
Weet iemand of er al bieren van Mont des Cats van de band zijn gerold? Iemand misschien zelfs al geproefd?
Dat dus... heb ik dus duidelijk met die 'Bommen & Granaten'... heb er eentje geprobeerd, heb er nog eentje liggen, die ga ik minstens een jaar bewaren en dan nog eens proberen.quote:Op maandag 1 augustus 2011 13:13 schreef Quannum het volgende:
[..]
Sure, smaken verschillen. Gelukkig maar.![]()
Je hebt het geprobeerd, was niets voor jou. Next!
quote:Op maandag 1 augustus 2011 13:27 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat dus... heb ik dus duidelijk met die 'Bommen & Granaten'... heb er eentje geprobeerd, heb er nog eentje liggen, die ga ik minstens een jaar bewaren en dan nog eens proberen.
Ik zou zeker een jaar of 3-4 wachten. Dit soort zware dingen verandert niet zo heel erg in een jaar. En met een houdbaarheid van 25 jaar(quote:Op maandag 1 augustus 2011 13:27 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat dus... heb ik dus duidelijk met die 'Bommen & Granaten'... heb er eentje geprobeerd, heb er nog eentje liggen, die ga ik minstens een jaar bewaren en dan nog eens proberen.
Die wordt toch gebrouwen in Chimay. Ik ben over 3 weken 20km bij Chimay vandaan op vakantie. Hopelijk verkopen ze het daar ook in de abdijwinkel.quote:Op maandag 1 augustus 2011 12:43 schreef Chielus het volgende:
Weet iemand of er al bieren van Mont des Cats van de band zijn gerold? Iemand misschien zelfs al geproefd?
Kloptquote:Op maandag 1 augustus 2011 13:48 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Die wordt toch gebrouwen in Chimay. Ik ben over 3 weken 20km bij Chimay vandaan op vakantie. Hopelijk verkopen ze het daar ook in de abdijwinkel.
Dat kan het pas worden als ze zelf weer binnen hun eigen muren een brouwerij openen en zoals je die gelezen hebt is die gesloten omdat er geen brouwmonniken meer beschikbaar waren.quote:Op maandag 1 augustus 2011 14:01 schreef Chielus het volgende:
Lees het verhaal van Mont des Cats een beetje door maar dat gaat voorlopig geen officiele Trappist worden. Blijf wel benieuwd hoe hij smaakt, bij Chimay maken ze meestal geen rommel.
Er gaan veel verschillende definities van speciaalbier de ronde, allemaal met voor en nadelen. Als je zegt dat speciaalbier alles is wat geen pils is dan vallen Christoffel Blond, Pilsner Urquell en Donder & Bliksem buiten de definitie van speciaalbier.quote:Op maandag 1 augustus 2011 09:28 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Wel, ik zeg ook niet dat het niet lekker kan zijn. Als lokaal bier is Damm een stuk beter te drinken dan San Miguel (maar niet zo goed als Moritz). Pacifico is een goede derde voor mij als het om Mexicaanse bieren gaat, en een nagenoeg bevroren Bud is best te drinken, maar dit is toch het speciaalbiertopic?
Kijk eens naar de lijst van het lekkerste bokbier (niet het beste). Dan zie je wat lekker is en wat men wil.quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:03 schreef Chielus het volgende:
Vraagje aan jullie, ik wil in het najaar naast de bokbier van mn bierleverancier een 2de bok schenken. Iets anders dan de standaard bokken. Al een x Leutebok en Barbar winterbok gehad, Nog leuke suggesties? Brugse Bok wellicht?
De eerste definitie is natuurlijk de juiste. Het feit dat iemand een bepaald bier niet vaak drinkt en het dus wel speciaal vindt is niet de definitie van "speciaalbier". Dat is de definitie van "speciaal bier".quote:Op maandag 1 augustus 2011 16:42 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Er gaan veel verschillende definities van speciaalbier de ronde, allemaal met voor en nadelen. Als je zegt dat speciaalbier alles is wat geen pils is dan vallen Christoffel Blond, Pilsner Urquell en Donder & Bliksem buiten de definitie van speciaalbier.
Kies je er voor dat speciaalbier alleen is wat je niet bij de supermarkt kunt krijgen heb je een nieuw probleem. Bij een grotere supermarkt hier in de stad heb ik Guinness gekocht, Old Speckled Hen, Rochefort 8 en 10, Chimay en nog wel het een en ander. Ik heb al meer dan 100 soorten bier gehad, maar van de bieren die Qwea op de foto heeft gezet heb ik maar de helft geproefd. Wat mij betreft dus een mooie aanvulling voor in dit topic
Nja het blijft inderdaad lastig. Als je een scheidslijn zou trekken op basis van doorspoelbier vs. speciaalbier, dan vallen Guinness en de Duitse Tarwebieren dus buiten de boot. Supermarkt vs. speciaalzaak: daar gaan Chimay en Grimbergen (en opnieuw Guinness en de Franzis), zelfs hier in Spanje.quote:Op maandag 1 augustus 2011 16:42 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Er gaan veel verschillende definities van speciaalbier de ronde, allemaal met voor en nadelen. Als je zegt dat speciaalbier alles is wat geen pils is dan vallen Christoffel Blond, Pilsner Urquell en Donder & Bliksem buiten de definitie van speciaalbier.
Kies je er voor dat speciaalbier alleen is wat je niet bij de supermarkt kunt krijgen heb je een nieuw probleem. Bij een grotere supermarkt hier in de stad heb ik Guinness gekocht, Old Speckled Hen, Rochefort 8 en 10, Chimay en nog wel het een en ander. Ik heb al meer dan 100 soorten bier gehad, maar van de bieren die Qwea op de foto heeft gezet heb ik maar de helft geproefd. Wat mij betreft dus een mooie aanvulling voor in dit topic
La Trappe Bock was inderdaad verdomd lekker. Dat ik die hier kon krijgen was een leuke bijkomstigheid van de veroveringsdrang van Bavaria...quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Kijk eens naar de lijst van het lekkerste bokbier (niet het beste). Dan zie je wat lekker is en wat men wil.
http://www.lekkerstebockbier.nl/
Dat vind ik wel een mooie.quote:speciaalbier
bijzonder bier speciaalbier - bier dat op een andere manier is gebrouwen dan pils en van pils afwijkt in smaak of kleur
Dus op die foto staan twee speciaalbieren? Of drie? (kan de Jopen niet lezen)quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:13 schreef Nembrionic het volgende:
Zag net dit:
[..]
Dat vind ik wel een mooie.
Wie "Supermarkt vs. speciaalzaak" aanhangt, heeft het niet begrepen
Voor zover ik weet heeft Jopen geen pils dus 3. De Jopen, de HJ Primator en de Murphy's Irish Red.quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:16 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Dus op die foto staan twee speciaalbieren? Of drie? (kan de Jopen niet lezen)
quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:13 schreef Nembrionic het volgende:
Zag net dit:
[..]
Dat vind ik wel een mooie.
Wie "Supermarkt vs. speciaalzaak" aanhangt, heeft het niet begrepen
Serafijn in de supermarkt?quote:Op maandag 1 augustus 2011 20:45 schreef Quannum het volgende:
[..]
![]()
In de lokale Colruyt/Spar/Delhaize wordt hier Hopus, Omer, Serafijn etc verkocht. En in groten getale.
Bieren die imo op het randje balanceren (en echt wel pils zijn, maar toch niet de standaard pils):
Vedett (Moortgat)
Cristal 1928
Zijn het pilsen? Ja. Zijn het 'speciale' bieren? Eigenlijk ook ja...
I know, ik woon maar enkele minuten van Biershop Heremans. Je hebt me al eens een bezoek aan de brouwerij aangeraden, het is er nog niet van gekomen.quote:Op maandag 1 augustus 2011 20:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Serafijn in de supermarkt?
Heel leuk om te horen
Wij zijn nog bij de beste man langs geweest en die kon zijn lol niet op toen we 40 flessen hadden gekocht. Hij kon het bijna niet aanslepen.
Erg leuk brouwerijtje/feestplek, met z'n dochters. Vriendelijke vent
Woot!quote:Nieuw dit jaar is de "oude bieren-toog". Aan deze toog kan je vervallen bieren proeven. Om je te overtuigen dat zulke bieren toch nog best te drinken zijn, worden ze geschonken in mini-proefglaasjes, en dit zelfs gratis.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |