quote:Kabinet stopt subsidie anti-rookorganisatie Stivoro
Het kabinet gaat de subsidie stop zetten aan antirookorganisatie Stivoro.
De Stichting Volksgezondheid en Roken, is de nationale organisatie voor voorlichting over roken en de gezondheidsrisico’s daarvan. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat de regering vanaf 2013 zich niet meer wil inlaten bij de keuze van burgers om te roken, meldt RTL Nieuws.
Enkele dagen geleden kreeg Stivoro te horen dat de jaarlijkse subsidie van drie miljoen euro zal worden stopgezet. De organisatie zegt dat zij hierdoor bijna geen geld meer zal hebben voor voorlichting en verwacht dat dit zal leiden tot meer rookgerelateerde ziektes en doden.
Stivoro wil via de Tweede Kamer het besluit voor de subsidiestop aanvechten.
Ze zouden sigaretten en sigaren in het basispakket moeten doen. Dan levert pas geld op.quote:Op zondag 12 juni 2011 19:11 schreef Reintji het volgende:
Vreemd en dat nogwel nu hulp bij stoppen met roken in het basispakket zit.
Melkertbanenquote:Op zondag 12 juni 2011 19:15 schreef Zeepvloertje het volgende:
Stiekem interesseert het me niks, maar wel sneu voor de mensen die bij Stivoro werken.
quote:De organisatie zegt dat zij hierdoor bijna geen geld meer zal hebben voor voorlichting en verwacht dat dit zal leiden tot meer rookgerelateerde ziektes en doden.
Ja....heerlijk, de goede, gezellige oude tijd. Zo hebben we het honderden jaren gedaan en kijk eens hoe oud we er mee worden. Hoogste tijd dat we die debiele regels van de laatste paar jaartjes weer afschaffen.quote:Op zondag 12 juni 2011 20:51 schreef Knipoogje het volgende:
Het ging net zo goed. Mensen konden zich al haast niet meer voorstellen dat er een aantal jaartjes terug iedereen gewoon in de kantines paften en op de werkvloer (kun je het voorstellen? IT bedrijfje X en 2 collega's steken tijdens het werk achter hun bureau naast je een sigaret op?).
Mijn geschiedenisleraar rookte in de klasquote:Op zondag 12 juni 2011 20:51 schreef Knipoogje het volgende:
Secht plan. Roken moet ontmoedigd worden tot je 20e ofzo, want dan begin je er meestal niet aan. Je begint in principe alleen te roken om er bij te horen of omdat het cool is. Meestal ben je wel over je puberteit heen tegen je 18e a 20e.
Op zich moeten mensen zelf beslissen of ze willen roken of niet, maar dat kunnen ze ook met wat anti-rooklobby's. Van mij mogen rokers zoveel mogelijk gepest worden tot uiteindelijk het rokersras vanzelf uitsterft omdat mensen gewoon inzien dat het een smerige ongezonde hobby is.
Het ging net zo goed. Mensen konden zich al haast niet meer voorstellen dat er een aantal jaartjes terug iedereen gewoon in de kantines paften en op de werkvloer (kun je het voorstellen? IT bedrijfje X en 2 collega's steken tijdens het werk achter hun bureau naast je een sigaret op?).
Ik snap wat je zegt, maar hoe ver wil je gaan met preventie?quote:Op zondag 12 juni 2011 21:04 schreef Boldface het volgende:
Prima dat ze die subsidie stopzetten, maar dan heb ik een ander wetsvoorstel. Graag een andere naam voor het ministerie van Volksgezondheid. Noem het maar met ministerie van Zorg, want het gevoerde beleid heeft niets meer met volksgezondheid te maken. Alles wat preventief werkt en wat dus doden en zieken bespaart, wordt weggesaneerd. Een ministerie dat de geldkraan voor preventie dichtdraait, dient niet langer de volksgezondheid en moet dus ook niet zo heten.
Verder mogen rokers van mij zichzelf helemaal te pletter roken; het zal me een rotzorg zijn. Ik vind het alleen uitermate zorgwekkend hoeveel invloed de tabakindustrie met hun lobbyïst Hillen hebben op het vernietigingsbeleid van deze rechtse regering.
Ik hoor het ook net. Waar komt dit soort nieuws vandaan op een zondag :Squote:Op zondag 12 juni 2011 19:09 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ieder nadeel heb ze voordeel:
[..]
Wat Stivoro spendeert aan preventie is een schijntje van de totale medische kosten op het gebied van gezondheidszorg. De opmerking "hoe ver wil je gaan" suggereert dat er astronomische hoeveelheden geld in omgaan. Onzin; dit is gewoon symboolpolitiek. Dit soort maatregelen moet zogenaamd aantonen dat het kabinet wars is van "betutteling" - overigens het meest irritante modewoord van de afgelopen tien jaar.quote:Op zondag 12 juni 2011 21:14 schreef Kingstown het volgende:
Ik snap wat je zegt, maar hoe ver wil je gaan met preventie? Zonder onderzoek durf ik te stellen dat als wij Mc Donalds, KFC, kant en klare maaltijden in de supermarkt en het zout in eten verbieden, dat we preventief duizenden doden en zieken besparen.
Niemand heeft die troep nodig, maar dan is het opeens eigen verantwoordelijkheid. Iedereen is hypocriet (me too), maar het is natuurlijk allemaal zo krom als wat.
Hoe ver wil je gaan met preventief handelen mbt eten om minder doden en zieken te krijgen....dat was de vraag. De hoeveelheid geld laat ik even buiten beschouwing. Ieder mens eet, dus daar is veel meer gezondheidswinst te halen als waar ook en dus is de vraag hoe ver wil jij gaan met preventief handelen mbt eten.quote:Op zondag 12 juni 2011 21:35 schreef Boldface het volgende:
[..]
Wat Stivoro spendeert aan preventie is een schijntje van de totale medische kosten op het gebied van gezondheidszorg. De opmerking "hoe ver wil je gaan" suggereert dat er astronomische hoeveelheden geld in omgaan. Onzin; dit is gewoon symboolpolitiek. Dit soort maatregelen moet zogenaamd aantonen dat het kabinet wars is van "betutteling" - overigens het meest irritante modewoord van de afgelopen tien jaar.
Ondertussen wordt op andere terreinen grof met geld gesmeten. En dan gaat het om bedragen die minstens een duizendvoud zijn van waar het hier om gaat.
Ik ben voorstander van voorlichting over voeding. Dus voorstander van duidelijke informatie op etiketten, voorstander van labels of logo's die binnen een bepaald voedingssegment de gezonde of bewuste keuze symboliseren, enzovoort. Overigens doen voedingsfabrikanten op dat terrein ook veel, door bijvoorbeeld minder suiker in producten te stoppen.quote:Op zondag 12 juni 2011 21:38 schreef Kingstown het volgende:
Hoe ver wil je gaan met preventief handelen mbt eten om minder doden en zieken te krijgen....dat was de vraag. De hoeveelheid geld laat ik even buiten beschouwing. Ieder mens eet, dus daar is veel meer gezondheidswinst te halen als waar ook en dus is de vraag hoe ver wil jij gaan met preventief handelen mbt eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |