abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juni 2011 @ 20:51:39 #1
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_98038642
registreer om deze reclame te verbergen
Bij gebrek aan een centraal topic, hier is die dan.
handbal16.gif


quote:
Handbal is een balsport die zijn oorsprong heeft in Denemarken. Daar werd in 1904 de eerste handbalfederatie gesticht.
Het was een heel ander soort spel waar nog grote lijnen van zijn overgebleven.
In 1906 staken ze de officiŽle spelregels ineen, de eerste gedrukte spelregels verschenen in 1919 en handbal werd toen nog gespeeld op voetbalvelden en met 11 spelers dit werd grootveldhandbal of ook wel 11 handbal genoemd.
Tegenwoordig wordt handbal gespeeld door 6 spelers en een doelman per team. Op een veld van 40 meter lang bij 20 meter breed met aan beide kanten een doel van 2 bij 3 meter. Bij jongere leeftijden een kleiner doel.
Het spel gaat snel heen en weer en de spelers zijn afwisselend verdedigers en aanvallers. Doelpunten scoort men door de bal in het doel van de tegenstander te werpen, de bal mag gespeeld worden met ieder deel van het lichaam behalve met de benen onder de knie.
Doelpogingen mogen vanaf iedere plaats op het veld plaatsvinden maar men mag de grond in het doelgebied en de bijbehorende lijnen (cirkel) niet aanraken, men mag bij de doelpogingen wel in het doelgebied springen of vallen en men dient ervoor te zorgen dat de bal de hand verlaten heeft voordat men neerkomt op de grond.
Huidige Olympisch kampioenen
Mannen: Frankrijk
Dames: Noorwegen

Wereldkampioenen
Mannen: Frankrijk
Dames: Rusland

Europees kampioenen
Mannen: Frankrijk
Dames: Noorwegen

In 2012 is het EK handbal in Nederland.

In de nationale competities waren Volendam(Heren) en Dalfsen(Dames) het sterkst.

Het laatste nieuws.

quote:
De Nederlandse handbalsters hebben zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor het wereldkampioenschap dat in december in de Braziliaanse regio Sao Paulo wordt gehouden. De ploeg van bondscoach Henk Groener won voor de tweede keer binnen enkele dagen van Turkije. Na de 40-28 in Rotterdam, werd het in Istanbul 38-34 voor Oranje.

Nederland had een bliksemstart, met een snelle voorsprong van 6-0. De tactiek van Groener was daarmee al in een vroeg stadium geslaagd. "Ik had gezegd dat we goed moesten beginnen, dan zouden zij het laatste restje hoop wel verliezen.'' De eerste Turkse time-out had wel resultaat, bij 7-7 stonden beide ploegen weer gelijk. Groener: "Dan zie je toch dat de concentratie weg ebt, je weet al zeker dat je naar BraziliŽ gaat. Dat is ook geen seconde meer in gevaar geweest.''

Bij de rust was de voorsprong groot (23-16). In de tweede helft gunde de coach al zijn speelsters speeltijd. "We hebben een echte teamprestatie geleverd. Met z'n allen goed, met z'n allen soms even wat minder, maar uiteindelijk sta ik hier met een fijn gevoel. Als ik dan toch uitblinksters mag noemen, dan waren dat Nycke Groot en onze keepster Marieke van der Wal.''

De WK-kwalificatie stond als een huis. Ook al omdat van de gevreesde Turkse ambiance nauwelijks sprake was. "Er waren minder toeschouwers dan ik had verwacht, 1.000 Š 1.500, dat was het wel. Een groep jongere mannen was luidruchtig, maar toen wij eenmaal afstand hadden genomen, was ook dat al snel voorbij.''

De voorbereiding op het WK begint in september, dan staan trainingsstages met onder meer BraziliŽ en Noorwegen op het programma. "Er liggen de nodige afspraken. Nu we zijn geplaatst, kunnen we plannen die verder gaan uitwerken'', aldus Groener.
Handbalvrouwen naar WK
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 11 juni 2011 @ 22:56:20 #2
232644 Dhaha
lachmeneer
pi_98044290
Handbal :')
wat is dit
  Moderator / Redactie Sport zondag 3 juli 2011 @ 11:03:05 #3
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_98975034
quote:
De Nederlandse handbalsters zijn bij de loting voor het WK, van 3 tot en met 16 december in BraziliŽ in groep B gekoppeld aan Rusland, Kazachstan, Zuid-Korea, Spanje en AustraliŽ.

Oranje, dat zich in juni voor de mondiale titelstrijd plaatste door Turkije in de play-offs te verslaan, moet bij het WK bij de eerste zeven eindigen om mee te mogen doen aan het olympisch kwalificatietoernooi.

Groep A:
Noorwegen, Montenegro, Angola, Duitsland, China, IJsland

Groep B:
NEDERLAND, Rusland, Kazachstan, Zuid-Korea, Spanje, AustraliŽ

Groep C:
RoemeniŽ, Frankrijk, BraziliŽ, TunesiŽ, Cuba, Japan

Groep D:
Zweden, Denemarken, KroatiŽ, Argentiniť, Ivoorkust, Uruguay
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100587085
registreer om deze reclame te verbergen
stormlooptopic hier..

Geen handballers?
niemand die deze weken naar het EK is gaan kijken in ons eigen landje?

of mis ik gewoon een topic..?
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 11 augustus 2011 @ 09:23:12 #5
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100587643
Handbal is geen sport wat veel topics heeft :P.

En bij he EK dacht ik van dat is pas volgend jaar toch? :+. Maar het gaat nu over het EK u19.

Nederland dus in de halve finales :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100587719
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 09:23 schreef borisz het volgende:
Handbal is geen sport wat veel topics heeft :P.

En bij he EK dacht ik van dat is pas volgend jaar toch? :+. Maar het gaat nu over het EK u19.

Nederland dus in de halve finales :)
nu is inderdaad onder de 19. gisteravond nog gaan kijken. best leuke wedstrijden.
ik hoop op de finale nederland - denemarken
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  Moderator / Redactie Sport maandag 15 augustus 2011 @ 16:44:34 #7
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100765260
registreer om deze reclame te verbergen
Zilver it is :)

quote:
In een, voor het Nederlands handbal historische EK-finale heeft Oranje haar geweldige toernooi net niet winnend weten af te sluiten. Denemarken was over de hele linie de betere ploeg en won terecht het EK-goud via een (13-17) 27-29 overwinning.

Wie onze meiden een paar maanden geleden tijdens het voorbereidingstoernooi in Leek aan het werk heeft gezien, had nog kunnen denken dat dit jonge Oranje een zwaar EK tegemoet zou gaan. Gaandeweg groeide de selectie van Monique Tijsterman dichter naar elkaar toe en ontstond er een opvallend hecht collectief. Maar wie in de aanloop naar het EK Nederland tot de medaillekandidaten rekende, werd door de ‘kenners’ nog net niet uitgelachen. Nee, die medailles zouden toch zeker naar landen als Noorwegen, Duitsland, Rusland, Zweden of Denemarken gaan.

In de afgelopen elf dagen is er echter een mooi handbalsprookje geschreven, waarin onze Oranje-meiden met vaak oogstrelend handbal in eigen land de finale wisten te halen door via dominant spel Oostenrijk, OekraÔne, Noorwegen, RoemeniŽ, Spanje en ServiŽ te verslaan. Op zondag 14 augustus staat de ploeg zowaar in de finale.

In een uitverkocht en oranjegekleurd Rotterdams Topsportcentrum kiest Nederland in de openingsfase voor een offensieve en gedurfde 5:1 dekking met Estavana Polman als vooruitgeschoven stoorspeelster. Een logische keuze, want de Denen hebben een uiterst gevaarlijke opbouwrij en die moet je natuurlijk ver van het doel houden. Oranje start scherp en komt via Lois Abbingh en Sabrina van der Mast op 2-0, maar Denemarken komt op snelheid aan de leiding; 2-3 en 3-4. Monique Tijsterman zet de dekking terug naar 6:0. Het werkt beter, maar aanvallend belandt haar team in een moeilijke fase. Waar Oranje lastig weet te scoren, blijven de Deense meiden wel trefzeker; 4-7.

Dat Lois Abbingh in ondertal (een discutabele 2-minutenstraf voor Sabrina van der Mast) doel treft, is een welkome opsteker voor de thuisploeg die aanvallend soms een wat angstige indruk maakt. De Deense scherpschutters houden hun ploeg tamelijk soepel aan de leiding. Na een kwartier staat de stand op 6-9. Lois Abbingh en Anouk van der Wiel zorgen dat Nederland kan aanhaken op 8-10, maar door matig verdedigen loopt Denemarken weer uit naar 8-12.

Het Deense spel is sneller, gevarieerder en effectiever dan dat van Oranje, terwijl er in de dekking minder ruimte wordt weggegeven. Bij 10-12 neemt de Deense coach een time-out, waarna Nederland offensiever gaat verdedigen en Estavana Polman tegen een onterechte tijdstraf van het, niet altijd consequent fluitende Poolse arbitrale duo Joanna Brehmer/Agnieszka Skowronek aanloopt. Denemarken profiteert en loopt uit naar 10-15 (24”). Ondanks doelpunten van Lois Abbingh en Celine Michielsen (2x) zoekt een voltallig Denemarken met een marge van vier de kleedkamer op; 13-17. Opvallend is dat, net als tegen ServiŽ, bij Oranje de helft van de selectie tijdens de rust op het veld blijft staan en een balletje gooit om warm te blijven.

De belangrijkste vraag voor de tweede helft is of Oranje een antwoord kan vinden op de taaie, defensieve 6:0 dekking van de Denen (en dus scherper van afstand wordt), plus haar gevreesde 1e fase in stelling kan brengen, want die kwam door de goed terug verdedigende Denen in de eerste helft niet uit de verf.
We zien Tess Wester in het doel, Oranje een paar technische fouten maken en Estavana Polman tegen haar tweede tijdstraf aanlopen. De opening van de tweede helft is op alle fronten voor Denemarken dat binnen vier minuten de voorspong vergroot naar 13-20. Celine Michielsen en Tess Wester proberen met fraaie acties de ban te keren. Denemarken komt in ondertal en weet ondanks de dubbele mandekking toch te scoren; 15-21. Ook na de tijdstraf wordt die dubbele mandekking gehandhaafd, ongetwijfeld om de noodzakelijk ommekeer te forceren. Michielsen en Polman scoren, maar Abbingh en Melissa Wilmsen missen voor open doel. Stand na 45 minuten: 17-23.

Een redelijk onzichtbare Angela Malestein krijgt een tijdstraf en een strafworp tegen die door Tess Wester (later gekroond tot beste speelster aan Hollandse zijde) wordt gestopt. Aanvallend kunnen de Nederlandse dames tegen de gelouterde Denen geen collectieve vuist meer maken en is het teveel afhankelijk van individuele acties die een enkele keer succesvol worden afgerond (o.a.2x Lynn Knippenborg). In de open dekking is Oranje bovendien te afwachtend, maar het zijn allemaal logische fouten die we deze jonge ploeg na zo’n zwaar toernooi kunnen en moeten vergeven. Bovendien weigert de ploeg op te geven en dat siert ze. Celine Michielsen lobt fraai over de keeper en Angela Malestein treft voor de eerste keer doel. Met nog een kleine 8 minuten te gaan, is het verschil weer vijf: 21-26.

Lois Abbingh scoort vanaf de rechter opbouw en even gloort er hoop, Denemarken laat zich in de resterende speeltijd niet meer verrassen en incasseert zonder problemen nog enkele tegentreffers. De talenten van Oranje zijn een illusie armer, maar een ongelooflijk belangrijke ervaring en heel veel goodwill rijker. Eindstand 27-29. Zo krijgt het sprookje niet helemaal het vrolijke einde dat we met z’n allen wensten, maar het blijft toch een opmerkelijk verhaal om lang, heel lang van na te genieten.

Doelpunten Nederland: Lois Abbingh 8, Celine Michielsen 7, Lynn Knippenborg 3, Estavana Polman 3, Sanne Hoekstra 2, Anouk van de Wiel 2, Sabrina van der Mast 1, Angela Malestein 1.

Angela Malestein en Estavana Polman werden gekozen tot respectievelijk de beste rechter hoek en midden opbouw van het toernooi en krijgen zo een fraaie plek in het EK All Star team. Lois Abbingh werd de onbetwiste topscoorster van het EK.

Eindstand EK Handbal Dames
1. Denemarken
2. Nederland
3. Oostenrijk
4. ServiŽ
5. Zweden
6. RoemeniŽ
7. KroatiŽ
8. Spanje
9. Rusland
10. Frankrijk
11. Duitsland
12. Noorwegen
13. Polen
14. Hongarije
15. SloveniŽ
16. OekraÔne
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100772086
jep. wel een spannende wedstrijd nog.

nu maar wachten op volgend jaar december voor het echte EK
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 20 maart 2012 @ 13:25:34 #9
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_109311024
quote:
PAPENDAL - Handbalster Maura Visser zal niet met het Nederlands team meedoen op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) eind mei in Spanje. Bondscoach Henk Groener wil pas na dat toernooi de problemen met zijn verbannen spelmaakster uitpraten.

Dat meldde het handbalverbond NHV dinsdag.

Groener passeerde Visser al voor de trainingsstage van deze week op Papendal, waarin het team drie keer oefent tegen TunesiŽ. Hij wilde haar niet bij de selectie omdat de speelster vorig jaar december op het teleurstellend verlopen wereldkampioenschap kritiek uitte op de bondscoach en haar teamgenoten.
Visser liet maandag in Studio Sport weten dat ze spijt had van haar gedrag op het WK in Sao Paulo.
''Ik reageerde uit frustratie over de teleurstellende resultaten en mijn eigen spel. Mijn knie wilde niet, ik zat niet lekker in mijn vel en in de emotie van de sport heb ik te heftig gereageerd. Daar heb ik nu spijt van.''
Hoewel Groener al een gesprek voerde met Visser, zijn de problemen nog niet van tafel. ''Ik heb meer tijd nodig om de zaken met haar en de ploeg op te lossen. Daar is nu geen tijd voor. Ik moet me nu richten met deze selectie op het OKT en we hebben alleen deze week om tactische zaken op de rit te krijgen. Maura zal daar niet bij zijn.''
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 28 maart 2012 @ 22:20:20 #10
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_109630798
Mensen hier die wel eens bij wedstrijden in de Bundesliga zijn geweest en iets kunnen vertellen over de sfeer daar enzo?

Ik zit de komende 3 maanden in Berlijn, en het lijkt me leuk om dan de wedstrijden te bezoeken van FŁchse Berlin, tegen HŁttenberg, Bergischer, Grosswallstadt en Lemgo (en ook de kwartfinale Champions League tegen Ademar Leon, als ze winnen ook de halve finale), maar ben wel benieuwd hoe het daar beleefd wordt :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_109640264
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 22:20 schreef heywoodu het volgende:
Mensen hier die wel eens bij wedstrijden in de Bundesliga zijn geweest en iets kunnen vertellen over de sfeer daar enzo?

Ik zit de komende 3 maanden in Berlijn, en het lijkt me leuk om dan de wedstrijden te bezoeken van FŁchse Berlin, tegen HŁttenberg, Bergischer, Grosswallstadt en Lemgo (en ook de kwartfinale Champions League tegen Ademar Leon, als ze winnen ook de halve finale), maar ben wel benieuwd hoe het daar beleefd wordt :P
ik ben wel eens naar wedstrijden van VFL Gummersbach geweest in de LanXess arena in keulen.
het leeft daar wel eens stuk meer dan hier.

wedstrijd tegen thw kiel van de arena uitverkocht (meer dan 16.000 man), wedstijd tegen lemgo met zon 7.000 man. dat is natuurlijk heel iets anders als wanneer ik hier naar een wedstrijd ga kijken met maximaal een paar 100 mensen.

als je de kans hebt zou ik dan ook zeker een wedstrijdje meepakken
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 29 maart 2012 @ 09:20:31 #12
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_109641447
Dat ga ik dan zeker doen, bedankt!
Geen idee eigenlijk of FŁchse goede kans heeft om van Ademar Leon te winnen over 2 duels, zou wel leuk zijn om bij winst ook nog naar de halve finale van de CL te gaan natuurlijk :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_109641621
CL wedstrijd ben ik in stockholm 1 keer bij geweest.
waren toevallig dat weekend daar.

top handbal om te zien, maar het leeft minder heb ik het idee.
er waren toen geen toeschouwers van de tegenpartij en zaal was lang niet uitverkocht (max 2000) mensen.
maar wellicht dat dit in duitsland ook wel anders is.
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  dinsdag 4 september 2012 @ 12:54:49 #14
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_116380517
Het seizoen is weer begonnen. :7
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_116384640
mijne begint volgende week.

en ik wacht nog steeds op mn nieuwe schoenen :(
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  dinsdag 4 september 2012 @ 15:28:07 #16
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_116384764
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:23 schreef gianni61 het volgende:
mijne begint volgende week.

en ik wacht nog steeds op mn nieuwe schoenen :(
Wij zijn sinds een weekje of 3 weer aan het trainen. :Y Competitieschema is helaas nog niet bekend volgens mij. -O-
Ik heb vrijdag nog nieuwe schoenen gekocht, asics gel blast 4m. *O*
11i1edy.jpg
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_116384877
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:28 schreef mstx het volgende:

[..]

Wij zijn sinds een weekje of 3 weer aan het trainen. :Y Competitieschema is helaas nog niet bekend volgens mij. -O-
Ik heb vrijdag nog nieuwe schoenen gekocht, asics gel blast 4m. *O*
[ afbeelding ]
trainen zijn we ook alweer een paar weken mee bezig.
eerste wedstrijd is komende zondag.

speel jij landelijk? die beginnen later toch?

ik had hummel authentic X carbon besteld.
na 2 weken wachten kreeg ik te horen dat deze niet meer leverbaar was bij de importeur.
toen andere hummels uitgezocht, kreeg ik de verkeerde maat opgestuurd. nu op de goede maat aan het wachten -O-
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  dinsdag 4 september 2012 @ 15:40:45 #18
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_116385134
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:32 schreef gianni61 het volgende:
speel jij landelijk? die beginnen later toch?
2e divisie A. 1e en ere zijn al wel begonnen. :{

quote:
ik had hummel authentic X carbon besteld.
Die ken ik niet maar zien er wel mooi uit :)
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 5 september 2012 @ 11:23:46 #19
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_116414503
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 09:20 schreef heywoodu het volgende:
Dat ga ik dan zeker doen, bedankt!
Geen idee eigenlijk of FŁchse goede kans heeft om van Ademar Leon te winnen over 2 duels, zou wel leuk zijn om bij winst ook nog naar de halve finale van de CL te gaan natuurlijk :)
Beetje laat, maar korte update:

Ben uiteindelijk inderdaad naar de return van de kwartfinale geweest, FŁchse - Ademar.
Ik weet niet of mensen hier de CL een beetje volgen, maar ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat het 1 van de meest sensationele wedstrijden van de laatste jaren was _O_

34-23 werd het in Spanje, er moest dus heel veel goedgemaakt worden. FŁchse begon zonder keeper (en dus een extra speler), en eigenlijk vanaf het begin voelde je al dat het erin zat om met 11 of 12 goals verschil te winnen _O_
Uiteindelijk ging het de hele wedstrijd precies volgens schema, vanaf de eerste minuut was het groot feest in de hal, vlak voor tijd werd het nog even stil toen het ineens helemaal fout leek te gaan, maar toen in de laatste halve minuut het verschil toch gemaakt werd barstte de hal bijna uit zijn voegen _O_ _O_

29-18 uiteindelijk, en dus op aantal uitgoals door naar de halve finale, terwijl het Łberhaupt de eerste keer was dat ze in de CL stonden, paar jaar geleden speelden ze nog 2. Bundesliga _O_

Verder in de tijd in Berlijn nog naar een aantal wedstrijden geweest daar, tegen HŁttenberg, Bergischer en Lemgo, ook tegen laagvliegers heerst er een hele mooie sfeer :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 28 september 2012 @ 12:18:28 #20
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_117347456
Morgen supercup Dalfsen - Quintus en Volendam - Aalsmeer. :)
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  vrijdag 30 november 2012 @ 23:20:37 #21
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_119800116
Net in Apeldoorn geweest voor de wedstrijd NL-SloveniŽ. 3 seconden voor tijd scoorde Nycke Groot het winnende doelpunt. _O_
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ok-tweede-duel.dhtml

2 van de 3 wedstrijden dus al gewonnen in dit toernooi, als ze zondag ook van Oostenrijk winnen gaan ze door naar de play-offs voor het WK. :)
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 1 december 2012 @ 01:41:21 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_119804475
Het EK had gewoon in NL moeten zijn. :{
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_119807858
eens!
dan had ik elke avond in het Mecc gezeten om wedstrijden te kijken
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  zaterdag 1 december 2012 @ 12:04:19 #24
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_119808591
Ja dat zou wel mooi zijn geweest, maarja... NHV en geld :')
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  Moderator / Redactie Sport zondag 2 december 2012 @ 13:12:11 #25
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_119839432
Nederland - Oostenrijk live op de NOS vanaf 13.30
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')