Phileintje | woensdag 8 juni 2011 @ 13:53 |
Danny schreef in deel 1:Eén van de laatste reacties: Dit zijn inderdaad dingen die de meeste mensen consumeren, maar als je gewoon normaal kookt (en dus niet alleen maar kant- en klaar kruidenmixen gebruikt (dat noem ik geen koken), maar zélf je eten bereidt door o.a. zelf de kruiden samen te stellen, dan kun je zelf bepalen hoeveel zout je verder nog gebruikt. En als je niet normaal kan/wil koken, maar alleen maar kant- en klaar kruidenzakjes gebruikt en daardoor vindt dat je te veel zout binnen krijgt, moet je dat ook lekker zelf weten, maar waar wáárom moeten de zoutjes-fabrikanten zich daarop aanpassen?! | |
wise | woensdag 8 juni 2011 @ 13:54 |
chips ![]() neem dan gezonde pinda's | |
Skull-splitter | woensdag 8 juni 2011 @ 14:08 |
Zout zit al LANG niet meer in veel broden, en derhalve smaakt brood daardoor nergens meer naar. | |
Phileintje | woensdag 8 juni 2011 @ 17:32 |
Ik was net bij de Albert Heijn en de ![]() ![]() | |
Baghdaddy | woensdag 8 juni 2011 @ 17:39 |
Jaha we hebben het begrepen | |
Rickazio | woensdag 8 juni 2011 @ 17:41 |
neger | |
vitessearnhem1.026 | woensdag 8 juni 2011 @ 20:40 |
ik heb hijmwee naar vroegah ![]() | |
Disposable | woensdag 8 juni 2011 @ 22:58 |
Waarom bestaan er geen flippo's meer ![]() | |
TweeGrolsch | woensdag 8 juni 2011 @ 23:03 |
Brood is 24% zout??? of bevat 24% van ADH? | |
escalatie | donderdag 9 juni 2011 @ 10:57 |
70% van je zout krijg je binnen via voedingsproducten. Het gaat in het lijstje om de belangrijkste zoutbronnen in de Nederlandse voeding. Dus kreeg je (op moment van onderzoek) 24% (van die 70%) binnen via brood. De overige 30% is het zoutpotje. In brood is dit inmiddels lager geworden door een aanpassing van de wet.
[ Bericht 0% gewijzigd door escalatie op 09-06-2011 11:03:42 ] | |
wise | donderdag 9 juni 2011 @ 10:58 |
die eten zonnebloempitten | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 12:20 |
Gistermiddag een zak Nibb-Its gekocht, was alweer een tijdje geleden, maar soms vind ik die zó heerlijk! ![]() Gisteravond de zak opengemaakt en een beetje in een bakje gedaan ![]() "WAT IS DIT?! WAAR IS DE SPECIFIEKE NIBB-IT SMAAK?! WAAR HEBBEN ZE DE KRUIDEN GELATEN?!" ![]() ![]() Ik voelde de bui al hangen, dus ik pak de zak en ja hoor: "25 % MINDER ZOUT." ![]() ![]() Vanaf nu koop ik helemaal nooit meer zoutjes van ![]() ![]() | |
escalatie | donderdag 23 juni 2011 @ 13:23 |
| |
Infection | donderdag 23 juni 2011 @ 14:54 |
Lees dit maar eens: http://www.nu.nl/gezondheid/2545982/light-chips-maken-dik.html Laat gelijk zien dat die 25% minder vet/zout gewoon bullshit is. Het enige wat het doet is de smaak verneuken en voor de rest is het allemaal nog steeds net zo 'slecht' voor je. ![]() | |
Zeepvloertje | donderdag 23 juni 2011 @ 14:59 |
dan kopen jullie toch geen chips light? ik vind het vooral komisch dat soms tegen sluitingstijd de rek met normale lays leeg is en de rek met light lays nog helemaal vol | |
TSI | donderdag 23 juni 2011 @ 14:59 |
Idd, dus eigenlijk gewoon aldi-chips eten, die zijn nog wel zout en iig niet volgestopt met dure vetvervangers ![]() ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 15:00 |
Mensen die het topic niet lezen en/of niet snappen en/of de smaakverandering van Smiths/Lay's niet proeven. ![]() | |
Schalks. | donderdag 23 juni 2011 @ 15:02 |
Ik eet bijna nooit chips. | |
Infection | donderdag 23 juni 2011 @ 15:06 |
Mee eens. Chips van de Lidl is anders ook nog aardig te eten. ![]() | |
Zeepvloertje | donderdag 23 juni 2011 @ 15:06 |
dikzak ![]() | |
Infection | donderdag 23 juni 2011 @ 15:07 |
De 'normale' chips die ze tegenwoordig hebben is zo goed als hetzelfde als de light-chips. ![]() | |
Zeepvloertje | donderdag 23 juni 2011 @ 15:08 |
dat is dus echt niet waar maarruh, om eerlijk te zijn wist ik niet eens dat de normale lays veranderd is. zo vaak eet ik dat niet. | |
Infection | donderdag 23 juni 2011 @ 15:09 |
Kwa smaak zit er niet veel verschil meer in. De normale lays heeft altijd nog wel meer zout en vet dan light, maar het is zo weinig geworden dat het verschil tussen light en normaal bijna niet meer te merken is. ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 16:45 |
Naast ![]() ![]() GEEN ![]() ![]() Ik een beetje in een bakje doen ![]() WAAR IS HET ZOUT DAT OP DEZE ZOUTJES HOORT! ![]() Ik de zak checken, en zelfs Pom-Bär is nu aangetast: NU MET 25% MINDER ZOUT. ![]() ![]() | |
slashdotter3 | donderdag 23 juni 2011 @ 16:48 |
Brood kan je prima vervangen met rijstwafels. Veel minder zout, veel minder koolhydraten (dus goed voor afvallen). | |
Klaploper | donderdag 23 juni 2011 @ 17:00 |
Ik snap niet dat al die mensen zo zeuren hier. Het werd eens tijd dat ze die chips gezonder maakten. Vroeger was je gewoon verplicht om die vette, zoute zooi te eten, terwijl sommige mensen zoals ik al heel veel moeite hebben met afvallen. Egoïsten. ![]() | |
Zeepvloertje | donderdag 23 juni 2011 @ 17:01 |
dikzak | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 18:35 |
Uit deel 1:
Te laat, want:
| |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 18:44 |
Vanaf 2.06. PepsiCo, die man, dat Belgische accent, die leugens! ![]() ![]() | |
miepvanhier | donderdag 23 juni 2011 @ 18:53 |
Niemand verplicht je chips te eten. Als je wil afvallen zou ik al helemaal geen chips eten. | |
miepvanhier | donderdag 23 juni 2011 @ 18:54 |
Waarom moeten wij lijden onder de mensen die zich dik voelen (of echt dik zijn) die nog steeds chips willen eten. Laat die mensen het zelf uitzoeken en laat de chips ingrediënten met rust. ![]() | |
Nevermind.. | donderdag 23 juni 2011 @ 19:03 |
Waarom wordt er hier een tweede deel voor aangemaakt ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 19:06 |
Ik ben het met je eens, maar ik had niet het idee dat Klaploper serieus was met zijn reactie. ![]() | |
erniee | donderdag 23 juni 2011 @ 19:17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Ouqz | donderdag 23 juni 2011 @ 19:21 |
Wannabe Danny topic. | |
miepvanhier | donderdag 23 juni 2011 @ 19:27 |
Toch ben ik, voor het geval dat, toch serieus ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 21:48 |
'Lay’s Club vrouwen'... ![]() Die foto bij dat artikel ook, zó typerend. ![]() ![]() | |
Miezziej | donderdag 23 juni 2011 @ 21:52 |
Vroeger vond ik de Bolognese van Lays echt het lekkerst. Nu is het.. Niet meer hetzelfde ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 21:59 |
Facebook van de Lay's Club vrouwen![]() ![]() ![]() "Foto's van laysclub - Lay's Club - Smaak in Samenspraak #2" ![]() Zullen dit trouwens mensen zijn die medeverantwoordelijk zijn voor alle aangetaste zoutjes? | |
Micson | donderdag 23 juni 2011 @ 22:03 |
Heartbreakers zijn wel nog steeds lekker en onaangetast ![]() | |
Phileintje | donderdag 23 juni 2011 @ 22:07 |
En maar vreten, en maar vreten, die Lay's Club vrouwen...![]() ![]() ![]() En omdat zij zoveel vreten, zitten wij met smerige smaakloze chips opgescheept! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 juni 2011 @ 17:38 |
Ik proef het verschil niet zo | |
escalatie | woensdag 29 juni 2011 @ 14:49 |
Als de smaak van Lays net zo pittig zou zijn als het kapsel van die dames... | |
escalatie | woensdag 29 juni 2011 @ 14:55 |
Ook nauwelijks smaak en ze stinken 10x zo erg. ![]() | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 14:57 |
![]() Overigens bestond dit topic allang door die ene gast met die UI van Stan's vader, maar blijkbaar moest Danny z'n eigen hebben. Gewoon op de verpakkingen kijken trouwens, staat er 0,8 bij natrium en 8%, zit je goed ![]() | |
vitessearnhem1.026 | woensdag 29 juni 2011 @ 14:57 |
vooral de paprika chips is vies ![]() | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 15:11 |
Op de eerste foto ligt er een dikke zak wiet bij als extra smaakmaker? | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 15:18 |
Dus die kuttenkoppen hebben ervoor gezorgd dat we nu naar rhinopis smakende Lay's minder zout hebben in plaats van de oude, lekker Lay's paprika Super Chips?![]() overigens valt me op dat de schappen Lay's in de supermarkt veel voller blijven dan voorheen, wat een goed teken is want dan wordt er minder van verkocht ![]() | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 15:22 |
Smiths maakt niet alleen lays, Doritos is nog normaal gebleven, en hamka's ook ![]() | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 15:28 |
Zal wel niet voor lang zijn. Maar buiten dat; ik wil gewoon m'n oude vertrouwde Lay's Super Chips in plaats van de 25% minder smaak variant. | |
piraat013 | woensdag 29 juni 2011 @ 15:29 |
Ben je op je achterhoofd gevallen Aldi chips is fucking goor nog voor geen miljoen euro ![]() ![]() | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 15:32 |
![]() Per 100 g. Moet er 1 gram zout bij want 1 gram=0,4 g natrium en dan zit je weer op 0,8 g oldschool ![]() | |
piraat013 | woensdag 29 juni 2011 @ 15:35 |
goed zo want er zit meestal 200 gram in een zak chips dus 2*04 en dat is 0,8 maar soms heb je xxl zakken van 300 gram dus 0,4*3 = 0,12 gram zout | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 15:36 |
ja, want los zout erbij pleuren is hetzelfde ![]() | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 15:45 |
Er zat normaliter 0,8 per 100 gram in ![]() ![]() Je moet toch wat ![]() | |
SteveBudin | woensdag 29 juni 2011 @ 15:51 |
Je kan aan het kapsel, bril en kleding al zien dat deze vrouwen geen smaak hebben. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 16:11 |
en hun vent ook niet ![]() | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 16:13 |
tevens is de chips duidelijk zuur, gezien de koppen | |
#ANONIEM | woensdag 29 juni 2011 @ 17:27 |
Gaaap. Eet je het niet. Dat deze onzin 2 topics kan duren. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 17:27 |
Gaaap. Lees je het niet. Dat je na 2 topics nog steeds mee zit te lezen ![]() | |
nathan3020 | woensdag 29 juni 2011 @ 17:29 |
Paprika chips is zo vies.. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 17:38 |
even kloppend gemaakt... | |
16meter | woensdag 29 juni 2011 @ 17:43 |
Chips zoutjes noemen. ![]() | |
Madame_Paon | woensdag 29 juni 2011 @ 18:06 |
Die mensen die hier "dan eet je het toch niet" of "niet zeuren" lopen te roepen, hebben duidelijk de chips met 25% minder zout niet geproeft. GAT-VER-DAM-ME. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 juni 2011 @ 18:09 |
Onzin. Smaakt prima. Dingen veranderen. Je hebt altijd zeikers zoals ts. Bah | |
Madame_Paon | woensdag 29 juni 2011 @ 18:10 |
Dan heb jij wel een hele lage standaard. De normale Layschips vergeleken met de 25% minder zout chips ... de normale is 100x zo lekker en smaakte tenminste ergens naar. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 18:25 |
en mensen met verrotte smaakpapillen, zoals TheFrankey. Bah die 25% minder zout Lay's smaakt naar zeeleeuwensnot en als je dat niet proeft moet je even langs een dokter! | |
#ANONIEM | woensdag 29 juni 2011 @ 19:28 |
Haha ![]() | |
Toedols | woensdag 29 juni 2011 @ 19:37 |
Het bleek dat Lays Naturel een typfout had, inmiddels is het aangepast naar haar correcte naam: Lays neutraal. ![]() | |
sinterklaaskapoentje | woensdag 29 juni 2011 @ 19:42 |
apart topic voor de lays club ![]() | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 19:49 |
Ze gaan de naam van Lay's Naturel met 25% minder zout veranderen naar Lay's drogehapkarton Die van de paprikavariant wordt Lay's drogehapkartonmetoranjekleurstofje | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 19:50 |
Lay's met 25% minder zout staat tot chips als buckler staat tot bier. | |
vanBinsberge | woensdag 29 juni 2011 @ 19:51 |
Het is eigenlijk 50% minder zout maar goed. ![]() | |
sinterklaaskapoentje | woensdag 29 juni 2011 @ 19:52 |
Sinds wanneer heb je niet de keuze om de 25% minder vet variant of de normale variant te nemen ![]() ![]() ![]() ![]() | |
TippieTop | woensdag 29 juni 2011 @ 19:55 |
Ik vind het wel meevallen hoor, ben ik de enige? Ik vond altijd juist dat er teveel zout op die krengen zaten ![]() | |
Hondenbrokken | woensdag 29 juni 2011 @ 20:20 |
Ik vind de smaak alleen maar beter geworden. Maar als je echt van zout houdt, moet je kettle eens proberen. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 20:25 |
Je hebt nu light en normaal die viezer is dan light. Nee, maar wel een van de weinigen. Enne, Lays garandeert dat de smaak 100% hetzelfde is. Als jij het vindt 'meevallen' betekent dat dat je het ermee eens bent dat de smaak niet hetzelfde is? Op de zoute chips misschien, maar op de paprika was 't precies goed. En nu smaakt het naar gnoeslijm. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 20:26 |
Ah, welke van deze lieftallige dames ben jij? ![]() | |
Jeff89 | woensdag 29 juni 2011 @ 20:40 |
Omgekeerde wereld! Verschrikkelijk is dat idd. Dat zouden ze echt moeten verbieden. 'DEZELFDE LEKKERE SMAAK MAAR DAN ANDERS!!1'.. Dus niét dezelfde lekkere smaak, stelletje patjakkers. Lays paprika was de chillste idd.. Ga 'm nu maar preventief niet meer kopen.. Beter blijven ze wel van m'n Doritos Nacho Cheese af.. Voor je 't weet is het van 'ZELFDE LEKKERE SMAAK, ZONDER KAAS' ofzo.. | |
Danny | woensdag 29 juni 2011 @ 21:12 |
Net zoals Pepsi Cola al de smerige variant van Coca Cola is ![]() | |
Jeff89 | woensdag 29 juni 2011 @ 22:47 |
Nee, de smerige variant van Coca Cola is 'Same great taste, ZERO sugar'.. Pepsi is gewoon vies ![]() | |
Danny | donderdag 30 juni 2011 @ 16:20 |
Pepsi is, nu je het zegt, inderdaad meer de ranzige variant van veertig jaar oude motorolie. Beetje zoals Lay's 25% minder zout de ranzige variant is van rottend, beschimmeld hout. ![]() En ik zie nog steeds volle schappen van die troep, wat betekent dat zo goed als niemand het nog koopt. Wat dan weer een goed teken is ![]() | |
sinterklaaskapoentje | donderdag 30 juni 2011 @ 17:24 |
Chips light sowieso al, eet dan geen chips ![]() | |
Danny | donderdag 30 juni 2011 @ 17:48 |
dat geldt nu dus ook voor de 'normale' lays. eet dan gewoon droge aardappel. de oude lays was tenminste chips. Beste alternatief tot nu toe voor de paprika ribbel vind ik de c1000 huismerk, maar ik blijf zoeken. Pringles is ook goed te nassen. | |
escalatie | donderdag 30 juni 2011 @ 18:35 |
Op kaas chips zit toch al (bijna) geen kaas? Daarom staat er ook op "kaassmaak". | |
Madame_Paon | zaterdag 2 juli 2011 @ 20:57 |
![]() Ik heb laatst voor het eerst weer Lays naturelchips gegeten ... maar heb er wel zout op gedaan. Het smaakt wel beter dan een jaar geleden, maar zonder zout smaakt het te flauw. En de bedoeling is dat men minder zout binnenkrijgt ... deze chips is zo ontzettend niet-zout dat men er zelf zout op moet doen en zo juist meer zout binnenkrijgt. Het heeft dus juist de tegengestelde werking. Maar alsnog komt geen enkele naturelchips in de buurt van Lays naturelchips. Ze hadden het gewoon 10% minder zout moeten maken ipv 25% ... dan proef je het verschil haast niet, maar krijg je wel minder zout binnen. Want ik krijg op deze manier juist méér zout binnen. Zo, dat was mijn recensie. | |
Danny | zaterdag 2 juli 2011 @ 21:01 |
Ze hadden het gewoon moeten laten zoals het was en zich niet moeten bemoeien met MIJN zoutinname. Als ik minder zout binnen wil krijgen dan vreet ik minder zout. Als ik echter lekker wil genieten van mijn "Lay's Super Chips Paprika", dan verwacht ik "Lay's Super Chips Paprika" en geen "Lay's 25 procent minder zout Super Chips Paprika met 100% gegarandeerd dezelfde smaak" die smaakt naar bescheten kamelenhoef. | |
Ouqz | zaterdag 2 juli 2011 @ 22:03 |
Karma is een teef. | |
Hondenbrokken | zondag 3 juli 2011 @ 13:34 |
Bij smiths merk ik het verschil niet. Lays superchips laatst nog eens geprobeerd, maar dat smaakte inderdaad echt te flauw. Bij lays in een kleine zak, proef ik ook geen verschil. Alleen de superchips, zul je of zelf zout op moeten doen, of niet meer nemen. En sowieso, wat zijn jullie een stelletje snobs met je zoute chips, zeg. ![]() | |
Danny | zondag 3 juli 2011 @ 13:50 |
Ik neem die niet meer sinds ze 25% minder zout hebben en smaken naar bedorven, uitgekotste hondenbrokken. | |
vitessearnhem1.026 | zondag 3 juli 2011 @ 16:26 |
ik heb gister nog cheese onion en heinz tomato ketchup gehad en die zijn nog steeds lekker, ik merk geen verschil ![]() | |
Danny | zaterdag 16 juli 2011 @ 15:04 |
Die smaken at ik al nooit, maar ik merk, ook bij zoeken op google, dat er heel veel mensen zijn die de nieuwe lay's 25% minder zou naar bedorven struisvogelei in stierensperma vinden smaken. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 juli 2011 @ 15:05 |
Sinds wanner kom jij in KLB? | |
Meneer_du_bir | zaterdag 16 juli 2011 @ 15:26 |
Het laat zien dat zelfs Danny klaagt, onderschat KLB niet man | |
Dribedabou | zaterdag 16 juli 2011 @ 16:33 |
Beste alternatief zonder ribbels: Croky
![]() | |
Sands | zaterdag 16 juli 2011 @ 17:13 |
Lays vroeger ![]() Lays nu ![]() ![]() ![]() En alleen om geld te besparen je product bederven ![]() En het over laten komen dat 25% minder zout iets goeds is ![]() ![]() ![]() | |
Bells | zaterdag 16 juli 2011 @ 17:50 |
Lays baked is anders wel kei lekker ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 21 juli 2011 @ 13:47 |
Ok. Ok ok. Sinds lange tijd weer eens naturel gekocht. Smakeloos. De paprika en de rest is prima. Maar de naturel gaat nergens meer over | |
James1988 | vrijdag 22 juli 2011 @ 02:27 |
Helemaal eens met het topic, ik vind Lay's ook niet meer te vreten. De naturelchips van de Aldi zijn lekkerder. ![]() Overigens, er is dus een Lay's Club. Waarom zitten daar alleen maar vrouwen in? Waar is de Lay's Club voor mannen? ![]() | |
Thas | vrijdag 22 juli 2011 @ 02:52 |
Volgens mij is het al meerdere keren bewezen dat in blinde tests mensen Pepsi vaker lekkerder vinden, maar goed ![]() On-topic, het is inderdaad niet meer te vreten, wat een harde falers bij Lay's ![]() | |
Madame_Paon | vrijdag 22 juli 2011 @ 02:59 |
En laat naturel nou net mijn favoriete smaak zijn. ![]() "Vroeger" hoefde ik nooit na te denken over welke chips ik kocht, dat was namelijk 90% van de tijd naturelchips van Lays. Nu moet je er zelf zout overheen doen om het nog eetbaar te maken. ![]() * Madame_Paon gaat huilen. | |
Afhaalchinees | vrijdag 22 juli 2011 @ 07:19 |
Laten we massaal Lay's mailen, dit spul is echt niet meer te eten ![]() Terwijl lay's super chips naturel altijd zo goddelijk was ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Afhaalchinees op 22-07-2011 07:20:45 (Stomme lay's) ] | |
Cubeforc3 | vrijdag 22 juli 2011 @ 07:38 |
Brrrr, ik eet nu net voor het eerst pas de "verbeterde" Bolognese. |