De meeste grotere vriescellen worden ingebouwd, en hebben vervolgens de koelmotoren op het dak van dat gebouw staan. Die werken dan ook op 380V. Zo te lezen koopt hij een indoor model, dat zijn tenminste de modellen die ik meer op marktplaats zie staan. 2,5x2,5m is dan al een vrij forse in die categorie, en zal niet in een achtertuin mogen staan te draaien.quote:Op maandag 6 juni 2011 09:59 schreef Heinrichdederde het volgende:
Voor een fatsoenlijke dichte overkapping is niet eens ruimte! Dat gaat hem niet worden...
@ridocar: Kan zo'n vriescel eigenlijk wel buiten staan, in weer en wind? En werkt zoiets gewoon op 220V ?
Beun je nog een beetje bij in die business? Misschien kun jij TS' buurman helpen met het geluidsdicht maken van die koelcel? Of iig kosten aangeven?quote:Op maandag 6 juni 2011 10:11 schreef Ridocar het volgende:
Ligt eraan wat voor een panelen worden gebruikt. Meestal wordt een stuk bestaande bouw geisoleerd, en niet zomaar los een cel gebouwd. Het kan wel, maar dan moet deze goed geisoleerd en weersbestendig worden gemaakt. Wat betreft de elektra, 220V kan, maar is niet gebruikelijk, alleen als het niet anders kan. 380/400V is makkelijker, want draaistroom en verdeling van de belasting over drie fasen ipv 1.
Als ik zo eens kijk wat een simpele celltherm split-unit aan vermogen neemt, zie ik al 3.6 Ampere voor het simpelste 220V model met het laagste koelvermogen, en daarna ga je heel snel over het max wat je met een huis-tuin en keuken electrische installatie nog verantwoord aan kan sluiten. En dat is dan nog een moderne unit, geen zelf geïnstalleerd oud marktplaats ding.quote:Op maandag 6 juni 2011 10:14 schreef Heinrichdederde het volgende:
Weet jij toevallig ook hoeveel vermogen zo'n cel trekt, uitgaande van 220V?
De cel heeft binnen in een winkelmagazijn gestaan en komt uit 2002. Lijkt me sterk dat je de cel dan zomaar buiten kan opbouwen en gebruiken...
Ik zou zeggen, ga eens naar een bedrijf waar ze werken met vries- en koelcellen, die koel eenheden maken behoorlijk geluid. Dus als hij een oude, waarschijnlijk slecht geïsoleerde heeft, dan kun je je lol op. Ik zou er niet op zitten te wachten.quote:Op maandag 6 juni 2011 09:37 schreef Son-Goku het volgende:
Hoe weet je nu al dat dat ding zoveel lawaai gaat maken dat je er last van gaat hebbenVoor hetzelfde geld valt het mee
Dan zou die buurman dat nog kunnen omzeilen door een echte uitbouw er van te maken en daarin de vriescel te plaatsen.quote:Op maandag 6 juni 2011 09:25 schreef NeNuntiumNecare het volgende:
[..]
Dat, ligt er een werkbestemming op het perceel, dan zou het mogen, onder de juiste voorwaarden. Ligt dat er niet, dan kan hij het vergeten, zelfs als hij wel gewoon die cel laat bouwen...
Praten is niet meer hip tegenwoordig.quote:Op maandag 6 juni 2011 09:21 schreef Aventura het volgende:
Toch snap ik niet dat je meteen naar de gemeente stapt. Je kan toch eerst eens gaan praten met de buurman?
Een uitbouw die een 2,5 meter hoge koelcel kan herbergen is op het randje van de vrijstelling natuurlijk, nog afgezien van het feit dat die installatie dan nog altijd moet koelen, en dus geluid zal produceren.quote:Op maandag 6 juni 2011 10:28 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan zou die buurman dat nog kunnen omzeilen door een echte uitbouw er van te maken en daarin de vriescel te plaatsen.
Nee, met een ijspriem natuurlijk.quote:Op maandag 6 juni 2011 08:57 schreef TJV het volgende:
Gewoon even nagaan bij de gemeente. In het ergste geval komt je buurman met een bijl achter je aan.
helpen kan niet, ik heb een fulltime-baan in een heel andere branche, en een huis dat nog verbouwd moet worden. De kosten voor een overkapping zullen wel meevallen, het is meestal niet meer dan een kist met isolatie en een beetje dakleer.quote:Op maandag 6 juni 2011 10:13 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Beun je nog een beetje bij in die business? Misschien kun jij TS' buurman helpen met het geluidsdicht maken van die koelcel? Of iig kosten aangeven?
Dat doettie dan maar mooi in zijn eigen winkelpand, of netjes zoals het hoort. Zo'n ding demonteren en weer goed installeren is al een vak apart, nog afgezien van de benodigde electra en een fatsoenlijke plek om dat ding in te plaatsen.quote:Op maandag 6 juni 2011 11:38 schreef Heinrichdederde het volgende:
Precies, lijkt mij een beetje een houtje touwtje oplossing...
Maar wat als meneer daar niet aan mee wil werken? Het lijkt mij lastig de gemeente in beweging te krijgen hiervoor...quote:Dat doettie dan maar mooi in zijn eigen winkelpand, of netjes zoals het hoort. Zo'n ding demonteren en weer goed installeren is al een vak apart, nog afgezien van de benodigde electra en een fatsoenlijke plek om dat ding in te plaatsen.
Idd, theoretisch is zo'n koelcel wel herbruikbaar, maar in de praktijk sluit het nooit zo mooi aan als de eerste keer. Ik denk dat die bakker 'm al tweedehands had. En dan is het vragen om problemen: laag rendement, condens en/of ijs, lekkages (zowel in de cel als in het koelsysteem) vocht in het koelsysteem. En sommige dingen kun je proberen op te lossen met kit, heel veel kit. En dan is het nog de vraag of het houdt.quote:Op maandag 6 juni 2011 12:03 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat doettie dan maar mooi in zijn eigen winkelpand, of netjes zoals het hoort. Zo'n ding demonteren en weer goed installeren is al een vak apart, nog afgezien van de benodigde electra en een fatsoenlijke plek om dat ding in te plaatsen.
Dit model mag niet eens buiten staan. Is niet waterbestendig, dus er zal een goede 'overkapping' gebouwd moeten wordenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |