abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97735500
Heerlijk :D Had het een maand terug al eens gekocht, maar toen was het nog stervensduur. Wat een top groente!



http://nl.wikipedia.org/wiki/Postelein

Zoals ik het meestal bereid (2 pers)
500 gram postelein
300 gram aardappels (eigenlijk is dit te weinig voor een stamp maar soit, dit vink lekkerder)

makkelijkst is kruimige aardappels. Aardappels bijna gaar koken; zoveel mogelijk afgieten tot een beetje water overblijft. Op de aardappels de postelein doen tot het iets gekookt heeft (minuutje of 3/4). Afgieten. Postelein in schaal doen. Aardappels prakken. Door elkaar roeren. Op bord deponeren. Kuiltje maken O+ Uitgebakken uitjes, gebakken paprika en gebakken spekkies erbij. Kookvocht / jus hiervan in het kuiltje. Beetje azijn van keuze erbij. Nomnomnom :9

Tips met recepten welkom!
pi_97735547
Postelein :9

Even in de gaten houden voor lekkere recepten O+
pi_97735837
Lekker spul inderdaad, maar ik kom nooit verder dan een stamppotje.
pi_97737873
Koken, klontje boter erbij en wat verse limoensap en snufje zout erover en dan bij gekookte aardappelen. Ik maak er geen stamppot van, maar houd het gewoon apart :) Ik eet geen vlees, maar uit het verleden weet ik dat het heerlijk is met goed malse biefstuk en verse jus. Op de een of andere manier komen die smaken mooi uit.
  zondag 5 juni 2011 @ 19:33:41 #5
344435 OneTeaspoon
of common sense
pi_97750980
Nooit lekker gevonden. Maar misschien toch binnenkort weer eens proberen.
pi_97769216
Lekker hoor. :Y Vind het altijd raar dat zo weinig mensen het kennen.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:10:22 #7
97745 Thorical
finding a way
pi_97787094
Postelein nog nooit gegeten. Mijn moeder vond het een vieze snotterige groente en dat heeft ze op haar kinderen heel erg duidelijk gemaakt.
Verder ben ik het maar een enkele keer tegen gekomen op de markt of groenteboer.
Ik ben wel benieuwd hoe het smaakt.
Koken,stoven of kort wokken, de steeltjes eraf of juist niet?
Boven wordt een stamppotje genoemd a la andijvie maar er moet toch wel meer mee te doen zijn.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:18:16 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787341
Het ligt hier al jaren gewoon bij appie in de schappen.
Natuurlijk niet het hele jaar door, alleen in het seizoen.

Lekker, stamppot postelein. Niks snotterigs aan.



Lekker met eendenborstje. Lam doet het ook goed. :9
  Moderator maandag 6 juni 2011 @ 15:19:35 #9
9859 crew  Karina
Woman
pi_97787389
Lekker! Helaas bij mij in de buurt niet goed verkrijgbaar (in ieder geval niet bij de AH).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 6 juni 2011 @ 20:37:49 #10
97745 Thorical
finding a way
pi_97804982
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Het ligt hier al jaren gewoon bij appie in de schappen.
Natuurlijk niet het hele jaar door, alleen in het seizoen.

Lekker, stamppot postelein. Niks snotterigs aan.

[ link | afbeelding ]

Lekker met eendenborstje. Lam doet het ook goed. :9
Hoe maak je zoiets, rauw in de gekookte aardappels?
pi_97805759
Absoluut rauw gebruiken :Y
  maandag 6 juni 2011 @ 20:50:54 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97805866
Ja, zoals je stamppot maakt. Alleen maak ik voor stamppot altijd eerst puree. Door de knijper, warme melk erbij, op smaak brengen met peper, zout en schep Limburgse mosterd. Dan dus de postelein (die ik vaak in iets kleinere stukjes snijd omdat ze ooit eens "draderig" bleven) erin. Even (2 minuten of zo) doorwarmen omdat ik 't lekker vind als de groenten wat garen, maar dat hoeft niet. Flinke scheut ( of 2 eetlepels) lekkere azijn erdoor, proeven, aanpassen en klaar is kees.
pi_97867812
Rauwe postelijn.. dan kan je net zo goed andijvie nemen, smaakt nagenoeg hetzelfde! (geen fan van stamppot met rauwe groentes hihi). Verhitting geeft juist de specifieke smaak die zo lekker is. Te duur om rauw te eten naar mijn mening! Als je niet van snotterig houdt, wat korter koken..?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')