Dus jij denkt dat er veel mensen zijn die bij 52 euro per kind per maand extra uitgaven het hoekje omgaan en hun huis moeten executeren? Denk je dat dat soort mensen sowieso niet tegen een probleem waren aangelopen sooner or later?quote:Op maandag 6 juni 2011 16:25 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Geen idee en daarbij ben ik de altijd positieve huizenbezitter hier(zonder kinderen overigens).
Lijkt er op dat ze de tweeverdieners weer langzaam terug willen dringen waar wel de hypotheken vaak op twee salarissen zijn afgesloten
Dat moet toch wel vervelend zijn, dat de mensen die het al beter voor elkaar hebben dan jij ook nog eens meer voordelen hebben dan jij.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:28 schreef xenobinol het volgende:
Gewoon die hele kinderopvang toeslag afschaffen, waarom zouden belastingontduikers ook nog eens een korting op de kinderopvang verdienen? Ze hebben al een royale HRA
Niet alleen doen, maar ook afmaken. Aangezien hij al moeite heeft om een baan vast te houden zou dat hem ook niet lukken denkquote:Op maandag 6 juni 2011 16:30 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Dat moet toch wel vervelend zijn, dat de mensen die het al beter voor elkaar hebben dan jij ook nog eens meer voordelen hebben dan jij.
Had je ook bij kunnen horen, maar ja, dan had je zo'n -in jouw ogen nutteloze- opleiding moeten doen.
http://www.nu.nl/binnenla(...)-inbrekers-zien.htmlquote:AMERSFOORT - Vereniging Eigen Huis (VEH) wil vanaf woensdag beelden van inbrekers laten zien op een speciale website. De maat is vol voor de vereniging voor huizenbezitters. Daarom neemt de VEH dit initiatief.
© ANPDe vereniging maakt gebruik van beeldmateriaal dat eerder anoniem is aangeboden, aldus de VEH maandag. Daarnaast kan iedereen beelden opsturen van inbrekers.
Voorwaarde voor plaatsing is dat een kopie van een aangifte wordt meegestuurd, met daarin een verwijzing naar het beeldmateriaal. De consumentenorganisatie informeert het ministerie van Justitie en het College bescherming persoonsgegevens over de actie.
De actie van de VEH ''is in principe tijdelijk, maar dat hangt af van de animo'', aldus een woordvoerder. De actie loopt in ieder geval de hele maand juni.
Foto's
Volgens hem zullen op de website voornamelijk foto's van inbrekers te zien zijn, en ook de schade die is aangericht en de manier waarop inbrekers zijn binnengekomen.
''Bewegend beeldmateriaal is ook mogelijk, maar dat zien we niet zo vaak voorbij komen'', aldus de zegsman.
Volgens de VEH waren in 2010 bijna 80.000 huishoudens slachtoffer van inbraak en werd om de 9 minuten ergens in Nederland ingebroken. Het aantal inbraken steeg vorig jaar met 8 procent ten opzichte van 2009 en ook dit jaar wordt weer meer ingebroken in vergelijking met vorig jaar, aldus de vereniging. Ze geeft op de website naast beelden van inbrekers tips om de kans op inbraak te verminderen.
Een groep met kinderen die nu de touwtjes aan elkaar moeten knopen zullen inderdaad ten onder gaan. Anders wellicht ook al, maar dit zal een extra duwtje geven.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dus jij denkt dat er veel mensen zijn die bij 52 euro per kind per maand extra uitgaven het hoekje omgaan en hun huis moeten executeren? Denk je dat dat soort mensen sowieso niet tegen een probleem waren aangelopen sooner or later?
Een zeer beperkte groep mensen die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen en totaal geen maatstaf zijn voor woningbezittend Nederland, maar eerder kandidatuur zijn voor "Een Dubbeltje Op Zijn Kant" en "Help Ik Zit In De Schulden".quote:Op maandag 6 juni 2011 16:35 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Een groep met kinderen die nu de touwtjes aan elkaar moeten knopen zullen inderdaad ten onder gaan. Anders wellicht ook al, maar dit zal een extra duwtje geven.
Dan zal er vast wel een extra kinderopvangtoeslag uitgevonden worden waar de meest armlastigen voor in aanmerking kunnen komen.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:35 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Een groep met kinderen die nu de touwtjes aan elkaar moeten knopen zullen inderdaad ten onder gaan. Anders wellicht ook al, maar dit zal een extra duwtje geven.
En "Uitstel van executie"quote:Op maandag 6 juni 2011 16:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Een zeer beperkte groep mensen die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen en totaal geen maatstaf zijn voor woningbezittend Nederland, maar eerder kandidatuur zijn voor "Een Dubbeltje Op Zijn Kant" en "Help Ik Zit In De Schulden".
Point made
Daarnaast ben ik benieuwd hoeveel huurders door deze maatregel in de problemen gaan komen en gedwongen worden Asfyxia`tjes te doen op hun maandelijkse huur.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:38 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan zal er vast wel een extra kinderopvangtoeslag uitgevonden worden waar de meest armlastigen voor in aanmerking kunnen komen.
Huren met een bijstandsuitkering.... kun je ook nog eens de buurvrouw bezwangeren terwijl manlief de glazen aan het wassen isquote:Op maandag 6 juni 2011 16:43 schreef Bayswater het volgende:
Die huurders komen niet in de problemen aangezien die de hele dag werkloos op de bank zittend met een peuk in de bek en Koffietijd aan al die jong gewoon thuis mennen.
Het werd tijd dat dit soort items ook in het nieuws komen. Tot op heden is het erg veel NVM-stuff die telkens niet uitkomt en enkel gericht lijkt te zijn op het bevorderen van hoge huizenprijzen en status quo.quote:Op maandag 6 juni 2011 09:51 schreef Censuur-152 het volgende:
’Maak huiseigenaren bewust van prijsrisico’
Huizenkopers moeten van het idee af dat het huis een kip is die alleen gouden eieren legt. Een financiële bijsluiter voor huizenkopers zou kunnen helpen, aldus een Utrechtse promovendus.
Martijn Dröes onderzocht in zijn proefschrift ‘House Price Uncertainty in the Dutch Owner-Occupied Housing Market’ het prijsrisico van het eigenwoningbezit in Nederland. Hij promoveerde op 30 mei aan de Universiteit Utrecht.
Risicovol
Nederland telt 7 miljoen huishoudens, waarvan er ongeveer 4 miljoen een koopwoning hebben. De recente daling van huizenprijzen maakt nog eens extra duidelijk hoe risicovol het bezitten van een huis kan zijn.
Financiële bijsluiter
Dröes: ‘Mensen moeten van het idee af dat het huis een kip is die alleen gouden eieren legt.’ Betere informatie over prijsrisico zou mensen beter bewust kunnen maken van het risico dat ze lopen. Dröes: ‘Je kunt bijvoorbeeld denken aan een wettelijk verplichte, financiële bijsluiter voor huizenkopers. Die zouden makelaars bij transacties standaard mee kunnen leveren om mensen te waarschuwen voor de financiële risico’s die zij lopen bij de aankoop van een huis. Zo wordt bij andere financiële producten, zoals beleggingen, al naar het risico verwezen dat men loopt middels een financiële bijsluiter. Dus waarom zou dit niet gelden bij de investering in een huis?’![]()
![]()
![]()
Dit dus. Van die mensen die gewoon to-taal niet met geld om kunnen gaan, maar wel vanalles willen en ook doen. En dan achteraf moet een tv programma erbij geroepen worden, omdat die mensen niet heel simpel hun inkomsten en uitgaven naast elkaar kunnen zetten wanneer blijkt dat er meer uit gaat dan er binnen komt, en dan gaan kijken waar er bespaard kan worden.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Een zeer beperkte groep mensen die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen en totaal geen maatstaf zijn voor woningbezittend Nederland, maar eerder kandidatuur zijn voor "Een Dubbeltje Op Zijn Kant" en "Help Ik Zit In De Schulden".
Point made
Haha... je moest eens weten hoeveel mensen niet met geld om kunnen gaan, waar denk je dat onze consumptie economie op gebaseerd is? Op enkel nuttige uitgavenquote:Op maandag 6 juni 2011 16:58 schreef CoolGuy het volgende:
Dat kan niet, die mensen geven maar geld uit, en dan komt er shit, en dan de tv bellen want boehoehoe wat zijn we ontzettend zielig.
Nou hoeveel kunnen niet met geld omgaan geef ons eens cijfers.quote:Op maandag 6 juni 2011 17:20 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Haha... je moest eens weten hoeveel mensen niet met geld om kunnen gaan
Voor dat soort mensen is huren uitgevonden ipv eigendom!quote:Op maandag 6 juni 2011 17:20 schreef xenobinol het volgende:
Haha... je moest eens weten hoeveel mensen niet met geld om kunnen gaan
20 procent Nederlanders financieel ongezondquote:Op maandag 6 juni 2011 17:29 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nou hoeveel kunnen niet met geld omgaan geef ons eens cijfers.
Japans spreekwoord toch?quote:Op maandag 6 juni 2011 17:46 schreef Bayswater het volgende:
Veel mensen hebben geen flauw idee hoeveel geld zij op hun rekening hebben staan
Wel weer veel te laat. De cognitieve dissonantie kan nu ook nog wel te sterk zijn. De informatie wordt niet gelezen en men holt achter de andere schapen aan.quote:Op maandag 6 juni 2011 16:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Het werd tijd dat dit soort items ook in het nieuws komen. Tot op heden is het erg veel NVM-stuff die telkens niet uitkomt en enkel gericht lijkt te zijn op het bevorderen van hoge huizenprijzen en status quo.
Ik ga even zitten...quote:Op maandag 6 juni 2011 17:59 schreef Censuur-152 het volgende:
Wel weer veel te laat. De cognitieve dissonantie kan nu ook nog wel te sterk zijn. De informatie wordt niet gelezen en men holt achter de andere schapen aan.
quote:
Even kijken: Huis staat er dan nog steeds, lasten blijven hetzelfde, aankoopprijs verandert er niet door, aflossing dus ook niet. Looptijd van 30 jaar veranderd niet.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:10 schreef Censuur-152 het volgende:
Wat maakt het uit dat je huis over 5 jaar 80000euro minder waard is!!!!
Verkoopprijs?quote:Op maandag 6 juni 2011 18:15 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Even kijken: Huis staat er dan nog steeds, lasten blijven hetzelfde, aankoopprijs verandert er niet door, aflossing dus ook niet. Looptijd van 30 jaar veranderd niet.
Ik geef het op:
Niets?
Welke verkoopprijs? Ik wil helemaal niet verkopen.quote:
Welnee joh. De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Een bank kijkt wel uit, met een executieverkoop schieten ze niks op. En zolang je rentevaste periode niet is afgelopen kunnen ze al helemaal niets. Er is geen rechter die ze gelijk geeft zolang de koper aan zijn verplichting tot betaling voldoet.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:20 schreef Censuur-152 het volgende:
[ afbeelding ]
Wanneer de rentevastperiode afloopt, kan de bank het onderpand opnieuw laten taxeren om na te gaan of het onderpand nog steeds voldoende waarde vertegenwoordigt. Stel nu dat de woningprijzen flink dalen door de stijgende rente.
In de voorwaarden staat dat een bank het recht heeft uw woning te hertaxeren. Stel uit de hertaxatie komt naar voren dat uw woning met 10% is gedaald. Dit betekent dat voor enorm veel mensen de hypotheek niet meer binnen de bandbreedte valt. Een aanpassing zal dan noodzakelijk zijn.
Ja, dat zei je net ook al.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:25 schreef Censuur-152 het volgende:
Indien er onderwaarde ontstaat kan de bank een hertaxatie laten doen en vragen voor een storting om de hypotheek te verkleinen om zo de onderwaarde af te dekken
Dat zegt meer over hoe enorm wankel de banken met hun veel te hoge leningen er voor staan... Rekken zolang het gaat, zodat ze maar niet hoeven af te schrijven.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:28 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Zij geven zelfs liever een jaar uitstel van betaling dan het voor de rechter te brengen.)
Onzin. Banken kiezen gewoon de weg van de meeste opbrengst.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:30 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat zegt meer over hoe enorm wankel de banken met hun veel te hoge leningen er voor staan... Rekken zolang het gaat, zodat ze maar niet hoeven af te schrijven.
je kan ook redeneren dat ze er gewoon alsnog zoveel mee verdienen dat het willen afboeken en bijbehorende bureaucratie nog lang niet op weegt tegen het door laten lenen.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:30 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat zegt meer over hoe enorm wankel de banken met hun veel te hoge leningen er voor staan... Rekken zolang het gaat, zodat ze maar niet hoeven af te schrijven.
bron: http://www.fd.nl/artikel/(...)andse-vastgoedsectorquote:Onheilspellend tekort aan kapitaal voor Nederlandse vastgoedsector
6 juni 2011, 7:19 uur | FD.nl
Door: Ester van der Geest
Vastgoedfinanciers trekken zich op een uiterst ongelukkig moment terug van de Nederlandse markt. Het gebrek aan kapitaal is daardoor zo nijpend dat gevreesd wordt voor stevigere waardedalingen in het commercieel vastgoed.
De sector wordt geplaagd door een cocktail van drie negatieve factoren. Allereerst moet een groot deel van de beleggingen dit en komend jaar geherfinancierd worden. Tegelijkertijd trekken buitenlandse hypotheekbanken zich juist terug en is de rek eruit bij financiers van eigen bodem. Bestuurslid Sipko Schat van Rabobank : 'Het is nog zorgelijker dan ik een jaar geleden al dacht.'
Duitse hypotheekgiganten als HSH Nordbank, Hypo Real Estate en Eurohypo bouwen hun leningen in Nederland af. 'Er is alleen nog geld voor goudgerande transacties', waarschuwt hoofd commercieel vastgoed Jan Willem van Roggen van de Haagse zakenbank NIBC. 'Nederland wordt relatief hard geraakt omdat het zo'n kleine markt is.'
Minder uitlenen
Ook het binnenlands aanbod van vastgoedkapitaal staat onder druk. Traditioneel komt dat van drie partijen. Maar nu SNS Reaal zich goeddeels heeft teruggetrokken - de bank heeft vele honderden miljoenen moeten afschrijven op de vastgoedkrediettak - zijn alleen ING en Rabo-dochter FGH nog over. ABN Amro is sinds kort ook weer actief als kredietverstrekker, maar is veel te klein om het gat op te vullen dat de buitenlandse banken en SNS achterlaten.
Het probleem beperkt zich niet alleen tot een slinkend aantal kredietverstrekkers. Er komt nog eens bij dat de overgebleven partijen onder de nieuwe kapitaaleisen minder mogen uitlenen. Het Basels Comité maakt het onaantrekkelijk om vastgoedleningen te verstrekken als de eigenaar niet veel eigen geld meeneemt. Vóór de crisis hoefden vastgoedbeleggers juist weinig in te leggen om een lening te krijgen.
Vastgoedfinancier Hugo Ouwehand van pensioenuitvoerder Syntrus Achmea voorziet een financieringsgat van honderden miljoenen. De problemen voor de commerciële vastgoedmarkt stapelen zich hiermee op. Kantoren- en winkelbeleggers kampen met schrikbarende leegstandpercentages. Zij zullen er net als de banken niet aan ontkomen forse verliezen te moeten nemen. Onlangs waarschuwde de Nederlandsche Bank (DNB) nog voor de gevolgen van overgewaardeerd commercieel vastgoed voor de stabiliteit van het financiële systeem.
Nee, de rechter keurt het gewoon niet goed zolang de klant aan zijn betalingsverplichting voldoet. De bank wil in principe wel.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:30 schreef RemcoDelft het volgende:
Dat zegt meer over hoe enorm wankel de banken met hun veel te hoge leningen er voor staan... Rekken zolang het gaat, zodat ze maar niet hoeven af te schrijven.
Je gaat failliet aan huren. Niet aan kopen naar draagkracht.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:31 schreef Censuur-152 het volgende:
Gelukkig zijn de meeste jonge mensen niet zo dom om op de top in te stappen. Dan teken je echt je eigen faillissement
Zoek gewoon eens op wat bedoeld wordt met commercieel vastgoed.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:39 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
bron: http://www.fd.nl/artikel/(...)andse-vastgoedsector
Onzin! De crisis heeft wel aangetoond dat banken met alle bijbehorende bonussen niet voor lange-termijn-planning gaan, maar voor de meeste opbrengst op korte termijn.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:33 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Onzin. Banken kiezen gewoon de weg van de meeste opbrengst.
Heb je ook maar 1 gerechtelijke uitspraak voor me waaruit dit blijkt?quote:Op maandag 6 juni 2011 18:42 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nee, de rechter keurt het gewoon niet goed zolang de klant aan zijn betalingsverplichting voldoet. De bank wil in principe wel.
Lezen.....
Zou verlies nemen helpen bij de resultaten op de korte termijn?quote:Op maandag 6 juni 2011 18:52 schreef RemcoDelft het volgende:
Onzin! De crisis heeft wel aangetoond dat banken met alle bijbehorende bonussen niet voor lange-termijn-planning gaan, maar voor de meeste opbrengst op korte termijn.
Duizenden. Zoek eens op redelijkheid en billijkheid. Belangenafweging, enz. enz.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:52 schreef RemcoDelft het volgende:
Heb je ook maar 1 gerechtelijke uitspraak voor me waaruit dit blijkt?
Mankeer je wat?quote:Op maandag 6 juni 2011 18:52 schreef RemcoDelft het volgende:
Heb je ook maar 1 gerechtelijke uitspraak voor me waaruit dit blijkt?
Ja want de bank is erbij gebaat als men massaal de bijstorting niet kan betalen waardoor de helft van de huizen in de executie verkoop gaat waar ze veel te weinig gaan opbrengen. Dit betekend dat banken enorme verliezen moeten gaan incasseren.quote:Op maandag 6 juni 2011 18:25 schreef Censuur-152 het volgende:
Indien er onderwaarde ontstaat kan de bank een hertaxatie laten doen en vragen voor een storting om de hypotheek te verkleinen om zo de onderwaarde af te dekken
[ afbeelding ]
Hoezo heeft die alleenstaande moeder die noodgedwongen in een vrije sector huurwoning zit, omdat Xeno de voor haar bedoelde sociale woning scheefhuurt, HRA dan?quote:Op maandag 6 juni 2011 16:28 schreef xenobinol het volgende:
Gewoon die hele kinderopvang toeslag afschaffen, waarom zouden belastingontduikers ook nog eens een korting op de kinderopvang verdienen? Ze hebben al een royale HRA
quote:Op maandag 6 juni 2011 19:25 schreef Revolution-NL het volgende:
Maargoed.... de doemdenkers zeiden in 2008 ook al dat de woningprijzen anno 2011 50% gezakt waren, dat er tent city's zouden zijn en dat de er totale paniek zou zijn
link: http://www.toubermakelaar(...)ingmarkt_worden.htmlquote:Zelfbouw moet volwassen onderdeel Amsterdamse woningmarkt worden
ingevoerd op 5-6-2011
Gepubliceerd: 05-06-2011
Het college van B&W wil dat zelfbouw een volwassen onderdeel van de Amsterdamse woningmarkt wordt. Het streven is om in het najaar kavels voor 1.000 woningen beschikbaar te hebben. Op dit moment zoekt de gemeente in de hele stad naar geschikte plekken.
Zelfbouw blijkt een succesvolle manier om op kleinschalige wijze de stad te blijven ontwikkelen. Omdat mensen de kans krijgen hun eigen wensen vorm te geven, ontstaan door zelfbouw verrassende wijken. Bovendien blijkt dat ook in tijden waarin de traditionele bouwpartijen hun projecten steeds moeilijker gefinancierd krijgen, zelfbouwprojecten worden afgenomen, in aanbouw worden genomen en worden opgeleverd.
(undefined)Voordelen
Wethouder Van Poelgeest: ‘Door mensen zelf de regie te geven over hun toekomstige woning en woonomgeving slaan we twee vliegen in een klap. We krijgen mooiere stadswijken, omdat ze organisch tot stand komen en er langer en door meer mensen over is nagedacht. En de geplande woningen worden ook gebouwd. Want mensen die hun eigen huis bouwen, bouwen het altijd af.’
Ervaringen
In Amsterdam is al ervaring opgedaan met zelfbouwprojecten. Het bekendste zelfbouwproject is waarschijnlijk de Scheepstimmermanstraat in het Oostelijk Havengebied. Dat trekt al jaren geïnteresseerd publiek. Ook het Steigereiland op IJburg is grotendeels door zelfbouw ontwikkeld. Aanvankelijk werd gedacht dat zelfbouwprojecten veel ambtelijke capaciteit zouden kosten, omdat zelfbouwers meer begeleiding nodig zouden hebben dan professionele partijen. Dat blijkt mee te vallen. De kavels voor zelfbouw zijn in Amsterdam wel vaak duur. Daarom zoekt de gemeente naar mogelijkheden om zelfbouw ook voor Amsterdammers met een middeninkomen beschikbaar te maken. Gestapelde zelfbouw zou een oplossing kunnen zijn.
Vormen
De gemeente wil verschillende soorten zelfbouw de ruimte bieden. De bekendste vorm is die waarbij een particulier een kavel afneemt en daarop zijn of haar eigen woning bouwt. In Amsterdam zijn niet veel plekken geschikt voor deze vorm. Daarom zoekt de gemeente naar mogelijkheden voor gestapelde zelfbouw en vormen van collectief particulier opdrachtgeverschap (gezamenlijke zelfbouw). Deze vormen zijn geschikt om de gewenste stedelijkheid vast te houden. Ook ziet de gemeente veel mogelijkheden voor medeopdrachtgeverschap, een vorm waarbij een particulier niet zelf hoeft te bouwen maar wel nauw betrokken is bij het project. Deze vorm zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden om een groep mensen gezamenlijk een oud kantoor te laten transformeren.
Stagnerende markt
De nieuwbouwmarkt in Amsterdam kampt met een aantal (soms structurele) problemen. Er komt minder geld binnen door het ineenstorten van de kantorenmarkt, het systeem van kostenbeheersing en controle is slecht toegerust op een laag conjunctuur en de ontwikkelaars en corporaties die in Amsterdam het overgrote deel van de nieuwbouw voor hun rekening namen, hebben steeds meer moeite grote projecten gefinancierd te krijgen.
Structurele oplossingen
De gemeente zoekt op verschillende niveaus naar structurele oplossingen. Er wordt gewerkt aan een robuuster financieel beheersingssysteem, er is gesneden in het aantal grootschalige nieuwbouwprojecten dat de stad ontwikkelt en er wordt nagedacht over nieuwe, kleinschaligere manieren om de stad verder te ontwikkelen. Zelfbouw is onderdeel van die nieuwe, meer op kleinschaligheid gerichte ontwikkelstrategie. (Bron: Gemeente Amsterdam)
quote:Op maandag 6 juni 2011 19:39 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Amsterdam laat een ballonnetje op.
De kavels voor zelfbouw zijn in Amsterdam wel vaak duur. Daarom zoekt de gemeente naar mogelijkheden om zelfbouw ook voor Amsterdammers met een middeninkomen beschikbaar te maken. Gestapelde zelfbouw zou een oplossing kunnen zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |