FOK!forum / Culinesse à gogo / Help hier lastige eters
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 10:50
Speciaal omdat een ander topic ontspoorde, ben jij zo iemand die niks lust? Misschien hebben mensen hier tips of recepten voor makkelijk eten.
HSGvrijdag 3 juni 2011 @ 10:55
Wat een boer nait kent, vret die nait.
Dhahavrijdag 3 juni 2011 @ 10:59
heb daar ook last van
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:00
ben zelf een moeilijke eter die gelukkig op de goede weg is (na je 18e wordt het erg lastig een kindermenu te bestellen in een restaurant kan ik je vertellen :') )

bij mij kwam er pas verbetering toen ik het zelf wilde: iedereen kan me vertellen hoe lekker iets zou zijn en dat ik het eens zou moeten proberen, maar mij lukt het pas als ik uit mezelf in de mindset kom dat ik iets wil proberen.

oftewel:
- als mensen mij 'dwingen' dan vind ik het bij voorbaat al vies, dus vind ik het ook vies als ik het eet en zal ik het ook geen 2e keer proberen
- als ik het uit mezelf probeer dan heb ik een goede kans dat ik het wel lekker (ga) vinden en kan ik het 'leren eten'

bij mij werkt het goedbedoeld pushen om iets te proberen dus averechts en dat vernaggelt juist mijn pogingen steeds meer te leren eten :)
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:00
De tips die al genoemd zijn voor als je geen groente lust:

- Rabarber (crumble (evt. met appel), compote, jam, taart)
- Smoothies en sapjes met groenten (http://thefruitpursuit.com/my-daily-juice/)
- Worteltaart (zoet)
- Pompoentaart (zoet)
- Hartige pompoenquiche, pompoensoep
- Frites van zoete aardappel
- Hapjes proberen van eigengemaakte groentepureetjes ('babyvoeding', http://mens-en-gezondheid(...)groenterecepten.html)
- Soepjes van gepureerde groenten
- Knolselderij-aardappelstamppot
- Indiaas eten met groente (veel kruiden, dus proeft de groenten nauwelijks)
- Tomatensaus (bijv. over de gehaktballetjes)
- "toegankelijke" groenten zoals mais (zoet) en gewone sla (niet hele sterke smaak)

Heb ik iets gemist? :o
Sam-xvrijdag 3 juni 2011 @ 11:00
Misschien is het handig als mensen opgeven wát ze niet lusten, waarop anderen een gerecht plaatsen. ;)
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:00 schreef Sam-x het volgende:
Misschien is het handig als mensen opgeven wát ze niet lusten, waarop anderen een gerecht plaatsen. ;)
Goed idee!
Nembrionicvrijdag 3 juni 2011 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:00 schreef Leipo666 het volgende:
ben zelf een moeilijke eter die gelukkig op de goede weg is (na je 18e wordt het erg lastig een kindermenu te bestellen in een restaurant kan ik je vertellen :') )

bij mij kwam er pas verbetering toen ik het zelf wilde: iedereen kan me vertellen hoe lekker iets zou zijn en dat ik het eens zou moeten proberen, maar mij lukt het pas als ik uit mezelf in de mindset kom dat ik iets wil proberen.

oftewel:
- als mensen mij 'dwingen' dan vind ik het bij voorbaat al vies, dus vind ik het ook vies als ik het eet en zal ik het ook geen 2e keer proberen
- als ik het uit mezelf probeer dan heb ik een goede kans dat ik het wel lekker (ga) vinden en kan ik het 'leren eten'

bij mij werkt het goedbedoeld pushen om iets te proberen dus averechts en dat vernaggelt juist mijn pogingen steeds meer te leren eten :)
Dat heb ik ook(gehad)
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:00 schreef cinnamon_M het volgende:
De tips die al genoemd zijn voor als je geen groente lust:

- Rabarber (crumble (evt. met appel), compote, jam, taart)
- Smoothies en sapjes met groenten (http://thefruitpursuit.com/my-daily-juice/)
- Worteltaart (zoet)
- Pompoentaart (zoet)
- Hartige pompoenquiche, pompoensoep
- Frites van zoete aardappel
- Hapjes proberen van eigengemaakte groentepureetjes ('babyvoeding', http://mens-en-gezondheid(...)groenterecepten.html)
- Soepjes van gepureerde groenten
- Knolselderij-aardappelstamppot
- Indiaas eten met groente (veel kruiden, dus proeft de groenten nauwelijks)
- Tomatensaus (bijv. over de gehaktballetjes)
- "toegankelijke" groenten zoals mais (zoet) en gewone sla (niet hele sterke smaak)

Heb ik iets gemist? :o
nou lust ik wel zo goed als alle groentes, maar van dit lijstje moet ik toch echt gruwelen :')
L-ascorbinezuurvrijdag 3 juni 2011 @ 11:04
appelmoes.jpg
:D
Sam-xvrijdag 3 juni 2011 @ 11:04
Wat lust je niet?
Wanneer wil je het gerecht eten? (Ontbijt/middageten/avondeten)
In welke vorm wil je het gerecht eten? (Boterham/pasta/aardappelen etc..)

Zoiets?
Gierigesloebervrijdag 3 juni 2011 @ 11:05
Ik ben op dit moment ook een lastige eter :o, 4 verstandskiezen getrokken onder narcose dinsdag, heb dikke kop niet normaal :P
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:03 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

nou lust ik wel zo goed als alle groentes, maar van dit lijstje moet ik toch echt gruwelen :')
Nou, er staan heerlijke dingen tussen vind ik. De gepureerde groente was een suggestie omdat het gaat om iemand die geen enkele groente naar binnen krijgt.
captainkidvrijdag 3 juni 2011 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:00 schreef cinnamon_M het volgende:
De tips die al genoemd zijn voor als je geen groente lust:

- Rabarber (crumble (evt. met appel), compote, jam, taart)
- Smoothies en sapjes met groenten (http://thefruitpursuit.com/my-daily-juice/)
- Worteltaart (zoet)
- Pompoentaart (zoet)
- Hartige pompoenquiche, pompoensoep
- Frites van zoete aardappel
- Hapjes proberen van eigengemaakte groentepureetjes ('babyvoeding', http://mens-en-gezondheid(...)groenterecepten.html)
- Soepjes van gepureerde groenten
- Knolselderij-aardappelstamppot
- Indiaas eten met groente (veel kruiden, dus proeft de groenten nauwelijks)
- Tomatensaus (bijv. over de gehaktballetjes)
- "toegankelijke" groenten zoals mais (zoet) en gewone sla (niet hele sterke smaak)

Heb ik iets gemist? :o
WTF
Ik vreet bijna alles maar die shit hoef ik niet.
muv mais (niet zoet) en sla en tomatensaus.
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:10 schreef captainkid het volgende:

[..]

WTF
Ik vreet bijna alles maar die shit hoef ik niet.
muv mais (niet zoet) en sla en tomatensaus.
Ok jongens: kunnen we commentaar even voor ons houden? Dit lijstje is bedoeld voor iemand die groente nooit heeft leren eten, dat is een wat andere situatie. Als jullie nou allemaal roepen dat het je smerig lijkt, help je haar niet echt.

Verder: als je indiaas eten, groentesoep, knolselderij-aardappelstamppot en pompoen al niet lust maak je mij niet wijs dat je bijna alles vreet. Sla eens een kookboek open ofzo.
captainkidvrijdag 3 juni 2011 @ 11:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:19 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ok jongens: kunnen we commentaar even voor ons houden? Dit lijstje is bedoeld voor iemand die groente nooit heeft leren eten, dat is een wat andere situatie. Als jullie nou allemaal roepen dat het je smerig lijkt, help je haar niet echt.

Verder: als je indiaas eten, groentesoep, knolselderij-aardappelstamppot en pompoen al niet lust maak je mij niet wijs dat je bijna alles vreet. Sla eens een kookboek open ofzo.
Als iemand groente wil leren eten moet ie gaan wokken en dan beetje ui, paprika en tomaat er door. En zo steeds meer erin gooien en ook andere groenten zoals courgette en prei.

Pastasaus is een aanrader omdat je de groentes bijna niet ziet door de saus.
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:24 schreef captainkid het volgende:

[..]

Als iemand groente wil leren eten moet ie gaan wokken en dan beetje ui, paprika en tomaat er door. En zo steeds meer erin gooien en ook andere groenten zoals courgette en prei.

Pastasaus is een aanrader omdat je de groentes bijna niet ziet door de saus.
Dat soort dingen krijgt ze dus (nog) niet weg. Pasta ook niet. Daarom het lijstje: de groenten zijn zoveel mogelijk verstopt, zodat ze iig geen last heeft van de structuur; en zelfs in zoete gerechten zodat het meer op fruit lijkt. Maar ik snap je redenering, en wellicht is dat een volgende stap? Alleen bij wokken zijn de groenten juist heel duidelijk aanwezig. Ik zou dan misschien eerder als volgende stap een stamppot proberen.
captainkidvrijdag 3 juni 2011 @ 11:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:31 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat soort dingen krijgt ze dus (nog) niet weg. Pasta ook niet. Daarom het lijstje: de groenten zijn zoveel mogelijk verstopt, zodat ze iig geen last heeft van de structuur; en zelfs in zoete gerechten zodat het meer op fruit lijkt. Maar ik snap je redenering, en wellicht is dat een volgende stap?
Ik wist niet dat het over een specifiek persoon ging..
Karinavrijdag 3 juni 2011 @ 11:33
Ik lust vooral de "traditionele" groentes niet, bloemkool, spruitjes, witlof, broccoli. En verder groentes die zoet smaken, zoals worteltjes.

Wat ik dan eet is bijvoorbeeld stamppot (gekookte aardappels lust ik ook niet, maar wel in een stamppot), bruine bonen, kapucijners (geen tuinbonen, die vind ik ook vies).

Prei lust ik ook niet, maar wel, zoals hierboven genoemd, gewokt. En sommige groentes smaken beter rauw, dan gekookt, lofsalade lust ik dan weer wel en rauwe worteltjes ook, misschien een tip?

Verder icebergsla, zit wat meer "bite" aan dat normale sla. Verse spinazie gewokt met wat knoflook.

Rabarber is inderdaad ook erg lekker. Postelein, ook een aanrader, maar dat zie ik eigenlijk niet zo vaak meer in de winkel.
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 11:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:32 schreef captainkid het volgende:

[..]

Ik wist niet dat het over een specifiek persoon ging..
Ah, sorry voor de onduidelijkheid. Ja, dat was de aanleiding voor dit topic. Ik heb alle tips richting haar even op een rijtje gezet zodat ze die makkelijk terug kan lezen. Maar het is idd erg toegespitst op haar situatie, iemand die gewoon weinig groente lust heeft er denk ik minder baat bij en daar zou ik ook andere adviezen aan geven. Idee van dit topic is geloof ik ook dat we adviezen gaan geven aan mensen die bepaalde specifieke dingen noemen waar ze moeite mee hebben (dus kom maar op moeilijke eters!).
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 11:37
quote:
99s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:33 schreef Karina het volgende:
Ik lust vooral de "traditionele" groentes niet, bloemkool, spruitjes, witlof, broccoli. En verder groentes die zoet smaken, zoals worteltjes.

hoe lang kook je ze want de groentes die je noemt (op witlof na) moet je juist niet te lang koken, en moeten nog een beetje bite over hebben in gekookte vorm. (vooral bij spruitjes is te lang koken funest)

Witlof is trouwens ook erg lekker als een salade met appel en rozijn :9
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:37 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

hoe lang kook je ze want de groentes die je noemt moet je juist niet te lang koken, en moeten nog een beetje bite over hebben in gekookte vorm. (vooral bij spruitjes is te lang koken funest)
en ik vind ze juist doodgekookt het lekkerst :')
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 11:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:38 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

en ik vind ze juist doodgekookt het lekkerst :')
wie zijn ze?
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

wie zijn ze?
spruiten, brocolli, wortels, witlof, bloemkool, etc :)

gaan bij mij allemaal minimaal 20 minuten aan de kook
Nembrionicvrijdag 3 juni 2011 @ 11:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

wie zijn ze?
Spruiten gok ik zo.
Karinavrijdag 3 juni 2011 @ 11:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:37 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

hoe lang kook je ze want de groentes die je noemt (op witlof na) moet je juist niet te lang koken, en moeten nog een beetje bite over hebben in gekookte vorm. (vooral bij spruitjes is te lang koken funest)

Witlof is trouwens ook erg lekker als een salade met appel en rozijn :9
Ik maak het zelf dus nooit klaar, ik denk dat het een jeugdtrauma is, vooral die spruitjes :{ Alleen de tuinbonen heb ik zelf nog eens geprobeerd, maar die krijg ik echt niet weg.

Witlofsalade maak ik wel af en toe.
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 11:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

spruiten, brocolli, wortels, witlof, bloemkool, etc :)

gaan bij mij allemaal minimaal 20 minuten aan de kook
Oh dat halen ze bij mij ook wel spruitjes mss niet, maar je kunt ook nog een stap verder gaan en ze echt kapot koken vooral bij bloemkool is dat erg zonde dat hij al uit elkaar valt als je hem uit de pan wilt halen. Er gaat dan trouwens ook veel smaak verloren. maarja het is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak

(tijdens het eten knabbel ik graag een stukje rauwe bloemkool)
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 11:42
quote:
99s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:41 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik maak het zelf dus nooit klaar, ik denk dat het een jeugdtrauma is, vooral die spruitjes :{ Alleen de tuinbonen heb ik zelf nog eens geprobeerd, maar die krijg ik echt niet weg.
zijn dat tuinbonen uit een pot? want die zijn ook niet te eten. Verse tuinbonen ftw! (maar wel met een sausje )
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 11:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

spruiten, brocolli, wortels, witlof, bloemkool, etc :)

gaan bij mij allemaal minimaal 20 minuten aan de kook
:o wat jammer....bloemkoolpap en nog erger spruitjeslucht. :r

Maar als jij het zo wel lust..... :*
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:47
zelf moet ik trouwens ook altijd alles 'leren eten': de eerste keer dat ik iets eet vind ik het nooit meteen heerlijk, pas na een keer of 5 kan ik zeggen of ik iets echt lekker vind of niet...

.. dat maakt het dus soms een ramp om door die eerste 5 keer proberen heen te komen :')

ik ga dan door de stappen
- hmm, gelukkig niet meteen uitgekotst :r
- niet ranzig, maar ook niet lekker :{
- begin er aan te wennen, maar nog steeds niet lekker :Y)
- het begint te komen: hier kan ik wel aan wennen :Y
- hmm lekker :9

dat maakt het ook heel handig om nieuwe dingen te proberen in een restaurant :')

enneh bloemkoolpap :9~ en spruitjes (my favorites als kind :9~ )
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 11:49
Heb je niet dat hoe meer je probeert dat dat sneller gaat. Want on een gegeven moment kun je smaken gewoon plaatsen, zo van oh dit smaakt naar vis, dit naar vlees en hier zit zo'n soort smaak aan. Uiteindelijk ken je de basis van het meeste wel en kun je verrast worden door wat beter bedachte combinaties :)
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 11:51
veel heeft bij mij ook niet eens zozeer met smaak, maar meer met textuur/structuur te maken. Het mondgevoel zeg maar :)

als ik eenmaal aan het mondgevoel gewend ben dan gaat het wel sneller met het accepteren van variaties op zo'n type gerecht :Y (al ben ik nog steeds geen fan van pasta....)

het is in ieder geval een lange weg die ik nog te gaan heb, maar overhaasten heeft geen zin want dan ga ik het juist vies vinden. Ben in ieder geval blij dat ik gewoon mee kan eten in een restaurant :Y (dat was ook een belangrijke drijfveer voor me geweest)
Karinavrijdag 3 juni 2011 @ 11:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:42 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

zijn dat tuinbonen uit een pot? want die zijn ook niet te eten. Verse tuinbonen ftw! (maar wel met een sausje )
Ja uit een pot. Ik weet niet eens hoe ik verse moet klaarmaken, maar ik denk ook niet dat ik die WEL ga lusten eigenlijk. Er zit zo een typisch smaakje aan. Maar ja, je hoeft niet alles te lusten toch?

Ik lust wel alle vleessoorten, kippenlevers, garnalen en nog wat van die dingen die anderen dan weer smerig vinden.
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 11:52
Vis, dieren zonder ruggengraat (dus alle zeefruit en wat er verder nog ruggengraatloos op het land rondloopt :P ) en orgaanvlees zijn eigenlijk de dingen die ik niet lust, ondanks vele malen proberen. Alle groentes lus ik eigenlijk wel en ook met andere dingen heb ik niet echt problemen. Ik heb wel een hekel aan kluiven (dingen als spareribs en kippepoten) maar eet het wel als ik het krijg. :P
Dipkipvrijdag 3 juni 2011 @ 11:58


[ Bericht 100% gewijzigd door Dipkip op 03-06-2011 12:02:33 ]
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 12:02
Rijst en pasta door een soep heen, desnoods onzichtbaar gemaakt met een blender zodat het als verdikkingsmiddel gaat werken....kun je meteen met dezelfde blender de groentes verstoppen. :P
Bosbeetlevrijdag 3 juni 2011 @ 12:06
hihi als ik dit topic zo lees ben ik zo blij, ik ben echt een veel vraat wat dat betreft, Lekker het kraakbeen van kippebotjes afpeuzelen, orgaanvlees :9, verse groenten :9

Het enige wat ik wel heb is dat ik het een stuk lekkerder vind als het een beetje vers is :D liefst tomaten uit de tuin, sperciebonen, tuinbonen, rabarber allemaal zo uit de tuin. En dan wil pot/blik groenten wel eens ontzettend tegenvallen, niet dat ik het niet lust maar het smaakt zoveel minder.
Een zelf geslachte haan (die voor voortplanting bedoeld was, een zogenaamde neukhaan) is ook zoveel lekkerder dan die waterige kuikentjes die je in de supermarkt koopt.

Ik had een keer een huisgenoot die luste geen verse sperciebonen maar wel uit blik, hij vond verse sperciebonen stroef, hij had liever van die weke specibonen die naar beneden hangen als je ze vastpakt :P
Weltschmerzvrijdag 3 juni 2011 @ 12:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:50 schreef Bosbeetle het volgende:
Speciaal omdat een ander topic ontspoorde, ben jij zo iemand die niks lust? Misschien hebben mensen hier tips of recepten voor makkelijk eten.
Of tips om daar wat aan te doen?

Smaken verschillen en je kunt dingen gewoon niet te eten vinden en ook bepaalde smaken die in veel dingen terugkomen niet trekken. Maar als je echt alleen maar dingen lust die je van vroeger kent of vertrouwd zijn, en bijna al het onbekende vies vindt, dan lijkt me dat eerder een soort eetstoornis dan een lastige smaak. Dan zou ik het probleem zelf proberen op te lossen.
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 12:06 schreef Bosbeetle het volgende:
t.

Ik had een keer een huisgenoot die luste geen verse sperciebonen maar wel uit blik, hij vond verse sperciebonen stroef, hij had liever van die weke specibonen die naar beneden hangen als je ze vastpakt :P
Daarom vind ik wortels uit pot/blik niet te kanen, glibberig en glad :X , verse worteltjes. :9
Ik lust ze wel hoor maar heb een zware voorkeur voor vers in dit geval.
Id_do_hervrijdag 3 juni 2011 @ 12:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 11:52 schreef trovey het volgende:
Vis, dieren zonder ruggengraat (dus alle zeefruit en wat er verder nog ruggengraatloos op het land rondloopt :P )
Je eet Nederlandse mannen? :?
lemonlimevrijdag 3 juni 2011 @ 12:49
Het hangt er ook nogal vanaf waarom je iets niet lust: is het de structuur, het mondgevoel, of is het echt de smaak, en wat dan precies?

Ik lust eigenlijk alles, maar kan bv. niet meer dan 1 zoute haring eten vanwege de structuur, de smaak vind ik heerlijk. En in bietensalade is het weer minder een probleem.
RobinOokvrijdag 3 juni 2011 @ 12:59
quote:
bij mij werkt het goedbedoeld pushen om iets te proberen dus averechts en dat vernaggelt juist mijn pogingen steeds meer te leren eten :)
Jeetje, lijkt me lastig als je zo makkelijk beïnvloedbaar bent door anderen of door een situatie en niet gewoon zelf kunt bepalen wat je wel of niet wilt.
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 12:43 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Je eet Nederlandse mannen? :?
Alleen met ruggengraat. :+
Id_do_hervrijdag 3 juni 2011 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 13:00 schreef trovey het volgende:

[..]

Alleen met ruggengraat. :+
:D
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 12:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jeetje, lijkt me lastig als je zo makkelijk beïnvloedbaar bent door anderen of door een situatie en niet gewoon zelf kunt bepalen wat je wel of niet wilt.
nou als ik niet zelf met het idee kom iets te proberen is mijn gedachte standaard: dat wil/lust ik niet :+
als mensen mij dus willen pushen dan blijft diezelfde gedachte gewoon staan: men bereikt echt niet ineens dat ik ga denken: goh wat lekker, laat ik het eens proberen. En omdat ik denk dat het vies is (omdat mijn hoofd er helemaal niet naar staat en ik het dan alleen eet omdat anderen dat zo graag willen) IS het ook vies als ik het probeer (eten is voor een groot deel ook iets psychologisch). Nodeloos om te zeggen dat ik dus al jaren geen etenswaren meer probeer als anderen dat willen, ik probeer het alleen nog als ik het zelf wil en boek al goede resultaten :) (en eet ik al gerechten waarvan mijn vriendin nooit gedacht had dat ik het ooit zou eten :P )

nu ben ik ook gewoon heel koppig en een control-freak :D dus dat kan ook heel goed invloed hebben op mijn denkwijze op zo'n moment ;)
16metervrijdag 3 juni 2011 @ 13:31
Is vaak meer aanstellerij en het resultaat van slappe opvoeding.
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 13:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 13:31 schreef 16meter het volgende:
Is vaak meer aanstellerij en het resultaat van slappe opvoeding.
Maar bij bepaalde dingen zal het toch wel gewoon smaak zijn....b.v. bij mensen die vis haten, heeft niets met de structuur te maken maar ik vind de smaak gewoon niet aantrekkelijk en als ik het niet hoef te eten (als ik ergens op een onbewoond eiland terechtkom na een vliegtuigramp zal ik het niet laten staan als ik ermee kan overleven :P ) dan eet ik het niet. :P
Harajuku.vrijdag 3 juni 2011 @ 14:10
Wat staat er voor vanavond op het menu, Dipkip?
Leipo666vrijdag 3 juni 2011 @ 14:18
quote:
5s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 14:10 schreef Harajuku. het volgende:
Wat staat er voor vanavond op het menu, Dipkip?
laat me raden: Kip, Patat en (geen) Appelmoes :P
Weltschmerzvrijdag 3 juni 2011 @ 14:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 13:36 schreef trovey het volgende:

[..]

Maar bij bepaalde dingen zal het toch wel gewoon smaak zijn....b.v. bij mensen die vis haten, heeft niets met de structuur te maken maar ik vind de smaak gewoon niet aantrekkelijk en als ik het niet hoef te eten (als ik ergens op een onbewoond eiland terechtkom na een vliegtuigramp zal ik het niet laten staan als ik ermee kan overleven :P ) dan eet ik het niet. :P
Nee, maar dat is in principe één smaak in heel veel verschillende variëteiten. Als je een heleboel totaal verschillende dingen niet lekker vindt dan is er ergens iets mis gegaan.
Dipkipvrijdag 3 juni 2011 @ 15:08
quote:
5s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 14:10 schreef Harajuku. het volgende:
Wat staat er voor vanavond op het menu, Dipkip?
Ik hoop vanavond mijn eerste champignon te overleven. Verstopt in een spaanse tortilla met spekjes, ei en aardappel.
cinnamon_Mvrijdag 3 juni 2011 @ 16:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 15:08 schreef Dipkip het volgende:

[..]

Ik hoop vanavond mijn eerste champignon te overleven. Verstopt in een spaanse tortilla met spekjes, ei en aardappel.
Klinkt heerlijk! Benieuwd of het gaat smaken ;)
Naamahzaterdag 4 juni 2011 @ 18:10
En? Hoe was de champignon?? Ben benieuwd!

En wat eet je nog meer? Spaanse tortilla is alweer meer dan frietjes met nuggets. Ik denk dat het het makkelijkst is om te denken vanuit de dingen die je nu al wel eet en dat uit te breiden.
Dipkipzondag 5 juni 2011 @ 11:43
Lukte niet. Ik vind het ook eigenlijk te moeilijk om zo hier bij te houden wat ik eet enzo. Komt te dichtbij. Ik vind het idee wel echt heel lief hoor! En jullie hebben me op goede ideeen gebracht. Maar ik kom het liever vertellen als er iets gelukt is dan moeten vertellen dat het niet wou.
Naamahzondag 5 juni 2011 @ 11:46
Je hebt het in elk geval geprobeerd! ^O^
Maria2.0zondag 5 juni 2011 @ 11:53
Ik lust ook niet veel, met name om de structuur. Champignons vind ik qua smaak bijvoorbeeld wel prima maar ik ga letterlijk over mijn nek van de structuur. Zelfde met Courgette en Aubergine, hoewel ik de laatste 2 al jaren niet heb geprobeerd. Wil binnenkort gevulde courgette gaan proberen met sterk gekruid gehakt.

Waar ik vreselijk van baal is dat ik witlof en asperges niet weg krijg. Ik wil dat zo graag leren eten, zeker asperges. Het klinkt heerlijk met een botersausje en ei etc, ik wil dat ook!
Witlof heb ik al meerdere keren geprobeerd met ham en kaas dus daar valt weinig eer meer aan te behalen vrees ik.

Verder lust ik wel alle bonensoorten, bloemkool, brocolli, mais, bietjes en dat soort zaken.
Naamahzondag 5 juni 2011 @ 12:02
Gekookte witlof is ook helemaal niet lekker. Wel lekker om een salade van te maken met rozijntjes en gewoon een beetje naturel slasaus!
troveyzondag 5 juni 2011 @ 13:54
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 12:02 schreef Naamah het volgende:
Gekookte witlof is ook helemaal niet lekker. Wel lekker om een salade van te maken met rozijntjes en gewoon een beetje naturel slasaus!
Gekookt kan het heel lekker zijn maar je moet het wel goed klaarmaken. ;)