Maanvis | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:50 |
Nu met die uitbraak van EHEC bacteriën op komkommers ben ik bang mijn komkommer op te eten. Maar nu dacht ik dat als ik die komkommer ff kook in een pan met water dat dat kan helpen om die bacteriën te doden. Kortom, weet iemand nog goede recepten met gekookte komkommer? | |
TheFreshPrince | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:51 |
Gewoon de komkommer goed wassen, de schil eraf halen, handen goed wassen en opeten die hap. Niets mis mee ![]() | |
deadly_kiss | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:52 |
goed wassen en schillen.. niks aant handje.. zolang die komkommer echt uit holland komt ![]() | |
DeRakker. | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:52 |
doe dan niks.. want ze kunnen ook in de komkommer zitten.. nogal zonde van de schil | |
TheFreshPrince | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:53 |
Onzin. | |
mvdejong | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:56 |
Een van mijn desserts als ik gasten heb : komkommer-citroen-gelei : komkommer koken met suiker, citroensap erbij, gelatine, laten opstijven en met een of andere slagroom of creme opdienen. | |
Hyperdude | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:56 |
Komkommer schijnt toch niet de oorzaak te zijn. Ander DNA/bacterietype dan bij de patiënten gevonden. http://www.tagesschau.de/inland/ehec202.html http://www.faz.net/artike(...)loeser-30409665.html [ Bericht 29% gewijzigd door Hyperdude op 31-05-2011 22:03:52 ] | |
Halcon | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:57 |
Als je vieze spelletjes gaat doen met een komkommer, moet je er ff een rubber om doen. ![]() | |
Specularium | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:57 |
Ben nergens bang voor. Dan maar doodgaan aan een komkommer, ook een prestatie opzich. | |
DeRakker. | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:57 |
bron? Want het moet nog onderzocht worden. Als het alleen in de schil zit zouden de mensen ook geen advies krijgen om helemaal niks te eten... als het puur kwestie is van de schil eraf snijden. | |
DeRakker. | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:58 |
aan de komkommer ga je niet dood hoor ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 21:59 |
Niks aan de hand met Hollandse komkommers. Sterker nog, volgens mij is het nog steeds slechts een gerucht, een roddel, een NIKS, dat de bron een komkommer zou zijn. Er zijn daar patienten die nooit komkommer eten en er is nog steeds nergens, niks aangetoond. Stemmingmakerij om het volk zoet te houden. Maar om op je vraag terug te komen, ik heb vandaag een komkommer gekocht een ga 'm morgen roerbakken met varkensgehakt. Dus nog even geduld aub. | |
Specularium | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:00 |
Had dat hele nieuws gemist op het moment maar ik kreeg door de berichtgeving dat idee wel. | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:02 |
Oh nee, wacht, ik had al een recept online staan. Hiero: Varkensvlees met komkommer 750g komkommer 2 tl zout 1,5 eetl olie 3 eetl fijngehakte knoflook 500g varkensgehakt 2 eetl fijngehakte koriander 2 eetl lichte sojasaus 2 eetl oestersaus 2 tl suiker 1/2 dl kippenbouillon 1. Schil de komkommers, halveer ze in lengte en schrap met theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in circa 2 cm dikke schijfjes. Bestrooi ze met grof zout en schep goed op. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Spoel de plakjes komkommer af onder de koude kraan en dep ze droog op keukenpapier. 2. Zet de wok op hoog vuur tot hij heet is en giet de olie erin. Roerbak de knoflook 30 seconden als de olie heel heet is en er lichte damp vanaf komt. 3. Roerbak het varkensgehakt 3 minuten. 4. Voeg de sojasaus, oestersaus, suiker en bouillon toe en roerbak nog 3 minuten. 5. Voeg tenslotte de blokjes komkommer toe en roerbak nog 5 minuten. 6. Voeg de koriander toe en schep alles in een warme schall. Uit: Snelle Wokgerechten van Ken Hom. | |
Spouwerranger | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:02 |
Je kunt ook geen komkommers eten. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:05 |
Nee, da's zielig voor de komkommerboeren. We moeten juist extra veel komkommers eten! ![]() | |
mrspoeZ | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:27 |
Aardappel en komkommer in stukken snijden, koolvis ontdooien. Aardappels in pan, wanneer bijna gaar afgieten, vis en komkommer erbij, flinke hoeveelheid verse dille erover, roomkaas erdoor. Lekker. | |
TheFreshPrince | dinsdag 31 mei 2011 @ 22:31 |
Ik ga morgen komkommers inslaan ![]() | |
NoCigar | zaterdag 4 juni 2011 @ 19:27 |
Varkensvlees met komkommer was heerlijk, een tikje te zout wellicht, maar dat lag vast aan het uitschieten met de oestersaus. | |
RobinOok | zaterdag 4 juni 2011 @ 21:38 |
Leuk,je hebt het gemaakt! :-) Hier is ie toch gewoon opgegaan op brood. Vandaag weer nieuwe gekocht, morgen een Japanse salade mee maken. | |
stavromulabeta | zondag 5 juni 2011 @ 12:47 |
De kans dat je op weg naar de groentenboer aan een verkeersongeval komt te overlijden is groter dan de kans dat je aan EHEC komt te overlijden... | |
Cassandra87 | zondag 5 juni 2011 @ 16:59 |
Mijn oma deed dat, in de soep, samen met courgette. Ik lust namelijk geen komkommer en dan merkte ik het verschil niet. Vind het nog steeds smerig ![]() Maar mijn vriend eet zo ook nog een hoop komkommers weg, geruchten of niet. | |
Doedezemaar | zondag 5 juni 2011 @ 19:11 |
Ik zag op de Duitse tv een truc: komkommer schillen, in dikke schijven snijden en in een vacuumzak doen. Dan de zak met komkommer 20 minuten in een pan kokend water doen en dan serveren. Overdreven gedoe vanwege die Ehec, maar goed, het is een tip. En verder gewoon in een wokgerecht mikken als je het echt niet aandurft met rauwe komkommer. | |
OneTeaspoon | zondag 5 juni 2011 @ 19:32 |
Komkommersla met feta, olijfolie, zout, peper. Lekkr. | |
Spanky78 | zondag 5 juni 2011 @ 20:58 |
Komkommer halveren, pitjes eruit schrapen, schuin in stukken snijden. Olie in wok heet laten worden, teentje knoflook erin fruiten, beetje sesamolie erbij. Komkommer erbij, 1 minuut roerbakken. Dan Pindasaus eroverheen en snel aan de kook brengen. Op het laatst een hand tageh erin en even snel doorroeren maar niet slap laten worden. Voila. Als je de komkommer graag steviger houdt doe je hem er een minuut voor de taugeh erin. Je kunt de komkommer snel blancheren in de schil als je bang bent voor coli. Gewoon 20 seconden onderdompelen in water dat net heeft gekookt. Daarna snel afspoelen | |
bloatedface | zondag 5 juni 2011 @ 21:41 |
Nog een receptje dan, dit keer een lekker bijgerecht voor bij de nasi of bami. Halve komkommert in vieren in de lengte, dan 1 centimeter blokjes snijden. In steelpan doen en net onder (heet) water zetten. Flinke theelepel kerriepoeder erbij en 20 tot 25 minuten zachtjes koken. Afgieten in zeef en goed af laten koelen in de koelkast. Net als atjar of zo iets bij je eten serveren. Is lekkerder dan je denkt! ![]() | |
OneTeaspoon | zondag 5 juni 2011 @ 22:33 |
Ik zou nu geen tauge eten ![]() | |
RedAlert | zondag 5 juni 2011 @ 23:25 |
Komkommersoep met dille en boursin 1 flinke komkommer 2 eetlepels gehakte verse dille 2 kruidenbouillontabletten 50 à 60 gram boursin met kruiden peper 1 sjalotje 1 eetlepel olie - paar druppels tabasco of theelepel sambal oelek Komkommer wassen en voor het grootste deel schillen. (Deel van de schil eraan laten zitten voor de kleur, ik zal het nu wel verwijderen ). Komkommer in grove stukken snijden. Sjalotje snipperen. Bereidingswijze 01) Olie verhitten. 02) Sjalotje hierin glazig bakken (licht aanfruiten). 03) Komkommer erbij en heel even meebakken. 04) Zoveel water toevoegen tot komkommer bijna onder staat. 05) Bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. 10 minuten koken. 06) Boursin toevoegen en soep pureren met staafmixer. 07) Op smaak maken met wat tabasco/sambal en eventueel wat zout/peper. 08) Garneren met verse dille. (fijngehakte) ![]() | |
Dandilion | zondag 5 juni 2011 @ 23:31 |
Japanse salads? Heb je daar n recept van?
| |
RobinOok | maandag 6 juni 2011 @ 01:23 |
![]() Japanse komkommersalade met Lapsang Souchong Dressing Hm, eigenlijk is de belangrijkste smaakmaker (Lapsang Souchong) Chinees, maar het resultaat smaakt in mijn ogen veel meer Japans, dus ik noem het lekker Japans. ;-) Enneuh, op plaatje deed ik het in partjes, maar met spaghetti-achtige sliertjes vond ik eigenlijk lekkerder. Dunne schijfjes ook favoriet. De wakame kun je ook weg laten. | |
RedAlert | maandag 6 juni 2011 @ 01:56 |
Thx binnenkort een maken ![]() | |
tomaat52 | maandag 6 juni 2011 @ 11:05 |
Heb eergisteren gewoon tomaat, komkommer en salade gegeten in Duitsland. ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 6 juni 2011 @ 11:41 |
Living on the edge! | |
Pietverdriet | maandag 6 juni 2011 @ 19:52 |
Niets aan de hand met komkommers Was liever je handen grondig als je van de WC afkomt. | |
Ole | maandag 6 juni 2011 @ 19:55 |
En ga niet bij dubieuze shaormatenten eten ![]() | |
Tristen | dinsdag 7 juni 2011 @ 17:28 |
Alleen Hollandse komkommers en tomaten eten, hier in Nederland worden de beste kwaliteit kommkommers, tomaten en groenten geteeld! IK SNAP NIET DAT VEEL MENSEN SPAANSE GROENTEN KOPEN, DIE WORDEN ENORM BESPOTEN! NEDERLANDSE KASGROENTEN WORDEN NAUWELIJKS BESPOTEN. | |
MisterSqueaky | dinsdag 7 juni 2011 @ 17:30 |
Basiskennis biologie ![]() | |
MsMessy | dinsdag 7 juni 2011 @ 18:20 |
Rode curry met babymais en komkommer ![]() |