abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97484902
Reguliere sambal, tabasco en andere "pittige" meuk ben ik immuun voor geworden. Sambal Oelek eet ik zoals anderen curry eten bij een tosti.
Surinaamse toko heb ik madame jeanette sambal (gele) gehad maar die vond ik niet zo lekker :@

Qua pittigheid viel die ook wel mee trouwens, wel heter dan de reguliere zooi uit kant en klare potjes van de bekende merken.

Ik ben op dus zoek naar een lekkere pittige saus (of sambal) niet perse de allerheetste met 15 miljoen op de schaal van Scoville pure capsaļcine troep die toch oneetbaar is.

In Mexico heb ik jaaaaaaaren geleden wel Blair's Deathsauce op.Die vond ik erg lekker en is echt fucking scherp. Voordeel: Kan ook bij veel gerechten, alleen zover ik weet nergens te krijgen in Nederland :{ .

O zelf maken is gewoonweg geen optie. Moet ergens te krijgen zijn of te bestellen. Liefst wel in Nederland.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97484914
Blairs deathsauce is wel te krijgen via online shops, maar een beetje te duur.

Als je geen moeite hebt met online aankopen doen, check dan ebay en amazon, daar kun je de allergekste en lekkerste sauzen vinden. Mijn favoriet: el yucateco

Als je niet online wilt kopen, zoek dan een goede toko en neem een habanero saus, dat hebben ze bijna overal wel...vrij heet en lekker. (als het een saus is met azijn is het meestal minder lekker)
  maandag 30 mei 2011 @ 07:29:39 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97485272
Vraag in toko's naar Sambal Gledek, Sambal Setan of Sambal Brandal
Deze zijn scherper dan Oelek
Sambal Setan is de pittigste van de drie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 mei 2011 @ 07:34:39 #4
182806 RaymondK
User icon is Raymondk
pi_97485311
Gele of groene sambal. Tekoop bij toko's.

Als je die gele kan vinden mag je het zeggen, die zoek ik ook al een tijdje, maar keeg ik een keer bij de Chinees toen ik voor de lol liep te klagen dat die normale sambal bijna aardbeienjam leek.

Je weet niet wat er gebeurt als je daar van eet van die gele. })
  maandag 30 mei 2011 @ 07:56:29 #5
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_97485446
Samuraisaus is ook best goed te doen.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_97487010
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 07:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag in toko's naar Sambal Gledek, Sambal Setan of Sambal Brandal
Deze zijn scherper dan Oelek
Sambal Setan is de pittigste van de drie
Sambal brandal is minder pittig als oelek hoor..
pi_97487269
Madame Jeannette sambal van de Surinaamse toko!
  maandag 30 mei 2011 @ 10:00:45 #8
49017 Reneuh
Met je hoof
pi_97487293
De Javaanse sambal is ook lekker :)
I spoke proper England since I was a children.
pi_97490818
Groene mango chutney van Lekker Bekkie is mijn favoriet. Werkt direct op m'n speekselklieren :9
Hun piccalilly is echt te scherp voor mij dus misschien precies goed voor jou.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 30 mei 2011 @ 12:16:41 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97491254
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 09:59 schreef Selestha het volgende:
Madame Jeannette sambal van de Surinaamse toko!
Had daar laatst een hapje van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 mei 2011 @ 12:50:52 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97492287

Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
pi_97493505
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had daar laatst een hapje van
[ afbeelding ]
Ja dat gevoel had ik ook met een lepeltipje, niet eens een lepel vol. Madame Jeanette sambal is echt HEET.
pi_97497725
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had daar laatst een hapje van
[ afbeelding ]
De dag er na komt er zo een vlam aan de onderkant uit *O* ~O>
  maandag 30 mei 2011 @ 15:55:51 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97498882
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 15:29 schreef ausweiss het volgende:

[..]

De dag er na komt er zo een vlam aan de onderkant uit *O* ~O>
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97502264
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97503915
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
Ik kan je vertellen dat het erg lekkere saus is, heb het nu op een van Dobben saucijzenbroodje :9, maar ik denk dat jij wel ff inderdaad een maandje ofzo moet afkikken voordat jij het gaat waarderen.
  maandag 30 mei 2011 @ 17:59:32 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97503985
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:15 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die ziet er wel lekker uit, ga ik ff proberen.
Piet, sambals die jij noemt ken ik wel. Hier bij de toko verkopen ze zelfgemaakte. Zijn alleen (op die madame jeanette na) lang niet zo pittig als Blair's sauce.
Ik wil dan Blair sauce niet proberen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 mei 2011 @ 19:25:52 #18
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_97507558
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 09:49 schreef hilliebillie het volgende:

[..]

Sambal brandal is minder pittig als oelek hoor..
Welke pittiger is weet ik niet, ligt wellicht ook aan het merk, maar Oelek is een beetje zuur, en ik vind het echt niet lekker.

quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 12:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Sriracha Extra Hot

Sriracha extra hot, die met rode dop?
Of gewoon een maandje afkicken van de capsaicin, dat je weer normaal kunt eten.
Zelf maken is ook nog een optie, van wat goeie madammen.
En die kan ik ook aanraden ja. Ik heb die een keer gebruikt zoals ik sambal gebruikte, want zo erg kan het toch niet zijn (ik eet van jongs af aan al sambal), en ik had toen nog een beugel, bleven een paar van die zaadjes in mijn beugel hangen, ik voelde me niet helemaal goed meer ;(
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_97507882
quote:
6s.gif Op maandag 30 mei 2011 17:57 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen dat het erg lekkere saus is, heb het nu op een van Dobben saucijzenbroodje :9, maar ik denk dat jij wel ff inderdaad een maandje ofzo moet afkikken voordat jij het gaat waarderen.
Als het maar ook smaakvol is want dat is belangrijk. Morgen ff naar de toko hier in Oosterflank en anders rij ik naar de stad.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97507993
quote:
10s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:32 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Als het maar ook smaakvol is want dat is belangrijk. Morgen ff naar de toko hier in Oosterflank en anders rij ik naar de stad.
Die toko waar jij die zelfgemaakt sambal haalt, is dat in de stad van Rotterdam?
pi_97508732
quote:
14s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:35 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Die toko waar jij die zelfgemaakt sambal haalt, is dat in de stad van Rotterdam?
Toko Lima in de Oosterhof.
Stad is niet echt in de richting maar kan wel een x bij Kruiskade/Binnenweg een rondje lopen. Zitten er ook genoeg toch?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97508820
quote:
5s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:52 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Toko Lima in de Oosterhof.
Stad is niet echt in de richting maar kan wel een x bij Kruiskade/Binnenweg een rondje lopen. Zitten er ook genoeg toch?
Ik ga graag af op beproefde dingen van anderen en bij dingen als kruiskade zie ik door de bomen het bos niet meer :'(
  maandag 30 mei 2011 @ 19:58:38 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97509015
Op de Kruiskade zitten vooral Chinezen, die houden niet van chilisaus.
Moeilijk om daar de goeie sriracha (van Flying Goose) te scoren.
Zoek een Indische toko. Of Surinamer.

Oh, wacht, jij zoekt zelfgemaakte sambal. Ja, ook die zal je niet zo makkelijk op de Kruiskade vinden. Flauw dat Stokstaart niet wat duidelijker is, ik ben ook benieuwd wat en waar.
pi_97509703
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Op de Kruiskade zitten vooral Chinezen, die houden niet van chilisaus.
Moeilijk om daar de goeie sriracha (van Flying Goose) te scoren.
Zoek een Indische toko. Of Surinamer.

Oh, wacht, jij zoekt zelfgemaakte sambal. Ja, ook die zal je niet zo makkelijk op de Kruiskade vinden. Flauw dat Stokstaart niet wat duidelijker is, ik ben ook benieuwd wat en waar.
Euhm flauw? Vraag het juist zelf ook omdat ik zelden in dat gedeelte van de stad kom. Ja alleen om uit te gaan bij Vibe maar dan is alles allang dicht :P
Zal toch ook vast wel ergens een Surinaamse toko zitten op de Binnenweg/Kruiskade? Naast Big Banana Poolsterstraat is sowieso een Surinamer maar die heeft alleen die gele sambal zelfgemaakt.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97509756
quote:
7s.gif Op maandag 30 mei 2011 19:54 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Ik ga graag af op beproefde dingen van anderen en bij dingen als kruiskade zie ik door de bomen het bos niet meer :'(
Die probleem heb ik dus ook, zitten ook Turkse supermarktjes en Chinese zaakjes het lijkt allemaal op elkaar _O-
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 30 mei 2011 @ 20:26:01 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97510268
Oja, trouwens, klikkerdeklik om: een aantal toko's in Rotterdam vanuit je luie stoel op een rijtje te zien.

Maar ja, de Surinamers staan daar niet bij. En maar 1 echte Indo. (op Zuid)
Stuk verderop op de kruiskade, die dan allang geen kruiskade meer heet zit nog een Indische toko. Ik zal daar binnenkort ook eens gaan kijken. Maar Flying Goose sriracha blijft een beetje zoeken....
pi_97510456
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
pi_97510478
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:26 schreef RobinOok het volgende:
Oja, trouwens, klikkerdeklik om: een aantal toko's in Rotterdam vanuit je luie stoel op een rijtje te zien.

Maar ja, de Surinamers staan daar niet bij. En maar 1 echte Indo. (op Zuid)
Stuk verderop op de kruiskade, die dan allang geen kruiskade meer heet zit nog een Indische toko. Ik zal daar binnenkort ook eens gaan kijken. Maar Flying Goose sriracha blijft een beetje zoeken....
Dank je :Y)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_97510626
Bij de plus hebben ze 'hete bliksem' sambal.
Vind ik heel lekker.
Sic iubeo, sic volo, et sit pro ratione voluntas mea.
pi_97516068
Bij deze Engelse site vallen de verzendkosten wel mee.
http://www.scorchio.co.uk/
De dragon slayer sauce van chillipepper is erg lekker en heet!
http://www.scorchio.co.uk(...)eff125487234d49f86eb
De dragon slayer is nog pittiger en die andere nog meer :p

Blair sauzen zijn extract sauzen heb een blair saus niet zelf geproefd. Maar heb wel Mad dog's Silver Collectors Edition(ook extract saus) hier liggen hoewel hij wel pittig is smaakt het naar meuk :{ Die dragon slayer saus is haast net zo pittig maar veel lekkerder.

Die Sriracha Extra Hot is ook wel te doen. Maar daar kan ik ook al aardig wat van gebruiken :P
pi_97520506
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:29 schreef markmarkmark het volgende:
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
Zelf maken simpel noemen :') Waarom moeilijk doen als er mogelijk een kant en klare oplossing op de hoek is. Plus hoe minder afwas hoe beter :7
  dinsdag 31 mei 2011 @ 07:00:17 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97528575
quote:
13s.gif Op maandag 30 mei 2011 23:06 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Zelf maken simpel noemen :') Waarom moeilijk doen als er mogelijk een kant en klare oplossing op de hoek is. Plus hoe minder afwas hoe beter :7
Kijk, een pakjeskoker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97538371
@ TS mocht je weer eens in Scheveningen zijn, dan moet je eens naar die Indo (als ze er nog zitten) in de Palace Promenade gaan, die hebben een verukkelijke Sambal Setan. Naast dat die loeiheet is, is hij erg smaakvol.

Ik gebruikte die sambal altijd als dip voor mijn nacho's, pakoras enzo. Om vervolgens s'nachts zwetend wakker te worden met buikpijn en dan mijn knietjes op te trekken tegen mijn buik, armpjes eromheen en bidden dat mijn maag niet doorboord wordt :') Ondanks die ongemakken was die sambal verukkelijk.

En qua islamitissche slagers heb je in Delft schuin tegenover boekhandel Huyser in de Choorstraat een Syrier zitten, die goddelijke lamsvleesproducten heeft, kebab, merguez, shoarma. En de zelf gemaaakte ''salades'' als hummus, aubergine salade zijn ook omnomnom (eigenlijk zijn al zijn zelgemaakte dingen dat):9 Hij levert ook aan de lokale horeca, ik kan in Rotterdam geen vervanger voor hem vinden. Dus ik ga regelmatig naar Delft voor hem.

En nu moet jij straat en huisnummer geven van die toko waar jij die zelf gemaakte sambal haalt :(
pi_97538659
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:29 schreef markmarkmark het volgende:
waarom niet zelf maken?
simpeler kan niet.

koop een vijzel voor 5 euro en surinamse peper.
stamp een pepertje met een teentje knoflook en je bent klaar.
je kan het ook nog mengen met ketjap of peperketchup mee maken.
Inderdaad. Zelfs gemengd door piccalily is het heerlijk :)
pi_97578157
http://www.sinfulsauces.co.uk/

Is iemand hiermee bekend?
Liefde is... samen zeehondjes doodknuppelen..
  woensdag 8 juni 2011 @ 14:56:33 #36
347321 JoekieJoekie
Pragmatisch, doch kritisch...
pi_97887939
Al eens rondgekeken op http://www.sambalshop.nu ? Ze stonden vorige week op de TongTong Fair in Den Haag... Ik ken hun Sambal Mango (zeer pittig alhoewel je dit niet direct verwacht van Mango) en de Surinaamse en Mme Jeanettes schijnen nog veel scherper te zijn!
Olijfje
pi_98107222
Wat dacht je van Maddog Hot Sauce?
Zit het zaad in van 160.000 pepers en op een 6 million scoville schaal
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_98107677
De Blairs Deathsausjes waarschijnlijk binnenkort in Nederland te bestellen.

Ik ben er zelf een enorme fan van, heerlijk om de saus van het puntje van je tong tot aan je ster te voelen branden.

Feel @live!
pi_98108082
Bij de toko in Ocean Paradise (die grote restaurantboot aan de Parkhaven in Rotterdam) kun je lekkere Thaise sambal kopen. Die is goed pittig en lekker gekruid.
pi_98108167
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:01 schreef Farenji het volgende:
Bij de toko in Ocean Paradise (die grote restaurantboot aan de Parkhaven in Rotterdam) kun je lekkere Thaise sambal kopen. Die is goed pittig en lekker gekruid.
Naam puhlease met eventueel een picca :7
pi_98108356
Kent iemand deze? Goed heet maar die smaak is mwah...

pi_98108945
quote:
6s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:02 schreef MalaCocinera het volgende:

[..]

Naam puhlease met eventueel een picca :7
Alstu:



pi_98115024
TS



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 17 juni 2011 @ 23:27:43 #44
19142 tslh
Never at ease.....
pi_98316167
quote:
14s.gif Op maandag 13 juni 2011 13:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

Alstu:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Deze is inderdaad erg goed! Niet het allerheetste wat te krijgen is, maar gewoon erg goed van smaak.
Life is funny. Well, yours is. To me.
  vrijdag 17 juni 2011 @ 23:32:20 #45
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_98316436
Je wilt zeg maar zulke sambal?

Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
  zondag 19 juni 2011 @ 13:52:25 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98368764
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 04:29 schreef Stokstaart het volgende:
Surinaamse toko heb ik madame jeanette sambal (gele) gehad maar die vond ik niet zo lekker :@
Oh, ik ging gisteren even kijken bij die toko op de vierambachtstraat hier in Rotterdam en dacht het voor je gevonden te hebben, hete sambal:



Maar misschien kende je die dus al?

Nou ja, in ieder geval is het voor sambal liefhebbers best een tip om eens langs te gaan bij Toko Soerabaja. De eigenaresse (Nettie) is supervriendelijk en heeft allerlei soorten sambal te koop, van de gewone van Koningsvogel tot die van Specerijenberg en huisgemaakte. Soms heeft ze ook net weer iets nieuws en mag je van alles proeven.Ze heeft verstand van sambal, een aanrader dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 19-06-2011 13:59:19 ]
  zondag 19 juni 2011 @ 13:56:05 #47
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_98368912
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 15:49 schreef roos85 het volgende:
TS

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En geef me saus. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')