Die CSI-aflevering ging over E. coli.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
was er niet een aflevering van CSI waar er mensen stierven aan deze bacterie? Of was het House? Bleek een afwateringskanaal te zijn wat verse koemest op een tuinderij vloeide.
Het is gewoon een van de EColi, en een van de gevaarlijkste.quote:
Is er al onderzoek geweest dan? Wassen werkt lang niet tegen alles.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Je mag ze wel eten, maar je moet ze goed schoonmaken.
Of schillen
Je woont toch niet zo noordelijk, of wel? Lokale producten zullen waarschijnlijk niet al te veel risico opleveren.
Dus goede hygiëne in acht nemen, dan beperk je de risico's.quote:Eine Schutzimpfung gibt es nicht; eine Therapie mit Antibiotika ist problematisch. Der Grund: Die Bakterien schütten für den menschlichen Körper gefährliche Gifte aus. Die Verwendung einiger Antibiotika kann diese Toxin-Ausschüttung im Körper anstoßen. Durch Hygiene lässt sich das Risiko einer Ehec-Infektion aber deutlich einschränken.
Nach dem Tier- und Bodenkontakt sollten die Finger nicht in den Mund gesteckt werden. Rohes Fleisch und leicht verderbliche Lebensmittel sollten stets bei Kühlschranktemperatur aufbewahrt werden. Beim Kochen sollten Lebensmittel durchgegart werden, um Bakterien abzutöten (mindestens zehn Minuten auf 70 Grad). Die Hände sollten zwischenzeitlich und regelmäßig gewaschen werden. Bretter, Geschirr und Besteck müssen gründlich gespült werden. Auf rohe Milch sollte man verzichten.
Ik vind het allemaal maar raar, volgens de berichten zouden de ziekenhuizen in Duitsland inmiddels vol liggen vanwege wat komkommers uit Spanje. Maar in Spanje hebben ze nergens last van! Kom op zeg!quote:Op zondag 29 mei 2011 22:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Vraag me uberhaupt af of ze de onstekingshaard al ontdekt hebben? Blijf het een wat vaag traject vinden, hoe ze dit oppakken bij de overheid.
quote:Op zondag 29 mei 2011 21:41 schreef Tinkepink het volgende:
Weet niet zo goed wat ik aan moet met de oproep geen rauwe tomaten meer te eten![]()
Volgens mij heb ik de afgelopen dagen zeker een kilo op
Dus als je volgende week niets krijgt zit het wel goed.quote:Symptoms of the diseases caused by EHEC include abdominal cramps and diarrhoea that may in some cases progress to bloody diarrhoea (haemorrhagic colitis). Fever and vomiting may also occur. The incubation period can range from three to eight days, with a median of three to four days. Most patients recover within 10 days, but in a small proportion of patients (particularly young children and the elderly), the infection may lead to a life-threatening disease, such as haemolytic uraemic syndrome (HUS).
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs125/en/
Nogmaals:quote:Op zondag 29 mei 2011 22:14 schreef Rewimo het volgende:
Hier staat een stuk over de herkomst van de komkommers, uit Der Spiegel. Het is nog onduidelijk waar de besmetting heeft plaatsgevonden. Hetzij in een magazijn van een groothandel (niet waarschijnlijk, omdat daar normaal gesproken geen dierlijke mest rondzwerft), hetzij toen een partij komkommers van een vrachtwagen is gevallen, hetzij in Spanje zelf bij de producent (maar is daar niet aangetoond - aldus de teler - hmmm...)
quote:Op zondag 29 mei 2011 22:07 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik vind het allemaal maar raar, volgens de berichten zouden de ziekenhuizen in Duitsland inmiddels vol liggen vanwege wat komkommers uit Spanje. Maar in Spanje hebben ze nergens last van! Kom op zeg!
Het is niet raar dat producten van een enkele teler allemaal voor export bestemd zijn.quote:
Ik weet niet of jij ooit een vakantiebaan bij een teler hebt gehad, maar zó goed scheiden ze nou ook weer niet de productie voor buitenlands verkoop en voor de interne markt. En hoe vaak kunnen werknemers niet een zakje groenten meenemen?quote:Op zondag 29 mei 2011 22:16 schreef waht het volgende:
[..]
Het is niet raar dat producten van een enkele teler allemaal voor export bestemd zijn.
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?quote:
Dat wordt ook niet betwijfeld, de vraag is waar ze besmet zijn.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?
quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat wordt ook niet betwijfeld, de vraag is waar ze besmet zijn.
quote:Zwei spanische Gurkenlieferanten stehen im Zentrum einer europaweiten Untersuchung wegen des gefährlichen Darmkeims Ehec. Jetzt haben Behörden die Betriebe geschlossen - doch auch Gemüsehändler aus den Niederlanden und Dänemark stehen unter Verdacht.
Dat heet deductief denken.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?
Heb nooit zo'n bijbaan gehad nee. Maar als alle producten toch verscheept worden hoeven ze dus niet gescheiden te worden.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:20 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik weet niet of jij ooit een vakantiebaan bij een teler hebt gehad, maar zó goed scheiden ze nou ook weer niet de productie voor buitenlands verkoop en voor de interne markt. En hoe vaak kunnen werknemers niet een zakje groenten meenemen?
Okee, laat ik het het wat duidelijker uitleggen: het kweken en opgroeien op het land of in de kassen wordt gewoon doorelkaar gedaan. Op de lopende band vind dan vervolgens de selectie plaats door automaten en visueel door mensen (grootte, vorm, kleur, etc.). De beste kwaliteit, klasse I+ gaat in kratten bestemd voor het buitenland, klasse I, II of lager voor het binnenland. Maar wat ik al zei, als werknemer mocht ik af-en-toe wel'ns een kratje van de beste kwaliteit meenemen. Tevens, er is ook geen totaal geisoleerde opslag en transport.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:26 schreef waht het volgende:
[..]
Heb nooit zo'n bijbaan gehad nee. Maar als alle producten toch verscheept worden hoeven ze dus niet gescheiden te worden.
Ik raad je aan volwassen te worden en je minder te laten leiden door angst. De kans dat je morgen doorgaat aan onweer is nog hoger...quote:Op zondag 29 mei 2011 21:41 schreef Tinkepink het volgende:
Weet niet zo goed wat ik aan moet met de oproep geen rauwe tomaten meer te eten![]()
Volgens mij heb ik de afgelopen dagen zeker een kilo op
De meeste groenten die hier in de winkel liggen zijn ook hier in de kassen gekweekt. Daar is niets mis mee.quote:Op zondag 29 mei 2011 21:41 schreef Tinkepink het volgende:
Weet niet zo goed wat ik aan moet met de oproep geen rauwe tomaten meer te eten![]()
Volgens mij heb ik de afgelopen dagen zeker een kilo op
Als je in DLD woont, zoals Tinkepink en ik, wordt dat al ietsje minder vanzelfsprekend hoorquote:Op maandag 30 mei 2011 13:04 schreef Gia het volgende:
De meeste groenten die hier in de winkel liggen zijn ook hier in de kassen gekweekt. Daar is niets mis mee.
Gisteren ongeveer een hele komkommer op. Niks aan het handje. Op de verpakking staat ook bij herkomst: "Holland".
Ik snap het niet: ze claimen Spanje als herkomst, niks aan de hand daar. Ze claimen Nederland als herkomst, niets aan het handje hier. Het enige waar doden en zieken plaatvinden zijn in Duitsland of in Denemarken bij mensen die uit Duitsland kwamen...quote:Op maandag 30 mei 2011 12:03 schreef RM-rf het volgende:
Overigens, het RKI, de duiste instantie die verantworodelijk is voor de officiele controle over deze ziekte heeft gisteren nog een officiele telling van bevestigde stervensgevallen gepubliceerd (all duitse ziekenhuizen zijn verplicht EHEC-infecties bij hen te melden).
Het RKI bevestigd dat er 3 bevestigde stervensgevallen zijn, en 329 bevestigde infecties..
Alle mediaberichten over 10 doden en meerdere duizenden zieken zijn vooral een beetje 'opgeklopte' berichten.
waarbij bv heel makkelijk alle 'verdachte' ziektegevallen opgeteld worden als 'erkende EHEC-doden'...
zeker als dit bv bejaarde vrouwen boven de 80 zijn, is het verdomd lastig vast te stellen of een EHEC/HUS-infectie werkelijk de oorzaak van hun overlijden is, op die leeftijd kan ook een simpele darminfectie of diaree icm met uitdroging iemands overlijden veroorzaken, als deze een zwakke gezondheid hebben.
De besmetting heeft waarschijnlijk plaatsgehad tijdens transport of opslag. Niet bij de kweker(s). En dan maakt het dus niet uit waar ze vandaan komen, ergens onderweg is die besmetting gebeurd.quote:Op maandag 30 mei 2011 15:22 schreef SemperSenseo het volgende:
Ik snap het niet: ze claimen Spanje als herkomst, niks aan de hand daar. Ze claimen Nederland als herkomst, niets aan het handje hier. Het enige waar doden en zieken plaatvinden zijn in Duitsland of in Denemarken bij mensen die uit Duitsland kwamen...
quote:Op maandag 30 mei 2011 15:38 schreef SemperSenseo het volgende:
En weet je wat ik ook zo raar vind? Het zijn grotendeels vrouwen die ziek worden!
http://www.hln.be/hln/nl/(...)onder-controle.dhtml
quote:Op maandag 30 mei 2011 13:44 schreef Killaht het volgende:
Wat doen die Duitsers vrouwen toch met die komkommers?
Als jij als Spaanse komkommerverpakker naar de WC gaat, je handen niet wast, en vervolgens lekker komkommers voor de Duitse markt gaat inpakken, zonder je stront-tengels in je eigen mond te steken, zal jij er ook niet ziek van worden.quote:Op maandag 30 mei 2011 15:22 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik snap het niet: ze claimen Spanje als herkomst, niks aan de hand daar. Ze claimen Nederland als herkomst, niets aan het handje hier. Het enige waar doden en zieken plaatvinden zijn in Duitsland of in Denemarken bij mensen die uit Duitsland kwamen...
Dan zouden er niet honderden mensen ziek zijn geworden.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:10 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Als jij als Spaanse komkommerverpakker naar de WC gaat, je handen niet wast, en vervolgens lekker komkommers voor de Duitse markt gaat inpakken, zonder je stront-tengels in je eigen mond te steken, zal jij er ook niet ziek van worden.
Het was een heel ijverige, hardwerkende komkommerverpakkerquote:Op maandag 30 mei 2011 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Dan zouden er niet honderden mensen ziek zijn geworden.
bestaan ze nog kwekers die een bloedhekel hebben aan een soort mens en dus na 60 jaar eindelijk de daders terugpakken ???quote:Op maandag 30 mei 2011 16:36 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Het was een heel ijverige, hardwerkende komkommerverpakker
nee nee stront is de oorzaak van alle ellende niet gifquote:Op maandag 30 mei 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriend van mij vertelde me jaaaren geleden eens dat ie een baantje had gehad in Griekenland, hij waste komkommers, ze waren blauw van het gif wat er op gespoten was en dat moest er af.
Als dit met deze kommers gebeurd is, met verontreinigd water zou het een verklaring zijn.
Daar zat ik ook al aan te denken. Spanje staat bekend om het hoge gifgebruik en als ik denk aan de lozingen van varkensstront in sommige riviertjesquote:Op maandag 30 mei 2011 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Vriend van mij vertelde me jaaaren geleden eens dat ie een baantje had gehad in Griekenland, hij waste komkommers, ze waren blauw van het gif wat er op gespoten was en dat moest er af.
Als dit met deze kommers gebeurd is, met verontreinigd water zou het een verklaring zijn.
Dat zeg ik, verontreinigd water.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:51 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
nee nee stront is de oorzaak van alle ellende niet gif
persoonlijk denk ik dat de oorzaak in verontreinigd duits water zit, en die duiters maar hun groente goed spoelen en toch ziek wordenquote:
Wat ben jij raarquote:Op maandag 30 mei 2011 17:11 schreef plonsikduik het volgende:
[..]
persoonlijk denk ik dat de oorzaak in verontreinigd duits water zit, en die duiters maar hun groente goed spoelen en toch ziek worden![]()
trouwens mooi lesje voor de komkommer kwekers in nederland , ze kunnen jullie zo kapotmaken
hebben die duitsers al eerder gedaan met tomaten
alsof er geen boeren zijn die alleen maar exporteren.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:20 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik weet niet of jij ooit een vakantiebaan bij een teler hebt gehad, maar zó goed scheiden ze nou ook weer niet de productie voor buitenlands verkoop en voor de interne markt. En hoe vaak kunnen werknemers niet een zakje groenten meenemen?
E-coli bacteriën, waar dit er ook 1 van is, komen voor in de (dikke) darm van mensen, en zijn daar zelfs onmisbaar. Het probleem is dat diezelfde bacterie in de maag niet zo gezond is. Bij een maag perforatie is dit (1 van) de bacteriën die buikvlies-ontsteking kunnen veroorzaken bijvoorbeeld. Ander neefjes van de E-coli bacterie kunnen bijvoorbeeld dysenterie veroorzaken.quote:
Iknvermoed via bio industrie mest - hij is nogal resistent.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:29 schreef fruityloop het volgende:
[..]
E-coli bacteriën, waar dit er ook 1 van is, komen voor in de (dikke) darm van mensen, en zijn daar zelfs onmisbaar. Het probleem is dat diezelfde bacterie in de maag niet zo gezond is. Bij een maag perforatie is dit (1 van) de bacteriën die buikvlies-ontsteking kunnen veroorzaken bijvoorbeeld. Ander neefjes van de E-coli bacterie kunnen bijvoorbeeld dysenterie veroorzaken.
Die E-coli variant is dus in het water gekomen, ik vermoed door een riool-overstort die door hevige regenval in werking is getreden, en dat vervolgens dat besmette oppervlaktewater is gebruikt bij het schoonmaken van die komkommers.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |