Dat vindt DUO ook wel best, des te meer rente betaal je ze.quote:Op maandag 11 juli 2011 09:36 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Mijn bezwaarschrift is afgewezen. Mooi balen want ik verwacht ook dat ik in 2009 over de grens ben gegaan.
Mij best verder, iedere maand ¤50 euro ongeveer aflossen, duurt het nog wel ff tot het bedrag ook echt is betaald
Bij mij zou het eerstvolgende bericht ook de acceptgiro zijn.quote:Op maandag 11 juli 2011 09:37 schreef pimn het volgende:
Bij mij gaat alles volgens het boekje. (Boete)bedragen zijn zoals ik verwachtte.
Wel opvallend: in de brief waarin staat hoeveel ik moet betalen (vorige week ontvangen) staat nergens dat ik bezwaar kan maken. Eerstvolgende bericht van ze zou de acceptgiro zijn.
Jup, vrij normaal.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 08:00 schreef arod het volgende:
[..]
Bij mij zou het eerstvolgende bericht ook de acceptgiro zijn.
Vorige brief heb ik echter vijf weken geleden gehad.
Meer mensen waarbij dit zo lang duurt?
tht?quote:Op dinsdag 12 juli 2011 08:54 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Jup, vrij normaal.
Bij mij is zelfs al de tht verstreken.
Wat ik vooral erg triest vind, is dat er niets gedaan lijkt te worden voor 2009. Ik begrijp best dat er studenten zijn die niet op de hoogte van de regeling. Helaas heeft De Ombudsman geoordeeld dat de studenten voldoende geinformeerd zijn, ook al blijkt dat er voor 2008 meer studenten over de grens heen zijn gegaan. Het oordeel is dan ook blijkbaar dat studenten de boete maar moeten betalen voor 2008. Het is echter jammer dat het onderzoek van De Ombusman niet verder strekt dan dit. Enfin ...quote:Op donderdag 21 juli 2011 15:04 schreef Westhil het volgende:
Helaas, mijn bezwaar is ook afgewezen..
Heb gelijk beroep ingesteld. Ben ook wel benieuwd naar de motie, word er uberhaupt nog over gesproken in de kamer???
De kamer heeft er geen baat bij denk ik wat dit levert de staat 20 miljoen op (¤ 1000 * 20.000 studenten)
Even doorgelezen:quote:Op maandag 25 juli 2011 10:28 schreef pimn het volgende:
Coole uitspraak.
Het is bekend dat je vanaf 2010 geen OV meer hoeft terug te betalen, en volgens deze uitspraak blijkt dus dat dit met terugwerkende kracht werkt, dus ook voor de jaren voor 2010.
Uitspraak was vorige maand pas, dus de vraag is of het al dichtgetimmerd is. Daar ga ik niet vanuit trouwens haha
Ik heb weer wat te doen vanavond lol. Had nog geen bezwaar aangetekend. Zeker de moeite waard gezien m'n nullening en 11 maanden OV. Zou normaliter dus nul euro boete voor mij betekenen.
Je hebt inderdaad goud in handen met deze uitspraak. Let wel: er staat nog steeds een boete / vordering voor het OV-recht maar er wordt nu in eerste instantie gekeken naar met hoeveel je over die grens bent gegaan. Dus niet meer bijv. 40 euro over de grens en de hele rambam aan OV recht, maar slechts die 40 euro.quote:2.4.5. Verweerder heeft het besluit betreffende meerinkomen over het studiefinancieringtijdvak 2007 op 23 april 2010 genomen. Naar het oordeel van de rechtbank had verweerder, gelet op het feit dat het besluit na 1 januari 2010 is genomen, uit dienen te gaan van het gewijzigde zevende lid van artikel 3.17, zevende lid, Wsf 2000.
Tenminste Houdbaar Tot datum van levensmiddelen, verwijzing naar de verstrijk datum van hun reactietermijn.quote:
Ik ben er fors overheen gegaan, geldt die uitspraak voor mij dan ook dat ik het ov deel niet hoef terug te betalen?quote:Op maandag 25 juli 2011 11:10 schreef eriksd het volgende:
[..]
Even doorgelezen:
[..]
Je hebt inderdaad goud in handen met deze uitspraak. Let wel: er staat nog steeds een boete / vordering voor het OV-recht maar er wordt nu in eerste instantie gekeken naar met hoeveel je over die grens bent gegaan. Dus niet meer bijv. 40 euro over de grens en de hele rambam aan OV recht, maar slechts die 40 euro.
Voor mensen die gewoon fors over de grens zijn heengegaan blijft er nog steeds een forse vordering in de lucht hangen.
Nee. Je moet je OV gedeelte dan gewoon betalen.quote:Op maandag 25 juli 2011 11:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Tenminste Houdbaar Tot datum van levensmiddelen, verwijzing naar de verstrijk datum van hun reactietermijn.
[..]
Ik ben er fors overheen gegaan, geldt die uitspraak voor mij dan ook dat ik het ov deel niet hoef terug te betalen?
Je moet terugbetalen wat je teveel hebt verdiend, met als bovengrens alle ontvangen stufi. In jouw 700 euro geval, moet je dus 700 euro terugbetalen.quote:Op maandag 25 juli 2011 15:30 schreef pimn het volgende:
Ahh dus het zit anders in elkaar dan ik dacht?
Stel:
700 teveel verdiend
nullening
800 aan OV
Dan zou ik dus 800 verdiend hebben aan stufi en dus kunnen ze de 700 terugvragen, waardoor ik 100 winst maak.
Zou ik 900 met werk verdiend hebben, dan vragen ze 800 terug.
Zoiets? Ze willen me namelijk voor 800 factureren, terwijl ze dus slechts 700 mogen vangen. Schrijf ik alsnog een brief.
Heb je alleen maar 1000 teveel verdiend? En wat was het totaalbedrag wat je van de IB-groep / DUO gekregen hebt? (stufi, aanvullende beurs en OV)?quote:Op maandag 25 juli 2011 15:40 schreef Oksel het volgende:
Wut! Nieuws?
Ik heb de vordering al binnen gehad, en de brief dat m'n bezwaar is afgewezen. Ik moet 1000 EUR terugbetalen (teveel verdiend) plus 900 (ofzo?) voor m'n OV.
Wat nu? Kan ik nu nog wat doen? Erik, erik, erik! Advies me aub![]()
Ik heb al een bezwaar geschreven. Kan ik nog een keer een bezwaar schrijven ofzo?
Sinds 1 januari nieuwe wetgeving van kracht welke inhoudt dat je niet meer terug hoeft te betalen dan wat je teveel hebt verdiend. Echter, je hoeft natuurlijk niet meer terug te betalen dan je van de overheid ontvangen hebt. Belangrijk is de toevoeging van de worden: de som van. Voorheen werd je reisrecht losgekoppeld van je ontvangen stufi, in de nieuwe wetgeving is deze onderdeel van je stufi.quote:Met ingang van 1 januari 2010 is het zevende lid van artikel 3.17 Wsf 2000 gewijzigd. De tekst van het zevende lid luidt sindsdien:
Indien een studerende in een kalenderjaar meerinkomen heeft, is die studerende aan Onze Minister een bedrag ter grootte van het meerinkomen verschuldigd, met dien verstande dat dit bedrag niet groter kan zijn dan de som van de met betrekking tot dat kalenderjaar aan die studerende toegekende bedragen aan: a. basisbeurs, b. aanvullende beurs, en c. voor iedere maand waarin hij op enigmoment beschikte over de reisvoorziening, het bedrag gelijk aan
eentwaalfde deel van de waarde van de reisvoorziening, bedoeld in artikel 5.3., tweede lid, vermenigvuldigd met het aantal maanden waarover met inachtneming van het vijfde lid het toetsingsinkomen is berekend.
De kernvraag: geldt de nieuwe wetgeving voor oude gevallen?quote:De eerste vraag waar de rechtbank zich voor gesteld ziet, is of het per 1 januari 2010 gewijzigde zevende lid van artikel 3.17 Wsf 2000 in het geval van eiser moet worden toegepast, nu verweerder op 4 augustus 2010 het bezwaar van eiser tegen het besluit van 23 april 2010 ongegrond heeft verklaard. Het besluit van 23 april 2010 betreft meerinkomen over het studiefinancieringtijdvak 2007.
quote:Naar het oordeel van de rechtbank is er bij de wijziging van artikel 3.17, zevende lid, Wsf 2000, sprake van onmiddellijke werking. De Wet bevat immers geen overgangsbepalingen. Mede gelet op Aanwijzing 116 van de "Aanwijzingen voor de regelgeving" van 18 november 1992, Strct. 230, leidt dit er in beginsel toe dat de Wet niet slechts van toepassing is op hetgeen na haar inwerking voorvalt, maar ook op hetgeen bij haar inwerkingtreding bestaat.
De rechtbank vindt, gezien het feit dat er met geen wordt gerept is over oude situaties, dat de nieuwe wetgeving onverkort van toepassing is op oude situaties.quote:Verweerder heeft het besluit betreffende meerinkomen over het studiefinancieringtijdvak 2007 op 23 april 2010 genomen. Naar het oordeel van de rechtbank had verweerder, gelet op het feit dat het besluit na 1 januari 2010 is genomen, uit dienen te gaan van het gewijzigde zevende lid van artikel 3.17, zevende lid, Wsf 2000.
Een beetje hoop? Ik ben benieuwd wat het antwoord gaat zijn want dit vonnis is zeer duidelijk.quote:Op maandag 25 juli 2011 18:59 schreef Leesaa het volgende:
Wat erik zegt klopt helemaal.
Zoals ik ook al zei is een losse ov- boete niet meer gebaseerd op de wet.
Ik heb dit ook verwerkt in mn beroepschrift. Zal door mijn advocaat ingediend worden bij de rechtbank.
Ik zag de bui al hangen maar door het doorspitten van uitspraken is er weer een beetje hoop
Je moet in beroep bij de rechtbank.quote:Op maandag 25 juli 2011 15:40 schreef Oksel het volgende:
Wut! Nieuws?
Ik heb de vordering al binnen gehad, en de brief dat m'n bezwaar is afgewezen. Ik moet 1000 EUR terugbetalen (teveel verdiend) plus 900 (ofzo?) voor m'n OV.
Wat nu? Kan ik nu nog wat doen? Erik, erik, erik! Advies me aub![]()
Ik heb al een bezwaar geschreven. Kan ik nog een keer een bezwaar schrijven ofzo?
Heel graag gedaan..quote:Op maandag 25 juli 2011 19:01 schreef eriksd het volgende:
[..]
Een beetje hoop? Ik ben benieuwd wat het antwoord gaat zijn want dit vonnis is zeer duidelijk.
Maar ik denk dat we je allemaal erg dankbaar moeten zijn voor het posten van dit vonnis. Ik ben zelf niet getroffen door de regeling, maar vind het zo hypocriet van de overheid enerzijds van mensen te verlangen dat ze zichzelf bedruipen en dit anderzijds zo af te straffen, dat ik geheel in het anti IB-groep kamp zit.
Maar nogmaals;
chapeau Leesaa.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |