Over het algemeen is een inkomen pas na anderhalf jaar op te vragen bij de Belastingdienst, soms duurt het zelf nog langer (bijv. eigen bedrijf met uitstel van aangifte).quote:Op dinsdag 20 december 2011 13:16 schreef abdelhay het volgende:
oei.... dat wordt een financiële klap voor mij. niet handig in deze tijden van crises.
het valt me nogal op dat ik pas een brief krijg eind 2011 dat ik teveel heb verdiend in 2009. wat me helemaal opvalt is dat DUO mij pas net vóór de vonnis van de Centrale Raad van Beroep informeert dat ik teveel heb verdiend in 2009.
ik wil niet achterdochtig klinken, maar begin ik nou gek te worden wanneer ik al deze verbanden zie. het lijkt net alsof DUO er bewust voor koos om mij nu pas te informeren, zodat zij 100% zekerheid hebben na de vonnis van de Centrale Raad van Beroep, dat ik die 1000 EURO erbij ga terug betalen.
in principe had DUO mij gewoon in 2010 moeten informeren dat ik in 2009 te veel heb verdiend, maar de besluit van de Rechtbank om Per 1 januari 2010 studenten niet meer te verplichten de ov-bedrag te betalen, stond DUO in de weg om optimaal geld in te slaan.
wat een smeerlappen zijn het.
Daar kan ik niet voor zijn, maar ik snap wel dat het mensen zo bijzonder moeilijk gemaakt wordt gewoon te "wit" te werken als je zo gepakt wordt..quote:Op dinsdag 20 december 2011 19:33 schreef Oksel het volgende:
Kut.
Goed, dan maar wat meer klusjes zwart doen.
Uhm, mensen die een BBL opleiding volgen of deeltijd studeren ontvangen geen studiefinanciering. Ooit nagedacht waarom dit zo is? De staat is van mening dat je dan je eigen opleiding kunt financieren door te gaan werken. Wat bijvoorbeeld gebruikelijk is bij een BBL opleiding.quote:Op dinsdag 20 december 2011 19:39 schreef eriksd het volgende:
[..]
Daar kan ik niet voor zijn, maar ik snap wel dat het mensen zo bijzonder moeilijk gemaakt wordt gewoon te "wit" te werken als je zo gepakt wordt..
Wat wil je nou zeggen?quote:Op dinsdag 20 december 2011 19:57 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Uhm, mensen die een BBL opleiding volgen of deeltijd studeren ontvangen geen studiefinanciering. Ooit nagedacht waarom dit zo is? De staat is van mening dat je dan je eigen opleiding kunt financieren door te gaan werken. Wat bijvoorbeeld gebruikelijk is bij een BBL opleiding.
Wanneer je dus over de vastgestelde bijverdiengrens (door de STAAT berekend overigens, niet door DUO) heengaat, is de staat van mening dat je de financiering niet nodig hebt gehad. Je had immers genoeg financiele middelen om je studie te bekostigen.
Dat ik het nogal een uitspraak vind dat je "gepakt wordt". Je hebt voldoende verdiend om zelf je studie te kunnen bekostigen. Dus heb je geen recht op bijstand van de staat.quote:
Iets meer dan 1000 bruto per maand en alles zelf betalen vind ik niet echt een vetpot. En als er dan zo'n boete van 900 euro + het bijverdiende bedrag boven je hoofd komt te hangen, wordt het onevenredig zwaar aangepakt.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:12 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Dat ik het nogal een uitspraak vind dat je "gepakt wordt". Je hebt voldoende verdiend om zelf je studie te kunnen bekostigen. Dus heb je geen recht op bijstand van de staat.
Welke boete? Het is precies het bedrag dat de OV jaarkaart waard is als prestatiebeurs. Ofwel, je betaalt je prestatiebeurs voor je OV terug. Daarnaast het bedrag dat je hebt bijverdiend, maar nooit meer dan je in totaal hebt ontvangen aan basisbeurs, aanvullende beurs en lening. Wat is hier onevenredig zwaar aan? Ik kan mij de frustratie en het balen wel voorstellen, maar deze regels waren van te voren bekend. Al jaren.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:13 schreef eriksd het volgende:
[..]
Iets meer dan 1000 bruto per maand en alles zelf betalen vind ik niet echt een vetpot. En als er dan zo'n boete van 900 euro + het bijverdiende bedrag boven je hoofd komt te hangen, wordt het onevenredig zwaar aangepakt.
Ik haal dit er maar uit, want daar draait dus het hele topic om: die boete staat los van je eventueel teveel hebt bijverdiend. Heb je 10 euro teveel verdiend, dan mag je 10 euro terugbetalen + 900 euro voor een OV. Dat is gewoon krom.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:24 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Welke boete? Het is precies het bedrag dat de OV jaarkaart waard is als prestatiebeurs. Ofwel, je betaalt je prestatiebeurs voor je OV terug. Daarnaast het bedrag dat je hebt bijverdiend, maar nooit meer dan je in totaal hebt ontvangen aan basisbeurs, aanvullende beurs en lening. Wat is hier onevenredig zwaar aan?
Wat ik dan weer apart vind is dat dit al jaren de regel is geweest. Nu deze regel vanaf 2010 is aangepast is het ineens een heel item.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:27 schreef eriksd het volgende:
[..]
Ik haal dit er maar uit, want daar draait dus het hele topic om: die boete staat los van je eventueel teveel hebt bijverdiend. Heb je 10 euro teveel verdiend, dan mag je 10 euro terugbetalen + 900 euro voor een OV. Dat is gewoon krom.
Als uit de kamerbehandeling blijkt dat men het zelf ook krom vindt, en DUO loopt jaren achter met behandelen, dan snap ik wel dat studenten daar dan op inspelen.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:30 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Wat ik dan weer apart vind is dat dit al jaren de regel is geweest. Nu deze regel vanaf 2010 is aangepast is het ineens een heel item.
Dat vind ik dan weer heel apart.
DUO is een uitvoeringsinstantie. Zij maken en bedenken de wetten niet zelf.quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:41 schreef eriksd het volgende:
[..]
Als uit de kamerbehandeling blijkt dat men het zelf ook krom vindt, en DUO loopt jaren achter met behandelen, dan snap ik wel dat studenten daar dan op inspelen.
Deze discussie is in deze topicreeks al vaak genoeg gevoerd, ga maar teruglezen. Om mezelf even samengevat te herhalen:quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:24 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Welke boete? Het is precies het bedrag dat de OV jaarkaart waard is als prestatiebeurs. Ofwel, je betaalt je prestatiebeurs voor je OV terug. Daarnaast het bedrag dat je hebt bijverdiend, maar nooit meer dan je in totaal hebt ontvangen aan basisbeurs, aanvullende beurs en lening. Wat is hier onevenredig zwaar aan? Ik kan mij de frustratie en het balen wel voorstellen, maar deze regels waren van te voren bekend. Al jaren.
Iets meer dan 1100 bruto per maand, betekent dat men hieroverheen is gegaan. Er is dan ook met een inkomen van 1100 euro recht op een aantal toeslagen en ontheffingen? Hierdoor gaat het netto inkomen weer omhoog.
Ja, en?quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:54 schreef _amber_ het volgende:
[..]
DUO is een uitvoeringsinstantie. Zij maken en bedenken de wetten niet zelf.
Heb jij daar een bron van? En wat voor lening betreft dat?quote:Op donderdag 29 december 2011 20:44 schreef CodeCaster het volgende:
Je krijgt een acceptgiro, als je die niet betaalt dan wordt het bedrag omgezet in een lening.
Zo fucking zielig is dit. Probeer die kutambtenaren maar eens te overtuigen daarin. Ongelofelijk. En niemand in de politiek die daar wat aan wil doen. Kaffers.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 15:20 schreef FunFair het volgende:
En hier is zojuist hetzelfde aan de hand. In 2009 heb ik ¤ 2,49 teveel verdiend!!! Ik studeerde nog t/m juli 2009. Door een fout van mijn toenmalige werkgever in 2009 is er in januari geld over gemaakt van december 2008 en daarom ook bij het bruo inkomen van 2009 terecht gekomen. Hierdoor heb ik nu dus 2,49 teveel verdiend...
Het gevolg? 600 euro voor de OV jaarkaart terugbetalen... Waar slaat dit op???
Wat kan ik doen om het DUO hier van te overtuigen? In het bezwaarschrift heb ik al aangegeven dat de inkomsten van 2008 onterecht in 2009 zijn betaald. Ook de loonstrookjes zijn opgestuurd, maar dit hebben ze aan de kant geschoven...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |