Volgend jaar tussen januari en juli met terugwerkende kracht je ov kaart stopzetten vanaf oktober 2011. Dan kost het je 140 euro per maand en dus totaal 420 euro als ik me niet vergis.quote:Op zaterdag 5 november 2011 18:37 schreef sma200 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik had een vraagje. Elk jaar heb ik steeds geluk gehad en kwam ik niet over de bijverdiengrens heen. Dit jaar is dat helaas niet het geval, ik heb een nullening en een Ovkaart. Ik ben in oktober over de bijverdienregeling heen gegaan. Ik krijg deze maand en in december ook nog loon. Dat betekent eigenlijk dat de aankomende salarissen eigenlijk al ingeleverd kunnen worden bij DUO.
Hoe zouden jullie dit aanpakkken. Ik dacht in ieder geval deze 2 maanden niet werken of iets met mijn werk regelen, maar in ieder geval mijn ov niet stopzetten anders moet ik reiskosten gaan betalen. Raden jullie aan om dit nu al bij DUO aan te geven of pas in januari? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, want mijn stressgehalte die is al aardig wat gestegen.
Ja, dit kan nog.quote:Op zondag 20 november 2011 18:10 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Heb zaterdag een brief gekregen over 2009. Ze gaan uit van belastbaar inkomen omdat ik (nog) geen aangifte heb gedaan. Kan ik alsnog belastingaangifte doen zodat ze uit gaan van mijn verzameninkomen? Deze is namelijk een stuk lager door mijn aftrekposten ivm ziektekosten.
Iemand die dit weet?
Lijkt mij dat dat gewoon het inkomen is van augustus tot december. Tel die loonstroken eens bij elkaar op en vergelijk het met dat bedrag?quote:Op maandag 21 november 2011 20:04 schreef Velde het volgende:
Ik heb afgelopen zaterdag ook een brief gekegen dat ik teveel bijverdiend zou hebben.
Ik heb namelijk in de maanden januari t/m juli in 2009 studiefinanciering gehad. Eind juli heb ik mijn studiefinanciering stopgezet omdat ik wist dat ik teveel zou verdienen daarna. Want in de maanden augustus t/m december 2009 ben ik flink meer gaan verdienen.
In de brief van DUO staat dat ik nu teveel zou hebben verdiend. In de brief staat een bedrag "inkomen buiten tijdvak" , dat wordt dan van het verzamelinkomen afgehaald en je houdt dan het toetsingsinkomen over van januari t/m juli van 2009. Dat toetsingsinkomen komt dan boven de norm van 13.215,83 euro.
Wat blijkt nu: als ik mijn bruto salaris van de maanden janauri t/m juli 2009 bij elkaar optel dan komen ik niet boven die norm van 13.215,83 euro uit!
Weet iemand hoe het "inkomen buiten tijdvak" wordt berekend? Want volgens mij klopt daar helemaal niets van! Want mijn toetsingsinkomen/verzamelinkomen van die maanden kan toch nooit hoger zijn dan mijn brutosalaris bij elkaar opgeteld?
Ik snap er helemaal niets mee van.
Ongeveer 5000 euro geloof ik.. die 4000 + 960 voor je OV.quote:Op woensdag 30 november 2011 13:38 schreef creapy het volgende:
Juist. Ik heb dus ook een probleem.. Laatste 2 jaar heb ik er rekening mee gehouden dat ik niet over die grens heen kom, 2009 dus totaal niet op gelet. 4000 euro teveel verdient.
Ik probeer het zelf uit te rekenen maar kom nu niet op een bepaald bedrag. Zou iemand me hiermee kunnen helpen?
Dag vakanties.
Rente denk ik!quote:Op woensdag 30 november 2011 13:54 schreef creapy het volgende:
Het is toch sowieso nooit meer dan wat je in totaal ontvangen hebt aan studie en ov? Ik heb geen idee hoe hoog dat bedrag nou uitvalt. Of het nou gewoon:
12 x studie
12 x 80, nog wat aan ov is
Komt hier nog wat bovenop?
Ja, klopt, en dat is een goede leidraad inderdaad.quote:Op woensdag 30 november 2011 13:54 schreef creapy het volgende:
Het is toch sowieso nooit meer dan wat je in totaal ontvangen hebt aan studie en ov? Ik heb geen idee hoe hoog dat bedrag nou uitvalt. Of het nou gewoon:
12 x studie
12 x 80, nog wat aan ov is
Komt hier nog wat bovenop?
Allemaal een verzoek ambtshalve vermindering sturen!quote:Op dinsdag 29 november 2011 19:04 schreef Dbm12 het volgende:
Nou het is bekend hoor.... Iedereen moet gewoon lappen dus..
http://www.nu.nl/binnenla(...)erdiensten-klos.html
Ik heb inmiddels al betaald en ben er dan nu ook vanaf.... Ik maak me er ook niet meer druk om..
Hier valt helaas niet meer tegenin te gaan. Het besluit wat hierin is genomen is definitief. Je zal dus moeten gaan betalen helaas...quote:Op dinsdag 20 december 2011 11:52 schreef abdelhay het volgende:
hey ik heb precies dezelfde situatie dat ik in 2009 te veel heb verdiend. nu moet ik het bedrag dat ik teveel heb verdiend en die ov-kaart over het hele kalenderjaar terug betalen.
ik heb direct bezwaar ingediend op 21 november 2011. in mijn bezwaarschrift heb ik gemeld dat
de Rechtbank in Dordrecht duidelijk heeft uitgelegd dat je nooit meer hoeft terug te betalen dan wat je over de bijverdiengrens heen bent gegaan en dat het toevoegen van een boete voor je OV dus niet op de wet gebaseerd is. Zie hiervoor onder andere artikel 3.17 WSF. Er staat hier absoluut nergens dat je een boete verschuldigd bent voor je OV bovenop hetgeen je te veel hebt bijverdiend. Deze bepaling heeft directe werking vanaf 1 januari 2010 en is volgens de rechtbank van toepassing op alle vordering vanaf die datum.
(Rechtbank Dordrecht, 21 juni 2011, LJN BQ8893.)
DUO is natuurlijk effe slim, want er liep al een vonnis over dezelfde kwestie en daarom hebben ze gewoon effe afgewacht op de vonnis van de Centrale Raad van Beroep.
DUO heeft pas op 30 november mij een reactie gegeven dat de Centrale Raad van Beroep op 28 november besloten heeft het beroep tegen het besluit van 4 augustus 2010 ongegrond te verklaren.
http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BU5454
uitspraak: 11/4153 WSF
Dit is geen goed nieuws.
Wat nu??? Zijn er nu nog wegen om dit probleem aan te pakken. En heeft de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep een definitieve werking of kan hierop nog bezwaar ingediend worden??
Hulp graag!!!!!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |