Uiteraard worden de verstoppingen die vaak de oorzaak zijn van dit hartfalen direct na de hartaanval al behandeld om verdere verspreiding te voorkomen.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 00:11 schreef Nightwulf het volgende:
o.k. prachtig, stel dat het lukt om die dooie littekencellen tot prachte hartspiercellen om te toveren....
Dan zijn ze een dag later weer morsdood als je de oorzaak van het hartinfarkt, tekort aan bloed, niet kunt verhelpen.
Je "systeem" blijft ziek natuurlijk
Je slaat inderdaad de spijker op z'n kop.quote:Op maandag 25 juli 2011 12:02 schreef Oud_student het volgende:
Als de theorie blijkt te kloppen, hoe moet ik mij dan een geneesmiddel voorstellen?
Moeten de betreffende cellen ingepoten worden met RNA of een ander middel of kan er iets in de bloedbaan worden gepoten dat vervolgens automatisch hecht en werkt op de betreffende hartlittekenweefsel cellen?
De plasticiteit van cellen is gelukkig relatief groot en zeker als het een compleet weefsel omvat. Het probleem dat je na een hartinfarct hebt is bijvoorbeeld een hoop necrose en uiteindelijk (op de langere termijn) een hoop littekenweefsel.quote:Op maandag 25 juli 2011 22:08 schreef christiman het volgende:
Klinkt erg veelbelovend. Maar ik kan me voorstellen dat er een tijdslimiet aanzit, daarmee bedoel ik dat de collagene vezels op de plaats van het infarct en daarmee ook de fibroblasten in rustfase gaan en niet meer heropwekbaar zijn. Klopt dit en moet er zo snel mogelijk worden gehandeld na een myocard infarct of kan deze methode eventueel ook gebruikt worden voor oude infarcten?
En dan nog weer even terugkomend op het littekenweefsel: het bestaat voornamelijk uit collageen met hier en daar een fibroblast bij mijn weten. Is het plan om dan een therapie te ontwikkelen waarbij het collageen wordt opgelost of verwijderd (bijvoorbeeld met collagenase) en om dan pluripotente cellen te 'implanteren' en te laten differentieren tot cardiomyocyten?
Het is inderdaad een behoorlijk veel voorkomend probleem als het zo duidelijk in je familie aanwezig is. Maar je mag blij zijn dat je in deze tijd leeft in dat opzicht, de ontwikkelingen gaan zo snel.quote:Op maandag 25 juli 2011 23:54 schreef trovey het volgende:
Interessant, zeker aangezien ik hoogstwaarschijnlijk een toekomstige patient zal zijn gezien mijn familiegeschiedenis van beide kanten.
De eerste verschijnselen hebben zich helaas al aangekondigd maar ik probeer zo gezond als het kan te leven en ook mijn huisarts "zit er bovenop" om de boel goed in de gaten te houden.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 00:02 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Het is inderdaad een behoorlijk veel voorkomend probleem als het zo duidelijk in je familie aanwezig is. Maar je mag blij zijn dat je in deze tijd leeft in dat opzicht, de ontwikkelingen gaan zo snel.
Maar ik hoop heel hard voor je dat jij de dans weet te ontspringen! Iets dat natuurlijk altijd nog de grootste kans blijft, aanleg of niet.
Ik voer het complete onderzoek uit zoals hierboven staat geschetst. Mijn supervisor zal als eerste auteur de artikelen publiceren maar zal vrijwel geen handelingen in het lab uitvoeren binnen dit onderzoek.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 11:08 schreef Bosbeetle het volgende:
Mag ik vragen wat jouw onderdeel is van het onderzoek? En veel succes
Longfibrose heb ik zelf nog niet heel sterk over nagedacht maar lijkt me zeker potentieel tot de mogelijkheden behoren. Waar op dit moment wel veel aandacht voor is, is de regeneratie van betá-cellen bij diabetus T1 patiënten of regeneratie van neuronen in het ruggenmerg.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 11:14 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Als je bij het hart lidtekenweefsel om kunt turnen naar werkend hartweefsel, bestaat dan ook de mogelijkheid dat op termijn (mocht dit gaan werken) ook bv. mensen met longfibrose hiermee geholpen kunnen worden?
Ik bedoel ben je AIO, want dat doe je goed op je 21stequote:Op dinsdag 26 juli 2011 11:37 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Ik voer het complete onderzoek uit zoals hierboven staat geschetst. Mijn supervisor zal als eerste auteur de artikelen publiceren maar zal vrijwel geen handelingen in het lab uitvoeren binnen dit onderzoek.
Dit onderdeel van het gehele onderzoek (waar ik naar verwees in mijn voorgaande post) is voor mij een vrij individueel proces.
Nee, nog geen AIO.quote:Op dinsdag 26 juli 2011 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik bedoel ben je AIO, want dat doe je goed op je 21ste
quote:Op dinsdag 26 juli 2011 11:50 schreef horned_reaper het volgende:
[..]
Nee, nog geen AIO.
Wel een ijverige student die met de nodige geluk dit leuke onderzoek heeft weten te bemachtigen op vrijwillige basis.
Ik offer graag mijn zomervakantie en vrije dagen op voor een manier als deze om m'n CV wat te verbeteren en mezelf wat meer te ontwikkelen!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |