FOK!forum / Televisie / Doctor Who & Torchwood #21 | Who shot The Doctor?
Pietverdrietzaterdag 14 mei 2011 @ 20:46
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpgMet de eerste uitzending op 23 november 1963, 32 seizoenen, 774 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.

tardis1.jpg

The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.

100217_725_mattsmith-publicity.jpeg

Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels tien regenerations gehad. De rol van de Eleventh Doctor wordt vertolkt door Matt Smith.

110210_725_100404-eleven-doctors.jpg


Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaatst: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg
Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2011, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW6, zal bovendien halverwege een langere pauze inlassen, wat een spectaculaire cliffhanger en uiteindelijk een langer uitgerekt seizoen betekent.

Seizoen 6 zal de voortzetting zien van enkele verhaallijnen uit de seizoenen 4 en 5. Zo zal de uitspraak 'silence will fall' worden verklaard en leren we meer over de mysterieuze River Song, een tijdreizigster die de Doctor herhaaldelijk in omgekeerde chronologische volgorde lijkt te ontmoeten. Ook wordt onderzocht waarom de TARDIS explodeerde in het vorige seizoen.

Doctor Who wordt op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit; seizoen 5 is onlangs uitgezonden en af en toe komen herhalingen van DW3 t/m DW5 langs.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen zal wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel worden. Getiteld 'Miracle Day' zal TW4 tien afleveringen duren en worden geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkt zich dan ook niet langer tot de UK, maar zal zich ook in de VS plaatsen.

Torchwood zal worden uitgezonden op BBC One en Starz, vanaf 8 juli. In Nederland is seizoen 2 onlangs uitgezonden op SyFy.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie; er zijn zes afleveringen (drie verhalen) opgenomen. Deze zullen worden uitgezonden op een nader te bepalen datum.

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 14-05-2011 21:35:08 ]
Pietverdrietzaterdag 14 mei 2011 @ 20:47
Hier verder dus
Omentuvazaterdag 14 mei 2011 @ 20:57
Oh ja, de namen die Doctor / TARDIS voor elkaar hebben. _O- . Sexy / Thief. :D
wdnzaterdag 14 mei 2011 @ 21:00
Ik weet echt niet wat ik moet typen :D :D
Het flitst allemaal nog door mijn hoofd maar het is zo veel _O-

Wat een heerlijke aflevering. Moet zeggen dat deze toch wel in de top 5 belandt O+
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:05
Nieuw topic, nieuwe titel. Laten we even iets uit deze ep kiezen. Kandidaten:

› Hi, I'm Sexy!
› You were never very reliable!
› I stole you!
› ...
SiGNezaterdag 14 mei 2011 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:05 schreef Breuls het volgende:
Nieuw topic, nieuwe titel. Laten we even iets uit deze ep kiezen. Kandidaten:

› Hi, I'm Sexy!
› You were never very reliable!
› I stole you!
› ...
Hi, I'm Sexy!
geweldige naam ook voor de TARDIS, dfe Doctor noemt 'r inderdaad altijd zo.
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:08
Maargoed; net even Confidential gekeken. Leuk om meer over de TARDIS te zien en Gaiman stukjes te zien voorlezen.

Ik vind echt dat dit weer zo'n idee is waarvan je tijdens het kijken denkt: waarom heeft in bijna 50 jaar daar niet eerder iemand iets mee gedaan? Als er 1 companion is die er altijd is geweest, met wie hij een enorm sterke relatie heeft, dan is het de TARDIS. Elke Whovian weet en voelt dat, maar niemand denkt zoals Gaiman, dat is wel duidelijk.

En ik ben niet verbaasd als Neil Gaiman, Suranne Jones en Matt Smith ergens een awardje krijgen voor deze aflevering. Smith & Jones waren geweldig samen, je geloofde meteen dat zij de TARDIS is en je gelooft meteen die band die er al sinds 1963 is maar nu een extra dimensie krijgt. En Gaiman kan makkelijk de nieuwe Moffat worden. :)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 20:22 schreef Omentuva het volgende:
We're four for four on dead-not-dead!Rory. :D

The only water in the forest is a river? Da...

River. Pond. Duck pond. D'r is daar een link, maar wat voor één...
Laten we die niet vergeten: The only water in the forest is a River.

Overigens; ik zag Eye Patch Lady in de preview voor volgende week. :)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:14
En: mooi punt om te beseffen: de titel is geen halve cheat zoals met The Doctor's Daughter, die wel klopte maar ook niet echt. Als iemand zijn vrouw is, is het de TARDIS. :)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:18
Wow, je kunt zo lang blijven nadenken over deze: oude control rooms zijn dus nog aanwezig, blijkbaar, maar ook in originele vorm. Immers: the Doctor sloopte de vorige control room tijdens zijn regeneratie. Toen de TARDIS zichzelf repareerde kwam er een nieuwe main control room, maar dat is niet het enige wat "repareren" inhield: de oude control room werd ook gerepareerd en verschoven naar een andere ruimte.

En die control room is inmiddels dus verwijderd door House. Dus die zien we niet meer terug.
SiGNezaterdag 14 mei 2011 @ 21:31
Er werd ook gezegd dat er een stuk of 30 controlrooms waren, ik weet niet of ze allemaal gedelete zijn door House maar het houdt wel in dat er net zoveel Timelords in TARDIS hebben gevlogen.
De kamer met het stapelbed :') van Rory en Amy is ook weg :P

Ik moest bij de naam House wel meteen aan Hugh Laurie denken, was opzich wel grappig geweest als ze hem hadden gevraagd om die stem in te spreken (al vraag ik me af of je 'm dan nog wel gelooft als evil entity, wat was House eigenlijk?)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:35
Openingspost even geactualiseerd.
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:31 schreef SiGNe het volgende:
Er werd ook gezegd dat er een stuk of 30 controlrooms waren, ik weet niet of ze allemaal gedelete zijn door House maar het houdt wel in dat er net zoveel Timelords in TARDIS hebben gevlogen.
Is er 1 control room per Time Lord? Dat zou iets van 20 andere Time Lords/regenerations van andere Time Lords betekenen voordat T&D elkaar stolen.
quote:
De kamer met het stapelbed :') van Rory en Amy is ook weg :P
Ja, leuk dialoogje. Ook de vraag of hij een kamer heeft; soms vraag ik me af of hij wel eens slaapt. :P
quote:
Ik moest bij de naam House wel meteen aan Hugh Laurie denken, was opzich wel grappig geweest als ze hem hadden gevraagd om die stem in te spreken (al vraag ik me af of je 'm dan nog wel gelooft als evil entity, wat was House eigenlijk?)
Een sentient planet. Of asteroid. Iets wat normaal gesproken levenloos is, maar in dit geval zelfbewust en communicatief is. In comics heb je zoiets ook wel eens; een planeet waarmee je kunt communiceren.

Op zich geinig: de TARDIS was altijd al sentient, maar nu kon ze ook communiceren, en dat in een verhaal waarin een sentient planet voorkomt.
Benselzaterdag 14 mei 2011 @ 22:04
Overigens zei ze dat ze ongeveer 30 control rooms had. van zowel de voorgaande doctors, als toekomstige. (althans, dan impliceerde ze). Leuk joh, zo'n denkende machine die ook vooruit in de tijd kan denken. (zie ook de verwarring in het begin over wat er gezegd is en wordt in de toekomst)

En zelf denk ik dat de tardis (of zulen we haar in het vervolg Sexy noemen?) een grote rol gaat spelen in de season's final. Kan wel zijn dat de mysterious lady Sexy is.

edit: het gaat zo:
Sexy: ive archived about 30 now
The Doctor: Ive only changed the desktop 12 times
Sexy: So far, yes
The doctor: you can't archive something that hasnt happened yet
Sexy: you can't

[ Bericht 20% gewijzigd door Bensel op 14-05-2011 22:16:31 ]
Erasmozaterdag 14 mei 2011 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:04 schreef Bensel het volgende:
Overigens zei ze dat ze ongeveer 30 control rooms had. van zowel de voorgaande doctors, als toekomstige. (althans, dan impliceerde ze). Leuk joh, zo'n denkende machine die ook vooruit in de tijd kan denken. (zie ook de verwarring in het begin over wat er gezegd is en wordt in de toekomst)
Werd er niet 13 gezegd?
Benselzaterdag 14 mei 2011 @ 22:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Werd er niet 13 gezegd?
nee, echt thirty

ow, vond dit ook we toffe

House: Fear me, I've killed hundreds of timelords
Doctor: Fear me, I've killed all of them
SiGNezaterdag 14 mei 2011 @ 22:19
Ik vraag me opeens af waar Timelords vandaan komen.
Een Timelord is niets zonder TARDIS en een TARDIS is niets zonder piloot.
Ze leven in symbiose met elkaar.
Zou het kunnen dat de Timelords door TARDISsen gecreëerd zijn?
Mr. Orangezaterdag 14 mei 2011 @ 22:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 21:13 schreef Breuls het volgende:

[..]

Laten we die niet vergeten: The only water in the forest is a River.

Overigens; ik zag Eye Patch Lady in de preview voor volgende week. :)
Ik vraag me af ofdat me de Forest met de bibliotheek bedoeld werd?
Omdat dat het einde voor River is?
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:17 schreef Bensel het volgende:

[..]

nee, echt thirty

ow, vond dit ook we toffe

House: Fear me, I've killed hundreds of timelords
Doctor: Fear me, I've killed all of them
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 20:13 schreef Breuls het volgende:
In de trailer voor dit seizoen zat de dialoog:

[..]
"Fear me, I've killed hundreds of Time Lords."

"Fear me, I've killed all of them."
[..]

Volgens mij is dat afkomstig uit de ep van deze week. :)
I was right. ;)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:19 schreef SiGNe het volgende:
Ik vraag me opeens af waar Timelords vandaan komen.
Een Timelord is niets zonder TARDIS en een TARDIS is niets zonder piloot.
Ze leven in symbiose met elkaar.
Zou het kunnen dat de Timelords door TARDISsen gecreëerd zijn?
Niet elke Time Lord heeft een TARDIS. Een hele zwik leefde gewoon op Gallifrey. :)
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 23:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 22:49 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Ik vraag me af ofdat me de Forest met de bibliotheek bedoeld werd?
Omdat dat het einde voor River is?
Da's mogelijk, maar het is een hint naar de toekomst. :)
The_BoezelaaRzaterdag 14 mei 2011 @ 23:51
Ik vond ook de grap over de "PULL TO OPEN" aan de buitenkant terwijl die deur altijd naar binnen openslaat erg leuk gevonden _O-
Breulszaterdag 14 mei 2011 @ 23:54
Jah. :P
The_BoezelaaRzaterdag 14 mei 2011 @ 23:57
En natuurlijk Amy, nadat ze ziet dat de TARDIS een lekker wijf is: "Did you wish really hard?"
Frithzondag 15 mei 2011 @ 00:14
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 23:57 schreef The_BoezelaaR het volgende:
En natuurlijk Amy, nadat ze ziet dat de TARDIS een lekker wijf is: "Did you wish really hard?"
Eerder omdat hij gewoon de TARDIS als zo'n belangrijk object beschouwd. De aflevering heet niet voor niets 'the doctor's wife'
Mr. Orangezondag 15 mei 2011 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 23:51 schreef Breuls het volgende:

[..]

Da's mogelijk, maar het is een hint naar de toekomst. :)
Het is niet echt een kijk naar de toekomst, sinds het al gebeurd is. Kan de Tardis (door Rose) niet door tijd en space kijken? Volgens mij zei Rose dat in de laatste aflevering van seizoen 1 toen ze in de tardis keek. Of ze keek in iets anders.
Breulszondag 15 mei 2011 @ 00:26
De TARDIS kan alles tegelijk zien, dat is waar. Rose maakte dat toen ook mee inderdaad. Maar Sexy zal die hint niet geven als het nergens voor nodig is, dus een simpele drama-logica geeft aan dat het slaat op de toekomst. :)
Omentuvazondag 15 mei 2011 @ 02:18
Wat overigens ook vreselijk goed was, waren de shots waarin Amy die gang met Kill / Hate / Die Amy vond en dan de dode Rory. Erg snelle en hard cuts en erg creepy sound effects. O+
wondererzondag 15 mei 2011 @ 06:21
Hele mooie aflevering (waardoor ik alleen maar kon denken "oh, hoeveel beter was geweest met David" :{ ), beter dan de eerste drie. Alleen jammer dat de nieuwgebouwde TARDIS ook het geluidje maakte. Ik neem tenminste niet aan dat The Doctor ook bij de nieuwe de remmen er niet afhaalt ;)

Neil heeft niet teleurgesteld :)
Breulszondag 15 mei 2011 @ 10:56
Titels van TW4:

1. The New World
2. Rendition
3. Dead of Night
4. Escape to L.A.
5. The Categories Of Life
6. The Middle Men
7. Immortal Sins
8. End Of The Road
9. The Gathering
10. The Blood Line
The_BoezelaaRzondag 15 mei 2011 @ 11:04
End of the Road, das natuurlijk niks voor Captain Jack. Die is verdorie al bij the End of the Universe geweest ....
Pietverdrietzondag 15 mei 2011 @ 11:15
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 06:21 schreef wonderer het volgende:
Hele mooie aflevering (waardoor ik alleen maar kon denken "oh, hoeveel beter was geweest met David" :{ ), beter dan de eerste drie. Alleen jammer dat de nieuwgebouwde TARDIS ook het geluidje maakte. Ik neem tenminste niet aan dat The Doctor ook bij de nieuwe de remmen er niet afhaalt ;)

Neil heeft niet teleurgesteld :)
Klagen over continuiteitsfouten bij TV series
:')
Breulszondag 15 mei 2011 @ 11:17
Bij Doctor Who mag het. En het is precies zo'n observatie waarom ik toen dacht "nee Moffat, dit is wel grappig maar zooo tricky om zomaar even te roepen".
Sproutszondag 15 mei 2011 @ 11:18
Zit net wat reviews te lezen over de aflevering, allemaal lovende kritieken.
Vooral deze opmerking moest ik om lachen. :P
quote:
Speaking of which, while many of those scenes were effectively creepy - particularly Amy's nightmare vision of Rory once again having to wait year upon year for her to come back to him - it's starting to turn into a running gag where Rory appears to die once per episode.
Hier te vinden.
Breulszondag 15 mei 2011 @ 11:19
Ja, andere reviews verwijzen al naar "Oh my god, they killed Kenny/Rory!"

En het is wel waar. Hij gaat ietwat vaak een soort van dood.
Pietverdrietzondag 15 mei 2011 @ 11:26
Arme " I Am a Nurse" Rory
yavannazondag 15 mei 2011 @ 11:48
Prachtige aflevering, geweldig bedacht. Uncle & aunty waren ook briljant bedacht/gespeeld.

quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 06:21 schreef wonderer het volgende:
Hele mooie aflevering (waardoor ik alleen maar kon denken "oh, hoeveel beter was geweest met David" :{ )
Herkenbaar wederom. Best vervelend van mijzelf, dat ik in gedachten dan voor mij zie hoe ( briljant & met meer gevoel ) het zou zijn geweest met Tennant en bv Rose of Donna.

quote:
it's starting to turn into a running gag where Rory appears to die once per episode.
Rory dood en Amy's gejank. Hoe mooi zou het zijn om eens 1 aflevering daarvan verlost te zijn.
Young_Davidzondag 15 mei 2011 @ 14:45
Doe mij maar een seizoen lang River als companion
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:19 schreef Breuls het volgende:
Ja, andere reviews verwijzen al naar "Oh my god, they killed Kenny/Rory!"

En het is wel waar. Hij gaat ietwat vaak een soort van dood.
In combinatie met Eye Patch Lady zou ik zeggen dat Amy droomt.
Amy is bang om Rory te verliezen en daar heeft ze nachtmerries over.
troveyzondag 15 mei 2011 @ 15:07
Leuke aflevering met eindelijk eens een blik in de rest van de Tardis (het mechanische omhulsel ;) ). Rory gaat inderdaad standaard dood in zo'n beetje elke aflevering....moeten ze hem niet eens in het rood steken zodat we weten dat hij altijd het slachtoffer is als er doden vallen? :+
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 15:07
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 06:21 schreef wonderer het volgende:
Alleen jammer dat de nieuwgebouwde TARDIS ook het geluidje maakte. Ik neem tenminste niet aan dat The Doctor ook bij de nieuwe de remmen er niet afhaalt ;)
Die was gebouwd van (kapotte) onderdelen van andere TARDISsen, logisch dat het niet helemaal soepel werkt ;)
Frithzondag 15 mei 2011 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 11:19 schreef Breuls het volgende:
Ja, andere reviews verwijzen al naar "Oh my god, they killed Kenny/Rory!"

En het is wel waar. Hij gaat ietwat vaak een soort van dood.
het begint er op te lijken dat dit een plotelement vormt op de een of andere manier.
Benselzondag 15 mei 2011 @ 16:00
Er zijn echt zoveel zaken die een seizoens plotelement kunnen. Wat begon met bad wolf is echt een zoektocht an sich geworden. Best tof voor een dergelijk serie
Breulszondag 15 mei 2011 @ 16:10
Ik denk dat ik vanavond om 8 uur mooi even de herhaling ga kijken. Is wel een extra kijkbeurtje waard, deze aflevering. :)
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 17:16
Zou de naam Idris ook nog een betekenis hebben? Sexy heet namelijk zo in de aftiteling.
Breulszondag 15 mei 2011 @ 17:21
Het lichaam was van iemand die Idris heette. :)
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 17:23
Ja, daarom.. wie weet heeft het nog een extra betekenis.
De rest werd gewoon simpel uncle, aunty en nephew genoemd, waarom heette Idris geen niece/cousin?
Breulszondag 15 mei 2011 @ 17:24
Ja, dat vroeg ik me ook even af, maar misschien had ze die naam daarna wel gekregen.
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 17:25
Naja, we zullen wel zien, antwoorden zullen we vast na september pas krijgen.

[edit] Wikipedia komt uit op op Idris of Libya (de eerste koning van Libië) en bij een Islamitische profeet: http://en.wikipedia.org/wiki/Idris_%28prophet%29

En de naam Idris is ook al eerder langsgekomen bij Doctor Who:
http://tardis.wikia.com/wiki/Idris_Hopper

Weer verder gezocht, het is ook een jongensnaam in het Welsh en betekent "Ardent, impulsive lord"
http://babynamesworld.parentsconnect.com/meaning_of_Idris.html

[ Bericht 40% gewijzigd door SiGNe op 15-05-2011 17:49:41 ]
Mr. Orangezondag 15 mei 2011 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 16:10 schreef Breuls het volgende:
Ik denk dat ik vanavond om 8 uur mooi even de herhaling ga kijken. Is wel een extra kijkbeurtje waard, deze aflevering. :)
Iplayer *O*

Vond het leuk om weer de oude set te zien :)
Breulszondag 15 mei 2011 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 17:39 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Iplayer *O*
Is die er ook in HD? Want ik kan ook wel gewoon een download opzetten, maar straks is-ie op BBC HD. :)
Erasmozondag 15 mei 2011 @ 18:43
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 17:39 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Iplayer *O*

Vond het leuk om weer de oude set te zien :)
Ik heb geen goede proxy meer ;(
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 18:35 schreef Breuls het volgende:

[..]

Is die er ook in HD? Want ik kan ook wel gewoon een download opzetten, maar straks is-ie op BBC HD. :)
De 720p versie is hier al binnen, lang leve torrents :)
Breulszondag 15 mei 2011 @ 19:04
Da's geen Full HD. ;)

Usenet heeft ook gewoon 720p hoor. :)
Omentuvazondag 15 mei 2011 @ 19:55
t0QIa.gif

Moet het overigens niet Pond-Williams zijn? :+ The Doctor denkt dat wel, geloof ik. :P (Zie Big Bang)
Mr. Orangezondag 15 mei 2011 @ 20:09
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 18:35 schreef Breuls het volgende:

[..]

Is die er ook in HD? Want ik kan ook wel gewoon een download opzetten, maar straks is-ie op BBC HD. :)
Is beschikbaar in HD van bbc :)
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 19:04 schreef Breuls het volgende:
Da's geen Full HD. ;)

Usenet heeft ook gewoon 720p hoor. :)
BBC HD is 1440x1080i, 't mag zich HD noemen maar echt Full HD is het ook niet. ;)
Overigens wel raar eigenlijk dat Doctor Who verder wel in 720P te vinden is maar niet in 1080i.. naja.. zolang het maar beter is dan PAL :P
Pietverdrietzondag 15 mei 2011 @ 20:25
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

BBC HD is 1440x1080i, 't mag zich HD noemen maar echt Full HD is het ook niet. ;)
Overigens wel raar eigenlijk dat Doctor Who verder wel in 720P te vinden is maar niet in 1080i.. naja.. zolang het maar beter is dan PAL :P
BBC HD geen Full HD?? Op de Kabel of ook op Sat?
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

BBC HD geen Full HD?? Op de Kabel of ook op Sat?
Zo wordt het kennelijk door de BBC uitgezonden: http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_HD

[edit]Wacht, in de rest van europa is het kennelijk wel 1080P maar in engeland zelf niet.. vaag.. zeker als je merkt dat de BBC alles voor hun eigen land wil houden (iPlayer enzo)
Breulszondag 15 mei 2011 @ 20:54
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

BBC HD is 1440x1080i, 't mag zich HD noemen maar echt Full HD is het ook niet. ;)
Huh? Is het maar 1440 breed? Hoe kan het dan het hele beeld vullen? :?
Breulszondag 15 mei 2011 @ 20:56
Net de herhaling gekeken overigens. Was weer erg leuk om te zien. Ik vind vooral "This is when we talked" een mooie quote. Zo nostalgisch en mooi; laat zien dat de TARDIS eigenlijk alweer verder is maar het nog steeds zo erg waardeert even dit avontuur gehad te hebben. En dan de Doctor die het echt klote vindt als Idris' lichaam sterft, want dan is het voorbij.
Pietverdrietzondag 15 mei 2011 @ 20:58
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:54 schreef Breuls het volgende:

[..]

Huh? Is het maar 1440 breed? Hoe kan het dan het hele beeld vullen? :?
Pixels die niet vierkant zijn
Breulszondag 15 mei 2011 @ 21:02
quote:
Wow. So many tweets from today. About 20,000 of them (!) Thank you all. You can ask me DW questions at http://bit.ly/jFD06v (Guardian blog)
- Neil Gaiman
SiGNezondag 15 mei 2011 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:56 schreef Breuls het volgende:
Net de herhaling gekeken overigens. Was weer erg leuk om te zien. Ik vind vooral "This is when we talked" een mooie quote. Zo nostalgisch en mooi; laat zien dat de TARDIS eigenlijk alweer verder is maar het nog steeds zo erg waardeert even dit avontuur gehad te hebben. En dan de Doctor die het echt klote vindt als Idris' lichaam sterft, want dan is het voorbij.
Zekers, de laatste keer met elkaar praten..
Wat dat betreft ook mooi om te zien dat Sexy op het eind zelf de hendel overhaalde toen de Doctor vroeg of ze weer klaar was voor een nieuw avontuur.
Toch even laten merken dat ze er nog is, al is het weer in haar oude vorm.
Breulszondag 15 mei 2011 @ 21:06
Morgen: radio plays van Doctor Who op Radio 4extra: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01132vq
Wepeel2zondag 15 mei 2011 @ 22:47
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 06:21 schreef wonderer het volgende:
Hele mooie aflevering (waardoor ik alleen maar kon denken "oh, hoeveel beter was geweest met David" :{ ), beter dan de eerste drie. Alleen jammer dat de nieuwgebouwde TARDIS ook het geluidje maakte. Ik neem tenminste niet aan dat The Doctor ook bij de nieuwe de remmen er niet afhaalt ;)

Hij is gewoon een waardeloze TARDIS-bestuurder. ;)
GImaandag 16 mei 2011 @ 06:48
Dat geluid was een keuze van de Tardis. Ze verteld dat ze de Tardis is door te zeggen "I make this sound"
Breulsmaandag 16 mei 2011 @ 07:26
Dat was meer ter identificatie; ik ben degene die je kent van 'vvorp, vvorp'.
GImaandag 16 mei 2011 @ 08:18
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 07:26 schreef Breuls het volgende:
Dat was meer ter identificatie; ik ben degene die je kent van 'vvorp, vvorp'.
Ja, en daarom denk ik dat ze 'denkt' dat ze altijd dat geluid moet maken. En aangezien zij de tardis is en ook de reden dat de nieuwbouw werkte ze ook dat geluid maakte :)
Breulsmaandag 16 mei 2011 @ 08:23
Dat zou ook kunnen. Maar hoe verklaren we dan Rivers bewering dat het het geluid van de remmen is? :P
Pietverdrietmaandag 16 mei 2011 @ 08:26
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 08:23 schreef Breuls het volgende:
Dat zou ook kunnen. Maar hoe verklaren we dan Rivers bewering dat het het geluid van de remmen is? :P
Vrouwen verwijten je altijd van alles en nog wat.
GImaandag 16 mei 2011 @ 08:28
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 08:23 schreef Breuls het volgende:
Dat zou ook kunnen. Maar hoe verklaren we dan Rivers bewering dat het het geluid van de remmen is? :P
Ik geloof best dat het het geluid van de remmen is, maar ik denk dat de tardis als 'mens' verkeerde conclusies kan trekken over hetgeen dat normaal is :)
Breulsmaandag 16 mei 2011 @ 08:44
Dat zou ook nog kunnen. :)
SuperPoekiemaandag 16 mei 2011 @ 09:57
Ik kon niets anders zitten dan *O* O+ :o O+ ;( :'( en zat letterlijk op t puntje van de bank.
Vanaf deze aflevering mag het 'David is beter dan Matt' eens opgehouden zijn. David is gestopt, het is zijn eigen keuze geweest, hij is niet ontslagen omdat ze Matt hadden gevonden ofzo.
Ik vond Matt echt briljant hier! Hij is gewoon een waardig opvolger, lekker Tom Baker-esque.

En Neil Gaiman O+ kan niet wachten op de Good Omens en American Gods verfilmingen *O*

"Bunk beds are cool, a bed... with a ladder! You can't beat that."
lunapuellamaandag 16 mei 2011 @ 11:17
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 09:57 schreef SuperPoekie het volgende:
Vanaf deze aflevering mag het 'David is beter dan Matt' eens opgehouden zijn. David is gestopt, het is zijn eigen keuze geweest, hij is niet ontslagen omdat ze Matt hadden gevonden ofzo.
Hier sluit ik me helemaal bij aan.
yavannamaandag 16 mei 2011 @ 11:40
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 09:57 schreef SuperPoekie het volgende:
\
Vanaf deze aflevering mag het 'David is beter dan Matt' eens opgehouden zijn.
Wat fijn dat het mag en niet moet. Kan mooi een ieder zijn/haar eigen mening en gevoelens blijven uiten. Staat een ander natuurlijk vrij om deze niet te lezen. :Y)

Meer OT, op andere fora worden vergelijkingen gemaakt met Rory en Michael J.Fox 'back to the future' bodywarmer en zulks. Verborgen hint? :P
Breulsmaandag 16 mei 2011 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 21:06 schreef Breuls het volgende:
Morgen: radio plays van Doctor Who op Radio 4extra: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01132vq
Nu op iPlayer: http://www.bbc.co.uk/ipla(...)o_Cobwebs_Episode_1/
(radio-iPlayer is wel internationaal beschikbaar)
ElectraPlectramaandag 16 mei 2011 @ 22:42
quote:
10s.gif Op maandag 16 mei 2011 11:40 schreef yavanna het volgende:

[..]
Meer OT, op andere fora worden vergelijkingen gemaakt met Rory en Michael J.Fox 'back to the future' bodywarmer en zulks. Verborgen hint? :P
Welk forum is dat?
Mr. Orangemaandag 16 mei 2011 @ 23:24
Hmm, na wat Who terug aan het kijken.. Episode uit Season 4: The Silence in the Library

Toeval of Moffat-genius?
Breulsmaandag 16 mei 2011 @ 23:42
Moffat-genius. Hij wist daar al dat-ie het stokje van RTD over zou nemen en is dus alvast zijn eigen plan in werking gaan zetten. :)
yavannadinsdag 17 mei 2011 @ 09:06
Torchwood: Up Close Preview - bbc.co.uk/torchwood ^O^

Geen idee of onderstaande foto echt is of photoshop.

http://img6.imageshack.us/img6/5010/partycrasher.jpg (copy/paste deze link)
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 09:14
Net even de aflevering erbij gepakt; het is geen photoshop, maar is dat een persoon of gewoon een vlek?

Overigens verandert de locatie van dat huisje af en toe in de scène, maar dat kan ook een productiefout zijn.
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 09:15
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:06 schreef yavanna het volgende:
Torchwood: Up Close Preview - bbc.co.uk/torchwood ^O^
Da's van TW3: Children of Earth. :)
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 12:13
SupWho051611b.jpg
maxmitdinsdag 17 mei 2011 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:13 schreef Breuls het volgende:
[ afbeelding ]
_O-

Maar, wat de hell doet superman in London :')
lunapuelladinsdag 17 mei 2011 @ 13:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:13 schreef Breuls het volgende:
[ afbeelding ]
Clark Kent zonder bril, WAT?!? Dan herkent iedereen hem toch meteen! :P
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 13:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 12:48 schreef maxmit het volgende:

[..]

_O-

Maar, wat de hell doet superman in London :')
Blijkbaar het werk van the Doctor. :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:20 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Clark Kent zonder bril, WAT?!? Dan herkent iedereen hem toch meteen! :P
Neejoh, niemand in de UK weet hoe een journalist van een Amerikaanse krant eruit ziet. :P
lunapuelladinsdag 17 mei 2011 @ 13:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:30 schreef Breuls het volgende:

[..]

Neejoh, niemand in de UK weet hoe een journalist van een Amerikaanse krant eruit ziet. :P
Ik bedoelde dat iedereen hem dan herkent als Superman. Aangezien het enige verschil tussen Clark Kent en Superman de bril is. :P
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 13:36
Oh zo. Mja eh. Misschien vindt-ie dat niet erg. :P

Overigens is het nooit alleen de bril; ook zijn manier van doen, houding etc onderscheiden de twee van elkaar.
SiGNedinsdag 17 mei 2011 @ 14:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:14 schreef Breuls het volgende:
Net even de aflevering erbij gepakt; het is geen photoshop, maar is dat een persoon of gewoon een vlek?

Overigens verandert de locatie van dat huisje af en toe in de scène, maar dat kan ook een productiefout zijn.
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:06 schreef yavanna het volgende:
Torchwood: Up Close Preview - bbc.co.uk/torchwood ^O^

Geen idee of onderstaande foto echt is of photoshop.

[ http://img6.imageshack.us/img6/5010/partycrasher.jpg (copy/paste deze link) ]
Misschien de Doctor die toekijkt? Die heeft tenslotte ook een brief gekregen om op die plek aanwezig te zijn.
Waarom zat de Doctor niet daar maar in de Diner?
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 14:21
Als het the Doctor is die toekijkt had-ie zijn eigen dood gezien, en we gaan er nu vanuit dat-ie van niets weet. Het zou wel een grote misleiding zijn als hij het allang weet maar dat niet laat merken aan zijn companions.

Dat gezegd hebbende: hij kende de astronaut bij het meer en leek niet volledig verrast door de gebeurtenis.

Overigens las ik ergens een theorie dat die astronaut River is uit de periode van de Library. Ze zou dan weer uit de hard drive gevist zijn en dat pak nodig hebben om in leven te blijven, of zoiets. Het klinkt raar, maar feit is dat River een mysterie is die we het eerst hebben leren kennen in een astronautenpak.
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 14:49
300366138.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1305637535&Signature=QDhxaQrZnTWYS9iasXxTdoXGP3o%3D

Moffat is helemaal niet slecht bezig. :)
Omentuvadinsdag 17 mei 2011 @ 16:19
Ook de aflevering erbij gepakt... Kijk even goed naar het stukje waar de Doctor 'Whatever happens, you do not interfere' zegt, en dan vooral naar dat huisje.

SPOILER
Ik denk beweging in de vlek te zien.
En Breuls, je plaatje hierboven doet het niet.
Mr. Orangedinsdag 17 mei 2011 @ 16:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 14:49 schreef Breuls het volgende:
[ afbeelding ]

Moffat is helemaal niet slecht bezig. :)
plaatje doet het niet :(
Mr. Orangedinsdag 17 mei 2011 @ 16:25
het huisje is een 'werkende' tardis? :P
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 16:19 schreef Omentuva het volgende:

En Breuls, je plaatje hierboven doet het niet.
Oh, dat zal wel een refererbeveiliging zijn. Dit is 'm: http://twitpic.com/4ytvzu
Mr. Orangedinsdag 17 mei 2011 @ 16:32
Cool :D
Omentuvadinsdag 17 mei 2011 @ 17:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 14:21 schreef Breuls het volgende:
Als het the Doctor is die toekijkt had-ie zijn eigen dood gezien, en we gaan er nu vanuit dat-ie van niets weet. Het zou wel een grote misleiding zijn als hij het allang weet maar dat niet laat merken aan zijn companions.

Dat gezegd hebbende: hij kende de astronaut bij het meer en leek niet volledig verrast door de gebeurtenis.
Plus Canton - waarom Canton? Waarom heeft hij #4? Hij is maar een character-of-the-week, to be honest. Why him? Is het een paradoxtrucje? (Moffat is daar niet vies van, zie Big Bang, of, voor een minder 'end of the universe' voorbeeld, Forest of the Dead.)
SiGNedinsdag 17 mei 2011 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 16:26 schreef Breuls het volgende:

[..]

Oh, dat zal wel een refererbeveiliging zijn. Dit is 'm: http://twitpic.com/4ytvzu
Cumberbatch moet echt een rolletje krijgen in Doctor Who... :Y
Liefst als Timelord
RabbitHeartdinsdag 17 mei 2011 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:28 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Zo wordt het kennelijk door de BBC uitgezonden: http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_HD

[edit]Wacht, in de rest van europa is het kennelijk wel 1080P maar in engeland zelf niet.. vaag.. zeker als je merkt dat de BBC alles voor hun eigen land wil houden (iPlayer enzo)
Dat komt omdat de BBC betaalt wordt door de inwoners van Engeland (waaronder ik zelf, ieder jaar 140 pond betalen). Zou een beetje oneerlijk zijn als iedereen buiten Engeland het gewoon gratis zou kunnen zien he...
wondererdinsdag 17 mei 2011 @ 18:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 17:50 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Cumberbatch moet echt een rolletje krijgen in Doctor Who... :Y
Liefst als Timelord
Ja, de Doctor bijvoorbeeld O-)
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 17:05 schreef Omentuva het volgende:

[..]

Plus Canton - waarom Canton? Waarom heeft hij #4? Hij is maar een character-of-the-week, to be honest. Why him? Is het een paradoxtrucje? (Moffat is daar niet vies van, zie Big Bang, of, voor een minder 'end of the universe' voorbeeld, Forest of the Dead.)
Ik ga er eigenlijk vanuit dat we hem nog terugzien. Ik vond zijn rol nu inderdaad ook te klein om het logisch te vinden dat hij #4 is, dus ik denk dat hij in ep7 of in de finale nog langskomt. En zo niet, dan is het gewoon een beetje onlogisch (of het wordt op een andere manier uitgelegd).
The_BoezelaaRdinsdag 17 mei 2011 @ 19:11
Er was iemand nodig die benzine meenam voor de verbranding. Waarom dan niet iemand die al eerder in zijn leven kennis had gemaakt met de Impossible Astronaut en die ook nog eens in Amerika woont (zoveel mensen kent the Doctor daar niet, daar de Aliens vaak Londen als uitvalsbasis kiezen :P ) ...
Breulsdinsdag 17 mei 2011 @ 19:17
Het is wel een Moffat-verhaal he? ;)
SiGNedinsdag 17 mei 2011 @ 19:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 19:11 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Er was iemand nodig die benzine meenam voor de verbranding. Waarom dan niet iemand die al eerder in zijn leven kennis had gemaakt met de Impossible Astronaut en die ook nog eens in Amerika woont (zoveel mensen kent the Doctor daar niet, daar de Aliens vaak Londen als uitvalsbasis kiezen :P ) ...
Dan had ie ook in de brief kunnen schrijven. "en neem een blik benzine mee", stuk makkelijker en betrouwbaarder ook.
Er zal vast meer aan de hand zijn.
Breulswoensdag 18 mei 2011 @ 19:25
quote:
THE HIGHLY-ANTICIPATED STARZ ORIGINAL, “TORCHWOOD: MIRACLE DAY,” BOASTS NOTABLE GUEST STAR LINE-UP INCLUDING C. THOMAS HOWELL, WAYNE KNIGHT, ERNIE HUDSON, FRANCES FISHER AND MARE WINNINGHAM
Premiering Friday, July 8th at 10 PM ET/PT, The Series Will Feature Series Alums John Barrowman, Eve Myles and Kai Owen; New Cast Members Mekhi Phifer, Bill Pullman, Alexa Havins, Arlene Tur; and Recurring Guest Star Lauren Ambrose

New York, May 17, 2011 -- Imagine a day when nobody dies. All across the world, nobody dies. And then the next day, and the next, and the next, people keep aging. They get hurt and sick but they never die. This is the extraordinary premise of the highly-anticipated STARZ original drama series, "Torchwood: Miracle Day," produced by BBC Worldwide Productions for STARZ, BBC Cymru Wales and BBC Worldwide. The series will premiere on STARZ July 8 at 10 pm ET/PT.

Today, the network announced that in addition to Torchwood alumni, John Barrowman, Eve Myles, and Kai Owen and new headliners, Mekhi Phifer, Bill Pullman and Alexa Havins, that the 10-episode, hour-long series will also feature an impressive list of guest stars: Wayne Knight (“Seinfeld,” Jurassic Park), C. Thomas Howell (“Southland,” The Outsiders), Ernie Hudson (“OZ,” Ghostbusters), Nana Visitor (“Star Trek: Deep Space Nine”), John DeLancie (“Star Trek: The Next Generation”), Mare Winningham (Mildred Pierce, George Wallace) and Frances Fisher (Titanic, The Lincoln Lawyer).

Additional actors starring in the cult sensation include: Arlene Tur (“Crash,” Eat Pray Love) and Lauren Ambrose (“Six Feet Under,” The Other Woman) who join the cast in an extended guest role. The show's original creator, writer/producer Russell T Davies, serves as executive producer along with BBC Worldwide Productions' SVP Julie Gardner, with Davies also serving as show-runner for "Torchwood: Miracle Day."

"Torchwood: Miracle Day" begins with a day when nobody dies. The result: a population boom, overnight. With all the extra people, resources are finite. It's said that in four month's time, the human race will cease to be viable. But this can't be a natural occurrence - someone's got to be behind it. It's a race against time as C.I.A. agent Rex Matheson investigates a global conspiracy. The answers lie within an old, secret British institute. As Rex keeps asking "What is Torchwood?," he's drawn into a world of adventure, and a threat to change what it means to be human, forever.
DoomCowwoensdag 18 mei 2011 @ 20:28
'Doctor Who' writer teases "unpleasant" episode
'Life On Mars' creator has written this week's episode

http://www.nme.com/filman(...)asant-episode/215607
Breulswoensdag 18 mei 2011 @ 20:53
Matthew Graham, aan wie we ook DW2's Fear Her te danken hebben.

Overigens is een van de hoofdrolspelers uit LoM en AtA te zien in de komende DW-afleveringen: Marshall Lancaster (Chris Skelton).
GIdonderdag 19 mei 2011 @ 07:41
John DeLancie is not from just one Star Trek. John DeLancie is Q!
Breulsdonderdag 19 mei 2011 @ 09:36
Wie?
GIdonderdag 19 mei 2011 @ 09:37
Staat in het artikel over guest appeareances genoemd ;)
Breulsdonderdag 19 mei 2011 @ 09:38
Ah. :)
Omentuvadonderdag 19 mei 2011 @ 21:48
Officiële synopsis voor 6.07 is bekend:

SPOILER
Amy Pond has been kidnapped and the Doctor is raising an army to rescue her as the drama continues. But as he and Rory race across galaxies, calling in long-held debts and solemnly given promises, his enemies are laying a carefully concealed trap.

In her cell in Stormcage, River Song sadly acknowledges that the time has come at last – today will mark the Battle of Demons Run and the Doctor's darkest hour. Both sides will make their sacrifices and River Song must finally reveal her most closely guarded secret to the Doctor.
Bron

4 juni, 6pm BST, hoewel dat kan veranderen.
Breulsdonderdag 19 mei 2011 @ 22:08
Exciting! *O*

En daarna drie maanden geen Doctor Who. :{
Omentuvadonderdag 19 mei 2011 @ 22:14
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 22:08 schreef Breuls het volgende:
Exciting! *O*

En daarna drie maanden geen Doctor Who. :{
Met een cliffhanger van hier tot gunter en het zomerseizoen op TV (=endless repeats van ditjes en datjes).
Mr. Orangevrijdag 20 mei 2011 @ 00:34
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 22:08 schreef Breuls het volgende:
Exciting! *O*

En daarna drie maanden geen Doctor Who. :{
Torchwood *O*
Breulsvrijdag 20 mei 2011 @ 09:33
Oh da's waar, TW4 valt precies in het gat. :D
SuperPoekievrijdag 20 mei 2011 @ 09:34
Ik denk dat ik de cliffhanger niet aankan en dus lekker pas in september 6.07 pas kijk. Ik haat cliffhangers. Cliffhangers zijn not cool :D
Breulsvrijdag 20 mei 2011 @ 09:35
Cliffhangers zijn juist wel cool. Gewoon dat gevoel dat het zo gaaf is maar je moet wachten tot het verder gaat.

Ik hoop trouwens wel dat er niet een of andere dipshit in die drie maanden de boel gaat lekken. Ik wil wel pas in 6.08 zien wat er in 6.08 gebeurt.
Quincy5vrijdag 20 mei 2011 @ 17:00
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 22:08 schreef Breuls het volgende:
Exciting! *O*

En daarna drie maanden geen Doctor Who. :{
Is morgen al de laatste van de eerste helft van het seizoen?
anoniemelurkerzaterdag 21 mei 2011 @ 00:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 17:00 schreef Quincy5 het volgende:

[..]

Is morgen al de laatste van de eerste helft van het seizoen?
Nee, gelukkig niet :)

Morgen komt de eerste helft van een twoparter, volgende week de andere helft, en de week daarna het eerste deel van een twoparter die drie maanden daarna pas verdergaat.
Lodzaterdag 21 mei 2011 @ 09:08
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 00:02 schreef anoniemelurker het volgende:
en de week daarna het eerste deel van een twoparter die drie maanden daarna pas verdergaat.
Oh gelukkig maar, ik heb altijd zo'n hekel aan two-parters die vlak na elkaar worden uitgezonden. Dan mis je helemaal de pret van het stukje 'previously on'.
Monolithzaterdag 21 mei 2011 @ 12:32
Zo, ik ben weer helemaal bij. Jammer dat er nog maar een is voor ik weer 3 maanden kan wachten.
Wepeel2zaterdag 21 mei 2011 @ 12:40
quote:
15s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 09:08 schreef Lod het volgende:

[..]

Oh gelukkig maar, ik heb altijd zo'n hekel aan two-parters die vlak na elkaar worden uitgezonden. Dan mis je helemaal de pret van het stukje 'previously on'.
:D
anoniemelurkerzaterdag 21 mei 2011 @ 13:56
quote:
15s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 09:08 schreef Lod het volgende:
Oh gelukkig maar, ik heb altijd zo'n hekel aan two-parters die vlak na elkaar worden uitgezonden. Dan mis je helemaal de pret van het stukje 'previously on'.
:P

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 12:32 schreef Monolith het volgende:
Zo, ik ben weer helemaal bij. Jammer dat er nog maar een is drie zijn voor ik weer 3 maanden kan wachten.
There, fixed.
Monolithzaterdag 21 mei 2011 @ 14:05
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 13:56 schreef anoniemelurker het volgende:

[..]

:P

[..]

There, fixed.
Niet vervelend om het mis te hebben in dit geval. :P
SiGNezaterdag 21 mei 2011 @ 17:41
Lekker (BBQ)weer, Doctor Who én vanavond ook weer Dit Was Het Nieuws op TV, wat willen we nog meer?
The_BoezelaaRzaterdag 21 mei 2011 @ 17:49
Hoe laat gaan we los zo?
Monolithzaterdag 21 mei 2011 @ 17:49
quote:
14s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 17:49 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Hoe laat gaan we los zo?
kwart voor 8.
The_BoezelaaRzaterdag 21 mei 2011 @ 18:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 17:49 schreef Monolith het volgende:

[..]

kwart voor 8.
Kwart over 7 beginnen met eten koken, zijn we mooi op tijd er klaar voor. Toffe avatar trouwens, Blackadder is een baas _O_
troveyzaterdag 21 mei 2011 @ 18:14
Na Who naar de bios, Pirats of the Caribbean: On Stranger Tides in 3D, ik ben benieuwd. :P
Monolithzaterdag 21 mei 2011 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 18:11 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Kwart over 7 beginnen met eten koken, zijn we mooi op tijd er klaar voor. Toffe avatar trouwens, Blackadder is een baas _O_
Blackadder is de reden dat ik niet serieus naar House kan kijken. :P
wdnzaterdag 21 mei 2011 @ 19:43
Final warning! *O*
anoniemelurkerzaterdag 21 mei 2011 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 18:14 schreef trovey het volgende:
Na Who naar de bios, Pirats of the Caribbean: On Stranger Tides in 3D, ik ben benieuwd. :P
De nieuwe Who lijkt me serieus beter dan On Stranger Tides :P

Helaas nog een lang half uur wachten omdat ik hier geen beeb heb -O-
wdnzaterdag 21 mei 2011 @ 20:29
Dat laatste zag je echt mijlenver aankomen (zo van het moment dat hij weer bij bewustzijn komt na de val) _O-
Omentuvazaterdag 21 mei 2011 @ 20:32
Je zag 't al aankomen bij de sticky-hand scene (waar ie z'n hand niet los kan krijgen.) Identificatiemethode is ook al bekend - it's the shoes, silly.

Wel amusant en zeker een leuk dilemma.
The_BoezelaaRzaterdag 21 mei 2011 @ 20:36
Ik vond het eigenlijk de minste ep van dit seizoen tot nu toe, ik kwam maar niet echt lekker in het verhaal. Misschien morgen nog een keer kijken ...
SiGNezaterdag 21 mei 2011 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 20:32 schreef Omentuva het volgende:
Je zag 't al aankomen bij de sticky-hand scene (waar ie z'n hand niet los kan krijgen.) Identificatiemethode is ook al bekend - it's the shoes, silly.

Wel amusant en zeker een leuk dilemma.
Deel 1 er ook even bij gepakt, daar zijn er geen veranderingen te zien.
MisterSqueakyzaterdag 21 mei 2011 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 20:29 schreef wdn het volgende:
Dat laatste zag je echt mijlenver aankomen (zo van het moment dat hij weer bij bewustzijn komt na de val) _O-
So... no longer the last of the Timelords ;)

Maar hij is dit dilemma als tijdreizger wel gewend. Hij kan en heeft zichzelf wel vaker ontmoet.
Breulszaterdag 21 mei 2011 @ 21:21
quote:
3s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 20:42 schreef MisterSqueaky het volgende:

Maar hij is dit dilemma als tijdreizger wel gewend. Hij kan en heeft zichzelf wel vaker ontmoet.
Recent nog in de Medusa Cascade. :)

Vond 't wel een prima aflevering.
yavannazondag 22 mei 2011 @ 00:00
Leuke aflevering, met o.a. : 'Jennifer "i thought i was going to die", Rory " welcome to my world". :) Rory was nice deze week hoe hij het opnam voor Jennifer en ook wat meer 'solo' tijd kreeg. Ook mooi dat the doctor zich eindelijk weer eens lijkt te intresseren/opkomt voor 'aliens' zonder ze allemaal dood te willen hebben. Beetje jammer dat hij Rory dan zo laat gaan, maar ok. ;)

The doctor was schijnbaar al eens op die plek geweest of dacht dat onbewust, ook leek hij het flesh te herkennen als iets wat in de toekomst een geavanceerder 'iets' is. Mijn geheugen is een zeef as always, wellicht die gezichten uit de Libary? Toen het hoofd zo uit het flesh omhoog kwam leek het ook wel wat op dat vrouwengezicht gespannen op een doek, waar mijn geheugfen mij ook verder in de steek mee laat. *Argh*

Anyway, ben wel benieuwd naar volgende week.

Random spoilers

SPOILER
When will Silence fall?

Silence on an escalatorSilence actor Marnix Van Den Boeke’s CV confirms that he will be appearing in Episode Thirteen. Although when it was mentioned on twitter that we might not see the Silence again until Episode Thirteen, Marnix hinted that we might not have to wait that long.
SPOILER
Goodbye Pond’s?

Rory and Amy in their wedding gearBack at the end of March the BBC Press Office revealed that Karen Gillan would be appearing in the role of swinging-sixties model Jean Shrimpton in the forthcoming BBC Four drama We’ll Take Manhattan. With filming beginning in May, we figured that Karen would complete the role before filming began for Series Seven.

But an eagle-eyed poster has noticed that the Globe Theatre website has announced that Arthur Darvill will be playing the role of Mephistopheles in their production of Doctor Faustus. The production is due to run from 18th June to 2nd October which would seem to mean that Arthur will be unavailable for the start of filming for Series Seven. The series usually starts filming in July, however Series Six began filming in September after filming the Christmas special in late-July/early-August.

Of course, this doesn’t necessarily mean that Amy and Rory won’t be appearing in Series Seven, but it certainly looks like they, or at least Rory will be missing for the first few episodes.
Erasmozondag 22 mei 2011 @ 00:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 21:21 schreef Breuls het volgende:

[..]

Recent nog in de Medusa Cascade. :)

Vond 't wel een prima aflevering.
Vergeet Time Crash niet.

Vond het trouwens wel grappig dat ze op de dag des oordeels een aflevering hadden waar de lucht in brand stond(daar leek het iig op). Zouden ze dat bewust hebben gedaan?
yavannazondag 22 mei 2011 @ 00:22
Aardige review

quote:
6.05
The Rebel Flesh

2005_Doctor-Who_rebel-flesh.jpg

Writer: Matthew Graham
Director: Julian Simpson

THE ONE WHERE
A solar tsunami brings the Doctor, Amy and Rory to an acid pumping station, where the workers use a substance called “the Flesh” to create artificial doppelgangers (or “gangers”) who can stand in for them on dangerous jobs. Unfortunately, the copies are about to become sentient…

VERDICT
This may be a more traditional Who episode than we’ve seen so far this year, but that’s no bad thing. Life On Mars/Ashes To Ashes co-creator Matthew Graham has written an episode that follows plenty of well-trodden Doctor beats, yet still manages to feel original and packed with ideas – what it lacks in Moffat-style narrative gymnastics or Gaiman-ish esoterics, it more than makes up for with its solid, old school storytelling.

Indeed, the set-up is textbook: an isolated setting; a small cast (albeit a duplicated one); a dangerous, acid-filled environment; enemies within; science turned against humanity… While all the boxes for what makes a tense sci-fi thriller are ticked off, however, what makes the episode really special is the packaging. The Flesh is an ingenious concept, and – despite the acid-pumping crew’s assertions that their gangers have no minds of their own – a piece of tech that was always bound to turn on its creators. This is science fiction, after all…

Meanwhile, the fact that the gangers have all the memories of the “parent” means they’re not just mindless (though they are occasionally faceless) clones , and raises intriguing moral questions about whether they have as much right to exist as the originals, or how you might cope with the idea that there are suddenly two of you. You certainly won’t have encountered quandaries like these earlier this evening on Don’t Scare The Hare.

The episode also looks fantastic. The abbey setting is the last place you’d expect to find a factory, and that’s why it works, blowing the cliché of a futuristic industrial setting apart immediately, and making you feel like you’re watching something new. And aside from the occasional bit of shonky CG (see below), the effects that create a spectacularly stormy sky and the shapeshifting gangers are generally brilliant. A cracking way to start a two-parter.

NITPICK
While the visual effects are generally pretty good, the shot of Jennifer’s head bursting through a toilet door on the end of a tentacle is far from convincing. To be fair, though, I’ve never seen any film/show make this kind of effect look anything approaching realistic.

INFLUENCES
Everything from Invasion Of The Body Snatchers’and The Thing’s enemies within to Blade Runner’s synthetic humans craving a life of their own – a veritable smorgasbord of top science fiction repackaged in a fresh way.

SPECULATION
What does the Doctor know about the Flesh? Where has he encountered it before? Will it evolve into something we’ve seen before? Could the ganger Doctor be the Time Lord we saw getting shot at the beginning of “The Impossible Astronaut”? And will Dicken’s cold become crucial, War Of The Worlds style? (That would be rather disappointing.)

WTF?
What precisely is Jennifer measuring when she scans the acid and gives a reading of 9.7? It can’t be pH (the traditional measure of acid strength) because as any GCSE chemistry student will tell you, anything over 7 means alkali.

DID YOU SPOT?
Eyepatch lady makes her weekly appearance through a hole in a door when Amy goes looking for Rory.

STAR TURNS
Matthew Graham brings Marshall Lancaster (DC Chris Skelton) along for the ride as Buzzer; Mark Bonnar (Jimmy) can currently be seen as murderous Detective Finney in Psychoville, and he appeared in 2009’s Paradox; Sarah Smart (Jennifer) is a stalwart of Brit TV, arguably most famous for At Home With The Braithwaites and (to kids of the ’90s) Woof!; and Raquel Cassidy (Foreman Cleaves) has had roles in Land Girls, Moving Wallpaper and Jack Dee’s Lead Balloon.

BEST LINE
Jennifer: “I thought I was going to die.”
Rory: “Welcome to my world.”

Richard Edwards

Read more: Doctor Who 6.05 “The Rebel Flesh” Review - SFX http://www.sfx.co.uk/2011(...)eview/#ixzz1N1oQ9pgo
tumblr_llka3pDsY81qd6jaho1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1306103058&Signature=V2HAJ67xMPeCfwALA0Jcr7anUUw%3D
Breulszondag 22 mei 2011 @ 00:24
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 00:09 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Vergeet Time Crash niet.
Dat was daarvoor. :)
yavannazondag 22 mei 2011 @ 00:28
Opvallend toch hoe enorm de meningen verschillen over deze en eerdere aflevering(en), van verschrikkelijk slecht/meh/bleh tot een 9/10/fantastic/classic episode.

Zulke enorme verschillen waren er 'vroeger' een stuk minder, dacht ik.
Omentuvazondag 22 mei 2011 @ 01:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 20:41 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Deel 1 er ook even bij gepakt, daar zijn er geen veranderingen te zien.
Ik volg je even niet...

Oh, en Ganger-Doctor misbruiken voor Impossible Astronaut target practice is té makkelijk, dus ik gok dat dat het niet wordt. :+
wondererzondag 22 mei 2011 @ 06:58
Aardig opzetje. Vind het leuk dat het geen supergemene monsters zijn maar gewoon wezens met een hang naar het leven, zoals allemaal. Ben benieuwd of dit nog vreedzaam is op te lossen.
troveyzondag 22 mei 2011 @ 12:21
quote:
7s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 20:13 schreef anoniemelurker het volgende:

[..]

De nieuwe Who lijkt me serieus beter dan On Stranger Tides :P

Helaas nog een lang half uur wachten omdat ik hier geen beeb heb -O-
Beide gelijk uitgekomen bij mij. :P
Wepeel2zondag 22 mei 2011 @ 14:24
Volgens mij is er ook een reden waarom die ene gast minstens drie keer heel opvallend niesde. Dat komt vast terug in de volgende aflevering. Zijn kloon heeft namelijk niet één keer geniesd. Ik vermoed dat ze dat gaan gebruiken.
Hoe? Ik heb geen flauw idee. 8-)
Breulszondag 22 mei 2011 @ 14:48
In film en tv niesen karakters nooit zomaar,dus ja, dat gaat nog iets betekenen. :)
wondererzondag 22 mei 2011 @ 16:17
Dat zal wel de manier zijn om ze uit elkaar te houden of zo.
SiGNezondag 22 mei 2011 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 01:59 schreef Omentuva het volgende:

[..]

Ik volg je even niet...

Oh, en Ganger-Doctor misbruiken voor Impossible Astronaut target practice is té makkelijk, dus ik gok dat dat het niet wordt. :+
Nou Omentuva zei dat je de 2 Doctors uit elkaar kan houden door de schoenen, maar in deel 1 zien we 2 verschillende Doctors die er wel hetzelfde uitzien, incl schoenen.
Hoewel je inderdaad gelijk hebt dat een Ganger-Doctor in die episode misschien een te makkelijke verklaring is.
SiGNezondag 22 mei 2011 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 14:24 schreef Wepeel2 het volgende:
Volgens mij is er ook een reden waarom die ene gast minstens drie keer heel opvallend niesde. Dat komt vast terug in de volgende aflevering. Zijn kloon heeft namelijk niet één keer geniesd. Ik vermoed dat ze dat gaan gebruiken.
Hoe? Ik heb geen flauw idee. 8-)
Toen Jennifer klappen kreeg van Rory werd ze ook weer normaal, dus misschien dat door pijn en ziekte het menselijk afweersysteem geactiveerd wordt?
IntercityAPT2zondag 22 mei 2011 @ 23:45
Marshall Lancaster uit Life on Mars deed mee *O*
Omentuvamaandag 23 mei 2011 @ 02:14
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 16:31 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Nou Omentuva zei dat je de 2 Doctors uit elkaar kan houden door de schoenen, maar in deel 1 zien we 2 verschillende Doctors die er wel hetzelfde uitzien, incl schoenen.
Hoewel je inderdaad gelijk hebt dat een Ganger-Doctor in die episode misschien een te makkelijke verklaring is.
Als je met 'deel 1' Impossible Astronaut bedoelt dan snap ik je. De schoenen zijn echter voor de aflevering van volgende week - de orginele Doctor heeft andere schoenen omdat z'n oude (die ook gescanned zijn door The Flesh) zijn opgelost.
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 07:19
quote:
7s.gif Op zondag 22 mei 2011 23:45 schreef IntercityAPT2 het volgende:
Marshall Lancaster uit Life on Mars deed mee *O*
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 20:53 schreef Breuls het volgende:
Overigens is een van de hoofdrolspelers uit LoM en AtA te zien in de komende DW-afleveringen: Marshall Lancaster (Chris Skelton).
No shit. :+
maxmitmaandag 23 mei 2011 @ 09:27
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 00:00 schreef yavanna het volgende:
Toen het hoofd zo uit het flesh omhoog kwam leek het ook wel wat op dat vrouwengezicht gespannen op een doek, waar mijn geheugfen mij ook verder in de steek mee laat. *Argh*
Als mijn geheugen mij niet in de steek laat.....

Dat vrouwengezicht op dat doek is in een aflevering van S1 of S2 waarin de Dr met Rose op een spacestation naar het einde van de aarde gaan kijken, die wordt opgeslokt door de zon.
SPOILER
Capt. Jack oftewel The Face Of Bo is hier ook bij aanwezig overigens ;)
Dat vrouwengezicht is de laatste overgebleven mens, op dat moment. Wat er nog van over is in ieder geval :')

S1 ep2
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 09:56
Dat is Cassandra. Zij is uiteindelijk overleden in 2x01, New Earth. :)
maxmitmaandag 23 mei 2011 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 09:56 schreef Breuls het volgende:
Dat is Cassandra. Zij is uiteindelijk overleden in 2x01, New Earth. :)
Overbespannen/uitgedroogd of zoiets toch?
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 10:39
Dat was in The End of the World. In New Earth heeft ze haar bewustzijn naar eerst Rose en the Doctor verplaatst, en later naar haar slaaf. Die slaaf was echter biologisch inferieur en dus stervende, en daarmee stierf zijzelf ook.

Overigens niet voordat the Doctor en Rose Cassandra-in-slaaf naar een eerdere versie van haarzelf brachten zodat ze zichzelf kon vertellen hoe mooi ze wel niet was.
maxmitmaandag 23 mei 2011 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 10:39 schreef Breuls het volgende:
Dat was in The End of the World. In New Earth heeft ze haar bewustzijn naar eerst Rose en the Doctor verplaatst, en later naar haar slaaf. Die slaaf was echter biologisch inferieur en dus stervende, en daarmee stierf zijzelf ook.

Overigens niet voordat the Doctor en Rose Cassandra-in-slaaf naar een eerdere versie van haarzelf brachten zodat ze zichzelf kon vertellen hoe mooi ze wel niet was.
:{ Dat kan ik me niet volledig herinneren. Alleen kleine fragmentjes eerlijk gezegd..
Maar dat is meegegaan in de aflevering-stroom die ik in het begin aan één stuk door heb gekeken. Waarschijnlijk dus in een 'information overload'* niet goed onthouden. Is trouwens ook alweer een jaar of 3, 4 geloof ik geleden.

*Wat bij DrWho niet zo heel raar is gezien alle visuele en mentale vage shit wat je soms te verwerken krijgt. :')
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 12:20
RoseandTen-NewEarth2.jpg
chip_cassandra.jpg

Dit, dus. :)
Bakakamemaandag 23 mei 2011 @ 13:04
Ik ben 'n paar weken terug ook eindelijk eens begonnen met Doctor Who!
Ben begonnen met Series 1 uit 2005, dus met Christopher Eccleston als Doctor ;)
Heb zonet seizoen 3 afgekeken, dus ben benieuwd hoe het verder gaat
SPOILER
Nu de Titanic in de TARDIS geramd is ;)
wdnmaandag 23 mei 2011 @ 13:07
quote:
14s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:04 schreef Bakakame het volgende:
Ik ben 'n paar weken terug ook eindelijk eens begonnen met Doctor Who!
Ben begonnen met Series 1 uit 2005, dus met Christopher Eccleston als Doctor ;)
Heb zonet seizoen 3 afgekeken, dus ben benieuwd hoe het verder gaat
SPOILER
Nu de Titanic in de TARDIS geramd is ;)
Baka! Oh er komen nog een paar magistrale afleveringen :D
'Blink' zul je kunnen waarderen.
Bakakamemaandag 23 mei 2011 @ 13:09
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:07 schreef wdn het volgende:

[..]

Baka! Oh er komen nog een paar magistrale afleveringen :D
'Blink' zul je kunnen waarderen.
Al gezien ;) 3x10 was dat! Heb net de Children in Need special van 8 min gezien :)
SPOILER
waar the Tenth per ongeluk vergeet z'n schilden omhoog te doen en de Fifth ontmoet
wdnmaandag 23 mei 2011 @ 13:34
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:09 schreef Bakakame het volgende:

[..]

Al gezien ;) 3x10 was dat! Heb net de Children in Need special van 8 min gezien :)
SPOILER
waar the Tenth per ongeluk vergeet z'n schilden omhoog te doen en de Fifth ontmoet
Is dat al zolang geleden :D Ok s06e03 kun je ook wel waarderen _O-
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 13:59
6x04 zul je bedoelen. :P
wdnmaandag 23 mei 2011 @ 14:15
6x03 bedoelde ik niet serieus ;)
maxmitmaandag 23 mei 2011 @ 14:30
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 12:20 schreef Breuls het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit, dus. :)
Inderdaad
maxmitmaandag 23 mei 2011 @ 14:42
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:07 schreef wdn het volgende:
'Blink' zul je kunnen waarderen.
Blink is mijn favoriet...duidelijk. Vooral dat ie op het einde die vrouw tegenkomt, bij hem voor het eerst, bij haar voor het laatst...
superepisode, paradox heaven eigenlijk.
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 13:09 schreef Bakakame het volgende:
SPOILER
waar the Tenth per ongeluk vergeet z'n schilden omhoog te doen en de Fifth ontmoet
Kan ik me ook al niet herinneren :'( jammer ja :|W
In de zomerstop een aantal 'oudjes' nog een keertje kijken dan maar w/
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 14:55
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:15 schreef wdn het volgende:
6x03 bedoelde ik niet serieus ;)
Gelukkig maar. :)
Bakakamemaandag 23 mei 2011 @ 16:32
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 14:42 schreef maxmit het volgende:

[..]

Blink is mijn favoriet...duidelijk. Vooral dat ie op het einde die vrouw tegenkomt, bij hem voor het eerst, bij haar voor het laatst...
superepisode, paradox heaven eigenlijk.
Enige aan die aflevering dat mij niet duidelijk werd aan 't einde is
SPOILER
hoe de Doctor wist dat ze moest bukken voor die steen die door die Weeping Angel gegooid werd, toen dat op die muur geschreven stond onder 't behang..
Maar verder leuke aflevering! En dat einde deed me denken aan het einde van The Shakespeare Code, toen
SPOILER
Queen Elizabeth I aan het einde van de aflevering op kwam dagen en hem herkende, terwijl hij haar niet herkende ;)
Breulsmaandag 23 mei 2011 @ 16:48
Zaken uit voorbije afleveringen (of seizoen) hoeven niet in spoilers hoor.

Ik vind het leuk dat op de valreep van Tennants periode nog is verklaard waar die reactie van Elizabeth I op gebaseerd was. :)
Bakakamemaandag 23 mei 2011 @ 17:12
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 16:48 schreef Breuls het volgende:
Zaken uit voorbije afleveringen (of seizoen) hoeven niet in spoilers hoor.

Ik vind het leuk dat op de valreep van Tennants periode nog is verklaard waar die reactie van Elizabeth I op gebaseerd was. :)
Gelukkig gebeurt dat nog, zou vreemd zijn als ze wist dat hij het was als hij al geregenerate had ;)

En ik zette 't tussen spoilers omdat ik 't niet zeker wist, maar dan hoeft dat van nu af aan ook niet meer :P Moet ik alleen zelf wel oppassen met dit topic, aangezien ik net pas aan seizoen 4 begin ;)
Breulsdinsdag 24 mei 2011 @ 19:09
Er is een TW4 trailer. Deze schijnt echter geolocked te zijn, dus is-ie door anderen weer geupload, maar dan in mindere kwaliteit. Hier twee versies (dezelfde trailer, andere beeldkwaliteit):



Ziet er niet slecht uit. :)
Breulsvrijdag 27 mei 2011 @ 08:30
Zo, DW en DWC ingesteld voor opname. Maandagavond na een weekendje weg eens kijken.

Veel plezier morgen. :)
Bakakamevrijdag 27 mei 2011 @ 08:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 08:30 schreef Breuls het volgende:
Zo, DW en DWC ingesteld voor opname. Maandagavond na een weekendje weg eens kijken.

Veel plezier morgen. :)
Ik heb nog nooit DWC gekeken, wat is 't precies?

Heb zonet die afleveringen met de library gezien, met River Song voor de eerste keer :o
maxmitvrijdag 27 mei 2011 @ 10:41
quote:
7s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 08:50 schreef Bakakame het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit DWC gekeken, wat is 't precies?
Dr Who Confidential.. Achtergrondinformatie en/of making of en/of interviews over de episode met de acteurs/schrijvers/director/producers of..etc die je van alles vertellen en/of uitleggen.

Voor de echte fans/freaks van de serie uiteraard. :9~
wondererzaterdag 28 mei 2011 @ 08:15
Alex Kingston was by Graham Norton, btw... Was wel aardig.
Omentuvazaterdag 28 mei 2011 @ 09:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 08:15 schreef wonderer het volgende:
Alex Kingston was by Graham Norton, btw... Was wel aardig.
Even niet om 't een of 't ander, maar is er voor jou deze week wel een aflevering? Ik dacht dat ik op de BBC America site zag staan dat er pas 4 juni weer een was?

Lees: Je moet eventjes andere manieren gebruiken voor je Who-fix volgens mij.
wondererzaterdag 28 mei 2011 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 09:42 schreef Omentuva het volgende:

[..]

Even niet om 't een of 't ander, maar is er voor jou deze week wel een aflevering? Ik dacht dat ik op de BBC America site zag staan dat er pas 4 juni weer een was?

Lees: Je moet eventjes andere manieren gebruiken voor je Who-fix volgens mij.
Ik download gewoon hoor, we hebben BBCA niet hier :)
wdnzaterdag 28 mei 2011 @ 19:32
15 minuten waarschuwing :)

Ik ben benieuwd naar het verloop.
wdnzaterdag 28 mei 2011 @ 20:30
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Briljant einde *O*
Dat is nou wat ik van Doctor Who verwacht.
Omentuvazaterdag 28 mei 2011 @ 20:38
Leuk einde, maar ook de hele 'wie is er echt' werd goed uitgevoerd. In elk ander seizoen zou dit wel een van de top-afleveringen zijn.

Dit seizoen hangt ie achter 1, 2 en 4, maar goed. :')

SPOILER
Ik vond de zuurwond verdacht veel lijken op de alien goop in Impossible Astronaut - in het warehouse vlak voordat Amy de astronaut neerschiet.

Welke Doctor was het nu waaraan Amy haar geheim vertelde? I'm going for the real one as per de Silent in het toilet in episode 1.
MisterSqueakyzaterdag 28 mei 2011 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 20:38 schreef Omentuva het volgende:
SPOILER
Welke Doctor was het nu waaraan Amy haar geheim vertelde? I'm going for the real one as per de Silent in het toilet in episode 1.
SPOILER
De echte. Toen de kopie zei dat hij achter zou blijven en dood zou gaan antwoordde de echte dat ze elkaar dit keer niet hadden uitgenodigd. Waarop de kopie "wat? " zei ;)
Wer-Al_Zwowezaterdag 28 mei 2011 @ 22:13
De trailer van het volgende deel ziet er ook goed uit:
Link

Edit:
En de prequel


[ Bericht 32% gewijzigd door Wer-Al_Zwowe op 28-05-2011 23:04:41 ]
Benselzaterdag 28 mei 2011 @ 22:17
moet zeggen dat het wel heel freaky word nu..
Frithzondag 29 mei 2011 @ 00:40
sheeeeeeeeeeeeeeeeeet
yavannazondag 29 mei 2011 @ 03:27
Er is dus hoogstwaarschijnlijk een manier dat de 'flesh doctor' ook blijft leven, dus dat zal dan wel degene zijn die 200 jaar later dood gaat/of juist blijft leven.

Benieuwd naar volgende week.
Wepeel2zondag 29 mei 2011 @ 22:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bensel het volgende:
moet zeggen dat het wel heel freaky word nu..
Ik moet zeggen dat ik het wel eens stuk minder 'familie-vriendelijk' vindt dit seizoen. Ben benieuwd of je dat ook terugziet in de ratings.
SiGNemaandag 30 mei 2011 @ 00:48
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 22:51 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Ik moet zeggen dat ik het wel eens stuk minder 'familie-vriendelijk' vindt dit seizoen. Ben benieuwd of je dat ook terugziet in de ratings.
Mooi toch, is het ook leuker voor volwassenen, vorig jaar vond ik weet teveel voor de kinderen.
Plus ze zenden het op kwart voor 7 uit (engelse tijd), vorig jaar zonden ze iets eerder uit, dus de kleinste kinderen kijken niet meer.

Doctor Who moet ook een beetje een zwartrandje hebben vind ik, het hoeft allemaal niet zo heel vrindelijk en child-proof.
Aliens willen de aarde veroveren, daar is niets leuks aan...
MLO1983dinsdag 31 mei 2011 @ 10:47
Cross post vanuit het tweakers forum, die ik jullie niet wil onthouden:

quote:
defiant schreef op zondag 29 mei 2011 @ 22:04[/message]:
Hier nog een mogelijke spoiler voor de volgende aflevering (dus niet klikken als je nog niets wilt weten).
SPOILER
Viel mij trouwens op verder dat er nog een doctor tussen stond!
Omentuvadinsdag 31 mei 2011 @ 14:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 10:47 schreef MLO1983 het volgende:
Cross post vanuit het tweakers forum, die ik jullie niet wil onthouden:

[..]

SPOILER
Viel mij trouwens op verder dat er nog een doctor tussen stond!
SPOILER
Flashback? If not, dan is het 't meest vreselijk goed geheim gehouden ding ever.
IntercityAPT2dinsdag 31 mei 2011 @ 16:43
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 00:48 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Mooi toch, is het ook leuker voor volwassenen, vorig jaar vond ik weet teveel voor de kinderen.
Plus ze zenden het op kwart voor 7 uit (engelse tijd), vorig jaar zonden ze iets eerder uit, dus de kleinste kinderen kijken niet meer.

Doctor Who moet ook een beetje een zwartrandje hebben vind ik, het hoeft allemaal niet zo heel vrindelijk en child-proof.
Aliens willen de aarde veroveren, daar is niets leuks aan...
De mentaliteit onder het productieteam en het publiek is de laatste 6 jaar dan ook erg veranderd. Het maken van afleveringen zoals Dalek(1e serie) zou men vandaag de dag schandalig vinden.
thijsdetweededinsdag 31 mei 2011 @ 17:00
Ik weet niet, ik verspil op het moment wat tijd met de vorige series terugkijken, maar niks mis met die aflevering toch? Het was een goede herintroductie van de Daleks, en benadrukte tevens de hardvochtigheid van Ecclestone's Doctor vs. Rose's empathie. In die zin zou het dus ook niet bij onze huidige Doctor+companion passen.
IntercityAPT2dinsdag 31 mei 2011 @ 17:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 17:00 schreef thijsdetweede het volgende:
Ik weet niet, ik verspil op het moment wat tijd met de vorige series terugkijken, maar niks mis met die aflevering toch? Het was een goede herintroductie van de Daleks, en benadrukte tevens de hardvochtigheid van Ecclestone's Doctor vs. Rose's empathie. In die zin zou het dus ook niet bij onze huidige Doctor+companion passen.
Wat mij betreft was er ook niets mis mee. Sterker nog, het blijft een van mijn favoriete afleveringen, samen met de gehele eerste serie.

Het productieteam heeft echter veel kritiek ontvangen vanwege het vele geweld en sterfgevallen in die aflevering. Ik stoor mij er niet aan, maar er zullen altijd overprotectieve ouders blijven die dit soort beelden liever van hun kinderen weerhouden.
DoomCowdinsdag 31 mei 2011 @ 18:13
Geen Daleks dit jaar

http://www.nme.com/filman(...)-to-be-rested/216968
thijsdetweededinsdag 31 mei 2011 @ 18:22
Terecht. Vorig jaar waren ze al zinloos. De volgende keer dat er Daleks/Cybermen langs komen, moet weer verrassend zijn. Er is meer dan genoeg Doctor geschiedenis aanwezig om uit te putten.
Sproutsdinsdag 31 mei 2011 @ 19:02
Leuk stukje met videobeelden van alle regenerations door de jaren heen. Best interessant!
http://www.nerdist.com/2011/05/talkin-bout-my-regeneration/
Mr. Orangedinsdag 31 mei 2011 @ 20:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 10:47 schreef MLO1983 het volgende:
Cross post vanuit het tweakers forum, die ik jullie niet wil onthouden:

[..]

SPOILER
Viel mij trouwens op verder dat er nog een doctor tussen stond!
SPOILER
even een stukje door scrollen en je ziet nog een vorige doctor gelist staan: Peter Davison
SiGNedinsdag 31 mei 2011 @ 20:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 20:17 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

SPOILER
even een stukje door scrollen en je ziet nog een vorige doctor gelist staan: Peter Davison
SPOILER
Wow 3 doctors, of misschien zelfs 4 als Matt Smith nog steeds die dubbelganger heeft en zelfs 5 als die "flesh" ook nog leeft :o
Ik denk wel dat het een erg mooi seizoenseinde gaat worden!
thijsdetweededinsdag 31 mei 2011 @ 20:55
quote:
7s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 19:02 schreef Sprouts het volgende:
Leuk stukje met videobeelden van alle regenerations door de jaren heen. Best interessant!
http://www.nerdist.com/2011/05/talkin-bout-my-regeneration/
Leuk! Die van 2-3 op 1:34 doet me hevig aan David Tennant denken.
Breulsdinsdag 31 mei 2011 @ 22:00
Inmiddels gezien. Ik had 't opgenomen met de DVR, maar de opname stopte rond de tijd dat the Doctor aan Rory begon duidelijk te maken dat Amy fake was. Ik slaakte een kreet en m'n kat sprong drie meter de lucht in. :+

Meteen gedownload om de laatste minuut te zien; awesome. Amy was al die tijd fake? Gaaaf. En sinds wanneer? Sinds Utah of sinds voor die thuisscène al?

Trailer en prequel voor A Good Man Goes to War geven ook kriebels, plus het besef dat het dan weer drie maanden gaat duren. :{
wondererdinsdag 31 mei 2011 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:00 schreef Breuls het volgende:
Inmiddels gezien. Ik had 't opgenomen met de DVR, maar de opname stopte rond de tijd dat the Doctor aan Rory begon duidelijk te maken dat Amy fake was. Ik slaakte een kreet en m'n kat sprong drie meter de lucht in. :+

Meteen gedownload om de laatste minuut te zien; awesome. Amy was al die tijd fake? Gaaaf. En sinds wanneer? Sinds Utah of sinds voor die thuisscène al?

Trailer en prequel voor A Good Man Goes to War geven ook kriebels, plus het besef dat het dan weer drie maanden gaat duren. :{
Aangezien de Amy in het ziekenhuis (bij gebrek aan beter) klaar om te bevallen is en de flesh-Amy niet bepaald zwanger leek (en ik neem aan dat een zwangere flesh-Amy niet zo menselijk is dat een foetus meegroeit) zal er toch al gauw een maand of acht tussenzitten. Dus ver voor de eerste aflevering.
yavannadinsdag 31 mei 2011 @ 22:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:02 schreef wonderer het volgende:

[..]

Aangezien de Amy in het ziekenhuis (bij gebrek aan beter) klaar om te bevallen is en de flesh-Amy niet bepaald zwanger leek (en ik neem aan dat een zwangere flesh-Amy niet zo menselijk is dat een foetus meegroeit) zal er toch al gauw een maand of acht tussenzitten. Dus ver voor de eerste aflevering.
De flesh Amy was geen echte flesh Amy, enkel een soort verpakking met Amy's bewustzijn, dit bleek uit de confidential. Was op andere fora een hoop discussie om, dat the doctor zo makkelijk 'Amy flesh' leek te doden terwijl hij zo begaan was met de andere 'flesh' personen. ;)

Amy is waarschijnlijk zwanger geraakt in dat oude weeshuis in de kamer vol met The Silence, toen ze van 'blanco' naar 'gezicht vol tekens' ging. Daarna was ook de eerste keer dat ze eye patch lady zag.
Breulsdinsdag 31 mei 2011 @ 22:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:02 schreef wonderer het volgende:

[..]

Aangezien de Amy in het ziekenhuis (bij gebrek aan beter) klaar om te bevallen is en de flesh-Amy niet bepaald zwanger leek (en ik neem aan dat een zwangere flesh-Amy niet zo menselijk is dat een foetus meegroeit) zal er toch al gauw een maand of acht tussenzitten. Dus ver voor de eerste aflevering.
Interesting, want dat is dus nog een verhaal dat nog verteld moet worden. :)
Breulsdinsdag 31 mei 2011 @ 22:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:22 schreef yavanna het volgende:

[..]

De flesh Amy was geen echte flesh Amy, enkel een soort verpakking met Amy's bewustzijn, dit bleek uit de confidential. Was op andere fora een hoop discussie om, dat the doctor zo makkelijk 'Amy flesh' leek te doden terwijl hij zo begaan was met de andere 'flesh' personen. ;)
Famy was zo'n flesh zoals in het begin van The Rebel Flesh: een verlengstuk van de echte persoon. het verhaal van de two-parter was dat die flesh onafhankelijk begon te denken, maar dat was niet de uitgangssituatie. Dus het is inderdaad een stuk minder wreed om Famy te dissolven. :)
wondererdinsdag 31 mei 2011 @ 22:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:31 schreef Breuls het volgende:

[..]

Famy was zo'n flesh zoals in het begin van The Rebel Flesh: een verlengstuk van de echte persoon. het verhaal van de two-parter was dat die flesh onafhankelijk begon te denken, maar dat was niet de uitgangssituatie. Dus het is inderdaad een stuk minder wreed om Famy te dissolven. :)
Yeah, die flesh figuren in het eigenlijke verhaal hadden net als het wezen van Frankenstein een electroshock gehad waardoor ze echt tot leven kwamen, toch?
IntercityAPT2dinsdag 31 mei 2011 @ 23:09
Amy is zwanger en haar (toekomstige) dochtertje kan haarzelf blijkbaar als een Time-Lord regenereren. Een paar afleveringen terug deed Amy nog aan lofspraak over iemand die 'uit de lucht kwam vallen'.

Denken jullie wat ik denk? :') _O-
wondererdinsdag 31 mei 2011 @ 23:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 23:09 schreef IntercityAPT2 het volgende:
Amy is zwanger en haar (toekomstige) dochtertje kan haarzelf blijkbaar als een Time-Lord regenereren. Een paar afleveringen terug deed Amy nog aan lofspraak over iemand die 'uit de lucht kwam vallen'.

Denken jullie wat ik denk? :') _O-
Dat The Docter de vader is? Denk het niet, die was al van zijn apropos toen River hem zoende :')
yavannawoensdag 1 juni 2011 @ 00:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2011 22:31 schreef Breuls het volgende:

[..]

Famy was zo'n flesh zoals in het begin van The Rebel Flesh: een verlengstuk van de echte persoon. het verhaal van de two-parter was dat die flesh onafhankelijk begon te denken, maar dat was niet de uitgangssituatie. Dus het is inderdaad een stuk minder wreed om Famy te dissolven. :)
Niet helemaal, de flesh personen hadden al een bewustzijn voor ze hun eigen lichaam behielden, ook gesmolten en mislukt dachten ze na en hadden zij een bewustzijn.

Amy's flesh had helemaal geen bewustzijn, behalve die van Amy zelf. Zodra Amy's flesh 'dood' was, ontwaakte Amy dan ook in de bevallingsruimte en werdt zij zich bewust van haar aanwezigheid enz daar. :)

Wanneer Amy's flesh wel een eigen bewustzijn naast die van Amy zou hebben gehad, dan zou het wel erg hypocriet zijn wanneer de doctor Amy's flesh /zo makkelijk\ zou doden.

Ik ( en duizenden anderen ;) ben trouwens erg benieuwd wiens baby Amy ter wereld zal brengen.
Omentuvawoensdag 1 juni 2011 @ 22:00

Alex Kingston reads a poem about the next episode.

Kan spoilers hebben dus. :P
Wer-Al_Zwowewoensdag 1 juni 2011 @ 23:10
Er zijn een paar geruchten die me wel plausibel lijken.
SPOILER
• Het karakter Jenny in deze aflevering, is de dochter van de Doctor na een regeneratie.
• River Song is de dochter van Amy en Rory
Maar ik zie Steven Moffat er ook wel voor aan om het op een heel andere boeg te gooien.
Benseldonderdag 2 juni 2011 @ 16:30
tja, hoorde dat de baby Melody Pond heet, en tja, River Song iemand? En the Duckpond.. gotta mean something
dapluizdonderdag 2 juni 2011 @ 16:56
Deze is ook wel vet :
Breulsdonderdag 2 juni 2011 @ 17:08
Ja, erg gaaf. Was de opmerking van Sexy over Water/Forest/River alweer vergeten, trouwens. :)
Breulsdonderdag 2 juni 2011 @ 17:42
Vergeet niet dat over ruim een maand Captain Jack weer terug is. Hier is een recente video:

http://www.spoilertv.com/(...)miracle-day-new.html
Evil-Cherrydonderdag 2 juni 2011 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2011 16:56 schreef dapluiz het volgende:
Deze is ook wel vet :
Holy crap :9~
Breulsdonderdag 2 juni 2011 @ 23:23
Details over Torchwood: Web of Lies. De hints/geruchten dat Eliza Dushku meedoen kloppen. Het wordt een wekelijks geanimeerd webgebeuren dat parallel loopt aan Torchwood: Miracle Day:

quote:
The series is being produced by BBC Worldwide Productions and will be made up of ten three-minute episodes, written by Espenson and Ryan Scott. The episode format has been described as animated "motion comics" (believed to be similar in style to previous BBC web-based presentations like Death Comes To Time or Scream of the Shalka).

Russell T Davies spoke about the project in the latest issue of Doctor Who Magazine:
This is a hugely exciting innovation, a fully-scripted animated adventure with interactive elements, with fantastic voice talents - John Barrowman and Eve Myles reprise their roles as Jack and Gwen, alongside special guest star Eliza Dushku, and co-starring Bob Harris. The adventures will run in weekly installments, parallel with the event of Miracle Day, adding new clues, new insights, and new dangers, as everyone races to find out the truth behind the mysterious Miracle...
bron
Breulsdonderdag 2 juni 2011 @ 23:25
Mark Gatiss speelt een rol in aflevering 13 van DW6. Onduidelijk is of hij weer professor Lazarus speelt. Mijn verwachting is van niet.

Hij schreef ook het scenario van aflevering 9. Dat betekent dat hij niet alleen zowel een schrijver als acteur voor DW was (in de afgelopen seizoenen), maar nu ook beide in hetzelfde seizoen. Nog even en hij schrijft de aflevering waarin hij speelt. :P
wonderervrijdag 3 juni 2011 @ 05:33
Marathon Man (docu over Eddie Izzard die 1000 mijl door de UK rent) wordt verteld door David Tennant :9
Lucky_Strikevrijdag 3 juni 2011 @ 16:35
Het is weer zomer dus de hoogste tijd om weer een verse serie uit de kast te trekken. Ik heb DW al een aantal jaar in huis maar ben er nooit aan toegekomen. Ik heb alleen nooit de oude serie gezien, kan iemand me vertellen wat ik daarover moet weten om aan DW2005 te kunnen beginnen?
wonderervrijdag 3 juni 2011 @ 17:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 16:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het is weer zomer dus de hoogste tijd om weer een verse serie uit de kast te trekken. Ik heb DW al een aantal jaar in huis maar ben er nooit aan toegekomen. Ik heb alleen nooit de oude serie gezien, kan iemand me vertellen wat ik daarover moet weten om aan DW2005 te kunnen beginnen?
Niks. Een aantal dingen zijn leuker omdat je beter weet waar het over gaat, maar alle hergebruikte monsters worden IMO prima geintroduceerd. Na drie afleveringen snap je wel hoe het eraan toegaat.
Wepeel2vrijdag 3 juni 2011 @ 18:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 17:01 schreef wonderer het volgende:

[..]

Niks. Een aantal dingen zijn leuker omdat je beter weet waar het over gaat, maar alle hergebruikte monsters worden IMO prima geintroduceerd. Na drie afleveringen snap je wel hoe het eraan toegaat.
Inderdaad. Ik wist ook niets van de oude serie.
Hou er wel rekening mee dat de verhaallijnen echt super zijn, maar de effecten nog weleens wisselend van kwaliteit zijn. Hoewel dat in de latere seizoenen (met wat uitzonderingen) steeds beter is geworden.
troveyvrijdag 3 juni 2011 @ 20:08
De afleveringen met Tom Baker die destijds in Nederland werden uitgezonden.....de special effects. _O- ...maar ze waren eng genoeg voor mij op die leeftijd. :') Dat vond de omroep ook die ze uitzond dus :W Doctor Who. }:|
Breulsvrijdag 3 juni 2011 @ 20:23
Dat was toendertijd de TROS. :P
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2011 @ 21:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 20:23 schreef Breuls het volgende:
Dat was toendertijd de TROS. :P
Niet de Avro?
Breulsvrijdag 3 juni 2011 @ 21:02
Ik meende ergens TROS gelezen te hebben. :)
Breulsvrijdag 3 juni 2011 @ 21:44
A Good Man Goes To War begint morgen om 19.40 uur.

Dit is uw tv-gids voor deze week. ;)
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2011 @ 21:54
Ik heb een buikgevoel
En dat zegt me dat we morgen een clifhanger hebben formaat Cabo Girão
En dan 3 maanden kunnen wachten...
Breulsvrijdag 3 juni 2011 @ 22:24
Dat is helemaal correct. Morgen om 20.25 schreeuw je het huis bij elkaar.

Althans, ik hoop dat ik dat gevoel morgen heb. :P
Wer-Al_Zwowevrijdag 3 juni 2011 @ 23:08
Steven Moffat is ook aardig aan het teasen op Twitter.

quote:
For all of you who keep on, yes, you will find out who River is tomorrow. Thing is though - was that what you were REALLY asking?
Breulsvrijdag 3 juni 2011 @ 23:12
Oohh, damn, the tease. :{w

Ik vertrouw er volledig op dat hij voor ons iets ultiem intrigerends heeft bedacht. Dat je iets leert en meteen meer wil weten, en dat je drie maanden kunt worstelen met wat je weet.

Okee, ik leg de lat misschien wat hoog. :+ Maar ik ga er echt vanuit dat hij iets origineels en boeiends heeft. Zo niet, dan kom ik persoonlijk naar Upper Boat en sla ik 'm op z'n bek. :P
Lucky_Strikezaterdag 4 juni 2011 @ 00:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 17:01 schreef wonderer het volgende:

[..]

Niks. Een aantal dingen zijn leuker omdat je beter weet waar het over gaat, maar alle hergebruikte monsters worden IMO prima geintroduceerd. Na drie afleveringen snap je wel hoe het eraan toegaat.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 18:21 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ik wist ook niets van de oude serie.
Hou er wel rekening mee dat de verhaallijnen echt super zijn, maar de effecten nog weleens wisselend van kwaliteit zijn. Hoewel dat in de latere seizoenen (met wat uitzonderingen) steeds beter is geworden.
Thanks, hij komt op de shortlist ;) We gaan zondag een nieuwe serie uitkiezen.
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een buikgevoel
En dat zegt me dat we morgen een clifhanger hebben formaat Cabo Girão
En dan 3 maanden kunnen wachten...
Zo niet nog groter :D
Ik loop echt al een week met dat nare gevoel in mijn buik: dit word de meest irritante cliffhanger ooit :D
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 19:13
30 minute warning. *O*

Ik wil niet, ik wil niet, ik wil niet. :P
Sproutszaterdag 4 juni 2011 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 19:13 schreef Breuls het volgende:
30 10 minute warning. *O*

Ik wil niet, ik wil niet, ik wil niet. :P
wondererzaterdag 4 juni 2011 @ 19:33
Ik geloof dat ik dit topic maar even uit mijn AT moet gooien, voor het geval ik het per ongeluk open :')
Monolithzaterdag 4 juni 2011 @ 19:35
Ik ben er klaar voor :)

Ik schrik me rot..zet de BBC op en ik kijk naar So you think you can dance...
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 19:37
Ze wist zijn naam in the Library.

Ze heeft een 'goede man' vermoord. De beste die ze kende.

The only water in the forest is a river.

Pond.

Ze heeft de TARDIS gevlogen.
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 19:39
Just some thoughts. :P

Overigens zat die blauwe gast ook in The Pandorica Opens, waarin River zijn vortex manipulator stal.
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 19:58
ik mistte de eerste 5 minuten :(
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 20:03
omg. ze gooien er echt alles in :D
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 20:28
DUS TOCH!
The_BoezelaaRzaterdag 4 juni 2011 @ 20:29
Woah :D
Evil-Cherryzaterdag 4 juni 2011 @ 20:29
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:28 schreef Breuls het volgende:
DUS TOCH!
Dát zei ik ook, hardop!
Sproutszaterdag 4 juni 2011 @ 20:30
Nice! Maar die titel van de volgende aflevering...WTF! :')
DaFrenkzaterdag 4 juni 2011 @ 20:33
Holy crap wat een epic aflevering :o
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 20:45
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:28 schreef Breuls het volgende:
DUS TOCH!
Ik dacht "he jammer dat was iedereens eerst gedachte" :D :D
Pietverdrietzaterdag 4 juni 2011 @ 20:49
Dat River Song de dochter van Amy Pond is was toch wel al een hele tijd duidelijk, ik bedoel daar werd al zo lang op gehint
Monolithzaterdag 4 juni 2011 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:45 schreef wdn het volgende:

[..]

Ik dacht "he jammer dat was iedereens eerst gedachte" :D :D
Inderdaad, desalniettemin een geniale aflevering. :)
SiGNezaterdag 4 juni 2011 @ 20:52
't begon goed met een kick-ass Rory maar daarna vond ik het wel een beetje te voorspelbaar worden allemaal.
de Doctor die de boel overwint maar dat blijkt een valstrik te zijn enzo..
Al had ik dan weer niet gedacht dat die baby ook flesh was.

Ik hoopte trouwens dat die soldate die overleed zou regenereren want we weten nog steeds niet wie dat ene meisje was een paar eps. geleden die toen op het eind regenereerde.
Of kan River/Melody regenereren?
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 21:01
Ik ben aan het trillen :X net als toen met blink.
Wat een aflevering :D

Deze moet ik snel nog eens zien (*O* torrents)
Pietverdrietzaterdag 4 juni 2011 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:01 schreef wdn het volgende:
Ik ben aan het trillen :X net als toen met blink.
Wat een aflevering :D

Deze moet ik snel nog eens zien (*O* torrents)
Blink was idd een van de beste afleveringen
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:52 schreef SiGNe het volgende:

Of kan River/Melody regenereren?
110604_725_melodyRegenerating.png

Wat denk jij? ;)
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:22
Okay, meisje in astronautenpak: Melody. Iemand in astronautenpak schiet Doctor dood: Melody?

River heeft een goede man vermoord... in een astronautenpak?
The_BoezelaaRzaterdag 4 juni 2011 @ 21:25
Tijdslijnen die zo door elkaar lopen make my head hurt :{
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:32
Ben ik trouwens de enige die dacht toen River aan papa Rory vertelde dat ze er pas op het einde bij kon zijn, "Blinovitch!" ?

Of bestaat dat niet meer gezien Kazran Sardicks onbestrafte overtreding?
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:33
Waarom noemt River zich River? Is dat de naam waarmee ze is grootgebracht, en krijgen Amy en Rory haar dus voorlopig niet terug? Of is het een schuilnaam die ze om andere redenen op latere leeftijd heeft aangenomen?
IntercityAPT2zaterdag 4 juni 2011 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:22 schreef Breuls het volgende:
Okay, meisje in astronautenpak: Melody. Iemand in astronautenpak schiet Doctor dood: Melody?

River heeft een goede man vermoord... in een astronautenpak?
Het astronautenpak is een levende entiteit op zich. Vandaar ook dat Melody in haar telefoontje naar Nixon zei: "I'm scared of the spaceman, he's coming to get me".
Wer-Al_Zwowezaterdag 4 juni 2011 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:33 schreef Breuls het volgende:
Waarom noemt River zich River? Is dat de naam waarmee ze is grootgebracht, en krijgen Amy en Rory haar dus voorlopig niet terug? Of is het een schuilnaam die ze om andere redenen op latere leeftijd heeft aangenomen?
De Tardis vertaalt. Wie zegt niet dat ze bij de eerste ontmoeting met de Doctor een taal sprak zonder woord voor Pond.
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:37
quote:
River Song, born Melody Pond, is a fictional character played by Alex Kingston in the British science-fiction series Doctor Who.
Wat is Wikipedia er toch weer snel bij. :P
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:35 schreef IntercityAPT2 het volgende:

[..]

Het astronautenpak is levende entiteit op zich. Vandaar ook dat Melody in haar telefoontje naar Nixon zei: "I'm scared of the spaceman, he's coming to get me".
Maar the Doctor herkende de persoon in het pak vlak voordat hij werd neergeschoten...
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:36 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

De Tardis vertaalt. Wie zegt niet dat ze bij de eerste ontmoeting met de Doctor een taal sprak zonder woord voor Pond.
Veel mensen denk ik, want ik heb het nog niemand horen zeggen. Maar als ze zich als Professor Melody Pond voorstelde aan the Doctor en Donna, had hij eerder dan nu al het verband gelegd.
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:41
Is dit hoe ze zijn naam weet? Omdat ze om welke reden dan ook Gallifreyan kan lezen en dus zijn naam heeft afgelezen van de wieg?
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:49
Van een ander forum:
quote:
I'd like to know why River didn't regenerate in Forest of the Dead
Goed punt...
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 21:55
quote:
Here's a particularly stupid theory. If we take "The Doctor" to
be the Doctor's name - even if it is in the form of a title no
doubt meaning something deep and Gallifreyan - perhaps our
earthly use of the word "doctor" meaning healer or wise man is
direct result of the Doctor's multiple interventions in our
history as a healer and wise man. In other words, we got it from
him. This is a very silly idea and I'm consequently rather proud
of it.
Dit is een post in de nieuwsgroep rec.arts.drwho, geplaatst op 8 januari 1995. De schrijver van de post is ene Steven Moffat.

En welk belletje gaat er nu bij jullie rinkelen?
Ugjerkezaterdag 4 juni 2011 @ 22:18
Huh.. het is net alsof ik een aflevering heb gemist. Het is toch nog helemaal niet zeker dat River de dochter van Amy is?
Ugjerkezaterdag 4 juni 2011 @ 22:43
Kut, nieuwe aflevering gemist! En is nog niet online :(
wdnzaterdag 4 juni 2011 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:43 schreef Ugjerke het volgende:
Kut, nieuwe aflevering gemist! En is nog niet online :(
echt wel. beter zoeken ;)
The_BoezelaaRzaterdag 4 juni 2011 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:43 schreef Ugjerke het volgende:
Kut, nieuwe aflevering gemist! En is nog niet online :(
Moet je de goeie sites zoeken, DeDoos had hem al binnen een kwartier na afloop of zo ...
Breulszaterdag 4 juni 2011 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:18 schreef Ugjerke het volgende:
Huh.. het is net alsof ik een aflevering heb gemist. Het is toch nog helemaal niet zeker dat River de dochter van Amy is?
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:43 schreef Ugjerke het volgende:
Kut, nieuwe aflevering gemist! En is nog niet online :(
Dude :D
Ugjerkezaterdag 4 juni 2011 @ 22:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:53 schreef wdn het volgende:

[..]

echt wel. beter zoeken ;)
Ik zoek nooit. Ik heb gewoon m'n vaste sites. ;(

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:53 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Moet je de goeie sites zoeken, DeDoos had hem al binnen een kwartier na afloop of zo ...
Stream of download?

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 22:53 schreef Breuls het volgende:

[..]

[..]

Dude :D
Dude :@

Edit: Daaamn, waarom gaat tijd altijd zo langzaam als je aan het downloaden bent. Had ik maar een TARDIS..

Edit: Op 99% verdwijnen al m'n seeds opeens. ;(

[ Bericht 1% gewijzigd door Ugjerke op 04-06-2011 23:40:57 ]
Ugjerkezondag 5 juni 2011 @ 01:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:49 schreef Breuls het volgende:
Van een ander forum:

[..]

Goed punt...
"It'll burn up both your hearts and don't think you'll regenerate."
wondererzondag 5 juni 2011 @ 01:18
Kan eerlijk gezegd niet zeggen dat het einde als een verrassing kwam... Ik had al zo'n vermoeden sinds duidelijk werd dat Amy zwanger was :{

Maar wel aardig, ben benieuwd hoe het af gaat lopen :)
Breulszondag 5 juni 2011 @ 01:33
quote:
12s.gif Op zondag 5 juni 2011 01:12 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

"It'll burn up both your hearts and don't think you'll regenerate."
Ja, dat punt werd daar later ook gemaakt. :)
wondererzondag 5 juni 2011 @ 01:53
Ik moet eigenlijk het vorige seizoen nog eens kijken want ik heb vast vanalles gemist. Uit welke aflevering kwam die soldate ook alweer?
Breulszondag 5 juni 2011 @ 01:56
Ik heb geen idee. Ze kende de Doctor toen ze een klein meisje was en ik heb geen idee wat daarmee bedoeld wordt. Zolang het niet het meisje uit The Impossible Astronaut is vind ik het best. :P
The_BoezelaaRzondag 5 juni 2011 @ 02:18
Die piraten hadden het escape ship van Madam Kovarian ingenomen, en daar pakten ze de baby af en vermoedelijk nemen ze daar ook Kovarian vast. Hoe en/of waar is ze dan ontsnapt en er tussenuit geknepen naar waar de echte baby is of zo ?
Broekiezondag 5 juni 2011 @ 09:21
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 01:53 schreef wonderer het volgende:
Ik moet eigenlijk het vorige seizoen nog eens kijken want ik heb vast vanalles gemist. Uit welke aflevering kwam die soldate ook alweer?
Ze hebben elkaar ontmoet in The Gamma Forrest toen ze nog een klein meisje was, volgens mij is er niet meer dan dat gezegd. Zegt mij iig niet genoeg.
Wel een ernstig aantrekkelijke dame trouwens! ;)

Ben ik overigens de enige die het jammer vindt dat er nog altijd niets gedaan is met de (voor zover we weten nog steeds in leven zijnde) Jenny, de "dochter" van de Doctor? Ik had heel even het idee dat de soldate misschien Jenny was (immers, heel kort ontmoet toen ze nog jong was, ze waren samen aan het rennen, ...) maar dat was niet in een Forrest...

[ Bericht 0% gewijzigd door Broekie op 05-06-2011 09:30:59 (typo) ]
wdnzondag 5 juni 2011 @ 09:46
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:21 schreef Broekie het volgende:

[..]

Ze hebben elkaar ontmoet in The Gamma Forrest toen ze nog een klein meisje was, volgens mij is er niet meer dan dat gezegd. Zegt mij iig niet genoeg.
Wel een ernstig aantrekkelijke dame trouwens! ;)

Ben ik overigens de enige die het jammer vindt dat er nog altijd niets gedaan is met de (voor zover we weten nog steeds in leven zijnde) Jenny, de "dochter" van de Doctor? Ik had heel even het idee dat de soldate misschien Jenny was (immers, heel kort ontmoet toen ze nog jong was, ze waren samen aan het rennen, ...) maar dat was niet in een Forrest...
Nee ik ook! Jenny moet terug.
Pietverdrietzondag 5 juni 2011 @ 10:08
De Doctor ontkende dat hij kinderen heeft, maar we hebben wel zijn dochter ontmoet, euh, snappikeveniet
Broekiezondag 5 juni 2011 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
De Doctor ontkende dat hij kinderen heeft, maar we hebben wel zijn dochter ontmoet, euh, snappikeveniet
Dat heeft hij niet ontkent, hij heeft geen antwoord gegeven op de vraag.
Benselzondag 5 juni 2011 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 02:18 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die piraten hadden het escape ship van Madam Kovarian ingenomen, en daar pakten ze de baby af en vermoedelijk nemen ze daar ook Kovarian vast. Hoe en/of waar is ze dan ontsnapt en er tussenuit geknepen naar waar de echte baby is of zo ?
Deze is gemakkelijk: ook Madam Kovarian op demons run was flesh.
wdnzondag 5 juni 2011 @ 10:15
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
De Doctor ontkende dat hij kinderen heeft, maar we hebben wel zijn dochter ontmoet, euh, snappikeveniet
Ze is een kloon toch(?)
Pietverdrietzondag 5 juni 2011 @ 10:30
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:15 schreef wdn het volgende:

[..]

Ze is een kloon toch(?)
Ja, maar nog steeds zijn dochter.
Pietverdrietzondag 5 juni 2011 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:13 schreef Broekie het volgende:

[..]

Dat heeft hij niet ontkent, hij heeft geen antwoord gegeven op de vraag.
Daar heb jij weer gelijk.
Ugjerkezondag 5 juni 2011 @ 10:33
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
De Doctor ontkende dat hij kinderen heeft, maar we hebben wel zijn dochter ontmoet, euh, snappikeveniet
Hij had ook een kleindochter. Maar aangezien hij alle Timelords gedood heeft zal hij die wel niet meer hebben.
wdnzondag 5 juni 2011 @ 10:34
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
De Doctor ontkende dat hij kinderen heeft, maar we hebben wel zijn dochter ontmoet, euh, snappikeveniet
Ondanks de contradictie kan het nog wel waar zijn: dat is 1 van de problemen met tijdreizen.
Dat en spoilers :D
Pietverdrietzondag 5 juni 2011 @ 10:38
Maar goed, Melody Pond is dus River Song, maar hoezo heet de dochter Pond met achternaam? Amy Pond is met Rory Williams in het huwelijk getreden, en de Doctor sprak haar ook al eens aam als Mrs Williams...
Dus eigenlijk zou River Song Williams Song moeten heten...
Breulszondag 5 juni 2011 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:13 schreef Broekie het volgende:

[..]

Dat heeft hij niet ontkent, hij heeft geen antwoord gegeven op de vraag.
Hij heeft gezegd dat hij op het moment geen kinderen heeft. En hij weet inderdaad niet dat Jenny nog leeft, dus dat antwoordt-ie naar volgens hem de waarheid. :)

Verder was The Doctor's Daughter een one-off. Jenny komt niet zomaar terug; zij is gewoon door het universum aan het reizen en moet the Doctor toevallig eens tegenkomen willen ze elkaar weer ontmoeten. Ze weet niet eens hoe hij er nu uitziet.
Broekiezondag 5 juni 2011 @ 11:19
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:57 schreef Breuls het volgende:
Verder was The Doctor's Daughter een one-off. Jenny komt niet zomaar terug; zij is gewoon door het universum aan het reizen en moet the Doctor toevallig eens tegenkomen willen ze elkaar weer ontmoeten. Ze weet niet eens hoe hij er nu uitziet.
Ik denk dat het "toevallig tegenkomen" niet eens hoeft. Wanneer er door het hele universum geruchten gaan over waar de Doctor zou kunnen zijn (bijvoorbeeld bij deze episode dat hij naar Demons Run zou gaan om daar te vechten voor Amy en haar dochter), zou dat genoeg kunnen zijn voor Jenny om haar vader op te zoeken en te helpen in het gevecht. Wat ik dus stiekem ook dacht toen die soldate geïntroduceerd werd. (Jenny was immers ook een soldate.)
Breulszondag 5 juni 2011 @ 11:33
Ja, dat zou inderdaad wel kunnen. Maar ik denk dat het verhaal nu al gecompliceerd genoeg is, met de huidige companions. :)
troveyzondag 5 juni 2011 @ 13:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:52 schreef SiGNe het volgende:
't begon goed met een kick-ass Rory maar daarna vond ik het wel een beetje te voorspelbaar worden allemaal.
de Doctor die de boel overwint maar dat blijkt een valstrik te zijn enzo..
Al had ik dan weer niet gedacht dat die baby ook flesh was.

Ik hoopte trouwens dat die soldate die overleed zou regenereren want we weten nog steeds niet wie dat ene meisje was een paar eps. geleden die toen op het eind regenereerde.
Of kan River/Melody regenereren?
River schijnt Time Lord eigenschappen te hebben.....hoe oud is ze eigenlijk wel want ze komt uit de toekomst? >:)

Ik denk dat er nog wel meer bekend gaat worden van River dan dat wij vermoeden. :P

Trouwens Melody Pond en River Song....hoe dik lag dat erbovenop :P en nog belangrijker hoe heb ik het kunnen missen? :|W

[ Bericht 20% gewijzigd door trovey op 05-06-2011 15:01:46 ]
SiGNezondag 5 juni 2011 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, Melody Pond is dus River Song, maar hoezo heet de dochter Pond met achternaam? Amy Pond is met Rory Williams in het huwelijk getreden, en de Doctor sprak haar ook al eens aam als Mrs Williams...
Dus eigenlijk zou River Song Williams Song moeten heten...
Song Williams zelfs.. River is neem ik aan de achternaam.
Net als bij de japanners trouwens, Ban Ki Moon heet van z'n voornaam Ki Moon.

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:20 schreef Breuls het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Wat denk jij? ;)
Was dat inderdaad River Song/Melody Williams Pond? Ze zei haar naam tenslotte niet.

Opzich trouwens wel slim om de baby meteen af te pakken, dan hoeven wij als kijker niet de hele jeugd mee te maken, die zien wel later wel weer terug als ze groter is.
Ik vraag me wel af of er nog beelden komen van een jonge Melody of dat Amy en Rory haar echt pas terug zien als volwassene.
troveyzondag 5 juni 2011 @ 15:02
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:00 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Song Williams zelfs.. River is neem ik aan de achternaam.
Net als bij de japanners trouwens, Ban Ki Moon heet van z'n voornaam Ki Moon.

[..]

Was dat inderdaad River Song/Melody Williams Pond? Ze zei haar naam tenslotte niet.

Opzich trouwens wel slim om de baby meteen af te pakken, dan hoeven wij als kijker niet de hele jeugd mee te maken, die zien wel later wel weer terug als ze groter is.
Ik vraag me wel af of er nog beelden komen van een jonge Melody of dat Amy en Rory haar echt pas terug zien als volwassene.
Ze hebben haar al teruggezien als volwassene :P ...sterker nog als iemand die ouder is dan hen. :')
Omentuvazondag 5 juni 2011 @ 15:05
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 20:28 schreef Breuls het volgende:
DUS TOCH!
Dat, ja.

quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 02:18 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die piraten hadden het escape ship van Madam Kovarian ingenomen, en daar pakten ze de baby af en vermoedelijk nemen ze daar ook Kovarian vast. Hoe en/of waar is ze dan ontsnapt en er tussenuit geknepen naar waar de echte baby is of zo ?
Baby kan al 2 uur na de geboorte ontvoerd zijn en het is een tijdje geleden dat Melody is geboren as per de aflevering.
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 21:55 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dit is een post in de nieuwsgroep rec.arts.drwho, geplaatst op 8 januari 1995. De schrijver van de post is ene Steven Moffat.

En welk belletje gaat er nu bij jullie rinkelen?
Ik moet me inhouden om niet vreselijk in lachen uit te barsten. :+
Omentuvazondag 5 juni 2011 @ 15:07
Heeft iemand anders overigens het idee dat de River die met Rory praat (en de Storm Cage insluipt :D ) en de River die op het einde de boel verlinkt niet dezelfde River zijn? (Zelfde punt in de timestream.)
Monolithzondag 5 juni 2011 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:00 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Song Williams zelfs.. River is neem ik aan de achternaam.
Net als bij de japanners trouwens, Ban Ki Moon heet van z'n voornaam Ki Moon.
Dat is alleen een Koreaan. :P
Omentuvazondag 5 juni 2011 @ 15:12
Overigens: De Sontaran / Rory conversation na de battle was erg leuk. Je ziet Moffat bijna lachen toen ie dat schreef.

SPOILER
Overigens, toen de Doctor zich afvroeg hoe hij eruit zag had ik echt het idee dat ie Amy en Rory direct zou vragen of ie uit mocht gaan met hun dochter.
SiGNezondag 5 juni 2011 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:11 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat is alleen een Koreaan. :P
Ow ja :@
Wepeel2zondag 5 juni 2011 @ 15:47
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 15:07 schreef Omentuva het volgende:
Heeft iemand anders overigens het idee dat de River die met Rory praat (en de Storm Cage insluipt :D ) en de River die op het einde de boel verlinkt niet dezelfde River zijn? (Zelfde punt in de timestream.)
Nou volgens mij is de iig River op het einde een toekomstige River (vanuit haar gezien). Dus uit het verleden van de Doctor. Want de Doctor refereert aan het feit dat ze elkaar gezoend hebben. En dat beaamt ze. En aangezien dat voor de River Song van Demon's Run nog niet plaatsgevonden had moet het een RIver Song zijn die al meerdere ontmoetingen heeft gehad met de Doctor.
Breulszondag 5 juni 2011 @ 15:48
Doctor Who & Torchwood #22 | The only water in the forest is a River