quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:45 schreef snoekiesnoeksnoek het volgende:
[..]
Ik wil helemaal geen flexibele opvang. Ik zou niet weten waarom. Mijn kinderen gaan 2 keer per week naar de opvang van 07:45 tot 17:45 en dat zal nooit veranderen. Woorden als flexibeler en betalen per uur etc. gaan ons als ouders alleen maar meer geld kosten.
Fijn dat jij niet in de zorg werkt en dus ook geen flexibele opvang nodig hebt. Dat het duurder zou worden, hoeft niet zo te zijn. De kdv's zullen vast wel vaste contracten maken. Daar waar flexiblel nodig is, zal er ook een extra kostenplaatje aan verbonden worden. Jij concludeert dat jij daar automatisch de dupe van zal zijn.
Gelukkig gaat mijn zoon over een paar maand naar de basissschool en heb ik nog 1,5 jaar last hiervan voor mijn dochter, maar ik ben het zo zat met die kinderopvang en de vergoedingen. Het veranderd elk jaar en elk jaar is het gezeik en moet ik alles uitzoeken en narekenen. Hoe moeilijk is het nu om gewoon een beslissing te nemen en dat een paar jaar zo te houden?
Je hoeft het niet te doen. Je kunt ook gewoon geen gebruik maken van de toeslag. En wat betreft die beslissing. Een antal jaar geleden is die beslissing genomen. En nu zijn ze hem aan het bijschaven. Niet altijd op de meest handige manier, maar goed...daar is het ook de overheid voor. .
Stop gewoon met die ouders die thuis oppassen. Gewoon alle kinderen naar een kdv of peuterspeelzaal en verder niks. Dan kan er ook niet gesjoemeld meer worden. En het kdv stuurt dan gelijk alle administratie naar de belastingdienst en ik betaal alleen mijn eigen deel en ontvang niet eerst geld van de belastingdienst dat ik weer moet betalen aan het kdv. Zo moeilijk is het allemaal niet om het goed te regelen.
Jouw mening over gastouders is erg bekrompen. Ik had een heel verhaal ter verdediging en zeker voor wat betreft de flexibele opvang die (in elk geval bij mijn gastouder) daar mogelijk is. Maar het feit dat mijn kinderen al meer dan 7 jaar bij dezelfde gastouder worden opgevangen zegt al genoeg eigenlijk. Pas als een kdv 100% flexibele opvang zou kunnen bieden (iets dat in elk geval hier niet mogelijk is) dan zouden bepaalde ouders het wellicht overwegen om daarvoor te kiezen, maar zelfs dat zou in mijn geval niet zo zijn. Ik wil stabiliteit voor mijn kinderen. En dus niet op de ene dag leidster nummer 1 en dag twee leidster nummer 5. Om dan een half jaar later weer iemand anders te moeten leren kennen, omdat er een stagiaire is of personeel weggaat en vervangen moet worden. Nee, dankje geef mij dan maar aub een vaste gastouders.
En voor wat betreft het betalen....zie opmerking DML
Ons uurtarief is zelfs 6,85 euroquote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:50 schreef Nanadu het volgende:
@ tico dat is nog laag bij ons (in de randstad) betaal je 6,25 per uur en dat is nog laag. Ik betaal voor 2 dagen 615 euro ongeveer. Ik vind het op deze manier onbetaalbaar worden en wij hebben toch een redelijk gemiddeld inkomen en geen overdreven dure hypotheek.
Onze BSO zit al boven de maximale vergoeding. Alle BSO's in de stad waar ik woon.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:45 schreef mefke79 het volgende:
Het stomme is: ze willen hiermee de arbeidsparticipatie van de vrouwen verhogen. Maar ze bereiken toch het tegenovergestelde?! Ik heb een goede baan, ben hoog opgeleid en verdien gewoon goed, dus het is te doen. Oke, liever niet en ook wij moeten dingen laten, maar inderdaad als je een wat minder betaalde baan hebt, dan laat je het toch wel uit je hoofd om te gaan werken. Als je 20 uur gaat werken en je houdt er maar iets van 200 euro aan over, dan moet je wel heeeeel erg van je werk houden.
Nee maar bij ons gaat het dus wel eens zo dat er op dagen dat mijn kind bv met vakantie of ziek is een ander kindje extra komt. Zo doen wij dat ook wel eens als we een dagje extra oppas nodig hebben ivm werk of ziekte of wat dan ook. Ik betaal die dag dan ook dus in feite vangen ze dan dubbel en dat is ook niet netjesquote:Op dinsdag 17 mei 2011 16:00 schreef Nanadu het volgende:
@stiemie de reden bij ons is dat er tijdens die weken wel gewoon personeel wordt ingeroosterd, maar er geen kinderen extra tijdelijk voor kunnen worden ingedeeld. de kosten worden dus wel gewoon gemaakt voor het kind. Bij ons op het dagverblijf is het in ieder geval bijna nooit zo dat er zoveel kinderen tegelijk op vakantie zijn dat er minder leidsters ingeroosterd moeten worde. Daarnaast hebben bij ons alle leidsters een vast contract, dus al kunnen er minder leidsters ingeroosterd worden dan zou dit van de vakantie-uren afgaan en moeten ze dus ook gewoon betaald worden.
En dan hebben wij ook nog maar één kind he, als we meer kinderen op de BSO hadden gehad had het al helemaal niet meer uitgekund om die uren te werkenquote:Op dinsdag 17 mei 2011 16:04 schreef mefke79 het volgende:
Nou ja, dat dus MaLo...waarom zou je...
Hier worden wel groepen samengevoegd tijdens vakanties. En ik weet dat er, tot voor kort, ook een kdv hier in de buurt was waar je een 40 weken contract kon afsluiten. Ideaal als je in het onderwijs zit, dan moet je wel al je eigen vakanties thuis zijn, maar het bespaart natuurlijk wel kosten.
Wat dus gewoon betekent dat we 11 uur per dag blijven betalen, voor Willem 10 anderen....quote:Op woensdag 18 mei 2011 18:54 schreef mefke79 het volgende:
Bitterend, je zit in de randstad, toch? Daar zijn de wachtlijsten over het algemeen groter dan hier (Brabant); wet van vraag en aanbod, dus prijs gaat omhoog. En ja, flexibel kost dan nog meer dan gewoon. Je krijgt wel een (groot) deel van die uurprijs weer terug via de belasting he..
Clauwhee, ik las het ja. Ze gaan er vanuit dat ouders en kdv's het onderling oplossen...
Werken is straks alleen nog voorbehouden aan de rijkenquote:Op woensdag 18 mei 2011 20:39 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Wat dus gewoon betekent dat we 11 uur per dag blijven betalen, voor Willem 10 anderen....
Ben ik er eindelijk uit dat ik graag een tweede wil gaan ze sukkelen met die opvang, het gaat bij mij om 2 dagen per week, maar de rek is er financieel gezien wel bijna uit. Volgens de huidige regeling zouden we bij 2 kinderen zo'n 600 euro per maand zelf moeten bijdragen. Dat is te doen voor ons, maar veel meer kunnen we ook niet missen. Dan wordt het echt goedkoper om minder te gaan werken. En ik heb echt geen slecht salaris....
Klote is dat he? Het is sowieso al krankzinnig duur allemaal... Ik troost mezelf maar met de gedachte dat we dat geld natuurlijk allemaal 'over gaan houden' zodra we klaar zijn met de opvangquote:
Het is afhankelijk van je inkomen, als je minder verdiend krijg je meer terugquote:Op woensdag 18 mei 2011 21:48 schreef bitterend het volgende:
Wij redden het niet om zelf 600 euros per maand neer te leggen hiervoor...ik werk part time en ben nog student....
Mefke: ik woon in Amsterdam..ik ga deze week bellen naar de kdv die flexibele opvang aanbiedt..kijken of ze plek zullen hebben voor maart-april 2012
.quote:In geval van werkloosheid wordt een overgangstermijn van 3 maanden gehanteerd waarin toeslagaanvragers het recht op kinderopvangtoeslag behouden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |