Moet je dingen als krokussen nemen, die komen elk jaar terug.quote:Op maandag 26 maart 2012 23:40 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Das minder... Ik heb geen bollen. Vind dat altijd zo zonde van mn geld...
Mwa ik begin er niet aan. 2 weken bloem en weg.. De rest van t jaar niets of groene sprieten.quote:Op maandag 26 maart 2012 23:42 schreef trovey het volgende:
[..]
Moet je dingen als krokussen nemen, die komen elk jaar terug.Die wilde tulpjes heb ik geprobeerd maar die kwamen niet meer terug
....ik heb hier overigens alleen de punten van de krokussen in de bakken staan alhoewel de krokussen in het gras hier aan het water al zijn uitgebloeid. dus ik vrees het ergste.
Ik zet ze gewoon bij mijn normale planten...krokussen uitgebloeid en dan nemen de andere planten het over.quote:Op maandag 26 maart 2012 23:46 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Mwa ik begin er niet aan. 2 weken bloem en weg.. De rest van t jaar niets of groene sprieten.
Geef je ze wel mest? Als ze al lang in een bak staan kunnen ze de voeding uit de aarde inm wel eens op hebben.
Oh ja dat werkt dan wel ja.quote:Op maandag 26 maart 2012 23:49 schreef trovey het volgende:
[..]
Ik zet ze gewoon bij mijn normale planten...krokussen uitgebloeid en dan nemen de andere planten het over.Werkt heel goed bij b.v. de hosta. bemesten doe ik vanaf maart t/m augustus(beginnende met koemest, vol zomer snelwerkende mest en dan weer koemest), dat is de beste periode.
Moet je toch eens gaan doen, je gaat het echt wel merken...eenjarige zomerbloeiers (maar ook violen) kun je het beste voeden met een snelwerkende mest...krijg je een zee van bloemen.quote:Op maandag 26 maart 2012 23:57 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Oh ja dat werkt dan wel ja.Ik heb ook wel wat in die grote schaal staan maar dat is puur omdat ik die vorig jaar gratis kreeg.
Ik doe amper bemesten.
Ik heb bijna all1 maar boompjes \ struikjes op mn balkon. Ok ik heb wat kriuiden en een grote schaal met andere plantjes maar dat staat in tuinaarde en is bij die schaal pas 4 jaar oud en in mn kruiden bakken nog geen jaar. Ik vind dat nog niet nodig. Alles doet t goed en mn vingerhoedskruid bv doet het jaar in jaar uit bijzonder mooi.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:00 schreef trovey het volgende:
[..]
Moet je toch eens gaan doen, je gaat het echt wel merken...eenjarige zomerbloeiers (maar ook violen) kun je het beste voeden met een snelwerkende mest...krijg je een zee van bloemen.. Koeienmest is meer voor de lange duur.
Na 6 weken is de mest opgebruikt uit potgrond.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:09 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Ik heb bijna all1 maar boompjes \ struikjes op mn balkon. Ok ik heb wat kriuiden en een grote schaal met andere plantjes maar dat staat in tuinaarde en is bij die schaal pas 4 jaar oud en in mn kruiden bakken nog geen jaar. Ik vind dat nog niet nodig. Alles doet t goed en mn vingerhoedskruid bv doet het jaar in jaar uit bijzonder mooi.
Potgrond is wat anders dan tuinaarde.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:10 schreef trovey het volgende:
[..]
Na 6 weken is de mest opgebruikt uit potgrond.
Tuinaarde heeft ook niet eeuwig meststof.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:13 schreef Outpost76 het volgende:
[..]
Potgrond is wat anders dan tuinaarde.
Haal je die anjer (ja, dat is dat roze exemplaar) wel binnen als het gaat vriezen want volgens mij vindt die dat niet zo leuk in de fase waar hij is (namelijk vol in de bloei).quote:Op dinsdag 27 maart 2012 12:09 schreef Lot_1 het volgende:
He, wat een leuk topic!
Ik heb gisteren ook mijn eerste dappere poging gedaan om mijn kleine balkon wat op te knappen. Het is nu mooi schoon en leeg. Ik heb een zak potgrond gekocht en wat bloempjes, en hiermee begint het project 'laat nu eens níet de planten doodgaan'. 't Wordt nog een hele uitdaging, maar met dit mooie lenteweer heb ik zo'n zin in een balkon vol bloemen!
Ik raakte overigens al helemaal in de war van de vele keus die je hebt in een tuincentrum. Ik heb nu twee hangbakken (bakjes? vrij klein) gekocht, hebben jullie tips wat daar het beste in kan? Ik wil graag iets wat (lang) bloeit en het goed doet met weinig zon en in een kleine pot. En het liefst niet al te verzorgingsintensief![]()
Nog een fotootje van het schamele begin:
[ afbeelding ]
Het zijn twee donkerrode viooltjes aan de zijkanten, ik ben alweer vergeten hoe het lichtroze plantje in het midden heet.
Het lijkt me trouwens leuk om een oude lattenbodem tegen de muur te zetten en daar de plantenbakken aan te hangen. Eventueel is een klimmer dan ook mogelijk, wat raden jullie aan?
Dat weet ik maar het gaat wel langer mee en in van die grote bakken gaat t vooralsnog prima.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 12:10 schreef trovey het volgende:
[..]
Tuinaarde heeft ook niet eeuwig meststof.
Die kunnen heel lang bloemen bljiven geven. Vooral als je iedere keer de uitgebloeide bloemen er uit haalt en nu even checkt of er geen zaad doosjes worden gemaakt. Zo wel kan je die er uit halen. Let wel even op dat het zaad doosjes zijn en geen nieuwe knoppen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 12:25 schreef athlonkmf het volgende:
Hoe vaak bloeien viooltjes per seizoen eigenlijk? we hebben een paar bakjes goedkoop gekocht, waarvan de meeste bloemetjes al niet meer aanwezig zijn, bloeien ze daarna nog?
Oh bedankt, het vriest momenteel 's nachts toch niet? Anders haal ik 'm sowieso wel even binnen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 12:12 schreef trovey het volgende:
[..]
Haal je die anjer (ja, dat is dat roze exemplaar) wel binnen als het gaat vriezen want volgens mij vindt die dat niet zo leuk in de fase waar hij is (namelijk vol in de bloei).
Ik kan zo geen foto of omschrijving vinden van een zaaddoosje van de viool. Maar ik denk dat er nu nog weinig zaad aan zit. Daar is het nog te vroeg voor. Als je wil kan je dat zaad bewaren en volgend jaar maart zaaien ja. Mits het uit een rijp zaaddoosje is. Of dat werkt weet ik all1 niet.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 12:56 schreef athlonkmf het volgende:
Hoe zien zaad doosjes er uit? En kan je die zaden dan zaaien?
ff een stukje geknipt van een andere site.quote:Als een plant al een tijdje staat te bloeien, komt er een moment voor de plant dat het zo wel genoeg is en vormt dan veel zaad, als al dat zaad er aan zit, stopt de plant met groeien en bloeien en gaat dood. Door nu telkens de oude bloemen er uit te plukken/ knippen, kan de plant geen zaad maken en zal door gaan met bloeien. Bij het verwijderen van de oude bloem is het dus zeer belangrijk dat je het hartje van de bloem ( vruchtbeginsel) ook er uit plukt/knipt.
Het kon afgelopen nacht vriezen aan de grond (in het oosten van NL), ok jij zit hoger maar de kou van net boven nul vind ie denk ik ook niet zo lekker.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 13:09 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Oh bedankt, het vriest momenteel 's nachts toch niet? Anders haal ik 'm sowieso wel even binnen.
Deze is maar 30 a 40 cm hoog. (inclusief potje)quote:Op dinsdag 27 maart 2012 15:48 schreef trovey het volgende:
Ik heb ooit bessenstruiken gehad...tot ze hier op het balkon moesten werken i.v.m. lekkage...3 zomers lang(terwijl ik bij de eerste inspectie ze al verteld had waar het lek zou moeten zitten
)...dat konden ze niet hebben, dat gesleep.
Tegenwoordig moet ik het op kleinere bakken houden, mijn gewrichten doen niet meer mee met grote bakken.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |