Onnoman | donderdag 5 mei 2011 @ 17:46 |
Ik zat te denken.. als ik nu frituurvet in een waterkoker stop.. kan je dan kroketjes en patat bakken in een waterkoker? | |
Graseter | donderdag 5 mei 2011 @ 17:47 |
Aangezien het in een waterkoker is heet het dan niet koken? | |
tomaat52 | donderdag 5 mei 2011 @ 17:47 |
Waterkoker gaat uit bij 100 graden, nee dus. | |
Inktfles | donderdag 5 mei 2011 @ 17:48 |
Dat kan prima! Ik doe het ook zo vaak ![]() | |
rangesparkey | donderdag 5 mei 2011 @ 17:48 |
Dit | |
NrTH | donderdag 5 mei 2011 @ 17:49 |
Maar dan blijft het wel even warm en dan doe je hem na 2 minuten weer opnieuw aan. Ik zeg doen! | |
Pixie. | donderdag 5 mei 2011 @ 17:49 |
| |
Thieske | donderdag 5 mei 2011 @ 17:50 |
Gaat prima. Ik doe het vaak op vakantie als ik de vetpan weer eens vergeten ben. | |
Onnoman | donderdag 5 mei 2011 @ 17:50 |
dat water kookt bij 100graden wil toch niet zeggen dat het warmteelement ook precies tot 100 graden gaat? | |
Thieske | donderdag 5 mei 2011 @ 17:50 |
Het is trouwens friet. | |
Pixie. | donderdag 5 mei 2011 @ 17:50 |
Beneden de rivieren ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 17:51 |
En sinds wanneer kan je friet patat bakken op 100 graden? ![]() | |
Thieske | donderdag 5 mei 2011 @ 17:51 |
Boven de sloten. ![]() | |
DeRakker. | donderdag 5 mei 2011 @ 17:51 |
Eckte bazen halen patat ipv zelf maken. | |
Socios | donderdag 5 mei 2011 @ 17:52 |
Waar in het Noorden woon jij? ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 17:52 |
Maar de sensor die 'm uitschakelt als het water kookt (of het frituurvet 100 graden is) wel. | |
BrandX | donderdag 5 mei 2011 @ 17:54 |
Dit is eigenlijk nog het beste antwoord ![]() | |
Blossom86 | donderdag 5 mei 2011 @ 17:54 |
nee, knakworsten opwarmen kan wel. | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 17:56 |
Sate ook, van die 30 cent per 3 stokjes krengen ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 17:59:01 ] | |
Stranger | donderdag 5 mei 2011 @ 17:56 |
En als je nou een plakbandje over die uitschakelknop plakt? Zo heb ik tenminste regelmatig groente gekookt. | |
tomaat52 | donderdag 5 mei 2011 @ 17:57 |
Als de clixon 100 graden word, gaat de waterkoker UIT. | |
Angst | donderdag 5 mei 2011 @ 18:01 |
smelt die dan, in het geval dat het lukt hem heter te krijgen dan 100 graden... lijkt me levensgevaarlijk trouwens dus ik zeg doen! | |
LolaLovesYou | donderdag 5 mei 2011 @ 18:06 |
Ooh, dat wil ik uitproberen.. Zou zo een worstje van de broodje unox het ook doen? | |
kort | donderdag 5 mei 2011 @ 18:07 |
Een waterkoker haalt nooit 180 graden voor 5 minuten lang. Een waterkoker haalt nog net 100 graden. | |
The_Chosen_1 | donderdag 5 mei 2011 @ 18:09 |
Briljant deze man, briljant gewoon. | |
StijnDa | donderdag 5 mei 2011 @ 18:14 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 18:14 |
Wie weet. Al zou ik niet weten of een waterkoker wel tegen zo hoge temperaturen van het frituren kan. Bij het groente koken is dat trouwens geen probleem, want ook al tape je de knop vast, water wordt nooit heter dan 100 graden dus zolang de boel niet droogkookt zit je in principe goed. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 18:15:33 ] | |
sharr | donderdag 5 mei 2011 @ 18:25 |
Waarom gebruik je niet gewoon de frituurpan? | |
LolaLovesYou | donderdag 5 mei 2011 @ 18:26 |
omdat [als het kan] het in de waterkoker kan? | |
zoalshetis | donderdag 5 mei 2011 @ 18:27 |
haal de termostaat er uit en geniet van smeulend plastic in combinatie met frituurvet in je bakkes. | |
sharr | donderdag 5 mei 2011 @ 18:27 |
Het kan niet, en een frituurpan is er speciaal voor gemaakt. | |
stevenmac26 | donderdag 5 mei 2011 @ 18:28 |
eitjes koken in een waterkoker ![]() | |
Stranger | donderdag 5 mei 2011 @ 18:36 |
Weleens geprobeerd maar het water kookte te 'wild' waardoor het ei tegen het verwarmingselement kapot sloeg (wel een oud model waterkoker trouwens). Dat gaf me toch een troep. Bijna net zo erg als toen ik melk probeerde te koken in de waterkoker (en me voor het eerst ervan bewust werd dat dat balletje dat aangeeft hoe vol je waterkoker zit omhoog wordt geduwd door de vloeistof die je er in doet). Bah dat koekte aan. | |
AwesomeSauce | donderdag 5 mei 2011 @ 18:41 |
Gemiddelde temperatuur waarop je friet bakt is rond de 175 graden. Een waterkoker gaat tot 100 graden, weet je dat te omzeilen kan hij tot ongeveer 130 graden hebben. Daarna smelt hij. | |
koekjestrommel1 | donderdag 5 mei 2011 @ 18:44 |
maar als je friet 10 minuten op 130 graden frituurt? | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 18:49 |
Denk het wel, heb er ook ooit een rookworst ingestopt (zo'n vacuum ding) die je alleen hoeft op te warmen. Als hij afslaat is je worst klaar ![]() Moet je alleen wel een waterkoker met grote opening hebben (vooral voor bevroren saté) ![]() | |
Chulaa | donderdag 5 mei 2011 @ 18:50 |
mijn prachtige kroketjes ![]() | |
LolaLovesYou | donderdag 5 mei 2011 @ 18:51 |
Bij mij kun je de deksel er af halen :B Misschien wel een nog grotere halen.. broodjes bapao er in proberen! | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 18:56 |
Not gonna work ![]() Met zakje krijg je een veel te droge meelbal (of met el-cheapo zakjes, half-gesmolten plastic ![]() Die dingen zijn echt voor de magnetron. Doordat een magnetron van binnenuit verwarmt, trekt het vocht naar buiten door het deeg en stoom je je broodje. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 18:57:43 ] | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 18:57 |
Patat en patuurt. | |
Ikbenserieus | donderdag 5 mei 2011 @ 19:04 |
Probeer het uit, heb je gekookte patat. | |
TheFreshPrince | donderdag 5 mei 2011 @ 19:06 |
Als je van gekookte aardappels houdt wil het prima. | |
Ikbenserieus | donderdag 5 mei 2011 @ 19:08 |
Heb jij ooit patat gekookt? | |
tomaat52 | donderdag 5 mei 2011 @ 19:08 |
Wij bakken altijd op 190 graden. ![]() | |
Spouwerranger | donderdag 5 mei 2011 @ 19:17 |
Ik weet niet eens hoe hoog ik em hier heb staan. Ik heb dat ding gewoon altijd vol aanstaan met alles ![]() | |
Spouwerranger | donderdag 5 mei 2011 @ 19:17 |
Dat idee had ik laatst ook. Maar als ik de reactie onder jou zo lees, lijkt het me niet echt een strak plan ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 19:23 |
Daar krijg je later kanker van ![]() In snackbars mogen ze daarom niet op meer dan 175 graden bakken. | |
Ikbenserieus | donderdag 5 mei 2011 @ 19:25 |
Ey! Pas op joh!!! Als je dit soort berichten tikt ga je later dood! ![]() | |
NrTH | donderdag 5 mei 2011 @ 19:26 |
Waarom weten jullie al die temperaturen? Ik doe de stekker er in en gooi alles erin wat ik maar wil, geen idee op hoeveel graden dat is. | |
feesbeeest | donderdag 5 mei 2011 @ 19:26 |
![]() | |
summer2bird | donderdag 5 mei 2011 @ 19:28 |
Doe het en post het resultaat hier ![]() | |
Megaman | donderdag 5 mei 2011 @ 19:30 |
magnetron verwarmt niet van binnenuit, gooi maar eens een grote dikke ham in je magnetron, die is na een paar minuten van binnen nog gewoon koud hoor | |
#ANONIEM | donderdag 5 mei 2011 @ 19:35 |
Sterker nog: doe eens een pannekoek (plat, niet opgerold) in de magnetron, een halve minuut ofzo, en dan is de rand warm en het midden nog koud. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 19:36:25 ] | |
dnbrainwash | donderdag 5 mei 2011 @ 19:42 |
Haha ik heb ook gefaald met melk, rond dat element werd het veelste warm en koekte het meteen aan > melk met stukjes + waterkoker naar de klote. ![]() | |
Megaman | donderdag 5 mei 2011 @ 19:48 |
is een pannekoek uit de magnetron een magnetronnekoek? ![]() | |
zovty | donderdag 5 mei 2011 @ 19:55 |
Dan heb je in vet opgewarmde aardappelspijltjes. De chemische reaktie die een lekker krokant korstje vormt vindt simpelweg niet plaats bij 130 graden. | |
Kentekenplaat | donderdag 5 mei 2011 @ 20:00 |
Van die voorverpakte gehaktballetjes kunnen prima, maar patat lijkt me niet zo'n goed plan. Als ik TS was zou ik bitterballen proberen. ![]() | |
Blossom86 | donderdag 5 mei 2011 @ 20:12 |
In de oven wil ook goed, is nog lekkerder vind ik! | |
MuVo | donderdag 5 mei 2011 @ 20:14 |
Op de BBQ is friet ook erg lekker! ![]() Gewoon direct op het rooster! ![]() | |
dralion13 | donderdag 5 mei 2011 @ 20:27 |
| |
Onnoman | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:05 |
briljanter was geweest als hij het woordje ducttape had gebruikt... | |
Joosterd | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:07 |
Mijn oma doet eieren in de waterkoker ![]() | |
Onnoman | vrijdag 6 mei 2011 @ 16:08 |
maar mijn oma heeft een metalen waterkoker.. | |
Selub | woensdag 11 mei 2011 @ 06:55 |
Het gaat prima ! |